Ge mig ett papper, en penna och ett sudd..

..Och det kan reslutera i något sådant här.



..Blev kvällens tidsfördriv! :)


Scary!

Var tidigare ute och red Kira i mörkret (på ridbanan visserligen, men de var mörkt fast lamporna var tända), fast ridturen blev kort när jag såg två lysande ögon i skogen och satt på en häst som var så nervös så hon studdsa upp, i sidleds och backade. Jag tyckte de var bäst att fort gå in! För är man björnrädd, då är man! :O


Nu till stallet för att..

Nu till stallet för att motionera lilla vit, eller först ska jag läsa igenom några mail jag just fått på några hästar (ska även se filmer jag fått medskickade.) :) Sen ska jag till stallet, antingen blir de lite dressyr eller så tömkör syster henne. Sen är jag anlitad som frisör, awesome!


A smile on my lips

Telefonen ringde, dock 2 timmar senare än vad som var sagt, men jag klagar inte..

...För jag slipper gå Teknikprogrammet!

Kan inte beskriva lyckan, att slippa läsa vissa ämnen som känns så otroligt värdelösa (okej, inte värdelösa, men ingenting för mig har jag insett.) Ex. att MÅSTA läsa upp till matte C, ha CAD lektioner (visst, dom är lite halv roliga, fast jag ser ingen mening i de.)

Men jag hade tur, ibland är det lönande att vara envis och veta hur man ska prata sig fram.
Iaf den här gången, för det fungerade! :)


Ridin' solo

Sitter och kollar hästannonser, som vanligt. Dock blev jag lite halvt besviken eftersom en häst jag velat fara och se på tydligen är såld. De var ju lite synd.. nå jag ska inte säga ngt, jag kanske inte ens hade tyckt om den irl? :)
Har faktiskt några andra pållar "på lager", och någon av dom kanske är ännu finare. (Väntar på film och bilder som jag är lovad att få.) Fast, inget i ponnyväg är finare än lilla Kira :) <3
Just nu, väntar jag på att min telefon ska ringa. Fast jag vet inte om jag vill svara, eller jo jag måste, fast jag vet inte om jag kommer bli glad eller besviken av vad den säger. Det beror ju lite på, nåja.. jag kanske nämner de sen :) Nåja, hur som haver så avrundar jag detta inlägg nu. Puss!



a sweet little princess jumps around and around

Kom just hem från stallet, hoppade 5 & ½:an för mamma med Kira, gick super!!! Hon var jätte mysig och hoppade jätte fina språng! :) <3 Och, de sista hindret var ganska högt (: Ska kolla hästannonser nu, sen se Idol. Puss!

Bless on the broken road

Funderar om jag ska våga ta en klunk av caffé latten, det har gått 20min sen jag sist prövade dricka, ni vet.. då den var alldeles för het. Fast jag tror jag väntar, för de gör väldigt ont i tungan om den är för varm!
Ska snart käka middag tror jag, och sen fara till stallet för att motionera min älskade, lilla vita ponny.
Funderar om jag ska hoppa lite med henne, beror på hur underlaget på banan känns :)
Red iaf dressyr för mamma igr, och hon var jätte duktig! ♥
For iaf och mockade till henne när jag slutade kl 11, eller först var jag och käkade lunch hos mormor och morfar.
Så jag behöver bara motionera henne sen, och fylla hennes höpåsar. :)
Ska även kolla om Smokie's kvarlämnade, bruna Eskadron skydd passar på henne, fast dom kan vara för långa.
Känns lite konstigt att inte se han gå tillsammans med Kira när man kommer till stallet, fast när dom gått tillsammans i över 3år, är det nog inte så konstigt att det känns lite ovant. Lilla Smokie... <'3
Fast att se de på den ljusa sidan, Smokie fick verkligen rätt ny ägare, han kommer nog trivas där. Och, jag får en storhäst som jag väldans länge har velat ha, och jag kan ha kvar Kira. ♥


Drick aldrig för het caffé latte..

..För de gör gaaaaalet ont på tungan! Råkade just göra de misstaget, och jag lärde mig av det!
eller jag hoppas iaf det..


3 favoriter, Idol 2010

Sebastian Krantz



Daniel Nordberg



Elin Blom


Azuum!

http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=395587&kop=1&inriktning=&typ


Standing where you left me

It comes a day when you have to realize what's the best thing to do,
even if it will break your inside. 
'Cause if I love you, then I have to let you go,
 so just let the tears drop..









The pain hurts, I love you.. ♥

flames to dust

Just nu, skulle jag egentligen suttit i en bild på väg söder ut för att fota nationell hästhoppning upp till 145cm. Men så blev det icket, fast ska jag se de från den ljusa sidan kan det finnas fördelar med de.
Min blodsockernivå kanske hinner bli bättre, och min kropp hinner vänja sig med det nya insulinet.
Fast å andra sidan, ev. beger jag mig söder ut om 2-3 veckor? vad de nu var, och fotar hoppning, dock bara upp till 130cm ;) Nu ska jag snart bege mig mot stallet, för att släppa ut två vita små spöken i en brun, lerig hage.
Sen blir det allt vanligt stallfix, dvs. mocka, fylla hö osv. Och så måste det inhandlas mer kraftfoder, så de ska väl oxå fixas. :) Nå nu måste jag gå och byta om till stallkläder, puss!


