Gott nytt år alla bloggläsare!

.. Önskar jag och Shikira.

 


We're all in the same game, just different levels.



Nyårsmiddag på G, eller kan man verkligen säga så?! Hur som haver, passar finfint då jag är hungrig.
Min hund hoppade just ner från min säng och rusade in i köket så antar att det är klart, bäst att avrunda. Peace!

He's mine!


 


Hahahaha, råkar just nu gilla det här testet väldigt mycket ;)
One Direction får gärna bli en kille mindre..


big dreams, good music & expensive taste

Saker du kanske inte visste om mig:

  • Jag kan knappt lyfta en tallrik med en färdig grillad kycklig på om den inte är delad, absolut inte dela den heller. Det får mamma göra då jag tycker det är jätte, jätte äckligt att bara se den ligga där på tallriken. Haha.
  • Jag avskyr mandariner, clementiner, köttsoppa, te och saft.
  • Jag kan inte säga "squash"
  • En av de bästa låtar jag vet är Avicii – Fade Into Darkness - Vocal Radio Mix, men varje gång jag hör den tänker jag på en cover jag fått av låten.
  • En person som gjort stor skillnad på mitt "2011" är en person jag höll på krocka med på balen, som tycker James Blunt – 1973 - Acoustic är den bästa av James Blunt låtar och som jag på skämt (?) blev skyldig en filmkväll med.
  • Jag har 8 vinterjackor..
  • Jag är väldigt, väldigt lättlärd och har lätt att komma ihåg saker. Har jag åkt en väg en gång kan jag den sen. när vi var i Umeå förra hösten åkte vi inni från stan ut till universitetet och lämnade av min syster. Sen orkade inte jag och mamma vänta på henne så jag lovade att jag kunde guida henne tillbaks till hotellet utan att hon skulle köra fel. Och nog hamnde vi rätt. Kanske tål att tilläggas att på väg till hotellet satt jag i baksätet och min syster skulle guida mamma till hotellet och då hamnade vi fel, plus att det var mörkt.
  • Jag har nästan alltid ett headset med musik i öronen vart jag än går.
  • Jag dricker inte julmust, det är äckligt.
  • När vi flyttade in i lägenheten vågade jag knappt gå ut på balkongen fast den var inglasad.
  • Jag är rätt kräsen, gällande de mesta.
  • Jag vill bli miljonär, bartender och frisör.
  • Jag ville inte gå frisör på gymnasiet, jag vill gå det efter gymnasiet i Östersund.
  • Jag skulle vilja vara proffs på att surfa.
  • Jag är nog betyligt tuffare än vad jag ser ut att vara, det brukar jag få höra.

-Home sweet home-

Step up to the streets

 

Ska se en av de bästa filmer som existerar, nämligen step up 2 the streets.

Tillsammans med en..

 

 

..Som jag även upptäckt att inte höjer blodsockret märkbart, toppen! :)


Jag vann, jag vann, jag vann!

Hur lycklig blir man inte när man loggar in på mailen och har ett oläst mail där det som rubrik står "GRATTIS (BLOGGTÄVLING)" Jag har nämligen vunnit ett diabeteshalsband hos den här grymma personen! Så glad, har velat ha ett sådant jätte länge! :D


Svar på läsarfråga



Svar: Nej, igår fick jag agera frisör. :) Mitt långa blonda rörs varken med färg eller sax just nu, det är perfekt! Men däremot fick jag ju som sagt agera frisör och fixa ett mörkbrunt hår ljusare. Dvs. lite hantering av avfärgning, färg och blekning (slingor) Resultatet blev grymt! Tror, och hoppas hon blev nöjd. För det blev riktigt, riktigt ballt med färg kombinationen! :)

Wooop wooop

Råkade klicka hem en beställning från H&M, creed till dom för att deras storlekar alltid är så tajta så de inte ser ut som tält trots att man har xs. Lycka! :)


This is what I'm made of

Har precis käkat middag sedan jag kom hem från stallet. For dit vid klockan tre och när jag kom dit hämtade jag in Kira och gjorde henne klar för en ridtur. Sen skrittade vi runt på ridbanan och travade lite, helt utan krav - bara så hon fick komma ut och röra på sig. Sen gjorde jag alla stallsysslor innan jag åkte hem igen. Känns som att jag inte skrivit om Kira på hur länge som helst men hon har haft en ganska lång viloperiod så håller på sätta igång henne igen så har inte så händelserika träningar att komma med, dom är rätt lugna och utan krav än så länge.


Don't make a bet if you can't write the check

 

Jag har sovit cirkus 9,5 timmar inatt men är ändå smått trött? Weird.

Hur som haver, nu ska jag göra pizza som jag kan käka till lunch och sen ska jag ut med Milla en sväng. Och sen, vad som händer sen återstår att se.


undisclosed destination



-Right now-


To sale!





Klicka på diverse bilder för att komma till annonserna om ni är intresserad, eller lämna en kommentar. :)

Sunny



Hittade en bild på Sunny som jag red några gånger här tidigare, på bilden är det andra gången jag sitter på henne under en hoppträning. Tro det eller ej, men hon är faktiskt ett varmblod. Men ack ett väldigt fint sådant. Hon kunde gå i form, hon kunde göra skänkelvikningar i skritt och trav, hon kunde galoppera, hon kunde hoppa oh vi hoppade upp till en meter (första gången jag hoppade henne). Hon var ett riktigt välrider varmblod, och såg inte alls ut som ett sådant i kroppen.

Jag vill få flygbiljetter med destination miami..










Milla ser tv..



Kom precis hem från stallet och när jag slog på tvn gick det visst "på andra sidan häcken" på 5an och Milla var inte sen att rusa in i vardagsrummet och paxa tvn..


4 månader

Idag är det prick 4 månader tills jag fyller 18, sweet! :)

you don't deserve my tears



"Varför ska jag bry mig när inte han gör det?"
"Varför ska jag hälsa på när han inte ber mig eller använder telefonen oftare än 2ggr/år"
"Varför är det alltid jag som SKA ringa?"
"Jag bryr mig inte längre, jag är nog stor att klara mig själv."

- Ord som mamma fått höra mig säga x antal gånger under åren. Josefin som aldrig skulle visa på utsidan om hon bryr sig, som kan stå med ett stenhårt poker face och bara koppla bort känslorna och inte känna något alls, mer än att hon är arg och besviken.



Det är lätt att göra fel,
trampa snett och trilla ner.
Men res dig upp och håll huvudet högt,
inget i min väg ska få sätta stopp.
vänd kinden mot och glöm allt vad du känner,
låt ingen se de tårar du hemlighetsfullt gömmer.
Känn modet att fortsätta gå,
om vägen så ska kasta dig ut i olika spår.
Det är lätt att göra fel,
trampa snett och trilla ner.
Men våga vara den som rättar till alla fel,
låt inget stå i din väg och förlora fler år än du kan ge.



I'm strong on the surface not all the way through, I've never been perfect But neither have you.


Mellandags rea är farligt..

..Iaf för pengarna.

Blev en tur till Haparanda där bla. detta införskaffades,

- Elegance schabraket från Hööks jag första gången såg det sa "åh fyfan vad fult! Det där skulle jag aldrig ta på min häst!" Haha, eh.. jag har som ändrat mig med tiden och har funderat på att köpa det dom två sista gångerna jag vart på Hööks. Men nu fick det följa med hem, för de är så fränt..

- Vit Race Marine tröja från Stadium.
- Wrong turn 1, filmen är bra men kommer bli lika rädd som första gången jag såg den. Satsar nog på tvn istället för datorn med hörlurar..

Och lite andra grejor oxå, tyvärr kan ni inte få bilder då in dator inte vill sammarbeta med mig. :)

Photograph



Måste säga att jag är imponerad över hur bra kameran är, trots att det inte är en system. Kolla bara på bilden ovan, så kul att ha en kamera som fungerar igen! :) Nu ska jag börja fixa mig och sen ev. åka på mellandagsrea.

Look-a-like?




 

Fick världens skönaste sms för någon timme sen,

"Du är typ lik Britney Spears!"

Vet inte om jag kan hålla med, haha. Enligt 118 800 är jag lik Shakira, enligt smset jag fick är jag lik Britney men nog är jag ju mer lik Hilary Duff?


Världens finaste



Hittade en bild från första vintern jag hade Kira. Haha, jag ser ju jätte liten ut brevid. Kan inte beskriva hur gärna jag skulle vilja att min ponny kunde växa 20cm, hon är verkligen en häst på miljonen. <3

Spara flera hundralappar

En del av Er vet nog att Nelly ska ha mellandagsrea, men än så länge är den låst så länge du inte har en vip-kod att använda. Ska jag vara snäll och tala om hur ni får ännu mer rabatt?



1. Skiv: NLYSALE i rutan och klicka på logga in.
2. Du är nu inloggad på rean.
3. Du som är student och har ett mecenatkort, logga in på mecenat.se och klicka så du får upp dina rabatter på Nelly. Du kan just nu nämligen kombinera den + den övriga rean tillsammans.
4. Nu kommer du skickas vidare till Nellys rea och har både vip + studentrabatt inräknat och kommer billigare undan.

Du är helt klart unik och speciell, Universum är vigt åt dig själv



Jag tog sovmorgon till 11,30 imorse och sen dess har jag knappt gjort något. Vart snäll och diskat men slutade med att jag råkade slå sönder ett stort glaslock till en stekpanna då jag skulle sätta in det i grytskåpet, bra där Josefin! Hatar grytskåp, kan man inte ha en stor låda till allt sådant istället?! Nu ska jag gå ut för nu är min syster på väg från jobbet då vi ska och ta in hästarna, puss!

Who you are, 118 800 svarar

Fråga: Vem är Josefin Strömberg i Kalix som har bloggen http://josefinstromberg.blogg.se ?

Svar: Josefin har ett leende som kan smälta is. Inte bara är hon vacker som en gryning i de norska fjällen, hennes IQ är nästan lika högt som hennes nordiska kindben. Faktum är att många tycker att hon skulle göra sig bra som Fröken Sverige-kandidat, då hennes unika kombination av uppriktig intelligens och bländande, men samtidigt skör, skönhet skulle vara precis vad den tävlingen behöver. Vi på 118800 säger: Varför inte?   Mvh 118800


hold my hand just in case, and we won't fade into darkness


Lycklig brud!



