they said we couldn't, they said we shouldn't







Ron Pope – Perfect For Me


Good morning to the world!

Här är vi inte sena med att kliva upp, ska dra till stallet för att släppa ut pållarna i hagen och fixa klart alla stallsysslor. Godmorgon på Er som precis vaknat! :)

I am number four



Filmen var riktigt bra, mycket bättre än vad jag trodde dom första 10 minutrarna.
En blandning av Harry potter/twilight/skräckfilm, sevärd var den och jag skulle kunna se den igen.
Bortsett från att det var nå läskiga typer i filmen, svartklädda som påminner om "du vet vem" från HP filmerna, dom var seriöst läskigare utseendemässigt än vad många i skräckisar är, och ändå har jag sett en hel del.
Men bra var den, och har ni inte sett den bör ni göra det!


för dig skulle jag göra det tusen gånger om

Har du någonsin känt sådan abstinens för någonting så du tillslut inte kan tänka på något annat, fundera på något annat? Precis så känner jag just nu, jag vill packa väskorna, vinka Kalix adjö för ett tag och vända på klacken och dra. Jag skulle seriöst kunna betala hela resan för någon som skulle kunna komma med på en umeåresa, ja, givetvis någon jag vill ha med mig.

Jag vill, jag vill, jag vill! Jag vet inte hur många gånger jag under luleåresan idag, just ja det har jag ju glömt att tala om så får väl göra de lite kort nu då. For en sväng till luleå med mamma vid tio tiden imorse för att köpa tapeter till mig, hittade precis det jag ville ha så det kändes bra, hann även med att käka maxmat och jag kan inte ändra åsikt, den maten är skum för man får 3/5 gånger ont i huvudet efter man ätit det. Nå jag överlever, det var ganska gott för en gångs skull så jag får väl se det goda i de dåliga.

Nå hur som haver, på vägen dit och på vägen hem hann jag nog säga ungefär trehundrafemtioelva gånger att jag vill flytta, gå ut gymnasiet med toppbetyg så jag kan läsa vad jag vill, att jag ville åka till Umeå och att den där och den där mercan var snygg. Men ju mer jag funderade destu mer umeåabstinens fick jag, följ med mig till umeå, snälla.

Har velat hela veckan om jag ville åka på pdol eller lk eller inget alls, försökte i sista stund ordna så min privattaxi styrde bilen mot piteå i utbyte mot en biljett in. Men det fungerde inte idag, tror det var för att jag inte kunde visa hundvalpsminen eftersom jag pratade i telefon, haha. Jag var ju generös, hade kunnat betala en biljett på 370:- och med andra ord betalat biljetter för 740:- bara för att haft något att göra ikväll. Egentligen ville jag ju se Maggio..

Så fördriver kvällen med att se filmen I am number four, trailern har verkat bra så förhoppningsvis är den bra, återstår att se.


Texas hold'em



För den som undrar vad jag gör just nu så kan jag tala om att jag försöker lära mig att spela poker, känns inte som att jag behöver ge upp hoppet för hade det var på riktigt med riktiga pengar hade jag vart 11.582:- rikare, på återseende. Ska bli proffs och miljonär, fast det kan nog ta ett tag..

everyone can check, and I wouldn't care less



to be brave doesn't mean you have to save the world,
brave is the hidden selfconfidence you didn't know you had.
You laugh, you become serious,  you cry and you break down,
but in the end you're gonna see that everything was worth it.
You build your wall, you break you shield, you take a bullet straight ahead.
Being brave could be so much less than everyone else expect,
being brave is become the person you want to be, and ignore the bitter hearts
whatever else they're gonna say.


Logic will get you from A to Z, imagination will get you everywhere

Sitter hos mormor och morfar och väntar på att klockan ska bli nog mycket så jag kan fara till jobbet, börjar inte fören kl. 15.00 och jobbar till 18.00. Drar efter jobbet till furuvallen för att möta upp Ammi och vad som sen händer återstår att se! :)


Little bad girl

David Guetta – Little Bad Girl (feat. Taio Cruz & Ludacris)

Intagit sängläge och ser The hunks, tisdagens höjdpunkt? Har egentligen inget vettigt att skriva mer än att jag vet en som kommer ha fet träningsvärk imorgon (har det redan, ehehe), en springtur, 100 situps, 50 armhävningar och 30 rygglyft. Vill man var fin får man lida.. anyway, känner mig rätt duktig.

