Pronation

Kom hem från stallet för ett tag sen, hopptränat tillsammans med Josse och Mikkel, vilket var kul! :) Hoppade ett räcke i slutet på 80cm kanske, lite avstånds bekymmer men det är för att det är så länge sen Kira hoppat så det är förlåtligt. Jag är nöjd hur som helst. Var och hämtade ut mina easytone skor på väg hem men dom får åka tillbaks till Sportamore. Anledningen? Eftersom jag har pronations problem i vänsterfoten var inte easytone det mest ultimata då jag, (eller ja, mamma la märke till det och bad mig kolla i spegeln) vinklar foten inåt, vilket i sig ger fel vinkel på hela benet och eftersom jag dessutom har problem i vänsterknäet skulle det förmodligen bara göra ännu ondare om jag använde dom skorna eftersom vinkeln på vänsterbenet blev såhär:
 
Inte det mest ultimata kanske? Mina löparskor är speciellt utprovade för att jag inte ska kunna vinkla foten fel. Så dom går bra. Men easytone skorna hade säkert resulterat i ett ont knä. Så tyvärr, dom får åka tillbaks.
 
Nu ska jag duscha och sen se this means war. Såg en på bio i vintras men hyrde den då jag var och hämtade ut paketet. Imorgon ska jag ut på äventyr med min låtsasmamma och lillasyster, ska bli kul! :)

12.06.28 - A2 pass

Jobbar ett A2 pass idag (07,45-14,30) och efter det tar jag helg! Är ledig Fre, Lör, Sön och börjar inte fören 16.00 på Måndag. När jag slutar ska jag hem och promenixa med Milla en sväng, käka middag och sen bege mig till stallet för att fixa Kiras stallsysslor och motionera henne. Är det lugnt på jobbet idag kan det nog sluta med att jag klickar hem en JW hjälm. Jag vill ha den, enormt mycket!  Men vet inte om jag vill ha en blingad med swarovski eller den utan, haha... 
 

12.06.27 - Lucky strike

Efter jag fixat Kiras alla stallsysslor och borstat henne gick vi ut för ett dressyrpass i regnet, tur nog avtog regnet i princip då jag hoppat upp. Red barbacka på banan och prövade rida henne med ett pelham. Anledningen till varför jag prövade ha pelham på henne är för att hon är ruskigt stark att hoppa ibland och vill gärna på dra iväg, och de gånger har jag inte så mycket att säga till om. Så för att slippa ta tag i henne så hårt och komma på kant med varandra skulle de bettet underlätta när man rider markarbete eller hoppar. Hon gick riktigt fint och jag var tvungen att pröva galoppera lite för att känna av om bettet gav positiv eller negativ effekt. Men det gick riktigt bra, och jag kunde enkelt reglera hennes galopp utan att vi får börja diskutera det hela. Hon gick med spetsade öron hela passet och verkade inte alls bry sig om bettet. Ibland, eller förut, blev hon jätte nervös om man bytte bett på henne, men det var jätte skönt att det fungerade så bra på pelham. Hellre det än pessoa. Ska vi hoppa till helgen kanske jag prövar ha pelhamet då, för att se om det blir mindre "dragkamp" mellan oss.
 
Nu kollar jag storhäst annonser. Mitt "krav" jag har är att den ska vara lätt i kroppstypen, 167-170cm hög och max 10 år gammal. Utbildning kvittar faktiskt bara det känns rätt och det finns kapacitet i den. Med det menar jag att jag kan köpa en 5 åring som endast är grundriden eller en 9 åring som är mer utbildad. Bara det känns rätt. Blir Kira såld och jag ska köpa storhäst lutar det väl mot att jag drar Söder ut och prövar hästar eftersom utbudet är större och mamma känner folk där nere som kan veta av fina hästar. Vill egentligen inte sälja lilla vitt men dyker rätt hem upp så känns det OK. Inte för jag är för stor, kanske i längsta laget men det fungerar visserligen riktigt bra för att hon kan bära upp mig så bra. Och att jag är 18 och rider ponny? Tja, den ponnyn kan utan tvekan matcha sig mot storhästarna om jag vill tävla henne som storhäst. Hon är mer storhäst än vad hon är ponny, gångartsmässigt och avståndsmässigt när man hoppar.;)
 
Lady, min systers förra häst hade jag velat ha om hon var större och lite piggare att rida. För den damen kunde hoppa, utav dess like! Kanske inte så konstigt eftersom hon har hoppstam ;)

Tävla hos Johanna!

 
Tävla hos Johanna Grant om ett übersnyggt pannband från Fager design!

Tidsinställt inlägg

Jobbar ett AL pass (07.45-16.00) idag och då jag slutar blir jag hämtad innan jag sen ska hem och äta middag och byta kläder innan jag sen beger mig till stallet för att fixa Kiras stallsysslor och motionera henne. Har inte bestämt mig vad jag ska göra med henne, beror lite på vädret. Kanske rider ut en sväng, om jag har någon som sällskap. Gillar inte att rida ut själv, är björnrädd. Haha.
 

Hoppat småskutt med den lilla vita

När jag slutade öste regnet ner, var måttligt blöt när jag var hemma. Väl hemma bytta jag om till ridkläder innan jag sen kastade i mig middag och drog till stallet. Där var min ponny redan borstad och redo att gå ut på ett ridpass så behövde bara ta på mig hjälmen. Mockat var det också gjort, tack storasyster! Red lite markarbete och skuttade även över nå litet hinder på 60cm kanske. Hon var fin, väldigt pigg men gick bra att hålla henne och kunna reglera galoppen trots det, och trots att jag red utan martingal. Riktigt nöjd, kanske skuttar lite större hinder i helgen om de är bra väder.
 

Jag vet vad jag vill åka på..

 

Ayia Napa Reunion med M/S Romantika till Riga

Årets upplaga av AyiaNapa Reunion går av stapeln ute till sjöss!
40 timmar på ett fulltankat fartyg med partyglada ungdomar, grymma artister, DJs och mycket annat!

Missa inte chansen att träffa både gamla som nya vänner från dom gångna somrarna!

Personal från samtliga skandinaviska barer och hotell kommer delta och det blir prisutdelningar, bartendershower m.m.

Så ta med dina vänner och BOKA idag! För detta är en kryssning ni INTE vill missa!

SÄG OH AH PARTYBÅT, SÄG OH AH PARTYBÅÅÅÅT!

M/S Romantika avgår från Frihamnen torsdagen den 29 november 2012 klockan 17.00. Åter Stockholm lördag den 1 december 2012  klockan 09.30.

Boka online nedan eller på tel 08-666 33 33. Uppge bokningskod AYIA NAPA. Pris från 595 kr per person i A-hytt. Åldersgräns 18 år.

I samband med bokningen kan du även reservera plats i någon av fartygets fina restauranger och boka bussanslutning från din hemort


 

Jag gillar mitt jobb, jag vet alltid om specialkryssningarna i förväg, hur hytterna ser ut, tillval etc.;)


12.06.26 - Tisdag

 
Känner mig väldigt motiverad till att motionera Kira senare idag när jag slutat jobbet. Vadå regn? ;)

All I can do is be me, whoever that is

 
Vibrerade i min mobil när jag satt på jobbet där det stod att jag kunde hämta ut mitt paket från Footway. Så direkt när jag slutade for jag förbi ICA och hämtade hem mina Palladium skor. Att bli sponsrad is to die for ibland, tack Footway! Och tack för värdecheckarna på totalt 500:- ni skickade med, ni är underbara! Skorna är riktigt sköna, och äckligt snygga, som alla andra Palladium skor.
 
Nu ska jag duscha och käka, jobbar ett B-pass imorgon (08.45-17.00) sådana pass är jag inget fan av, eftermiddagen brukar gå väldigt segt. Nåja, cash is king!  Imorgon borde förresten nästa skopar anlända så jag kan hämta ut dom. Haha. Man kan inte ha för mycket skor, så bara är det. ;)

you can go to hell

 
 
Idag jobbar jag ett S1 pass, vilket innefattar 07.45-12.00 + 16.45-20.00. Har hunnit vara och fixa Kiras stallsysslor när jag slutade vid lunch, skönt att det är bortgjort och inte är ett måste ikväll när jag slutar. Då kan jag bara åka och rida om jag orkar och känner för det. Känns rätt bra att inte ha något sommarlov och jobba istället, speciellt idag när Maj månads lön rullat in, 5 siffrigt känns helt okej.
 
Ska snart äta middag och sen bege mig tillbaks till jobbet. Om jag orkar när jag slutar ska jag och leka lite med Kira, ja, leka. Just ja, prövade hoppa upp på henne barbacka med en grimma och ett grimskaft spänt som när man leder dom till hagen för ett bra tag sedan. Jag kunde svänga henne enbart med kroppsvikt och reglera gångarter med rösten. Haha, var skit fräckt!
 
Sett klart andra säsongen av VD har jag också gjort, och den 3:e har varken jag eller min syster på dvd-box. Så antingen beställer jag hem den (om det går) eller ser den på datorn. Jag har blivit beroende av VD, det är så bra! Tror jag ska skaffa mig en Paul Wesley också, går han att beställa på postorder? ;)
 

Pay and jump

 
Fick en inbjudan på facebook till Kalix RF pay and jump imorgon kl. 18.00. Men fick lägga det på hyllan då jag dels jobbar till 17.00 och det började 18.00. Kan bli rätt tight med en timmes marginal på att hinna käka, fixa Kira, lasta henne och åka dit. Hade vart kul och skutta runt en 80cm bana men det kan jag lika väl göra hemma då. Ska Madde tävla kanske jag följer med dit som hästskötare iaf, måste höra med henne om hon ska dit, vilket jag tror. :)

Hur vet man om man är för stor på sin ponny?

 
En rätt klassisk fråga när man rider ponny, "ska du inte gå över till storhäst snart?". Men hur vet man egentligen om man är för stor för sin ponny?
 
Som jag ser det är det rätt individuellt från ekipage till ekipage. Jag är visserligen 174cm lång och väger 53kg och rider maxad d-ponny (Shikira) utan problem. Hon bär upp långa ryttare bra och är mer "storhäst i ponnyformat", vilket jag är tacksam över. Sen finns det d-ponnyer jag satt mig på 2009 då jag var kortare än vad jag är idag och kände mig lång på, Enterprize är en av ponnyerna jag prövred i Sthlm -09 som jag kände mig jätte lång på, trots att han var i Kiras storlek och jag var kortare än vad jag är nu.
 
