Markarbete

Blev lite markarbete med Kira, syster och Mikkel efter middagen. Hon blev sjukt pigg (nästan studdsade fram) när vi skulle trava över några bommar, men efter en stund gick det lite bättre och hon var inte lika pigg. :) Blev även lite galoppjobbb och det fungerade finfint och det märks att det är dressyrsadeln hon inte gillar, för med hoppsadeln går hon som hon brukar. :) Red ett dressyrpass med henne för någon dag sen som jag inte vet om jag skrivit om, hur som haver så tränade vi iprincip hela passet att göra halt från skritt och sedan från trav. Och det märks att den träningen gav resultat! :)
Nu ska jag återgå till Big Brother och deras skräck tema, fast har sett några klipp på hemsidan så är inte lika kul nu ;) Fast ganska kul att se hur lättskrämda dom är! :)

Sweet darling, you worry too much

Det är helt sjukt hur musik kan få en att känna så många känslor på en och samma gång, hur några ord som bildar meningar, som bildar rader kan få en att börja känna tårarna bränna bakom ögonen och känna att vartenda ord i låttexten passar in på ens liv. Dom som skriver sådana texter som kan få så många personer att känna sig berörd är sjukt begåvade. Jag har tidigare på bloggen haft svarat på en sådan där "blogg lista" och där var det en punkt där man skulle skriva 5 saker om sig själv som ingen av läsarna (kanske) vet om. Jag minns att jag svarade att jag skriver texter när jag mår dåligt eller är ledsen, det är bara för att kunna få ut alla känslor jag känner inom mig just den stunden. Jag gör det inte för att jag skulle vilja kunna bli så duktig som dom som skriver sådana texter som berör, jag gör det för att jag tycker att det känns bättre. Men när man får beröm av självaste Javier Ramos (@JRamos på bdb, dom som vet vem han är som läser det här vet hur duktig han är på att skriva texter och hur många kommentarer han får dagligen på sina texter.) Då känns det faktiskt som att man lyckats förmedla sina känslor ganska bra, en sådan kommentar som jag fick av han kan verkligen göra en glad. Och nu vet jag att flertalet av er som läser det här undrar vad jag hade skrivit när jag fick kommentaren, så lägger in texten under, samt kommentaren jag fick.

Tomma rader som saknar bläck, låt mig visa, det här var ju ganska lätt.
Allt du sa gjorde mig svag, ändå var det kudden som fick ta mina slag.
En tår på kinden och inget mer, lilla vän det går över ska du se.
Lätt för dig att säga som tog hennes hand och vände om, lämnade allt bakom.

Vi har vandrat denna väg förr, känner igen varenda dörr.
Du är som en låga som redan brunnit ut, en silhuett i mörkrets svaga ljus.
Vi duckar och vi ler, sväljer alla svåra problem.
Jag lät dig gå, med hjärtat sittandes utanpå.

Hjärtat mitt fick ta en smäll, något du inte tycks veta något om.
Jag log och sa att allt var bra, sanningen var djupt begravd.
Men i ärlighetens namn skadade du mig djupt, eftersom jag varken vet in eller ut.


ettusenfyrahundra


Läcker dressyrponny!



Måste kladda ihop några rader om denna ponny när jag just hittade en bild på han sen jag provred han i Maj -09.
Ska jag vara ärlig så minns jag inte vad han hette, men vi kallade han för "enöga" då han bara hade ett öga. Han hette något på F, det är jag säker på! Hur som haver så hade jag lätt velat ha den ponnyn om det var åt mig vi sökte ponny, men nu var jag bara med som hjälp. :)
Ponnyn var iaf riktigt rolig att rida, gjorde öppnor och slutor med han, galoppombyten osv. Riktigt välskolad var han, och sjukt maffig hals! Dock var han väl inte den duktigaste hoppare jag suttit på, men en riktigt fin dressyrponny!

Dagens ridpass

Blev ett dressyrpass på banan med Kira idag, skrev nyss värsta detaljerade inlägget om ridpasset som jag sedan råkade klicka ner. Duktigt..

Därför tar jag det lite kort: Red öppnor i skritt och trav, gjorde ökningar i trav på diagonalen, galoppjobbade henne och hon var sjukt fin! Enligt min mor har hon aldrig gått såhär bra, så jag antar att träningen gick super! :)
Dressyrade även i hoppsadeln, haha jag tycker till och med bättre om den änn min dressyrsadel så mig gör det då ingenting att jag inte kan ha dressyrsadeln. Hon var iaf riktigt fin och sammarbetsvillig och jag är då nöjd! :)


You and I

The music is making me growing
The only thing that keeps me awake is me knowing
There's noone here to break me or bring me down
And noone here to hurt me or fool around.

I have no more time for you to hurt my feelings
Done enough to prove I'm all that I believe in
We are at the end no more stupid lies
I'm better off without you here by my side

So no there is no longer you and I - you and I
You and I - you and I
You and I - you and I
You and I
There is no longer you and I - you and I
You and I - you and I
You and I - you and I
You and I

Medina – You And I - Original Mix

 


Snabb uppdatering!

Min uppdatering suger, förlåt..

Kan passa på att skriva lite snabbt nu när jag sitter på skolan och gör ingenting, eller ingenting och ingenting? Jag redigerar bilder, så de så! Kan även passa på att skriva om gårdagens ridpass på lilla vit,hon var iaf jätte fin! :)
Tränade lite tempoväxlingar, volt arb. och att göra halt från trav (vilket hon brukar försöka smita ifrån när man ber henne så hon börjar piaffera istället.) Gick iaf super igår det med, bättre änn jag hade förväntat mig och hon blev riktigt lydig och avslappnad efter lite sådan träning. Blev att jag red med hoppsadeln då jag inte tänker lägga på henne dressyrsadeln nå mer. Någon som är intresserad av en svart Kieffer Wien dressyrsadel, 16,5" normal mot vid? Nå, det fungerade då finfint att dressyra i hoppsadeln, satt nästan bättre i den änn i dressyrsadeln eftersom min hoppsadel har så pass stora knästöd så hamnade jag ganska rätt sittmässigt.
Kan passa på att snöra in någon bild jag fotade igår, pusspuss!







Lite hjälp skulle uppskattas

Jag är sjukt sugen på att teckna, men kommer inte på vad. Kan ni ge lite förslag? Skulle uppskattas :)






Mikkel Skovsholm, systers lilla fyrbenta kompis



Här är han, systers nya fyrbenta lilla sak som anlände runt 19,00 ikv.
Mikkel heter han, och har tydligen galet fin stam (hade ju Romeo oxå för den delen.)
Lite komiskt att han är slutmätt till 145,5cm och Kira är 146cm men han känns betydligt mindre att stå brevid, känns som att stå brevid en C-ponny. Dock är han ju aningen.. hmm.. kraftigare änn Kira så det kanske är därför det känns som att det är så stor skillnad ;) Men fin är han! Och eftersom min syster har ett öga för fjordingar så kommer dom säkert bli ett jätte fint team! :) 

You and me, together in the crowd

Känner hur jag skulle behöva plocka ihop lite kläder som ligger mitt rum, golvet har som fått en ny matta i massa olika färger... Insåg även för en stund sen att min hund låg och sov på min Christian Audigier tröja, och med det märket på tröjan kostar dom ju därefter. Och jag vet inte om jag är så förtjust att hon sover på min tröja för över tusen spänn. Inte för att jag kan skylla det på henne, det är ju jag själv som lagt den där.
Tror närmare bestämt att jag får städa lite, har lika ingenting att göra då jag vill att klockan ska gå så syster yster kommer hem med sin nya fyrbenta sak, men det är ju några timmar kvar..
Nå, börjar jag inte städa nu lär jag inte göra det heller, pusspuss!