Never gonna take us down

Jobbat från 08-14.00, mysigt att ha utejobb när det börjar spöregna så fort man hoppat ur ur bilen och inser att man glömt regnkläderna hemma, härligt Josefin, härligt! Så med några liter vatten i skorna, en jacka där det rinner vatten i så har jag ungefär gjort samma saker som igår, + matat massa andra djur och så var jag tvungen att stå ca. 5 meter ifrån en anka, behöver jag ens säga att det jag tänkte just då var "bit mig inte, bit mig inte, rör dig inte!" Ankor är läskiga djur, no doubt!

Kom hem för runt en timme sen och har sen dess vart ut med vovven, sett Cougar town och vart hungrig. Orkar inte äta något innan jag ska käka middag då mamma kommer hem, fast jag svälter snart och jordgubbarna morfar var och levererade åt mig lockar.. så får de bli, jordgubbar först - middag sen! Nu ska jag se Gossip girl, peace!


Vill du ha chansen att vinna en Samsung Galaxy S2?


Vill du ha chansen att vinna denna mobil så bör du klicka här!


sådan mardrömsakt har aldrig vart skriven, vi vände alltid blad innan meningen var färdigt beskriven

du kan låta tårarna rinna,
dom kommer tids nog torka och försvinna.
När ingen kommer förstå den smärta du känner,
vad är då poängen.
Livet har mist sin kristallklara glans,
stjärnorna blinkar en gång extra för dom som lämnat vår mark.

Så verklighetsbaserat och fel,
vem kunde tro att allt bara var på lek.
Ett sista skrik på hjälp, en bön om att bli hörd,
vem kunde ana att döden lurade runt nästa hörn.
Livrädd och förstörd,
kan känslorna någonsin säga stopp.

Mardrömmen spelas om och om igen,
kan någon väcka mig ur denna hemska dröm.
Själar faller som furor efter varje genomtänkt skratt,
minsta detalj var planerad ut till max.
Sträck ut din hand och rädda den som begravde smärtan,
blev ensam kvarlämnad i den hemska mardrömsakten.

Du kan låta tårarna rinna,
dom kommer tids nog torka och försvinna.
Minnerna av skriken, skrattet och tårarna kommer alltid finnas kvar,
smärtan kommer aldrig bli helt begravd.
Lyft ditt huvud och se ljuset,
påminn dig själv om att du fortfarande är en av dom som lever kvar i nuet.


Hemkommen från jobbet

Hemkommen från första jobbdagen och jag kan då bara säga som tidigare, jag gillar mitt sommarjobb! Har ju redan talat om vad jag gjort innan lunchen, dvs. mockat, fyllt vatten och sopat stallet. Efter lunchen hämtade jag in en liten ponny jag ska motionera under dom här veckorna, och eftersom hon bara är just över metern blir det arbete från backen så blev longering idag. Riktigt duktig liten ponny de där, trodde inte jag skulle få ut så mycket av longeringen mer än att hon skulle jogga runt ett tag, men efter en stund sökte hon sig till och med neråt och började tugga på bettet.


Lånade bilden från deras hemsida

Hard work work. Precis mockat åt 2 ponnyer...

dsc_0808 (MMS)

Hard work work. Precis mockat åt 2 ponnyer, nu käka lunch och sen motionera en ponny. Jag gillar mitt sommarjobb!


Pretty little liars



Lite tidsfördriv under tiden det var spöregn, strömavbrott och både datorn och mobilen hade slut ström.
Missade 30min av Pretty little liars som jag för en gångs skull tänkte se, så istället för att blogga just nu tänker jag se resterande minuter av det.


Svar på kommentar:

Jessica Nordström om Fancy footwork:

Härlig blogg och design! Har följt din blogg ett tag och har en liten fråga jag hoppas få svar på: Du låter väldigt målmedveten och verkar ha en väldigt stark och härlig personlighet, står rakryggad och törs framföra dina åsikter i olika sammanhang, riktigt tufft fast vi bor i mellanmjölkslandet! Sen en till grej, du har en kropp jag är så avis över, lång och verkar vara hyffsat vältränad. Tränar du något speciellt, äter något speciellt osv?
Riktigt inspirerande blogg, keep it up! :)

Svar:

Tack för dom fina orden, vet inte riktigt hur jag ska formulera mig men du verkar uppfattat mig rätt då jag är rätt målmedveten och rak på sak, vill man få fram sin åsikt i ett visst sammanhang är det bara att öppna munnen, blir ju lite bak och fram om någon annan ska göra det åt en. Och för den delen har jag slutat bry mig om personer som försöker ge en negativ energi, varför skulle jag låta deras dåliga självförtroende i hopp om att verka tuff påverka mig? Nej, vi må bo i mellanmjölkslandet men att inte våga säga vad man tycker står inte med i mitt register.

