Värt..

Nu när Sara åkt ur BB kan jag ju lika gärna sluta se det, vinner Simon (vilket han säkerligen lär göra.) så kmr jag tycka att hela BB har vart ett stort skämt. I mina ögon är han inte värd titéln Big Brother 2011, han är helt enkelt för tråkig och tyst och inte spec rolig att se på. Sen att han började snacka skit bakom ryggen på Peter, Sara och Martin fick väl mig knappast att gilla han mer, i början var han inte samma person som han är nu. När man har 24/7 ser man så mkt mer vad som sägs och görs än det som visas på tv. Må då Martin vinna, då är jag nöjd! Fast en sak som är bra även fast Sara åkte ut är att hon har slagit ut alla jag verkligen inte skulle vilja se som vinnare, dvs. Katerina, Roddan, Gurkan och Christian. Men Sara skulle ändå ha vunnit, Big Brother sucks..


The street signs, the city light, all the stars could lead me to you

Eftersom det ösregnar ute så får pållarna vila idag, känner mig verkligen inte taggad till att gå ut och dressyra i 2hrs i ösregn - not a single chance. Funderar istället på att bli kompis med en penna och se om jag lyckas kladda ihop något idag. Men då kommer ju den där vanliga frågan när jag ska teckna - vad ska jag teckna?


If you really want more, scream it out louder, Get it on the floor, bring out the fire


Do you remember

Eftersom det ösregnade igår skippade jag hoppningen av titthinder, rättare sagt vilade pållarna igår. Men idag var det perfekt väder för lite hoppning, givetvis titthinder. Och jag är riktigt imponerad av min pålle, inte en enda vägran (hon brukar dock aldrig vägra, hon har gjort det 2ggr under dom 3år och 10månaderna jag ägt henne.) Inte ens muren tittade hon spec på, mer att hon isf hade lite mer respekt för grinden. Det fungerade iaf toppen bra och i slutet la vi ihop hindren till en liten bana. Och sista sprången låg muren på 80cm, och eftersom det var första gången jag hoppade mur på henne så är jag riktigt nöjd! :)
Har film från idag men snör in det imorgon.

Jag är med och tävlar om en Canon G11..



..Det borde ni också göra, och då klickar ni här!


Lagerrensning

Tänkte bara tala om att det är lagerrensning på ryttar och hästutrustning här, bla. massa Pikeur kläder för tusenlappar billigare.


Brukar ni hoppa titthinder med era hästar?

Om vädret håller i sig till eftermiddagen och formen känns okej så funderar jag på att hoppa titthinder med Kira, hallelujah. Förut hoppade hon iprincip allt jag styrde på, hinder som såg ut som små hus, grind, mur av kartong osv. Men sist jag hoppade grind och mur var nog -08, och det är ju ett väldans bra tag sen. Kan bli intressant och se om hon fortfarande tror vattenmattan äter ponnyer eller att muren är sen pysande orm när det sprättar sand på den och låter "pyyyyssssshhh". Nu törs hon ju iaf trava genom mörka, stora vattenpölar - det gjorde hon inte förut.

 


Everybody look to the left, everybody look to the right

Tänkte bara kladda ihop några rader innan jag dejtar sängen, skulle inte bli ledsen om jag fick fortsätta drömma på det jag drömde inatt. Men först lite John Tucker must die, kan verkligen inte somna om det är helt tyst om jag sover själv - it's impossible. Puss och godnatt!


Dagens ridpass: Markarbete

Red ett markarbetespass med Kira runt kl. 18.40, duggregnade iprincip hela ridpasset. Hade satt på henne hopputrustningen, dvs. hoppsadel, pullarträns och martingal. Prövade även rida med ett par boots jag glömt bort att jag äger som jag hittade när vi städade i skåpen. Vad jag minns har dom ofta snurrat ½ varv när man rider men idag låg dom riktigt bra, lyckades med andra ord få kardborren att sitta fast. Och hör och häpna, jag prövade rida med ett pessoa i Kiras mun. Jag vet mycket väl att jag sagt att jag inte gillar det bettet, näst intill avskyr det eftersom jag sett det bettet användas så många gånger på fel sett och vad det ger för inverkan då. Dock red jag med delta till det, så hade tygeln fast i det och inte bara i den nedersta ringen på bettet. Sen hade jag satt en rem under hakan på Kira så bettet inte skulle ligga och trycka, vilket fungerade riktigt bra. Kira visar så tydligt om hon inte gillar bettet, då går hon som en giraff. Men hon kan faktiskt inte haft så mkt emot pessoat, hon gick på väldigt lugnt och fint och verkade inte känna något obehag. Sen tänkte jag väldigt mycket på att rida med extra mjuk hand och lite succesivt se hur mkt jag vågade ta i henne så hon inte skulle tycka det blev obehagligt.

Red iaf markarbete på en stor volt med två upphöjda bommar som låg på varje "halvtimme" av voltvarvet. Bra träning för att göra henne lyhörd och lyssna på mig och inte dra iväg mellan bommarna, vilket hon gärna brukar vilja på göra. Började att trava över bommarna och när det kändes som att vi hade flyt i det övergick jag till att galoppera henne över bommarna. Hon kändes väldigt samamrbetsvillig och ville inte alls på dra iväg på samma sätt som hon brukar göra ibland om jag rider med ett rakt bett. Dvs. Pessoat fungerade riktigt bra.
Kände skönt för mig som ryttare att inte behöva hålla på och börja träna tempoväxlingar och avsaktningar för att hon bara drar iväg utan att jag faktiskt kunde lägga focus på markarbetet och få ut det jag ville av passet.

Så i markarbete och hoppning kan det nog fungera att rida henne på pessoa, ska pröva hoppa med pessoat någon gång och se hur hon reagerar när hindren blir högre och speciellt om det känns som att jag får mer kontroll på henne och att hon känns lugnare när man hoppar bana, för då brukar det bli en väldans het och stark ponny jag sitter på. Men jag är väldigt nöjd över ridpasset, både häst och ryttare jobbade på riktigt bra! :)

En ursäkt för att inte kunna rida i regn är att inte äga regnkläder..

En ursäkt för att inte kunna rida i regn är att inte äga regnkläder, och det har jag inte gjort. Så imorse efter jag vart till stallet och släppt ut pållarna i regnet och mockat befann jag mig 50min senare inne på Hööks. Min syster har inte vart dit ännu och hon ville dit och se hur det såg ut, så då passade jag på att följa med. Hem från Hööks följde:



- Regnkläder, jacka och byxa.



- Hinderduk, mur.



Ridbane whiteboard, perfekt för att träna dressyrprogram eller rita hoppbanor på.

Sweet dreams

Ska gå ner och borsta tänderna och på samma gång gå ut med min vovve som för övrigt just nu ligger och sover på mattan i mitt rum. Glömde helt bort vad klockan var, och jag är trött och tänker gå och sova. För jag är inte världens bästa morgonmänniska, ch jag har verkligen inte världens bästa morgonhumör om jag är trött, haha. Sweet dreams!


If they can't handle you at your worst, then they sure as hell don't deserve you at your best

Min uppdatering av bloggen har inte vart på topp dom senaste dagarna, men tiden har helt enkelt inte räckt till. Ni som har häst förstår mig, det tar mycket tid.

For till stallet efter frukosten imorse och dressyrade med lilla vit, hon var så fin! Tränade på samma saker igår, dvs. volt arb. och lite serpentiner. Hon jobbade på i riktigt fin form, och behöll samma lugn även i galoppen. Prövade även rida lite förvänd galopp, lite missförstånd mellan Kira och mig i början men det rättade till sig i slutet och den förvända galoppen fungerade hyffsat den med. Är nöjd över dagens ridpass och Kira kändes jätte fin.

Rätt skönt att ha gjort bort både ridningen och allt stalljobb från morgonen då det var soligt och fint ute när jag var ute och motionerade Kira och nu är det mer eller mindre helt mulet ute. Nå, nu ska jag se lite 90210, pusspuss!


Shoot for the stars so if you fall you land on the clouds

For till stallet efter middagen och mockade, fyllde hö och allt vanligt stalljobb och sen blev det ett dressyrpass på Kira. Hade till och med vart flitig och lindat benen på henne med Scapa sport benlindorna, riktigt snygga är dom och knappt använda för den delen. Haha, har tyckt dom har vart för fina för att användas. Började med att skritta igång henne runt spåret, lite serpentiner och volter för att känna hur hon kändes för dagen. Hon har vilat i 6 dagar så hon var ju väldans pigg, men hon har dagar när hon är värre än hon var idag. Kortade upp tyglarna efter ca. 10mins framskrittning och travade henne lite lätt på halv långa tyglar för att hon skulle komma igång, samma här med lite volt arb. Efter en liten microskittpaus återupptog vi travjobbet på en stor volt och hon gick i riktigt fin form, precis som jag ville ha henne. Blev även lite galoppjobb på volten och det fungerade finfint det med, hon fattade riktigt lugnt och fint och behöll samma form. Ska jag hitta något mer negativt i ridpasset var det väl avbrotten då hon ville på dra iväg, men efter några galoppfattningar och avbrott fungerade även det bra. Red även igenom ett dressyrprogram, tycker det är bra "riktmärke" för att kolla av läger hur hästen känns för dagen och om det känns som det är något man behöver lägga extra fokus på. Fast hon kändes väldigt lugn och sansad och galoppen gick bättre än jag trodde, trodde hon skulle vara mkt starkare än hon var - kul att det fungerade! :)

Är i övrigt väldigt nöjd över ridpasset, en fin Kira och en nöjd matte. Skrittade av henne en sväng efter byavägen och sen ett varv i den större sommarhagen. :)


Inköpt på Hööks





- Schabrak
- Glittergrimmor x3
- Lädergrimma
- Stigläder
- Nr.lapp
- Delta
- Väst
- Hästgodis (mint)
- Hästgodis (äppel/kanel)
Ridhandskar x2
- Sulor


För övrigt så vart jag inte upp över öronen kär i Hööks butiken men inte heller besviken, visst fanns det saker och det var väldig bra ordning i butiken så det kändes inte stökigt (det gör det i Gävle!). Men högst upp på listan av Hööks butiker jag vart i ligger Stockholm (kungens kurva.)

