If they can't handle you at your worst, then they sure as hell don't deserve you at your best

Kom hem från stallet för drygt en halvtimme sen och har precis käkat lunch, tänkte kladda ihop några rader här. :) Vaknade runt 08,15 och gick och käkade frukost och for sen till stallet och motionerade Kira. Blev en tur barbacka på ridbanan, mest skrittjobb uppifrån ryggen då hon var så pigg vilket jag väntat mig) så hoppade av och longerade henne ett tag så hon fick trava och galoppera lite. Hade inte så höga krav på passet mer än att jag ville att hon skulle vara avslappnad och mjuk. Blev mkt volt jobb, att hon inte skulle gå på dubbla spår som hon gärna gör ibland, funderade finfint idag! :) Skrittade sen ut en sväng i skogen med mamma och Carisma som avlsutning, nöjd ponny om inte annat! :)


defend my honor, protect my pride


Trött är bara förnamnet..

Godmorgon! Ska gå ner och käka frukost nu och sen bege mig till stallet. :)


this weeks best music

Nicki Minaj – Girls Fall Like Dominoes
Rihanna – California King Bed
Diego Boneta – Siempre Tu - English
Chipmunk Feat. Keri Hilson – In The Air
Mohombi – Coconut Tree


Get your own style

Är sååå sugen på att skaffa en tattoo, och hur länge har jag inte vart det? Dock har jag ju inte vetat vad jag vill tatuera, men nu vet jag vad jag vill ha! Tänker inte tala om vad så någon snor min idé, get your own style.
Lite coolt det skulle vara ändå att tatuera något jag skissar ihop, men å andra sidan jag vet ju redan vad jag vill ha.



Sweet seventeen!

Skulle någon fråga mig hur gammal jag är skulle jag garanterat svara 16 av ren vana, lite skumt det känns att säga 17år, det låter ju gammalt (ironi å andra sidan). Dagen har väl vart bra, vad som hänt tidigare idag har ni ju redan kunnat läsa så kan dra vad jag hunnit med därefter. Har iaf vart till stallet en sväng och fixat till Kira, Carisma fixade mamma åt, snällt! :) Sen har jag hunnit vara förbi hem till Elli så har hon klippt mig, dock ingen märkbar skillnad mer än att hon toppade håret, tack snälla du för allt du gjort idag! :) Har även klickat hem en present åt mig själv, nöjd tjej! Har inte ens fått några paket att öppna idag för varken systers eller mammas hade hunnit komma. Haha snällt... Ska kolla Big Brother nu, puss! :)


The street signs, the city light, all the stars could lead me to you



Köp den här bilen i present åt mig, jag är kär.


Lite blondare, lite bättre

Kom precis från Elli som har fixat mitt hår, tack så mkt! :) Behöver jag ens nämna att jag är lite blondare? Eller närmare att bli så blond som jag vill bli, ska aldrig mer kladda i mörkbrun färg! Tycker själv att jag passar bäst i blont, kanske inte så konstigt med tanke på att jag egentligen är det å andra sidan. Nå hur som haver så blev det bra! :)

Spekulationerna om BB Rodney, vill ni veta en sak?

Många, väldigt många tror att utrustningen av Söndagens Big Brother vad uppgjord, att producenterna ville ha ut Rodney. Ni som har läst min blogg åteminstone sen två månader tillbaks har i något inlägg läst "jag följer Big Brother slaviskt." och visst, det gör jag. Och vet ni vad jag kom på igår? Förra Söndagen, när Annie åkte ut så sa Gry att Roddan har brutit mot BB's regler två gånger, och om han gör det en gång till åker han ut. I söndags (24:e) så sa dom att Roddan hade brutit mot BB's regler igen med att ha öppnat en nödutgång, ändå hade dom inte plockat ut honom, han var bara straffnominerad. Alltså har Rodney brutit mot BB's regler 3 gånger men ändå inte blivit ut plockad ur huset. Är det inte ganska uppenbart att utrustningen var uppgjord då - det är helt omöjligt att det skiljde han antingen Madde eller Katerina en röst. Syns det inte nu när ni ser det skrivet framför ögonen att röstningen var riggad, dom ville ju ha ut Roddan på det stället istället för att plocka ut han ur huset tidigare då det inte hade blivit någon utröstning på söndagens live annars. Skickligt att göra på det sättet Big Brother när någon tillslut kommer på det, smart.


Dagen med stort D

 

För Er som inte vet så fyller jag 17 idag! :)


Härligt inlogg



Det har bokstavligen svämmat in kommentarern dom senaste dagarna (dom här ovan bara idag) fortsätt så, skit kul! :)

Rihanna



Några timmars tidsfördiv, dock är jag inte särskilt imponerad av hur kvallan blev när jag la in den på datorn. Skuggor, nyanser och detaljer syns mkt bättre irl, synd bara inte det syns lika bra på den här bilden..

Underskatta inte bommarna

Tycker alla ryttare som läser min blogg borde läsa den här artikeln, säkert en "eye opener" för många av hoppryttarna bla.


But you best keep telling me, that's not the case tonight

Höll på skriva att det är måndag idag, tills jag kom på att det är Tisdag. Tänkte nämligen lägga ut en "preliminär" veckoplanering för Kiras träning under denna vecka. MEN, nu är jag lite tvärtom mot många ryttare som säger t.ex att "på Tisdag ska jag rida dressyr, på Onsdag ska jag hoppa." Så gillar inte jag att planera, jag är lite mer sppontan och vilken dag jag tränar vad beror på hur formen på både mig själv och på hur Kira känns för dagen. Därför tänkte jag bara skriva vad vi ska träna, och vad jag vill åstadkomma med ridpassen under den här veckan. Låter mycket bättre i mina öron, spontan var det ju.

Dressyr -
Galoppjobb, för att få henne att hitta och behålla en lugn takt och rytm.
Förvänd galopp på serpentiner, bra övning då hon brukar bli rätt avslappnad och ta de lite lugnt.