 
Sen finns det rätt andra roliga exemplar. Jag red en arab lite tidigare, har bla. tävlat henne i dressyr en gång där vi vann klassen. Det kändes som att jag satt på en shetlandsponny storleksmässigt när jag red henne, haha. Och trots det var hon ca. 155cm.
 
 
När jag red vår fd. arab Smokie (han på bilden ovan, skimmeln) kände jag mig också rätt stor, och såg till och med lång ut på honom. Han var 156cm. Sen har jag ridit en häst på 183cm utan att se liten ut, jag såg lagom ut. Meeen, jag ser även lagom stor ut på Kira egentligen. Visst, jag skulle kunna ha en 20-25cm större häst utan problem. Men jag ser ändå inte för stor ut.
 
 
Så hur vet man om man är för stor? Det känns, och i vissa fall syns det rätt tydligt också. Men att vara 174cm och rida d-ponny är inget "ovanligt" skulle jag säga, har du en ponny som bär upp dig bra och ändå är en duktig ryttare som kan rida balanserat kan man strunta i "när ska du gå över till storhäst?". Det får jag höra ibland, men jag vet att Kira inte tar skada av min ridning. Jag är så pass lätt mot min längd och kan rida henne balanserat, då fungerar det. Vill man nu tävla höga klasser inom hoppning eller dressyr kanske man får fundera på om man skulle behöva större häst/ponny för att det ska fungera rätt. Jag behöver inte gå upp på storhäst storleksmässigt om jag har Kira. Vi är så sammansvetsade så det är galet, vi kan varandra utan och innan. Men jag antar, att har man ägt sin ponny i 5 år känner man varandra rätt bra?
 
 
Folk har frågat om Kira är till salu, och ja, det är hon. Hon är alltid till salu till rätt hem. Och ja, i det fallet kan jag tänka mig att köpa storhäst, en större sådan 167-170cm, lätt i kroppen med förutsättningar. Jag behöver inte köpa en häst för 80.000:- som är "färdig", jag kan välja en storhäst för 35.000:- om kemin stämmer och jag ser potential i hästen. Jag har plockat fram saker ur Kira Ni sagt att aldrig skulle gå. Jag lyssnar inte på bullshit i ridsportvärlden, det är onödigt att lägga energi på. Jag lägger hellre tid på att utbilda min egna häst, än att köpa en färdig för att plocka rosetter. Fine?

Systers fjording, han kan!


Let it rain over me

Ilse Jacobsen, Rub 1 Turquoise - 1199:-
 
Ilse Jacobsen, Rub 2 Lime - 1049:-
 
Ilse Jacobsen, Rub 15 black - 1247:-
 
En klassisk ursäkt för att inte kunna gå ut när det regnar eller är dåligt väder brukar ju vara att man saknar ett par gummistövlar. Dumpa den ursäkten och ta och skaffa ett par läckra gummistövlar. Kanske något av de tre paren ovan från Ilse Jacobsen? Riktigt snygga!
Ni hittar de givetvis hos Footway. Klicka på diverse stövel för att komma direkt till online-butiken.
 

Never ever, ever, ever say never

Tidigare idag när jag stod och diskade (vuxenpoäng!) så började jag fundera på en sak som inte är helt ovanligt att jag funderar på å andra sidan. Anyway, vad vill jag helst göra till hösten? Jag måste erkänna att om jag lyckligtvis åker till Stockholm till helgen så kommer det väga upp eller tynga ner mina funderingar med om jag vill flytta dit. Jag vill känna hur det känns såhär 7 månader efter jag var dit sist, för då älskade jag det! Det är skumt, men jag kände mig mer hemma i Stockholm bland alla människor, och min syster kunde inte låta bli att pika mig med att jag passade in eftersom jag bar Skullcandy lurar, som en stor del av övrig befolkning gjorde. Haha.
 
Ska jag tänka realistiskt skulle Stockholm ge mig mer än vad Kalix och Luleå egentligen kan, hur jag än vrider och vänder på det. Utbudet är större av allt, det går inte att förneka. En sak som jag ler åt lika mycket varje gång är när jag tänker på hur kräsen jag är när det kommer till killar. För att charma mig ska ditt utseende matcha insidan jäkligt bra, annars är det kört för dig. Folk säger ibland att jag är för kräsen, men jag ser det som att jag är jäkligt säker på vad jag vill ha. Finns nog fler hunkar att hitta i Stockholm än Kalix och Luleå, egentligen. Stockholms utbud är större, av allt, i alla lägen.
 
Jag hatar kyla och snö, jag trängs hellre på en tunnelbana full av folk än åker buss med 10 andra personer, jag har mer än en gång fått höra att jag är mer storstadsbo än "byabo", haha. Och det är sant, när jag tänker efter. Tänk bara hur mycket lättare det hade vart att tacka "ja" till endel modelljobb jag blivit erbjuden. Hallå, bor jag här måste jag ta mig ner till söder själv och sen hem igen. Det blir som plus minus noll i slutändan i inkomstväg på den fronten. Skulle jag bo i Stockholm skulle det vara en helt annan sak.
 
 
Klart jag vet vad jag skulle vilja åstadkomma just nu, jag vill utbilda mig till bartender eller Lic. Personlig tränare. Jag är villig att lägga ut 15.000:- på en bartenderutbildning eller totalt 46.000:- på att bli Lic. PT. Jag diskuterade det med mamma för ett tag sen då jag hjälpte henne att vika tvätt. Och utbildar jag mig till PT är det kört för mig att bo där jag bor idag, det skulle inte löna sig. Bor jag å andra sidan i Stockholm skulle jag kunna vinna på det. Och bara för att man är PT behöver man inte hitta ett ställe att börja jobba på, det skulle vara jäkligt ballt att som 18-19 åring vara Lic. PT och starta eget. Döm mig, det vet jag att endel av er kommer göra. Ni kommer säga att det aldrig går, att jag är för ung och blah blah blah. Jag kommer inte lyssna, okej? Vet man vad man vill, då ska man satsa på att komma dit. I was born from two stars so the moons where I land.
 
 
Nu ger jag upp funderingarna för ett tag och fortsätter se på andra säsongen av Vampire Diaries, ja, jag har blivit beroende. Sen ska jag snöra ihop en kladdkaka. Tack för att jag har grym ämnesomsättning och kan äta vad som helst utan att det syns eller märks viktmässigt. Sen ska jag ringa min syster, och kolla på Sportamore rea jag redan sett på hundra gånger om. Peace!

Stockholm till helgen?

 
Kollar flyg och hotell i Stockholm Tors-Sön/Mån till veckan, skulle vara riktigt skönt att åka söder ut någa dagar, pausa lite. Vet att jag har en storasyster som också är väldigt sugen på det, vilket skulle vara riktigt kul om vi for iväg en helg tillsammans då vi brukar ha kul!  Egna pengar = frihet. Tänk att åka till Stockholm och få shoppa i massor, vara nog gammal till det mesta, kanske fara förbi Strömsholm (för 3:e gången isf, haha) , grönan, bo på hotell, hotellfrukost, handla på Style by Tyra osv. Mamma kan ta Kira då jag är borta isf, så de är inget problem. Jag vill, jag vill, jag vill!





VD

Skumt att de Vampire Diaries när de är med skådisar från 90210 (flera) never back down, mean girls 2.. Har säkert glömt någon också, haha :)

Ingen ursäkt för att inte kunna promenera..

 
Det är farligt att jobba när det är lugnt, råkade just klicka hem ett par easytone skor...
Visserligen har jag vetlat ha dom i flera månader, + att dom var på rea, + att dom var på ännu mer rea just idag bara för att det är midsommar. Fräna dojjor! ;)

Utvärdering av måndagens ridpass

 
Kunde inte lägga in filmen tidigare, men här har ni, videoblogg från Måndagens ridpass!

Glad midsommar!

 
Jobb 11.45 - 15.45, måttligt jobbigt med en jävligt envis förkylning. Är tydligen midsommar idag, inget speciellt enligt mig, inte det minsta speciellt alls faktiskt. Ska kanske och rida Kira sen och fortsätta se VD. Fick förresten ett jobb erbjudande igår i ett stall nere i Södra Sverige. Åh, jag är så sugen..

Trust must be earned

 
Jag klickade mig in på en ball bruds blogg för ett litet tag sen, en brud som bor i samma kommun som mig och likt mig äger en egen ponny och rider jätte fint och vet att en ponny inte är en leksak, och inte ska användas som en heller. Jag hade läst några inlägg innan någonting fick mig att stanna till och läsa meningen om och om igen, jag trodde verkligen inte det var sant det jag läste. Det var en kommentar av en annan bloggläsare jag läste, och redan efter de tre första orden kunde jag till 110% säga vem som skrivit den. Mycket riktigt, jag visste precis vem kommentaren var ifrån.
 
Allvarligt talat, är det sådant här bloggare ska få som vardagsmat idag?! Ska man inte kunna skriva inlägg efter vad man själv tycker och tänker om saker och ting och sen få skit av andra för att dom inte gillade det jag skrev?! Jag är så jävla less, skärp er! Åsikter har och kommer alltid tolkas fel av någon hur välformulerad du än är, har alltid vart och kommer alltid vara så. Folk vrider på meningen, får den att låta fel. Det är ingen nyhet, och det värsta av allt är att det finns personer som gör det med mening, letar fel med mening. Just för att kunna skriva en halv dum kommentar och trycka på "skicka". Det är inget annat än ett behov av att synas och höras, för vilken anleding tycks inte spela någon roll, skämmer man ut sig är tydligen helt okej bara man syns och hörs. Uppmärksamhetskåt och extremt barnslig skulle jag kalla det!
 