Det hade gärna fått funnits HV Polo utrustning i hpda, synd nog gjorde det inte det. Men ett plus jag hittade som jag inte sett på deras hemsida var ett par röda helskodda ridbyxor, dom var rätt snygga. Fick dock inte följa med hem då jag har rätt dyra & stilrena ridbyxor jag hellre använder.

Men ett stort minus till Hööks (dom som tillverkar grejorna) är till det lackade tränset, som för övrigt är gaaalet snyggt på hemsidan är att nosgrimman skulle vara alldeles för vid för Kira. Är en achennosgrimma men som spänns på ett udda sätt, har faktiskt ingen aning om det kallas för något spec. Men hur som helst skulle den vara på tok för vid för Kiras lilla mule, synd nog. Jag är ju helt kär i tränset, men är det för stort så är det ju. Carisma skulle kunna ha modellen, men det svarta är inte alls lika snyggt.


Godmorgon världen!

Ska gå ner och käka frukost nu och sen fara förbi stallet en sväng och släppa ut Kira & Carisma i hagen. Sen beger jag mig till Hööks invigning, och förhoppningsvis är utbudet av hästsaker bra! :)


Ramlösa mango



En Ramlösa mango, en penna och ett papper och gårdagens Big Brother avsnitt på tvn - nu ska här tecknas.

Catch me if you cannon

Lycka att jag för en gångs skull råkade se 90210 på tv, har ju sett hela säsongen här. Men det fanns ett avsnitt som inte fungerade att se, och det är just det avsnittet som visas på tv just nu! :D


You make me wanna say I do

Funderar allvarligt på att ta ut Kira på ett pass efter middagen, trots att det blåser typ storm ute. Har iaf slutat regna och det är till och med lite sol ute, och på ridbanan kanske det är lite vindstilla eftersom den ligger så stallet är mot ena långsidan och höladan mot ena kortsidan, brukar vara lite lä där.
Isf ska jag nog plocka fram lite bommar om jag ids, får helt enkelt se om jag motionerar henne i stormen eller om hon får vila idag med. Nu ska jag käka middag, puss!

 

Sadel, säkerhetsväst och kavaj till salu!



Kieffer Wien dressyrsadel, 16,5" normal mot vid bom. Cutback skuren för att även passa hästar med högre manke. Säljes då den ej passar mig som ryttare, passar bäst till ryttare som inte är allt för långa. 5000:- b.v.s.a.




Equipage säkerhetsväst size Adult 3 XS, (Chest 81-87, waist 81-87, waist over the shoulder 76-81) Västen är i väldgt fint skick. 250:- (Nypris 999:-)



Jätte fin grå kavaj i storlek 34 säljes då den är för liten, endast använd en gång. Pris 200:- (nypris 999:-)


Börjar bege mig mot stallet..

Börjar bege mig mot stallet för att släppa ut pållarna och fixa alla stalllsysslor, härligt med bra väder ute! :)


Vilodag

Det ösregnar ute så pållarna får vila idag, har vart och mockat och fixat alla stalsysslorna från morgonen (då det för övrigt var soligt och fint ute.) Skulle till läkaren och kolla foten 14.30 så var och la på Kira ett regntäcke runt 12.30 då det började se mulet ut, och en skimmel utomhus när det regnar brukar ju bli vääldigt sugen att pröva livet som skäck. Började ösregna runt halv två så när jag var klar på vårdcentralen så fick pållarna komma in, dom såg då verkligen inte ut att sörja över det då både Kira och Carisma kom galopperande till grinden i hagen, och när jag var och skulle lägga på Kira täcket tidigare stod hon ändå och åt lunch men sprang iväg när jag kom. Så det säger sig nog själv att regnet inte var allt för uppskattat.

Jag däremot var rätt sugen på att rida idag, men blev mindre motiverad när jag tittade ut och såg ett vattenfall utanför fönstret. Sådana här dagar skulle jag inte tacka nej till ett ridhus, eller dagar på vintern då det är svin kallt eller glashalt ute. Men annars föredrar jag ridbanan, vara ute i friska lufen istället för att vara instängd i ett ridhus. :) Ska kolla lite på Hööks hemsida nu, skulle vara roligt om dom fått in lite nyheter. Inte för att jag är ett sådant väldigt fan av Hööks utbud, men vissa grejor har dom faktiskt börjat designa riktigt snyggt! Cred för det! :)


Finally gone!

Seriöst ännu bättre än när Katerina åkte ur Big Brother, äntligen åkte Gurkan ut! Nu spelar det ingen roll vem som vinner, så sjukt underbart! :D Dock kan ju Sara ändå få vinna, eller Martin..


Test

RIDTEST!
Vad är de högsta du hoppat med A ponny? Bra fråga, många år sen jag red A-ponny. Typ 50-60cm kanske på Grimm eller Caspian?
Hur högt har du har du hoppat med B ponny? 85cm på Haid när jag var tillridare på han, lille gubben :')
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? 90cm tror jag, flera år sen jag red C-ponny. Typ när jag hade Quda. :')
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 110cm
Vad är de högsta du hoppat med häst? 100-110cm
Vad är de högsta du hoppat barbacka? 100cm
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? 100cm, om vi räknar det barbacka på denna fråga oxå?

Vilken?
Vilken häst är roligast att hoppa? Kira!
Vilken häst är lättast att hoppa? Quda
Vilken häst är svårast att hoppa? Asså svår och svår, Star jag hade förut bockade oftast som ett tok efter hindren. Dock hoppade jag honom knappt utan lånade ut han till en tjej som hoppade han ibland eftersom jag var rätt liten när jag hade han. :)
Vilken häst är piggast i dressyr? Kira
Viken häst är piggast i hoppning? Kira
Vilken häst är latast i dressyr? "Ladan" (Lady Ash)
Vilken häst är latast i hoppning? Ladan
Vilken är den bästa hästen i hoppning? Kira, Quda & Haid!
Vilken häst är den bästa i dressyr? Kira, men Carisma är bättre på sidvärtsrörelser. :)

Jag har/haft...
En egen häst: Har egen/egna
En foderhäst: Japp, Sindy
En medryttarhäst: Jopp
En sköthäst: Jopp
Ridit barbacka: Haha ja, många gånger
Ridit utan stigbyglar: aarå'h
Ramlat av en häst/ponny: Jopp
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Nej
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Inte samma häst/ponny. Eller Caspian kanske..
Gått omkull med en häst: Jopp
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej
Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny : Jopp
Ridit ut barbacka: Japp
Ridit ut utan stigbyglar: Ja
Ridit ut ensam: Jopp
Tävlat hoppning: Jopp
Tävlat dressyr: aarå'h
Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr? Båda är roligt, men hoppning om jag måste välja. :)
Rida ut två eller i grupp? 2-3st :)
Gymkhana eller en hopplektion? hopplektion!
A/B ponny eller C/D ponny? C/D : D-ponny, det är ju som en storhäst i ponnyformat. :)
En häst som är 153 cm eller 165 cm? 165c, eftersom jag är lång
En häst som är 160 cm eller 170 cm? 160 :)

Vad har du?
För ridhjälm/färg på den? Lamicell transformer, silver/svart. Blå (märke?) med swarovskistenar.
För ridstövlar? Tretorn Advance
För ridskor? Mountain horse
För ridhandskar? Roeckl Meredith Michaels beerbaum
För ridbyxor? Pikeur, John Whitaker osv.
För jacka? PK Sports, Mountain horse

Vad har hästen (svarar för Kira)?
För sadel? Kieffer Wien dressyr (till salu!) Henri de rivel fletcher hoppsadel
För träns? Stübben, Gold medal osv.
För martingal? Gold medal
För benskydd? Gröna ponnyskydd från Hööks, Rosa skydd från Jacson (?) Svarta senskydd från protector, bruna skydd från nå märke jag glömt.
För schabrak? Mia RS, Scapa Sport osv.
För tränsmössor? Scapa sport, Gold medal osv.
För täcken? Massa, kommer inte ihåg alla namn.
För bett? Rakt bett med fasta D-ringar, rakt äppelbett.