Hoppning -
Hoppa "kombination" med 13m (tror vi hade det sist?) mellan och träna på antal galoppsprång mellan, då hon gärna drar iväg mellan hinder och inte lyssnar på mig fören hon hoppat färdigt.


Sådär ser väl den sk. "planeringen för ridpassen" ut på ett ungefär, tror ofta man inte riktigt tänker på vad man ska träna på och verkligen vill få ut av passet. Så jag kör hellre med "det här vill jag få ut av ridpasset..." än att skriva ett "veckoschema" med vad man ska träna på för dagen. Även om det iprincip är samma sak. Sen har jag även tänkt rida Kira med hjälptyglar på dressyrpassen, för att hon ska få en ärlig chans att orka det jag vill åstadkomma när det blir övningar som hon gärna "smiter" ifrån. + att hjälptyglar är ett bra hjläpredskap om man använder dom i rätt syfte.



Visserligen är bilden från i Maj -10, Men Kira är fin på bilden men dessvärre inte min sits. Dock kunde (kan) jag inte sitta i min dressyrasdel då jag har för långa ben för den och hamnar fel hur långa läder jag än har. Därför dressyrar jag alltid i min hoppasdel nu mera, för den som söker dressyrsadel så är min till salu. Lämna en kommentar om du är intresserad.



Siempre Tu



Far och käkar middag hos min syster, men först ett stopp vid stallet och ta in hästarna som får vila idag :)

Kom precis hem från...

Kom precis hem från stallet och ska alldeles strax käka lunch.
Har släppt ut pållarna i hagen, mockat och fixat alla vanliga stallsysslor och prövat Hubert lite, ovanligt att sitta på en fjording kan jag ju tala om - ingen hästras för mig! Fast söt är han, men nog håller jag mig mkt hellre till Kira modell av häst! :)


Skadeglädje

Satt ju rätt fint att Roddan åkte ur Big Brother, han hade lika inte vunnit hur som helst. Hade vart ännu nöjdare om Katerina hade åkt, men det lär ju knappast inträffa i närmsta taget, om hon inte går ut själv. Simon lär ju stå i final hur som haver, men att Rodney åkte ur var ju verkligen på tiden! :D


Utlånad

Lånade ut Kira till min syster imorse och så var hon och red ut på henne, hade ingen ork till att rida henne imorse då jag inatt hade ett blodscoker som låg på 27,3 sweet feeling! Men ponnyn var då glad över att ha fått komma ut i skogen och galoppera :)


Coconut tree

Mohombi – Coconut Tree , lovar att den här kommer bli en "sommar plåga" fast å andra sidan, den är ju inte dålig så det gör ju ingenting ;D

För den delen, tänkte kladda ihop nå rader om kvällens hoppträning. Hoppade alltså det sk. "huset" på Kira, och framridningen tror jag inte jag bhr dra för red som jag alltid gör på framridningar innan vi hoppar. Dvs. skritt, trav och lite galoppjobb utan större krav mer än att hon ska lyssna, lite jobb på volter och serpentiner. Hoppningen gick bra och hon lyssnade utan att bli så stark så jag knappt orkar hålla henne. Hoppade fint gjorde hon oxå och mitt "favorit hinder" under banan var ett stigsprång, haha hittar alltid favorit hinden när jag hoppar bana. I slutet var den ganska hög, men då fotade inte mamma då hon istället skulle stå så hon kunde se hur Kira hoppade. Och vi båda kom fram till att hon är riktigt skicklig att hoppa, för om hon så kommer fel löser hon det utan att stanna. Gick så fort en gång mot en kombination så hon höll på springa på sidan om den, så snett hoppade vi då över första hindret, och då blev avståndet mellan hindren fel men det löste hon finfint :) Kan snöra in en bild under från träningen. Och ett annat stort plus - det var så varmt ute så man kunde rida utan jacka i enbart t-shirt, adidas tröja och säkerhetsväst (som jag nu är duktig och tar på mig när vi hoppar)

Vet inte riktigt vad stigsprånget låg på där, bara att bakbommen låg betydligt högre än den översta frambommen. Kanske 90cm.


Banbygge

När jag var till stallet tidigare idag och hade släppt ut pållarna i det fina, soliga vädret, mockat och fixat alla stallsysslor gick jag och byggde upp en hoppbana på ridbanan. Har vart sugen att hoppa bana sedan flera månader tillbaks, men brukar inte hoppa bana under vintern då jag vill veta att underlaget verkligen är super med tanke på att jag alltid rider ute. Och eftersom Kira blir så pass het tycker jag det är onödigt att riskera att hoppa bana på snö, även om hon är broddad. Men nu när det är sand på ridbanan igen så passar ju banhoppning bra. :)
Byggde iaf upp den sk. banan "huset" eller "spökhuset" har hört båda varianterna. Banan består av 5 hinder och man kan hoppa den flera olika vägar, vilket passar oss bra då jag vill kunna variera vägarna och verkligen kunna jobba henne runt banan utan att hon blir så het så hon hoppar upp och ner på stället. Har byggt upp två oxrar och tre räcken (två av räckerna är utställda på en långsida med 14m avstånd mellan, kan ev. behöva dra ihop avståndet lite. Eftersom hon hoppar med storhäst avstånd på kombinationer då hon har så stor galopp.) Sitter nu och funderar vad för färg på outfiten vi ska ha ;) Det är ju en del av nöjet, att matcha hennes utrustning med min. Sugen på att antingen ha rosa, lila eller brun outfit, beslutsångest är nog rätt namn. Vilken färg tycker ni läsare jag borde ha under hoppträningen? :)


Good morning to the world!