Insulin

Blev just påmind av blodsockret att jag bytte insulin igår. Och tro mig, just nu känns och det är ingen underbar känsla inte. Men förhoppningsvis ska väl kroppen börjat vänja sig lite smått med de nya insulinet. Inte konstigt när man haft samma sort av långtidsverkande insulin i 4år och sedan får byta till en helt ny sort, då är de väl inte mer än normalt att man känner av de.




So you do

Ska strax på dejt med John Blund, tänkte bara hinna blogga lite innan.
Kvällen har spenderats framför Idol, eller tja.. mer rätt blir de väl framför tvn? Tsm med mamma och hundarna iaf. :) Har även hunnit käka och fått pröva mitt nya långtidsverkande Insulin, får hoppas att de blir bättre med de!
Slipper iaf skolan imorgon eftersom jag har fått byta till en helt ny sort insulin och då kan man börja må dåligt eftersom kroppen måste ställa om sig efter dom nya insulindoserna osv. Så känns rätt skönt faktiskt, alltså de med att jag slipper ngn tjofsanhofsan konstig "må-bra-dag" eller vad de nu hette?
Nå nu ska jag avrunda inlägget, puss och godnatt :)


Scapa Sport

Sitter och kollar på Scapa sport schabrak, det kliar i fingrarna.. jag vill klicka hem 2 st!
Men ska försöka hejda mig i några dagar iaf :)


Jag är med och tävlar..



..Om ett super snajsigt pannband från http://Cavallionline.se hos http://showjumper.blogg.se


Nu är det bara att hoppas! :)


You have a way of moving me, a force of nature, your energy

Tjoh!

Idag är de Måndag, vilket menas med att helgen är slut och skolan är igång. Min skoldag blev iaf väldans kort (data och matte) då jag skulle iväg till Sunderbyn för rutinbesök och kolla diabetesen. Jag är iaf 173cm lång, hyffsat nice eftersom jag alltid velat vara 173cm ;)
Skulle även tagit blodprov så Anki (min läkare) skickade förra gången med mig bedövningsplåster (Emla) hem så jag kunde sätta på armvecken då jag absolut inte gillar att ta blodprov. Satt och nervösade dom sista 50 minuterna innan jag skulle in, som pricken över i:et var dom lite försenade så jag hann vara nörvös ännu lite längre, occh jag menar väääldans nervös. Ni vet, sådär nervös så man börjar må illa..
Anyway, jag bad henne sticka mig de första hon gjorde så jag skulle kunna sluta vara nervös. Då sa hon att hon bara skulle kolla vad för prover de var hon skulle kolla och så ba "jag kan göra dig glad, du behöver inte ta några blodprover :)" Jag hade alltså suttit och vart jätte nervös i nästan en timme och så behöver jag inte ens ta blodprov. Fast å andra sidan, jag slutade vara nervös på direkten ;)
Känns iaf bra att jag fått mina insulindoser höjda osv, så får väl hoppas mitt blodsocker börjar ligga i en mkt bättre nivå än vad det gör nu :/ :)

Sen ikv har jag även vart och ridit Kira, med mammas hjälp från backen och det är jag väldigt glad över då min ponny hade egna tankar om hur passet skulle se ut. Hon vägrade fatta vänster galopp och började istället studdsa upp och ner, backa och svänga på sig, sticka osv. Men tillslut fick vi ornding på de och hon gick jätte fint :)
Sen när jag skulle trava efter jag galopeprat henne blev det istället passage i sidleds och så kunde man vägra och svänga, och när man blev tillsagd blev man småsur och kickade. Med andra ord var de en dag då vi inte riktigt kom övernes under passet men i slutet fick vi till de och allt flöt på bra och Kira var jätte fin! :)

Ska gå och käka nu och göra klart några engelskauppgifter och sen ska jag se film. Blev visst ett långt inlägg, men whatever. Ni läser min blogg frivilligt så strunta i att läsa inläggen om dom känns för långa då ;)


Nallebjörn?

Nu ska jag gå och dejta min säng och alla kuddar och somna till en film, men först ska jag be min nallejörn till hund komma fram (hon ligger under sängen), be henne hoppa upp i min säng och sova med mig. En riktig liten nallebjörn som sovkompis :) <3
Puss och godnatt :)


Nallebjörn?

Nu ska jag gå och dejta min säng och alla kuddar och somna till en film, men först ska jag be min nallejörn till hund komma fram (hon ligger under sängen), be henne hoppa upp i min säng och sova med mig. En riktig liten nallebjörn som sovkompis :) <3
Puss och godnatt :)


I ösregnet..

I ösregnet ska jag börja bege mig mot stallet för att släppa ut pållarna, mocka etc. Funderar vad Kira ska få ha för regntäcke på sig, måste kolla http://yr.no om det ska regna hela dagen? sådär ja, nu är vädret kollat och nog skulle de regna hela dagen så det blir nog regntäcke med hals idag.
Nå nu ska jag iaf gå och dra på mig stallkläder, puss!


Rubriklös!