we even got a secret handshake

Känns som att jag inte skrivit vad jag pysslar med på dagarna på tusen år, ungefär. Hur som haver har jag ju bara skola på Måndagar och resten av "skolveckan" praktik i staletl, så mina skoldagar känns ungefär som helgdagar för mig. Haha, blir ju typ samma rutiner så därför har jag blivit världens sämsta på att komma ihåg vad det är för dagar. Inget mig emot att ha praktik och gå skola 4år istället för 3 när jag inte ens vet vad jag vill bli. Jag menar, hur lätt är det att veta vad du vill bli och jobba med när du är 16år? Du ska tänka realistiskt och välja en gymnasielinje du tror att du kommer gilla och tro att är den rätta för dig. Se på hur det gick för mig, det jag helst ville gå startade inte och jag tänke "fan, jag ger upp det här. Jag vill inte gå någon annan linje." och vad säger lärarna och syon "men det är inte hela världen, välj bara ditt 2a handval" problemet var att jag inte ville ha ett 2a handsval egentligen, jag ville gå estet - bild och så var det bara. Försökte smått intala mig själv att "äh, teknik blir kul att gå. Det är ju faktiskt teknik design." Men det var inte minsta kul, det var bara jobbigt eftersom jag inte läste ett enda ämne som jag gillade. Jaha tänkte jag, 3år på en linje jag inte ens gillar efter några månader, hur ska det fungera? Så jag tänkte att media kanske var mer mig, jag kanske valde fel från början? Men media var inte mer mig det heller, jag är en som skulle passa in på estet - bild, för det är verkligen det jag vill gå. Vissa föds med talang för vissa saker, en av mina var väl att kunna teckna. Jag kan ju inte undgå att säga att jag vet att det är något jag kan, var sann mot dig själv och be aldrig om ursäkt för vem du är. Redan i höstas sa jag till mamma att jag skulle söka till estet när 95:orna skulle söka gymnasie. För om möjligheten fanns att jag skulle kunna gå det skulle jag byta, om jag så fick 4 gymnasie år istället för 3. Hellre ett år extra om jag får gå något jag vill gå och tycker är kul än att jag måste gå något jag inte gillar. Så jag har alltså själv valt att jag inte vill gå klart skolan den här terminen. Därför har jag bara skola på måndagar (fotolektion) och resten praktik.
Så nu vet ni vad jag sysslar med på dagarna, och inget mig emot att ha sådana dagar. :)
Nu tänker jag se lite BB och sen sova, puss godnatt!


Like or dislike






- Färgade stigbyglar som livar upp hästens och ryttarens outfit. Riktigt snyggt är det, speciellt om man som många har en speciell färg vid hoppning och dressyr och sedan har ett par stigbyglar som matchar = Über snyggt!







- Ryttare som betslar upp sina ponnyer/hästar för att dom antingen tycker att det ser coolt ut (ja, det finns faktiskt sådana ryttare) eller för att dom tror att deras problem med ponnyn/hästen ska bli mindre. Man blir inte problemfri för att man betslar upp hästen, du gömmer bara undan problemet för ett tag. Visst, jag säger inte att alla ryttare som rider med skarpa bett har dom för att det ser coolt ut eller för att dom gömmer undan problemet, vissa hästar blir exremt starka i skogen eller på hoppbanan. MEN, är det en liten, nätt ryttare på en stor, stark häst/ponny är det i mitt tycke okej att rida på ett skarapre bett, om man använder det rätt.
Men många hoppryttare skulle faktiskt kunna lösa problemen och sedan kunna plocka bort dom skarpa betten om dom la ner mer tid på dressyrarbetet som är A och O. "Dressyrryttarna" brukar oftast kunna hoppa sina hästar med milda, snälla bett. Varför? Jo för att deras hästar ofta är mer välridna och lydiga och lyssnar på ryttaren.
Många hoppryttare lägger hellre mer arbete på hoppningen änn på markarbetet, när det i själva verket är markarbetet som är viktigare än själva hoppningen på hinder om man vill bli duktigare.

Rea för ryttare!

Tänkte vara lite snäll med Er läsare och tala om att på denna sida är det rea på ryttar/hästutrustning. Massa märkesutrustning till lägre priser!



GPA Speed Air Olympic Sweden, 4.899:- (ord. 7.000:-)




Kingsland Lillehammer Tricolor down vest, 999:- (ord. 1.699:-)

What's the fuckin' problem?


Varför kunde inte tittarna ha fått rösta? Syns ju tydligt vem man hade velat se i BB framöver, och vem man inte vill se. Marisol hade 23,48% mer av rösterna av tittarna mot vad Minela och Madelene hade tillsammans i procent. Ändå vinner Madelene platsen i huset, what the hell is all I say.


Sadelportalen

Idag öppnar en ny sajt – www.sadelportalen.se. Ambitionen är att samla säljare, märken, forskning och artiklar om sadelprovning och service av sadlar, under ett och samma tak och därmed kunna erbjuda ryttare möjlighet att få en samlad överblick av utbudet och få mer kunskap inför valet av sadel eller sadelservice.

Mer om detta kan ni läsa här.
Källa: Equipage
Sadelportalen



I just came to say hello

Martin Solveig featuring Dragonette – Hello, är helt såld på låten! Btw, den ligger som bakgrundsmusik i big brother presentationen av den personen jag tycker ska vinna, nämligen Sara Jönsson!



I could stick around and get along with you
Hello o-oh
It doesn't really mean that I'm into you
Hello o-oh

You're alright but I'm here darling to enjoy the party
Don't get too excited 'cuz thats all you'll get from me
Hey

Yeah I think you're cute but really you should know
I just came to say hello
Hello
Hello
Hel-o-o-o-o

I'm not the kinda girl who'd get messed up with you
Hello
I'ma let you try to convince me to
Hello

It's alright I'm getting dizzy just enjoy the party
It's OK with me if you don't have that much to say
Hey

Kinda like this thing but there's something you should know
I just came to say hello
Hello

Hey

Hey

I could stick around and get along with you
Hello
It doesn't really mean that I'm into you
Hello

(you're alright but I'm here darling to enjoy the party)
(you're alright but I'm here darling to enjoy the party)
(alright but I'm here darling to enjoy the party)
(you're alright but I'm here darling to enjoy the party)
(alright but I'm here darling to enjoy the party)
(alright but I'm here darling to enjoy the party)

I just came to say hello
Hello
Hello
Hello

I'm not the kinda girl who'd get messed up with you
Hello
I'ma let you try to convince me to
Hello

It's alright I'm getting dizzy just enjoy the party
It's OK with me if you don't have that much to say
Hey

Kinda like this thing but there's something you should know
I just came to say hello

Hey


Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig

Har ingen bild från idag, men eftersom jag inte har skola på .. öh, jag vet inte ens vad det är för dag idag? Tisdag? Onsdag? Whatever, men har iaf haft ridkläder på mig i stort sett hela dagen. Äh, gör en sådan där fin lista, he får duga, så äre ba!

Stallet:

- Pikeur Lugana ridbyxor (Grå helskodda)
- PK Casantos jacka (samma som på bilden)
- PK ridsockar (flerfärgade/randiga)
- Puma huvtröja (svart)
- Jodphur skor (svart)



Hemma:

- Svarta leggings
- Vit tröja
- Svart/guldig Christian Audigier hoodie
- Vita Puma skor



Jag är med i Mars hetaste tävling!



Jag är med och tävlar här, vilket jag tycker att ni oxå borde göra! 

Dag 8 & 9

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Jag vet inte om jag direkt har någon dålig vana, kanske att jag ibland tänker lite för mycket?



Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.

Kira! <3



..Men måste jag nu ha en i "människoformat" så är det väl Ammi :)




Har dessvärre ingen nyare, seriösare bild då jag inte sitter vid min dator. :)

driving one of your cars





Vet inte hur många gånger jag sagt åt mamma och pappa att jag vill ha en svart mercedes eller vit bmw när jag fyller 18 (jag kan ta den nu dirr oxå, det går bra ;) och så har jag försökt förklara hur den ser ut som jag vill ha, haha så varje gång jag sett en snygg mercedes eller bmw har jag sagt "den där var snygg" Sååå, för att vara lite snäll har jag fixat bild på hur jag vill att dom ska se ut. Ni kan köpa en var åt mig, det går oxå bra ;)

Sitter på skolan..