Det är sol ute, det ser inte ut att blåsa - med andra ord verkar det vara jätte bra väder! :)
Ska gå ner och käka frukost och sedan bege mig till stallet :)


This place about to blow

Duktig jag känner mig som bröt traditionen med att inte rida den 22:a april, för på en pålle satt jag då - och gav mig in på något som hade kunnat sluta med att jag låg på backen, men icket! :D Prövade nämligen om Carisma kunde hoppa med ryttare, och vad jag vet är hon bara löshoppad och inte hoppad med ryttare tidigare heller. Men nog gick det då, även om hon nu inte hade den finaste hopptekniken. Men det är förlåtligt om man aldrig hoppat med en ryttare på ryggen. Och rädd om benen är hon! Hon råkade snudda med benet i bommen en gång så den ramlade ner och hoppen efter lyfte hon då på benen! Kan även tala om att hon var sjukt stark, inte för att jag förväntade mig något annat heller. Men fin var hon, och man måste ju börja någonstans med hoppningen - det hade ju kunnat gå sämre :) Kira hann jag oxå med att motionera, longerade henne lite innan jag släppte henne lös på ridbanan. Och nog syntes det att det är arab och fullblod i henne där hon galopperade runt och fnös ;)
För den som undrar vad jag gör nu så ska jag percis baka kladdkaka och sen se big brother, pusspuss! :)


Do it like a dude



Det här fleecetäcket från Eskadron vill Kira ha, eller egentligen är det väl jag som vill att hon ska ha det. ;)
Fast hon har nästan aldrig fleecetäcke på sig, om hon är blöt eller nybadad är väl dom enda gångerna. Och blöt blir hon inte ofta, för regnar det eller är risk för det har hon alltid täcke på sig ute. Sen har jag hittat ett minus med täcket - det har inga gjordar under magen, och då sitter dom mycket sämre. Fast uteendemässigt tycker jag det är skit ballt! :)

Never let the fear of striking out, keep you from playing the game

Har beslutsångest, om jag ska sätta mig på en häst idag. Det är nämligen 8år (8 eller 9år sen) sen jag åkte av min första ponny och bröt vänsterarmen, och den var ju rätt fint krossad. Får "flashbacks" om jag tänker tillbaks på det, jag minns allt så klockrent fast det är så många år sen.

Jag minns att jag egentligen inte skulle rida den dagen, att mamma skulle longera Star istället och jag hade en stallfri dag. Men jag envisades om att jag skulle få rida iaf, jag minns till och med vad jag hade på mig för ridkläder och vilken färg dom var. Efter att jag skrittat fram han så skulle mamma longera honom med mig på. Star travade i högervarvet på stora mittvolten och allt var frid och fröjd, tills han fick lite för mycket vårkänslor och började busa. Och han var inte nådig när han bockade och sparkade bakut, det hade han en kapacitet för som hette duga. Så när longerlinan tog slut och det blev ett ryck när han bockade och svängde på sig åkte jag av, landade på armen och hörde hur det knakade i den. Det första jag sa var "mamma, mamma jag har brutit armen!" Jag minns att hon bad mig gå och sitta på cavalettina som stod vid ridbanan medans hon ledde av Star med min kompis som satt på honom, så att han inte skulle få avsluta passet med att ha kastat av mig. Konstigt nog kunde jag samma kväll  (åkte av efter middagen, runt 17-18.00 kanske) röra på fingrarna, vilket man inte brukar kunna om man brutit armen. Men morgonen därpå hade jag en stor bula på armen, så det var bara att åka in till akuten och kolla upp det. Och bruten var armen, snarare krossad. Två ben i armen var av, ett helt krossat och det andra lite mindre mosat. Jag minns att jag fick lugnande, att jag låg i en säng i över 2 timmar men det kändes som 15minuter. Sen att jag åkte in i något sjukt läöskigt rum med massa människor i sjukhusrockar där jag fick andas i en mask typ 2 andetag och sedan somnade jag. Sen minns jag från det jag vaknade upp att jag petade bort den där saken man har på pekfingret när man är sövd, att jag inte kunde gå för att jag var så borta/drogad så jag fick åka rullstol ut till bilen. Och armen, den var gipsad i 6 veckor - med strängt ridförbud.

Att bryta armen 5 dagar innan man fyller år är ju inte sådär jätte kul, men jag kan inget skylla på ponnyn - han hade ju bara vårkänslor och blev busig. Dock har jag inte ridit det här datumet sen jag ramlade av, kom på att det var den 22:a när jag stod och mockade åt Kira. Funderar på att bryta traditionen idag och rida ändå, men det känns lite motigt om jag ska vara ärlig. Dock ska Kira inte ridas idag, så det blir isf den större kopian av Star jag kommer sitta på. För utseendemässigt är Carisma en kopia av Star, samma tecken, samma färg. Time to break the tradition?






Detta anlände i brevlådan idag..


Dagen ridpass - galoppjobb

Blev ett pass med galoppjobb för Kira och mig, med mammas instruktioner från backen. Började med att skritta henne på långa tyglar på serpentiner och volter, mest för att känna hur hon kändes för dagen. Övergick sen till lite travjobb med halvlång tygel utan större krav, bara jogga igång. Fortsatte trava henne på en stor volt som tillslut blev en 8-volt. Efter en skrittpaus övergick vi till lite galoppjobb på volten, utan större krav mer än att hon skulle hitta en bra takt och rythm. Efter en till skrittpaus efter galoppjobbet forsatte vi med lite mer galoppjobb, dock hade Kira egna planer och hann med att stå på bakbenen och tjorva. Tränade sen lite lätta galoppombyten och förvänd galopp på serpentiner, vilket gick finfint. :) Hon kändes sammarbetsvillig, bortsett från stunderna hon stod på bakbenen och vägrade att gå utan bara reste på sig så fort jag bad henne gå framåt. Men i övrigt var hon jätte fin! :)
















Musik uppe på hästryggen under träningspass..

Kör på ett åsiktsinlägg eftersom jag undrar hur andra ryttare brukar göra vid ridpass - rider ni med musik eller är det helt tyst under ridpasset? Nu ska här disskuteras musik ovanpå hästryggen!