Ska strax gå ner och käka kvällsmat, sen hade jag tänkt plugga lite engelsk grammatik men tror inte jag orkar för jag känner skallebang försiktigt knacka på. Har ändå inte nå mkt kvar att göra av uppgiften, för är man flitig på lektionerna så slipper man läxa ;) Anyway, sen efter jag käkat funderar jag på att se film men frågan är bara vad? Step up? John tucker must die? Nåja nu måste jag käka (och stänga igen laptopen innan jag får mer ont i huvve), puss! :)



Je t'aime ♥



Like fire and rain
You can drive me insane
But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
We're like different stars
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing


18 September..

..Är inte som vilken dag som helst för mig, den här dagen för 4år sen kan jag berätta i minsta detalj.

Min dag den 18:e September 2006, börjades med ett besök på sjukan för att ta blodprov. Vilket hade blivit en vana för mig då jag var dit och tog blodprov säkert en gång varje vecka. Egentligen börjar väl "the story" den 17:e, så jag måste nog ta de hela från den dagen.

Den 17:e September kom mamma och hämtade mig hos mormor och morfar efter hon slutat jobbet. Jag hade precis hunnit hoppa in i bilen då hon frågar mig "hur mår du?" halvhjärtat svarade jag väl "bra" något som inte på långa vägar var sant, något jag inte var ensam om att veta. Vi hade precis passerat ICA på Näsbyn när hon säger "din läkare ringde mig idag, du ska och ta ett fast blodsockerprov imorgon på morgonen." Mitt svar var "Så dom ska kolla om jag har diabetes? Hoppas jag har de!" Mitt svar kanske inte låter så normalt för Er som läser de, men för mig var det ren sanning. Jag hoppades att jag hade diabetes så att dom kunde säga varför jag bara rasade i vikt och inte orkade någonting, för att bara rasa i vikt, hur mycket du än äter och ingen läkare hittar felet är inte särskilt tryggt kan jag tala om.

Så den 18:e September 2006, började jag morgonen med att fara till sjukan för att ta blodprov. Hon som tog proverna på mig sa att vi kunde fara hem så skulle dom ringa när dom kollat vad proverna visade. Så mamma skjutsade mig till skolan där vi hade en NTA-lektion, där några från ett kemiföretag var och skulle ha lektion med oss. Jag hann knappt börja den lektionen innan Anna, min lärare bad mig följa med henne till vårt hemklassrum.
På väg till klassrummet möter vi mamma. Både mamma och Anna förklarar att min läkare hade ringt och berättat att mina blodprov visade att jag hade diabetes och var tvungen att åka till Sunderbyn sjukhus samma dag.
Gråtandes, så fruktansvärt rädd åkte vi förbi mormor och morfar så jag skulle kunna äta lite lunch innan vi for till Sunderbyn eftersom läkarna hade sagt att jag behövde få äta hemma så jag skulle kunna äta i lite lugn och ro.
Jag minns hur jag hoppade ut bilen hos mormor och morfar, öppnade ytterdörren och gick och satt mig på en köksstol och grät. Jag grät av rädsla, för just då tror jag aldrig att jag hade vart så rädd som jag var just då.
Jag kan den dagen i detalj så jag kan till och med nämna att jag åt plättar till lunch den dagen.

Sen bar det iväg, iväg till sunderbyn. Jag och mamma blev mött av min läkare och en annan läkare kollade min längd och min vikt som då var 151,2cm lång och jag vägre, usch de är nästan så jag inte kan tala om de för jag vet hur smal jag var.. 29,4kg. Räknar man ut ett BMI på den längden och den vikten visar det såhär:

< 19 = underviktig
idealvikt = 19-25
övervikt = 26-30
>30 = fetma

Med en vikt på 29,4kg och en längd på 151,2cm blev BMI:et 12,7. Och med andra ord betyder det ju väldigt underviktig.

En sjuksköterska emblade mina armveck (bedövningssalva) då jag har inte gillar att ta blodprov i armarna utan bedövning. Så under timmen bedövningen skulle börja ge effect så fick jag äta 2 mackor, jag kan till och med säga vad det var för mackor och vad det var för pålägg på dom om de skulle behövas.
Så när timmen gått togs de ännu lite fler blodprov den dagen, totalt hade jag tagit 10 rör blod den dagen.
Dom kom fram till att mitt blodsocker var över 35mmol/l eftersom deras blodsockermätare inte kunde visa högre och mitt gjorde så att mätaren gav utslag att sockret var högre. Så jag blev uppkopplad med dropp med insulinlösning i så att mitt blodsocker sakta men säkert skulle börja gå ner till en normal nivå, vilket är mellan 5-8mmol/l. Mina dagar där bestod av att jag var uppkopplad med dropp i några dygn, en läkare kom och kollade mitt blodsocker en gång i timmen, jag fick lära mig att använda insulinsprutor och känna när jag blev låg (vilket jag lärde mig på direkten, jag till och med vaknar när mmitt socker börjar bli lågt.) Jag kan göra de här inlägget väldans långt men för att inte göra de så kan jag nämna att jag var inlagd i Sunderbyn i 2 veckor.
När jag kom till Sunderbyn var jag jätte, jätte spruträdd men att vara där botade den rädslan, och jag hade ju inga större val heller. När man måste sticka en insulinspruta själv i magen 5ggr om dagen försvinner rädslan ganska fort.