Sitter just nu på skolan men ska snart ringa efter skjuts då jag slutat, skönt! Har suttit och kollat lite hästgrejor och hittat ett bett jag tror skulle passa bra på Kira, ska höra lite med mamma sen om vad hon tror om det. Nå, nu orkar jag inte sitta här, nu vill jag hem! :)

Godnatt, sweet dreams

Har precis sett det nyaste avsnittet av ponnyakuten, bra tips från Pia som Nichole red för eftersom hennes häst påminner om Kira. Skadar ju inte att pröva med lite sådana övningar iaf och se om hon blir lugnare att hoppa, eller snarare lugnare mellan hindren. :)
Ska dejta min säng nu och se lite 90210 innan jag somnar. Måndag imorgon vilket betyder skola, fotolektion. Ganska skönt att bara ha skola på Måndagar och praktik i stallet resten av veckan, speciellt att göra bort alla stallsysslor till Kira och Carisma från morgonen och sen bara kunna rida efter middagen. :)



Hoppa över markarbete kan man oxå göra, iaf om man heter Shikira.. ;)

Busponny

Kom just hem efter att ha vart och ridit Kira, blev ett dressyrpass barbacka. Hon var jätte fin och sammarbetsvillig och inte alls överpigg som jag hade förväntat mig att hon skulle vara, red även på ett rakt gummibett. Tränade lite serpentiner och 8-volter i skritt och trav, även lite skänkelvikning och fram och bakdelsvändning. Prövade även lite galoppjobb vilket gick finfint men pigg var hon, och busade gjorde hon! :) Hon är så söt när hon kommit på att hon törs busa med mig, som idag när hon gjorde det när vi galopperade och jag inte var berädd på det och hamnade i lite obalans så busade hon ännu mera, men kvar satt jag. Är iaf jätte nöjd över passet, riktigt fin var hon! :)



På tal om busig, skäcken (Mr Zeb) som vi hade för någe år sen hade jag gärna haft idag. Tror jag hade tyckt om honom! ;)

You think that you know, but you made yourself cold, you're out of control

Kom just hem från hpda då jag och mamma for dit en sväng med min syster som skulle köpa höpåsar åt pållen, haha. Kan då hålla med Ammi om en sak: jag skulle aldrig vilja bo där, uscha! ;D Var less efter en timme och längtade hem! För den som undrar vad jag gör nu så sitter jag i vardagsrummet i soffan och gör ingenting, är hungrig. Intressant, jo jag vet.


Dag 6 & 7

Kör dag 6 & 7 på samma gång eftersom jag inte skrev ngt igår.


Dag 6 – Typ av killar jag faller för. 

lång, vältränad, brunett, blåögd (inte sådär klarblå, "grumligt" blå).. jag kan göra listan lång, för jag ganska kräsen!


Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.


Vissa skulle säkert dra det klassiska svaret "resa, shoppa, ge till vänner och familjen" Men jag är inte en av dom som ger Er det svaret. Jag kanske klassas som ego, men det enda av alternativen ovan är att jag skulle ge till min familj. Dom har gett mig så otroligt mycket, utan min första egna ponny jag fick när jag var 8 (?) skulle jag nog inte vart samma person som jag är idag. Tänk bara alla pengar som är lagt ner på min och ponnyernas utbildning, utrustning osv. Det är helt sinnesjuka siffror om man tänker efter vad alla år resulterar i om man räknar ihop summan. Skulle jag vinna en miljon vet jag dock vad jag skulle göra.

- Ge pengar åt familjen.
- Köpa en transport.
- Köpa en svart mercedes eller en vit bmw.
- lägga undan, pengar är alltid bra att ha.


Stilbedömning i ponny SM

Från och med i år kommer SM på ponny ske med stilhoppning. Vilket är jätte bra enligt mig då många ponnyryttare bara rider för att vinna, slit i munnen, bank med skänklar och ponnyer dom inte får stopp på och måste vända huvudet i staketet eller väggen. Hellre snyggt och prydligt!

Här hittar ni dom nya bedömningarna inför ponny SM 2011


Josefin vill ha..




Kingsland St Anton väst, 1398:-



Mips EQ-2 (Back on track) 2799:-



John Whitaker ridbyxor, 799:-



Roeckl handskar, 359:-


Mountain Horse windsor jodphur SC S7, 1299:-



Dyon minischaps, 2199:-



Herm Sprenger Bow Balance, 1595:-



Claridge House® Callaghan brunt, 459:-

Pannband Bow 4R Sverige, 899:-



Glitterspray silver, 89:-


Octagon Schabrak (Equiline) 789:-





Eskadron Pro Safe Memo benskydd, senskydd 899:- Bakskydd 699:-



Lick-it Treat Bar Mix, 19:- 

Godmorgon världen!

Ska alldeles strax gå ner och käka frukost, värt att jag inte ens är hungrig då jag var tvungen att äta en macka runt 05.40 imorse för att jag var låg. Ska väl efter frukosten bege mig till stallet, varför är det alltid skit väder när man är ledig!?

Godis, äckligt eller gott?



Jag antar att jag, till skillnad från många av er som läser detta klassas som lite udda när jag säger att jag tycker godis är äckligt. Jag har inte gillar godis sen jag var liten, visst finns det några undantag som smakar bra. Av alla godissorter på en sådan där "godishylla" som ni ser ovan kanske det finns 3 sorter jag skulle äta. När jag var mindre sa jag alltid att jag ville ha godis och så fyllde jag lite i en lösviktspåse men sen när vi kom hem och dom andra åt godis satt jag och lekte med mina. Hallå, dom var ju fina dom där gröna råttorna. Men åt det gjorde jag inte, istället sålde jag mitt godis till min syster ;) Det finns en typ av godis som är gott, men det måste vara både surt och rött (rosa kan väl fungera det med). Jag skulle helt ärligt hellre äta en persika istället för godis, för det är sjukt mycket godare än godis.
Men en sak har jag kommit fram till, jag är nog en av få som kan gå på Candy world utan att ens vilja ha godis. ;)


You've seen her face in the magazine

DAGENS VILL HA: en miljon eller två?
DAGENS KLÄDSEL: leggings, t-shirt, Christian Audigier hoodie
DAGENS SMINK: foundation, mascara, ögonbrynspenna
DAGENS FRISYR: utsläppt
DAGENS SMYCKEN: 3 "diamanter" i vänster örat, skruv i höger
DAGENS LÅT: Katy Perry – If You Can Afford Me
DAGENS PLANER: I've got no idea
DAGENS SAKNAD: Spookan.. <'3
DAGENS SJUKA: Ingenting?
DAGENS KRAM: ingen
DAGENS PUSS: pållarnas mule innan jag for från stallet
DAGENS KÖP: ingenting, hittills
DAGENS GODIS: inget
DAGENS HUMÖR: nåmen fint!

Sunny Shine



Måste bara få skriva några rader om pållen på bilden ovan, gissa rasen kanske?

Sunny som hon heter är ett varmblod jag red några gånger under -09, och man skulle inte kunna tro att hon var ett varmblod. Hon är ett av få varmblod som faktiskt ser ut som en "ridhäst". Jag har väl inget direkt emot varmblod som ras, men jag tycker inte om dom som ridhästar, Sunny var dock ett undantag.
Bilden är tagen första gången jag satt på henne, och till min förvåning kunde hon gå i form, skänkelvikning och galoppfattning. Hon var ett ritkgit välutbildat varmblod, riktigt rolig att rida faktiskt!
2a gången jag satt på henne skulle vi pröva hoppa lite, och det kunde damen också göra, riktigt bra!
Hoppade nå små kyss och räcken till en början och det var inga problem som helst. Höjde sen ett räcke eftersom och i slutet låg det på 1m, och visst klarade hon det med!
Den här hästen tyckte jag var sickt rolig att rida, fast hon var ett varmblod. Men det finns undantag, även på dom.



Svar på kommentar

Fick en kommentar med en fråga om jag inte kan skriva vad jag brukar träna med Kira och hur jag får henne att slappna av, och visst kan jag göra det.