Right across your lips, gonna lose your lipstick, cause you keep on talkin' shit


And if somebody's going to make it, then this somebody ought to be you


Charlie St. Cloud

Undra hur mycket jag har gråtit under filmens gång, helt insane hur gråt framkallande den var!
Men bra var den, även om jag inte brukar gilla drama filmer, just för att dom brukar vara så gråt framkallande.
Har nu du som läser det här inte sett filmen tycker jag du borde göra det, but be prepared to cry.

Filmen handlar om Charlie (Zac Eferon) som råkar ut för en bilolycka tillsammans med sin lillebror Sam som blir så illa skadad att han inte överlever. Charlie var Sams stora idol, storebror och den som alltid tog hand om honom och spelade baseboll tillsammans med honom på eftermiddagarna. tävlade i segling och var den där storebrorn alla önskar sig. När Sam omkommer forsätter Charlie att kunna se och träffa honom, men han är bara den enda som kan det. Fem år därpå träffar Charlie på en gammal bekant seglingsmotståndare och blir påmind om det livet han en gång levde, livet då Sam fortfarnade fanns med i bilden. Lockad av en kärlek, modet att möta en rädsla och styrkan att bryta sig fri - Hur ska Charlie göra för att inte svika sin lillebror Sam eller mista sin kärlek Tess?
Live. Love. Let go.


Dyón kopia?



Här kan vi ju börja snacka om Dyón kopior..


When I'm on your mind, I'm on cloud nine

Ska snart bege mig till stallet för att släppa ut pållarna och fixa alla stallsysslor. Sen hem och städa det som brukar kallas sovrum och inte liggande garderob, om man säger så...


Skrittjobb barbacka i grimma

Kom just hem från stallet efter att ha vart och motionerat Kira lite lätt eftersom hon blev vaccinerad i Onsdags, tog en liten tur barbacka i grimma. Vill inte rida använda bett ännu så tog på en lädergrimma med fårskinnsludd och hade lädertyglar till det, fungerade riktigt bra. Har ett hackamore men det gillar hon inte sådär jätte bra, så grimman var nog mer uppskattat. Är nog inte många som skulle hoppa upp barbacka på en het ponny som inte gått sen i Tisdags, i grimma och rida utanför en ridbana, dock är jag ett undantag. Ridbanan lät så tråkig så red runt på gården, runt stallet och ner efter infarten istället. Mest skritt och lite trav, ett lagomt pass för Kira idag. Mysigt var det då oxå, solen lös och gräset är alldeles grönt, hade kunnat skritta runt där mycket längre på min fina ponny. :) 

 

Smokie, F-97 :') <3

Glädjande mail!

Fick en kommentar tidigare idag som gjorde mig väldigt glad, en kommentar från Jennifer Filippou. Och såhär stod det i kommentaren:  "Troll Jahn är pappa till min familjs häst Trollani :) Och det gör Trollani till kusin med Järvsöfaks! :)"

Sen fick jag ett mail av henne där hon skickat med en bild på hennes och familjens nordis Trollani, riktigt söt var den!



Hon skrev även att det är möjligt att Carisma är kusin till Järvsöfaks eller hur det nu blev, rätt coolt! :)
Tror och hoppas att det gick bra att jag la ut bilden på Er fina Trollani. :)


Spräck Idealet för dressyroutfiten




Ridhjälm - Charles Owen Hampton
Swarovski skärp - Otto Schumacher
Hårnät - okänt märke
Tröja - Modern Horse
Ridbyxor - Pikeur Cindy
Ridstövlar - Tretorn Advance
Handskar - Roeckl


Jag avskyr när man sätter upp "idealet" för ryttarens outfit under träning. Dressyrryttare förväntas nästan rida med en svart Charles Owen hjälm medans hoppryttaren förväntas bära en GPA. Dressyrryttaren förväntas rida med svarta, blanka läderridstövlar medans hoppryttaren förväntas att bära Tretorn Advance stövlar. Jag förstår verkligen inte varför ridsporten har fått så stränga "regler" med hur en viss ryttares utrustning ska se ut, vad spelar det för roll om dressyrryttaren rider med Advande stövlar t.ex? På dressyrtävlingar/träningar ser man så ofta att dom bär svarta Charles Owen hjälmar medans flertalet hoppryttare bär en GPA hjälm. Jag säger inte att man alla gör på det sättet, men väldigt många. Nu har man dock börjat se mer CO hjälmar inom hoppningen, men jag har endast sett en dressyrryttare med en GPA hjälm på sig under tävling, och det är en från denna blogg. Våga stick ut från mängden helt enkelt, våga spräck idealet för hur en dressyrryttares outfit förväntas se ut.

Outfiten ovan skulle jag gärna bära under en dressyrträning, bruna Tretorn och en brun Charles Owen Hampton hjälm (som för övrigt klassas som en CO hopphjälm.) Och våga använda beige! Man ser knappt ryttare nu för tiden som rider med beiga ridbyxor, det är ju jätte snyggt! Matcha det beiga med marinblått och lite swarovski, stilrent och elegant. Våga trotsa idealet och skapa en ny dressyrtrend.


Haparanda ryttare 14/5

















© Josefin Strömberg

Jag har fler bilder men laddar inte upp fler, vill ni som tävlade ha någon får ni lämna en kommentar med mail eller liknande så kan jag skicka dom jag har. :)


Why does it rain

Har precis käkat frukost och vart ut med Milla en sväng i regnet, och inte regnar det då lite heller. Ska snart börja bege mig till stallet och mocka och fixa till pållarna, men behöver skynda mig dit när det regnar, då vill lika inte Kira vara ute. Hon får nog ta ett tjockt regntäcke med hals så hon inte blir så blöt, men hon kommer lika vilja gå in tidigare idag. Hon är en sådan ponny som lika väl skulle kunna stå inne när det regnar, hon ser bara ledsen ut när hon måste vara ute och bli blöt (även om hon så går klädd i regntäcke.) Hade hunnit droppa lite regn i Söndags (?) när vi skulle ta in dom, hon har inte ens blöt utan bara lite, lite fuktig i pälsen. Men det räcker för att hon ska tro att hon kommer smälta bort, hon studdsade hela vägen in i stallet och gick och fnös - en helt vanlig Kira under dagar det regnar och man är ute i hagen och sen ska in. Det är inte lätt när det är svårt, speciellt inte när man är så söt så man kan smälta bort av allt regn.. ;)


I'm wearing the smile you gave me

Kira och Carisma har blivit vaccinerade och fått tänderna raspade av Ingrid idag, så dom har med andra ord även vilat idag. När Kira hade fått tänderna raspade stod hon med huvudet ner mot backen och då såg man så tydligt hennes halsmuskel, har bild på det på mobilen men usbkabeln är nere. Haha, sa åt mamma att hon skulle se hur tydligt man såg den, så Ingrid kollade oxå och enligt henne har min ponny "det där var ingen dålig halsmuskel inte." Så ha, pytsan att hon är så omusklad som ni nu påstår.
Så nu bör dom inte gå med bett i munnen dom första dagarna dom får motion, men brukar skritta Kira i lädergrimma eller träns utan bett dom första dagarna efter när dom lika ska ta det lite lugn, och det brukar inte vara något problem. Rider ju ändå barbacka så ofta och hon lyssnar så bra att jag säkert skulle kunna rida utan träns på ridbanan, hon är så fin min lilla vit! :) Nu ska jag återgå till Big Brother tittande, pusspuss!


The Country Mans Lone Star



17 ekipage gjorde upp om det röda Ridsport Ponny Cup-täcket och placeringar i kategori C. Lisa Mellert tog ledningen som första ryttare i omhoppningen och hennes tid med The Country Mans Lone Star höll hela vägen.

- När vi båda bestämmer oss om samma sak brukar det gå bra - och det gjorde det nu också, kommenterade Lisa som förra året vann ett täcke i det sista kvalet.

Källa (läs mer)

Just can't get enough

For med syster min till stallet efter middagen och motionerade Kira, ett dressyrpass barbacka blev det. Lite spontant att jag följde med och red, hade egentligen tänkt låta henne vila men vädret klarnade upp och det blev till och med soligt ett tag så kände helt enkelt för att följa med.