Jag har, sedan långt tillbaks alltid haft musik på i min mobil när jag motionerar hästar uppifrån ryggen. Min åsikt till varför jag har det är för att det gör hästen och ryttaren mer samspelta och avslappnade, man koncentrerar sig mer. Vilken musik jag har på beror ganska helt och hållet på vilken häst jag rider, Kira t.ex blir bara stressad av en av Tove Styrkes låtar, och vilken tänker jag inte tala om. Men det syns tydligt att hon inte uppskattar den låten då hon blir stressad av den, och rent sagt busig! Byter jag istället låt till någon annan så låter hon bli att busa och blir heller inte uppstressad.

Många tycker säkert att man borde rida med headset, men det gör jag inte av rent säkerhetsskäl då jag inte vill ha en kabel hängande. + att pluggarna lätt trillar ur öronen och det bara är störande. Sen tycker jag att hästen ska få höra musiken, dom blir oftast mer avslappnade. Det är iaf min åsikt om musik uppifrån hästryggen, kommentarer från Er läsare om hur ni brukar göra är bara roligt att läsa.


Usch för godis!

Gjorde ett tappert försök till att "börja gilla godis" gick det bra? Nej, så äckligt! Känner mig som dom i Big Brother igr som käkat massvis av godis och började må illa, men själv lyckades jag bara äta 3. Var en sväng till hpda med mamma idag och när vi var inne på Candy World sa jag "jag är nog en av få som kan gå här inne och börja må illa bara av att se godiset, och absolut inte vilja ha något." Usch för godis helt enkelt! :D


Snabbt inlägg innan middagen..

Ska alldeles strax käka middag och sen bege mig till stallet, kanske bjuder er på några nya ridbilder sen :)


Wonderchild

Godmorgon bloggläsare!
Jag har precis käkat frukost och ska alldeles strax bege mig till stallet för allt vanligt stalljobb. :)


Värd ett klick..

Är den här bloggen, har man börjat läsa den kan man inte sluta.
Den är verkligen grym!


Dagens ridpass

Dagens ridpass.. tja, bättre har det ju gått. Prövade en ny dressyrsadel på henne, en Globus tror jag det var. Men tyvärr verkade den inte ligga sådär jätte bra då Kira reagerade som hon gjorde. Vi kom lite på kant med varandra efter ett tag av passet och det blev lite missförtånd kommunikationen oss emellan. Hon ville inte galoppera och orsaken var sadeln såg vi då jag kom in med henne då den inte legat riktigt som den skulle. Så hon började resa på sig och ville inte gå framåt. Så struntade i galoppjobbet och ledde av henne istället. Men sådana här pass är bara nyttigt att få, det ska inte alltid gå för bra Man måste kunna ta motgångar, och om inte så måste man helt enkelt lära sig att kunna ta dom och göra det bästa av situationen. Så även om ridpasset inte gick jätte bra så är jag ändå nöjd, den lilla stund jag red så var hon fin och det var väl tills sadeln började göra ont, och det kan jag ju inte skylla på Kira. :)


Jag skulle inte tacka nej till om någon erbjöd mig dessa grejor


Paint me a perfect picture and make sure you cross the line

Känner mig rätt duktig som vaknade 06.45 av mig själv, inte för jag brukar sova längre än till halv 9 annars heller men ändå. Har hunnit käka frukost, vart ut med hundarna och sett det nyaste 90210 avsnittet och nu är klockan halv 9. Ska runt kl 9.00 bege mig till stallet för att släppa ut pållarna, mocka och fixa allt stalljobb. Vad dagen sen har att erbjuda återstår att se, pusspuss!


Hoppträning

Dagens ridpass blev ett hopp/markarbetespass på Kira. Började först med att trava igång henne innan vi gick över till lite galopparbete och sen galoppjobb över en cavaletti som låg på en volt. Hoppade sen ett räcke som i slutet låg på kanske 90cm, gick finfint :) Sen avslutade vi med att galoppera över en upphöjd cavaletti som låg på en långsida, sen göra halt på kortsidan och så trava över bommar som låg snett igenom. Fungerade finfint det med och hon var riktigt lydig, allt dressyrjobb jag lagt ner under vintern har verkligen gett resultat. :)


It's a joke..

Såg nyss reklam för att 3:e säsongen 90210 börjar på tv den 26/4, BARA för att jag i helgen suttit bänkad framför datorn och sett alla avsnitt som går att se (fram till det 17:e) Fast å andra sidan, det kommer ju ut ett nytt avsnitt 90210 på channel 131 varje vecka och jag har ju 7 avsnitt kvar. Och när jag sett alla, då kan jag ju börja om igen ;)


besöksstatistik

Hey, när ni lika läser det här så kan dom som känner för det lämna en kommentar om vem dom är då dom läser min blogg. För med en besöksstatistik på drygt 80 besökare till och med under dagar jag inte ens bloggar är ju inte så illa..

a fear is always as real as you make it

Har precis sett klart 3:e säsongen 90210, eller slut kan den inte vara för det fanns bara 17 avsnitt att se och det borde vara 24.. :) Pållarna fick vila idag då det blåste så mkt, så kände inte för att gå ut och motionera dom i halvt storm. Ska hur som haver dejta kuddarna nu, pusspuss!

Your love's a drug

Bloggade inget igår då jag helt ärligt glömde bort det, hoppsan... Nå hur som haver så kan jag skriva om gårdagen nu ist.

Lördag: Började morgonen med att fara till stallet och fixa alla stallsysslor (mocka, fylla hö osv.) Sen fotade jag lilla Hubert (Mikkel) när syster yster longerade han och sen släppte honom lös på ridbanan. Vad gjorde jag under dagen? Började se 3:e säsongen 90210 så det gjorde jag ju ett bra tag, sen efter middagen for jag till stallet igen och hoppade Kira. Travade igång henne på halv långa tyglar utan något krav hur hon skulle gå, mer än att hon skulle trava på i lagom fart. Sen travade vi över en cavalitti som låg på ena volten några gånger innan vi hoppade ett räcke snett igenom. Sen la mamma upp en bakbom bakom räcket så det blev en oxer som vi oxå hoppade några gånger, hur högt det var vet jag inte riktigt men kanske 75-80cm. Har ju inte hoppat henne på riktigt sen i höstas mer än nå små hinder ngn gång under vintern. Bra gick det iaf och hon hoppade med sjukt mkt rygg dom sista hoppen! :) Ska dra till stallet nu, pusspuss!