Och så till den andra frågan, lång har jag alltid vart men våren/sommaren/början av hösten -06 när jag fick diabetes slutade jag växa, + att jag på köpet blev äckligt smal eftersom jag hade alldeles på tok för högt blodsocker och kroppen inte kan ta upp näring rätt, man minskar i vikt och i mitt fall var det läskigt mycket. Jag vägde 29,4kg när jag fick spendera två veckor inlagd i Sunderbyn, och jag gick 6an då och var 151,3cm lång så det säger sig nog själv att jag var rätt.. smal. Jag kunde ta med tummen och pekfingret så dom möttes runt överarmen, så pröva det på Er själva om ni inte kan föreställa Er hur smal jag var. Mina läkare tog blodprover i veckor utan att kolla ett blodsocker på mig, och när dom väl gjorde det var det så högt så apparaten inte ens kunde visa hur högt det var utan det stod bara "error", jag vet med det att det var över 35mmol/L och när man är frisk ska det ligga mellan 4,3-5,0mmol/L. Så det blev en sjukhusvistelse på 2 veckor men jag vart faktiskt glad när dom sa att det var diabetes jag hade, hade vart ännu värre om dom inte hittat en orsak. Så med några liter dropp dagligen i några dagar blev jag bättre. Sen var jag extremt spruträdd innan jag fick ligga där, men det var bara att vänja sig och den rädslan dumpade jag rätt snabbt, 4 gånger om dagen i magen är väl ingenting. Men nu är jag så van det och allt är så enkelt att sköta så folk som inte vet att jag har diabetes och får höra det för första gången brukar ofta säga "va, du?! det skulle man inte kunna tro." Men som sagt, jag är så van och det är ju faktiskt bara att sticka en spruta i magen innan man käkar, kolla blodsockret några gånger om dagen i fingret men det är så enkelt och tar bara några sekunder. Men bara man sköter det är det aldrig någon fara, och väldigt lätt att leva med.

Men tillbaks till frågan, när jag kom hem från Sunderbyn och hade fått mitt insulin började jag växa igen, och inte måttligt heller för den delen - Jag växte över 20cm på två år. Nu har jag inte växt på hur länge som helst, och det är jag glad över då jag inte vill vara längre. "lång och verkar vara hyffsat vältränad. Tränar du något speciellt, äter något speciellt osv?" Haha nej, jag äter inget speciellt eller så, vanlig mat helt enkelt. Är väl däremot inte den som är upp över öronen förtjust i godis, sålde alltid mina godispåsar till min syster när jag var mindre. Kan inte påstå att jag är otränad, för det är jag inte. Sådär lagom, klarar utan problem en ridtur på en timme, hem och byta kläder och dra ut på en springtur och sen göra 50 situps (som igår.)

Hoppas du fick någorlunda svar på din fråga :)



Hittade det här när jag packade grejor igår, mitt "armband" jag var tvungen att ha i Sunderbyn och den där grejen droppet var kopplat till. "Nålen" från den saken gjorde helt sinnessjukt ont efter att haft i armen i några dagar, kunde inte ens börja vänsterarmen lite eftersom den satt i armvecket. Usch, minns hur ont det gjorde innan dom bytte plats på den och stack den mitt på min hand..

Massa skor i hela hallen, folk vid fläkten som röker. Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min

Ett ridpass på 1 timme, sen en springtur på några kilometer efter det och så 50 situps på det. Känner mig rätt duktig.


"Råttan" fick följa med på springturen, nöjd vovve!


Fancy footwork

Kom precis hem från en stallet efter en ridtur (konditionsträning) som bytte plats från ängen till ut i skogen. Grunnar just nu på om jag ska fara ut och springa en sväng, måste fundera 5min till...

there are so many people out there who will tell you that you can't, what you've got to do is turn around and say "watch me."