Jag kan den där dagen in i minsta detalj och jag skulle nog kunna berätta den halvt i sömnen. Så inprentat i mitt huvud är den dagen. Men ni ska veta, en diabetikers dag är inte alltid så lätt för ett blodsocker som ska ligga balanserat är inte de lättaste. Du kanske inte alltid syns på utsidan hur tufft en diabetiker kan ha de, men på insidan, där känns det ibland hur tufft det verkligen kan vara.

1461 days, 48 months, 4 years




Will.i.am - Heartbreaker

Har precis käkat frukost och ska strax gå och dra på mig ridkläder och sedan fara till stallet! :)


Work you all the way to the top

Har precis suttit och kollat på hästannonser med syster min, och druckit cappuccino!
Fast det var mindre bra att dricka de då man var (är) hungrig, för man blev bara mer hungrig av de..
Fast ska snart gå ner och fixa nå middag, typ plättar eller ngt? Haha de tar sådär lagom länge att tillaga :)
Slutade skoldagen med en kemilektion (labb) runt 13.10, vilket är lite tidigare än vad vi egentligen slutar på Fredagar men det var uppskattat! :)
For sen med syster förbi stallet och mockade till pållarna så de är fixat, så bhr man inte stressa dit och göra de innan dom ska in vid middagen. Har mkt hellre mockat innan pållarna går in än att bha mocka när dom stått inne ett tag efter dom vart ute eller skynda sig dit efter man käkat middag för att hinna med de innan dom ska in.

Får se vilken pålle jag rider sen, om jag rider idag? Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra eller om dom ska få vila, måste även höra med syster yster vilken pålle hon isf vill rida så jag vet vad jag kan planera att träna på.
Rider jag Kira blir det nog dressyrarb. med lite hoppinslag kanske, typ bommar eller ngt :)
Rider jag storhäst blir det ev. lite hoppning eller så blir de dressyrarb. Får se vem jag rider, om jag rider :)

Nu ska jag iaf strax gå ner och göra mina plättar för jag är så hungrig så jag nästan mår illa, inge roligt..

hahahaha!

You give me something

Ska strax gå och dejta min underbara säng och slå på en film.
Det blev btw några hopp med Iris, och hon gick perfekt! Under tiden jag red fram så red jag mkt på volt i skritt och trav och jag kan inte säga annat än att jag älskar henne, hon är rent av en magisk sagoponny! <3
Och hoppdelen flöt på jätte bra! Hon kunde hålla en jämn, fin galopp och bedömde avståndet till hindret jätte bra! :) Sådana ridpass är guld värda, känslan efter går inte att beskriva. Den är bara.. helt magisk!
Nu ska jag gå och se film, puss och godnatt!


a sweet little princess jumps around and around







Bild 1: Hoppträning våren/början av sommaren -09. Min ponny är starkt och het mot hindret och bestämmer lite själv hur fort det ska gå.

Bild 2: Hoppträning sommaren -08. Att hoppa i dressyrsadel är inte de roligaste, men de går (iaf när de inte är stilhoppning) Hoppar ganska högt bara ngn månad efter de att min hopprädsla försvunnit. Det är jäklarns bra med en het hopponny för att bota en sådan rädsla! :)

Bild 3: Alldeles i början när jag hade fått henne, bara ngn vecka efter. Min ponny har inte så mycket muskler och vi hoppar småhinder för att börja bygga upp en hoppgrund på.

Tror kanske att det blir lite hoppning med min sagoponny ikväll, fortsätter nog på samma spår som sist och tränar på avstånd och antal galoppsprång. :) Annars kanske jag låter storasyster dressyra med Iris idag så kan jag hoppa stor hästen? :) Får de hur jag känner när jag är i stallet och vem som får hoppa idag om de nu blir hoppning. :)

Joe Brooks - Superman

Kom precis hem från skolan, nice! Har haft matteprov som sista "lektion" och det gick ju.. som de gick? Inte mitt fel att våran vikarie inte gick och hämtade min elit miniräknare som jag inte ännu fått men som hade kommit.
Så ja.. jag fick räkna miniräknaruppgifterna utan miniräknare, tack!
Jag ska ha en väldans tur om jag lyckas få G på provet för utan miniräknaren på en del av provet som kunde ge ganska mycket poäng satt jag ganska hjälplös med bara en penna och ett kladdpapper. Ibland är det SÅHÄR nära att jag inte kan hålla humöret balanserat nog under sådana tillfällen, som när det i detta fall fanns en miniräknare som är min men som läraren inte ids gå och hämta. Då börjar jag fundera vad som egentligen tänker med...
Anyway, nu ska jag kolla på Höök's hemsida om dom fått in nå snygga grejor så ska kanske klicka hem ngt om jag hittar ngt fint :)


pluggar

Sitter och ska precis börja skriva på en uppgift, känns inte så motiverad till de just nu men när jag väl kommer igång brukar de bara flyta på av farten och landa på minst ett VG. Så får väl hoppas att den blir bra, bäst att sätta igång då! :)


Frågestund om Shikira!



Nu tänkte jag göra något mer annorlunda än dom "vanliga" frågestunderna på olika bloggar. Frågorna ska handla om min underbara ponny Shikira.

MEN!...