Det första paketet jag fick i handen kände jag att det var en kamera i, både utseendemässigt på paketet och vikten på det så la det åt sidan och öppnade andra före. Det näst sista jag öppnade innehöll en kameraväska, ett minneskort och ett usb-minne så vad det sista paketet innehöll var jag ju rätt säker på då. Den ligger gudomligt i handen, så liten och lätt! Och den har HD-inspelning, tack morbror Michael!

-

Vad jag mer har fått kan jag rada upp, inte så jätte mycket av mamma då hon faktiskt betalade hela resan ner till Sthlm när vi var och såg Stockholm horse show. Dvs. flyg, hotell, mat, spårvagnsbiljetter osv. Vilket gick på några tusen, och jag kunde ju inte ta ut den klappen på julafton så får helt enkelt se det som en tidig julklapp. Men vad jag annars fick var kläder, pengar, Artist locktång, smycken osv. Haha ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg allt som ännu ligger i en påse sen vi kom hem från mormor och morfar. Kom även på två saker under tiden vi var hos dom. 1. När man ätit julmat är man så mätt så man inte tror man ska behöva äta på en vecka typ, ändå är jag alltid hungrig 3 timmar efter jag ätit färdigt.. 2. Jag har haft min Xperia x10i i ett år idag, rekordlänge för mig att ha samma telefon så länge! Dock kan vi ju räkna bort månaderna den var paj.. Så vi kanske egentligen bara firar 7 månader idag..

-

Näe men jag är nöjd över mina julklappar, sen så sa mamma faktiskt att hade hon kunnat ge mig ett körkort i julklapp hade jag fått det men eftersom det inte riktigt fungerar på det sättet så kommer hon ändå betala det åt mig när jag fyller år. Och det är ju ingen billig grej. Så får ha det i bakhuvudet också. Men hur som haver, jag fick jätte bra julklappar! :)

Even the wrong words seem to rhyme

Webbkameran är dålig, systemkameran är död. Josefin är arg. Josefin vill ha en kamera i julklapp. Eller pengar till en kamera.

-

Rastlös, less att vänta, kan klockan bli halv tre snart? Har iaf hunnit göra mig så gott som färdig, ska bara byta kläder sen på någe tag då jag nämligen går omkring i team sportia byxor just nu, värre uppklätt. Hur som haver, ni kanske kan få ett eller två inlägg under eftermiddagen/kvällen om jag bloggar nå från mobilen. God jul på er!

Hemkommen från stallet för ett tag sen. Sl...

mms_img438514670 (MMS)

Hemkommen från stallet för ett tag sen. Släppt ut kira i hagen, fixat stallsysslor och sen hängt upp de sista julpyntet. Sen som alla andra år på julafton har vi hängt upp knäckebröd, äpplen och morötter i kira och hubbes boxar. Mysigt! :)


Merry christmas



God jul på Er! :)

Proceduren att gå från brunett till blond

Vet inte på hur många bloggar jag läst att folk som är brunetter (med mörkbrunt) hår ska bli blond och tror det går på en dag och bara krävs en avfärgning och en blekning på det, att dom till och med tror att det görs så fort hos en frisör. I Mars när jag hade mörkbrunt hår och kom på att den färgen skulle bort och aldrig mer kladdas i mitt hår hade jag ändå inte jätte mörkbrunt hår innan, men ändå brunt.



Något sådant, den där bilden är dock tagen i December tror jag men såg ut sådär då också. Och ja, jag har en slinga som hade vart röd som då var rosa/orange. Den var frän!

Hur som haver så frågade jag om Elli kunde börja proceduren på mig på skolan eftersom hon gick 3:e året på frisör och hon har färgat mitt hår mååånga gånger. Hon red föreseten min C-ponny så känner henne också. Elli avfärgade mitt hår och blev förvånad hur mycket den faktiskt tog, och sen slingade hon det och körde i någon av Revlons nutri color creme bollarna, vet inte vilken färg. Det resulterade i det här:



Nu är ju inte jag så bangen så för mig var det inget problem att håret mer eller mindre var orange/skrikig koppar. Tvärtom, jag älskade det för att det stack ut så mycket, haha typiskt mig.. Men det hela gick ju ut på att jag skulle bli blond så efter en månad (faktiskt den dagen jag fyllde 17) så gjorde hon mer slingor i håret vilket resulterade i det här:



Nu var det massa olika nyanser av blont och brunt i mitt hår eftersom det var slingat, hade även löshår i det där från poZe (köpt på beautynet) och även det var slingat i blont och brunt. Där av ser underhåret väldigt brunt ut. Sen i Juni gjorde mamma slingor på mig hemma eftersom de redan var rätt blont och inget orange kvar i håret. Och så körde vi faktiskt på en blekning direkt efter oxå. Jag vet, många skulle kanske säga att det är dumt men beror ju till stor del på vad för kvalité man har på håret och mitt är rätt tåligt. Det resulterade i:



Sen bleks mitt hår jätte fort under sommaren av sig själv, så i slutet av sommaren var jag rätt blond utan att jag hade gjort något.



Sen så har ni ju kunnat läsa att jag inte är något större fan av varma blonda toner, så har haft en Revlon nutri color creme 1002 white platinum "boll" jag haft i några gånger och så i höstas en silvertoning och idag en silvertoning så nu först ser mitt hår ut som jag ville ha det när jag började proceduren. Men å andra sidan, då fick jag inte heller ett sönderblekt, gult fjortishår på köpet.

Svar på läsarfråga

Fråga:


Svar:


Måste jag välja ut en kommentar jag alltid drar lite extra på läpparna åt när jag tänker på så är det Linn Olssons kommentar. Jag menar, hur ballt är det inte att få ett helt eget inlägg på TeamSL inför flera tusentals läsare?! Bara för att jag kunde motivera mig rätt till varför jag var värd det, så ballt att veta att man är bra på att kunna förklara saker på ett bra och vettigt sätt. Tävlingen handlade om att man skulle skicka in sin favoritbild (en hästbild) sen sommaren 2011 och skriva om vad för minne man hade av bilden. Snör in bilden och texten under så får ni läsa. Vill ni läsa det på TeamSL så klicka här.



Mitt absoluta favorit minne från sommaren som är hästrelaterat är när jag och min underbara ponny Shikira for ut en sen sommarkväll på en äng och dressyrade.
Eftersom jag bor i Norrland blir det aldrig mörkt om nätterna på sommaren, så man kan rida riktigt sent på kvällen och det här var en dag då det vart stekhet värme på dagen så det var verkligen omöjligt att gå ut och rida. Mot kvällen avtog värmen succesivt och det blev en riktigt fin kväll, en kväll som gjord för att göra något speciellt.

Sagt och gjort, jag åkte till stallet och tog ut Kira som hon kallas till vardags och mamma hängde med tillsammans med kameran.

Bilderna från den ritten får mig alltid att påminnas om vilken tur jag har som har en så otroligt snäll och hjälpsam mamma som gett mig turen att få äga denna fina ponny, hjälpt mig med träning under alla år och verkligen finns där när man behöver henne som mest. Jag älskar min mamma, utan henne hade jag inte ägt Kira idag. Så en stor del av den glädje jag får från Kira är både hennes och mammas förtjänst. Tänk vad en ponny kan skänka glädje och kärlek, hon är verkligen det finaste jag har!

Sen kan jag faktiskt inte svara på vilken kommentar genom åren som blivit minst lycklig över eftersom jag inte tar åt mig av sådana kommentarer. Jag menar, allt handlar bara om avundsjuka och bilden ovan passar ju rätt bra. Haha.

 

"When people hate on you it's because you've got something they want."

 

"Never hate those who are jealous of you but respect their jealousy because they are the ones who think that you're better than them."


Mer julklappar



Sista julklappen är färdig packeterad (i en paketpåse eller vad det nu kallas) och den julklappen är till pappa och Anna. Nu ska håret fixas (dvs. med lite färg), busy!

Kan någon ge mig drygt 32.000:-

 

Satt och klickade i en varukorg på Sharpman för att se vad alla häst/ryttar saker från deras sida jag vill ha skulle ha kostat. Ingen som känner att dom har 32.614:- till övers?

 

- MH jacka

- JW hjälm

- Vinterskor

- MH vinterridstövlar

- Kingsland sockar

- Racesafe säkerhetsväst

- Kingsland tröja

- Schockemöhle tröja

- Kingsland tröja

- Kingsland kavaj

- MH ridbyxor

- Hårnät m. rosett och swarovski

- Veredus senskydd

- Veredus strykkappor

- Fullcheeck bett

- HV polo grimma

- Eskadron pälsglans

- Eskadron skimmelschampo

- Eskadron hovbalsam

- Skrittäcke med reflex

- Scapa sport schabrak rött

- Scapa sport schabrak marinblått

- HV polo schabrak silverglansigt

- Bruna stigläder

- Röda JIN stigbyglar

- Sprenger bow balance stigbyglar

- JW transportskydd

- Dyón working collection träns

- Dyón gummityglar

- JW stalltäcke

- Schockemöhle huva


Carry you home



Sitter och tittar på min hund som ligger brevid mig i sängen, hon ser oförskämt nöjd ut där hon ligger och sover på en stor rosa kudde. Vi ska snart ut på promenad, måste bara känna lite lugn först. Hade 20,3 i blodsocker innan jag käkade middag för ca. två timmar sedan. Nu är det under 10,0mmo/L så det har ju gått ner rätt rejält under tiden och det resulterar i att det känns som att jag är låg, fast jag inte är det. Skum känsla man får lära sig att hantera, är man låg och äter slutar ju händerna skaka. Inte nu. Sen har jag blivit hungrig på köpet, åh så underbart. Vad kvällen erbjuder åtserstår att se, inget speciellt tror jag. Kanske några fler 90210 avsnitt eller någon film. Vi får se, helt enkelt.

Blogg året 2011

1 - Hur länge har du bloggat? Jag har bloggat sedan hösten 2008.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Det minns jag faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig, är så pass länge sedan.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Ska jag var ärligt så ingen, jag bläddrade mest runt bland bloggar när jag började blogga för att få fler idér om hur folk gjorde sina designer (header), kategorier osv.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? "övning ger färdighet" haha näe men, klart det känns konstigt eftersom jag bara var .. 14 år? När jag började blogga.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag läser 5 bloggar dagligen, minst.