Blev ett dressyrpass med lite "smått och gott", volt arb. serpentiner, lösgörande, ökningar i trav och lite galoppjobb. Hon var riktigt fin, så mjuk i munnen och kändes jätte maffig att sitta på! Hon gick så pass bra att jag red henne i lite högre form stundvis och det var en så grym känsla när hon jobbade på så bra som hon gjorde fast jag hade henne i en högre form, hon var så mjuk i munnen och gick och tuggade på bettet. Tog lite galoppjobb och hon fattade galopp riktigt lugnt och behöll samma fina form, nöjd! Sen prövade jag att öka traven på diagonalen när jag hade henne i lite högre form och man får en sådan grym känsla när det känns som att man svävar fram. Ökningar är något hon alltid vart riktigt bra på, en naturlig talang helt enkelt. :) I slutet av passet hade jag henne långt låg och travade henne på en volt och jag behövde knappt hålla i tyglarna och hon travade runt alldeles lugnt lång låg, är riktigt nöjd över dagens ridpass! :)


Kira back in time

Det är rätt kul när folk törs lägga spydiga kommentarer om att jag inte utbildat min häst något sen jag köpte henne och att jag inte kan rida, speciellt när dom uppenbarligen tycks tro att dom själv är så duktiga. Eftersom jag har bilder på hur hon såg ut i början och hur hon ser ut nu kan jag lägga ut dom så ni får se, och kanske känna Era kommentarer träffa Er själva i ansiktet. ;)



Sommar 2008

Där hade jag nog haft henne i runt ett år, på det året hade hon mest fått äta upp sig då hon var rejält smal när jag köpte henne. I Pajala åt hon inget direkt grovfoder som dom får hull av, hon åt mängder av korn och lusern. I Pajala hade hon mest stått på ridskolan eftersom hon inte gick lektioner då hon var alldeles för pigg och ingen ville/vågade rida henne.



Vår 2009

Sådär gick hon stundsvis våren -09 om jag red utan hjälptyglar, hon hade helt enkelt inte nog med muskler för att orka gå ett helt dressyrpass utan hjälptyglar. Jag tackar halsförlängaren jag använde mig av nästan varje ridpass sen jag fick henne fram till sommaren -09 när jag succesivt började rida utan den, men bara enstaka pass ibland. Annars använde jag halsförlängaren, den finns av en anledning.





Sommar 2009

I början av sommaren började jag hitta "knapparna" på henne och kom undefund med hur jag skulle rida för att Kira skulle gå bra. Hon är väldigt speciell att rida, och det syns tydligt om hon inte gillar den som sitter uppe på ryggen. Man kan inte "ryta" lite åt henne om hon börjar bråka, man måste sitta där lugnt och sansat och vänta ut henne. Säger du åt henne är hela ridpasset förstört, då blir hon bara nervös och vill inte alls vara med.
Där hade hon börjat bli riktigt musklad jämfört med sommaren -09, kolla bara nacken och halsmuskeln.

Ni som läst min blogg ett tag har ju sett nya bilder, men kan snöra in en eller två bara för jämförelse.
Och jag vet att på den översta bilden här under har jag händerna för lågt ner, jag har en ful ovana att råka göra det ibland när jag rider lätt, speciellt i hoppsadeln.

Vår 2011







Jag borde ju inte ens behöva skriva att det är skillnad på henne, det bör ni ju se. Hon kan gå i form utan hjälptyglar, hon har mycket mer muskler och orkar bära upp sig under ett helt pass. Dock använder jag mig ibland ändå av tidemantyglar, halsförlängare eller graman. Helt enkelt för att dom finns av en anledning och används dom på rätt sätt är dom till hjälp för hästen. Jag jobbar helst Kira i en lång låg form och inte bara hög i nacken. Hon arbetar med hela kroppen när hon rids, använder ryggen och bakdelen.
Jag kan ta all skit ni törs hitta på om henne, frågan är bara om ni själva ser någon mening i det och vad ni tror ni får ut av det? Är det så man måste göra för att känna sig självsäker? Känner man sig tuff eller tror man att man blir en bättre ryttare om man lägger negativa kommentarer på någon annan? Inte vet jag, men något jag vet är att det är extremt barnsligt och göra på det sättet. Förstår inte vitsen med att kritisera någon annans häst när det inte berör en själv, jag gillar Kira för den hon är och det är det viktiga eftersom hon är MIN! :)


Ute öser regnet ner..

..Pållarna får därför vila idag då jag verkligen inte känner för att gå ut och rida i det vädret, Kira kan lika behöva en vilodag då hon sist hon vilade var förra Tisdagen. Tänkte ev. teckna något men kommer inte på vad, + att jag inte vet vart jag har en blyertspenna. Så ser nog klart John Tucker must die istället som jag började se för någon dag sen. :) Kan dra lite kort om dagen, inte för att det egentligen finns så mycket kul att skriva då jag inte gjort något spec. Började morgonen runt 06,00 och var ut med min vovve och for sen till mormor och morfar och käkade frukost då mamma började tidigt. Somnade sen i deras soffa och vaknade runt 09,30. Fördrev lite tid fram tills kl 13,30 då jag och mormor åkte iväg till vårdcentralen och kollade min fot som jag tidigare nämnt att inte är fullt frisk. Ska iaf fortsätta käka penicillin och kolla den nästa vecka om den blivit bättre. Fick även spendera 2 timmar dära, hej å hå så roligt! Sen for jag tillbaks till mormor och morfar och käkade middag och sen for jag till stallet och fixade åt pållarna. Nå, ska kolla film nu. Pusspuss!

Hästarna jag prövred i Stockholms området, Maj -09



Enterprize ("Eddie")

Eddie som ni ser var en skimmel valack, en d-ponny. Tror han var född -94 om jag inte minns fel. Tror inte han var runt 143cm, han kändes iaf inte som en stor d-ponny. Han var väldigt lugn att rida, verkade inte stressa upp sig så lätt. Väldigt snäll att hantera och var lika lugn på backen som han var när man satt uppe på ryggen. Jag prövred han med ett hackamore, vilket jag inte hade ridit någon ponny med på väldigt länge så det kändes rätt skumt. Visste inte hur mkt jag vågade ta i tyglarna för att få han att gå i en bättre form, så prövade mest hur han var i alla gångarter och att hoppa. Inte riktigt min typ av ponny då jag tyckte han var för lat och inte var en sådan hopponny som Kira är, lite för lat helt enkelt. (Som ni ser på bilden under har jag världens fulaste sits, men jag trodde han bokstavligen skulle hoppa över - inte kliva. Sen kände jag mig ungefär en kilometer för lång.) Men en väldigt snäll ponny att lära sig på helt enkelt.





"Frans" , jag minns faktiskt inte vad den här ponnyn hette egentligen men minns att dom kallade han för Frans.

Han var också en d-ponny, lite större och grövre än vad "Eddie" var. Väldigt välutbildad inom dressyr, kändes däremot lite mindre utbildad inom hoppning. Inte så att han inte kunde hoppa, för det kunde han. Men han var inte så bra på att bedömma avstånd. På den här ponnyn gjorde jag öppna och galoppombyten när jag prövred, och jag blev helt kär i han. Han hade bara ett öga kan jag väl också tala om, men fungerade utmärkt som ridhäst ändå. En riktigt, riktigt fin dressyrponny jag gärna hade köpt själv!



Hagens Vanessa, d-ponny sto.

Många av Er som läser min blogg vet nog att den här ponnyn idag ägs av min Kompis Lina, men det var med hon och hennes mamma jag och mamma var med och kollade på ponnyer åt. Jag följde med för att prövrida dom som "smakråd", vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Men jag sa vad jag tyckte om ponnyerna.
Vanessa är en väldigt fin ponny, och det tyckte jag redan då jag prövred hon. Hon påminner om Kira i kroppstypen men är lite mindre och lite grövre. Hon var väldigt snäll att rida och ganska lätt att få att börja jobba, hoppa gjorde hon också bra och jag kan inte hitta något mer negativt i denna ponny. En välutbildad och fin ponny helt enkelt.







Chip (jag tror han hette så) d-ponny valack.

Den här ponnyn prövred jag inte (prövred ingen av ponnyerna vi såg på Söndagen då jag mådde dåligt.)
Men uppfattningen jag fick av ponnyn från backen var att han såg ganska pigg och busig ut (eller så var han missnöjd med något), sparkade bakut några gånger under tiden han galopperade. Vet att han hade haft en skada i ett ben, minns dock inte vad det var men han var behandlad och precis satt igång. Hon som ägde han tävlade för Stora Ekebys ponny Elit hoppning (stod även på ryggen på hennes jacka.) Och hon hade en annan ponny (Klippers Separate.) som hon tävlade hoppning med och därför var han till salu. Kan snöra in en bild på hennes andra ponny (som jag även såg att var ute på annons förra året.)



Sen var vi och kollade på en d-ponny på hemvägen som stod i Gävle, men har inga bilder på honom och minns inte ens vad han hette, kanske för att inte var intressant för fem öre. Hann räkna att han sparkade bakut 20ggr under ett volt varv på en stor volt. Lat såg han även ut, verkade inte så nöjd om man säger så.