Eftersom det där ute någonstans finns folk med nosen framför en dator, med webbplatsen inskrivet på http://josefinstromberg.blogg.se och just nu läser detta inlägg så tänkte jag bara klargöra vad som gäller på min blogg, jag kan lixom skaffa lösenordsskyddad blogg vilket menas med att alla inte kan läsa min blogg så tänk på vad ni skriver, om ni skriver någonting och framstå inte så omoget med kommentarer som ni tror jag tar ska åt mig av. Jag växte tydligen upp fortare än Er när de gäller mognadsgraden i huvudet, jag har sedan långt tillbaks kommit underfund med att folk som kommenterar negativa saker på min blogg bara är allmänt omogna, och framförallt: ni gör bort Er själva så rejält så jag nästan tycker synd om Er.
Jag läser alla mina kommentarer jag får på bloggen innan jag godkänner dom så dom syns under inläggen, och vissa låter jag faktiskt bli att godkänna bara för dom är så omoget skrivna.
Skulle jag godkänna dom kommentarerna skulle ju folk verkligen kunna se hur ni beter Er, och för min del är det inte till något negativt med Era kommentarer eftersom dom höjer statistiken på min blogg, men ni själva bör ju tänka på vad ni skriver eftersom andra personer än jag kan läsa kommentarerna och se hur ni beter Er åt mig. Your choice.

Så bara för att klargöra de hela lite.

* Omogna kommentarer som ni tror jag ska ta åt mig negativt av godkänner jag inte eller svarar på, jag är inte lika omogna som vissa av Er framstår att ni är. Och jag tar varken åt mig av sådana kommentarer eller svarar på dom. Tyck vad ni vill, tro vad ni nu vill tro om Kira men ni vet ju redan nu att den som vet mest om henne inte är ni, utan jag.

* Ni kan inte kommentera inlägg som "annonym", jag ser Er Ip-adress till varje kommentar och kan hur lätt som helst se vem som skrev kommentaren. Även vart ni bor osv, och eftersom jag haft min blogg så länge känner jag igen dom flesta kommentars id:na utan att ens kolla upp dom eftersom alla kommentarer sparas i ett arkiv och där finns alla sedan 08:a.

* Tänk på vad ni skriver innan ni skriver det, en kommentar kan ni inte klicka "radera" på när ni skickat den och sedan ångrat det man skrev.

* Varsågod att kommentera, jag kan göra listan lång men det ids jag inte. Tror ändå dom flesta nu förstått vad som gäller om ni ska kommentera på min blogg.


Frågestunden avgörs när jag känner för de! :)

Love is the movement





Ni är underbara! <3


For your entertainment

Hoppträning med pållen stod på schemat ikv, vilket oxå genomfördes.
Hoppade Kira för mamma, tränade mest på avståndet fram till hindret och få henne att galoppera i en lugn, samlad galopp tills hon hoppat eftersom damen verkar tro att man kan springa hur fort som helst och bara lyfta lite på benen så klarar man de ju iaf. Blev inte alls nå höga hinder, dels för att jag inte hoppat henne på ngn månad och eftersom vi tränade avstånd så finns de ingen mening med att hoppa större hinder, bättre att hoppa lägre och istället få till de. Var ett räcke btw, låg på 50-60cm ifall ni nu undrade.
Fick till de riktigt bra i slutet så hon galopperade samlat och lyssnade på mig tills hon hoppat och efter hindret, + att sprången blev mycket finare då hon lugnade ner sig och inte bara tog allt på fart. Nöjd är jag då! :)


Data

Har data nu, sen matte å så CAD och så slutar jag. Underbart!

Filmen jag såg igår..

Remember me, filmen jag skulle se igår (som jag såg idag) var hyffsat bra, den kunde vart bättre men den var inte dålig iaf. Det var bara ganska förutsägbart hur slutet av filmen skulle vara, så det var väl de "dåliga" med den. Såg även filmen legally blonde som gick på 3an igår och den var faktiskt rätt bra, minuset var väl alla pauser? Anyway, nu ska jag gå ner och hjälpa mamma med middagen. Puss!



Movie

Ska gå ner och käka ngt nu och sen ska jag se filmen Remember me. Robert Pattinson är ju med i den så känns som ett "måste" att se den, bara för att se om han spelar lika bra i den som i Twilight filmerna. Det gjorde då inte Taylor Lautner i filmen Valentines day. Nåja, hur som haver så måste jag gå och käka nu för mitt blodsocker vill inte samarbeta med mig idag, antingen är de lågt eller så är de högt. Puss!