- DennisM
- Tyra
- Blondinbella
- Dressyrmupparna
- TeamSL

 

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Räknar jag ut procent av bloggarna ovan är väl 60% mer "dagboksblogg" och 40% ämnesblogg.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Alltså det här är väldigt intressant faktiskt, varför läser man bloggar som man tillika stör sig lite på? Som verkar väldigt olik mig.. hmm.. Linn som bloggar på dressyrmupparna verkar rätt olik mig, men jag läser deras blogg daligen.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Linn Olsson som bloggar på teamSL, helt klart! Tuff brud som törs säga ifrån när det behövs och inte tar åt sig av skit som folk kommenterar pga. avundsjuka, verkar väldigt målmedveten och snäll. Hon verkar vara väldigt lik mig i personlighet.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? En blogg kan vara både positiv och negativ, det beror ju sjävklart på hur man skriver saker och ting i sin blogg. Jag försöker alltid att vara väldigt snäll då jag bloggar, jag skriver aldrig ut namn på personer. Jag omformar allt i det inlägget i så fall så att skulle dom personerna som det berör läsa det skulle dom antagligen veta att det handlade om dom. För man tar inte åt sig av saker om man själv vet att det inte handlar om en själv, tar man åt sig av vad som står så är det uppenbarligen så man bär sig åt.

Jag får ofta positiv kritik för mina inlägg, väldigt få faktiskt som skriver något mer elakt. Men det är sådant man får lära sig att ta när man har en större blogg, "haters gonna hate."

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Folk som känner mig tycker verkligen att jag är mig själv i bloggen, jag skulle inte vilja framstå som någon eller någonting som jag inte är. Bakom en dataskärm blir många kaxiga och beter sig annorlunda än vad dom skulle göra in real life. Men att inte kunna stå för vem du egentligen är på din blogg, varför då skapa en bild av någon du inte alls är?

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag har en väldigt balanserad gräns, det tog jag upp nyss upp i någon fråga ovan. Jag skriver inte om allt som händer i mitt liv, jag tänker på både mig själv och personer i min omgivning när jag bloggar.
Så ja, jag har hittat en ganska balanserad bloggnivå.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Allt för personliga saker, även om en blogg är väldigt personlig så ska ni inte kunna läsa mig som en öppen bok.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Svårt att säga, jag bloggar för att få skriva av mig saker. Sen har det ju visat sig att att min blogg är rätt populär, vilket är jätte kul då det är jätte roligt att få fina kommentarer. De flesta av mina läsare är väldigt snälla läsare, har ofta flera fina kommentarer som väntar när jag loggar in. Men för att få bekräftelse vet jag väl inte, jag har inget direkt mål med hur stor blogg jag skulle vilja ha. Visst skulle det vara riktigt grymt att ha en lika stor blogg som Tyra Sjöstedt men det är inget krav för att jag ska blogga.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Kan inte säga att man kan lära känna någon genom en blogg, man kan däremot få en uppfattning om hur personen kan vara i verkligheten om den är sig själv på bloggen.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Inte via bloggen just, dock vet jag folk som läser min blogg som jag träffat irl. Inte nu så att jag känner alla som läser min blogg eller så då de är några hundra. Mer så att man stött ihop på skolan, tävlingar eller liknande.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Det tror jag verkligen!

En del bloggare bloggar för att få uppmärksamhet, både positiv och negativ. Att ha höga läsarsiffror = pengar, sponsorer osv. Pengar, sponsorer = Status. Jag säger inte att alla som tjänar pengar eller har sponsorer gör det för att få uppmärksamhet och provocerar fram sina läsare, men visst finns det sådana med. Jag blir sponsrad till mina tävlingar, men då har jag heller inte provocerat fram mina läsare genom att vara skriva något så jag får flera hundra kommentarer på det inlägget.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej, ska jag vara ärlig så har jag inte det. Negativa kommentarer får man mestadels för att folk är avundsjuka.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar? Det här skrev jag för ett tag sen, jag försöker alltid att vara väldigt snäll i det jag skriver och är aldrig för personlig i bloggen så jag kommer ångra mig av det.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Jag ser inga nackdelar eftersom jag hittat en bra bloggbalans.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Det var en svår sak att svara på, det vet jag inte. Det är väl saker man ser då?



dear mr. postman



Det här landade i postboxen idag, glader!

Better than I know myself



Godmorgon på Er! Glömde berätta om gårdagensridpass men blev bara lite lugn dressyrträning i skritt med fokus på lydnad då hon var så pigg. Hann med några skrittpiruetter också, en rätt bra sak att göra när hon blir så pigg och i ofukus. När hon är pigg måste hon sysselsättas hela tiden.

-

Vad dagen erbjuder återstår ännu att se, lite julklappsinslagning, en städning av rummet och kanske ett dressyrpass på Kira är väl något som borde hinnas med. Måste föresten visa/länka Er en bra låt. Adam Lambert – Better Than I Know Myself

Så jävla grym!

 

 


Lila färg = silvertoning


Kom just på att jag har kvar en oöppnad Wella color fresh 8/81 toning sedan jag köpte det i Oktober (?) och köpte 3 paket då ett skulle i håret, ett i löshåret och en extra ifall det inte skulle räckt till löshåret (råd från klippservice) men det krävdes bara två totalt så jag har kvar en. Meningen var att jag skulle få kallare ton i mitt blonda hår då jag inte är något större fan av varma toner i blont hår, mycket snyggare med kalla! Visst blev det lite skillnad sist, men inte mycket. Dock är jag blondare nu än jag var då, så tror det skulle synas mer nu. Så ev. om jag har tur och har hjälp imorgon kanske den lila färgen åker i håret (toningen är nämligen knallila! Och luktar som hårda, runda lila godisar gör.. viol kanske det heter?) Har haft en Revlon nutri color creme 1002 white platinum men den ger inte nog kalla toner. Fungerar inte toningen ska jag då införskaffa ett fudge clear blonde då jag hört att det är bland de bästa som existerar för att få resultat fort. Men först, en silvertoning på de här ;)

tougher than you think





Jag är helt nerkärad i den understa brädan, har velat ha den sedan flera månader tillbaks. Jag vill bli miljonär, helst nyss. Klicka på diverse bild för att komma till rätt bräda på sidan dom kan beställas. Hehe.

I keep on running, keep on running and nothing works

I brist på inspiration så kommer det en dagens här.

Dagens vill ha: En marinblå JW hjälm.
Dagens ridklädsel: Grå Pikeur ridbyxor, marinblå Royal Equus hoodie, PK ridsockar, Röd Mountain horse crew jacka, svarta Tretorn Advance ridstövlar, blingad marinblå ridhjälm (vet seriöst inte märket på den.) med 382 swarovskistenar.
Dagens frisyr: fiskbensfläta.
Dagens händelse: Har vart ut och promenixat med Milla, sett 90210 och vart till stallet och ridit.
Dagens saknad: Personer som är för långt borta. :(
Dagens dummaste: -
Dagens drog: Spotify.
Dagens roligaste: Att min ponny var väldigt samarbetsvillig.
Dagens favorit: Milla som just nu ligger på mina fötter som en fotvärmare. Haha.


Dagens köp: Inget köp än så länge.
Dagens godis: Räknas lussebullar?
Dagens humör: Det är finfint.
Dagens ord: Va?
Dagens låt: Alltså jag hittade en bra låt tidigare idag, problemet är bara att jag bara gillar refrängen.. Kid Cudi – Erase Me - Main

Snälla tomten..





Högst upp på önskelistan, en blå John Whitaker hjälm i storlek 57. Den behöver inte vara blingad, hittade bara ingen annan bild på hur den såg ut bakifrån. Snälla tomten.. (eller ska jag kanske säga mamma, mormor & morfar eller storasyster?) Snälla, snälla, snälla..

Svar på läsarfråga: Vilka är bland de första bilderna du har på Shikira?



Svar: Bland de absolut första bilderna jag har på henne är dom här. :)






Morgonpromenad med "råttan" :)

mms_img-90157893 (MMS)

Morgonpromenad med "råttan" :)


Let me take you to my secret place, high above the earth, Into out of space




Kvällspromenix

Ut på kvällspromenix med Milla i snön, med spotify i lurarna går det kanske bra trots att det är läskigt mörkt. Sweet! :)


I guess heaven was needing a hero, somebody just like you


Already broken, already gone
Already know you're moving on

I hear the angels talking talking talking
about a dead man is walking walking walking


1982-2005


Sov gott hjärtat

För er som inte vet så är det här (eller var kanske det heter) min första ponny jag fick alldeles intill alla hjärtans dag 2001 eller 2002, jag vet faktiskt inte vilket år det var om jag ska vara helt ärlig. Starbell hette han, såg ut att vara världens snällaste ponny, men skenet bedrar. Haha. I början när jag hade fått hem han tryckte han upp mig i boxdörren och sprang ut genom dörren så dörren ramlade, gjorde ju smått ont..
Han hann även med att leka rodeohäst fem dagar innan jag skulle fylla år så han gav mig en fin sönder krossad vänsterarm i present, som blev packeterad i gips i sex veckor.

-

Men bortsett från alla hyss han underhöll sig med så var han faktiskt världens snällaste, han var så otroligt personlig och jag minns när mamma hade hittat hans annons och jag satt under mitt skrivbord och ringde till morfar och sa att jag kanske skulle få en egen ponny (det kanske tål att tilläggas att jag var 7-8år också, i syfte på att jag satt under skrivbordet?) Said and done, han blev min. Min första egna ponny.

We're not in kansas anymore



Alltså hur ballt är inte det där?! Speaking of 90210, börjar se dvd-boxen för.. 4:e gången? So now you know, I'm pretty busy for the moment.


Go on and try to tear me down, I will be rising from the ground, Like a skyscraper



Hemkommen efter en morgonpromenad med vovven i all snö, mysigt! Läst igenom lite mail som delvis handlar om bloggen (dvs. positiva saker.) På bilden ovan ser ni min tänkta dagsoutfit. Jackan är gudomlig men den har mest hängt i garderoben sen förra året då jag tyckte det var för kallt för att ha den när den införskaffades, och sen blev det för varmt på en gång. Ska till skolan klockan tolv på ett möte med SYV:en, sen har jag jullov. Ska snart börja göra mig färdig, för på något sätt hinner det alltid ofta bli stress dom sista minutrarna hur lång tid jag än har på mig. Kanske kan vara snäll och fixa bilder på hur håret blir om man lockar det med en icurl, fick en önskning om det igår i en kommentar. För den delen hade jag ett blodsocker på 17,8mmo/L imorse när jag vaknade , hur är det ens möjligt?!

dreams ain't logical, but neither is reality


When you get worried I'll be your soldier





Fick en låt länkad tidigare idag av en person som alltid har bra musik att komma med, så tänkte att ni också skulle få höra dennna underbara låt om ni inte redan gjort det. Nämligen Gavin DeGraw – Soldier


Vinnaren av presentkortet värt 300:- blev..