Det var ponnyerna vi var och såg på och prövade när vi var ner till Sthlm i Maj - 09, en riktigt rolig helt var det iaf! :)

But you don't know what you got untill it's gone



Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag saknar den här pållen, det gör ärligt talat ont att titta på bilder på han och jag känner hur det bränner bakom ögonen. But you don't know what you got untill it's gone.
När han var ute på annons och någon ville komma och se på han sa jag alltid till mamma "dom kommer ändå inte vilja ha han." Det där var lite på skämt mellan hon och mig, för varken hon eller jag ville egentligen sälja honom. Men so whatever tänke vi ungefär, han har legat på annons länge och det ska mycket till om någon fastnar för han så pass mycket att dom köper han - men den dagen fanns den med. När jag såg hans nya ägare provrida han trodde jag aldrig hon skulle vilja köpa honom, jag trodde han skulle få gå ut i hagen till sin Kira igen. Jag var inte i stallet när dom sa att dom ville köpa han, jag var hemma och åt med min syster. Så när mamma kommer in genom ytterdörren är det första hon säger "ni kommer inte tro det här, men dom vill ha han. Dom är bara och äter så hämtar dom han sen och far." Jag minns det där på orden, det var som att få ett slag i magen, min älskade Spookie skulle flytta flera mil bort. Ska jag nu vara riktigt ärligt så hade jag ångrat mig redan innan dom ens ville komma och pröva han, jag tänkte säga till mamma att vi skulle ta bort hans annons för att jag ville ha kvar han, men dum som jag var gjorde jag det inte för jag tänkte att det inte spelar någon större roll om annonsen ligger kvar. När jag sen såg transporten rulla iväg kan jag lova att det kändes, och att Kira stod och gnäggade konstant i hagen och ropade efter sin älskade Smokie gjorde ju inte saken bättre, att vara ledsen var jag nog inte ensam om. Hon stod och gnäggade så länge att jag gick ner till hagen för att hon skulle lugna ner sig, och vem av oss som lugnade vem vet jag nu inte riktigt, men att få krama min älskade ponny var som att få bedövning - tillsammans med henne kunde jag koppla bort smärtan och gråten för ett tag även om det rann tårar längst mina kinder.

Det tog nog hårt på mig när Lady flyttade, och det trodde jag inte ens själv det skulle. Men dagen efter hon åkt och jag hade ridit Kira och gick in med henne i stallet var jag tvungen att gå förbi hennes box, då vände jg inte blicken mot den. När jag sen hade vart och lämnat Kiras träns var jag tvungen att gå förbi den igen och då råkade jag snegla mot det, och då var det som att någon vred på en vattenkran, tårarna bara rann. Jag bokstavligen sprang resten av vägen till Kiras box och kramade henne och bara grät. Jag tror jag satt i boxen och grät i 20minuter innan mamma kom och kollade om jag var klar med Kira och vi kunde åka hem, hon tittar på mig och frågar hur det var och det enda jag fick fram mellan gråten var "Ladys box.. jag saknar henne!" sen grät jag ännu mer.

Att jag saknar Smokie är ingen hemlighet, det gör jag verkligen och såhär i efterhand är det inte ett dugg lättare att varken prata om han eller skriva om han som det var i början när han hade åkt. Han hade kunnat vara min storhäst idag om jag bara bett mamma ta bort annonsen, för det vet jag att hon hade gjort. Det är lätt att vara efterklok. Varför jag ville ha Carisma efter han kan jag inte svara på om någon frågar mig, för det har jag inte hunnit fundera ut ännu. Egntligen ville jag ha en 4-årig, grå d-ponny som var till salu i höstas när vi satt och kollade på hästannonser när vi var i Umeå. Mamma skulle ringa dit och fråga om jag fick komma och pröva den men det svarade inte, och den var ganska dyr för att bara vara 4-år och endast sutten på. Jag ville ha den för att utbilda den, från början till den ponny jag ville det skulle bli av den. Men istället föll jag för Carisma, en nordsvensk som mer ser ut som en frieser, riden ackademiskt och inte hoppad med ryttare. Hmm, någonstans säger det sig väl själv att jag ville hitta något som påminde mig om Smokie, något man inte bara sätter sig på och tror att går fint av sig själv. Utan något man måste ge tid och sen kunna se en utveckling succesivt, den känslan är obeskrivlig. Hon ligger inte i samma klass som Spookie gör för mig, men en dag kanske även hon har fått nog med tid och blivit en så fin ridhäst som hon har förutsättningar att bli. För Carisma, det är ingen vanlig nordsvensk - det är en dam med rejäl utrstrålning och kapacitet för både hoppning och dressyr. Och bara från i början hon kom tills nu är det en rejäl skillnad, hon är så mycket finare nu och kan bli ännu finare!

En häst som Smokie sätter spår, men allt han lärde mig kan jag bara tacka för. Erfarenheten från han är en lärdom guld värd, han är en av två som visat mig att en häst man lägger ner tid på och verkligen älskar för den som den är och struntar i andras åsikter kan slå alla med häpnad och få dom att svälja sina kommentarer.


Dressyrträning = jätte fin ponny!

Kira fick gå ett dressyrpass idag efter middagen, och regna gjorde det till och med. Började med att skritta fram henne på serpentiner och volter tills hon kändes mjuk och hade fått igång musklerna lite. Spände sen in tidemantygeln lite så hon skulle få lite hjälp med att orka hålla formen eftersom jag hade planer på att träna mer galoppjobb på henne och i vänstervarvet är hon svagare så för att få ut mer av passet fick hon helt enkelt ha lite hjälp, hjälptyglar är aldrig fel om dom används i rätt syfte. Efter lite travjobb som bestod av volt arb. och 8-volter blev hon jätte fin och gick och tuggade på bettet. Övergick då till lite lösgörande arbete, skänkelvikning i skritt och trav. När det kändes som att dom satt bra så fick hon en skrittpaus och sen blev det galopparbete på volt. Fungerade riktigt bra och hon orkade hålla forman både i fattningarna och avbrotten och galopperade riktigt lugnt och sansat. Är riktigt nöjd över passet, hon är så fin min lilla vit :') <3


Gårdagens hoppträning (längre film)



Jag har världens finaste ponny♥
Fungerar inte filmklippet ovan klickar ni här.


Everytime I touch that track it turns into gold

Kom precis hem från stallet då jag vart och mockat och fixat allt stalljobb, och även putsat lite utrustning (Kiras hopputrustning och Carismas träns, martingal och lädertyglar.) Ska snart gå ner och käka lunch och sen börja skissa på ett inlägg som kanske kommer upp här sen ;)


baby, you're a firework

Blev hoppträning idag efter middagen, 5 och ½ hoppade vi och det gick jätte bra! :) Började först med att trava cavaletti och sedan trava över tre bommar och hoppa ett litet kryss. Sen la vi även dit ett till hinder så det var cavaletti-kryss-stigsprång. Kira kändes jätte fin och vi hade riktigt flyt så bommarna höjdes eftersom och i slutet av passet låg sista hindret på 100cm, och även det gick  riktigt bra! :) Är riktigt nöjd över dagens pass, har inte hoppa 1meter på henne sen -09 kanske? Vi har ju mest lagt focus på att hon ska lyssna på mig och inte dra iväg, + att hoppa mindre hinder så hon blir bättre på att bedömma avstånd. Men idag gick det riktigt, riktigt bra! Har till och med film åt er ;) Kvallan blev dock sämre på datorn än vad den var på kameran, men det får ni leva med. Fungerar inte klippet under så hittar ni filmen här.


Good morning to the world!

Ska springa ner och käka frukost och sedan packa ihop min kamera och bege mig och fota hopptävlingar, både ponny och häst! :)


Dressyrträning Fredag 13:e...

Nu kanske vissa tror att dressyrträningen gick jätte dåligt bara för att min rubrik lyder som den gör, men icket - det gick jätte bra! :) Hade till och med lindat benen på henne och satt på henne dressyrsadeln. Jag vet, jag sa tidigare att jag aldrig mer skulle rida Kira i den. MEN jag bytte padd under den rfån gelépadden till en fårskinnspadd och så var jag extra, extra noga med att kolla hur den låg innan vi gick ut och hur den legat på hennes rugg då vi kom in, är ju inte helt hjälplös och inte vet hur en sadel ska ligga. Den hade faktiskt legat bra, inte för trång och inte för vid. Red även med 20mm sporrar, inte illa det heller då jag inte brukar rida med sporrar och då jag gör det med 15mm sporrar. Tränade iaf på en stor volt, började i skritt med att rida runt på lite 8-volter och göra halt då och då. Skrittade fram extra länge och sen travade vi på volten och la ibland in en 8-volt och lite samlingar. När travens övningar kändes bra övergick vi till lite galopp, fungerade riktigt bra och hon fattade galopp så fint så jag tror aldrig hon gjort det så bra förut! :') Tränade även avsaktningar från galopp och även det fungerade riktigt bra, hon var så lugn och sansad. Är riktigt nöjd över dagens pass! :)

För den delen märks det att det är Fredag 13:e, min Xperia säger bara "inget SIM-kort i telefonen" fast det är där, och har prövat ta ut det och sätta i det igen och sen starta telefonen - men icket. Läste någerst att Xperia telefoner brukar hålla på sådär, dålig stil i mina ögon eftersom telefonen kostar många tusenlappar - då ska det faktiskt fungera. Inte för att jag brukar ha fördommar mot Fredag 13:e, vi köpte ju faktiskt världens finaste ponny Fredag 13:e Juli 2007, och bättre finns inte! :)

Världens finaste!♥



Idag har jag ägt Kira i 3år och 10månader, världens finaste!♥


Jag tävlar om ett..



Jag är med och tävlar om ett Shockemöhle schabrak här! :)


We fight for apples

Godmorgon! Har precis käkat frukost och vart ut med vovven och ska snart bege mig till stallet. Är kanon väder ute så tänkte ev. fixa lite bilder åt er till sen. Nå, nu ska jag byta om till stallkläder och bege mig! :)

 


Jag är med och tävlar om detta..