And if somebody's going to make it, then this somebody ought to be you



Den här bilden är tagen 17/4-10, och som ridbanans underlag var då vill jag att det ska vara nu - helt perfekt! Blir helt sjukt hoppsugen när jag ser bilderna från denna löshoppning, kan det bli sol ute så all snö smälter och det torkar upp ute?! Föresten är det där typ 1:a eller 2:a gången vi löshoppade Kira sen vi köpte henne, så hennes reaktion när hon skulle hoppa utan ryttare var ganska rolig. Ungefär "Vill du att jag ska hoppa dom där pinnarna, jaha men vart är min ryttare då?" Tog ett litet tag innan hon förstod att vi faktiskt ville att hon skulle hoppa dom själv men när hon väl kom på det verkade hon tycka det var jätte kul. :)
Ska snart, eller på ungefär 30min åka till stallet och fixa till pållarna. För den delen är det påsklov nu, så jag hoppas verkligen att det blir sol under helgen så ridbanan torkar upp! :)
Btw, jag tror någon hörde min önskan om sol - det blev just jätte soligt ute och bara för 10min sen var himlen full av moln och nu ser man inga alls! :D


It's like an addiction, and I just can't break free tonight

Pållarna fick vila idag då jag blev för lat för att motionera dom, haha näe men kände att jag behövde en "vilodag" utan träning då jag var så trött. Har inget spec att skriva om mer än om att jag sitter och ser Big Brother - kvällens höjdpunkt! ;D

 


You make me wanna say I do

Har hållt på att ändra utseende på bloggen,  så det känns lite mer "vårigt" , haha :D Ska strax käka middag och sen bege mig till stallet. Funderar vilken av pållarna jag ska rida, fast som det känns nu lutar det åt Kira. :) Glömde skriva om gårdagens ridpass på henne, var för trött för att blogga när jag kom hem från stallet. Hur som haver så dressyrade jag henne lite på ridbanan runt 19.00, volt arb. (as usual skulle jag nästan kunna säga.) Lite ökningar i trav efter långsidorna och så korta upp henne lite på kortsidorna. Även lite öppna och rygga för att få henne att lyssna bättre då hon var jätte pigg (hon hade vilat dagen innan, haha.) I slutet gick det mkt bättre och hon lyssnade bättre och var inte lika springig. :) Nu ska jag käka, pusspuss!


Bloggfråga: Vilket är ditt favoritmärke?

Eftersom jag har fått så många nya läsare på senaste tiden (vilket är jätte roligt!) så tänkte jag köra igång en ny kategori, nämligen "bloggfrågor". Här har ni läsare alltså chansen att lämna förslag på vad ni vill att jag ska skriva om, ex. ridsportmode inför sommaren 2011, vad jag tycker om en viss sak inom ridsporten/utrustningsväg, osv.

Så för att komma igång så får ni läsare en fråga av mig -
Vilket är ditt favoritmärke på ridkläder?



Planering för dagen


Kvällsmotion

Ska strax börja fara från mormor och morfar då jag käkat middag här, hem och byta kläder och sen åka till stallet. :)


Josefin vill ha från Hööks..


En tuff brud i lyxförpackning



All eyes on me when I walk in, no question that this girl's a 10









Modell: Amanda Strömberg


Redigering

Sitter och håller på att redigera bilder från igår då jag fotade den här bruden i studion, bilder kommer sen så håll utkik!

Charmigt



Inte alla som skulle lägga sig på en matta inomhus och sola när man blir erbjuden att vara ute, men Milla är ju inte som alla andra ;)


Love to his music♥



Klicka här för att höra något sjukt bra, tror inte många av Er som läser det här hört den här killen sjunga.
Men flera av Er kommer börja lyssna på han, det kan jag lova!


You're amazing, just the way you are

Kira fick en vilodag idag och så red jag min andra pålle, Carisma. Blev volt arb. och lite skolor. Riktigt duktig på skolor och sidvärtsrörelser är hon! Mamma fotade så tänkte snöra in några bilder, haha dock red jag med alldeles för korta stigläder då jag inte ides ändra dom eftersom lädren är under kåporna, så världens finaste sits har jag inte på bilderna. Men skit samma, det är hästen ni ska se på. :)














Svar på kommentar

I fortsättningen kommer jag svara på kommentarer som är skrivna med en länk till ens blogg, så jag enkelt kan svara på bloggen då jag inte vill ha "svar på kommentar" i min blogg, så vet ni.

Men svarar på den här,

Emma 
om On the floor: du skriver aldrig att du rider ut, alltså ut i skogen, låter henne jogga långa sträckor.

Svar: Nej, jag har inte skrivit det på väldigt länge då jag vintertid inte rider ut i skogen så ofta, jag rider henne efter byavägen osv men inte ut i skogen eftersom det hinner bli mörkt innan jag tar mig till stallet på vintern. På våren när det börjat torka upp rider vi ut i skogen men nu är det alldeles för blött, slaskigt och lerigt. Därför sker "uteridning" efter byavägen eller infarten osv. Men tänk på en sak, jag rider aldrig min häst i ridhus så hon går alltid utomhus på ridbana. Även om det är viktigt med uteritter så får Kira väldigt varierade motion, även om skogen inte är tillgänglig under vinter/vårtiden. :)


Lillebror♥

Well you and I we have our moments
Our devils and our doubts
But the time we spend together
We gotta make it count