 
Det är ingen tvekan om saken att ridsporten är en tuff sport, både fysiskt och psykiskt. Varför ska det vara så?! Det finns alltid personer som ska komma och tro sig veta bättre än alla andra, har ett behov av att trycka ner lite på andra och tro sig själv vara så viktig och håller näsan lite för högt i vädret. Folk säger att du rider din häst fel, att ni aldrig kommer ta er någonstans, att ditten och datten inte är bra och blah blah blah. Jag har fått kommentarer med att jag tydligen skulle rida min häst fel, men en rolig sak är ju att de personer som säger det inte ens suttit på min häst. Om inte jag kunde rida min häst rätt hade hon förmodligen inte vart helt skadefri under alla år jag ägt henne. Felridning märks tillslut på hästen eller ponnyn, när veterinärräkningen kommer. Rider du med en prestige sadel klassas du automatiskt som en person med mer pengar än ryttaren som rider med en Henri de rivel sadel. Why? Folk är blind i siffor, ju dyrare saker du har - desto högre status. Det är, lär er det för en gångs skull, inte priset i utrustningen som avgör om du är en bra ryttare. Jag lovar att jag skulle kunna rida Kira fint, barbacka i mjukisbyxor, converse och med ett träns från börjes likaväl som i ett par pikeur byxor, tretorn advance stövar, ett scapa sport schabrak, en Kieffer dressyrsadel och ett Stübben träns. Ja, jag har den utrustning jag uppgav men jag är inte blind i sifforna för det. Jag vet att det inte är priset på utrustningen som avgör om du är en bra ryttare.
 
 
Det jag egentligen vill komma fram till är att jag inte förstår varför vissa personer i ridsporten alltid ska ha ett behov av att ge elaka kommentarer åt andra. Till vilken nytta? När jag läste brudens blogg blev jag arg, irriterad och rent ut sagt förvånad att en 18 åring ska ge en elakt menad kommentar till en tjej som är 4 år yngre. Vilken förebild, vilken mogen 18 åring va?
 

Can you stay strong? Are you doing okay?

 
 
Egentligen skulle jag helst av allt vilja sätta mig på ett flyg ner till Södra Sverige så fort som möjligt, lämna allt, glömma allt för en stund. Nej, nu ljög jag. Jag skulle vilja åka iväg med en enkelbiljett och komma hem först när jag känner att jag orkar möta vardagen igen. Det är såhär jag fungerar, när något inte är rätt vill jag härifrån. Umeå och Stockholm har fungerat bra. Stockholm bäst, jag är näst intill lite förvånad över hur tuff jag blev när jag stod i huvudstaden i November. Det är nog en av anledningarna till varför jag vill flytta dit, för att jag personligen mår bättre av att trängas på en tunnelbana där du iprincip står så nära på varandra att du kan känna den andas andetag, än att åka på en buss med 10 personer.
 
Igår frågade min syster om jag ev. var sugen på att dra ner iprincip längst ner i de avlånga mellanmjölkslandet 13-16 Juli, och jag näst intill grät av lycka. Det är något jag verkligen skulle behöva. Det skulle vara bra för mig. Jag kan tänka mig en helg i Stockholm också, det skulle befria mig lika mycket. It's weird, men jag känner mig mer hemma i Luleå, Umeå och Stockholm än vad jag gör på platsen jag bott på i över 18 år.
 
Jag kan betala flera tusen på att åka söder ut några dagar så snart som möjligt, jag skulle inte tveka. Jag ogillar Kalix rätt starkt, och det är nog rätt uppenbart? Jag hör inte hemma här. Jag vill flytta, nu på direkten.
 

Palladium skor på ingång

 
Tack vare mina oerhört snälla sponsorer på http://footway.se  är dessa läckra Palladiumskor på väg hem till mig. Ska Ni beställa skor, så beställ från Footway gänget. Bättre service och kundkontakt får man leta efter! Tack än en gång! :)

I gonna run 'til you can't walk

 
Något jag förvånas över gång, på gång på gång är varför det alltid finns folk som ska lägga sig i ens framtidsdrömmar, beslut och vad man offrar för att försöka nå sina drömmar. Jag menar, vem är dom att dömma? Om jag vill flytta till L.A och jobba som bartender, så är det ju hur som helst inget som påverkar dom. Så varför ens komma med korkade, anonyma kommentarer? Vad tror ni att ni åstadkommer med att säga att jag tror att livet är en rosa bubbla etc etc? Det enda jag tänker när jag läser sådana kommentarer är hur synd jag egentligen tycker om dom som skrev dom. Mig går det ingn nöd på, jag klarar mig. Men sådana personer verkar ju sakna gnistan att nå sina egna drömmar om dom kan slösa tid på att kasta skit på andras drömmar. Right.
 
När jag säger att Kalix är för litet för mig räknar jag inte hur stor orten är på millimetern. Jag ser storheten i staden och väger det med andra ställen att bo på, nackdelar och fördelar, you know. Jag älskar att folk i min omgivning aldrig skulle säga att "säga att Kalix är för litet låter ju bara töntigt." För i ärlighetensnamn, säg mig ett riktigt bra skäl till att stanna kvar här? Just ja, det existerar inga. Vilket jag kommit underfund med för länge sedan. Min mamma och min låtsasmamma Anna är två personer jag verkligen älskar att bolla framtidsdrömmar med, eftersom båda förstår vad jag menar och inte tittar snett på mig för att jag vill söder ut. Dom förstår, till skillnad från vissa av er "anonyma" bloggläsare som tror att det existerar sådana starka anledingar till att bo kvar här. Kalix är inte nog stort för mig, and that's just how it is. Det jag vill kunna åstadkomma kan jag inte göra i Kalix, det är omöjligt. Jag jobbar x antal timmar på dagarna och tjänar mina egna pengar, pengar jag gör vad jag vill med. Lägger ut på en bartenderutbildning för 15.000:-, flyttar till en helt ny kommun och skaffar saker till en lägenhet eller något helt annat jag vill lägga dom på. Det kommer aldrig någon bestämma åt mig länge, för jag är 18, jag gör vad jag vill, när jag vill, om jag vill.
 
 
Jag förstår verkligen inte vad personer som kommenterar skit tror de ska åstakomma på en sådan som mig. Jag tycker synd om personer som faktiskt tar åt sig av elaka kommentarer medans en del av oss andra inte ens låter det träffa oss känslomässigt utan bara studerar kommentarern och går vidare. Är man 18 år och kommer med.. vad ska jag döpa de till? Osäkra, dryga kommentarer (!) kanske man ska ifrågasätta sig själv vart skon klämmer på sig själv. Det finns alltid en baktanke, och hade inte jag något du är avundsjuk på hade du aldrig lagt ner tid på att kommentera heller. "Om folk pratar bakom ryggen på dig är det rätt uppenbart att ditt liv är mer intressant än vad deras är." Ni kommer aldrig få mig att ändra mina drömmar för att ni inte gillar dom, jag behöver inte era åsikter.
 
 
Så seriöst, sluta upp med era dumheter när det gäller sådana kommentarer. Jag har förstått att vissa av er inte tror på dom, medans andra blir imponerande för att jag törs bryta typiska Svensson normer och gå mina egna vägar. I shall either find a way or make one. En som är nog stor att rymma mina drömmar, men nog liten att stänga ute all bullshit. Så allvarligt talat, väx för helvete upp och börja bete er som att ni faktiskt är över 18 år eftersom jag vet vem vissa av er är. Drömmar är individuella, så era åsikter tas inte med i mina beräkningar när jag ser på mina framtidsdrömmar.
 
 
Nu ska jag kolla lägenheter på en annan ort (en större ort, som inte är för liten för mig!) studera min lönespecifikation som kom i brevlådan idag och känna mig jävligt stolt för att jag tjänar mina egna pengar och kan klassas som vuxen. Till skillnad från andra, som åldersmässigt till och med är äldre än mig. Vill Ni veta en kul sak. Jag drar sällan jämt upp med folk i min egen ålder för att jag tycker de flesta är omogna. Folk under 20 har jag jäkligt svårt för överlag. Mycket troligt av den anledning mamma säger "du är äldre i huvudet än vad många 18-åringar är." Och det är sant, och det är jag stolt och glad över. För om man tänker logiskt, hur många 18-åringar från Norr har blivit erbjuden modellkontrakt i Tyskland, blivit kallad till slutcasting för en modelltävling i Hollywood, har sponsorer, tjänar på att ha en blogg, fick jobb som 17-åring (ja, egentligen fick jag det som 17-åring men han fylla 18 innan utbildningen började), får modellförfrågningar från stora sportföretag etc. Jag kanske lever i en rosa bubbla, vad vet jag? Men, hit har jag tagit mig själv. Så ja, det är inte konstigt om jag inte tänker och prioriterar som andra 18-åringar gör. Dom flesta går skola, jag har klarat mig rätt bra utan den. Men bara för att det är kul att provocera en viss procent av er har jag inte talat om det än, men till hösten kanske jag ska läsa ekonomi/juridik eller naturvetenskap. Men inte i Kalix, no way. I så fall kommer min skola vara lååååååångt söderut. Men jag, jag kan bo lika väl i Luleå som L.A och plugga på den skolan ;) My goals are high, what are yours?

Mobilblogg

Har avverkat x antal avsnitt av VD, lärt mig dricka te har jag också gjort. Nu tycker jag min hals ska sluta göra ont!

12.06.18 - Cuz workout is more fun than sitting on the couch



<- Well hello my friend.

Idag blev det en dressyrträning på 35-40 min på Kira. Red med graman ett tag när jag red fram innan jag sen plockade bort den då den kändes mest ivägen. Varför jag red så kort stund är för jag är rätt säker på att jag har början till halsfluss, igen. Seriously?! Kanske var dumt, men har kört styrka för ett tag sen och nu ska jag gå ut med Milla innan jag sen ska duscha, äta och se VD. Börjar 08,45 imorgon och hade tydligen rätt kort dag. Sweet!

Vinn skopresentkort värt 500:-

Påminner bara om tävlingen där Ni kan vinna ett presentkort värt 500:- hos Footway.

Outfit








Den här outfiten kommer jag bära under dagens dressyrträning om vädret ute inte ändrar på sig. Kira kommer gå med ett svart dressyrschabrak med silver passpoal och silvrig brodyr där det står "Shikira", matchat med en huva i samma färger/passpoal som schabraket. Vita benlindor och ett swarovski pannband på tränset. Har Ni tur dyker det upp en överraskning på bloggen ikväll!

P.S, räknade just ihop att min outfit av bilderna att dömma har kostat 6378:- och då är ingen frakt inräknad. D.S



12.06.18



Jobb 07.45-16.00, boka resor = tjäna cash. Sen ska jag hem och äta innan jag sen ska till stallet och fixa Kira och rida. Sen ska jag ut och springa + träna lite styrka. Vet någon som kommer vara trött ikväll. Men vad gör man inte?