Jag är med och tävlar om detta snygga JW set hos Matilda, tävlingen hittar ni här! :)

they say i look better with love, but love looks better with us



Blev en skogstur med lilla vit idag med, och hon såg ut att uppskatta det både under ridturen och efteråt hemma i stallet, hon såg så glad ut. :) For samma runda som igår och syster hängde med på Hubert (*Mikkel) blev ganska mycket trav efter skogsvägen och rundan tog ca. 50min. Red även barbacka med ett rosa/silver designat Horse Comfort schabrak (köpt i Umeå på Pegasus hästshop.) Och en tömkörningsgjord på det, även en "tränsmössa" på henne då hon inte gillar alla insekter som börjat dyka upp. Varför jag rider barbacka när jag rider ut, dvs. både igår och idag är för att jag har en skadad fot och måste käka pencillin och foten är rätt så.. hm, inpacketerad? Så kan inte ha mina älskade tretorn Advance. Men den börjar väl förhoppningsvis kännas bättre efter några dagar. :) Hon kändes lugn och avslappnad och det blev ett mest "bara vara" pass, utan större krav. Sådana pass är viktiga, man läser så ofta på bloggar att folk ställer så höga krav på sina hästar fast dom rider ut på dom. Dom får som aldrig "bara vara" och gå utan större krav, sådana pass är viktigare än vad många verkar tro. Men Kira verkade iaf nöjd över dagens motion och det är även jag! :)

I'm in love!



 

I'm in love, OS tröjan är ju bara för härlig! Skulle gärna ha en i min garderob, ingen tvekan om saken. Färgerna är riktigt snyga ihop, alla små detaljer (finns även detaljer på armarna så som Big Ben.) Helt klart 10/10!


Skogstur

For ut med syster yster och Mikkel på en skogstur till Stråkanäs, pållarna fick trava på väldans bra och verkade väldigt nöjda över skogsturen. Red även barbacka på Kira, haha kanske aningen riskfyllt då hon blir väldigt pigg och het ute i skogen men det gick finfint! :) Jag som inte ens gillar att rida ut tyckte till och med det var riktigt roligt, kul med lite varierad motion då jag brukar låna ut henne så syster min brukar rida ut på henne. :)

Back on track benskydden du vill ha men inte betala multum för



Back on track benskydd, 449:- (Ord. 795:-)
Finns att köpa här

Utrustningsinläggetsom jag lovade Er var nog värt att vänta på, för sådana här skydd får du knappast billigare än vad som erbjuds här!

Vattenhinken ute i hagen

Något jag lagt märke till är att många, oförskämt många inte bär ut vatten i hagen till sin häst. Folk klagar på att hästar får stå inne i stallet för många timmar och vill ha ute dom till sent på kvällen, och med det utan vatten i hagen. Är det verkligen så jobbigt att bära ut vatten till hagen? Låter du hellre din häst stå törstig ute för att du helt enkelt är lat och inte ids bära ut vatten, säkert omedveten om vilka risker det finns att inte erbjuda sin häst tillgång till vatten 24/7.

En häst kan dricka upp emot 50 liter vatten på en dag, det med inverkan på hur stor hästen eller ponnyn är. Tror man då att vattnes som finns inne i vattenkoppen räcker så tror man ju väldigt fel. En vattenkopp har ett normalt flöde med 2-3 liter/minut vilket inte är tillräckligt då en häst behöver få i sig vattenmängden fortare. Därför föredrar 90% av hästarna en hink/vattenkar itsället för koppen, men många hästmänniskor tänker inte längre än näsan räcker och erbjuder sin häst bara vattnet ur koppen rent utav lathet från hästägarens sida.
En häst består av 60-70% vatten och om vätskeförlusten överstiger 10% kan det vara livshotande för din häst. En häst förlorar inte bara vätska genom urin, andning osv. En arbetande häst på 500kg förlorar ungefär 10-15 liter genom svett under en timme. Många tänker även att under sommaren när hästen går på bete så behöver den inte vatten i vattenkar då det finns vatten i gräset, visst det finns vatten i gräset men inte i mängder så det räcker.
Gräs består av 80% vatten men tänk dig hur mycket gräs din häst skulle behöva äta för att ens närma sig vattenmängden den behöver på en dag, när inte ens vattenflödet ur en vattenkopp räcker. Dvs, det är omöjligt att ersätta gräset mot vattenkaret. En hästs prestation påverkas även av vattnet, en häst som inte får i sig den vattenmängd den egentligen behöver kan helt enkelt inte prestera lika bra som en häst som får i sig nog med vatten.

Tror det här kan bli en tankeställare för hästägarna som läser det här och bara erbjuder sin häst vatten ur boxens vattenkopp, av ren lathet av att inte idas bära ut vatten i hagen (och för den delen även ha en vattenhink inne i boxen.) Kira och Carisma har både rena och fungerande vattenkoppar i sina boxar, och även en större hink med vatten. Dom har även stora vattenbaljor ute i hagen där det går i ca. 100 liter vatten, och dom vattenbaljorna fylls alltid på och rengörs så dom är aldrig utan vatten i hagen. Vattenhinken i boxen fylls även på när dom får kvällsmat om dom druckit så det ska räcka tills dom får gå ut i hagen nästa morgon.
Så även fast dom har bra vattenkoppar erbjuds dom vatten i hink inomhus och vatten utomhus, jag är helt enkelt inte så bekväm av mig så att jag låter min häst stå törstig och kan ta skada av det bara för att jag skulle vara så lat så jag inte orkar bära ut vatten. Så har din häst inte redan en stor vattenbalja i hagen, samt en vattenhink inne i boxen tycker jag att du ska börja erbjuda din häst det - den mår helt enkelt bättre av det!



Foto: SVA

The prom before the storm

Godmorgon på Er alla bloggläsare! Har precis käkat frukost och vart ut med min vovve och nu ska jag se det nyaste 90210 avsnittet innan jag beger mig till stallet. Förvänta Er ett utrustningsinlägg här senare som ni inte vill missa! :)


Perfect sit

"Ridbågen Perfect Sit är ett optimalt komplement till din träning, oavsett vilket mål du har med din ridning.

Bågen är tillverkad i TPE-plast (PETelastomer) som gör att bågen är mjuk, flexibel och hållbar samtidigt som den ger en tydlig ram men ändå skapar gott om utrymme för rörlighet och inverkan på hästryggen. Ridbågen fästes bakom ryggen och "krokas" sedan i runt överarmarna. På så sätt intar du en korrektare sits i sadeln genom rakare rygg, stadiga och mjuka händer och med armbågar som kommer att ligga intill överkroppen.

Ridbågen Perfect Sit är ett effektivt komplement i din träning. En kombination av stark vilja och bra tränare kan ta dig långt, så varför inte unna dig själv en belöning på vägen som dessutom hjälper dig framåt i din strävan?"

Källa: Perfectsit


Ni som läser dressyrmupparnas blogg kan ha sett bilder då Ingrid testade denna ridbåge, och enligt henne verkade den vara riktigt bra. Skulle gärna pröva rida med en sådan x antal gånger för att se om det blir någon skillnad i sitsen, tror faktiskt den kan vara riktigt bra. För en sådan här ridbåge får du betala 499:-


You're fuckin' perfect to me

Blev ett dressyrpass barbacka på Kira, och hon var jätte fin! :) Volt arb. (8-volt) då andra halvan av ridbanan var upptagen av longering. Tänkte mig mer ett "bara vara" pass, dvs. inga större krav utan mest lulla på. Men hon var så fin så det blev ett riktigt flitigt dressyrpass i alla gångarter. Riktigt nöjd, hade kunnat fortsätta hur länge som helst om det inte vore för alla mygg. Det var så mysigt när det lös sol och var varmt, och när allt flöt på så bra! :)



Pigg var hon, men det är hon ju alltid. Och ännu piggare när det stod ett hinder ute på banan, men det stod kvar från igår då Madde och jag hoppade. :)

Your star got me under the spellbound

Har precis vart till stallet för 2:a gången idag, var och plockade in hästarna. Under dagen har jag hunnit vara till skolan, vart till mormor och morfar och käkat lunch, till stallet och mocka och fixa till hästarna, fördrivit några timmar hos min syster och ätit middag hos henne. Har även lyckats ha ett hyffsat blodsocker under dagen, visst har jag känt av det lite men inte så det blivit jobbigt, skönt! :) Ska snart bege mig till stallet och borsta bort lite damm från min häst då hon vart så generös och rullat sig ute i dammet. Tror att mamma och syster skulle longera Carisma och "Hubert", får se om Kira får en vilodag eller om jag tar ut henne en sväng på ett dressyrpass barbacka, beror på om jag får på mig några skor som inte gör ont då min högerfot är lite skadad så kan knappt gå på den. Ska börja byta om nu, pusspuss!


Är det tufft att vara anonym?