Har packat flyttkartonger hela dagen sen jag kom hem från stallet och börjar bli lite smått less dom nu, men änn återstår det många. Ska springa ner och käka middag innan jag drar till stallet för att rida, konditionsträning står på schemat, ut på en av dom större ängarna och jobba henne i trav och galopp.


Sweet dreams

Ska för en gångs skull gå och sova i tid, men först tänkte jag bjuda Er på några låtar min spotify spelat flitigt under veckan. Godnatt!

Sean Paul – Got 2 Luv U - feat. Alexis Jordan
Ron Pope – Save Me 
Colbie Caillat – Like Yesterday


Save me tonight

Sitter och ser Bambi II som går på Disney channel tillsammans med min hund i brist på annat, nostalgi. Men den slutade just så vad jag ska fördriva lite tid med nu blev en svår fråga, söka igenom ch131 på bra filmer eller serier, teckna eller sitta här tills klockan är 21.30 och traska ner för trappen och käka. Mamma var snäll och kastade upp en nyckel till min dörr så jag skulle kunna låsa ifall jag någon gång skulle vilja, fanns bara ett litet problem med det hela - låsen i dörrarna nere är inte likadana som dom i dörrarna uppe så nyckeln passade inte. Funderar för stunden på att bege mig hemifrån en stund då jag inte har något att göra men vart var lite svårare då iprincip ingen verkar vara hemma just ikväll, stackars mig.


I was living in black and white, a careful and colorless life



I was living in black and white,
a careful and colorless life
You are like a neon light
Shining through my closen eyes
And the "right ones" they turned out wrong
But you were here all along

Colbie Caillat – Like Yesterday


So put your hearts in the air

Som jag nämnt i någon blogglista på frågan "vad vill du bli i framtiden?" så har jag svarat polis, och jag ville verkligen bli det (just nu iaf), for real. Så prövade bara googla lite för att se om det var mycket svårt att komma in på polishögskolan, på samma gång fick jag se att det var omöjligt för mig. Inte för att jag inte skulle ha kunnat det pga. betyg, jag är en person som skulle kunna gå ut med MVG i allt om jag bara vill de nog mycket, jag har aldrig haft svårt för att lära mig något i skolan men var väl däremot inte världens flitigaste under högstadiet, men nog skötsam för jag har ju trots allt både förra året och i år kommit in på mina 1a handsval. Däremot stod det att en person med diabetes inte kunde bli polis pga. att risken för att bli låg under ett arbete. Och visst, det är ju iofs sant med tanke på vad för jobbuppdrag kan man få, men det kändes ändå lite surt när jag läste det men det var ju inte hela världen.

Så för skojs skull satt jag och klickade på yrken från A till Ö, men jag tror inte man på så kort tid kan fatta tycke för något och säga "det där vill jag bli!" Eller jo, men om man verkligen vill det eller egentligen bara tyckte det lät intressant/roligt är ju en helt annan sak. Jag vet att jag har sagt att jag vill bli frisör, bartender eller tatuerare också, men jag vet att en frisörutbildning på 1år neråt i landet kostade runt 125.000:- , att en bartender med 3,5års erfarenhet tjänar ca. 16.576:- och att en tatuerare (tro det eller ej) verkade tjäna mer än vad en frisör gör. En tatuerare med 7års erfarenhet tjänar ca. 26.000:- medans en frisör med 7års erfarenhet tjänar ca. 18.517:- , och 7483:- är ju ganska stor skillnad.

Men ska jag vara ärlig vet jag inte om jag skulle vilja jobba som tatuerare för alltid, hade vart roligare om man hade gjort det på sidan om ibland. Samma sak gällande bartender, fara utomlands och jobba som det ett tag (kanske tjänar mer i LA än i Sverige?) men tror inte det skulle gå så bra att leva på det i Sverige, 16.500:- är ju inte sådär jätte mycket. Och frisör då, tja.. kan tänka mig att det är rätt kul men dom tjänade ju inte heller jätte mycket. Nu låter jag som ngn som tror man blir serverad tusenlappar på silverfat i Sverige, men nej - så dum är jag inte. Men ska jag vara ärlig så vet jag inte vad jag vill jobba som, är glad att jag inte behöver bestämma mig idag, inte imorgon och inte på ett år. Men att ha funderingar skadar väl knappast, men det verkar inte underlätta heller, snarare göra en ännu mer förvirrad.