 

Vinnaren av ett presentkort värt 300:- på Smeagårdens hästshop blev...

..Louise Oden! Stort grattis!

Klicka på bilden för att komma till hennes fina blogg!


Svar på läsarfråga



Svar: Lägger ut bilder under så ser ni hur de ser ut, blir lite lättare då.




  • Schwarzkopf Silk Gloss schampo
  • Schwarzkopf Gliss Liquid Silk Gloss conditioner
  • Schwarzkopf Gliss Kur total repair
  • Syoss heath-protect
  • Scandinavian formula glansdroppar
Är dock väldigt sällan jag använder glansdropparna faktiskt, har dom mest till löshåret eftersom de är äkta. Just ja, kanske tål att tilläggas att jag ibland har löshår, mest för att få det tjockare när jag lockar det. Det är köpt på beautynet och är äkta löshår av märket PoZe. Färgen heter Superstar blonde #P60/18. Köpte därifrån i våras också men då med mera brunt i eftersom jag inte var lika blond som jag är nu. Det jag har nu har jag inte haft nå länge, och det är knappt använt.

Det är alltså vad jag stoppar i håret, och hårspray ibland men det är faktiskt inte heller så ofta. Orkar inte gå och kolla vad det heter, det är iaf en sor blå flaska från klippservice. Lockar jag det använder jag en icurl eller en easy curl idol styler. Hoppas svaret dög! :)





nightmares in barcelona

Jag är ju hopplös, har jag inte lyckats drömma två mardrömmar inatt igen?!

1. Jag och mamma ska flyga flygplan till okänd destination (eller, jag kommer rättare sagt inte ihåg vart det var) så är det ändå hyffsat väder och när vi flygit en stund läser mamma på en tidning att vårat plan kommer krascha så säger hon "ja, de var ju otur att det var den 21 idag. Undra vart vi landar." (haha, lät så fult i drömmen!) så kollar jag på henne innan jag faktiskt inser vad hon sa. Hur som haver, det rasar ner rakt över ett hav men släpper snällt av mig och mamma genom en lucka vid fönstret och jag landar sittande på en strand, intill vatten. Mamma bara några meter ifrån. Sen promenerar vi iväg för att se vart vi hamnat och då kommer vi till ett hus där en står i köket, och sen sitter i soffan och ser på fotboll. Så får jag fram "Where are we?" och hon i köket (som förövrigt såg jätte snäll ut, typ 45 år sådär.) säger "Barcelona!"

- Haha, ska jag säga mardröm eller inte? Flygkraschen räknas väl som en, men det fick sin vändning när jag fick höra att jag var i Barcelona. Fast då vaknade jag..

2. Nästa dröm har också lite good and bad i sig, let's go. Jag och min kompis Lina (hon jag var till Stockholm med och prövred ponnyer i Maj -09) och jag var ut till min gamla skola på innanbäcken, mer rätt till idrottshallen där det var någon match. Det är här de "good thing" börjar, komiskt nog kör Lina min sprillans nya, svarta mercedes och hon hade inget körkort, det hade jag i drömmen. Nåja, hon var rätt duktig på att köra bil förutom att det tog 711 år att ta sig över E4 ut mot Luleå hållet. ;) Sen frågar jag hur fort hon kör då jag inte tycker hastighetsskylten jag nyss såg passade. Konversationen kommer jag fortfarande ihåg, haha för den var så klockren!

- Lina.. Hur fort kör du egentligen?
- Va..? Jag vet inte, typ 40km/h?
- Lina.. Du kör 120km/h och det är isigt ute..
- Va? Oj! Vänta.. är de typ inte bara 10km/h skillnad mellan de?..
- *Suck* .. Det är 3x så fort..
- Va? OJ! Shit!
- Haha, det där borde ju bli en facebookstatus..

Sen bytte hon iaf ut min svarta merca mot en lila/svart motorcykel, ja ni läste rätt.. Så när vi kommer och ska köra förbi avfarten till Månsbyn ser Lina att det ligger något i diket innan hon stannar och skriker "usch, fyfan, ring 112 jag kan inte se!" först fattar jag ingenting innan jag ser efter vad det var hon såg, vilket var en tant som låg död i diket. Så jag plockar upp telefonen och ringer ambulans, och tro det eller ej men den här gången svarade det direkt! ;) Så pratar med hon som svarade i telefon ett tag för att lugna ner mig, Lina går runt och är alldeles skärckslagen. Det dröjer, och det dröjer innan vi hör att en det kommer en bil (trots vi var brevid E4, haha knepigt) och då ser vi en stooor grå hästbuss med dekaler efter sidan och ett namn över framrutan. Lina läser och ropar "alltså du.. det här känns verkligen inte bra.. det står ett jätte konstigt namn där, typ något en normal person inte kan heta...KOM HIT!" så helt plötsligt befinner vi oss i huset på Ponde, med hästbussen utanför köksfönstret på gården. Så säger jag namnet åt hon i telefon som genast ber oss att springa och gömma oss. Både Lina och jag i panik hoppar ut genom ett bakfönster och springer ner till grisarnas hus där vi gömmer oss bakom en massa lång gräs (nu var de visst sommar i drömmen..) Så säger Lina "tänk om han såg oss, jag är rädd! Tänk på dom som jobbar och inte vet om han, dom syns ju fortare än vi.." Så säger jag att hon ska vara tyst och inte stressa upp sig nå mer så kanske vi klarar oss. Så hör vi hur han ropar "Jag vet att ni är här någonstans! Ni kommer aldrig kunna smita, mohahahha!" Så hör man hur han börjar gå på gruset och så *pang!* i husväggen. Sen vaknade jag, och det är jag glad för då jag inte ville veta hur de hade slutat.

- De enda positiva var att jag var med Lina, hon är en av mina bästa kompisar så det var rätt grymt! Och att jag hade en svart, sprillans ny Mercedes.


Jag är med och tävlar hos Helen



Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen.

Think I'll go inside



Joshua Radin – Think I'll Go Inside, den är bra. Bara så ni vet.

Life is like a roller coaster, it has its ups and downs. But it's your choice to scream or enjoy the ride

 


fina pållar



Har nyss sett världscupshoppning på tv. Ekipaget som vann, Ben Maher med hästen Tripple X III var riktigt fina. Så läcker häst! Sen måste jag ju nämna att jag blev förälskad i hästen som kom på fjärde placering, och ni kan ju kanske gissa varför.. ;)



..Cedric (Laura Crauts häst) råkade ju nämligen vara väldigt, väldigt lik min egna lilla Kira. Who knows, släkt?

What makes you beautiful



Uppdateringen har inte legat på topp men jag har helt enkelt inte haft något att skriva, så hoppas ni har förståelse för det. Dagen börjades med att jag for så jag var i stallet till klockan åtta då hästarna skulle ha morgonmat och gå ut i hagen. Sen fixade jag alla stallsysslor åt Kira innan jag for hem igen, och dejtade sängen några timmar till. Sen har jag inte gjort något speciellt, klickat hem en leverans från Stylebytyra och nu ska jag snart äta middag och sen åka till stallet för att ta in hästarna och ev. rida en sväng. Har inte bestämt mig hur jag ska göra, så det återstår att se.

- Vill även påminna att idag är sista dagen att anmäla sig till tävlingen där ni kan vinna ett presentkort värt 300:- på Smeagårdens hästshop. Det gör ni här.

Stockholm international horse show 2011 - bilder

























Lite bilder sen Stockholm international horse show 2011. Har faktiskt knappt nå fler bilder då jag gav upp fotandet och filmade istället, vilket gav lite mer resultat då de var sjukt svårt ljus att fota inne i Globen då jag inte ens hade en systemkamera så jag kunde ställa in det bättre.

Nickelback - I'd come for you


I'm not perfect, but I keep trying 'Cause that's what I said I would do from the start


Den är otroligt fin, ni borde verkligen lyssna på den!

Please don't dwell on it, cause I didn't mean it



Julklappsinslagning tillsammans med Milla som gör mig sällskap (snokar på paketen och hittade sitt eget som hon bet i och inte tänkte släppa igen*) Lyssnar även på  The Rock Heroes - I'd Come For You, synd bara att det är nickelbacks låt egentligen då jag inte hittat då dom sjunger hela låten, så dom 59 sek som finns går på repeat.



out of bed and off to buy Christmas presents



Börjar göra mig redo för att fara och inhandla de sista julklapparna med mamma! :)

Don't let the world change your smile, let your smile change the world



"Tidiga kvällar" behövs väl det med, och när jag lika inte har något annat för mig tänker jag dejta kuddarna och läsa lite mer i Isabella Löwengrips bok. Och förhoppningsvis kunna sova en hel natt utan en enda mardröm. Glömde föresten berätta att jag hann med en Harry Potter dröm inatt också. Haha, den däremot var grym eftersom jag kunde flyga på en kvast och åkte skridskor med Fred och George. Slå det!

Fired up



Fanns inga bra filmer att hyra när jag var och kollade tidigare under dagen, så just nu är jag glad att channel131 finns. Fired up, sett förr - men kan helt klart ses igen.


Tattoologist






Last friday night



Kom just på att jag saknar mitt två färgade hår, går ju iofs att kladda i lite färg nu också.. men, tror faktiskt jag låter bli det. Ska snart käka middag och sen åka till stallet för att fixa åt Kira. Synd att det är så isigt och hårt ute, hade velat rida men får nog stå över det.

I've been through the stages and I've seen it, Just wanna let you that I love you



Har drömt kanske en av världens hemskaste mardrömmar gång på gång inatt, jag har vaknat, lyckast somna och drömt samma dröm igen. Knappt så jag kan pricka bokstäverna på tangentbordet för att berätta om drömmen, det var nog hemsk att drömma det. Kan säga att idag var det ren lycka när väckarklockan väsnades.