Till att börja med måste jag ju säga att jag har ägt henne i snart 4år, så nu för tiden bhr jag bara korta upp tyglarna lite från det jag skrittat fram så börjar hon arbeta rätt. (för det mesta.)
Så hur jag får henne avslappnad vet jag inte riktigt vad jag ska svara, vi känner varanda så väl och har spenderat så mycket tid på träning ihop både från backen och uppe på ryggen. Plus att hon och jag går ihop som ett "team". Alla hästar och ryttare passar inte ihop, men det gör vi.

Till träning då, för det mesta brukar jag rida henne på en stor volt i alla gångarter, lägga in lite 8-volter, tempoväxlingar och lösgörande arbete. Helt enkelt för att det är bra övningar om man vill ha en lösgjord häst/ponny. Jag brukar skritta fram henne i ungefär 10minuter, sen travar jag henne lite på halvlånga tyglar innan jag sen ger henne en skrittpaus och därefterkortar upp tyglarna och gör det jag tänk träna, säg ex. 8-volter.
Sen efter lite träning på det i trav brukar hon få en liten micro skrittpaus och sen brukar vi ta lite galopp jobb och efter det lite skolor i skritt och därfter brukar jag trava av henne lite och sen skritta av henne.
Och som jag skrev ovan så känner Kira och jag varandra så väl så jag kan rida med väldigt småa hjälper på henne. Och jag antar att efter nästan 4år tillsammans är rätt synkade med varanda. :)


that boy is a monster

Är så trött så ögonen håller på åka igen hela tiden, men kan ju inte sova fören jag sett klart big brother. Hoppas jag får sova bättre inatt än natten till idag, vaknade ungefär 511ggr. Blev btw ingen dressyrträning idag, var ju typ storm ute så det var inte så lockande. Gick istället ut på en liten promenad med vovven då jag kom hem, och Milla såg inte ut att sörja blåsten. Blev föresten just sugen på Danio yoghurt, ni vet sådan där som smakar jordgubb och som man sätter müsli i. Nödvändigt att ha reklam på tvn man blir hungrig av..


Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Jag kommer faktiskt inte på något jag vill ha mer än ngt annat just nu, så får jag svara "pass" på den här frågan då?

Kladd

Satt och tittade på bilder på Kira från i sommras och började dra lite med en blyertspenna på ett papper...



Vilket resulterade i det här..



Ni får dock ha förståelse över att ljuset inte är lika bra som irl eftersom jag fotat den, jag vill ha en scanner. Eller var det nu heter..


Dagens skolschema



Tycker att min "skoldag" verkar helt okej, få vara i stallet där K & C står,
mocka, fylla hö osv. Inte vara som ett boskap som byter klassrum efter
1½ timme och är uttråkad, är mycket hellre i stallet och fixar och donar.
Skoldagar på Måndagar och resten av veckan i stallet, wonderful!


Paula Lobos - Touch the light

Ska alldeles strax sova, tänkte bara kladda ihop ett litet inlägg först. Har ingen skola imorgon, bara praktik och det är ju chill eftersom jag får vara i stallet. Inget jag sörjer över, att kunna fixa båda hästarnas stallsysslor redan från förmiddagen och sen motionera dom på eftermiddagen. Kan man ha bättre "skoldagar"?
Hoppas det är fint väder imorgon, soligt och vindstilla och inte så kallt. I så fall skulle jag vara glad! :)
Nå nu ska jag sova, puss och godnatt!


Hahahahahaha

Höll seriöst på dö av skratt när dom i Big brother skulle käka surströmming, så jävla underhållande!

skada inte lacken om du vill vara vacker



Här ser ni resultatet efter en avfärgning och på det ha suttit med ett ton folié i håret, med andra ord ska jag bli blond igen. Tur att Elli är så snäll och ställer upp och fixar mig ur röran, inte färga håret rött eller mörkbrunt Josefin..
Dock gör inte bilden det riktigt rättvist, för det är ljusare irl. Blev rätt förvånad hur ljust det blev bara efter avfärningen med tanke på att det var rätt mörkt innan. Ska ljusas upp ännu mer dagen då jag fyller år, dvs. 27/4. Så efter det skulle jag tydligen vara rätt blond :)
Inte för att det stör mig att ha håret såhär heller fram tills dess, 'cause I'm absolutely in love with it!

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar

Mina mål: Jag vet faktiskt inte om jag har så höga krav på mina mål, i skrivande stund vill jag få mitt blodsocker att ligga bättre, vilket det faktiskt börjat göra och det är en enorm lättnad. Även om jag ibland får må skit för att det hoppat upp och ner så har det faktiskt blivit bättre bara sådär "poff". Jag har börjar vakna mellan 5,0-9,0 och bara för någon vecka sen var det oftast mellan 13,0-17,0 så det är ju skillnad. Har inte ens höjt mitt insulin på kvällen som min läkare sa att jag skulle pröva, jag har istället sänkt det och hur det nu kan komma sig att jag behövde göra det vet jag inte.

Mina drömmar: Visst, drömmar har nog alla men om dom är rimliga nog för att uppfyllas var väl en annan femma. Men jag skulle vilja pröva bo i LA, bara för att det är så fint där. Vad jag vill jobba som vet jag faktiskt inte,  tatuerare ibland på fritiden men ett "8.00-17.00 jobb" vet jag faktiskt inte med vad. Frisör skulle vara kul, men jag ville inte ens gå frisörprogramet på gymnasiet. I så fall vill jag utbilda mig till det efter gymnasiet i Östersund tror jag det var, men det kostade runt 125.000:- ...
Bartender vill jag oxå utbilda mig till, på Kos. Helst av allt skulle jag väl vilja bli miljonär, sådär rik så man inte behöver tänka på pengar. Och hur jag ska bli rik var en annan fråga, måla ett konstverkt och så kan någon betala mig några mille för det. Eller så kan jag ju bara vinna på triss..

Mina önskningar: Jag har inga speciella önskningar mer änn att jag och alla jag bryr mig om ska få må bra och vara glada. Kan man begära mer?



Charmigt att mössan är en kilometer på sne och för långt bak och pannan ser drf en meter lång ut! :D

two wrongs don't make it right

Blev ett dressypass med Iris under kvällen, med dressyrsadel..
Red henne mest på en stor volt och gjorde lite tempoväxlingar, tänkte träna lite galoppjobb också men då blev hon som Star i ponnyakuten. Upp och ner, och när hon inte fick det så kunde man ju pröva att sticka. Men det går ju inte så bra när ryttaren inte blir minsta rädd och bara säger att pållen ska stanna och sen rygga. Visst, hon är piggare änn vanligt när hon får galoppera när hon inte gjort det på länge. Men idag bet hon bara tag i bettet och studdsade upp och ner, fnös och hoppade på stället eller så försökte hon sticka. Har kommit fram till att hon inte kan tycka om sin dressyrsadel, för det är bara när jag rider med den som hon på senaste tiden hållt på och dumma sig sådär. Så ska sluta använda den tillsvidare, får rida med hoppsadeln eller barbacka. Vi ska lika leta ny dressyrsadel åt henne då jag är för lång för min och behöver en dressyrsadel med större knästöd, för i hennes kieffer blir mina ben lite galet när dom är så långa så dom hamnar fel hur långa läder jag änn har.
Men tillbaks till dressyren, om jag bortser från galoppen var hon riktigt fin! :)
Nu ska jag se big brother ;) puss!



Ibland saknar jag Quda så otroligt mycket, speciellt när jag kommer ihåg hur fint hon började gå i slutet av tiden jag ägde henne. Hur lätt allt kändes, när Kira har sådana här dagar vill jag helst bara hoppa av och gå och grina, bara för att jag blir så less. Men jag antar att man får ta sådana här pass med, hur dåligt det än känns är det ju bara nyttigt att kunna ta både framgång och motgång..

Dag 3 – Min favorit årstid och varför.

Enkelt, våren! Och varför, därför att då har man blivit nog less på snön och vill att den ska smälta bort, det börjar bli varmare så man slipper leka eskimå. Skulle kunna ha vår året om, en såda där riktigt underbar vårdag i slutet av April som det brukar vara när jag fyller år. Helt underbart!