On the floor



Kom precis hem från stallet och sitter just nu och läser lite bloggar.
Blev ett lite lugnare pass med Kira idag, tänkte först hoppa lite terräng inspirerade hinder men kändes som att underlaget var för blött och slidrigt på vissa ställen, så skippade det.
Blev mest att hon fick komma ut och röra på sig, skritt och trav på ridbanan och lite lösgörande arbete.
Hade inget krav på i vilken form hon skulle gå, hon fick mest lulla på i en lägre form och "bara vara".
Tycker att man läser på många bloggar att deras hästar antingen går träningar för tränare på veckan, tävlas på helgerna eller så är der kurser. Och på veckorna tränar dom på ungefär samma saker som på helgträningarna. Tycker man sällan läser att någon ger sin häst lite lugnare pass ibland där dom bara "får vara", utan krav och bara får komma ut och jogga lite. Då ger dom hästarna istället en vilodag och sen kör dom på som vanligt igen, men dom ger dom inte ett sk. "bara vara pass" enligt mig + en vilodag i veckan - bara träning och tävling som gäller. Jag säger inte att alla gör så, men många hästbloggar jag läser gör så. En blogg jag verkligen gillar som verkar göra på samma sätt som mig är den här bloggen, den bloggen tycker jag väldigt bra om!
For sen och galopperade två vändor efter infarten och skrittade sen av henne, tror passet kändes lagom för Kira oxå då hon gått bra i flera dagar och behövde ett lite lugnare pass. Mamma motionerade Carisma och imorgon får nog Kira bli longerad och jag rider Carisma, beror ju även på vad det är för väder och hur formen känns.
Nu ska jag kolla lite Big Brother live, sen käka och sen se BB på tvn. Puss!
Jennifer Lopez – On The Floor


Listor är väl kul, här har ni en hur som haver

1. Vad/vem fick dig att skratta idag? Ett brev som landade i postlådan och var till mig! :D
2. Vad gjorde du 8.00 imorse? Satt i skolan.
3. Vad gjorde du för 30 min sen? Pussade på min vovve då jag precis kommit hem. :)
4. Vad hände dig 1993? Då var jag inte ens född.
6. Tre ord varför du sist spydde? Minns jag inte ens.
7. Vilken färg är din hårborste? Mintgrön/silver/svart.
8. Vad köpte du sist? 12-pack örhängen i massa nice färger :D
9. Vad fick du senast i present? I present, dvs. förra året när jag fyllde 16? Bla. ett par Tretorn Advance ridstövlar.
10. Vilken färg är din dörr? brun
11. Var förvarar du dina pengar? Överallt och ingenstans, jackan och väskan brukar var populärt.
12. Hur var vädret igår? grått och trist.
13. Vart kramades du sist? minns jag inte.
14. Vad ser du fram emot? dataskärmen, haha. Bara för att jag inte kommer på ngt, svaret var ju å andra sidan sant - jag ser ju på dataskärmen ;)
15. Vad är 15? Quda var 15år när jag fick henne, var det jag fick upp i huvve när jag läste frågan.
16. Vilken skostorlek har du? 39-40
17. Vill du klippa dig? Vill och vill, jag gillar mitt hår för nu har det blivit så långt (typ som då jag hade löshår förut) men klippningen fixar nog snälla Elli :)
18. Är du över 25? haha näpp.
19. Pratar du mycket? Ibland. När jag behagar.

20. Kollar du på O.C.? Har inte sett ett enda avsnitt, någonsin.
21. Har ditt namn ett "x" i det? Nope.
22. Känner du någon som heter Steve? Nej.

23. Har du ätit sushi? Aldrig.
25. Är du en typiskt svartsjuk person? Nej, brukar bara ignorera det.
26. Vad har du för mobil? Sony ericsson Xperia x10i white.
27. Vem ringde dig sist? Min syster, haha och arg var hon. :D
28. Biter du på naglarna? Nej.
29. Har du lockigt hår? Nepp.
30. Vilken konsert ska du på härnäst? Ingen planerad.
31. Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu? Ingen?
32. Hur många gånger har du svurit idag? Jag har faktiskt, hör och häpna, inte räknat.

33. Vilket ord/ vilken mening säger du ofta? "jag vet inte" , haha.
34. Har du sett filmen 'Donnie Darko'? Nope.
35. Ska du jobba imorgon? På sätt och vis, praktik.
36. Vem sa du "jag älskar dig" till sist? Min ponny igr efter ridpasset då hon var så fin och sammarbetsvillig. :')  <3
37. Vad borde du göra nu? Käka middag och dra på mig ridkläder.
38. Har du något smeknamn? Kärt barn har många namn, vanligast är nog trots allt Josse.
39. Sover du mycket? brukar det vara snö på sommaren?
40. Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor? Har, vad jag vet inte sett ngn film förutom 90210 avsnitt.
41. Vad ska du göra på lördag? Ingen aning, inget planerat. :)
42. När var du ute sist? För någon minut sen.
43. Har du gråtit idag? Nope.
44. Är du en glad person? Jodå.
45. Har du roligt nu? Inte ett dugg, jag är hungrig.
46. Vad äter du helst? Mat? ;)
47. Vem var du med sist? måste det vara en specifik person? Jag var på skolan.
48. Vad heter din mamma? Monica.
49. Vad är hela ditt namn? Emma Josefin Strömberg.
50. Vad ska du göra nu? Gå och äta!


Världens finaste

Jag vill hem, inte sitta på skolan och göra ingenting. Hem och motionera min ponny, funderar om vi ska hoppa lite "terräng" sen om jag orkar plocka ut grejor, blev så inspirerad av ponnyakutens senaste avsnitt när dom var på Flyinge och hoppade. Finns ju massa vattenpölar ute nu, perfekt till lite terräng inspirerad hoppning! :)
Tänke även bara tala om en liten kul grej, jag vann en tävling här där man skulle gissa vad hästen var för korsning. Och jag såg direkt likheten mellan hästen på bildern och på Ella som står i stallet, dom var identiska förutom färgen! å jag gissade att pållen var korsad varmblod och P.R.E - och visst var det så. Haha, ganska roligt faktiskt att jag såg det bara genom att ha sett två bilder på hästen. :)
Nu ska jag återgå till skolarbetet, fast vi har rast så.. nå hur som haver, pusspuss!

Big Brother!