Så vad drömde jag? Jag drömde att jag och mamma hade vart och handlat på Ica tillsammans med min syster, jag vägrade följa med in på affären för att jag inte hade bortstat håret (haha, fåfäng eller vadå?!) så jag stannade i bilen tillsammans med Milla (min hund) som också hade fått följa med. Efter ett tag kommer min storasyster tillbaks till bilen och sätter sig i framsätet, vänder huvudet åt höger och kollar ut genom bilfönstret. Ser ett ansikte hon känner igen innan hon utbrister "Han är ju med i Prison Break!" Jaha tänkte jag, och? Sen kommer mamma tillbaks till bilen med alla påsar och jag och Milla får trängas i baksätet med dom. Då kommer min syster på den brillianta idén att promenera hem, det skulle ju ta högst 15 minuter. Mammas telefon ringder så vi blir stående på parkeringen ett litet tag innan vi också börjar åka hemåt. På hemvägen, kanske halvvägs hem ser jag en svartklädd person gå på vänster väghalva och ju närmare vi kommer desto mer hör jag hur någon skriker. Sida vid sida ser jag hur den svartklädda människan håller i en pistol, hur min syster hukar sig framåt och nästan blir dubbelvikt och hur den grå jackan färgas om till rött. Millas koppel har hon släppt och Milla står på sidan om, brevid diket. I ren panik  försöker jag säga åt mamma att stanna bilen, men det är som att hon eller jag är i en bubbla, komunikationen oss emellan träffade aldrig den andra. Hon fortsätter hemåt, jag i panik på sätet försöker säga åt henne att hon måste stanna, men hon hör inget. Jag tar upp mobilen, knapprar in dom där tre siffrorna på telefonen och väntar, och väntar och väntar. Sen lyfts luren upp, jag hör bara bakgrundsljud av hur personer skrattar och har kul. Poliserna hade i drömmen något som liknade en julfest. Jag försöker om och om igen, inget händer. Ber mamma svänga ut på en annan väg ifall jag hade tur att Milla skulle springa hem, jag ser något litet och lurvigt komma springande, hoppar ut och får en blöt puss i ansiktet. Hoppar in i bilen och grinar, konstaterat att jag inte längre hade någon syster för Milla skulle knappapst ha sprungit därifrån om hon levde. Jag grinar, ringer numret flera gånger men samma sak gång efter gång. När det tillslut svarar 1 timme efter säger hon som jobbar "jaha, oj. Ja de var ju synd." Ville bara kasta telefonen i golvet, jag var så arg!

Det kanske krävs sådana här drömmar ibland för att man verkligen ska få se att man uppskattar det man har mer än man tror, inte nu bara i syfte på ens familj utan även andra saker. När jag vaknade mellan drömmarna trodde jag det var sant, men jag vet inte hur jag kunde somna så fort igen men då var det som att samma dröm gick på "repeat". Det var hemskt, riktigt obehagligt läskigt. Jag älskar min storasyster, väldigt mycket för hon finns alltid för en. Hon är världens bästa storasyster, den enda storasyster jag har.

a tragedy i fear


Bilden är lånad härifrån.

Började läsa ur "Blondinbellas" bok igår, den var helt klart värd sina ynka 49:- Riktigt tufft att hon vågar skriva ner allt så personligt och sen ge ut det som en bok, tuff tjej! Har inte hunnit läsa så långt i den men det jag läst är rätt rimligt. Bra verkar den i alla fall!

"Det är som om vi lever för någon annans skull, inte vår egen. Vi måste sluta leva för andra! Och vi måste sluta inbilla oss att kraven som vi ställer på oss själva är realistiska. Hur rimligt är det egentligen att ha en kropp som en av Victorias Secrets-modellerna och hur rimligt är det att mitt sommarlov ska bli som på film… Vi måste sluta upp med att ha de här totalt osannolika kraven på vad det innebär att känna lycka i livet."

- Isabella Löwngrip

get up outta my way




i never tried to be miss. perfect



Var jätte svårt att få en bättre bild då jag lagade mat samtidigt, haha. Så ni får nöja Er med den här för stunden. För övrigt är tröjan size enormus (känns det iaf som..) Den är iaf från Gina för den som undrar, och jeansen är ett par svarta Cheap Monday. Sen har jag en svart mössa som jag inte vet vart den är ifrån, fått den av min syster. Och så mina vita Nike skor. Plus, min klocka..



Ska snart åka till skolan en sväng och sen till stallet då min pålle ska få vinter dojjor och broddar.

Kvällens sysselsättning kan vi kalla det (...

mms_img150497437 (MMS)

Kvällens sysselsättning kan vi kalla det (1. Jag behövde äta, lussebullar är gott. 2. Caffé latte är gott. 3. Tänkte ta reda på om boken är så bra som de sägs, om inte annat har jag ju en till bokrecension till svenskalektionerna.)


Svar på läsarfråga



Svar: Det gick bara bra :) Haha ja, bland de roligaste är att få höra om man växt. Dock låg jag stadigt kvar på mina 174cm, tack för det! Fick en upptäckt om att jag bara vägde 54kg, rätt lite mot mina centimetrar. Alltså kanske max maten till lunch satt där den skulle. Haha. ;)


You don't have to save me, just need you to follow



Finally done! Nu är jag på väg till sunder...

mms_img100421010 (MMS)

Finally done! Nu är jag på väg till sunderbyn för koll av diabetesen. Så passar på att köpa lite julklappar på samma gång. :)


Word.


Jason Derulo - X



Seriösare bild kan ni tyvärr inte få, har lite brådis men tänkte bara uppdatera lite snabbt + svara på en läsarfråga. Börjar med frågan som lyder följande:

Hur kan du uppdatera bloggen när du inte har en dator, finns det en blogg.se app?

Svar: Jag har världens mest praktiska telefon, nämligen en Sony ericsson xperia x10i som jag fick förra året i julklapp och är jämnlik med en Iphone. Jag vet att min telefon kostade ca. 4000:- förra året eftersom jag satt och jämförde Iphones med en Xperia. Idag kostar den kanske 2000-2500:- men eftersom den var så nyutkommen när jag fick den så var ju priset högre. Men anyway, den är grym! Jag vet faktiskt inte om det finns någon blogg.se app, har inte kollat. Jag mobilbloggar till ett nummer som är kopplat till min blogg. Om du kollar på blogg.se startsida kan även du hitta så du kan smsa/mmsa till din blogg så det kommer ut som ett inlägg på bloggen. Väldigt simpelt.

Back to reality, nu ska jag fixa lunch och sen springa ut med Milla en sväng innan min snälla morfar kommer och hämtar mig och skjutsar mig till skolan så jag slipper bli genomblöt. Hur snällt är inte det? :)

Äckligt, blött, regn - slask

Kul att man vaknar och hör att det regnar ute, och sen tittar ut genom fönstret och ser en massa äckel slask. Hallå, regn i December är inte riktigt rätt, kom då som snö istället! För övrigt blev mina dojjor genomblöta när jag var ut med Milla, så hur man tar sig gåendes till skolan torr om fötterna är en sak att klura ut. I-landsproblem utan dess like..


Hate it

Avskyr att måsta gå och äta precis innan man ska sova för att man har för lågt blodsocker att gå och sova på, så irriternade jobbigt. Hoppas blodsockret stiger lite så jag kan sova, sådana här gånger avskyr jag verkligen att ha diabetes.

Tell the devil I said hey when you get back to where you're from



Hittade bilder från förra året när jag och Kira var och busade på en äng, tänkte bara ändra lite kontrast och ljusstyrka på bilden men slutade med att jag redigerade den. Söt drakhäst!

Welcome to Hollywood




You're such a diva



Ska gå och fixa något att käka så jag är redo att åka till stallet då mamma slutar. Ska ev. rida Kira om mamma ids mocka och fylla hö åt henne. Får helt enkelt se. :)

hemklickat



Klickade just hem en klänning, för tro det eller ej men det fanns EN kvar i xs, lycka! Visserligen blev den inte svart, men det verkade vara omöjligt att hitta en som jag tyckte var fin, som fanns i xs och inte kostade multum. Hoppas bara den passar, den borde anlända på någon dag.

Påminnelse nr. 2



Påminnelse nr. 2

Ni har väl inte missat att jag sammarbetar med Smeagårdens Hästshop där ni fram tills den 19/12 har chansen att vinna ett presentkort värt 300:- En perfekt julklapp till Er själva eller någon ni tycker om. Var med och tävla här.
Eller klicka på bilden för att komma till tävlingen.

could it ever be like it was before



Jag saknar dig vovven, otroligt mycket. Sov gott hjärtat.


You the one that I dream about all day, You the one that I think about always



It may sound absurd but don't be naive
Even heroes have the right to bleed
I may be disturbed but won't you concede
Even heroes have the right to dream
It's not easy to be me

- Boyce Avenue – Superman



When she was just a girl,
She expected the world,
But it flew away from her reach,
And bullets catch in her teeth.
Life goes on,
It gets so heavy,
The wheel breaks the butterfly.
Every tear, a waterfall.
In the night, the stormy night,
She closed her eyes.
In the night,
The stormy night,
Away she flied.

I dream of para-para-paradise,
Para-para-paradise,
Para-para-paradise,

- Coldplay, Paradise



If I fall way down down
Would you catch me
Cuz this whole town town
Has made a wretch of me

There's something in the way
You looked at me that day
Like someone far away
That you once knew
Joshua Radin – Here We Go



You got me, smiling all the time
Cause you know how to give me that
You know how to pull me back
When I go runnin, runnin
Tryin' to get away from loving ya
You know how to love me hard
I won't lie, I'm falling hard
Yep, I'm falling for ya but there's nothin wrong with that
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
Rihanna – You Da One - Explicit Version

On and on

Stort i-landsproblem, väldigt stort. Listen:

När jag var i Luleå skulle jag bla. försöka hitta en svart, kort klänning till att ha på jul/nyår. Vilket visade sig vara mer komplicerat än jag trott. Hittade en jätte, jätte, jätte fin klänning som verkligen var "to die for", tills jag prövade den. Det var S på den jag prövade, tänkte att med lite tur borde jag kunna ha den. Visst, jag drunknade inte men den var stor. Så frågade om dom hade någon mindre, vilket dom tyvärr inte hade. Den gick inte heller att sy in, som klänningar jag haft vid diverse andra tillfällen fått bli. Så motvilligt fick den hänga kvar, men den var verkligen riktigt snygg!

Så tänkte att jag kanske skulle ha lite mer tur att hitta någon lika fin på någon annan affär, no way - forget it! För stora, för långa, för dyra. Ni hajjar nog. Är så frustrerad för att den svarta jag ville ha inte fanns i XS. Inte lätt när det är svårt. Så att jag är så fruktansvärt kräsen gör ju inte saken lättare. Så har kommit på en sak som jag sa till mamma tidigare idag "hur fan hittar jag en balklänning som ser ut som jag vill?!" Mamma lättade mig en aning med att säga att hon känner en som syr balklänningar, thanks god for that! Höll på kolla på balklänningar igårkväll för skojs skull, hittade inte en enda som såg ut som jag vill att min gör. Så alltså, det enklaste skulle väl vara att jag skissar upp den och någon syr den åt mig, för på så sätt kommer ingen ha en likadan. Och jag tänker varken tala om färg eller hur jag vill att den ska se ut, bara för att liksom.

Can't see the fuss But I guess it's too much







Sysselsätter mig med att designa och inreda rum, bla. bilderna ni ser ovan. Har vart till Luleå en sväng idag för att bla. köpa julklappar åt mig själv (haha, så man gör när man redan fått iprincip alla. Resan till Stockholm var en då jag knappt betalade något där nere.) och så köpte jag en julklapp åt mamma. På hemresan diskuterade jag även lägenheter till stor del med mamma, och allt som hör till. Läskigt att bli nog gammal att få bestämma sådant där själv, vart man vill bo, vad man vill jobba med osv. Känns som att det var nyss jag fyllde 10år och det största problemet man kunde hitta var.. just ja, de fanns knappt nå problem då man var liten.

Nobody said it was easy


Jag kommer sova gott inatt, 2 timmars prat med Mr. Secret är bland de bästa som existerar.

el clásico

Jag skulle se fotboll ikväll, blev besviken när vi inte hade kanalen för att vi inte kopplat in allt tjafs färdigt. Less.

She's dancing alone, She's out of control, so beautiful



Kom precis hem efter att ha vart förbi stallet och tagit in hästarna, tror inte dom klagade att få gå in efter att ha stått ute sen imorse i snövädret. Visserligen hade både Kira och Hubbe vintertäcken på sig, men dom var fulla med snö utanpå. Nu ska jag käka middag och sen ev. bege mig tillbaks till stallet för att dressyra med Kira i all snö.

Do it like a dude



Visst är han söt vår fd. d-ponny vi hade ett tag?! :D

Han heter Mr. Zeb men kallades till vardags för Zebbis (även där ett av mina smeknamn), och är en korsning mellan american paint horse/fjording. Han är så otroligt, otroligt söt!

Like this like that

1. Hur gammal är du om fem år? 22år
2. Vem var den sista du träffade? Mamma
3. Hur lång är du? 174 långa och vackra centimeter
4. Vilken var den senaste film du sett? Började se the perfect man innan jag somnade igår (inatt)
5. Vem ringde du senast? Mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms? ”Vi kommer och släpper ut hästarna, blev lite sen bara av all snö."
7. Var är dagens planer? Se film och fotboll
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa är mer rakt på sak, det behövs ibland. Men sms är nog bäst i de flesta fall.
9. Bor dina föräldrar tillsammans? Nej
10. När såg du senast din mamma? 10 sekunder sen kanske.
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkbruna
12. När vaknade du idag? 07,31
13. Har du någon gång hittat en katt? Vadå hittat en katt?
14. Vilken är din favoritplats? Umeå och Stockholm
15. Vilken plats föredrar du minst? där det är mörkt och jag är själv
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Time will tell ;) Haha.
17. Vad "skrämde" dig som barn? Att inte våga säga vad man tyckte utan att folk dömde en för hårt
18. Vem fick dig att skratta senast? Mamma.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Vet inte ens vad det är, så jag antar det ;)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar x2.
21. Sover du med lampan tänd eller släckt? Släckt.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 10..
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nepp
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror på när ju?
26. Är du social? Ja, för det mesta. Är jag tyst har jag bara inget att säga.
27. Vilken är din favoritglass? B&J chocolate fudge browie!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en lägenhet och en Audi A4.
29. Tycker du om Kinamat? Yes.
30. Tycker du om kaffe? Nej, inte rent av kaffe..
31. Vad dricker du helst till frukost? Apelsin juice
32. Sover du på någon särskild sida? växlar från vänster till höger, sen till vänster igen innan jag somnar
33. Kan du spela poker? Vet inte om jag kan det irl, men på min Xperia kan jag de iaf ;)
34. Tycker du om att mysa? Ja
35. Är du en beroendemänniska? Nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner inte, men vet några.
37. Vill du ha barn? Time will tell.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, inget jag vet iaf.
40. Föredrar du havet eller en pool? Beror på humöret
41. Vad spenderar du helst pengar på? hårprodukter, kläder.
42. Äger du dyra smycken? Nej, men två klockor. Bla. En Dolce gabbana.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Choklad.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Haha.. den du ;)
46. Välj ett ärr på din kropp? Vänstra pekfingret efter att ha råkat sticka in en grillkniv i fingret. De gjorde ont!
47. Vad har du för ringsignal? Jag vet faktiskt inte, haha.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, eller mamma har kvar i alla fall. :)
49. Flirtar du mycket? You'll never know ;). Haha, men nej.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På gården i huset vi bodde i förut.
51. Kan du byta olja på bilen? Nej, för den delen har jag ingen bil att behöva göra de på.
52. Har du fått fortkörningsböter? Räknas mammas order när jag ridit Kira och hon ropat "inte så fort..!" ;)
53. Vilken var den senaste bok du läste? Go ask Alice (skoljobb) tror jag, vet faktiskt inte.
54. Läser du dagstidningen? Nepp
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Haha nej.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol, bättre finns inte.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? citat till ett skoljobb, tror jag..
59. När var du i kyrkan senast? Helt ärligt så vet jag inte.
60. Vilka personer utmanar du? Go for it dom som vill.

Du heter: Josefin Strömberg
Smeknamn: Josse
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Har ingen spec låt, men är allergisk mot Eskobar - Someone new. Vill du se mig gråta så sätt på den låten..
Beroende av:
Musik
Vad tror folk om dig?
Att jag är extremt bortskämd och att jag är kaxig/dryg
Stämmer det?
Alltså, bortskämd kanske jag är men inte överdrivet. Och det kanske tål att tilläggas att saker jag köper har jag ofta betalat själv. Jag är varken kaxig eller dryg om du inte ger mig en anledning till att vara det, beror helt på hur du bemöter mig.
Vad får du oftast komplimanger för?
Mina ögon, no doubt!
Hur imponerar man på dig?
Man är sig själv.
Brukar du skratta för dig själv?
Nej, brukar dock le för mig själv när jag tänker på nåt roligt minne.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
"Illa!"
Var bor du?
I en skokartong
Trivs du där?
Absolut inte
Hur svarar du i mobilen:
Hallå?
Vem ringde du senast?:
Mamma
Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Att jag skulle vakna och gå och käka frukost, haha älskar min väckarklocka!;)
Antal timmar sömn inatt:
Runt 6 timmar
Sov du ensam:
Nej, med min hund
Brukar du komma i tid:
Oftast.
Hur känner du dig nu:
Helt okej
Vanligaste färg på dina kläder:
Vitt typ, kanske. Vet inte, min garderob är blandad.
Vad tycker du om fötter:
Bra att gå med om inte annat
Vad saknar du:
Några miljoner, sett dom?
Hade du en bra kväll igår:
aarå
Favorit dryck på morgonen:
Apelsin juice
När brukar du oftast gå och lägga dig:
01-02, typ.
Är du blyg?:
Haha, inte särskilt.
Sysslar du med någon idrott:
Ridsport.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Nja, kanske. Jag har inte bestämt mig ännu.
Har du spytt offentligt:
Haha, ja..
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
Allt som jag inte kan göra som tjej. Haha nej, vet inte. :)
Är du nöjd med ditt liv:
Yes!
Är du bortskämd:
Beror på vem du frågar. Brukar låta så bland de flesta, dock inte enligt mig..
Vad gör du i morgon:
Vet inte ännu.
Vad är det värsta du vet?:
Bland annat de här.
Har du bra vänner och äkta vänskap?:
Yes!
Vad är det finaste du fått?:
Ofta jag bara kan välja en sak?! Kira <3
En speciell dag du minns:
Kan inte välja en, måste välja iaf 3. 18/9-06, 13/7-07, 1/7-11.
Du samlar på:
Minnen
Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Jag är inte typen som ringer. De är då ni får sådana där fina inlägg att läsa på min blogg med vad jag ogillar.;)
När grät du senast:
Minns inte.
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Köpa en lägenhet och en Audi A4.
Vill du gifta dig:
De är bara ett papper..
Vill du ha barn:
Time will tell
Vad dricker du helst när du är törstig:
Vatten
Bor dina föräldrar tillsammans:
NejHar du någon gång gråtit dej till sömns:
Nej, faktiskt inte. Inget jag vet i alla fall.
Biter du på naglarna:
Nej.


I know they talk a lot but I'ma back it up and more

 

 

På tal om Simba och Timon, jag vill se lejonkungen. Sist jag såg den var jag kanske 7? Disney filmer blir man aldrig för gammal för..

 


Obehagligt!



Tidsinställt inlägg. Nu borde jag vara i stallet och göra iordning Kira för en uteritt om vädret tillåter. Hoppas det!

Baby, let me break you down



Kom bara på att jag måste skriva ner saker som stör mig, och jag var verkligen tvungen att göra det nu eftersom jag började störa mig på en sak. För att kontrollera mig själv, till att inte råka göra något dumt.

  • Du pratar/skriver med någon och dom frågar dig något. Orkar inte ta ett exempel, men helt enkelt en fråga dom vill ha svar på. Du svarar helt ärligt vad du tycker (jag svara alltid ärligt, spela roll vem det är) och dom får ett svar dom inte förväntat sig och där med blir jätte tvär bara för att dom inte fick höra det dom ville höra. Så, om man ändå inte tål sanningen - va fan frågar man då något för om man inte kan ta det på ett bra sätt? Sånt stör mig, extremt.
  • Folk som går framför en och går extremt sakta och inte kan flytta sig några centimeter åt sidan så man kan gå förbi dom om dom är medveten om att dom går ivägen för en. Hur svårt är det? Move!
  • Folk som tror sig veta mer om någon annan än vad dom själva gör.
  • Lärare med en sådan där attityd som "jag är lärare, därför borde jag veta mer än dig." Ursäkta?
  • När folk ber mig göra saker på momangen, rent av hatar det. Blir bara sur, tjurig och arg.
Nu har jag lugnat ner mig igen, nu kommer jag inte på nå mer för stunden. To be continued..


Svar på kommentar: Är jag synsk?



Svar: Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det här. Kan inte påstå att jag är synsk, men kan ju inte heller påstå att det var en engångshändelse eftersom jag kunnat göra sådär fler gånger. Inte bara gällande Idol, annars också. Jag kan drömma saker som sen händer på riktigt.