Funderingar

Såg just att Krf lyckats lägga ut propositionen för hopptävlingen den 18:e, inte illa!
Hade funderingar på att fara här tidigare men eftersom dom har ngn sjuka/förkylning i stallet (och vissa hästar till och med sover ute för att dom inte vill få dom smittade?) så tänker då inte jag fara dit med Kira för jag vill då inte att hon ska bli smittad. Spelar ingen roll att tävlingen är på en vecka, men Kira ska då inte dit!
För vad låter vettigast: stanna hemma och inte riskera att få en sjuk häst för att hon blivit smittad, eller fara och tävla bara för att få en rosett? Jag prioriterar och värdesätter Kira mycket mer än en rosett, så hon ska då inte dit och tävlas :)


Lördag

Har imorse vart till stallet och släppt ut pållarna och mockat och fixat allt annat stalljobb. Sedan städade jag lite bland alla deras täcken och hängde undan täcken dom sällan använder, borstade bort spån från kiras tunnare stalltäcke etc. Sen var vi förbi på Häst & hundliv en sväng och kollade om dom hade ngt snyggt hoppschabrak, dom hade inte ens hoppschabrak.. Så fot till Granngården och kollade om dom hade ngt fint schabrak, fast dom hade så tråkiga färger på sina schabrak (+ att inte dom heller hade ett hoppschabrak utan bara allround och dressyr) Så ska kolla sen om jag ska beställa hem ngt fint hoppschabrak, eller så kollar jag kanske när jag ska till Umeå? Ska iaf gå och duscha nu (lite fel ordning kanske när man ska och rida sen?) och senare blir det nog mest troligt hoppträning med båda pållarna, kan bli intressant med storhästen då jag aldrig hoppat han :)
Anyway, puss!


Hinder

Jag vet vad jag skulle vilja ha, skulle vara ganska bekvämt om man hoppar pållarna själv ngn gång utan hjälp på backen som kan höja/sänka hinder och bygga upp om man river.
Nämligen... Hinder som Holländska företaget Kylix Products har skapat. Du behöver aldrig hoppa av hästen om du rivit då bommarna rätar upp sig till den ursprungliga positionen om man skulle riva. Du behöver heller aldrig hoppa av för att höja eller sänka hindren, det gör du lätt med hjälp av en fjärrkontroll. Organon heter hindret och finns att köpa här http://kylix.nl




Jag är med och tävlar..




Jag är med och tävlar om ett tattinischabrak hos http://showjumper.blogg.se :)


Statistik

 



För att bara ha bloggat 3 inlägg igår, och 2 på typ samma gång så var statistiken faktiskt hyffsad igår.
Iaf med 43 unika besökare och 90 sidvisningar, helt okej.
Idag sög den iaf, men har bara bloggat en gång så (de var faktiskt 34 unika besökare sist jag kollade)


Ut och fota och leka med "lillebror"

Ska ut och fota lite nu, har inte fotat "seriöst" på hur länge som helst så det känns som att jag skulle behöva göra de. På samma gång ska jag även leka lite med "lillebror" , min systers hund Charlie ni vet. Fast jag brukar kalla han för lillebror :) Nu gnäller han så ska gå nu, pusspuss!

Josefin vill ha...



Jag vill ha en sidekick, helst nyss..


Onsdag

Sitter just nu på mammas jobb och chillar, eller det borde väl stå att jag väntar här tills hon slutar.
Lite kort om skoldagen dåe? Den flöt på hyffsat fort, haha finns nog inte så mkt mer och säga? :)
Pållarna får vila idag, känns rätt bra eftersom jag red båda igår så dom kan få en vilodag idag + att jag har ont i min högra handled efter att ha suttit på ett golv och tryckt ner handen i golvet och då brukar jag få ont i handleden på högerhanden, lite weird! Hade sovmorgon imorse så hann till stallet och fixa allt på mogonen, dvs. släppa ut pållarna, mocka och fixa foder, hö och vatten.
Sitter just nu och funderar om jag ska klicka hem nå roligt, fast jag vet inte ens vad jag vill klicka hem.. haha bra kombination! Sen ikv blir de väl att se Idol, nu låter jag lite som en pressimism (eller vad de nu heter?) men fy fan vad de var många pauser igår under Idol, typ 4-5 st under en timme?!
Anyway, nu ska jag avrunda inlägget så puss! :)


Lektion

Har teknik, data och samhälle nu :)
Sen svenska och så slutar jag 15,20! :P


Bumpy Ride

Idag har jag vart lika flitig som igår gällande motionering, fast jag cyklade faktiskt mer idag än igår, så de så! ;)

Skoldagen idag gick väldans fort då jag bara hade 1 lektion, helt okej enligt mig ;). Engelska på morgonen där vi fick göra ngn "diagnos", vilket gick bra. Sen hade vi NK, ut och promenixa i skogen men behövde inte följa med då mitt blodsocker inte hade tyckt om det, så hade hål + lunch (från 09.20 -> 12.10) så cyklade tillbaks till skolan då för att ha matte men då var vikarien sjuk så vi hade ingen matte. Så då var de bara att cykla tillbaks :)
Efter middagen for jag med mamma till stallet, mamma var snäll och mockade och fixade allt till pållarna så jag bara behövde rida dom :)

Med lilla vita ponnyn blev det ett dressyrpass på banan, i hopputrustning (tyckte de var länge sedan jag hade den sadeln så hon fick bli dressyrponny med hopputrustning) Mkt volt arb, 8-volter, lösgörande och lite galopp.

Försökte mest få henne att galoppera lite mer samlat och lyssna på mig och inte bara rejsa, för det vill hon gärna göra dom första gångerna (ridpassen) hon får galoppera om det är ett tag sen man galopperat henne (typ 3 veckor?) Fick henne att lugna ner sig och galoppera lite mer samlat så när de gick bra red jag bara lite lösgörande med henne som fram och bakdelsvändningar och så skrittade jag av henne sen. Hon var iaf fin :) <3

Med stora "ponnyn" blev det även där ett dressyrpass, med bakrundsljud från E4:an där dom höll på att asfaltera och riva upp asfalt så de lät en hel del kan jag tala om, men pållen skötte sig exemplariskt. Volt arb. även där, fram och bakdelsvändningar och lite galopp. Gick bra och jag är nöjd över ridpasset, har börjat hitta "knapparna" och i slutet kändes han väldigt lösgjord och fin. Känns bra att hittat knapparna så fort på han då han inte är lättriden, utan kan testa en hel del men våra personligheter verkar passa ihop :) <3

Nu ska jag gå och dejta kuddarna, är riktigt trött men de är ju inte så konstigt när man cyklat nåon kilometer och sedan ridit 2 hästar som båda 2 kräver en hel del ridning och man får absolut inget gratis, vilket bara är bra! :)
puss och godnatt :)


baby, you turn the temperature hotter

Måste bara få tala om hur flitig jag känner mig just nu, och trött..

Idag har jag vart på skolan till 13.30, cyklat några kilometer och ridit 2 hästar (dressyrpass), inte helt illa! ;)
Skoldagen gick hyffsat fort, hade inget jätte jobbig lektion (förutom matten för den är ren grekiska .. eller vissa uppgifter är iaf de.) Sen har jag hunnit cykla några kilometer idag, vet ärligt talat inte hur många men några blev de då :) Sen när mamma slutade var jag hem och käkade ching chong mat som fanns i kylen sen igr, vilket satt väldigt fint! Sen for vi till stallet där jag red 2 dressyrpass för mamma. Riktigt flitig med träning idag känner jag mig! :)

Med Kira blev det mkt 8-volt arb, lösgörande och travjobb i låg/lång form. Gick super och hon var jätte fin!
Red henne med gramanen så hon både hon och jag skulle få de lite lättare då hon blir så enormt pigg (eller tja.. piggare än hon är i vanligt fall.) Så höll mamma lite "lektion" och det gick super! Skrittade av henne i sommarhagen.

Nu ska ni får höra, något jag dragit ut på tiden med att säga bara för att det skulle bli lite roligare ;)
Med min andra häst (Take a chance on me), en storhäst! :D är en halvblodskorsning runt 1.56cm i mnkh blev det ett lättare dressyrpass på banan, med mammas hjälp på backen :)
Blev lite volt arb, lösgörande med fram och bakdelsvändningar och några galoppfattningar. Lite för att få känna hur han känns att rida. Gick mycket bra och jag är mycket nöjd! :)

Nu ska jag gå och dejta kuddarna och somna till samma film som många andra kvällar, nämligen She's the man.
Puss och godnatt! :)


Can we pretend that airplanes in the night sky are shooting stars

Har ikv vart och motionerat lilla vit en sväng, joggade henne bara lite på ridbanan då hon vilat några dagar. Blev lite volt arb, lösgörande och någon galoppfattning. Märks att hon vilat för pigg var hon, de märktes tydligt när jag bad henne galoppera, för då studdsade ponnyn i sidled och fnös och lekte nervöst fullblod som stod i startboxen redo för att springa ett lopp. Fast när hon har vilat, då är sådant förlåtligt och det är ju inte så att jag inte har koll på henne. Hon blir bara så glad och visar det så tydligt :)
Vad har jag mer gjort.. Vart nära att vinna en sprillans Volvo S60, fattades bara nr 43:e på treans bingo, damn!
Eller det var väl mamma som hade vunnit den isf, jag satt ju bara och spelade på lotten just då :)
Nu ska jag iaf se lite She's the man och samtidigt måla naglarna hade jag tänkt. Så puss och godnatt :)


Ungefär något sådant såg de ut när hon skulle galoppera, dock är den där bilden sen -09.

One of it




Känner mig ganska duktig som endast slösade 148:- igår när jag var in på Gina på gränsen.
..För ska jag vara ärlig så betalade nog mamma chokladen och drickan, men var ju tvungen att fylla ut bilden lite ;) Fanns ju knappt nå kläder där, inget som föll mig i smaken iaf. Skulle nog kunna fylla min garderob med bara Ed Hardy och Christain Audigier kläder (om någon betalade allt) För det kan verkligen inte vara möjligt att ex. en Ed Hardy eller en Christian Audigier tröja kan vara ful?

Sen imorse, eller klockan var väl runt 12 när jag var in med syster yster och handlade så skulle hon bara in på Eurosko en sväng så följde med dit. Slutade med att vi kom från Team Sportia med en påse i min hand som innehöll en Puma huvtröja som hon betalade åt mig, tack snälla storasyster! :) <3
Sen på väg till bilden frågar hon vad jag egentligen har för tjockare tröjor, typ huvtröjor å sådant.
Jag rabblar upp märken, bla. Ed Hardy, Chistian Audigier, Adidas, Puma osv.
Då får jag de här till svar: "Bortskämda unge!"
Fast vi kom fram till en sak, märkeskläder är oftast snyggare och skönare än billigare märken :)

Nåja, hur som haver så ska jag kolla om hööks har fått in nå snygga grejor som Kira kanske skulle vilja ha, och fördriva lite tid tills min kinamat kommer hemlevererad :)
Puss! :)


Hästgodis

När ni köper hästgodis till Er häst eller ponny, läser ni då vad godiset innehåller eller väljer ni påse eller burk efter vad ni tycker ser fint och gott ut, utan att egentligen veta vad ni stoppar i hästens mun?
Visst, godis ska ges som belöning men visst är det ju bra att veta vad godisbitarna innehåller.
Jag är ganska noga med att veta vad godiset innehåller som jag köper till Kira och Spookie, och för de mesta brukar dom få "mer nyttigt godis" så som örtgodis eller godis med vitaminer och mineraler.

