But you best keep telling me, that's not the case tonight

Höll på skriva att det är måndag idag, tills jag kom på att det är Tisdag. Tänkte nämligen lägga ut en "preliminär" veckoplanering för Kiras träning under denna vecka. MEN, nu är jag lite tvärtom mot många ryttare som säger t.ex att "på Tisdag ska jag rida dressyr, på Onsdag ska jag hoppa." Så gillar inte jag att planera, jag är lite mer sppontan och vilken dag jag tränar vad beror på hur formen på både mig själv och på hur Kira känns för dagen. Därför tänkte jag bara skriva vad vi ska träna, och vad jag vill åstadkomma med ridpassen under den här veckan. Låter mycket bättre i mina öron, spontan var det ju.

Dressyr -
Galoppjobb, för att få henne att hitta och behålla en lugn takt och rytm.
Förvänd galopp på serpentiner, bra övning då hon brukar bli rätt avslappnad och ta de lite lugnt.

Hoppning -
Hoppa "kombination" med 13m (tror vi hade det sist?) mellan och träna på antal galoppsprång mellan, då hon gärna drar iväg mellan hinder och inte lyssnar på mig fören hon hoppat färdigt.


Sådär ser väl den sk. "planeringen för ridpassen" ut på ett ungefär, tror ofta man inte riktigt tänker på vad man ska träna på och verkligen vill få ut av passet. Så jag kör hellre med "det här vill jag få ut av ridpasset..." än att skriva ett "veckoschema" med vad man ska träna på för dagen. Även om det iprincip är samma sak. Sen har jag även tänkt rida Kira med hjälptyglar på dressyrpassen, för att hon ska få en ärlig chans att orka det jag vill åstadkomma när det blir övningar som hon gärna "smiter" ifrån. + att hjälptyglar är ett bra hjläpredskap om man använder dom i rätt syfte.



Visserligen är bilden från i Maj -10, Men Kira är fin på bilden men dessvärre inte min sits. Dock kunde (kan) jag inte sitta i min dressyrasdel då jag har för långa ben för den och hamnar fel hur långa läder jag än har. Därför dressyrar jag alltid i min hoppasdel nu mera, för den som söker dressyrsadel så är min till salu. Lämna en kommentar om du är intresserad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback