if this is it, all we have and ever will

Höll på glömma bort att berätta om dagens ridpass. Tänkte skritta Kira efter infarten och på gården då jag trodde underlaget skulle hunnit bli för hårt ute på ridbanan då det var -2 grader. Men underlaget var nog ridvänligt, till och med så pass att det gick att trava. Red barbacka då jag inte ides sadla henne (med dressyrträns för den som undrar, och ett rakt äppelbett), rider nästan aldrig med sadel när det börjar bli vinter, haha. Inte för jag klassar de som vinter ännu, men ni förstod ju vad jag menade i alla fall. Hon kändes fin redan då jag hoppade upp och hon hittade jätte fort en alldeles lagom rund form och gick så större delen av tiden jag red, jätte mysig var hon! Behövde knappt hålla i tyglarna och ändå jobbade hon jätte fint när hon travjobbades. Tror inte det existerar finare ponny än Kira, hon var verkligen jätte mysig idag! :)

Föresten, hittade nyss en tröja jag inte kommer kunna låta bli att köpa. Den var riktigt snygg, näst intill snyggare än vissa Kingsland tröjor! Nu tänker jag sova, är jätte trött fast jag sovit 11 timmar inatt. Weird!


If your desires are not extravagant they will be granted



Namn: Josefin Strömberg
Ålder: 17 år, 6 månader och 4 dagar.
Klädstorlek: XS/S (alt. 34 på tröjor)
Ögonfärg: Bruna
Hårfärg:
Blond

Hur:

Hur får man dig på fall: Man är sig själv.
Hur får man dig arg: Tänker jag inte tala om.
Hur beskriver du en perfekt dag: Hmm.. jag vet faktiskt inte, får jag svara pass på den frågan?
Hur bra humor har du: Väldigt bra.
Hur lätt påverkas du av grupptryck: Påverkas inte minsta lilla.
Hur ofta köper du nya kläder: Beror på vad jag vill ha.
Hur ofta köper du skor: Var 4-6 månad kanske. Haha inte så jag håller koll.
Hur ofta färgar du håret: Färgar de inte när jag har blont, fixar utväxten typ var annan månad.
Hur mycket pengar slösar du på en månad: Beror faktiskt helt och hållet på om jag vill ha något eller är någonstans. Är rätt duktig på att hålla dom tajt.

Vad:

Vad är det godaste man kan äta:
Kladdkaka, haha.
Vad är det äckligaste man kan äta:
Ska vi snacka tortyr som i Fear Factory eller vanlig mat?
Vad får dig att gråta:
Eskobar – Someone New, på riktigt, jag tål den verkligen inte. Får för många flashbacks.
Vad får dig på bra humör: Kira!
Vad är det värsta du vet:
Folk som är oärliga och inte törs stå för det dom säger.
Vad är det bästa du vet:
Att hoppträna med Kira är nog en av de bästa saker jag vet.
Vad brukar du se på tv:
Ser nästan aldrig på tv, Idol isf (ja jag vet, jag skulle ju sluta se det.. såg faktiskt inte i fredags ;)
Vad har du för mobil:
En vit Sony ericsson Xperia x10i

Vilken:

Vilken är den finaste hårfärgen:
Beror på helhetsintrycket, men jag passar bäst i blont.
Vilken är den finaste ögonfärgen:
Grumligt blåa, fast har kommit på att bruna är rätt fint..
Vilken film är den bästa du vet:
Never back down (1an & 2an)
Vilken låt är den bästa du vet:
Mads Langer – Fact-Fiction, just nu iaf.
Vilken vintersport är den bästa att se på: Bandy, no doubt.
Vilken sommarsport är den bästa att se på:
Fotboll
Vilken dricka innehållande alkohol är godast:
Xider Bright
Vilken färg är den finaste:
Vitt.
Vilken stad vill du bo i:
Umeå!
Vilken bil vill du köra:
Audi A5 allroad
Vilken årstid:
Sommar.

Jag vill, jag vill, jag vill...







Jag är såhäääär nära på att klicka på "Boka nu" knappen. Jag vill, jag vill, jag vill - NU! Känns ju inte helt fel att jag har 60% rabatt på alla Scandic hotell heller, skulle ju knappt kosta någonting. Jag kan fara på Torsdag och komma hem Lördag kväll. Jag vill...

Where them girls at


Provridning Sthlm, Maj -09.

Började med att ta sovmorgon till 11,30 idag. Inte klagar då jag över att det är lov. Nu sitter jag och käkar och ska kolla lite grejs så som om jag ska klicka hem nå häst/ryttar saker, kolla lägenheter (as usual) och sen ska jag fundera vad jag ska göra med Kira idag om jag rider efter middagen. Nog för jag brukar planera det när jag skrittar fram henne och känner hur hon känns för dagen, men ändå lite lättare att ha en plan i bakhuvudet redan innan.

David Guetta – Where Them Girls At (feat. Nicki Minaj & Flo Rida)

Latisch Emilia, Milla, Råttan? Who is she?



Svar: Milla eller Råttan som hon kallas till vardags heter egentligen Latisch Emilia och är en tibetansk terrier. Hon är född -03 och är av färgen golden med vita tecken enligt hennes papper men skulle inte kalla henne vit över huvudtaget då hon är mer golden och grå/svart.



Such Schak-ta´s Makhai (Millas pappa)



Shang Di´s Foibe (Millas mamma)



Cheerio Ace of Hearts (Millas farfar)



Norduch Schaka-ta´s Kymara (Millas farmor)

Hittade ingen bild på hennes morfar. Han heter iaf Kidhill´s El-Fantasy.



Such Tale´s of fantasy Eliza (Millas mormor)


Beskrivning om rasen:

En tibetansk terrier är en hund folk ofta kopplar ihop till en typisk "terrier hund" enligt dom som hör namnet. Ungefär "liten och ettrig". Det har inget släktskap med terrier hundar, varför dom heter tibetansk terrier kommer egentligen från att engelsmännen tyckte det var ett passande namn till dom. Rasen kommer ursprungligen från Storbrittannien och dom påminner väldigt mycket om en mindre old english sheepdog utseendemässigt.

Dom är väldigt livliga, alert, intelligent och modig. Ska jag ta Milla som exempel så älskar hon att följa med ut och hitta på saker men hon är lika glad om hon får ligga i soffan. För den delen ligger hon brevid mig i sängen just nu :)
En handhund är mellan 36-41cm höga och en tik något lägre.

Dom har inte päls, dom har hår och hårar därför inte ner överallt utan det blir små tussar. Dom behöver borstas väldigt ofta och det är inte något man gör på 5 minuter om man nu trodde det. Så har man inte tid att lägga ner flera timmar i veckan på borstning är det nog ingen hund man bör skaffa, om man nu inte gör som endel som har dom klippta (vilket Milla är) så att dom är mer lätt borstade och när dom inte ställs ut spelar det ingen roll. Dom är faktiskt mycket sötare när dom är klippt.

Det sägs att en Tibetansk terriers personlighet är 1/3 hund, 1/3 katt och 1/3 människa och jag måste nog nästan hålla med, iaf om jag ska tala för Milla. För hon beter sig nog ibland precis som en katt gör, hon är galet duktig på att hoppa och hoppar utan problem upp på snövallar på vintern som är 1 meter höga, och hon är 35cm. Hon hoppar över ryggstödet på soffan och ner på golvet och tvärtom så hon hoppar från golvet över ryggstödet och in i soffan utan minsta problem. Hon skäller nästan aldrig, vill hon något låter det som att hon jamar, haha. Får hon inte som hon vill "slåss" hon med tassarna och skrattar man åt henne blir hon bara vildare. Hon älskar att sitta på balkongen (den är inglasad) på en av stolarna och titta ner ut på gatan på folk som går förbi och bilar som åker förbi på vägen. Hon hatar rå potatis, älskar sådant där påskskumm godis som ser ut som harar i rosa, grönt och vitt. Hon är alltså... väldigt speciell.

Det är faktiskt jag som hittade hennes annons när vi letade hund, hon låg i en svart skinnsoffa på bilden och såg allmänt söt och divig ut. Vi tänkte egentligen köpa en bichon frise som hette Ludde men han hade nå problem med ögonen så dom var tyvärr tvungen att ta bort han. Sen hade min syster och mamma tänkt köpa en hund åt mig fick jag veta på julafton -06 men när vi fick svar hade den redan hunnit bli såld, tyvärr. Men då hittade jag Millas annons bara sådär och när vi åkte och titta på henne blev jag stört kär, det var hon eller ingen. Jag är riktigt glad att valet blev Milla, för både jag (ink. mamma och syster) och Milla trivs med varandra. Milla är en riktigt speciell hund, hon sover alltid med mig om jag inte har sovsällskap. Har hon somnat i sin låda och jag glömt hämta henne på kvällen (hon är som ett litet barn, får gå och hämta henne på kvällen där hon somnar. Så ligger hon i min famn sovandes till jag lämnar av henne i sängen.) så kommer hon baki min dörr när hon vaknar och skrapar med tassen på dörren och morrar tills jag öppnar åt henne. Får jag lågt blodsocker följer hon alltid med mig när jag ska äta, hon sitter brevid mig tills jag ätit klart och brukar sitta där en stund tills jag börjar må bättre igen. Vet inte om hon känner av om jag får lågt blodsocker, men skulle nästan tro det eftersom hon alltid följer med och vaktar mig. För normalt när någon äter brukar hon tigga mat, det gör hon aldrig de gånger jag har lågt blodsocker (för den som missar har jag diabetes.) Jag älskar henne, hon är världens finaste! <3



If you're not here I'm paralyzed

 

Förstår inte vad mamma menar med att jag har obäddad säng...



..Men bara för att bevisa det, jag kan faktiskt bädda. ;)

Jävla telefon, xperia x10i bortskänkes...


 

..Okej, inte riktigt, men nästan.

Nu är min älskling (fast jag hatar den för att den inte fungerar, haha) äntligen skickad på lagning, hoppas på kort bortavistelse och att dom skickar mig en sprillans ny istället. Seriöst, kan en telefon ha större fel än min hade?! Typ 2 veckor efter att jag uppdaterat den låser sig hela telefonen, den går inte att ladda då den inte tar emot ström och därför tillslut blir helt stendöd. Hatar. min. telefon!


high heels, high hopes



Blev lite smått besviken när jag gick till köket för en stund sen och kollade på klockan och frågade mamma vad vi skulle äta till middag och hon svarar "är inte klockan bara halv tre?" Jävla vintertid, jag var ju hungrig nu! Funderar om jag ska åka till stallet efter jag käkat och rida någon av pållarna, om underlaget ute på ridbanan inte hunnit bli för hårt vill säga. Jag vill ha vinter och snö, gärna nyss.

All again for you



- Dammsugit lägenheten.
- Promenerat med hunden.
- Ligger på ett jätte bra blodsockervärde.

CHECK!

För övrigt tycker jag att jag gjorde en rätt bra deal med min mor som bad mig dammsuga lägenheten och då slapp jag följa med och flyttstäda hos min syster. Nu ska jag kolla på H&M's hemsida, lägenheter både i Umeå och Luleå och om det kommit ut nå nya Griffon hundvalpar. Puss!

It ain't the end of the world



Känns som att jag sovit bort hela dagen, och ändå vaknade jag bara 11.30 (fast iofs är det rätt sent för mig). Har hunnit med att duscha och nu käkar jag lunch. Är glad att det fanns över mat i kylen från gårdagens middag, för att laga mat hungrig är rätt jobbigt. Måste bara tillägga att jag tyckte det var bra att Linni åkte ur idol, har aldrig tyckt hon vart bra. Mer rätt att André fick stanna, för han går faktiskt att lyssna på och så är han rätt bra att lyssna på för att han har en så cool röst. Det vinner han ju på, och att vara flickfavorit..

För övrigt, ställde mig i bostadskö i Luleå igår. Sweet! Fast Umeå är ändå förstahandsvalet. Men skadar ju inte att stå på båda ställerna, för utbudet i Kalix gällande det mesta är ju inget att hurra över.

Luleåresa och foderköp

Har vart till Luleå en snabbsväng med syster tidigare idag. Och för den som undrar om jag köpte nå kul så nej, inget märkvärdigt. Två tröjor och ett ear cuff (har iofs två, men det var snyggt.) Sen for vi och köpte foder åt Kira. Hon har ätit groov 125 sen vi köpte henne men vi ska pröva ge henne groov sensitive eftersom det inte innehåller nå havre och är speciellt framtaget för heta hästar. Annars är det rätt likt 125an.


overdose of confidence



Varför är alltid lika svårt att komma på vad man ska teckna?!
Tro inte man blir bättre på det för att man går estet, är fortfarande lika kass på sådant. Men nu, bara sådär mitt i allt kom jag på vad jag ska teckna! Kan kanske snöra in en bild sen om jag hinner bli klar ikväll. Om jag inte glömt bort hur man gör..

Say when

Snäll storasyster som jag har så hämtade hon mig när jag slutade skolan, och hon hade även fixat allt åt mina pållar. Så snällt! Sitter just nu hos henne och ser medans hon springer runt och packar ner grejor/städar. Om ni nu ville veta.


Winners never quit, cos´ quitters never win

The Bravery – Above And Below

Lil Wayne – How To Love

OneRepublic – Mercy

The Fray – Say When

Drake – Headlines - Explicit Version

The Sounds – Living In America

 

Det där är typ vad jag hört på idag. Haha, stor variation..


Duktigt Josefin, duktigt!



Fick ett sms ifrån min naturkunskapslärare tidigare idag när jag var på skolan där det stod "Hej, vill bara veta om allt går bra med arbetet i NK? Sköt om dig!" Då jag var borta sist vi hade NK. Kan inte alla lärare vara lika snäll som hon är?! Så letade reda på henne istället för att svara på smset och berättade hur det gick. Fick på samma gång veta vad jag fick för resultat på ekologiprovet. Eller mer rätt, hon frågade om jag ville veta och jag svarade "fick jag godkänt?!" "Ja absolut ja, det gick väldigt, väldigt bra!" Så kollade jag på första sidan och hon säger "Du ska veta att det här ett väldigt starkt VG i den nya betygskalan, du ligger 1p ifrån MVG. Så du kan nästan tänka att du hade MVG på det eftersom jag vet att du inte kunde den frågan eftersom svaret inte fanns i boken och du var i Sunderbyn när vi hade den genomgången. Fortsätt såhär!" Och bara för att klargöra, det var ett stort ekologiprov.

Känns riktigt, riktigt bra att börja sitt första Naturkunskapsprov med att ligga 1p ifrån MVG. Duktigt Josefin, duktigt!

We found love



Bilden är visserligen sen början av sommaren 2010, men har lite ont om bilder på macen.

Blev ett dressyrpass vid 18.00 med lilla vit i mörkret. Red med hopputrustningen (dvs. hoppsadel, pullarträns och pessoa med delta.) Började att skritta fram henne på lite volter och serpentiner för att känna hur hon kändes för dagen. Övergick sen till travjobb på serpentiner där jag la in en volt i varje sväng. Hon ville gärna på att öka traven i början men efter några försök gick det bättre. Lite galoppjobb hann vi också med, underlaget var nog bra för det idag så var bara att passa på, det verkar ju gilla att regna. I högervarvet gick det bra, gör det för det mesta. Visst, hon var pigg och het men det är jag så van vid så det spelar mig ingen roll, kan rida henne ändå. I vänstervarvet var det däremot lite delade åsikter. Kira sprang på tvären och när inte det fungerade reste hon på sig. Så gör hon när hon inte förstår, när hon blir exalterad eller trött. Nu var fallet att hon var lite väl exalterad, vilket resulterade i att hon inte lyssnade på mig och därför inte riktigt förstor heller. Hon gick alldeles för högerställd och kunde inte fatta vänstergalopp, därav att hon sprang i sidleds och sen reste på sig. Tog ett tag att reda ut det, många halter och volter. Men det är bara att behålla lugnet, ingen idé att bli sur på henne, då har man förstört hela ridpasset. När det väl fungerade gick hon jätte fint. Bytte sen varv och fattade galopp i höger, och sen i vänstervarv och då funderade det på en gång. Är i helhet väldigt nöjd över dagens dressyrträning.

Var dock som att min handled sa "skyll dig själv." - för ondare fick jag, inte måttligt heller. Hade lust att grina där ett tag, så ont gjorde det. Den är i alla fall lindad nu, känner mig helt handikappad med en inte riktigt fungerande vänsterhand. Jag är högerhänt, men mäkte när jag var i stallet hur ofta jag använder vänsterhanden. När jag borstar, sadlar osv. Blev lite knepigt när det gjorde ont hela tiden, men var bara att bita ihop. Kira gick ju fint i alla fall, en positiv sak trots smärtan.

Det går bra nu, kompis det går bra nu!

- 304 Unika besökare

- 485 Sidvisningar

International love



Blev ingen skola för mig idag då jag under natten vart låg och var tvungen att gå och äta, vilket i sig resulterade att jag vaknade med högt blodsocker imorse och mådde mindre bra. Det har gått ner under dagen vilket i sig resulterat i att det just nu ligger rätt bra. Skönt. Ska snart fixa något till middag (plättar) och sen tror jag att jag ska åka till stallet en sväng och dressyra med Kira. Blodsockret ligger bara bättre om jag åker dit en sväng än om jag sitter hemma, nu mår jag ju i alla fall betydligt bättre än imorse. Så kör väl skrittarbetet idag, eller så lägger jag lite fokus på ökningar i trav om det känns som att hon är på sådant humör.

Kan jag få bli Josefins julklapp?



Bilden lånade jag här.

Tänkte bara visa min mor och syster vad Ni kan ge mig i julklapp, jag skulle bli väldigt glad om jag fick en petit brabancon valp (som på bilden ovan) Dom blir inte högre än 30cm, väger mellan 3,5-6kg och ligger gärna och latar sig i soffan eller far ut och motionerar. Gillar att följa med på äventyr men är även en perfekt vakthund trots sin lilla storlek men stora mod. Dom är väldigt lätta att fostra och lära saker. Dom är alltid korthåriga och pälsen ligger slätt mot kroppen. Förekommer i fler färger än den på bilden (men jag vill ha en med sådan färg som på bilden.)

How to love


There's more above us and below



Känns handen någorlunda okej runt middagstid funderar jag om jag ska åka och skrittjobba Kira barbacka ett tag. Skrittjobb är viktigt, och väldigt lätt att vara lite lat med. Har börjat ha ett pass minst en gång/vecka där jag bara skrittar henne och jobbar med fram och bakdelsändningar, öppnor och slutor. Är inte så kallt ute så underlaget på ridbanan borde vara ridvänligt. Får helt enkelt se hur eftermiddagen ser ut senare, har i alla fall vart och gjort bort att mocka, fylla hö, kraft och vatten från morgonen.

Pure happiness




Blev alldeles tårögd när jag klickade mig in på TeamSL och såg min fina ponny pryda det senaste inlägget. Är så otroligt glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Genom att kunna motivera sig rätt få ett helt eget inlägg på deras blogg inför flera tusen dagliga läsare och en länk till min blogg är stort. Tack så jätte mycket Linn! :')

Här hittar ni inlägget.

When we stand together



Egentligen tycker jag inte om den här låten, mer än att texten är fin. Men bara för att jag har världens bästa storasyster lägger jag upp den, för hon gillar den. Du är världens bästa storasyster! <3

No sleep until I'm done with finding the answer



Kl. 20,33 skickades mina engelskauppgifter iväg i ett mail till läraren. Vilket betyder att jag kan andas ut och göra vad jag vill resten av kvällen. Är riktigt, riktigt glad att jag aldrig haft svårt för engelska eller att böja verb för när det kommer till att skriva uppgifter flyter allting bara på som om jag alltid skulle skriva på engelska. Men inget mig emot eftersom jag skulle vilja pröva bo i L.A, hade ju vart aningen värre om det vart tvärtom och jag hade haft svårt för det.

We're not living in america, but we're not sorry



Pållarna har fått vila hela helgen eftersom det är så fruset och hårt underlag ute. Passade rätt bra att det var kasst underlag just nu, har nämligen inflammation i vänster handled så skulle lika inte kunna rida. För övrigt gör det ondare än att bryta armen. Tro mig, jag vet eftersom jag prövat. Ska snart skriva uppgiften om engelskaboken, innan 23.55 skulle det vara mailat till läraren så jag har ju tid kvar. Men att vara ute i sista minuten är väl ingen hitt, känner mig nog seg som inte skrivit den ännu. Kanske bäst att börja, för på 50 min har jag tänkt vinna si sådär 100.000:- eller en Volvo D3 momentum.

Still sometimes this pain, is what we need for us to grow, I will find a way, to hold onto the love inside





















Jag kan vara ärlig redan från början, det här inlägget har jag inte skrivit utan tårar. Jag hann inte ens ladda upp bilderna klart. Så jag kan ursäkta mig för mina ev. blivna stavfel redan nu, men det är svårt att se klart genom tårarna. Men det finns ingen chans i världen att jag skulle lyckas bättre om jag drog ut på tiden med inlägget, jag saknar dig alldeles för mycket för att kunna undgå känslorna.

Jag tål knappt att höra ditt namn, det är som att få ett hårt slag i magen. Luften försvinner, allting stannar till och jag måste verkligen hålla tillbaks tårarna. Låtsas som att det inte påverkar mig. Men det gör det, troligen mer än vad andra tror. I Fredags när jag satt i bilen när mamma var in och handlade spelade dom Eskobar – Someone New på radion. Jag visste att jag skulle börja gråta, jag tål inte den låten. Aldrig. Egentligen är den bra, men jag kan verkligen inte lyssna på den för den drar upp för många minnen som gör för ont att bli påmind om.

Den 1:a Juli 2011, dagen du somnade in är en dag jag minns i minsta detalj. Jag vet att jag verkligen försöke behålla mitt pokerface, ingen skulle få se mig må dåligt. Runt 14.45 gav jag dig en sista puss och sa "hejdå hunden..jag älskar dig." Fortfarande lika stenhård som jag förutspått mig att vara. Det var först när jag skulle äta middag jag verkligen insåg att du var borta, gone forever. Min lilla kompis som alltid suttit brevid mig när jag ätit i över 2,5 års tid satt inte där, du låg inte på din gröna filt på kökssoffan och du var inte ute på gården. Ska jag vara ärlig, det här är bland de värsta jag vart med om.

Du var som en lillebror för mig, jag gick alltid ner på nedervåningen runt 23.00 varje kväll och pussade han godnatt. Jag möttes varje morgon i köket av en viftande svans och en nos som ville pussas. Det är över, du är borta, borta för alltid.

Jag saknar dig Charlie, mer än någon någonsin kommer förstå. Dröm sött, jag älskar dig.

have you ever thought about it



Seriously, jag kom just på hur mycket jag saknar att äga en fungerande systemkamera. Jag vill ha en ny, en Nikon D7000 (men det går bra med en Nikon D5100 också. Den var ju några tusenlappar billigare) Fast när jag tänker efter vet jag inte varför jag vill ha en, för den tid jag gick media gjorde att jag började tycka det var jätte, jätte tråkigt att fota. Det gjorde jag inte innan jag började media. Jag gillar inte när någon säger "gör precis på det här sättet!". Säger du åt mig att göra något på ett sätt jag tycker låter fel vänder jag mig på tvären och vägrar göra det. Envis är jag, nå jävulskt när jag bestämt mig för något. Du kan inte få mig att ändra mig, du kan inte muta mig till att ändra mig. Jag vet många som sagt att man aldrig skulle kunna tro att jag är så envis som jag är om man ser mig, att jag ser för snäll ut. Döm aldrig boken efter omslaget heter de väl?



Ska vi köra en sådan här "det här visste du inte om mig" när vi lika är igång? Jo det ska vi, eftersom det är min blogg bestämmer jag.

- Jag är extremt snabb och lättlärd gällande det mesta. Visa mig en gång och jag kan det.
- Jag har aldrig sett Titanic eller Avatar som alla andra verkar sett.
- Jag tycker saft är jätte äckligt, likaså mandariner och köttsoppa.
- Jag kan få sjukt ont i vänsterknäet ibland då det hände något med det då jag åkte an en ponny för flera år sen. Då kan jag knappt stödja på benet.
- Likaså vänster handled, jag kan få jätte ont i den for no reason ibland också. Den armen krossades rätt fint när jag åkte av min första ponny och resultatet blev en gipsad arm i 6 veckor + sjukgymnastträning efter det. Hade ju inga muskler kvar i armen. Inte för det kan vara orsaken till varför det gör ont nu ibland i den (?), som just nu.
- Jag har gett upp Idol tittandet för i år, ingen bra kvar sen Tony och Roshanna åkte ut. Ingen som når mig i alla fall.
- Jag vill väldigt gärna få en Audi a5 allroad i present när jag fyller 18.



Nu ska jag dejta kuddarna, det tänkte jag egentligen göra när klockan var runt 23,15 för jag är trött och har absolut inget att göra. För den delen känner jag mig rätt duktig som kämpat mig igenom 112 sidor av Go ask Alice ikväll. DONE! Nu behöver jag bara skriva uppgiften, men det kan jag göra imorgon då det inte behöver var inne fören 23.55. Föresten, det får gärna ha snöat tills imorgon men inte som i min dröm jag hade för någon dag sen då jag gick i high heels i snöstorm (alltstå, det där lät verkligen inte som mig.) och skulle klättra över en snödriva?! men jag fastnade i den och sen vaknade jag. Konstig dröm, inatt vill jag drömma en annan dröm jag drömde för någon natt sen. Dock var jag rätt besviken när jag vaknade för att det inte var på riktigt.. Sweet dreams!

Hold me closer tiny dancer



Måste faktiskt erkänna att jag tyckte synd om han igår när han sjöng, för det syns rätt tydligt att han inte mådde bra. Så enligt mig var han, tro det eller ej, kvällens bästa för att kunna gå upp och sjunga om man mår sådär dåligt är inte illa. Riktigt proffsigt gjort!

Kändes bara skumt att höra låten sådär när jag brukar höra den såhär Ironik – Tiny Dancer [Hold Me Closer] [Featuring Elton John]

So tell me what you want to hear

Vilken film kan du alla replikerna till? Alltså.. den första Twilight filmen är jag rätt säker på. Har sett den garanterat 20 gånger.

Äger du några band t-shirts? Nej

När flög du senast? Har aldrig flygit

Hur många stolar står kring ditt köksbord? fyra

Läser du böcker för skojs skull? Nej

Pratar du några andra språk? Engelska

Diskar du din egen disk? Mamma och jag turas om att diska, så på sätt och vis.

Har du gråtit offentligt? Ja

Har du en egen stationär dator eller en laptop? två laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker? definiera "alltid", men nej, jag skulle inte säga att jag alltid försöker lära mig nya saker.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Jag vill tatuera mig. Och så vill jag ha en industrial i höger öra.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Det där lät som något dom gör i filmer, 50/50?

Har du någonsin varit på Jamaica? Nej

Vad har du med dig in på bion? någon att se filmen med, haha.

Vem var din favoritlärare och varför? Vadå var? Min naturkunskapslärare är bra, hon förklarar bra och gör lektionerna roliga!

Vad har du för väder? Mulet och kallt. Det "snöade" lite nyss, men enligt mig räknas det inte som snö om det inte blir vitt på backen.

Har du en blogg? uppenbarligen, haha vart skulle ni annars läsa det här?

Vilket var (är*) ditt favoritämne på gymnasiet? Naturkunskap.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? du bör ha en dos självförtroende och humor.

När sov du senast på golvet? Brukar inte sova på golvet?

Gillar du din boende-situation? Inget att klaga på, lägenheten är fin. Men däremot hade jag ju väldigt gärna bott i Umeå.

Vilken är din mammas hemstad? Kalix

Din pappas hemstad? Kalix, tror jag.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Det där är rätt kul faktiskt, jag kan sova 4-5 timmar och fungera precis likadant som om jag sovit 9 timmar.

Är dina dagar fullbokade och stressiga? På sätt och vis, men brukar inte behöva stressa för det.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej

Vilken är din favoritfrukt? Persika

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Har aldrig räknat. Räknar man ut mitt BMI är det 19,2 (enligt sidan där jag gjorde det) och 19,0-25,0 är idealvikt för min längd. Hade man under 19,0 var man underviktig. Så tror inte jag behöver oroa mig?


Hjärta



Nu beger jag mig till stallet och släpper ut mina fina pållar i hagen och fixar alla stallsysslor! :)

Easy A



Det här har vart kvällens nöje, den var faktiskt rätt bra, helt okej om inte annat. Enda komiska felet i den var att jag hittade skådespelare som "i min värld" hör hemma i andra filmer/serier. Så som A cinderella story, John Tucker must die, She's the man, Hellcats, Never back down. Det blev bara så fel eftersom alla filmer +  hellcats är något jag sett så otroligt många gånger. Jag menar, hur fel är det inte att se Cam Gigandet från Never back down där han är skolans tuffaste kille och slåss till att spela en religiös och jätte försiktig kille. Vadå ombytta roller? Men den var bra.

is it wrong of me to feel this way



90210 är den bästa serie man kan se, no doubt. Den här låten var med i det nyaste avsnittet, den är fin. Lyssna.

robot horse






Haha titta vad kul, en sådan här skulle jag vilja pröva sitta på! Den kostade dock bara 55.000:-  Så då kan man ju lika gärna köpa en till pålle :)

you're my wonderwall



If I could turn back time, believe me, I had





Jag kollar lägenheter dagligen, flera gånger om dagen. Kan jag inte bara få bli miljonär..

Jag är sååååååhär nära på att boka hotell, sätta mig på en buss och dra. Umeå absitens x1 000 000!

Time is running out, I'm standing still



Dåligt morgon humör, utan tvekan! Trodde jag började kl 08.00 med NK. Hade vi någon NK? Nej, givetvis inte. Med andra ord börjar jag inte fören 09.50, men jag var för lat för att cykla hem igen när jag fick veta det, trots att det tar ynka 5 minuter. Istället sitter jag i ateljén med två andra som verkar ha lika dåligt morgonhumör som mig, jag förstår dom fullt ut, jag hade kunnat stiga upp den här tiden om jag vetat att vi inte haft någon lektion. Tur det är fredag.


word.


Its true that something so sublime that there aren't words yet to describe



Nu säger jag godnatt, men innan jag kryper ner under täcket tänkte jag bara skriva några rader. Det behövs, det känns. Fast vad jag ska skriva vet jag egentligen inte, för det som snurrar i huvudet hör inte hemma här. Jag talar faktiskt inte om allt jag gör eller tänker. Just nu lyssnar jag på They'll never know. Fast jag vet inte varför, för jag blir gråtfärdig av den. Den är bra, den påminner om dig, jag hade aldrig hört den innan det. Cuz all that you are Is beautiful.

Mrs know it all, Well ya think you know it all



Ni vet låten Kelly Clarkson – Mr. Know It All? Vissa meningar ur den stämmer in riktigt bra på vad jag känner när jag läser anonyma kommentarer från folk uppenbarligen är för feg för att visa sitt riktiga jag.

Mrs bring me down
Well ya like to bring me down don't ya
But I ain't laying down
I ain't going down
Nobody gonna make a fool out of me
You should know that I lead not follow



Såg att TeamSL Linn hade gjort ett liknande inlägg, och det fick mig att inte kunna motstå det här, för det är så  sant. Jag förstår verkligen inte hur man kan sitta bakom en dataskärm, skriva anonyma kommentarer och försöka trycka ner någon annan. Skulle du gjort likadant öga mot öga med mig? Nej, jag tänkte väl det. Oftast låter jag det bara rinna av mig som vatten, tar det med ett leende på läpparna hur elakt menat kommentarerna egentligen är om man kan läsa mellan raderna. Men ibland skulle jag verkligen vilja kasta ur mig någon kaxig kommentar tillbaks, men det är precis vad dom som kommenterat är ute efter. Jag säger inte att jag tål allt, för det gör jag inte, det gör ingen. Men det är stor skillnad på att bara låta avundsjuka kommentarer rinna av eller faktiskt ha god lust att ge en kaxigt svar tillbaks när folk skriver saker med elakt syfte bakom det hela när dom inte ens vet vad dom pratar om. Inte för att jag tar illa upp av dom på det sättet, det stör mig bara att dom aldrig verkar inse hur omogna dom är, hur illa dom beter sig och att dom uppför sig som.. som jag vet inte vad, extremt barnsligt är det då.

Sen är det roliga att det alltid är samma ip:nummer jag får sådana kommentarer ifrån, kommentarer som "fyfan vad ful Kira är!" "Vem tror du dig vara? Seriöst, sluta skryt!" Osv. Jag kommer inte ändra på mig för att kanske.. 3-4 stycken av mina över hundra vardagliga läsare kommenterar skit och stör sig på mig medans dom andra kommentarerna jag får är från personer som är hur trevliga som helst. Ni är ju uppenbart rätt osäker på Er själv och behöver få försöka kasta skit på någon annan för att känna att ni duger. Blir man tuffare, tror man sig vara något eller är det så man gör när ens eget självförtroende brister? Tror man sig få mer självförtroende för att man är otrevlig mot någon annan? HÄR kan vi börja snacka om att börja växa upp. Är man minst 17år gammal som ni är kanske ni ska börja fundera på vad folk får för uppfattning om Er? Vissa av Er är till och med 18. Vad får ni ut av att säga att min häst är "ful"? Vad förväntar ni Er tillbaks? Vad vill ni åstadkomma med kommentaren? Att jag ska ta så illa upp och börja tro på Er och säljer henne? Nej seriöst, väx upp. And just let it go.

Ibland skulle jag vilja kunna låna ut mitt självförtroende till sådana som faktiskt tar illa upp av "anonyma" bloggkommentarer. Men att tänka "vad får den som kommenterade ut av det här?" Tro mig, de fungerar. Det finns faktiskt inga rimliga orsaker till dom "elaka" kommentarerna jag får, eftersom jag vet precis vilka personer det är och hur dom beter sig när dom inte sitter bakom en dator. Vända bort blicken och se ut som att man vill försvinna är populärt, inte lika tuff när man inte kan gömma sig bakom datorn och låtsas vara Mrs. Anonym.
Så allvarligt talat, när ska ni växa upp och inse att ni inte kommer få ut något av det här? Mer än att göra  att min blogg klättrar på blogglistorna. Det kan jag ju i alla fall tacka för, ju fler kommentarer, desto högre.



You can hate but never break me, this is what I'm made of.

13:48

Samhälls till 15.30, sen slutar jag. Underbart!

Abowe and below



Förälskad i låten. Den är kung! (precis som filmen..)

Äta, läsa engelska, plugga samhälls, räkna matte..

  1. Jag måste laga middag, vill inte, är inte ens hungrig. Jag vill ha kinamat..
  2. Jag måste läsa 112 sidor i Go ask Alice. Jag vill inte, den är dålig. Borde ta runt 1-1,5 timme att läsa det.
  3. Jag måste läsa 10 sidor i Z-konkret (samhällsboken).
  4. Jag borde räkna matte. Jag ogillar människan som kom på att man kan räkna med prefix, jag fattar noll.
  5. Bäst jag börjar pricka av listan...

Jag vet vad jag vill ha i tidig julklapp..









Ursäkta, men fyfan vad snygg lägenheten är! Nu vet ni vad ni kan ge mig i julklapp, annars ska jag nog be mamma ordna en trisslott och önska att jag blir miljonär. Jag lovar, jag svär, blir jag miljonär kommer den här bli min! 725.000:- kostar den för övrigt och det är en 2a på 64m2.

Drar jag till Umeå iprincip på stört hinner jag på visning ikväll ;) Inte för jag skulle sörja över att dra till Umeå hur som helst, har mer Umeå abstinens än jag haft på länge. Kommer jag någonsin förlåta mig själv för att jag inte flyttade dit i slutet av sommaren? Kanske den dag jag blir boende i Umeå.. För dit ska jag.

Down for whatever



Hittade ett gäng gamla bilder i bloggarkivet. 1an är från -08 och trean från -09 skulle jag tro.

Kira har vilat idag då jag inte riktigt känt mig i form och det lika var så dåligt väder ute, svin kallt, blåsigt och regn på det. Sen har hon lika gått fyra dagar så en vilodag skadar inte. När jag och mamma kom till stallet är det första jag ser att Kira står utanför hagen. Men värre söt var hon när jag hoppat ur bilen och ska gå och hämta henne, då spetsar hon öronen och frustar och kommer gående och möter mig halvvägs. Kan man ha sötare ponny? Blev bara mockning, fyllning av höpåsar, kraft och vatten. Hann även pussa lite på henne också innan jag for hem. Carisma hade mamma fixat åt. Nu ska jag gå och käka, sen duscha och sen blir det ev. en film eller tidig kväll.

"30 dagar"

Alltså, jag är ju rätt kass på det här med "30 dagar" listorna. Jag vet inte ens när jag svarade på en sådan fråga sist. Så istället för att svara på en då och då kör jag de resterande nu på en gång. Blir enklast!

Dag 04 – Mina intressen

Bör ju de flesta redan veta om ni läser min blogg. Annars får ni väl fråga.

Dag 05 – Mina syskon

Jag har en storasyster som heter Sanna och är 5år äldre än mig men det tror aldrig folk när dom ser oss tillsammans. Dom brukar tro vi är jämn gamla. Kanske för att jag är längre än henne och lite mognare i huvudet än vad vissa andra som är 17år är?

Sen har jag ett halvsyskon, en lillasyster som heter Emma och fyller 6år i November, dvs. 11år yngre än mig.

Dag 06 – Om tio år

Får jag nu drömma så är jag miljonär inom loppet av 10år, äger en fin lägenhet och en galet snygg bil!

Dag 07 – Något jag vill ha

En* (några) miljon(er), körkort, en bil osv.

Dag 08 – Mina smeknamn

Josse.

Dag 09 – Hit vill jag resa

USA, mer rätt till Los Angeles.

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Svarta Adidas byxor som egentligen hör till IFK Kalix lagdress. (dvs. det är reklam på mina också.) Vitt linne, grön/vit/ljusblå/blå mönstrad tröja.

Dag 11 – Det här åt jag idag

Mat?

Dag 12 – Hiss & Diss

Hiss: jag har mest troligt sålt Kiras dressyrsadel.
Diss: Vädret.


Dag 13 – Den här veckan

Har just börjat?

Dag 14 – Vad är kärlek?

Kärlek är känslor man satt namn på. Har svarat på den här frågan förut mer utförligt, vill ni veta svaret så leta i kategorin "listor".

Dag 15 – Mina drömmar

Är stora men jag står förvisso med båda fötterna på jorden.

Dag 16 – Såhär får man mig arg

Det tänker jag inte svara på eftersom om ingen vet det lyckas ni inte heller om det nu är det ni vill. Dock rätt svårt.


Dag 17 – Mitt favoritminne

När jag fick hem Kira, Fredag 13:e Juli 2007.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Var nog när jag fyllde 16 och fick mina Tretorn Advance ridstövlar. Eller när jag fyllde.. oh shit, varför kommer jag aldrig ihåg hur gammal jag var när jag fick Star?! Nå hur som haver, när jag fick Starbell (min första egna ponny) som en tidig födelesedagspresent.


Dag 19 – Detta ångrar jag

Att jag inte drog när jag hade chansen att flytta till Umeå i Höstas och börja det gymnasie jag egentligen, allra helst vill gå och hade kommit in på. Undra om jag någonsin kommer förlåta mig själv för det.


Dag 20 – Ett annat ögonblick

Var när jag fick MVG på det svåraste biologiprov man kan göra i 9an. Minns fortfarande hur glad jag var, jag nästan grät för att jag var så glad.

Dag 21 – Den här månaden

Borde det komma snö, haha.

Dag 22 – Något du inte visste

Om mig? Att jag tycker saft är jätte äckligt?

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Att fara till stallet och krama och pussa på mina underbara pållar. Det låter säkert sjukt för Er som inte själv vet att det fungerar, men man mår faktiskt bättre då.

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Eskobar – Someone New, jag gör det verkligen varje gång jag råkar höra den.

Dag 25 – Något jag inte klarar mig utan

Svag för min mobil, klarar inte en skoldag utan den. Glömmer jag den måste jag hämta den, haha. Dock är det för musikens skull..


Dag 26 – Mina rädslor

- Björnar
- Mörker


Dag 27 – Mina favoritplatser

Uppe på Kiras rygg, i en bil (jag gillar att åka bil, precis som min syster. Vi har kommit fram till att vi är rätt udda som gillar det. Ju längre desto bättre.) Och i Umeå.

Dag 28 – Det här saknar jag

Sommaren, speciellt den här sommaren.

Dag 29 – Två låtar som gör mig på bra humör

Alexis Jordan – Hush Hush

Dag 30 – Ett sista ögonblick

Vadå?

Sluta skyll på hästen

Hittade en riktigt bra artikel på Hippsons hemsida som ni ryttare borde läsa, för vartenda ord är så sinnesjukt sant!

Bild och text: lånad från Artikeln som hittas här.



Sluta skylla på hästen - och se din egen roll

Det är lätt att skylla motgångar på hästen i stället för att gå till sig själv och se sin egen roll i sammanhanget. Kajsa Boström är tränaren som lägger stor vikt vid en positiv inställning, som utgår från att hästen alltid är fri från skuld.

 

Kajsa Boström är B-tränare i dressyr och har själv ridit på Grand Prix-nivå. Hon är känd för att ha tagit upp hästar i klasserna som inte ansetts ha "det". I dag tränar hon omkring 20-40 elever i veckan och alla får de lära sig att utgångspunkten är att ha en positiv inställning till ridningen. Och att man aldrig - i någon situation - får skylla en motgång på hästen.
- Det är alldeles för ofta man ser ryttare som sitter på hästryggen och ser arga ut, de rycker, sliter och drar för att hästen inte lyder. På en tävling hörde jag en liten flicka fråga sin mamma varför en ryttare på framridningen verkade så arg. När man hör en sådan sak tänker man till: Är det verkligen så här vi vill ha det när vi utövar vår hobby? säger Kajsa.
Hippson träffar henne på Hästmässan i Borås, där hon just hållit clinic i ämnet dressyr. En clinic som kom att handla om så vitt skilda saker som skänkelläge och framridning.

För högt tempo är vanligt
Inte minst vill hon slå ett slag för att framridningen inte ska ridas i någon "hialös" fart.
- Alltför ofta ser jag ekipage som snor runt banan på långa tyglar, helt i obalans. En framridning är ingen hastighetstävling, hästen värms inte upp snabbare för att den springer fort, säger Kajsa.
Hon menar att bjudning inte är detsamma som hög fart.
- Ska du få fram bjudningen är det snarare energi i rätt riktning som efterfrågas. Och den måste du kunna hitta även när hästen är i balans i ett harmoniskt tempo. Det finns ingen elitidrottare som värmer upp genom att springa ett maratonlopp i högsta möjliga tempo, det säger sig självt. Så ta tyglarna och rid hästen i balans även när du värmer upp. Det är en klyscha att hästen tappar bjudning bara för att man rider långsamt, menar hon.

Positiv inställning
Det centrala i Kajsa Boströms budskap är ändå vikten av en positiv inställning.
- Om inte hästen gör det du ber den om kanske du måste fråga dig om du ber den på rätt sätt, i stället för att bli arg och frustrerad, säger Kajsa.
Hon menar att man måste behandla hästen så att man får den med sig, känslan ska vara bra och ridningen harmonisk och i balans.
- Det är aldrig okej att skylla på hästen. Att så att säga sätta apan på hästens axel och slå ifrån sig själv. Det är en tradition i ridningen som vi måste försöka arbeta bort.
Kajsa Boström är utbildad på Strömsholm och har "alltid" jobbat med hästar, genom åren har hon gång på gång stött på attityden att saker och ting är djurets fel.
- Hästen är en levande varelse och ska inte behöva ta ansvar för våra tillkortakommanden. Ridning är som dans, det ska vara harmoni mellan dem som utför den, inte negativa tankar och beskyllningar, säger hon.


Text och foto: Ida Röök

On my mind

Hemkommen efter ett väldigt lyckat dressyrpass med lilla vit, fick ut precis det jag ville med passet. Efter jag ridit fram henne i skritt och trav återgick vi till lite skrittarbete på en stor volt blandat med 8-volter för att hon skulle kännas lika mjuk och följsam i båda varven och söka sig neråt. När det fungerade övergick vi till galopparbete (där jag för övrigt ville få fram mest resultat.) Ville känna att jag enkelt kunde reglera hennes galopp utan att hon blev stressad och försöker smita ifrån det jag ber henne om. Galopperade henne på en stor volt i båda varven och det gick jätte, jätte bra så jag är mer än nöjd! Hon var så fin!

Föresten, jag har haft Carisma i ett år idag!! :)


Catch me if you can



En extra helgdag, rätt skönt. vaknade runt 10.30 (fast då har jag vart upp och käkat 07.30 och vart ut med Milla en sväng.) Ska snart börja fundera vad jag ska äta till lunch. Sen skulle jag i stort sett behöva läsa ut boken go ask Alice som vi ska skriva något om på engelskan. Tråkigt, men måste man så måste man. Bit ihop eller bryt ihop? Sen mot eftermiddagen/kvällen ska jag till stallet och fixa åt pållarna och så tror jag även att jag ska dressyra med Kira. Eller så blir Kira longerad och så dressyrar jag med Carisma. Har inte bestämt mig ännu. Bäst att börja göra mat nu, peace!

music video favorites





Give me everything tonight

Vill ha, vill ha, vill ha...!

Hoppteknik


-08


- 08


-11

Rätt kul att titta på gamla bilder och se hur Kiras hoppteknik förändrats. Förut bara sprang hon, tog allt på fart och struntade rätt bra i mig som ryttare. Inte det mest positiva kanske, för att bedömma avstånd var ju inte det lättaste när jag inte kunde reglera hennes galopp. Nu däremot när jag kan reglera hennes galopp är det svåra bara att jag inte håller tillbaks henne för mycket så hon kommer för nära. Men för det mesta fungerar det riktigt bra, bara jag inte stör henne och börjar pilla i tyglarna innan hindret uan bara låter hon hålla samma galopp som innan när man hittat ett tempo som är lagom.

Call my name


Bild sen i somras, har knappt nå bilder på min mac.

Hoppträningen gick finfint och jag är über nöjd över min och Kiras insats. Blev inte så höga hinder, 70-80cm kanske men då har hon heller inte hoppat sen i Juli kanske? Hade upphöjda galoppbommar på ena långsidan med ett galoppsprång emellan och trots att hon var riktigt het hade jag nog med kontroll på henne för att reglera hennes galopp så avstånden blev rätt. Sen hoppade vi ett räcke på den andra långsidan och var då man märkte att hon inte hoppat på länge för jag kunde inte stå i lättsits mot hindret utan var tvungen att sitta för att orka hålla tillbaks henne. Red med pessoat och delta för jag visste redan innan jag gick ut att hon skulle vara jätte pigg och het så hade jag ridit med mitt vanliga bett hade jag mest fått försöka få stopp på henne, haha. Så både för min egen och Kiras skull passade pessoat bra idag då vi fick ut lite av träningen istället för att bara komma på kant med varandra och fått diskutera vem som bestämmer farten. Vi hade även sällskap av Madde och Starre ute på ridbanan.

Nu ska jag se film, Wild child rättare sagt. Sen skulle jag behöva läsa i en bok vi ska läsa från engelskan, go ask Alice. var väl drygt 200 sidor, men så lättläst som den var borde jag läst ut den på sådär 2-2,5 timmar. Kanske får bli kvällens sysselsättning om inget bättre dyker upp, usch vad tråkigt de lät..

Tävla hos Ingrid & Linn



Jag tävlar hos Dressyrmupparna, gör likadant även du och klicka på bilden ovan.

Never back down

Började morgonen som de flesta andra helgmornar med att åka till stallet och släppa ut pållarna och fixa alla stallsysslor. När det var klart hann jag även med att putsa Kiras hopputrustning och borsta rent ett hoppschabrak. Hoppträning på eftermiddagen, ska bli kul! Nu ska jag se Never back down 2 ett varv, peace!

Svart, vitt och allt däremellan



Tur och retur

Kalix - Luleå
Luleå - Haparanda
Haparanda - Kalix

Känns som att jag åkt lite bil idag. Allt som allt av det jag åkt idag hade jag då tagit mig till Umeå på. Men syster min gjorde mig rätt glad när vi var på MAX i Haparanda då hon frågade när jag tyckte vi skulle åka ner till Umeå. Nöjd brud!
Sen har jag vart och sett film hos henne, Never back down 2. Den var faktiskt riktigt bra för att vara 2:an. Just nu käkar jag och sen ska jag och Milla (vovven) se Mean Girls 2. Låter helt okej!

Good morning to the world!



Sitter just nu och käkar frukost och ska snart åka till stallet och fixa alla stallsysslor och rida ett dressyrpass på Kira. Tänte träna övningen ni ser ovan som är nyttig att träna om hästen/ponnyn ibland gärna vill på att gå på dubbla spår. Fler övningar som den här hittar ni om ni klickar här. Måste även tillägga att jag faktiskt gick och sova tidigt igår, 22,30 och med andra ord har jag sovit ca. 9,5 timmar vilket var riktigt behövligt! Nä, nu har jag käkat klart så ska börja åka. Peace!

Kan man..

Kan man gå och sova typ kl 22.15 en Fredagkväll?
Något sådant tänker jag göra, är helt sjukt trött. Godnatt!

Never gonna take us down



People seem to forget that I'm not made of stone
That I've got feelings of my own
uh oh
uh oh
Even though it might seem that I'm living your dream
I find myself all alone
uh oh
uh oh

no no-no no
Keep on trash-talking about me
No no-no no
I will never let you get me
Is that all that you've got
Come on give me your best shot!

Oh!
No you never gonna take me down
No you never gonna see me cry
Keep on beatin 'cos I won't stay down
Keep it up yeah go ahead and try

No you never gonna take me down
Beat me up push me down to the ground
Keep it up yeah go ahead and try
No you never gonna take me down down
Never gonna take me down down
Never gonna take me doo oo oown
No you never gonna take me down

Don't give a fuck what you say
we never asked you to care
If the way we walk'n talk gets you pissed
why the hell do you stare?

Yes we know what you feel
And we know that it's true
But that doesn't mean that we will
come to your home talking shit about you

no no-no no
Keep on trash-talking about ue
no no-no no
and bring with you all ya fellas
no no-no no
Is that all that you've got
Come on - give me your best shot!

Oh!
No, you never gonna take us down
No, you never gonna see us cry
Keep on beatin 'cos we won't stay down
Keep it up yeah go ahead and try

No, you never gonna take us down
Beat us up push us down to the ground
Keep it up yeah go ahead and try
No, you never gonna take us down down
Never gonna take us down down
Never gonna take us doo oo oown
You never gonna take us down down
Never gonna take us down down
Never gonna take us doo oo oown

Push y'all could push y'all ain't
taking me down I rep hard bk
favor me now I'm never gone
cry when you hate I'm mo fly all
your tweeting and ya blogging
my head in the sky "WHY"
Oh I don't know what it is and
they spite me I got two
words for y'all bite me!
My world keeps spinning never
ending and it's like that we like
star wars strike me I strike back
I'm in the club me and my drum
banging I'm still on the block
boy D, hanging so leave it alone
I'm still in my zone I'm gone it's
on dijone

Oh!
No, you never gonna take us down
No, you never gonna see us cry
Keep on beatin 'cos we won't stay down
Keep it up yeah go ahead and try

No, you never gonna take us down

Beat us up push us down to the ground
Keep it up yeah go ahead and try
No, you never gonna take us down


they said we shouldn't, they said we wouldn't. Look where we are, we've done what they thought we couldn't



Alla som rider ponny i norrbotten vet nog vad datumet 5-6 November betyder, de flesta i alla fall.
Måste utbyta några ord med min mor ikväll, men innan dess ska jag förbi stallet och rida min stjärna!

Tävla hos Showjumper



Vill du, som jag ha chansen att vinna en HV Polo väst så klicka på bilden för att komma till tävlingen hos Matilda!

Vill ha..


Carry dunjacka, Kingsland. 3.499:-


Caroline dunväst, Kingsland. 1.999:-


Wardlow huvtröja, Kingsland. 1.199:-


Dayton, Kingsland. 549:-


Schockemöhle tröja, 799:-


Royal ridbyxor, Hööks. 599:-

Skulle inte tacka nej tll kläderna ovan, ge mig någon?

09.12


And if love is made of glass, Can we pick up the pieces?



Hittade en film på Quda på youtube som jag bara måste lägga upp, världens finaste lilla Quda. Den här ponnyn har jag mycket att tacka, hon var grym! Kan knappt förstå att jag ägt henne 05-07, fina, fina ponny!

Vet att det är okej för Maja att jag lånade filmen, och hennes blogg hittar ni här :)

Do it like a dude



Känns som att det enda jag gör på kvällarna är att plugga naturkunskap, vilket det iofs näst intill vart senaste dagarna. Men nu börjar det känns som att det sitter, har 4 sidor anteckningar (eller sammanfattning kanske det heter) där alla svaren på frågorna står till det man ABSOLUT behövde kunna. Kan allt, känns ju.. rätt lovande? Ska läsa igenom de minst två gånger till innan jag gör provet imorgon, en ikväll och en på morgonen. Bara tänka positivt, kunde jag spika det svåraste biologiprov man kan göra i 9an borde jag väl kunna spika det här med? För inte pluggade jag då mer då än vad jag gjort nu. Äh, får se vart det tar mig. Bra känsla iaf. Nu ska jag käka, sen ska jag se film. Peace!

Rodeoryttare



Visst är han ju rätt söt, men skenet bedrar. Herren ovan, allmänt kallad Hubbe såg till att jag fick ha rodeo. Och han nöjde sig minsan inte fören jag låg på backen. Han är inte måttlig när han bockar och jag är imponerad hur länge jag faktiskt satt på han eftersom jag red barbacka och inte hade någon sadel, plus att det är andra gången jag satt på han. Är glad att jag tog på säkerhetsvästen innan jag gick ut, stod och velade om jag skulle ha den men jag är glad att jag tog på den. För trots att jag hade den på fick jag ont i ryggen, och jag kände när jag landade hur hårt underlaget var så hur ont jag hade haft om jag inte hade haft den vill jag inte ens veta, är nog det som känns nu! Lite komiskt att jag satt och funderade när jag skrittade fram hur svårt det skulle vara att sitta kvar på han om han började bocka, en erfarenhet rikare. Hoppade dock upp igen och red ett tag till för då kände jag inte ens att jag hade ont, så hann travjobba han lite och lite mer bockningar fick jag uppleva men då satt jag kvar. Han var rätt fin, men satan vad stark! Jag ska aldrig ha en fjording, bocka är det enda dom är bra på ;)

Svar om Smokie

Fick en kommentar om vi fortfarande har kvar Smokie, så tänkte passa på att svara på den nu. :)

Nej, vi har inte kvar han. Vi sålde han förra hösten (25 September om jag ska vara exakt.) till en tjej i söder som heter Jonna. Hon var förälskad i han redan efter att ha sett annonsbilderna och trots att han var som han var och inte accepterade att ha vem som helst på ryggen och visade alla sina konster under provridningen så ville hon ha honom då hon gillade han för den han var. Vi har fått mail och bilder i efterhand och dom verkar trivas och han hade nog inte kunnat hamna på bättre ställe när han åkte! :)



Lycka

Åh vad snäll mamma jag har! Hon ringde och frågade om jag ville åka ut och äta lunch. Mycket bättre än havregrynsgröt som hade vart de enda jag kunnat åstadkomma hemma..

Turbulens, som om det inte finns något stopp

 

Alltså, egentligen skulle jag bara kolla vad antagninsstatistiken var nu i höstas till Psykologprogrammet inriktning idrott. Var inte säker om det var 21,60 eller 21,40. Och då råkade jag läsa "Idrottsvetenskapliga programmet inriktning idrottsmedicin och coaching" så tänkte bara läsa igenom snabbt vad som stod. Det blev kaos i mitt huvud, nu vill jag ju läsa det här! Utbytte några ord med mamma om det på väg till stallet och hon är alltid lika förståelig och lugnande sa bara att jag ska göra det som känns bäst. Att båda säkert skulle passa mig. Jag verkar ju i alla fall hittat rätt typ av program eftersom båda jag vill gå speglas mot idrott.

 

Flera av Er tänker säkert "men snälla, ge dig. Det är flera år kvar." Visst, det är det men jag vill inte stå där den dagen jag går ut gymnasiet med betyg som inte kan ta mig dit jag vill, jag vill inte ångra mig för att jag vart för lat genom gymnasiet. Jag vet vad jag vill, och det är jag stolt över.

 


You're leaving me breathless



Precis hemkommen från stallet efter att ha vart och fixat allt åt pållarna och utbytt lite ord med min syster. Både Kira och Carisma vilar idag då jag själv ville ha en dag utan ridning. Rätt skönt att komma hem från stallet tidigt ibland och bara göra stallsysslor. Vill ch131 sammarbeta med mig ska jag se pretty little liars nu, annars tror jag det får bli New moon ett varv. Twilight maraton?

Kan det inte börja snöa ute?



Bilderna är gamla men har knappt nå bilder på min mac så tog ur arkivet som finns till min blogg. Har väl mer eller mindre slutat för dagen då jag inte har något att göra och läraren inte kunde ge mig något att göra för att det inte fanns något att påbörja. Skulle egentligen ha gått till 15.30 men jag får sluta 14.50 - snällt!

Vad dagen sen erbjuder återstår att se. Ska då förbi till stallet och plugga mer NK men det tar ju inte hela kvällen. Tror föresten det borde finnas ett nytt 90210 avsnitt ute på ch131, måste kolla. Peace!


Update från naturkunskapen



Detta är vad vi roar oss med under min nuvarande NK lektion, har 10min rast nu och sen ska vi bara ha genomgång av cellandning innan vi får plugga inför provet på Fredag. Känner mig dock rätt lugn, kan det mesta och har ännu tid kvar att plugga så tror jag kan ta mig rätt långt på det.

Step up



Bland de första jag gjorde när jag vaknade var att kolla facebook, "det snöar!" är det första man läser. Snö? yeah sure, det regnar ju.. Nu käkar jag frukost och lyssnar på Maskinen – Krossa alla fönster - Original Version och ska väl snart börja bege mig mot skolan. Onsdagar brukar vara rätt chill, svenska - NK - Estetisk kommunikation/bild.

Kvällshumor



Hahahaha, jag kan inte sluta skratta åt klippet. Jag kan vara tyst till 0.28, sen är de kört! Hahaha..

Kan du förklara vad ordet "bärkraft" betyder? Det kan jag.



Nu ska jag ta mig i kragen och läsa det oerhört långa och tråkiga kapitlet "En värld att vårda" i NK boken. Just nu är det faktiskt mindre kul fast det är NK jag måste plugga, men det var faktiskt ett av de tråkigaste kapitlen i hela boken. Men måste man så måste man, bara bita ihop. Förhoppningsvis är nästa kapitel vi ska läsa om livsstil och hälsa eller bioteknik, då blir jag glad! Men så länge får jag väl satsa på ett A på det här provet, det ska gå!


Citat

"När du gått ut gymnasiet kanske du borde skapa en egen klädkollektion och skissa kläder. Du har alltid så snygga och matchande kläder/accessoarer och så duktig på att rita så det kanske skulle vara en bra kombination!" - Lärare.

Haha, kunde inte låta bli att lägga upp det. Rätt söt lärare. Dock inte mina framtidsdrömmar, men kommentaren var ju rätt gullig. :)


Hollywood couldn’t change me



Skulle inte tacka nej till en resa till USA en sväng, tur och retur? Tänk att få bo där, man har utbudet av allt och man behöver inte fundera på att bli eskimå och flytta in i en igloo tillsammans med isbjörnarna. Nu ska jag bege mig ut i kylan mot skolan för att ha bildlektion. Lärde mig igår att man inte ska vara lat och strunta i att ta vantar när man kommer på det då man låst ytterdörren och inte ids låsa upp den igen, det var väldigt kallt om händerna..

This is what I'm made of



Kom precis hem från stallet då jag vart och fixat alla stallsysslor och ridit Kira. Blev ett lite lugnare pass med mycket skrittjobb och lite trav då hon var så pigg så hade inte fått ut så mycket om jag haft några högre mål med passet, mer att hon fick komma ut och röra på sig. Så kan varken säga att jag är jätte nöjd eller missnöjd, men hon var sammarbetsvillig och lät bli att studdsa på bakbenen, upp och ner eller i sidleds som hon gjorde igår för att hon var så pigg och letade monster i mörkret att låtsas bli rädd för. Glömde skriva att jag red igår, men gjorde ungefär samma saker som idag. Fick dock avsluta passet igår lite på kant med henne då hon stog på bakbenen precis innan jag skulle hoppa av för att hon blev rädd då Madde kom upp med Starre på gårdsplanen i mörkret. Överskottsenergi + fullblodskorsning = man letar/ser monster överallt.

Nu ska jag se Pretty little liars. Fick just ett sms om att mitt paket jag beställde i Fredags är skickat. Vad som finns i det får ni undra över, säger bara att jag vill ha innehållet i paketet men inte räkningen.

They'll never know





När hände det här sist, i somras? Mina måndagmorgnar känns rätt långa vad jag än hittar på. Steg upp halv nio och käkade och sen har jag vart på promenad med Milla, kändes bra för då vaknade man till liv. Hade lika väl kunnat dra täcker över huvudet och fortsätta sova när vi kom hem igen. Och snäll som jag är får ni en dagens outfit (och skriver jag inte vart ifrån sakerna är eller vad de kostar får jag alltid kommentarer med "vart har du köpt det?" "vad kostade ex. jackan?" Så stör er på det, eller bry Er inte om det eller ha åtminstone i bakhuvudet att det skrevs till de som brukar fråga vart det jag har på mig är köpt och vad det kostade.)

* Jacka - Vero moda, 499:-
* Tröja - ?
* Jeans - Cheap Monday, 799:-
* Skor - Din Sko, 899:-
* Klocka - Ur&Penn, 599:-
* Armband - Glitter, 149:-
* Ring - Albrecks guld (Umeå), 299:-
* Ring - Ur&Penn, 99:-
* Pärlörhängen - Vero moda, 99:-
* Örhängen x2 - Glitter, 59:-
* Skärp - Pieces, 499:-

Nu ska jag göra nå lunch och sen packa ihop matteboken, miniräknaren och mac datorn och sen cykla till skolan. Peace!

Svar på kommentarer

Kan svara såhär på kommentaren jag fick om mina synpunkter om KRF. Jag har väntat hela dagen på att någon ska kommentera det jag skrev, för jag visste mycket väl att folk skulle ha åsikter om det, haha.

Till att börja med så nedvärderar jag inte människorna som har sin häst där, då kan ni ju lyfta fram ett exempel i inlägget det här handlar om där jag sagt att det är fel att ha sin häst där. Jag säger aldrig att det skulle vara fel, bara att jag aldrig skulle ställa in mina hästar i små boxar. Däremot säger jag bara det jag tycker och är ärlig, ska jag ljuga och hitta på positiva saker för att inlägget ska passa Er? Absolut inget illa menat, men jag står för mina åsikter och behöver inte vara alla till lags. Enligt mig är boxarna små, kanske för att jag är bortskämd med att mina hästar står i stora boxar? Jag minns att Kira knappt kunde vända sig i en av ridskoleboxarna och hon är faktiskt d-ponny. Jag upplever boxarna i stor stallet riktigt, riktigt små. Hur dom är i ponnystallet vet jag inte, och det har jag inte sagt något om heller. Jag skrev att hon stod i en ridskolebox när vi var dit -08.

Det här var typiska kommentarer jag väntat mig, men som sagt är det här vad jag tycker om KRF, inte att andra ska tycka likadant som mig, det är ju som att jag ber Er att gilla något Ni inte tycker om och mer eller mindre ber Er lyfta fram positiva saker i något Ni inte gillar och har så mycket till övers för. Ni fattar poängen. Och so what att jag ger stället dålig kritik? Alla kan inte tycka lika och gilla samma saker, och tur är väl det. Lite fövånad att ni tar kritiken så riktad mot Er eftersom jag bara skrev att jag övervägt stället med plus och minus i mitt eget syfte. Det står aldrig att det är fel att ha sin häst där eller liknande, bara att jag aldrig skulle vilja ha dom där. Varför reagerar ni så starkt över det? Måste jag tycka som Er och gilla KRF? Måste man vara alla till lags? Får man inte ha egna synpunkter utan att folk ska bli hysteriska? Nej, man måste inte vara alla till lags.

Läsarfråga: Hur ser stallet ut invändigt där du har Kira & Carisma?









Stallet har totalt 16 boxplatser, boxarna är stora och skulle jag vara Kira skulle jag känna mig bortskämd som får bo så fint med tanke på hur små boxar ex. Kalix RF har till sina hästar. Jag tyckte synd om Kira när vi var dit och tävlade -08 när hon skulle stå i en ridskolebox innan klassen jag skulle rida var, hon kunde knappt vända sig där inne. Står du längst mot en vägg när du mockar där inne och sträcker ut grepen rakt fram tar den i väggen som är mitt emot, gör du så i den box Kira bor i på hemmaplan är du inte i närheten att nudda väggen som är mitt emot. Jag kan inte måtten på hennes box i huvudet, men att boxarna i "mitt" stall är betydligt större än alla på KRF var inget nytt, i undantag från ponnyboxen som är något mindre men den är inte liten och där står det för tillfället ingen ponny. Jag ljuger om jag säger att tanken inte slagit mig med att vilja stå på KRF för ridhusets skull, men har gjort plus och minus på det hela och det blev för mycket minus.

+ Ridhusmöjlighet när underlaget ute är kasst.

- Ridhuset är ofta upptaget (måste delas med många andra, kurs etc.)
- Speciella hopptider.
- Pytte små boxar.
- Stalljour.
- Måste hjälpa till vid diverser arrangemang även om man bara hyr en stallplats. Vilket är väldigt fel enligt mig, hyr du en stallplats ska du inte behöva hjälpa till utöver vid massa arrangemang som ridklubben ordnar så som tävlingar, sånt borde dom få lösa själv och inte förlita sig på privathästägare.
- Är inte hundra på det här, men jag tror man delar hage med flera andra hästar? I alla fall vad jag hört.

Ja, ni ser ju själv vad som vägde tyngst. Har ju nämt tidigare att jag inte har så mycket över till den ridklubben. Jag prioriterar Kira och Carisma betydligt högre än vad jag prioriterar ett ridhus (som förövrigt har mögel i sig.) och ser hellre att dom har stora fina boxar i ett lugnt stall och jag får rida utomhus. För den delen har vi en fin, belyst ridbana och hinderpark med vattenmatta, hus, grind, mur osv. Och inga speciella hopptider där du måste samsas med alla andra ryttare/hästar. Ridvägar direkt upp i skogen från gården, kan det bli bättre? Stor, bred stallgång, stor sköt/vattenspilta, ljust stall (bilderna är "mörka" då jag inte hade blixt på kameran och inte tände i taket.) Man har aldrig stalljour vilket är enormt skönt, man behöver bara tänka på sitt eget och inte bry sig om alla andra hästar.

Hoppas bilderna duger. Som ni märkt är jag väldigt nöjd med vart jag har dom uppstallade, finns inte bättre ställe på hemmaplan! :)

Who's laughing now



Dagen har jag börjat kl 08,30 med att käka frukost, åka till stallet och släppa ut pållarna i leran, fixat alla stallsysslor och promenerat med Milla. Fick även ett erbjudande imorse som jag känner mig väldigt hedrad över så att säga, ska få hoppa en extremt läcker pålle någon dag. Kul!

Sen har jag spenderat dagen med storasyster i Haparanda då jag följde med som sällskap då hon skulle på Hööks och sportaffärerna, inget Ikea. Tror ni inte jag blev kidnappad med in på Ikea? Det här kommer stå henne dyrt, i skor med 8cm klackar oxå, ont, ont, ont. Har iaf upplevt hur det är att vara 181cm, kände mig.. rätt lång? Jag borde få diplom i att kunna vara sparsam, jag har inte slösat en enda krona och ändå hittade jag saker jag egentligen hade velat ha (bla. den där ljusblå jackan från Stadium jag visade i ett inlägg förra Fredagen!). Men.. umeå är mycket mer lockande i November, så jag kan nog leva rätt snålt om jag har det i bakhuvudet. Har även käkat middag hos henne som bestod av tacos. Tack för det, har velat ha det hela veckan!

Har inga planer för kvällen så tror jag ska ta fram naturkunskapsboken och plugga lite istället för att sitta med datorn. Jag vill ju som ha mvg på det där provet, jag ska ha mvg på det. That's it.

Right thru me



Nicki Minaj – Pink Friday, jag har fått Nicki Minaj feber. Det är iprincip de enda jag hör på för tillfället.

Kom på en liten rolig grej tidigare under kvällen när mamma stack in huvudet i mitt rum och frågade varför jag hade naturkunskapsboken på golvet brevid sängen, miniräknaren på bordet och matteboken i sängen. "Vadå, jag pluggar ser du väl?" Det komiska i det hela är att böckerna jag hade framme är de ämnen jag tycker är absolut roligast, och ändå går jag estet bild. Några av Er har nog hunnit tänka varför jag inte går NV om jag tycker matte och NK är det roligaste lektioner man kan ha. Varför? Jo därför att jag hade NV som 3e handsval och därför hade behövt lega som reserv, och jag hade nog trots allt kunnat komma in som reserv då jag bara låg 5p under deras intagningspoäng. Jag har under hösten vart beredd att byta program till NV för att komma åt de kurser jag vill, men det var tyvärr fullt? Eller egentligen har jag inte fått svar ännu om de var fullt, syv:en skulle kolla upp det men i den här takten har det ju hunnit bli jul innan jag får veta det. Men med tanke på att biologi var de roligaste ämnet i 9an är det väl inte konstigt om jag fortfarande tycker det eftersom mitt biologi betyg när jag gick ut 9an var awessome. Jag tror jag skulle kunna skriva mvg på ett genetikprov idag om någon gav mig ett, det är tack vare det provet jag hade grymt betyg i biologi. Btw, jag har naturkunskap imorgon direkt på morgonen. Weeiiii! :D

andas, andas allting snurrar runt



Ska käka middag och sen dra till stallet en sväng och fixa allt och ta in pållarna. Härligt att det spöregnar ute, fast det var ju inte så ovanligt. Ni ser ju hur glad jag ser ut, åååh.. sådana här dagar gillar jag inte att ha häst, kul att hon är vit sen oxå. Sand/jord + regn = brun häst. Tur hon har täcke, men ändå..
Bäst jag avrundar här eftersom mamma slutar på 5min och jag inte har ätit ännu, men maten är faktiskt i micron och jag borde ha rekord i att kunna äta snabbt! :D

NK plugg och svar på läsarfråga

Drömde inatt att jag fick MVG på mitt NK prov, och hur glad jag blev.
Tror jag tänker spendera några timmar efter lunch med att plugga till provet så jag kan få bli lika glad när jag får tillbaks provet som i drömmen.


Fick en kommentar för någon dag sen jag glömt bort att svara på, så gör det nu då inlägget var rätt passande i övrigt.

"Hur har du kommit på vad du vill läsa på universitet och vart? Finns ju en massa kurser/program och jag skulle aldrig kunna välja. Skulle bli jätte glad om du kan hjälpa mig lite med att berätta hur du tänk! :)"



Svar:
När min syster bodde i Umeå en kortare period hann jag vara dit några gånger. Och redan då blev jag förälskad i staden, det kändes väldigt.. hemma? Varför vet jag inte, men jag gillar verkligen Umeå.

När du undrar hur jag kommit fram till vad jag vill bli, jag tror inte det är något man kan sitta och leta och fundera sig till för mest troligt kommer du tillslut försöka börja gilla något program för att lura dig själv att du vet vad du vill. Hur jag upptäckte vad jag vill bli har jag inte vetat fören någon månad tillbaks, att jag ville flytta till Umeå har jag sagt redan förra hösten och då hade jag inte ens en aning att jag vill läsa på universitet. Och hur vet jag då att jag verkligen vill bli det jag sagt? Jag kan ju inte lova att jag kommer säga samma sak när det är dags att söka. Men eftersom de är hög intagning till det jag vill läsa kommer jag ju hur som helst kunna dra nytta av att jag idag vill gå ett program som det, för då kommer ju mina slutbetyg förhoppningsvis vara nog bra att ge mig möjligheter att bli ipincip vad jag vill. Att sikta högt redan från start på gymnasiet tror jag gör en mer pushad till att ta tag i läxor och plugga mer än om du bara säger "äh, de löser sig på nå sätt. Jag fixar nog provet ändå." Det är möjligt att du fixar prov ändå, men tänk dig den dag du går ut gymnasiet och får dina slutbetyg och ser att dom är sämre än du trott, bara för att du i början sa "äh, de löser sig." Skulle det vara lika kul, skulle du känna dig stolt?
Bit ihop eller bryt ihop, var flitig under 3 år och du kan göra vad du vill. Så brukar jag tänka, och det fungerar varje gång. Och använder jag mig inte av den metoden brukar jag läsa igenom programbeskrivningen till det jag vill läsa på universitetet, och kolla antagningsstatistiken. Det är väldigt effektivt. ;)

positive thoughts bring positive results,
negative thoughts bring negative results,
so what kind of results do you want?


Ljudvågorna genom mina skullcandy

David Guetta – Without You (feat. Usher)
Nicki Minaj – Your Love
Bruno Mars – It Will Rain
Jason Derulo – Pick Up The Pieces
Rihanna – We Found Love
Norlie & KKV – När jag går ner
Kelly Rowland – Down For Whatever

Tänker vara snäll och bjuda Er på bra musik när jag är dålig på att blogga, har helt enkelt väldigt lite att tala om?


Right round

Har kommit in genom ytterdörren för ett tag sen och har precis käkat bullar, kan ju inte leka kung i köket ännu eftersom klockan är lite för lite för det då jag kommer måsta laga min middag själv idag. Ska jag vara ärlig är det rätt bekvämt när mamma gör middag och ropar "mat" och man bara gå och sätter sig vid köksbordet. Men schhh, det där var egentligen en hemlis.

Nu ska jag plugga NK eftersom jag har prov nästa vecka, känner mig dock rätt lugn även om det var en hel del att kunna, för mitt biologi betyg var inget man kunde klaga över när jag gick ut 9an om man säger så.  Borde nog gå att få in i huvudet. På tal om skola, mattetalet jag körde fast på igår kom jag på hur jag skulle räkna ut när jag öppnat boken på mattelektionen. Så att jag inte kunde det igår berodde nog på att jag var rätt slut i huvudet efter dom 5 timmar jag räknat, haha. För den delen har jag matteprov nästa vecka oxå.


Right now



Cool estetare som är i grafiken och lyssnar på Jason Derulo, nu ska jag gå och hänga upp min bild. Peace!

Mattelektion

Veckans höjdpunkt av alla lektioner, matte!

10.00 - 11.10


Pick up the pieces

Jason Derulo – Pick Up The Pieces, smått förälskad i låten. Jason Derulo levererar än en gång!

Jag har räknat matte totalt 5 timmar idag, inte dåligt de inte. På slutet blev till och med A uppgifterna  svåra (haha) så antar att det var ett bevis på att jag räknat nog länge, så gav upp matten för dagen. Har även vart och hälsat på storasyster någon timme och sett när hon bakat bullar åt mig, så snällt! :) Som tack fick hon massage och de är lika kul varje gång eftersom hon alltid nämner "dina händer är magiska, jag har inte ont nå mer!" Enligt henne borde jag bli massör när jag gått ut gymnasiet, tack för komplimangen men nej tack. :)

Har även hunnit göra en samhällsuppgift under kvällen (som jag för övrigt fick veta om under kvällen eftersom jag var borta förra samhällslektionen. Tack Anna för att du sa de, guld värt!) Egentligen tycker samhälls är ett extremt tråkigt ämne, men när man vet vad man vill är det bara att bita ihop eller bryta ihop. Så min uppgick resulterade i 2 datorskrivna A4, inte illa de inte med tanke på att den inte hade behövt vara längre än ½ A4 om man fick med allt. Dock har jag ju rätt höga mål och vill ha mvg på allt (eller ja, A heter det väl kanske men de låter så fult.) så då är det väl bara att göra de bästa av situationen och stå ut. Nu behöver jag en sådan där påminnelse igen, var flitig under 3 år och du kan göra vad du vill sen.


It's not failure, it's unfinished succes



Det här är vad jag kommer ägna x antal timmar framöver med idag. Om jag så vill kasta boken i golvet för att jag inte fattar nå ska jag ta de lite chill och tänka VAD för problem jag ska lösa, det är ju faktiskt rimligt bara man kommer på HUR man ska tänka. Jag är väl medveten om att jag är nog smart egentligen. Det bevisade jag ju rätt bra första mattelektionen med att spika provet och inte öppnat en mattebok på drygt 7 månader. Note to yourself: Skärp dig, bit ihop eller bryt ihop.

Massa skor i hela hallen, folk vid fläkten som röker. Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min