Läskigt? Ibland. Coolt? Ja, när det är positiva saker är det rätt fränt. :)


who's gonna save the world tonight



Jag hade kunnat tala om redan innan dom sa vem som vann att Amanda skulle vinna, hade en sådan där känsla som aldrig slår fel. Nåja, tvåorna brukar ju ta sig betydligt länge. Fast jag måste erkänna att det var ballt att en tjej vann i år eftersom de inte hänt mer än när Agnes och Marie vann - det var ju på tiden! Sen en sak till, ballt att en så blyg tjej tar hem hela skiten och står i Globen och vinner, riktigt ballt!

För att slippa höra henne sjunga all this way igen bytte jag till Swedish House Mafia – Save The World (Radio Mix), riktig musik vill säga.

cheers to the freakin' weekend


All this way

We made it through storm made it through pain
it´s been a long way now I´m here
trying to get back but you gave me you don´t need to save me you broke my fears
so baby hold on now that we´d come so far just listen to your heart

refrain:

you don´t have to save me just need you to follow cuz we made it all this way
I wont never give up on something that is so strong
and we made it all this way
like the moon consistent time give me wings so I can fly
you´ve allready saved me just need you to follow coz we´d made it all this way

We´d made it this far gotta hold on it´s part of this road and we´d make it through

I open my eyes and I´m feel strong I´d just need to know I´m here with you
so baby hold on now that we´d come so far just listen to your heart

refrain:

you don´t have to save me just need you to follow cuz we made it all this way
I wont never give up on something that is so strong
and we made it all this way
like the moon consistent time give me wings so I can fly
you´ve allready saved me just need you to follow cuz we´d made it all this way

All this way

We´d made it all this way
oh oh..

refrain:

you don´t have to save me just need you to follow cuz we made it all this way
I wont never give up on something that is so strong
and we made it all this way
like the moon consistent time give me wings so I can fly
you´ve allready saved me just need you to follow cuz we´d made it all this way

hey oh oh oh..


you´ve allready saved me just need you to follow cuz we´d made it all this way


Robin Stjernberg – All This Way

Alltså inte kommer jag ju ändra mig, förstår inte dom som tycker att Amanda gör låten bättre. Jag såg båda framföra den i Globen, och på Robin syns det verkligen att han gillar det han gör, att han sjunger orden från hjärtat och verkligen menar det. Amanda däremot ser ut som en ängel, men är så tråkig att se på och höra. Hon påminner om Amanda Jenssen och jag får det inte att gå ihop, det låter bara illa. Så dåligt att man bara vill stoppa en kudde på huvudet. Hon ser inte ens road ut när hon sjunger, och när hon sjunger får jag inte alls samma känsla att hon menar orden från låten. Det stod i en tidigare intervju med henne under veckan att hon inte ens gillade vinnarlåten, såå.. säger ju sig själv att det blir fel då. Robin är värd att vinna, men det spelar ingen roll om han så kommer två för han kommer lika bli större än Amanda.

Städat



Känner mig smått duktig efter att ha städat mitt rum, för som det såg ut innan var.. mindre städat så att säga. Nu ska jag snart gå ut en sväng med Milla innan jag senare beger mig till stallet en sväng :)

Facebook



Var bara tvungen att visa en "inbjudning" från facebook. Seriöst, den dagen jag ens skulle lyssna på Takida frivilligt. Så kasst, så dåligt band så man vill bara försvinna för några minuter när man råkas måsta höra en av deras låtar. Inbjudning: Kommer, avböj.

Svar på läsarfråga: Hur lång är du,vad väger du och hur stora kläder har du?



Svar: Jag är 174cm lång och väger mellan 55-58kg. Jag har xs på allt, S på jackor.

Now thw whole world is spinning and I'm stuck with blurry vision

 

 

I think I like you too much
Cause I can't see straight
And I don't think about anything else else else
Somebody call a taxi
Cause I'm way too buzzed
To make it home by myself
Oh oh

No I haven't been drinking
But this feels like an addiction
And I know I've got the symptoms
I'm in love love love
Now the whole world is spinning
And I'm stuck with blurry vision
Yeah I wish I've been drinking
I'm in love love love
Oh oh

I think about you too much
Yes sometimes I swear
I forget to remember myself
Oh oh
Love is on a bar stool
And it's calling the shots
You belong to me and nobody else
Don't know why you go straight to my head

No I haven't been drinking
But this feels like an addiction
And I know I've got the symptoms
I'm in love love love
Now the whole world is spinning
And I'm stuck with blurry vision
Yeah I wish I've been drinking
I'm in love love love
Oh oh

I think about you too much
Yes sometimes I swear
I forget to remember myself
Oh oh
Love is on a bar stool
And it's calling the shots
You belong to me and nobody else
Don't know why you go straight to my head

No I haven't been drinking
But this feels like an addiction
And I know I've got the symptoms
I'm in love love love
Now the whole world is spinning
And I'm stuck with blurry vision
Yeah I wish I've been drinking
I'm in love love love
Oh oh

No I haven't been drinking
But this feels like an addiction
And I know I've got the symptoms
I'm in love love love
Now the whole world is spinning
And I'm stuck with blurry vision
Yeah I wish I've been drinking
I'm in love love love
Oh oh


Mina playlist



Länge sen jag gjorde det här, så kör på det nu - Vad jag lyssnar på "just nu"

Höst/vinter 11'

* Taio Cruz – Make It Last Forever
* One Direction – Taken
* P!nk – Who Knew
* P!nk – U + Ur Hand
* Eric Saade – Fingerprints
* Robin Stjernberg – All This Way

L.O.V.E.

* Chris Medina – One More Time
* Boyce Avenue – Superman
* Leona Lewis – I Got You

Inköpt



Följde med syster till Haparanda en sväng och kom hem med ett par über läckra brallor från Gina, dom längst till höger. Bilden gör sig verkligen inte rättvis, för dom är så mycket snyggare på! Sen fick jag med mig en foundation, en ny mascara och ett julrött nagellack.

Bambi på hal is



Första gången man går på snö i nya skor är rätt spännande, dvs. att se om dom är halkiga eller inte. Mina Nike blazer mid W var verkligen inga skor att hurra över att gå på snö med. Tog dubbelt så lång tid som i normalt falla att ta sig till skolan för de var så halkigt där dom plogat så snön var alldeles slät. Kände mig ungefär som Bambi på hal is, but still - jag stod på fötterna.


Att leva med en hästtjej

Den här texten går runt på de flesta ridsportbloggar, så måste bara lägga ut den här med. Haha, den är ju rätt sann. Gör kursiv text på en punkt som verkligen passade in på mig ;)

Att leva med en hästtjej innebär...

att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.
att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus
att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.
att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bor i bilen, än en på en shoppingweekend i Barcelona.
att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.
att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!"
att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.
att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.
att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan "råka" köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.
att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt.

Dreams



Vilka är oddsen att du drömmer om samma person två nätter i rad? Inget mig emot, Rpattz ser ju visserligen bra ut..

118800: Vilka kändisar är jag lik?

 

 

Svar: Ring genast upp Eva Longoria eller Shakira, de letar nämligen efter en stand in som kan täcka upp för henne när hon är för bakis! Du är perfekt, ingen hade sett någon skillnad!


Do you remember

a

Hahaha, hittade två gamla bilder på Kira. Tror båda är sen -09.

Kom hem från stallet för ett tag sen då jag vart och ridit Kira medans mamma fixade allt stalljobb, tack! Blev en sväng på gården och efter infarten eftersom ridbanans underlag inte är nog bra ännu, är för hårt och knöligt. Skrittade henne bara om vi bortser från då vi travade upp för infarten en gång. Mycket lösgörande arbete på serpentiner, 8-volter osv. Red även lite skänkelvikning och skrittpiruetter. I slutet när hon blivit lite mjukare och lugnare behövde jag bara hålla lite i tyglarna och snedda blicken mot hennes bakdel så gjorde hon sina skrittpiruetter, åt vänster iaf. Hon har svårare att göra skänkelvikningar, piruetter osv åt höger. hon behöver bli lite mer lösgjord i den sidan och få lite mer muskler. Men överlag är jag nöjd över dressyrandet, hade inga krav eftersom hon vilat rätt länge så håller på sätta igång henne igen.

k


Påminnelse 1

Påminner Er om min tävling i samarbete med Smeagårdens hästshop där ni kan vinna ett presentkort på 300:- Tävlingen avslutas den 19/12. Anmälan + regler hittar ni här. Eller klickar på bilden.



Vem tycker ni ska vinna Idol 2011?



Vem ska vinna Idol 2011?

Robin Stjernberg – All This Way

eller

Amanda Fondell – All This Way

Svar: Robin ska vinna, låten är så mycket bättre då!

Party in my head

Vaknade imorse med världens huvudvärk, så somnade om innan jag sen 1,5 timme senare tog mig upp och åt och var ut med Milla innan jag sen fortsatte sova. Jag drömmer jätte ofta när jag sover, och jag brukar komma ihåg vad jag drömt när jag vaknar. Har drömt två drömmar sen igår, men kommer ihåg den första bättre än den andra (den andra var jag bara på skolan på.)

1. Kanske tål att sägas att det är möjligt att jag drömde om den här personen eftersom jag såg en film där han var med i igår, nämligen Robert Pattinson.

Hur som haver skulle jag och en kompis se Breaking Dawn på bio, skulle till och med kunna rita hur biosalongen såg ut men det ids jag inte. Så står vi i kö för att få våra biljetter, framför oss står två högljudda brudar och hoppar och skriker halsen av sig, Rpattz står nämligen framför dom. Rent spontant säger jag - "håll käft och stå still!" Rpattz vänder på huvudet (för övrigt kändes han jätte lång i drömmen) ler och går in genom en dörr. Sen hann de inte hända så mkt mer i den drömmen innan jag vaknade. Haha hur som haver, den var rätt grym!


Godnatt



Nu ska jag dejta John Blund. Svenska, NK och estetisk kommunikation/bild i 3 timmar imrn.

Make it last forever

 

Taio Cruz – Make It Last Forever


One direction - Taken



Kanske inte så oväntat att jag säger det här, men när jag kom hem efter skolan började jag se den fjärde HP filmen. Snäll som mamma är har hon tagit hand om Kira idag så har inte behövt vara till stallet. Nå hur som haver, likt alla andra Harry Potter filmer var även denna bra. Kändes hyffsat skumt att se Robert Pattinson spela Cedric Diggory. Han var faktiskt snyggare i HP filmen än i Twilight, true fact.