Anonym om A queen with no crown:

"Alltså helt ärligt, din hästs hals ser ju för jävlig ut. Världens underhals och inga muskler alls. Herregud, du har ju haft henne i flera år, så nog borde du ju veta hur man jobbar en häst rätt. Du är så jäkla pinsam. Hur blev det med alla tävlingar du skulle vara med på? Kom nu ut ur din lilla bubbla. Far på krf och hoppträna eller något bså du kommer någonstans under din ponnytid. Tycker det är synd att du skriver på bloggen att du har så stora mål och sen blir det bara pinsamt när du fortsätter sitta och rida i kennings paddock och inte ens är nära att nå dina mål. Men du förstår nog inte själv hur det låter, tror jag. Vad är det för ide att ta på hästen jättefin utrustning och sen bara sitta och rida hemma? Kom igen nu, det finns mycket hjälp att få. Förresten så kan du ju visa oss en film på här du rider dressyr?!"


Jag brukar normalt inte ödsla tid på att svara på sådana här barnsliga kommentarer, så extremt fegt att vara "anonym" även om det nu inte går så bra. Törs du inte stå för vad du säger? 
Jag kan göra svaret kort, jag har helt enkelt inga större ambitioner för att tävla. Om du har det så är det ju upp till dig. Jag tar på henne fin utrustning för att jag vill, för att jag tycker det är roligt att köpa häst/ryttarutrustning. Som bloggare med en statistik med drygt 80 unika besökare varje dag och 130 sidvisningar och får kommentarer titt som tätt med "vad fin ponny du har!" osv, skulle det bara vara konstigt om jag aldrig fick en enda negativ kommentar. Sådana här kommentarer rinner av mig som vatten, jag kan helt enkelt ta dom med ett leende på läpparna. Men varsågod, om det här gör dig mer självsäker och får dig att må bra. Skriv du, dina kommentarer gör bara att min blogg växer ännu mer - så tack! :D


Sitter på skolan och..

Sitter på skolan och har rast? Alla har då försvunnit från Mac salen, så passar på att kolla lite ridsport nyheter och ridövningar och hittade en ridövning som lät riktigt bra, här hittar ni ridövningen. :)

Is it true?!

Katerina ute ur Big Brother, ÄNTLIGEN säger jag bara, ÄNTLIGEN! :D


A queen with no crown



Kom hem från stallet för ett tag sen, hoppade Kira tillsammans med Madde och Starre. :) Hur jag brukar rida fram innan en hoppträning har jag ju skrivit förr, men blev iaf lite jogg i alla gångarter och lite volt jobb, hon skulle lyssna på mina hjälper och slappna av. Galoppen fungerade riktigt bra, inget studds eller liknande vilket gjorde mig glad, spec när det var framridning innan hoppning då vill jag helst inte börja disskutera sådant med henne då hon brukar bli så stressad. Brukar ibland inte galoppera henne på framridningar innan hoppning för att helt enkelt slippa stressen, men idag fungerade det riktigt bra! :) Började med att trava tre bommar och så var det ett kryss efter, sen blev det 5 och en halvan. Tre travbommar, kryss och en oxer (eller ett stigsprång, kommer inte ihåg vad det var när det byggdes upp.) Kira hoppade riktigt lugnt och fint och sista sprången låg på ca. 90cm. Hade kunnat hoppa mycket högre, vilket mamma till och med såg som stod på backen för Kira och jag hade riktigt flyt idag! Men nöjde oss på 90cm då det gick så bra, men det här var en sådan där dag då det kändes att man hade kunnat höja hindret mycket mer så fint som hon hoppade. Riktigt nöjd över hoppträningen! :) Har tyvärr inga bilder från själva hoppningen, bara från då jag ridit klart. Så bjuder Er på två sådana.
Så får ni ju på samma gång se hennes outfit. :)


Hittade gamla bilder..

Hittade gamla bilder från en hoppträning, från Mars -09 tror jag dom var. Visste inte ens själv om att jag hade dom, hittade ett minneskort och satt det i datorn. Så tänkte bjuda Er på dom ;)








Innan lyckan tar fart och springer brevid,måste du skynda och hinna förbi

Har precis kommit ut från duschen och där innan har jag ridit Kira, ett dressyrpass blev det. La mest fokus på att få henne att kännas avslappnad och lugn och inte vara så stressad och springig. Traven fungerade riktigt bra då jag travade fram henne, red på lite volter och serpentiner och sen ökade jag traven någon gång efter långsidorna. Galoppgfattningarna fungerade oxå bra, och det är ju då hon brukar studdsa och stå på bakbenen men idag gick det jätte bra! :) Dock gick själva galoppen mindre bra då hon tyckte vi skulle ha något i stil med "hur fort kan du galoppera ett varv runt ridbanan". Stark var hon, det nekar jag inte och det tog mig två varv innan jag fick henne att bryta av till trav. Så ja, kan nog passa att säga att hon var väldigt het och stark idag. Så fick ringa efter mamma som var inne i stallet så hon fick komma och hjälpa mig, haha bra att mobilen är uppfunnen! ;) Så fick trava henne på en stor volt, sakta av och trava igen tills hon blev lugn och inte bara drog iväg. Fungerade jätte fint efter en stund och hon blev riktigt lugn i slutet av passet, så jag är nöjd. :) För den som är nyfiken hur vi såg ut under dressyrpasset så kan jag skriva det här under, har en bild på mobilen men orkar inte ladda upp den nu. :)

Jag bar:
- Marinblå ridhjälm med blingbling, (382 swarovski stenar.)
- Röd Mountain Horse Crew jacka.
- Beige/gröna rutiga helskodda Back2back ridbyxor.
- Beiga ridsockar.
- Mountain Horse ridskor.
- Marinblå/röd/vita handskar.

Kira bar:
- Brun Henri de rivel fletcher hoppsadel
- Horse Saver gelépadd
- Sadelgjord med mindre magplatta och ludd.
- Rött schabrak med silverpasspoal.
- Svart achenträns med swarovski pannband.
- Röda benlindor fram.
- Tidemantygel.
- Bruna strykkappor bak.
-

Flexi sporrar

Är sjukt sugen att klicka hem ett par flexi sporrar från Lamicell, så coola! Enda minuset är att dom bara finns i 20mm. Finns även ett par snygga flexi från Metalab, snör in bild på både Lamicell och Metalab! :)

 

Lamicell Flexi




Metalab Flexi

 


Jag har mitt huvud över ytan, jag kan andas lugnt och lägga hela mitt fokus på denna vackra stund

Norlie & KKV – Pressad av tid - ny favoritlåt, så grym!
Taio Cruz – Telling The World - Radio Version
Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything


Lilla lady, hey!



Blir alltid lika glad när jag ser den här bilden, Kira är så söt och jag ser så liten ut, ändå är den bara sen -09.
Bilden är från sommarlovet, då jag mådde rent sagt förjävligt pga alla omställda insulindoser. Minns att jag inte ville rida, jag vågade inte sätta mig på en häst då det kändes som att marken gungade och och jag trodde jag skulle svimma, näst intill dö också. Haha, såhär i efterhand kan jag le lite åt det hela, även om jag ibland kan känna samma känsla idag men veta att den är helt ofarlig så är den lika obehaglig. Minns att jag absolut inte ville rida den där dagen, att mamma hade longerat Kira innan och mitt i allt bara "upp och hoppa, det går bra ska du se." jag grät för att jag var så rädd, mådde så dåligt och trodde verkligen jag skulle dö där jag satt. Kira gick jätte fint den korta stund jag åkte runt på henne, och när jag hoppade av är jag ganska säker att jag sa något i stil med "det var inte så farligt, men det var jätte hemskt och jag mådde jätte dåligt. Men jag dog ju i alla fall inte..". Men att undvika situationer som denn jag beskrev gör inte saken bättre, om man pinar sig igenom dom blir allting mycket lättare och rädslan minskar och man slutar vara rädd för känslan, tro mig jag vet. :)

Köttsoppa till middag? Skulle icket tro så..



Sitter hos mormor och morfar och här serveras det köttsoppa till middag, något min mor, syster, moster och alla kusiner blir överlyckliga över och tycker är jätte gott. Jag själv räknas inte med i "gilla köttsoppa gruppen", jag är den enda som rynkar på näsan och frågar vad jag får till middag istället. Haha, dock dricker jag buljongen från soppan ;)

You're from a whole other world, a different dimension



Hade jag nu inte vetat att den här låten är Katy Perrys egentligen så hade jag lätt kunna tro att den var Tylers, för hans cover av den är många gånger bättre än orginalet! Som de flesta av hans covers - a own level.


Godmorgon världen!

Ute regnar det, är kallt och blött. Sådana här dagar blir man automatiskt mindre inspirerad till att fara till stallet, men snälla, det regnar ju bara. Bra fråga egentligen varför man blir mindre inspirerad till att gå ut när det regnar, jag menar, det är ju bara vatten. Är bara och klä på sig, det finns något som heter regnkläder och dom är inte uppfunna för att man ska titta på dom. Sitter och grunnar vad hästarna ska få på sig för tecken, ett riktigt dilemma det där. Vet ju inte om det ska regna hela dagen eller om det kommer bli sol senare, för blir det sol blir det ju varmt i regntäcke. Mest Kiras täcke jag funderar på, rutigt regntäcke från Börjes eller tunt äppelgrönt regntäcke (Kiras allmänt kallade "galonkläder") från Hööks. Det äppelgröna har hon mer på sig om det är väder att ha täcke så hon inte färgar om sig till brunskäck, roligt att rulla runt i lera och sen stå och se ut som en hundvalp när jag hämtar in henne och hela hon är brun och tjock i lera. Sådan dagar älskar jag att äga en skimmel..