Lilla vit

Bild från Januari 2010, typ.
Jag vill hem och rida, inte sitta i skolan! Är helt upp över öronen nöjd med dressyrpasset med Kira igår och den känslan skulle jag gärna vilja behålla. Hon var så galet fin min lilla fröken vit! :)
Rider jag henne idag får det nog bli ett dressyrpass barbacka, med fortsättning från det vi höll på att träna igr. Kanske kan få någon att fota, ni skulle verkligen bha få se henne när hon går så bra!
All träning har verkligen vart lönande, och mammas hjälp från backen är guld värd! Jag är lyckligt lottat som har en utbildad ridinstruktör till mamma, för på så sätt får jag ju daglig hjälp.
Nu har jag för den delen precis fått lunch, så ska bege mig till mormor och morfar för att käka! :)

Duktigt Josefin, duktigt!

Fin koll jag har som var helt 100 på att jag hade en blyertspenna i väskan, och när jag kommer på att jag kan fördriva lite tid med att teckna då jag inte har något att göra och behöver pennan, då finns den inte där.
När jag tänker efter kommer jag på att den ligger hemma på köksbänken, för jag använde den ju faktiskt imorse.
Hejja Josefin, hejja!

dressyrpålle

Åh, jag vill fota fina dressyrhästar! utomhus!
För den som undrar är bilden tagen 12e (?) Juni 2010 på KORK.
Pållen på bilden heter Elvis :)
- Nikon D40/ 18-55mm

treat me like a princess



Romeo take me somewhere, we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess.
It's a love story, baby, just say yes

 


Skoldagen i bilder..










Har ju egentligen bara fotolektion på Måndagar men har det även imorgon då vi ska fota bröllopsfrisyrer som HV1 har gjort. Så blir alltså lite fotande i studion imorgon oxå. Ska springa ner och käka nu och sen ta fram lite grejor till imorgon, se big brother och sova. Är sjukt trött! Blir man det efter en dag på skolan och sen en dressyrträning på det? Hmm...

Don't make a bet if you can't write the check

Det blev ett dressyrpass barbacka på Kira idag, och jag kan inte säga annat änn att allt arbete jag lagt ner på henne är hon verkligen värd, för hon har blivit så otroligt fin! Började lite smått med att skritta fram henne på en stor volt, och redan då sänkte hon sig och gick och tuggade på bettet. Travade henne på en stor volt med några avbrott till skritt, bad henne göra halt och sen trava framåt igen. Lekte sen med lite ökningar i trav och hon riktigt flög fram, så mjuk och avslappnad! Red lite öppna efter långsidorna och då fick hon världens finaste nacke! Lovar att hon såg ut som en hingst, hon har blivit ett riktigt muskelpaket! :)
Och det syntes verkligen att hon har musklat sig bra, för hon orkade gå i en ganska hög form, väldigt samlat och var på samma gång avslappnad och arbetade med bakdelen. Är så galet nöjd över min ponny idag så jag kan inte beskriva det, hon är helt enkelt den finaste man kan ha! :)

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.

Lite svår fråga faktiskt eftersom jag inte får upp någon "bara sådär" i huvudet när jag läser den. Men visst, det finns säkert någon om jag tänker till. Men bättre svar änn såhär kan ni tyvärr inte få :)

Monday morning

Trött är bara förnamnet, men som tur är har jag bara fotolektion idag och det är ju rätt chill :)
Nå, nu ner och käka frukost. Puss!


Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig



1. Jag är 173cm lång.
2. Jag har bruna ögon.
3. Jag har xs/s på kläder, 27" på jeans.
4. Jag äger världens finaste d-ponny.
5. Jag har ridit i över 10år.
6. Jag kan iprincip alla repliker i första Twilight filmen.
7. Jag avkyr folk som är kaxiga vid en dator men inte törs ta det face to face.
8. Jag följer big brother slaviskt, som ni kanske redan märkt.
9. Enligt folk som hört mig sjunga seriöst kan jag tydligen det, men det tvivlar jag själv på.
10. Jag kan ha ett helvetes humör om jag inte får som jag vill.


kolla vad kul, en sådan där liten lista..

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för. 
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

In your eyes

  • Sjukt ridsugen, dressyra Kira efter middagen?
  • Less på att sitta inne, drf går jag ut och fotar nu!

Never gonna take us down

Har precis kommit hem från stallet efter att som vanligt ha vart och släppt ut ponnysarna och fixat alla stallsysslor. Ska kolla lite big brother 24/7 innan jag går och käkar lunch och sen tror jag faktiskt att jag ska ta fram några penslar, lite färg och se vad jag lyckas åstadkomma. För tillfället ligger fantasin på noll, men kanske kommer på i vilka riktningar jag ska dra penseln och vilka färger jag ska använda mig av ;)



I've got nothing to do

Sitter i en fåtölj i vardagsrummet och gör ingenting så tänkte passa på att blogga lite. Dagen börjades med att jag for till stallet och fixade åt pållarna, sen hem och baka tårta och chokladmuffins då min syster fyller år idag, hela 22år fyller hon. Med andra ord skiljer det 5år mellan oss, men jag tänker aldrig på att det är så stor skillnad. När hon fortfarande bodde hemma var vi mycket bråkigare med varandra änn vad vi är nu, haha ganska sjukt egentligen eftersom vi inte är så småa! :D Men jag kan inte påstå att jag heller var den snällaste alla gånger, när vi väl började retas med varandra brukade det sluta med att vi inte pratade med varandra på några timmar. Haha, en gång i höstas pratade jag inte med henne på 3 dagar för att jag hade blivit sur på henne och sen bestämt mig för att se hur länge jag kunde klara mig utan att prata åt henne ;)
Finns det nu ngn som undrar så fick hon ett kejsarrött schabrak med matchande benlindor och ett blått Mia RS schabrak av mig idag, som kommer passa finfint på hennes lilla fyrbenta som anländer på någon vecka :)
Som jag skrev sitter jag nu i en fåtölj och har absolut ingenting att göra, funderar därför om jag ska klicka så jag får big brother 24/7 i 24hrs. Kostar ju bara 29:- och det känns det värt, för vad ska jag annars göra hela kvällen?
Får nog bli så, pusspuss! :)


I'm all right cuz I have you here with me

Sjukt undebart att vakna och se är sol ute och iprincip vindstilla! :D Ska alldeles strax bege mig ner till köket och käka frukost och sen dra på ridkläder och åka till stallet. Kameran får följa med i hopp om att jag lyckas få till nå fina bilder på pållarna, bara beslutsångest vilken kamera jag ska ta eftersom jag har två systemkameror att välja mellan. Men ska käka nu, pusspuss! :)



Sail the ocean

Tror närmare bestämt att jag går och sover nu, är helt sjukt trött!
Föresten sög BB avsnittet ikv, kanske för jag sett bb på 24/7 några timmar igr kväll/natt och idag på dagen?
Hmm.. jag visste ju inte alls vad dom skulle klippt ihop, nejnej.
Kom iaf fram till att jag inte ska se mer på 24/7, för då är det inte lika kul att se på kvällen!
Men puss och godnatt på Er! :)

Josefin dislike...

Att städa! För det är så fruktansvärt tråkigt!
Börjar bli måttligt less efter att ha gjort det i 5 timmar och inte ens är klar ännu..


memories ♥



Saknad till 1000.. <'3


Paint me a perfect picture and make sure you cross the line

Ska bege mig till stallet på någe tag, pållarna får mest troligt vila då jag inte vet om jag hinner motionera dom idag. Sjuuukt ridsugen är jag, och att få testa deras nya grejor jag köpt! Har jag tid och ork över kanske jag kan dressyra med Kira en stund senare, får helt enkelt se :)



Jag vill ha sommar, helst nyss...

Sorry, but I'm not gonna be there, when your world comes crashing down


Jag ber om ursäkt i förväg..