12.06.17 - My life would suck without you

'Cause we belong together now
Forever united here somehow
Yeah you got a piece of me
And honestly
My life would suck without you


Hoppas regnet ute avtar här snart så jag kan åka till stallet och rida ett dressyrpass på min fina lilla skimmel utan att bli pissblöt. Nu ska jag kolla i Hippsons dressyrarkiv av ridövningar om jag hittar något kul vi kan träna idag. Har en backup plan om jag inte hittar någon intressant dressyrövning, smider planer för då Kira ev. ska få gå över som storhäst och tävla lite så det är planering, planering och åter planering. Det är inte bara ridmässigt jag börjat planera sådant, det är nästan så jag räknar grovfodret så det blir exakt rätt mängd varje dag. Hahah.

Nu ska jag som sagt leta efter någon nyttig dressyrövning, skicka och höra om Madde ska rida sen, kolla på bla. Cheval Ridsport och Charlies häst och hund om jag ska klicka hem nå fint åt mig och K. Awesome att jobba och tjäna sina egna pengar så man kan köpa det man vill ha. Även fast jag måste lägga ut 4.000:- på stallhyra den här månaden. Men vad gör man inte för att kunna ha egen häst? Helt sjukt att jag haft egna ponnyer/hästar i 11 år. Tänk att jag till och med hade en storhäst i November som jag sålde och behöll D-ponnyn, säger inte det sig själv hur bra vi passar ihop som ekipage? Hon är verkligen one in a million.

Så en fråga till Er läsare:
Vad tror Ni det är jag och Kira ev. ska tävla då hon ska få debutera som storhäst? Både gren och klass. Rätt gissning vinner en länkning. Endast 1 svar/person.

I don't need it to be easy, I need it to be worth it



Nu ska jag käka kvällsmat och sen krypa ner under täcket och se film (nej, jag ska se VD rättare sagt). Hade funderingar på att ha åkt till Boden ikv, för att pröva bullriding, det hade vart kul. Vad har jag annars gjort sen jag kom hem från stugan? Varken ridit eller sprungit, har näst intill dåligt samvete nu. Jag har sett Center stage: Turn it up. Den filmen är för övrigt kung! Kollat jobb och så i Danmark har jag också gjort. Vet inte ens hur jag kommit på att jag skulle vilja flytta till Danmark. Jag vet typ ingenting om Danmark, mer än att "slange" betyder orm. Det lärde jag mig på ett flingpaket när jag var typ 8 år, kan vara bra att veta.  ;)

People who create their own drama, deserve their own karma



Spenderat några timmar av dagen i stugan med Ammi som sällskap. Några timmar i solstolen, ett försök till att pröva bada men skyller på att vattnet inte var nog varmt (haha), en promenix i byn är lite av det vi hunnit med. Nu har jag precis käkat middag och funderar om jag ska dra och rida, fara ut och springa, hälsa på hos pappa eller göra nå helt annat.

Bitch, back the hell of

Fick en kommentar tidigare idag om jag verkligen inte vet vad jag vill bli "på riktigt", haha och ja, det vet jag, på ett ungefär. Det är bara att det jag vill åt, det kommer inte ett gymnasie ge mig mer än behörigheten. Men, den kan jag skaffa på annat sätt också. Men ja, jag vet vad jag vill bli "på riktigt" också.



Jag har känslan av att många inte får den uppfattningen om mig om jag säger att jag vill läsa så mycket biologi det bara går att läsa inom skolan. Biologi är det mest simpla ämne man kan läsa och lära sig enligt migt, trots att det nog egentligen inte är så. Jag vet att många tycker biologi är jäkligt komplicerat och invecklat, men det är på just en biten jag vinner. Ju mer komplicerat och invecklat det är - desto mer Josefin är det. Jag skulle kunna säga att jag överlag dras till mycket som är komplicerat och invecklat. "Complicated is my second language". För när jag tänker efter stämmer det jäkligt bra. Ju mer komplicerat och invecklat det är, desto roligare/intressantare är det.

Det jag vill åt kommer jag endast åt på ett universitet. Idrottsmedicin, idrottspsykologi, polis, you get it. Psykolog har jag velat bli i flera år, enbart för att jag själv från första gången trodde det var "hokus pokus" men tidsnog fick ta tillbaks det jag sagt. Det är jäkligt häftigt! Jag tänker inte förneka det, ja jag vet vad jag pratar om när jag säger att det inte är hokus pokus för att jag själv prövat det. Och jag är jäkligt glad att jag svalde min stolthet och nedlät mig och gav det en chans. Det var 2009 för den som undrade. Då min vardag vände mig upp och ner och lät mig ta skit jobbiga saker, som andra lyckliga slapp. Det lärde mig oerhört mycket, något jag idag är tacksam för då jag kan se på saker ur ett helt annat perspektiv. Det är skillnad på att vara svag och tala sanning, något folk lätt tycks blanda ihop. Jag tänker inte förneka att jag behövde pröva på det sk. "det är bara hokus pokus, det kommer  ALDRIG fungera!" Men tji fick jag, det fungerade.

Det är därför jag vill bli psykolog, för jag vet hur jobbigt det kan vara och vet att det faktiskt fungerar. Ni ska veta att hela mitt sommarlov 2009 var förstört. Den första veckan låg jag i soffan livrädd och trodde jag skulle dö för att jag mådde så dåligt. Jag får seriöst tårar i ögonen när jag skrier det här för att jag påminns om hur dåligt jag faktiskt mådde och folk sa att jag bara inbillade mig, att inget var fel. Men det var fel, oerhört fel. Jag skämtar inte nu, men jag vågade inte ens hämta in Kira från hagen den tiden för att jag mådde så fruktansvärt dåligt. Jag önskar ingen det jag vart med om, inte ens min värsta fiende förtjänar att må så som jag gjorde.



Så tja, där har ni anledningen till varför jag vill kunna hjälpa andra människor som behöver den hjälpen jag var lycklig nog att få. Speciellt idrottspsykologi är lockande. Jag är väldigt förstående som person, när jag lyssnar vill säga. Jag ser skillnaden mellan bullshit och saker jag bör höra på, och det är avgörande om jag tänker lyssna eller inte. Men psykolog kan jag sätta pengar på att jag skulle passa som. Och en stor anledning är det jag skrev ovan. Sen idrottsmedicin, det är fränt. Jag gillar biologi, jag gillar idrott och hälsa, det går hand i hand liksom. Sen kan jag tänka mig polis, naprapat, sjukgymnast, PT etc. Bara det har något inom hälsa att göra. För det är intressant och jag tycker det är kul. Så ja, jag vet faktiskt vad jag vill bli på riktigt även om jag inte talar om allt. Det är grejen Ni inte förstår, allt som händer i mitt liv delar jag inte med mig av inför flera hundra läsare. Det är det ingen lite större bloggare som gör. En bloggare som faschinerar mig är Tyra, hon är grym! Där är det inge "allt är alltid underbart" uppmålat på bloggen. Man får följa henne i med och motgångar, en riktigt inspirerande brud! Min förebild, no doubt!


Färgglada Sportskor för hela familjen!

För henne: Puma bodytrain, 1099:-

För honom: Salomon XR Mission Briblusld, 959:-


För den lille: Salomon XT Wings K Pop, 729:-



Ni hittar länken till varje sko genom att klicka direkt på skon. Dom kommer givetvis från Footway där Ni även har chansen att vinna ett presentkort värt 500:- genom att klicka och delta här.

12.06.15 - Fullspeckat schema



Idag är det Fredag, skönt! Är ledig i helgen också, ännu härligare! (Eller tja, så länge det är någorlunda bra väder). Jobbar 07.45-12.00 + 16.45-20.00 idag och tiden emellan jag är ledig ska jag ut till stallet och fixa Kiras stallsysslor. Är rätt kasst väder nu, mulet och regnar. Hade tänkt rida henne på dagen men tror jag spar det mot kvällen då det är lovat bättre väder, förhoppningsvis. Ett dressyrpass står på schemat, lösgörande och mycket övergångar. Just ja, red med mina dressyrstövlar för någon dag sen som sitter som om dom skulle vara specialbeställda för mig, vilket de dock inte är. Och vad tror ni inte händer efter jag ridit klart och ska linda av Kiras ben? Jo, dragkedjan på högerstöveln spricker upp flera, flera centimeter och där sitter jag, hjälplöst fast i min dressyrstövel. Tur Maddes mamma och pappa var i stallet, haha. Maddes pappa försökte lirka tillbaks dragkedjan medans Maddes mamma höll ihop stövelskaftet och Madde stor brevid och skrattade. Haha. Den gick dock att få av, men sen dess har jag inte satt foten i stöveln. Rider för tillfället i mina tretorn advance. Snyggt när man rider dressyr.. eller? ;)

Andas, andas allting snurrar runt



Madde och jag hade en rätt intressant konversation i stallet för någon dag sedan, varför tycker de flesta att man gör fel om man tycker skolan är tråkig och vill göra något för sin egen skull, strunta i vad alla andra tycker och tänker. Vi var båda överens om att varken Madde eller jag "tål" att saker är tråkiga, är det tråkigt ger båda upp. Madde är en fräck brud personlighetsmässigt för på de sättet är vi ganska lika.

Både Madde och jag vill gå på ett ridgymnasium/jobba med hästar, inte gå typ NV eller samhälls eller nå annat.. tråkigt? Vi var även överens om att Grans inte kan klassas som ridgynasium fullt ut, det känns för.. enkelt? Umeå är närmast, på Forslunda. Där har jag faktiskt sökt gymnasie, och antagningsbeskedet borde komma på någon vecka. Ska jag gå ett ridgymnasie vill jag gå ett som ger mig något ridmässigt. Hade Holmen funnits kvar hade det inte vart ett alternativ då jag inte har allt för mycket övers för det. Vet flera som gått där som inte ens kan sitta på hästen, vänder säkerhetsstigbyglar åt fel håll, bygger cavaletti fel etc. Och en annan sak jag stört mig på något enormt är att på bilder man kan se från deras gymnasie dressyrtävlingar rider alla med inspänningar/hjälptyglar. Varför?! Det får man ju inte göra på "riktiga" dressyrtävlingar. Går man ett ridgymnasie tycker jag man ska kunna rida hästen i form utan hjälptyglar, speciellt på gamla rutinerade skolhästar. Jag får det verkligen inte att gå hand i hand hur jag än vrider och vänder på det.



De ridgymnasie jag vill gå ska kunna ge mig något, annars är det lika. Då ger ett hästjobb mig mer kunskaper, eller ja, det gör det hur som helst. Jag har börjat fundera för min egen skull om jag vill ha ett hästjobb som är mer inriktat mot hoppning eller dressyr. Jag har trots allt en högerfot som brukar ge upp de perioder jag hoppat mycket. Förmodligen för att den vinklas fel om jag så bara står på golvet, och ja, det är kollat upp. Så det blir förmodligen en konstig vridning när jag rider med hoppläder. Nu är mina tretorn advance grymma då jag kan snöra dom så hårt runt fotleden så foten knappt kan röras. När jag red i MH stövlar förut fick jag på varje träning släppa stigbyglarna efter ett tag för att jag inte kunde stå för att det gjorde så ont i höger fotled. När jag rider dressyr vinklas inte foten på samma sätt, så det går bra.



Folk säger att ridning är en så mesig sport, där tänker jag inte hålla med. Dels för att jag plockat på mig diverse åkommor genom åren.

* En sönder krossad arm som blev gipsad.
* En spark ovanför läppen.
* Ett ärr i underläppen efter min flygtur då jag bröt armen.
* 3 mosade fingrar. Visserligen i en 5-10cm tjock sadelkammardörr men ändå.
* En lättare hjärnskakning.
* Några omkullridningar.
* Blivit upptryckt i en boxdörr av en ponny på några hundrakilo.

Och säkert småsaker jag inte brytt mig så mycket om, som jag glömt, haha. Men trots en bruten arm som jag fick gå med gips i så gav jag inte upp, inte efter en ordentlig omkullridning, inte efter att ha åkt av på en terrängbana och sett ponnyns hovar framför ansiktet, trots det gav jag inte upp. Jag är aldrig rädd när jag rider Kira. Det kan gå i 190km/h när man hoppar och jag kan känna att jag knappt har nå att säga till om uppe på ryggen för hon kan bli så förbannat stark när hon ser lite större hinder. När hon blir het studdsar det upp och ner, det gjorde det igår för att hon var så het. Då stod vi på bakbenen för att jag tog i henne när hon tyckte hon skulle få bestämma hur fort det skulle gå, det tyckte inte jag. Hon är en väldigt speciell dam, men en väldigt snäll sådan om hon gillar dig som ryttare. Jag behöver bara sätta mig på henne, ta tyglarna och hon går i form direkt. Jag kan rida henne i form och knappt hålla i tyglarna, med vikthjälper. Hon är en välriden och fin ponny.



Ridgymnasie eller hästjobb? Ja, det är frågan. Eller vill jag till Luleå, Umeå, Stockholm eller utomlands? Har faktiskt kikat på jobb i Danmark också, men det vet ingen om fören dom läst det här. Åh, varför ska det vara så svårt? Man kan ju faktiskt flytta och sen flytta hem igen om det inte känns rätt. Men först, först ska jag ha gett det tid, inte göra något förhastat och krypa tillbaks hem för att det var ovant och tja, läskigt? Det beror helt och hållet på vad jag väljer. Jag hatar kyla, jag hatar snö, med andra ord borde jag dra så långt söder ut jag bara kan komma. Haha. Kan ju flytta till Danmark och ta Kira med mig, då kommer hon ju tillbaks till sitt hemland ;)

Vilket är ekipaget?


Känner Ni igen hästen? Vet Ni vem ryttaren är? Hos denna ryttare har jag sökt jobb.

12.06.13 - oh, how do I know if i should stay or just go?



Ni som inte gillar mina "what to do" inlägg kan sluta läsa nu, annars kan ni fortsätta läsa. Men kom ihåg, jag varnade er.

Ikväll är en sådan här kväll jag börjat fundera på vad jag egentligen vill göra till hösten, vart jag vill bo, jobba med etc. Vill jag verkligen flytta till Luleå? Kommer jag få ut något av det? Jag börjar vara tveksam på om det är rätt, för jag har en svag känsla av att jag kommer tycka att även Luleå är för litet för mig. Tidigare ikväll satt jag och kollade på gymnasium i Stockholm innan jag sen tänkte "men Josefin, allvarligt talat? Tror du på det här själv?" Ja, inte vet jag, jag är rätt tveksam om motivationen finns där, över huvudtaget. Är det tråkigt är det kört. Så väl känner jag mig själv.

Det skulle vara en jävla utmaning att packa väskorna och dra till Stockholm, Kos eller Barcelona 4 veckor i höst och utbilda mig till bartender och sen flytta till L.A och jobba där. Jaga lite drömmar. Jag kan verkligen se mig själv i L.A, attityds och personlighetsmässigt. Hemma i Kalix är jag rätt lugn och sansad, men det är bara för att jag är uttråkad.



Jag och Jens hade en rätt kul diskussion på jobbet en kväll i helgen. Han sa något som lät ungefär "åh, det skulle jag aldrig trott om dig!" Det vi diskuterade var bandy och bilar, eller ja, en ganska massa olika saker när jag tänker efter. Han blev i alla fall förvånad över att jag gillar bandy och hade en rätt bra koll på bilar och tyckte inte att man kunde ha den uppfattning om mig innan jag talat om det. Haha, det var lite smått kul.

Sätt mig på en stol med en skylt med mitt namn och ålder på och folk skulle få gissa hur jag är som person, vad jag vill bli i framtiden, vad jag drömmer om etc. Det hade vart få som hade prickat in rätt svar, jag är övertygad. Hur många som inte vet om det eller läser min blogg skulle tro att mitt favoritämne i skolan var biologi, att jag vill bo i L.A och jobba som bartender, att jag vill bli proffs på att surfa, att jag skulle vilja jobba som polis eller med idrottsmedicin. Tror ni någon hade fått alla rätt? Jag är helt övertygad om att ingen kunde prickat rätt på allt.


Jag är ju som lite lur på att jag kommer tycka Luleå är för litet för mig, efter ett tag. Igårkväll när jag red ett dressyrbacka på Kira barbacka ute i solskenet just efter klockan 20.00 kom jag underfund med att jag inte hade kunnat spendera tiden på ett mer underbart sätt än där jag satt och hon var värd många miljoner så grymt som hon gick, eller ska jag säga hur grymt vi kommunicerade med varandra? Ridning handlar om kommunikation, den är viktigare än man tror. Jag skrev en artikel om det när jag gick 9an "kommunikation, viktigare än du tror" hette den. Och den fick jag ett starkt MVG på, för övrigt. Och det är riktigt sant, det är viktigare än vad många tror. Jag har ägt Kira i nästan 5år, det är riktigt länge. Jag hade aldrig kunnat hitta en ponny som passat mig bättre än vad hon gör, vi passar som handen i handsken tillsammans, vi är så tajta.

Jag vill inte ge upp ridningen för att jag växer upp, för att jag fyllt 18 och kan klassas som vuxen och måste ta beslut själv. Jag vill inte ge upp 13 år och lägga det på is ett tag. Det är inte det jag vill, det spelar ingen roll att jag kan uppta det igen efter nå år, för det är inte det jag vill. Igår fick jag verkligen en sådan "Wow, kan livet bli mer underbart än vad det är just nu?" känsla när jag satt uppe på Kiras rygg igår. Varför ska jag behöva välja bort den jag älskar mest av alla på denna jord för att jag fyllt 18? För att jag kan klassas som vuxen? För att en siffra i min ålder ändrats? Age is just a number.

Jag kan tacka ja till ett hästjobb och packa mitt och Kiras pick och pack och dra, få göra det jag vill göra. "If your dreams don't scare you, they're not big enough." Jag älskar att både mamma och min låtsasmamma är så förstående när man bollar idéer med dom, för båda ger mig samma svar, är samma trygga plank att luta sig mot när man inte själv vet vad man ska tro och tycka om saker och ting. "Åk, pröva! Gör allt du vill göra!" "Jag ångrar de saker jag ville göra i din ålder men aldrig gjorde" "Åk! Kalix/hem finns kvar om det inte känns rätt och då är det bara att flytta hem igen" "Åk och ge det tid, ge inte upp för fort. Det kommer kännas ovant och läskigt, men ge det bara tid!" Jag älskar mamma och Anna som min låtsasmamma heter för de stöd dom ger mig, det är inte så lätt att bolla idéer med sig själv. För hjärtat säger en sak, och huvudet en annan.

Jag är rätt inne på det där med att dra söder ut och ta något hästjobb, ta med mig Kira och få leva precis så som jag vill, inte efter vad andra tycker är rätt, utan det jag själv känner att jag vill göra. Jag vill inte sälja Kira, det har jag sagt åt mamma 1987863475463872 gånger och kommer inte ändra mig. Hon är det finaste jag äger och har, jag älskar henne. Varför ska jag välja bort den jag älskar mest för att göra något jag inte kommer tycka om hur jag än vrider och vänder på det? Kallar ni det rätt? Jag kallar det jävligt baklänges och fel, så fel det bara kan bli. Jag ser inte poängen i att sälja henne, flytta till Luleå för ett "vanligt" jobb och sen känna att jag gjorde fel. För det är jag rätt säker på att jag kommer göra, och jag tänker inte lyssna på nå "du vet inte fören du prövat." för då tänker jag hosta ur mig ett "men jag vet, jag har gjort det 4 gånger förut med hästar som vart mina" Starbell, Barraquda, Smokie, Carisma.. you name it, jag vet hur det känns. Och ingen, ingen kommer i närheten av vad Kira betyder för mig. Så nej tack, jag tänker inte pröva något jag redan gjort och vet så väl.

Nu tänker jag sova, jobbar imorgon 07.45 - 14.30 så rätt kort dag. Ska kolla om det finns nå intressant hästjobb ute imorgon, jag verkar ju redan veta vad jag vill, oavsett hur fruktansvärt rädd jag är. It doesn't matter. För jag är inte mer rädd att flytta över 100 mil hemifrån än vad jag är för att sälja min älskade Shikira.


12.06.13 - Life is never easy for those who dream




Perfection


Fuck what people think



Nu ska jag gå och käka kvällsmat innan jag sen ska somna till Never back down. Borde egentligen redan ätit med tanke på vad klockan är, om man nu ska vara riktigt duktig. Imorgon börjar jag jobba först 11,45 och går till 20,00.

Idag har jag börjat morgonen med att vara på lillasyster Emmas skolavlslutning och sen fikat och gått på stan med Emma och Anna (min låtsasmamma). Fick med min en fin vit klänning från Chili. Sen hann jag bara hem och kasta i mig lunch innan jag drog till Luleå (haha, ovanligt?) Var ut en sväng på Storheden på H&M där jag fick med mig lite olika armband, en stor ring och en frän T-shirt. Hur stor, eller ja, hur liten T-shirten var på storlekslappen kanske vi inte ska gå in på. Kom på att det var rätt kul att kunna köpa en fräck T-shirt med tryck på barnavdelningen. Ett under att jag kan ha en, men som sagt, jag är väldigt smal så de fungerade fint. För den nyfikne var den 134/140. Förstår de knappt själv, men den satt bra. Så skit samma hur stor/liten den var på storlekslappen?!

Nä, nu ska jag käka. Tänkte trotsa sängens dragningskraft även imorgon på morgonen och fara ut och träna. Vi får väl se hur det går. Jag och min säng är kär i varandra.

12.06.11 - Ed Hardy sunglasses



Studerar mina nya Ed Hardy solglasögon (bågens mönster ser inte riktigt ut som på bilden, men näst intill.) Tack pappa! <3 Nu ska jag käka kvällsmat och sen se film. Imorgon ska jag trotsa sängens dragningskraft och kliva upp tidigt för att tio över åtta vara och se lillasyster Emmas skolavslutning. Ska bli kul! :)

Åka ner och provjobba i södra Sverige?

Blivit erbjuden att åka ner och provjobba på ett dressyrcentrum i Södra Sverige. Hur härligt låter inte det? Blev just väääldigt ridsugen, tack och bock för att jag har Kira stående i stallet som kan gå ett dressyrpass ikväll! :)
 
 
 
 
 

12.06.11 - Hard work work

 
Just nu jobbar jag, eller ja, jag har lunch så ska kila iväg och äta. Jobar till 15.30 då jag fick ändrat pass idag, inget mig emot. När jag slutar ska jag förbi stallet, sen hem och käka och vad som händer sen återstår att se. Kanske drar till Luleå en sväng ikväll, annars ska jag nog rida Kira. Skickat iväg lite jobbansökningar igårkväll, hästjobb, givetvis.Nä, nu ska jag käka. Peace!
 
 
 

12.06.10 - This boys fall like dominoes

 bebis ♥
 
Gick rätt fort timmarna jag jobbade ikväll, och dom två första tack vare de två guysen som är mina arbetskollegor och sitter brevid mig som jobbade fram till 20.00  (haha shit vad vuxet de lät!) Jag har kommit på en sak, inte nu iofs och inte igår heller för den delen. Men anyway, jag drar mer jömt upp med killar än med tjejer. Killar är odramatiska, dom pratar inte skit om en bakom ryggen etc. Sen är dom mycket roligare, haha.
-
Hunnit kolla på lite hästjobb, mailat på ett utanför Stockholm. Kan jag ta med mig Kira finns chansen att jag drar, för jag vill verkligen inte sälja henne. Och får jag ett hästjobb där jag kan ha med henne skulle jag mycket väl tacka ja till stor del för att kunna ha kvar henne, tävla henne som storhäst (om hon ens är en ponny?) Nu ska jag iaf gå och sova då jag har ont i huvudet, ska upp tidigt imorgon för att hinna duscha innan jag börjar jobba 07,45. Det fungerar att tänka "cash is king" när man är trött. Och det är sant, cash is king. Drar jag söderut med Kira behöver jag betala hennes transport ner, så ska jag isf införskaffa en JW hjälm, en HV polo jacka och ett par animo ridbyxor. Något jag vet helt säkert, det är att jag ska sova, nu. Godnatt!

Strong again - N-dubz

N-Dubz – Strong Again, såg Street Dance 3D igår. Vilket resulterar i att soundtracket går på repeat.
 
 
 
Kom hem från stallet för ett tag sen efter att ha vart och släppt ut Kira i hagen som stod mer på två ben än på fyra, haha söte! Gjort klart alla stallsysslor har jag också gjort. Nu ska jag kolla på Hööks hemsida, samt på en JW hjälm. Är sååå sugen. Tretorn falsterbo GTX stövlarna är jag också rätt sugen på. Men, jag vet ju inte ens om jag ska ha någon häst och ifall jag köper en storhäst om jag ska ha en dressyr eller hopphäst. Ska jag ha en dressyrhäst tänker jag inte rida med falsterbo stövlar. Då ska jag ha ett par De Niro för 5000:- , utan tvekan!

Baby, it's all wrong, I'm not afraid, they can read all about it

Maroon 5 – Payphone spelas om och om igen genom mina skullcandy. Jag är kär i låten, det existerar inte bättre för tillfället. Grunnar om jag ska klicka hem ett par Jeffrey Campbell skor för 2000:-, dom är så förbannat, jävla snygga! I mean, jag har jobb och vill jag ha dom är det bara att klicka hem dom. Jag tjänar mina egna pengar, gör vad jag vill liksom. Men (ja, visserligen hatar jag ordet "men" för det innebär oftast något negativt.) jag fick just världens sug att flytta ner till Södra Sverige, packa väskorna, ta mitt pick och pack och dra. Det är egentligen ingenting som hindrar mig heller, det är bara jag som tvekar. As usual? Det är lite komiskt, när någon säger att dom inte vet vad dom vill försöker jag alltid gräva fram orsaken till varför dom inte vet vad dom vill. Men när det handlar om mig själv, då vet jag redan orsaken till mitt tvivel, jag vet att det är fullkomligt löjligt. But still, something holds me back.
 
 
Den senaste månaden har jag fullkomligt sprungit runt i mitt hamsterhjul (lägenheten) och hållt på gå insane för att jag är så less Kalix och det mesta här. Det finns inget som är värt att bo just här för. Det hade vart en sak om jag var tillsammans med någon som bodde här. För ja, varsågod kalla mig dum nu, men i mitt tycke väger en sådan sak ganska tungt, faktiskt. Då hade jag haft en rimlig orsak till att tvivla på om jag vill flytta eller inte, när jag kan göra hur jag vill. Min orsak, eller ja, det som håller mig tillbaka nu är enbart på grund av rädsla. Jag tänker inte förneka det, det är skillnad på att vara svag som person och att säga sanningen, något folk ofta tycks blanda ihop. Men, hade ni läsare fått vara mig från sommaren -09 hade ni kanske förstått mitt tvivel. Jag tror få vet hur jobbig min vardag var för 3 år sedan eftesom jag sällan visar mig svag, det ingår inte i mitt register. Jag fullkomligt avskyr det. Jag kunde inte ens gråta inför mitt ex, och ändå litade jag på han till 110%, så det kanske säger en hel del om hur svårt det är att få se mig må dåligt. Jag är läskigt bra på att dra på ett leende de gånger jag istället bara skulle vilja gråta, jag kan vända nästan allting negativt till något positivt. Jag vet inte om jag kan påstå att det är bra alla gånger. För ibland, ibland behöver du den där personen som ser rakt igenom dig och även fast du säger att allting är bra kan säga "ljug inte för mig, jag vet att det inte är bra."
 
 
Jag har blivit erbjuden hästjobb på Irland och i Värmland på 3 dagar, vill jag flytta så behöver jag bara tacka "ja" åt någe erbjudande. Sen behöver jag packa mina grejor, skaffa en flygbiljett och möjligen så min lilla skimmel som står i stallet får följa med. Så enkelt skulle det vara. Jag skulle få göra det jag vill göra, ta reda på HUR duktig jag kan bli som ryttare (ja, det skulle vara jävligt grymt att ta reda på eftersom jag vet att jag har stor kapacitet) , våga chansa och bryta mot lite typiska normer. Hur fräckt skulle det inte vara om jag flyttade, gav upp skolan totalt och inom en framtid blev elitryttare? Förstå vilken "if karma won't hit you, I will" alla haters skulle få, förstå hur freakin' awesome det skulle kännas att ha lyckats trots alla kommentarer om att jag saknar verklighetsuppfattning, att man inte tar sig någonstans om man inte går skola och bla bla bla. Tänk hur ballt det skulle vara! Jag behöver dock inte bli elitryttare för att känna att jag har lyckats, haha. Men det hade ju vart ett plus i kanten. But anyway, jag är så otrooooligt sugen att flytta Söder ut och ta reda på HUR duktig jag kan bli.
 
 
Jag älskar verkligen min mamma, för hon stöttar mig i alla lägen! Oavsett vad. När jag pratade med henne om att flytta Söder ut för någon dag sen för att ha ett hästjobb svarade hon något liknande "det är ju nu du ska pröva på sådant när du är i rätt ålder." Jag vet att hon alltid står bakom mig, vad jag än väljer att göra. Och det är jag riktigt, riktigt glad över! Folk säger att jag och mamma är lika, både utseendemässigt och personlighetsmässigt, och det kan nog stämma. Hon brukar kunna svara på mina meningar innan jag sagt klart dom, och jag brukar kunna svara på hennes meningar. Hon, till skillnad från många andra ger mig ingen suck när jag säger att jag vill bli bartender, hon sitter istället och kollar bartenderutbildningar med mig. Skulle jag säga att jag vill resa runt hela jorden, hoppa fallskärm eller göra nå annat ni säkert skulle kalla "helt galet och att det inte går" skulle hon stå bakom mina beslut. Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar min mamma, hon är världens bästa! Och det tål att sägas många, många gånger.
 
 
"i could be chasing but i would be wasting". Orka tveka, ska det vara så svårt att besluta sig för något? Jo tack, det ska tydligen vara det. Bara för att liksom. Äh, nu ger jag upp funderandet för ett tag. Ska kolla på.. men vad fan Josefin.. hästjobb? Jaja, tycks ju se vad det lutar mot, eller?

12.06.09 - Godmorgon världen!

 
Nu ska jag börja bege mig mot jobbet för några timmars svarande i telefon. 09,45 - 13,45, rätt skönt pass. Ute växlar vädret mellan mulet och soligt, föredrar solen, så den får gärna visa sig när jag slutar idag. Peace!
 