Nu ska jag agera frisör, så avrundar inlägget nu.

Sometimes


if you stop then it's no pain, but if you can't feel pain then it's no gain

















Jag har Harry Potter feber. Existerar de bättre filmer? Jag vill gå skola på Hogwarts.


..Och jag vill ha Tom Felton. Hallelujah moment, så jävla snygg!

I think the stars are especially bright tonight



For till stallet efter jag käkat lunch och fixade allt åt Kira innan jag hämtade in henne och gjorde henne redo för en uteritt. Märks att det är en arab/fullblodskorsning jag äger, var hel lajbans med snö på backen. Fanns ju massa saker att låtsas bli rädd för! Översnöade vägtunnlar, märken i snön där bilar kört och det kommit fram lite asfalt, sparkar.. you name it. När vi skrittade efter byavägen kom det en fläck på backen som var en annan färg än snön och då snörde hon sig bak och fnös och tänkte minsan inte gå förbi, tills jag morrade lite åt henne och sa att hon skulle skärpa sig. Sen när vi kanske gått 5-7 meter bort från den läskiga fläcken kommer det en svartklädd tant med en spark, och den var livsfarlig enligt Kira så hon höll på hoppa ner i diket. Tur nog kom avfarten till vägen jag skulle svänga in på så man kan rida som ett "D" så kommer man tillbaks på samma väg fast närmare stallet, perfekt att inte vara behöva vända efter vägen. Hon piafferade stor del av hemvägen, tills hon tillslut lugnade ner sig. Hann även möta två bilister men dom var ovanligt snälla bilister, köre jätte sakta och försiktigt min studdsande drake.

Sen hade jag ingen skjuts hem från stallet så fick vänta tills min syster slutade jobbet och under tiden jag väntade var jag snäll och mockade åt Hubbe, fyllde hans höpåsar och bytte vatten åt han och hämtade in han. Hann till och med sitta och vänta en timme oxå.. surt. Körkort nu tack.

Nu kan jag med gott samvete se lite mer Harry Potter ikväll. Såg just klart den andra HP filmen, så påbörjar väl den tredje nu.

In the end they’ll judge me anyway, so whatever



Det är helt galet hur stora snöflingorna är ute, men inget mig emot! Ska börja gå och fixa någon lunch och sen funderar jag på att åka till stallet och mocka och fixa åt Kira och ev. fara ut med henne en sväng. Är sååååå sugen att fara och rida i snön, så mysigt!

tjuvarnas jul



Måster ekänna att trots att jag kanske är för gammal för att se julkalendern kollar jag minst ett avsnitt varje år för att kunna avgöra om den är bra eller dålig. Verkar ju vara rätt lovande i år, så jag har faktiskt sett två avsnitt, har tre att ta igen. Håller även på se hela Harry Potter boxen, tidig julklapp av min syster. Måste bara tillägga att det snöar massor ute nu, jätte stora snöflingor! Hoppas verkligen att det håller i sig och att snön får ligga kvar, jag brukar inte ens få julkänslor dagen innan julafton i normalt fall så det här kanske skulle vara en bra början i alla fall! :)

when she was just a girl she expected the world



Dagen hitills har bestått av Harry Potter film tittande eftersom jag fick en tidig julklapp igår av min syster, nämligen hela HP boxen med alla 8 filmer. Har även hunnit vara en sväng till stallet och mocka och ska snart dit igen för att julpynta åt Kira. :)

December tävling

 

Tävlingsreglerna följer nedan, allt ska vara med i din kommentar annars gills inte din lott vid dragning.

Tävlingen avslutas 19/12.


Tävlingen är avslutad.

Tränset som fick följa med mig hem från Hööks



Jag är väldigt svag för Dyón tränsen, speciellt Working collection och the difference tränset. Men att betala minst 1199:- känns lite väl mastigt. Så jag har vart rätt inne på Hööks "kopia" av det..



Det var alltså det här jag skulle till Hööks för idag igen, kanske tur att det inte fanns igår så jag hade gjort ett förhastat köp. För när jag väl stod med tränset och kände på det och kollade på det insåg jag (med lite övertalning från mamma) att det inte var så märkvärdigt. Det har inte ens ett fint pannband, visst man kan byta det men ändå. Sen trodde inte mamma att Kira skulle gilla dom stora snabbspännerna man spänner fast bettet i. Priset på det låg på 479:-



Så hittade jag det på bilden ovan (kollade på det igår också) och det påminner lite om Dyón the difference tränset med det smått bakåtskurna nackstycket. Pannbandet var super snyggt, så det gav ju pluspoäng. Men stod och velade om jag verkligen ville betala 549:- för ett träns..



..Så tillslut valde jag tränset jag velat ha enda sen i Maj men inte vetat om jag verkligen velat ha det, eller om jag skulle hitta något annat. Nu gör sig bilden inte riktigt rättvis då mitt träns är brunt eftersom det ska matcha hoppsadeln. Det är jätte mjukt, har fint pannband med nå swarovski liknande stenar (fast ska iofs byta till pannbandet jag köpte på Stockholm horse show, det blåa med swarovski) Sen att det ingick tyglar gav lite pluspoäng, fast jag hoppar ändå med gummityglar. Men prisetvärt var det, för så mjukt träns är nog svårt att hitta i den prisklass jag köpte det för, 199:- minus 10% så det vart ju inte många kronor. Och bäst av allt, den har inte pull-back knäppning, vet inte hur många träns jag velat ha där pull-back knäppningen hindrat mig från att köpa det. Fanns iprincip inte ett enda ett på hela mässan i Globen med vanligt spänne. Men det här tränset var verkligen värt sina pengar - inte dyrt men jätte mjukt! :)

Hit har jag varit även idag en sväng, dock...

dsc_0542-1 (MMS)

Hit har jag varit även idag en sväng, dock till hööks i Haparanda. Tänkte köpa ett träns igår men det fanns inte så fick helt enkelt åka till andra hööks :) nu är jag strax i stallet, ska ta in kira och hubbe och sen ska jag hem och äta och så ev. Tillbaks till stallet igen och julpynta. :)


Lördag



Medans jag låg och sov imorse fick Kira mockat och blev motionerad, rätt snällt! :)
Nu ska jag käka, sen dra ut på lite missions.

dag 21: Min favoritgren

Min favorit gren är hoppning, men för att få en bra hopphäst ligger det mycket dressyrarbete i grunden så för att hoppningen ska bli kul för både ryttare och häst krävs det alltså även mycket dressyrjobb.


vem åker ut ur idol idag?

Amanda Fondell eller Robin, känns konstigt att Moa skulle åka ut då hon aldrig hängt löst. Och för den delen, hon är ju bäst av dom.

Update: Förvånad, men.. jag har ju sagt sedan långt tillbaks att Robin och Amanda F skulle stå i final, lite häftigt ändå ;)



Don't hate the game, hate the players





Svar: Får väl börja med att säga tack, sådana här kommentarer är roliga att få. Jag kan inte påstå att jag lever "lyxigt" eller det beror kanske på vad man jämför med i och för sig. Kanske tål att nämnas att jag ofta betalar allt själv, mina kläder, utrustning till min häst och så vidare. Sen ska jag inte ljuga, jag brukar klassas som bortskämd men det ser jag mig inte själv som. Hur jag har råd, hmm.. ett ess i att spara pengar? Spenderade 258:- när jag var i Stockholm förra helgen på shopping. Så eftersom jag är rätt snål hinner ju summan växa eftersom. Nej, jag jobbar inte i nuläget. Ibland får jag pengar för att jag tar hand om min systers pålle när hon jobbar helg t.ex. Men inget riktigt jobb. Hoppas svaret dög. :)

Inköpt







Blev en impulstripp till Luleå med storasyster, och vad som blev inhandlat kan ni se ovan.

- JH schabrak
- Hästgodis (mint)
- Handskar
- Grått fleecetäcke (julklapp åt syster, hon vet redan det eftersom hon var med och valde vilket hon ville ha, fanns ej produktbild)
- Julgransglitter x4 (silver, rött)
- Julgranskulor x2 (kulor + hjärtan)
- silverglittrig "julklocka"

Julpyntet är till Kiras box, brukar ni också julpynta åt Era hästar? Det gör jag varje år, så länge jag inte har en häst som försöker äta upp pyntet. :) Snäll mamma som jag har skickade hon ett sms när vi var på väg hem att hon hade mockat och fixat åt båda pållarna, så snällt!

Impulstripp till luleå, love it!

mms_img-11576837 (MMS)

Impulstripp till luleå, love it!


Julklappar



Sitter och grunnar på om jag ska köpa en JW eller GPA speed air hjälm åt mig själv i julklapp eller om jag ska köpa ett träns åt Kira, nå grimmor och så några julklappar åt mamma och mina systrar istället. Skulle iofs kunna vänta att köpa en hjälm och göra det mot våren, eller när det är Falsterbo. Måste bara få tag i min syster och höra om det ev. blir en liten impulstripp sen, annars om jag har tur kanske jag lyckas genomföra en sådan under helgen - till luleå. Haha lägligt, hon ringde mig precis när jag skrivit att jag måste få tag i henne. Avrundar inlägget här, puss!

Jag är med och tävlar, gör det du med?



Klicka på bilden för att även du kunna tävla om ett pannband från Hansbo.

wordfeud



Fick ett sms från en SM ryttare för ett tag sen då han bad mig spela wordfeud mot honom. Hade allvarligt ingen koll på det över huvudtaget innan jag laddade ner det. Men beroendeframkallande passar då in, för det blir man då..

I can't change the direction of the wind, but I can adjust my sails to always reach my destination



Kom precis hem från skolan efter att ha cyklat hem i motvind, tänkte pröva om det blev en genväg att ta den långa, lite sluttande uppförsbacken och tro det eller ej - det gick fortare till och med fast jag hade motvind. Men med spotify i lurarna och jackans huva på huvudet gick det lysande, tog mig faktiskt hela 4 minuter..
'
Nu ska jag börja se de två nyaste avsnitten av 90210, sen käka middag och bege mig till stallet en sväng för att fixa åt Kira. :)

You can go your own way

Sitter på skolan och har bild, rätt roligt faktiskt. Om vi bortser från att jag har 20,4 i blodsocker..

dag 20: En hästblogg som jag gillar



TeamSL utan tvekan! Klicka på bilden för att komma till deras blogg.