..Jag bara råkades köpa ett till schabrak åt Kira idag. Ett rött faktiskt, och det kommer vara über snyggt på Kira under hoppsadeln! Kostade mig ju bara 75:- när det var på 70%. Men jag var faktiskt rätt duktig som lät bli BOT (Back on track) benlindorna, för det var nära att dom oxå fick följa med. Men kom fram till att dom var så långa så det skulle se för klumpigt ut. Föresten mamma, jag vet att du läser det här - jag hittade en gelé sadelgjordstunnel men den var 75cm lång och Kira har ju bara 45cm på dressyrgjorden, men kommer ihåg märket så ska kolla om det finns att beställa en. :)

Dagens inköp i klickbilder



- Rycktpåse



- Dream coat skimmelschampo



- Lädergrimma, cob



- Hansbo sport schabrak



- Globus schabrak

 


Läsarfråga: Kan du berätta om Shikira?









Eftersom jag fått en del nya läsare har jag på samma gång fått en fråga om jag inte kan berätta lite om Shikira. Och visst kan jag det, ni som redan läst det förr kan ju låta bli att läsa om ni nu känner för det.

Shikira som hon heter är ett flugskimmel sto, F- 97 vilket gör henne till 14 år. Enligt veterinär och hovslagare kan hon vara något år yngre. Hon är en d-ponny och är 146cm hög, men känns som en storhäst att rida och är mer "storhästformat" än "ponnyformat". Hon bär upp långa ryttare bra, vilket är tur eftersom jag är 173cm lång.
Vi köpte Shikira från en ridskola i Pajala sommaren -07, till och med Fredag den 13:e.
På tornedalens ryttarförening stod hon, men eftersom hon inte passade in i verksamheten då hon är en väldigt speciell ponny att rida och det inte var många som vågade rida henne så var hon till salu.
Därför hade hon tappar väldigt mycket muskler och var rätt mager när vi köpte henne, så det är en stor del till varför jag inte tävlat henne mer än någon klubbtävling. Jag har helt enkelt velat ge henne tid att succesivt muskla upp sig så hon orkar, jag har ingen brådska att stressa ut på tävlingsbanorna utan ger hellre hästen en ärlig chans att få muskla upp sig och hitta tillbaks till normal hull.
Innan dom dom i Pajala köpte henne stod hon nere i södra Sverige på ett försäljningsstall som heter stall2000.
Där har jag fått mail ifrån av en som red henne under tiden hon stod där och under den tiden kunde min ponny de ena och det andra. Hon gjorde öppnor, slutor och skänkelvikningar i trav, galoppombyten och en hel del smått och gott. Hon är även tävlad pay and jump upp till LB, men är hoppad 130cm med.
Fick även veta att hon under en terrängträning vart så sammarbetsvillig att hon hade satsat och tänkt hoppa ut från banan som hade ett staket som låg på 145cm, knas ponny! :)
Innan hon kom till Sverige stod hon i Danmark (kan ses på hennes vaccinationsintyg) så hon är alltså en dansk import. Jag och mamma har disskuterat och funderat vad hon kan vara korsad mellan, och mamma sa att hon kan troligtvis nästan vara ett rent fullblod som hållt ponnymått. Och annars är det till stor sannolighet 75% fullblod i henne. Shikira är en väldigt speciell ponny, hon låter inte vem som helst hoppa upp på ryggen och tro att dom ska kunna rida henne så hon går som när jag sitter på. Det syns när ryttaren inte hör hemma på henne, då får dom henne helt enkelt inte att gå i närheten av det jag kan.
Hon är väldigt pigg och het, speciellt när man hoppar! Därför hoppar jag henne alltid med martingal, och med ett rakt bett med D-ringar. Jag skulle inte betsla upp henne för att tro att hon blir lugnare, för hon blir bara tvärtom. Ju skarpare bett, ju hispigare blir hon. Har prövat rida henne med pessoa i början när jag hade köpt henne.
Även om jag inte gillar bettet, men för att se om hon vart lugnare. Men hon bara frös fast i backen och när hon väl gick så var hon bara värre än med ett vanligt tränsbett.
Idag ser hon inte ut som samma ponny som jag köpte, nu är hon ett riktigt muskelpaket jämfört med då.
Hon har fått en riktigt fin halsmuskel, och tacken är halsförlängaren som jag hade på henne vid iprincip varje ridpass från sommaren -07 till våren -09. Och stor betydelse är också all hjälp jag fått från mamma och all tid jag lagt ner på arbetet. Nu kan hon nog jämföras med den ponnyn hon måste vart när hon stod i södra Sverige. För idag ligger hon nog på LA dressyrmässigt. Övning ger resultat.
Vi har på träning hemma hoppat upp till 100-110cm på enstaka hinder, har även tränat att hoppa ganska mycket titthinder så som grind, mur, vattenmatta, hus, svartmur med knallrosa, neongula, och limegröna prickar.
Har även hoppat någon litet cleraound med henne felfritt, bara för att få lite rutin och träna på att rida henne på andra ställen än hemma. Resultaten spelar i mina ögon ingen roll, det är inte dom som avgör hur duktig man är som ryttare. Bra resultat är en bonus, men det är känslan och samspelet mellan häst och ryttare som räknas.
Jag bryr mig inte om folk som säger "kom igen nu, är din häst så bra vill vi ju se er ute på tävlingsbanorna!"
Vad andra tycker negativt om min häst existerar inte i min värld, avundsjuk brukar det ju kallas.
Och för den delen är hon ju min häst, jag köpte henne inte för att andr skulle uppskatta henne - utan för att jag själv älskar min lilla kompis.
Är det något jag glömt berätta om henne får ni väll lämna en kommentar, men kom ihåg att läsa reglerna för vad som gäller för att kommentera på min blogg. Dom står ovanför kommentarsrutan och jag godkänner alla kommentarer innan dom publiceras, just so you know.


Inköpt åt Kira och Carisma

Var in en sväng till Kalix efter lunch eftersom det var 60% på all ryttar och hästutrustning på djurmagazinet (fd. Häst och hundliv) Eftersom dom ska sluta sälja hästgrejor. Antagligen eftersom Hööks öppnar i Haparanda i Maj.
Fyndade gjorde jag då! Kan snöra in bilder senare ikväll efter jag vart till stallet.

- Brun/beige schabrak åt Carisma.
- Mossgrönt dressyrschabrak med guld passpoal åt Kira.
- Ljusbrun lädergrimma med vita dekorer sydda på nosgrimman och nackstycket.
- Skimmelschampo.
- Ryktpåse.
- Present åt min syster som fyller år i helgen.

Hittade även ett fint svart dressyrträns med bred nosgrimma och vitt foder, ink. lädertyglar. Men dock var nosgrimman för stor för att Kira skulle kunnat ha tränset, så tyvärr fick inte det följa med mig hem.
Riktigt nöjd över köpen är jag, bra att passa på att fynda!