Nobody knows what I'm feeling inside

 
Med ett huvud som var trött när jag slutade jobbet la jag dressyrträningen åt sidan, hade inte orkat rida så bra som jag tänkt mig att göra. Och då hade jag bara blivit frustrerad, så det kändes klokast att låta bli. Nu är jag i alla fall hemma, ska snart käka, poppa popcorn och se någon film innan jag dejtar kuddarna. Jobbar som sagt helg i helgen. Och gånger det känns lite extra tungt får man väl tänka att cash is king, för det är det, utan tvekan. Jag vill att min lön ska rulla in, för jag vill veta hur jag kommer hantera mina egna pengar. Jag är så förbannat snål så tror på det mormor alltid sagt, "du skulle inte ha nå problem att flytta hemifrån och sköta allt själv, inte med ditt sätt att tänka och hantera pengar." Fick förresten just ett sms från ett nummer jag inte kände igen, men det var bara att dra på läpparna och le! "Hej Josefin, jag har försökt ringa dig. Jag såg att du sökte jobb och har ett ledigt  jobb som hästskötare i Värmland. Hör av dig om intresse finns."
 
Sådana här gånger uppskattar jag verkligen att jag törs gå min egen väg, strunta i vad andra tycker och tänker. Jag får ibland påminna mig själv att jag faktiskt står rätt stadigt på benen och har en attityd som levererar. Jag menar, jag fick jobb direkt efter jag fyllde 18 (jag var 17 när jag var på arbetsintervju), jag tjänar mina egna pengar, jag blir sponsrad av stora företag för att jag bloggar och min blogg levererar, jag får jobb erbjudanden från höger och vänster i Sverige lika väl som utomlands, jag har blivit erbjuden modellkontrakt i Tyskland, jag har blivit kalls till slutcastning av Acess to Hollywood, jag har fått erbjudanden om ev. framtida modelljobb för sportföretag. Och ni säger att jag saknar verklighetsuppfattning? Jag kanske lever i en rosa bubbla, vad vet jag? Men den rosa bubblan är i så fall jävligt grym för en 18-åring. Hur många drömmer inte om modellkontrakt medans jag tackar nej åt ett i Tyskland? Hur många vill inte bli sponsrade?
 
Det här är inget jag fått serverat på silverfat, vilket många tycks tro. Till en del kanske, men långt ifrån allt. Mitt utseende må ha gett mig modellförfrågningar, men där är personligheten också jäkligt grundläggande, mer än vad folk säkert tror. Så som jag skrev, ibland får jag påminna mig själv om hur långt min personlighet har tagit mig. Det är rätt logiskt att jag inte ser nå hinder i att bli bartener tids nog, jag menar, jag har ju lyckats med allt detta hitills? Haven't I?
 
Nu ska jag stänga igen dumburken, äta och krypa ner under täcket och se film och käka popcorn (visste ni förresten att jag i princip aldrig äter godis för att jag tycker det är äckligt?) och sen sova. Jobb imorgon som sagt. Jag är inte de minsta avis på de som är ute och festar ikväll, inte med tanke på hur de kommer må imorgon ;)

12.06.08 - Jobbar kväll

Sitter på jobbet, har rast. Är rätt lugnt, stundtals. Är sentimental, det luktar killparfym, en jag är väldigt bekant med. Funderar om jag ska och rida ett dressyrpass på Kira när jag slutar 20.00, just nu lät det vädligt jobbigt. Är trött i huvudet, något som väger upp det är att jag fick ett mail nyss om ett presentkort till mig själv av Footway, tack och bock!
 

Vinn presentkort värt 500:- hos Footway!

 
Kör igång en Juni tävling där Ni har chansen att vinna ett presentkort på Footway värt 500:-
 
Reglerna är enkla,
  • Gilla Footways facebook sida (ett måste för att kunna vinna)
  • Skriv en kommentar med att du är med och tävlar.
     
    För större vinstchans, tipsa om tävlingen på din blogg, facebook etc.
     
    Vinnaren dras redan nästa Söndag, dvs. 17/6.

    Vinnaren dras 30/6.

    Lycka till!

Sommarens snyggaste partypjucks!

 
Amanda black PU - Wildflower, 472:-
 
Evita Multi - China Girl, 719:-
 
 
Wildflower by Kenza, 929:-
 
Vill Ni satsa på att ha sommarens snyggaste skor på fötterna under partykvällarna tycker jag absolut Ni ska klicka hem ett par från Footway då deras utbud och priser är oslagbara!
 
Klicka på skorna över för att hamna rätt direkt och enkelt lägga dom i varukorgen och klicka hem dom. Och vet Ni vad, Footway erbjuder alltid fri frakt, toppenbra! :)
 

Sweet!

 
En av de få utvalda att få nya blogg.se först av alla och därmed ha chans att påverka det nya bloggsystemet. Det finns fördelar med att ha bloggat länge och ha större blogg ;)

Flytta till Irland och jobba i hoppstall?

Kollar mailen och läser bla. "Du är varmt välkommen att börja jobba hos mig på Irland.."

Hoppstall - Check!
Utomlands - Check!
Erbjuden jobb - Check!





If karma won't hit you, I will.






Flyttar jag söder ut för ett hästjobb vet jag hur många kommentarer jag kommer få med att jag saknar verklighetsuppfattning, att jag lever i en rosa bubbla, att det aldrig kommer hålla i längden och bla bla bla. Vet inte hur många avundsjuka kommentarer jag fått genom åren, en jävla massa är det då (från en viss person). Så några till kan jag nog ta utan problem. Så varsågod, go ahead!

Jag ser mig själv hellre sitta uppe på hästryggen med ett par tyglar i händerna och utföra svåra dressyrprogram än att sitta på stolen bakom skolbänken med matte B på bordet. Folk får säga vad de vill, tycka vad de vill, det är ändå inte deras åsikt jag kommer gå efter. Det finns alltid folk som kommer ha synpunkter på vad man än gör, i alla lägen. Vad det bevisar är rätt logiskt, mitt liv är uppenbarligen mer intressant än vad deras är.

Flyttar jag söder ut för ett hästjobb har jag otroliga förutsättningar för att bli riktigt, riktigt duktig. Det har jag inte om jag bor kvar här, inte på samma sätt. Inte tävlingsmässigt. Vad mina mål med ridningen är talar jag sällan om, för att slippa prestationsångest och allt vad det hör till. Talar jag inte om det har jag ingen som kommer med åsikter om varför det tar sådan tid etc. Att vara duktig betyder inte att man måste plocka hem blå/gula rosetter var och varannan helg. Många fuskar till sig framgång, och de personerna är jag inte de minsta imponerad av. Jag vet flera som tagit genvägar mot framgång och verkar mer brydd om placeringar och rosetter och att få höra att det är duktiga. När det i själva verket var hästen som hjälpte dom upp på nivån. Köper du en häst som gått SM är det väl rätt logiskt att du tar dig upp i klasserna fortare än en som köpte en outbildad ponny. Men tyvärr, är folk rätt blind för sådant. Det finns så många SM ryttare på ponny i Sverige som inte ens kan rida snyggt. Jag har sett flera livé i vintras, så jag vet mycket väl vad jag pratar om. Jag är inte de minsta imponerad av de ryttarna, inte de som tar genvägar till framgång. De ryttare jag är imponerad av är de som kan stå emot det där och faktiskt lotsa sin orutinerade 45.000:- ponny runt samma bana snyggare än de med 250.000:- ponnyer kan. Det är imponerande! Sen måste jag le och säga att det är skrattretande när ryttare köper tävlingponnyer och tror de kan klättra och placera sig i klasserna bara för att ponnyn gjort det med tidigare ryttare, och så händer raka motsatsen, det går sämre. Lär er att genvägar ofta är senvägar ;)

Nu ska jag kolla storhäst annonser, gå och duscha, se film och sova. Fredag imorgon och jag börjar först 13,15 - 20,00. Tänkte hinna med ett dressyrpass på min fina skimmel på morgonen. Godnatt!



12.06.07 - Dagens dressyrpass



Här är vi inte bangen, sådär såg himlen ut när jag for till stallet. När jag kom fram flyttade jag över Hubbe och Kira till gräshagen så dom skulle få gå några timmar (Kira gick 1 timme) där. Sen fixade jag klart Kiras alla stallsysslor innan jag hämtade in henne i spöregn, tack och lov hade hon täcke på sig ute. Gjorde klart hon för en ridtur och just då jag var klar öste regnet ner så kände mig inte sådär jätte sugen för stunden, men hade turen på min sida för det gav med sig efter 5 min och jag klarade hela ridpasset utan regn! Helt otroligt!

Mycket volt arb, skänkelvikningar i skritt och några i trav, några ökningar av traven på diagonalen. Hon var iaf jätte, jätte fin och samarbetsvillig och verkade tycka det var kul att få träna dressyr "på riktigt" då hon gick med spetsade öron hela passet. Kom på hur fin ponny jag faktiskt har, hon är så speciell att rida och så känslig för vikthjälper och gör man minsta fel visar det sig. Lika så om man gör rätt, då märker man det. Speciellt när man gör skänkelvikningar på henne. Jag är jätte nöjd över dressyrpasset, både över min insats och Kiras. Märks att jag haft henne i nästan 5 år, vi är så sammansvetsade och dagar vi båda är på bra humör brukar det visa sig riktigt bra! :)

12.06.07 - En morgon full av hästar och mail

Ska strax börja fixa något till lunch och sen bege mig till stallet för att mocka, fylla hö, vatten, kraftfoder etc, åt Kira innan jag sen tänkt rida ett dressyrpass på henne. Spenderat morgonen med att kolla lägenheter, skickat iväg ett "jobbmail" åt en elitryttare. Spännande!



Sen har jag även svarat på mail. Bla. har jag blivit erbjuden att köpa skäcken på bilden under billigt från en ridskola då dom tror jag har kapacitet som ryttare att rida/utbilda den så den blir riktigt fin. En 6 åring är det förresten. Sen har jag även fått ett mail om en som undrade om jag ev. kan rida till/vidareutbilda hennes ponny sto under sommaren. Glömde jag säga att jag älskar att ha fyllt 18, ha jobb och tjäna egna pengar och i princip kunna göra vad jag vill? Ska prata lite med mamma sen idag när hon slutar jobbet (mamma, jag vet att du läser det här, jag är otroligt glad att du hjälp mig med träningen under alla år! Du ä bäst! <3). Skäcken skulle kunna bli skit fin, utan tvekan!