Spring season - dressed for success in pink






- Kingsland Hoodie
- Kingslans Piké
- Charles Owen Ayr8
- Gersemi ridbyxor
- Roeckl handskar
- De Niro boot Millenium Ramses 3
- JIN sporrar


Boy, you're an alien

Kom precis hem från praktiken (stallet) , pållarna är ute i hagen och allt stalljobb är fixat och klart! :) Ska snart bege mig till mormor och morfar för att käka lunch, så får avrunda inlägget här. :)

Btw, tack alla gulliga läsare för Era fina kommentarer! :)


Såhär i efterskott...

Som jag skrev förra veckan hann inte mina presenter komma tills den dagen jag fyllde år, dvs. för prick en vecka sen. Men nu hade mamma och systers present anlänt från Holland så fick det idag istället. :) Och nöjd är jag, hade önskat mig allting så det satt ju inte helt fel. Fick iaf en hoodie (marinblå) av märket Royal Equus, en t-shirt av samma märke (marinblå) och ett par Roeckl meredith michaels- beerbaum ridhandskar. :) Kan snöra in bild sen på hur tröjan och det ser ut, men ids inte just nu då jag måste käka kvällsmat.

Hinner skriva lite kort om dagens ridpass iaf, som blev ett dressyrpass barbacka. Mkt serpentin arb. och lite galoppjobb, kort sammanfattat så gick hon jätte bra, men pigg var hon! :) Nu måste jag käka känner jag, pusspuss!

Bloggfråga: Vad heter din häst/ponny?

Läste på någon sida att det var en som undrade vad ponnyer i världen heter, och att man skulle skriva in sin ponnys namn där. Jaha tänkte jag, varför inte liksom. Det kan ju vara kul att se om det finns fler ponnyer i världen som heter som ens egen (varje ponny har en röst "knapp" där man klickar om ens ponny heter samma sak.) Rullade igenom listan, ingen ponny som heter Shikira fanns med så jag fick helt enkelt skriva in hennes namn. När jag skrivit in "Shikira" tittar jag på namnet och funderar, fan vilket coolt namn egentligen. Enda sen jag fick henne har jag tyckt det vart lite tråkigt, så vanligt. Men när jag nu ser att det inte alls är så vanligt och började fundera så har hon ju faktiskt ett rätt coolt namn. Jag menar, vissa hästar har människonamn (eller kallas för ett människonamn, ex. Frans. Tog exemplet från en häst jag prövred i Sthlm -09.) och det är inte alls lika kul enligt mig som något fräckt namn. Inte för det spelar någon större roll, men det är kul att se vad hästar heter.

Jag har hört flera hästar som heter Shakira, men inte Shikira. Många tar även fel på Kira och säger Shakira, men jag antar att det är för att det är det man hör mest. Kira kommer ju från Danmark, och kanske säger man Shikira mer där än vad man gör i Sverige? Inte vet jag, men hon har ju iaf inte ett människo namn. :)
Dock säger jag iprincip aldrig Shikira, jag säger Kira för jag tycker det passar henne bättre. :)

Bloggfråga, vad heter din häst/ponny?


Count your smiles instead of your tears, Count your courage instead of your fears

Min uppdatering suger, ursäktar mig så hemskt för det. Men jag har helt enkelt inte haft något spec att blogga om, därför skriver jag när jag känner för det. Lite synd för min statistik som legat sky hög, men å andra sidan är det inte hela världen för den stiger när jag bloggat.

Dagen har flytit på rätt bra, ändå lyckats ignorera känslan av att mitt blodsocker åker puckelpist, är som en studdsboll man kastar iväg eller åker berg- och dalbana - kalla det vad ni vill. Ni som inte vet hur det känns när blodsockret ena stunden ligger sky högt och sedan går ner och ligger på en normal nivå kan inte förstå känslan och rädslan man kan känna av det. Men man måste börja någonstans, pina sig igenom sådana känslor är väl inte det roligaste man kan göra men när man väl "övervunnit" det är det en enorm lättnad. Låter säkert dumt för folk som inte förstår känslorna man känner, men det bryr jag mig inte om. :)

Till hästarna då, blev ett pass barbacka på Kira efter middagen och lite övertalning från mig själv till att jag skulle rida om jag ändå helst hade låtit bli pga. blodsockret, men inte ska det då bestämma vad jag ska göra bara genom att skrämmas med känslor, ju mer jag utsätter mig för känslorna och ändå gör det jag tänkt göra och inte tänker så mkt på vilken nivå sockret ligger på, ju fortare blir man av med dom skrämmande känslorna. Jag är ändå så duktig så jag känner vilken nivå sockret ligger på ett ungefär även om jag inte kollar, så varför lägger jag ens ner så mkt tid på att fundera på det? Tankar kan vara knasiga ibland, men jag antar att det bara är att jobba vidare med blodsocker nivån. :)
Blev iaf mkt. volt arb på en het ponny, eller om jag bortser från traven så var hon inte spec het. Hon var riktigt fin då jag skrittjobbade henne och kändes verkligen avslappnad, kanske var massagen jag gav henne i nacken innan passet som hjälpte henne att slappna av? Inte vet jag, men hon var iaf lugn och avslappnad. Sen till traven var hon mest springig och busig, fungerade bättre mot slutet. Galoppjobbade henne även lite och det gick super, inga "stegringar" utan det flöt på fint. Stark var hon, men red på ett bett jag inte brukar ha (vanligt tränsbett utan fasta ringar) då jag red med ett westernträns, skit snygg var hon i det! Men i övrigt gick passet bra! :)

Ska käka kvällsmat nu och sen se Big Brother, pusspuss!
Fan vilket långt inlägg det blev...


What's worth the prize is always worth the fight

Finns dagar när jag önskar att jag inte hade diabetes, eller det önskar väl ingen att dom hade..
Men just sådana här dagar, allt känns jobbigt, upp och ner och bak och fram. Blodsockret åker puckelpist och kroppen känns därefter, duktig känner jag mig iaf som trotsade känslorna i kroppen tidigare idag och promenerade en sväng. Får bli dagens motion då jag inte hade ork att sätta mig på en pålle idag, jag hatar att ha känslor man måste utmana för att bli av med dom. But I guess - What's worth the prize is always worth the fight, just keep your head held high and this pain will die.



@ School

Sitter på skolan och redigerar lite bilder, slutar snart. :)

Tänkte vara snäll och ladda upp några av bilderna, men datorn vill inte som jag vill - jag hatar mac..


Love is the movement

Kom hem från stallet för någe tag sen, for dit efter middagen och motionerade Kira. :) Blev mkt volt arb. då mamma longerade Carisma ute på andra halvan av ridbanan. Kira var iaf helt sjukt pigg och het, fast det är hon alltid dom första dagarna man rider om hon vilat några dagar. Kan inte påstå att jag är direkt nöjd över passet, det har jag oftast svårt att vara om hon beter sig som hon gjorde idag och inte lyssnar och bara stressar. Nåja, sådana pass är bara nyttigt att få ibland. Galoppjobbade henne även lite och det fungerade iaf bättre än jag hade förväntat mig, trodde hon skulle resa på sig och hålla på. Blev bara en gång hon reste på sig lite och tjurade när vi skulle galoppera, men det löste sig. :) Hade inga direkta "krav" på hur jag ville att hon skulle gå ang. formen. Mer att hon skulle lulla på och ta det lite lugnt, ville inte jobba henne i högre form då jag vill ge henne några dagars "igångsättning" utan större krav mer än att hon ska lyssna och vara avslappnad. Haha, hann även klippa/rycka manen på henne så hon inte ser ut som en islänning. Under vintern har jag nämligen låtit henne ha lång man, vilket inte är det vackraste på henne men när hon har vinterpäls och är lurvig är hon riktigt söt med lång man. Inte lika vackert med kort sommarpäls, då blir även manen kort. Som sagt, inte vårt bästa pass men nyttigt att kunna ta motgångar också - även det blir man duktigare av.


Kieffer Wien dressyrsadel, till salu





Svart Kieffer Wien dressyrsadel, 16,5" normal mot vid bom (även cutback skuren för att passa hästar med högre manke.) Säljes pga. att den inte längre passar Kira. Säljes ink. stigläder och stigbyglar.
Pris: 5.000:-


telling myself that it's okay to not be okay all the time

Blev kär i en låt som var med i Step Up 3, Jessie J – Who You Are

Nu ska jag dra till stallet och släppa ut pållarna och fixa. :)


"to get those shoes you have to deserve them"

Har precis sett Step up 3, och lovar att den är den bästa film jag sett! Har sett dom som är innan 3an, men den här var GRYM! Absolut sevärd för den som inte redan sett den! :)