Mina fina ponnysar! ♥




En liten lista

Vad heter du?
Emma Josefin Strömberg
Var bor du?
Kalix, tyvärr (om man får säga så?).
Var vill du bo?
Sverige: Umeå lr. Luleå. USA: LA, New York.
Har du några smeknamn?
Josse är väll det jag hör oftast.
Har du någon favoritartist?
Helt ärligt så finns det många bra, men några ex. Bruno Mars, David Archuleta, Flo Rida och Justin Bieber. Folk får tycka vad dom vill om JB, men sjunga kan då killen!
Favoritband?
The Script, Cobra starship, OneRepublic osv.
Någon speciell favoritlåt?
Det varierar, men just nu: Vega4 – Life Is Beautiful, Darin – Sail the ocean , Lisa Miskovsky – Driving One Of Your Cars 
Vilken typ av musik föredrar du?
Det som faller mig i smaken just för stunden? Här har ni en av mina playlist Awesome'
Vem är din bästa vän?
Den här bruden! 
Civilstatus?
Singel och fruktansvärt nöjd med det!
Är du kär?
Nope
I vem?
-
Nämn en sak som betyder väldigt mycket för dig?
Shikira, världens bästa ponny! ♥
Vilken låt lyssnar du på just nu?
Sean Kingston and Justin Bieber – Eenie Meenie
Vad får den dig att tänka på?
Ingenting speciellt faktisk. Man blir glad av att höra den.
Vad finns på ditt skrivbord?
Målarpenslar, färg, kolpennor, blyertspennor..? Jag vet faktiskt inte, för är inte hemma nu.
Är ditt rum stökigt?
Är jorden rund?
Vad har du uppe på din dator just nu?
Blogg.se , spotify, photoshop, bilder.
Vad klarar du dig inte utan?
Min Försvarets Hudsalva, utan tvekan!
Vad är det roligaste som finns att shoppa?
Hästgrejor, haha ;). Och skor och jackor!
Nämn några personer du verkligen ser upp till?
Jag vet helt ärligt inte, har inte funderat på det.
Vilka sporter gillar du?
Ridsport!
Nämn någon du hatar?
Dom jag inte tycker bra om?
Står du alltid för dina åsikter?
Har sagt det förr, kan dra det igen - säger alltid vad jag tycker. Så svaret på frågan borde ju vara "ja" ?
Vad gillar du att äta?
Den där frågan kan jag aldrig svara på, det som är gott?
Och att dricka?
Mjölk, apelsinjuice, Cola, Loka.
Det perfekta mellanmålet?
ingen aning.
Kollar du på melodifestivalen?
Usch, nej.
Vad lyssnar du på när du är ledsen?
McLean – Broken , Dead by April – What Can I Say , Jimmy Eat World – Hear You Me
 Hade du det kul i helgen?
Jo :)
Vad ser du fram emot?
Datorskärmen? ;) haha dock fattade jag frågan, men bara för att ;D
Vad ska du göra senare?
Vet inet riktigt ännu :)
Följer du några TV-program?
Big brother, ponnyakuten.
Brukar du sminka dig?
aarå
Vad köpte du senast?
hårinpackning
Pluggar eller jobbar du?
Pluggar, eller har fotolektion på måndagar och har praktik i stall resten av skolveckan. När jag lika ska byta linje till hösten så jag inte bhr plåga mig igenom en hel vecka på skolan i ett program jag inte alls känner för att gå. Ganska nice enligt mig :)
Biter du på naglarna?
Till och från
Vem ringde du senast?
Mamma
Vem fick du senast sms av och vad stod det?
mamma "har du ätit?"
Är du nöjd med dina tänder?
nå men hyffsat.
Vart skulle du inte vilja bo?
Grönland eller öknen.
Vem skulle du vilja vara som?
Meredith michaels beerbaum, eller vill ha hennes hästar.
Vad vill du ha just nu?
en hästtransport
Till sist... Vad skulle du göra om du ensam fick styra Sverige för en dag?
jag skulle vara rädd, haha! :D


Do it like a dude



Dagen har till stor del bestått av att jag vart med påfågeln . It's a long story how she got that name.
Vi har i alla fall under dagen kommit fram till:

  • Att jag borde göra hål i ögonbrynet.
  • Att våran klädstil inte är allt för lik varanda, så ur hennes garderob drog hon ut kläder som jag skulle pröva och matcha till min stil. Haha, vilket var ganska roligt! :D
  • Att båda ville se Gyllene knorren på bio, hahaha!
  • Att vi har sjukt bra humor! :D
  • Och en heeeeeel massa annat! ;)

Btw, förut var det hon som fick mina kläder när jag växt ur dom. Nu upptäckte vi att vi kan göra tvärt om, eller byteshandel hette det väl enligt henne. Haha :)


"Förbjuden väg är ofta hårt sliten"


En sprillans ny ridhjälm!



Casco croco ridhjälm. Tror seriöst aldrig jag sett en såhär enormt ful ridhjälm!
Vad tycker ni, hiss eller diss?
Här hittade jag bilden (där ni även kan hitta 35 andra nyheter i ridsport/hästmode inför 2011)

"Sanningen är en sällsynt rätt, kommer den på bordet kan ingen smälta den"

Ska strax bege mig till stugan med mormor och morfar där bla. Ammi och hennes family redan är. Ska bara hem och hämta lite kläder, skinnjacka och sneakers är kanske inget att hurra över ;) Puss!



Inte allas hund som frivilligt hoppar ner i en kartong, och finns det ingen sådan kan man alltid gå och sova i en ikea påse ;)


i realize, it was only just a dream

Dagens ridpass på lilla vit (Kira) gick suuuuper! Tveksam om hon någonsin gått SÅHÄR JÄVLA BRA!
Idag var hon dyr, ruuuuuskigt dyr! Hon gick klockrent, och eftersom mamma stod på backen och kunde säga exakt hur det såg ut så fick jag de ju bara ännu mer bekräftat! Hon gick i perfekt form, och ta det på orden - perfekt! Mkt volt arb. i skritt och trav, samt markarbete. Hoppade även nå litet hinder med henne, barbacka..
haha, är för lat för att orka sadla henne. Eller såhär är det egentlien, hon har skavsår just bakom frambena och det får hon alltid på våren när hon börjar släppa vinterpälsen. Så därför rider jag henne barbacka just nu, och vill man hoppa får man helt enkelt hoppa barbacka. Men det är inga som helst problem för mig, sitter lika stadigt som med sadel så det fungerar finfint :)
Kan inte säga annat än att jag är sjukt nöjd över ridpasset!
Nu åter till big brother, pusspuss!


Stay with me, Or watch me bleed, I need you just to breathe.

Beger mig strax till stallet för att ge pållarna frukost, släppa ut dom i hagen och fixa alla vardagliga stallsysslor. :)


Morgon humöret är på topp hos mina två hjärtan ;)


Men annars är dom såhär söta :) ♥
 


If I should tumble if I should fall, would any one hear me screaming behind these castle walls

Sitter i vardagsrummet tsm med min hund som ligger och sover på en filt på golvet. Melodifestivalen på tv, och tro det eller ej - jag ser det! Och ta de på orden, jag ser det. Jag lyssnar inte på det, för jag sitter med skullcandy lurarna och spotify på datorn. Ganska fin kombination om ni frågar mig! ;)
For till stallet efter middagen och plockade in ponnysarna, och trotsade stormen och red barbacka på Kira.
Haha, vilken normal människa skulle ta ut en het ponny barbacka i stormen? Det prasslade i ngn presenning, lät i plåttaket på en gammal lada osv. Men jag har sagt det förr, och det tål att sägas igen - jag har världens finaste ponny! Inte brydde hon sig om att det blåste, inte ens fast ländtäcket på henne blåste upp och fladdrade tills mamma tog av det. Hon gick klockrent, jätte fin var hon! Blev volt arb. i skritt och trav. Hon var jätte mjuk och sammarbetsvillig, inget studdsande eller liknande idag inte! :)
Ska strax gå och käka, sen se ngn film tror jag. :)


Dressyrträna eller inte dressyrträna?

Jag har beslutsångest.
Det är halvt storm ute, eller det var nu kanske till att ta i men det blåser ganska bra. Så jag vet inte om jag känner för att rida Kira eller om hon ska få vila. Är iofs lite sugen att dressyra med Carisma, men om jag känner för att gå ut med ngn pålle efter middagen är det då Kira. Hej beslutsångest.


Paint your life with pretty colours



Här har ni bilden som jag lovat er, Kiras nya regntäcke i massa härliga färger! Hon klär verkligen i det, det är därför man ska ha en skimmel och/eller en svart pålle - dom passar i allt ;)

Ke$ha - hungover



Jag är kär i låten, så sjukt bra!
Ke$ha – Hungover


Let your smile change the world


Godmorgon!

Börjar sportlovet med att åka förbi till skolan en sväng, haha :D
Borde inte ta så länge det jag ska och göra så sen blir det nog ut och fota det fina vårvädret! :)
Ska strax bege mig till skolan, sitter på mammas jobb nu :)


Tick tock on the clock



Hade uppriktigt och ärligt velat kunna dra tillbaks minutvisaren tjugo minuter när jag var ner och åt. Att se visaren sakta röra sig framåt, framåt var lite stressande, speciellt när man vet att man ligger lite pressat i tidsschemat (eftersom jag inte ville missa ngt av big brother). Men jag hann! Och diplom borde jag få i "tidpress". För jag hann äta och duscha på 30min, ganska duktigt! Snäll som min mor är var hon ut med Milla åt mig, tack! Hade jag måsta vara ut med henne, hade jag absolut inte hunnit. Nu börjar big brother igen, puss och godnatt!