Troublemaker



Tog sovmorgon med gott samvete imorse eftersom jag är ledig idag. Eller ja, sovmorgon och sovmorgon, klockan var nog just efter åtta. Jag hade hoppats på bra väder, men icket. Det är mulet, grått och kallt och är lovat regn från klockan 11.00 idag. It sucks. Nu ska jag kolla lägenheter, jobb etc. Sen efter lunch har jag tänkt åka till stallet och fixa Kira och rida. Hoppas innerligt att det inte börjar regna, I love dislike rain.

middle finger up to the sky



Promenerade ner till stan just efter klockan 17.00 för att se balen med lite andra blonda brudar, och lyckligtvis slapp vi regnet som för övrigt öste ner 5 minuter innan jag skulle promenera iväg. Såg dock ingen med någon klänning jag skulle blivit avundsjuk på. Ska jag gå balen någon gång ska jag ha min uppsytt efter min egen bild jag har i huvudet. Den skulle slå alla med hästlängder, fan vad snygg den skulle vara!

Hann bara hem innan mobilen vibrerade och jag drog iväg på missions med min syster. Skämt å sido, vi var bara på ICA och handlade. Nektariner, hallon, smörpopcorn (vanliga är äckliga) och en Looka. Det + en film är vad jag tänker fördriva kvällen med. Är ledig imorgon, skönt.

Rösta på min design!

 

Rösta på min design och beställ den här för 299:-


Svar på kommentrar

"är kira såld? svara gärna i ett inlägg:)"

Svar: Nej, Kira är inte såld. :)


5 things you didn't know about me

  • Jag avskyr att vara beroende av någon annan människa. Därför ska jag lära mig att trots motgångar som medgångar, kunna stå på egna ben.
  • Jag går alltid med en klocka på vänsterarmen.
  • På Torsdag är det prick 1 år sedan jag höll på krocka med en (båda gåendes) som idag är en av de som känner mig bäst. Och som jag litar till 110% på.
  • Jag har aldrig prövat röka eller snusa.
  • Jag får ofta höra att jag är duktig och skötsam, något ni läsare verkar fått om bakfoten bara för att jag inte går skola för tillfället och vill bli bartender.


I smile and act like nothing is wrong, it's called putting shit aside and being strong



Jag håller på go insane där jag sitter på datastolen och bokstavligt talat är så frustrerad så jag inte vet vad jag ska göra eller vart jag ta vägen. Hur sjukt är det inte?! Jag vill få jobb i Luleå, nu på direkten! Och flytta dit, nu på direkten! Sökt lite mer jobb där och jag skojjar verkligen inte när jag säger att jag håller på go insane, jag är så jävla frustrerad över att bo i Kalix så det är inte sant. Har tjurat och surat enda sen jag kom hem från jobbet för att det alltid ska sitta i pengar vad det än må handla om. Ja, jag jobbar och har råd att flytta men jag måste ju ha jobb på orten jag vill flytta till också. Åååh, this sucks! Ska köpa två trisslotter och bli miljonär.

Funderar hur jag ska sluta tjura och sura för stunden, om jag ska åka och rida eller dra ut och åka snygg BMW ikväll medans de andra far ut och blir full på krogfesten. I-landsproblem av hög grad.

Välkommen till Tallink Silja det är Josefin...

..Är vad jag kommer svara i telefon idag. Jobbar ett A2 pass, vilket ni utomstående inte har en blekaste aning om vad det är men det är iaf 07,45 - 14,30. Sen ska jag hem, äta och fara till stallet. Vad eftermiddagen erbjuder återstår att se. Krogfest är det också, men min pålle skulle behöva motioneras, visserligen hinner jag båda om jag vill, men vet inte hur sugen jag är på att fara ut ikväll. Det beror helt enkelt på hur det känns i eftermiddag, hur vädret ser ut (ja, jag prioriterar rätt mycket efter vad det är för väder) får helt enkelt se! Kanske blir en lugn kväll hemma med en film istället, we'll see!

Såhär ser det ut där jag sitter, fast jag har faktiskt städat nu..

I'm scared as hell



Gånger jag rent spontant kommer på att jag faktiskt är 18 år och får göra vad jag vill är rätt intressanta. Igår tänkte jag bli miljonär, visserligen hade jag inte sådan tur men det var inte det jag syftade nu på heller, det var att jag för första gången var tvungen att visa leg när jag skulle betala. Haha, har velat göra det bara för att liksom. Jag får göra i princip vad jag vill för att jag är 18. Jag får skriva på ett lägenhetsavtal/hyresavtal, och det är nog det största jag kan komma på i dagsläget som skulle spela roll för mig just nu. Det finns ingen som säger att jag "inte får", så länge jag kan betala allt själv så får jag göra vad jag vill, flytta till L.A om så önskas.

Jag kom nyss på hur gärna jag faktiskt vill flytta hemifrån, det känns faktiskt som att jag är nog mogen för det. Och, jag är garanterat mer mogen i huvudet än vad många 18 åringar är. Jag menar inget illa i det, men bara det att jag har jobb säger ju en hel del. Ja, jag gav upp skolan för att det inte var något för mig, men det ger mig inte en röd stämpel i pannan med att jag inte kommer ta mig dit jag vill heller. Bara för att jag skulle gått klart estet hade jag inte tagit mig dit jag vill, oavsett liksom. Bli bartender är inget jag måste gå gymnasiet för. Jag kan ta mig dit jag vill oavsett. Målet är inte att bli hjärnkirurg eller advokat. Jag vet rätt väl själv att jag tycker det är tråkigt att gå skola, vad jag än intalar mig. Jag är inte den typiska personen som frimant byter klassrum efter 1½ timme och byter ut matteboken mot svenskaboken. Det är inte så jag fungerar. Jag jobbar hellre än jag går skola, dels för att jag tjänar pengar på det och dels för att jag tycker det är skit tråkigt att lyssna på värdelösa lektioner. Jag menar, vad ska jag kunna vad som hände för 1000 år tillbaks i tiden för? Glöm och gå vidare liksom.

Jag vet att många av Er kommer se ner på mig nu, men i själva verket kanske det är ni som ska se upp till mig. Det jag menar är att folk överlag är så rädd att göra fel, jag vet verkligen inte varför, men jag vet att det inte är hela världen om man gör fel. Jag vågar ta den chansen, för den kan lika gärna ge mig hela livet. Det jag vill bli, dit kan jag ta mig utan gymnasiet om jag så vill. "Impossible is nothing, stars are born, not made."

Just nu vill jag verkligen få jobb i Luleå till Hösten och flytta dit, Kalix har ingenting värt att stanna kvar här för. Och att tid är dyrbart har jag verkligen fått se, så ibland kanske man måste vara scared as hell och trots det möta sina rädslor för att upptäcka livets goda sidor.

ögon som dödar och folk som inte kan köra bil

Började Måndagen med att dra en lång, fin ramsa med svordomar i huvudet imorse när jag körde till jobbet för att för det första körde det en husbil framför mig, och kör man 20km/h på en 50km/h väg borde man inte få ha körkort. Sen vet inte folk vad en blinkers är, är det kanske svårt att använda den?!

Jobbdagen var kort, endast 4 timmar så det var skönt. Prata engelska i telefon har jag också gjort, och måste erkänna att min reaktion när jag svarade och hörde att det var en engelsk kund var ungefär *holy shit!*. Nämen, jag är duktig på engelska, och det är jag riktigt glad över ifall jag någon gång bosätter mig utomlands.

Nu sitter jag och kollar lägenhetsannonser, och önskar att mina ögon ska sluta göra ont. Fuck pollen säger jag bara, aj aj aj... Trodde näst intill jag skulle bli blind för ett tag sen för att det gjorde så jävla ont och jag, halvt blind i panik letade efter ögondroppar inte kunde hitta dom. Men som tur var, fann jag dom tillslut ;)

Väntar på att klockan ska bli 21.00, väntar på ett telefonsamtal om en fyrbent sak jag kanske ska hämta hem i veckan. We'll see! Spännande? ;)

Nu ska jag gå ut med Milla på en prommis och sen ska jag baka kladdkaka och se film!


Middle finger - Cobra starship ft. Mac Miller

Cobra Starship – Middle Finger - feat. Mac Miller , den går på repeat!

Ska strax iväg och jobba, 09,45-13,45. Skönt med kort dag, speciellt med tanke på jag trodde jag började en timme tidigare imorse och var klar just efter åtta då mamma frågar varför jag har så bråttom och sen säger "men du, började du inte 09,45?" Haha, lycka! Nu ska jag snabbt kika på lite lägenheter innan jag ska iväg. Vill flytta nu, nu, nu, nu, nu! :)



På väg till Luleå. Ovanligt att jag är här...

mms_img-13589144 (MMS)

På väg till Luleå. Ovanligt att jag är här? Senast var.. Igårkväll. Nä men, börjat tycka riktigt, riktigt bra om Luleå. Ska hälsa på mormor nu och sen på Hööks en sväng. Sen när jag kommer hem ska jag och rida en brun, pigg häst. 'Cuz this is what I'm made of!


12.06.03 - Söndag morgon



Fina Smokie.. <'3

Kom precis hem från stallet och nu ska jag fixa mig och sen käka lunch innan jag beger mig till Luleå en sväng. Väntar med spänning på ett mail, vad det handlar om kanske ni får se här framöver. Who knows?

12.06.01 - Fredag

Började Fredagen med att ta sovmorgon till strax efter åtta (ja, när man annars jobbar är det sovmorgon) innan jag sen käkade frukost, var ut med Milla, duschade och fixade mig innan jag drog till skolan för att lämna tillbaks macen innan jag sen var och skaffade vuxenpoäng på banken, kände mig riktigt, jävla vuxen när jag gick ut genom dörrarna. Sen har jag hunnit med att vara till stallet och fixa stallsysslor och rida Kira. Hon var riktigt, riktigt fin!

Just ja, min update kan ligga lite lågt ett tag då laddaren till min dator verkar gett upp för stunden så isf kommer jag mobilblogga. Om jag känner för det.