Så en fråga till er läsare som skulle vara lite rolig att få svar på, läser ni vad hästgodiset innehåller innan ni köper det och är "ingredienserna" i godiset det avgörande till om ni köper det, eller väljer ni godis efter om burken/påsen ser fin ut och om godissmaken låter god?




* Mineraler & spårämnen, kalcium (skelett)
* Fosfor (ämnesomsättning)
* Magnesium (muskelarbete)
* Biotin (Hov & man)
* Selen (Syre & nervsystemet)
* Järn (Höjer blodvärde)
* Jod (Hormonproduktion)
* Zink (hud-skydd)
* Kobolt (tillverkning av vitaminer)
* Koppar (Röda blodkroppar)
* Mangan (Nervfuntion)
* Molybden (urinsyresomsättning)
* Vitaminer (Utmärkt för motstånd mot sjukdomar, antioxidanter, proteinproduktion, mörkerseende)


Sammansättning: Vetekli 50%, kalciumkarbonat 11%, majs 9,5%, dikalciumfosfat 7,7%, sockerströmelass 7%, natriumklorid 5,4%, magnesiumoxid 3,3%



We fight for apples










(Städat rum min syster har, eller så inte..)



Gulleplutt! Tror jag måste gå ner och kika in i köket för att se att Charlie vekligen sover där, och att jag inte drömmer. Älskade lilla hund, kan man annat än älska dig? ♥


Blev aningen (mycket!) chockad imorse när världens finaste kille dök upp hemma, han skulle inte ha kommit hem fören på någon vecka. Men oplanerat (och oväntat, för mig) så kom han hem! Nämligen världens finaste lilla Charlie! :') <3 




I feel it in my feet on the streets

Slutade min sista lektion för ungefär 35min sen, kemi (labb) lektionen var typ 1 hrs och 15min lång då vi fick slutade lite tidigare. Sitter just nu på mammas jobb men ska snart fara, väntar bara på skjuts.
Anyway, har inget mer att blogga om just nu så, puss! :)

ö
Bild sen -09 :)


Det kanske..

Det kanske var liiite för länge att ta en 2 hrs powernap när man kom hem från skolan, wooops..
Ska käka nu, sen duscha och sen hade jag faktiskt tänkt fixa mina naglar men jag vet seriöst inte om jag ids börja med de. Kanske ser klart She's the man ist, började se den igr kväll.

Nå nu ska jag käka, puss och godnatt :)


Flo Rida - Rewind

Chill, blev just lite rikare av att ha sålt ett par ridstövlar som bara stått hemma, oanvända var dom oxå då dom inte passade. Men inte klagar jag på cash, it's always nice :)

Skoldagen var ju hyffsat nice, fick sluta 10.30 för att vi inte behövde ha ngn mattelektion efter lunch då vi inte hade ngn vikarie. Och det var en 1,5 timmes mattelektion så det kändes ju rätt nice.
Fast ska lika räkna lite matte när jag kommer hem ikv, eller.. jag hade iaf tänkt de ;)
Ska även börja kolla på ngn annan uppgift vi fick igr på teknik, människa och samhälle lektionen.
Den verkade vara en sådan uppgift som tar ganska mycket tid om man gör den noga, och vill man ha minst VG på den så krävs det nog ganska "utförande" svar osv på den. Men vadå, fick ju alltid minst VG förut så de fixar sig nog :)
Nåja, hur som haver så orkar jag inte skriva nå mer nu. Peace!


Jag är med och tävlar hos Lovicious!

Jag är med och tävlar hos http://Lovicious.blogg.se !



There's nothing else I can say

Sitter just nu på mammas jobb och chillar, eller jag räknade faktiskt lite matte nyss. Damn proud!
Just nu sitter jag iaf och kollar lite hästannonser, runt Umeå trakten hittade jag någon som verkade lite nice :)
Inte för jag tänker byta ut Kira mot någon stor häst, ser mest för nöjets skull. Min lilla fröken vit vill jag inte ens byta bort :) Hon får btw vila idag, hinner inte och rida för har för mycket plugg att göra.
Nu ska jag iaf fördriva lite mer tid tills mamma slutar, sen innan vi ska hem måste jag då in på ica och köpa Daim cappuccino! Hahaha, har ingen aning om det är gott men blev sugen på vanlig cappuccino idag när vi hade mattelektion (som förövrigt var 1timme och 20min lång! Nog för de typ är den kortaste matetlektionen vi har.) Kom nyss på att det finns cappuccino med daim i så jag måste pröva den med. Den kanske är ännu godare? eller äckligare än "vanlig"?
Nåja anyway, nu avrundar jag det här inlägget.
Peace!