Tidspress

Jag är extremt dålig på att prioritera tiden rätt på kvällarna, 40 min till Big brother börjar och jag måste käka, duscha och ut med min hund. Bäst jag slutar skriva nu, puss!


I'm looking at an angel. And believe me when I say, he got that whole place blowing



Världens himlens finaste. ♥

Kan inte riktigt förstå att det är över 5år sedan jag gav dig en sista puss, 5år sen du tog ditt sista andetag.
I guess heaven was needing a hero, somebody just like you.

Blogg utmaning!

Bloggarnas utmaning! 5 saker dina läsare kanske inte visste om dig, ink. bild till varje svar. Let's go!





1. Jag har totalt 4 piercingar i öronen, 3 i vänstra och ett i högra.
Vänster: oftast 3 "diamanter"
Höger: Svart skruv



2. Jag gillar cola, men kan inte dricka det till mat för då är det äckligt.



3. Jag gillar ordspråket "mode är något du följer, stil är något du har."
Jag ljuger om jag säger att jag vill vara en i mängden med utseendet/stilen,
och då menar jag "den typiskt, matchade gina/ H&M klädda människan" som bär
kläderna som "alla" går i. Be your own hero, get your own style.





4. Jag är mörkrädd, haha.



5. Nicky från Big Brother har en sickt bra playlist enligt mig!

if you're not going to speak up, how the world supposed to know you exist?

Ska alldeles strax käka lunch och sen bege mig ut i det fina vädret och fota lite vinterbilder! :)




The street signs, the city light, all the stars could lead me to you

Kan här med intyga att jag överlevde den 5 meter långa nålen i armvecket, jag svimmade inte ens.
2 timmar med bedövning - armen var så bedövad att jag knappt kände den Försökte intala mig själv innan vi for hemifrån att jag inte skulle vara nervös, det var ju bara ett stick i en arm som jag inte ens kände något i.
15 minuter innan jag hade tid och vi satt och väntade på Anki (min diabetesläkare) började jag känna hur nervös jag började bli. Det första jag säger när jag ser henne är "stick mig fort, jag håller på dö för jag är så nervös!"
Haha, och hon tyckte så synd om mig för att jag var så nervös så mina händer skakade så hon tog blodprovet på direkten! ;) Kände inte ens någonting, snacka om att vara lite nojjig som är så nervös fast man är bedövad. Men har man fobi för blodprov i armen, då har man!
Kan även tala om att jag var lika lång som sist, dvs. drygt 173cm. Haha, det är ju de som är det roliga med att åka till sunderbyn, att få höra hur lång jag är! :D
Minns när jag var 165cm och sa att jag ville bli 168cm, och när jag var 168cm ville jag bli 170cm, och sen ville jag bli 173cm. Men det trodde jag inte var möjligt eftersom varken mamma eller pappa är så jätte lång, men på något sätt lyckades jag bli så lång. Har även hunnit vara hos min syster en sväng och käka middag, förbi stallet och fixa åt pållarna och sen fördriva någon timme på mammas jobb. Ska alldeles strax käka och sen se big brother, men innan dess ska jag få igång mitt spotify som bara tjorvar. Trodde inte jag var så beroende av spotify, men när det inte fungerar ser man verkligen att man är det. Halvt panik när man inte kan lyssna på sin playlist, och youtube tål jag knappt för kvallan är så galet dålig jämfört med på spotify. Men nu är jag tvungen, det är för tyst utan musik!
Hur som haver, nu ska jag käka och sen se bb. Puss! :)


When I see you, I really see you upside down




No problem at all

Hittade några bilder på Noppan (eller No problem at all som hon egentligen heter), en ponny jag blev hel kär i när jag var med som hjälp och prövred ponnyer våren -09. Hade jag letat ponny då, hade jag köpt henne på direkten! Blev verkligen hel kär i ponnyn och sa åt mamma att vi kunde köpa henne och ha både henne, Kira och Smokie men det visste jag ju själv att var rätt orimligt. :)





Vet att det ser ut som att jag sitter med handen på låret, men jag red henne på en volt och skulle precis svänga henne. Så slipper alla fråga eller undra om jag hade handen där :)


So girl, hold your head up high and you'll go far

Onsdag morgon, vilket innebär att jag är ledig idag då jag ska till sunderbyn på diabeteskontroll och dom ska sticka läskiga nålar i min arm, ajaj. Men snäll som Anki är så har hon skickat hem bedövningsplåster att sätta på armarna, annars skulle jag verkligen inte överleva sticket ;) Konsitgt nog har jag enorm fobi för att ta blodprov i armen, men inte i fingret eftersom jag gör det själv flera gånger om dagen för att mäta blodsockret. Men skulle någon annan fråga om dom fick sticka mig i fingret skulle jag nog inte tycka det skulle vara så uppskattat utan hellre sticka mig själv. Sprutor, piercing - fine! Det gör inte ont, men att ta blodprov i armen gör ont! Därför måste man ha bedövningsplåstren på i 1½-2 timmar före (haha, så lång tid man bara kan) för att jag ska komma så smärtfritt undan som möjligt. Sen måste jag även ha ett headset med musik i öronen så jag inte hör något, för hör jag när hon börjar pilla med nålen blir jag ännu nervösare och det gör ännu ondare. Så med musik och bedövningsplåster överlever man sticket i armen! ;)
Ser även ut att vara hyffsat fint väder ute, vilket glädjer mig då jag vill ha min nya skinnjacka som inhandlades för kanske en månad sen. En brun med ludd krage, sickt snygg! (är jag snäll får ni bild senare på den.)
Nu är det bäst jag avrundar inlägget så jag hinner allt, puss!


Go on the next level, Super Mario



Kanske skulle behöva dejta sängen och alla 9 kuddar nu? Och ja ni läste rätt, alla 9 kuddar. För att det inte ska bli så ensamt (eller egentligen kallt) så har jag några kuddar i läckra färger staplade mot ytterväggen. Dvs. den jag ligger mot. Sen att jag nu har 4 kuddar under huvudet var väl en annan sak, men de är mycket bekvämare med massa kuddar! Om dom är lagom fluffiga, annars går dom inte att sova på. Haha, vadå kräsen?
Men att jag är kräsen var ju iofs ingen nyhet, ganska gällande allt om jag tänker efter. Men står man inte på sig och envisas lite kanske man inte heller får det man vill, så att vara envis och kräsen kan faktiskt vara ganska lönande ibland. I alla fall om man frågar mig.
Tänkte även passa på att säga att mina bloggläsare är grymma på att kommentera! Har fått säkerligen 10 kommentarer totalt idag, riktigt duktiga är ni ju! :)

Så roligt att logga in och se att man har fått kommentarer, och även fast det händer att man ibland får "skit kommentarer" så är jag ganska duktig att bara ignorera dom. Orka slösa energi på folk som bara är avundsjuka :) Något roligt jag även sett är att många som läser min blogg tycks ha hyffsat "stora bloggare" med mycket besökare. Typen av "storstads bloggare" , ex. Stockholm. Vilket är sjuuuukt kul! Att ens blogg inte bara läs av folk "på orten" typ, utan faktiskt av en massa olika folk som uppskattar det man skriver och lägger ut bilder på. Bara en kommentar som "vad fin blogg!" eller "Shit vad duktig du är på att teckna!" är verkligen värmande ord. Jag får ett leende på läpparna när jag läser sådana. Skit kul, fortsätt kommentera och ni är guld värda! :)

Nu är det absolut på tiden att jag vickar igen datorn, slår på filmen "Whip it" som jag alltid somnar till och drar täcket över mig och besöker drömmarnas land, vilket jag ovanligt ofta brukar göra när jag sover. Drömmer iprincip något varje natt och kommer oftast ihåg drömmen när jag vaknar. :)
Godnatt på er! :)


Jag är med och tävlar...




Jag är med och tävlar om ett par sjukt snygga glajjor här,
 http://feliciaofsweden.blogg.se/2011/march/tavling-svarta-glasogon-med-fonsterglas.html#comment
Dom finns även att köpa här, http://www.swe-butiken.com

Absolut värt ett klick! :)


big brother time

Kvällens höjdpunkt, big brother! :)


True.


You know I'd do anything for ya♥