Folk säger att Söndagar är veckans sämsta dag, jag vet inte riktigt om jag kan hålla med - det går ju Big Brother i 1½ timme! ;) Hoppas Roddan åker ut, så korkad och falsk människa. Visst, jag kan inte säga att jag tycker bra om Patrik heller men han är ju faktiskt aningen smartare än Roddan. Skit samma vem som åker, Roddan gör rolig tv medans Putte mest sitter tyst och inte gör så mkt ljud av sig. Men han är ju iaf inte korkad, vilket jag fått uppfattningen om att Rodney är. Btw gick dagens ridpass på Kira finfint, har ngn kort filmsnutt från när vi travade runt på ridbanan och när vi galopperade efter infarten, kan fixa ihop den imrn om jag ids. Nu ska jag se Big Brother, pusspuss!


Snabbt inlägg innan middagen..

Ska alldeles strax käka middag innan jag beger mig till stallet. Har inte bestämt mig ännu om jag ska rida eller inte, får helt enkelt känna efter när jag är där om det blir en tur på lilla vit. Ifall jag rider ska jag försöka få mamma elelr min syster att fota eller filma lite, känns dock lite meningslöst med film då jag bara kan rida henne rakt fram efter infarten. Fast å andra sidan skulle jag själv vilja se hur het hon ser ut från backen, jag som sitter på känner ju bara hur stark och taggad hon blir. Hahah, nå nu ska jag käka. Puss!


a sweet little princess jumps around and around









Blev ett ridpass på Kira idag, och eftersom ridbanan är så slaskig så red jag efter infarten eftersom det är sand på den och därmed super underlag. Pigg var hon, och inte hade jag väntat mig något annat heller då hon vilat några dagar. Blev mest att hon bara fick komma ut och röra på sig, gick ju inte att göra så jätte mkt efter infarten. Red lite öppna och skänkelvikning i trav, galopperade henne lite och travade några rundor fram och tillbaks. Galoppen gick bra i undantag att hon var så pigg så hon helst hade fortsatt galoppera. Så när jag bad henne sakta av visade hon ett humör som heter duga och började resa på sig, men det var ju bara för att hon var pigg och hade kul. Premiär red även i mina nya John Whitaker ridbyxor som anlände hem idag, en tidig födelsedagspresent från mamma - tack! :) Dom satt perfekt! Ganska kul att dom passade eftersom då jag skulle köpa nya ridbyxor förra året prövade jag iprincip allt jag såg, även iprincip alla på häst och fritid i Luleå. Inte det lättaste att hitta ridbyxor som sitter perfekt åt mig, långa ben och smal = antingen blir dom lagom i midjan men kort i benen, eller så blir dom lagom i benen men för stora i midjan. Har med andra ord hittat 2 modeller jag kan ha, Pikeur Lugana och JW byxorna. Är iaf nöjd över dagens ridpass, Kira var fin och sammarbetsvillig :)

Godmorgon världen!

Har precis käkat frukost och ska strax byta om och sedan fara till stallet. Tänkte ta med kameran och fota pållarna lite, så bilder dyker nog upp här sen :)

Born this way



Resultat efter att inte haft ngt att göra, Lady GaGa.

Hit the lights

Jag är rastlös, nå extremt!
Kan inte all snö smälta bort nu så man kan rida? Går väl nu oxå iofs men bara att skritta runt i slasket, och det låter ju väääldigt roligt..
Funderar på att se big brother live eller teckna ngt, men då är ju problemet bara att jag inte kmr på vad jag ska teckna - och så är det iprincip alltid när jag vill rita.

 


Ett godnatt kanske?



Precis kollat klart big brother, kvällens höjdpunkt! Lite stolt jag känner mig som fått min syster att börja se det, och hon som sa att hon aldrig skulle se det för att det tydligen var värdelöst, eller hur var det nu? ;)
Dagen har jag väl spenderat som dom flesta andra skoldagar? Rätt chill om jag får säga det själv. Vill att all snö ska smälta så ridbanan torkar upp så jag kan hoppträna, har inte hoppat Kira sen i September eller Oktober - and it sucks! Vill även pröva hoppa Carisma, och Hubert! Snäll lillasyster jag är som döpt om min systers pålle, eller döpt om och döpt om - jag kallar han för Hubert. För den delen, när jag lika skrev om min systers pålle, hörru syster yster eftersom du läser det här så kan jag vara snäll och lägga in min önskelista här under eftersom du undrade vad jag ville ha i present. Är faktiskt bara 20 dagar tills jag fyller år, fast å andra sidan kommer jag bara på en sak jag vill ha - pengar så jag kan köpa CO hjälmen. Eller om du nu känner för det kan du ju betala hela  ;)

Alligator sky

Owl City – Alligator Sky
Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
Medina – You And I - Original Mix
Martin Solveig featuring Dragonette – Hello


Svar på kommentar

Brukar ju egentligen inte svara på kommentarer jag får som är utan bloggadress eller email, men den här kan jag svara på.

 

Svar: Nej, jag ska inte sluta med hästar. :) Grejerna är till salu för att dom inte passar, som hennes sadel t.ex. är till salu för att hon musklat om sig så sen jag köpte henne så den passar inte längre. Och kavajerna är till salu för att den gråa är för liten och den andra pga felköp av färg och storlek. Vill ha en som är ännu mer figursydd och i marinblått. Så grejorna är bara till salu för att jag inte har någon användning av dom. :)


Stamp on the ground

Dagen har jag spenderat i Luleå då jag vart till Sunderbyn på återbesök för att kolla diabetesen, och mitt HbA1c (blodsockret) har börjat bli lägre så jag är då glad! Får smått ångest när jag är där och dom frågar mig om jag tror det gått ner eller upp, men nu går det ju åt rätt håll iaf! :) Vet att jag skrivit att jag tycker det är kul att åka dit för att få veta hur lång jag är, hahaha. Fast jag hade inte växt ngt, jag är fortfarande 173cm. Dock inget mig emot, jag vill inte ens bli nå längre. Efter vi var klar i Sunderbyn åkte jag och mamma in en sväng till Luleå, fast hittade inte så mycket. Men en skjorta jag blev helt kär i och lite småprylar så som örhängen osv. :)
Funderar vad jag ska fördriva tiden med fram tills att big brother börjar, är ju några timmar kvar. Antingen teckar jag något, eller målar ngt för det är sjukt länge sedan jag målade med penslar och färg. Dock har jag ingen fantasi vad jag ska måla, fast fick just en idé! Eller så ser jag något 90210 avsnitt eller big brother 24/7? Eller så går jag ut med min vovve ett tag? Det tål att funderas på, pusspuss! :)


Godmorgon världen!

Börjar morgonen med att se solen lysa utanför fönstret, bara en så liten sak kan få mig på bra humör :) Ska alldeles strax gå ner och käka frukost och sen dra till stallet en sväng. :)


We dance on - N.Dubz, brodyrox

Har nyss sett StreetDance 3D, och den som inte sett den filmen borde omedelbart göra det! Blev så sjukt sugen att se den när jag la in trailern i ett tidigare inlägg, haha så det var bara att kolla! ;)
Pållarna vilar idag när det lika är slask och äckel väder ute, typ vattenpölar och lera. Och jag har prövat dratta av Kira -09 när det var sånt väder, sweet! Fast dock snubblade hon och gick ner på knäna och jag åkte över huvudet, så om drattade av var rätt ord vet jag inte. Ska strax gå ner och käka och sen se BB, så puspuss!


Listan jag glömde bort..

Har råkat glömma bort den där "Blogglistan" , man har väl annat att tänka på än den?
Hur som haver så tänkte jag fylla i den, och eftersom jag sist skrev om en sak från den var den 22:a Mars så finns det ju några punkter att svara på. Let's go!

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.

Jag skrev tidigare att jag ibland kanske tänker lite för mycket, men jag vet inte om jag direkt känner oro. Men isf är väl en sak att jag vill att mitt blodsocker ska bli ännu bättre, för det är obehagligt att se det för högt. Men samtidigt vill jag inte få för lågt heller, även om det bara är att käka druvsocker. :)

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.





Strömsholm, jag har egna bilder därifrån men inte på den här datorn. Har gått genom stallarna, stått i ridhuset, vart på deras ridsport butik osv. Och inte bara en gång, utan x2. Skit fint ställe!

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Vet inte ens om jag vill gifta mig, är ju bara ett papper.

Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.

Dag 15 – Någonting jag ångrar.

Att jag färgade håret mörkbrunt i höstas! hahaha, kommer inte på ngt annat.
Visst skulle jag kunna säga att jag ångrar att jag sålde Quda, men det gör jag ju egentligen inte. För då hade jag ju aldrig velat sälja henne från första början. Jag var lång, hon var på gränsen till för liten och hon började bli till åren. Finaste lilla Quda :') <3

 

Dag 16 – Innehållet i min väska.

Det man brukar ha i en väska? Allt från kläder till toy, typ? :D

Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.

Jessica Lowndes! Varför? För att det skulle vara kul att se hur en som hon lever sitt liv och att kunna sjunga så bra som hon - Ironik Feat. Jessica Lowndes – Falling In Love - Jackstar Radio Mix





Dag 18 – Vad jag åt idag.

Frukost: Macka med ägg.
Lunch: Plättar och en kiwi.

Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.


En ryktsten eftersom pållarna släpper päls :)

Dag 20 – Min favorit film.

StreetDance 3D är då en av favoriterna (+ att musiken i den är grym!), finns många bra filmer!









Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.

Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.

Tänker nog inget spec när jag ser mig i spegeln? Inte så jag kommer ihåg det iaf.

Dag 23 – En låt som får mig att gråta.

Snow Patrol – Chasing Cars
Eskobar – Someone New


Tell me what do you do when it all falls apart?

f

Visserligen är bilden flera år gammal, men som jag kände mig när bilden togs känner jag mig just nu. Tårarna bränner bakom ögonen och jag vill bara gråta, fuck allt som heter ångest!

Bloppis

  • Kieffer Wien dressyrsadel, svart 16,5" normal mot vid. Cutback skuren för att även passa hästar med hög manke. Sadeln är i mycket fint skick och säljes då den inte längre passar Kira. Säljes ink. stigläder och stigbyglar, bilder kan fixas vid ev. köp. 5000:-

  • Grå figursydd Equipage kavaj, stl 34. Aldrig använd pga fel storlek. (Ord.1000:-) NU - 500:-



  • Equipage säkerhetsväst size Adult 3 XS, (Chest 81-87, waist 81-87, waist over the shoulder 76-81) Västen är i väldgt fint skick. (Ord. 999:-) NU - 400:-



  • Jacson Technical kavaj stl 36, kritstreckrandig mörkmarin i softshell. Aldrig använd (Ord. 899:-) NU - 350:-



    Kontakt: [email protected] eller bloggkommentar

Word.



We want to be happy, no one wants pain,
but you can't have a rainbow without any rain


have you ever been so sad you can hardly stand



Jag råkade bläddra förbi några bilder på Spookan, holly shit vad jag saknar den hästen! För en bråkdel av en sekund när jag såg den översta bilden tänkte jag "åh, jag vill pussa på han" tills jag sen kom på mig med att han numera bor 100mil bort..
Couldn't be more true, isn't it obvious that I love you


Just can't get enough

Kom just på att jag inte laddat batteriet till någon systemkamerorna, hoppsan..
Så ska med andra ord göra det nu så dom har ström imorgon då jag ev. ska och fota ponnydressyr, kuligt! :)
Eftersom vi har ett litet "projektjobb" i skolan, eller jag har iaf. Så är det perfekt att det går ponnydressyr som jag kan fota, och ryttarna brukar ju bara bli glada över att någon fotat bilder på dom. :)
Kan snöra in några bilder som jag fotade i somras när det var nationell dressyr på KORK, för den måste jag käka och fixa kamerorna innan jag ska se bb :)