"it's our choices that show what we truly are, far more than our abilities."


-


Feeling a moment

Blev ett lättare pass för lilla vit idag då jag inte hade hjärta att kräva ett dressyrpass av henne i värmen, så vi for ut en sväng istället och busade lite på en äng. Hade absolut inga krav på henne så gjorde inte så mkt mer än lät henne trava och galoppera. Jag vill flytta söderut, börja tävla fälttävlan och inte bo här uppe där de inte ens finns möjlighet att tävla det. Men hon var kändes fin och verkade uppskatta motionen, så jag är nöjd. :)


Dag 06 – Min dag

Beror ju på om det är skola eller helg/lovdag. Men vad jag gör på dagarna brukar ni ju lika läsa om här så behöver knappast göra en punktlista? Och vad jag gjort idag har ni ju redan kunnat läsa. :)


This place are made for you and me

Kom precis hem från stallet då jag vart och motionerat Kira, blev lite övergångar till en början och sen försöka få henne att hålla en jämn galopp när jag krävde lite mer av henne då hon gärna brukar vilja på öka farten för att helst slippa undan jobbet. Gick riktigt bra och när det kändes som att det fungerade bra hoppade vi ett räcke på 90cm fyra gånger så hon fick ha lite kul, travade sen av henne innan jag skrittade av henne efter infarten. Hon fick även duscha när vi kom tillbaks till stallet då hon var så svettig, och med tanke på värmen kan det nog ha vart skönt :)


Flyttstädning

Har packat ton av saker i kartonger sedan jag kom hem från stallet, så uppdateringen har legat lite lågt men jag hoppas ni har förståelse över det då det är massa jobb med att flytta.

Godmorgon världen!

Godmorgon alla bloggläsare! Nu har jag precis käkat frukost och ska snart bege mig till stallet för allt vanligt fix, har även lovat min syster att mocka åt Hubbe som tack för att hon bakade moccarutor åt mig igår, en helt okej deal enligt mig.



Här har ni Hubbe, som egentligen heter Mikkel Skovsholm men oftast får gå under namnet Hubert eller Hubbe sen jag började säga det åt han, då började alla säga de tillslut.

Dag 05 - vad är kärlek

Dag 04 – Det här åt jag i dag från och med nu hoppar jag över dom tråkiga frågorna. Vad har jag ätit, mat?


Dag 05 – Vad är kärlek? 

Kärlek är känslor man satt namn på, mer invecklat var det faktiskt inte. Det kan vara "a life o cloud nine" eller ett besök till helvetet, men oavsett vilken av nämnda platser du får besöka så är känslorna detsamma oavsett om du vill eller inte. Jag är väldigt kräsen när det kommer till killar, jag nöjer mig inte med "medelmåtta", då kan det lika gärna vara. Känn dig hedrad om jag skulle tycka om dig, för du bör vara brunett, lång och vältränad, ha en dos självförtroende och humor, jag kan göra listan lång men det där får räcka i skrivande stund. Love is like raindrops, you can feel it but you can't stop it.

 


Roller coaster through the atmosphere, I'm drowning in this starry serenade





På bilderna ser ni mina grannar, kossorna. Den svarta har förövrigt rätt sött ansikte och utklassade resten av kossorna med att bli min favorit, den var ungefär lika rädd för mig som jag var för den när den kom och stack ut huvudet genom staketet.


Welcome to hollywood

Kom hem från stallet för en liten stund sen då jag vart och fixat alla stallsysslor och släppt ut hästarna i hagen, ska alldeles strax gå ner och käka lite lunch och vad dagen sen erbjuder återstår att se, mer packning/städflytt är då ett som är säkert iallafall.


by the way, I'm wearing the smile you gave me



Syns vilka dagar jag lägger ner lite tid på bloggen, fortsätt såhär - ni är underbara! :D


Dag 03 - mina föräldrar

Dag 02 – Min första kärlek, kommer inte ihåg ens om jag ska vara ärlig så har inget att svara på den "dagen".


Dag 03
– Mina föräldrar

Är världens bästa föräldrar! Näe men lite kort sammanfattat om varje då?

Mamma och jag är rätt tajt, jag kan berätta näst intill vad som helst för henne och jag vet att jag inte behöver ångra något jag sagt. Hon finns alltid där när jag behöver prata eller bara få känna mig liten för en gångs skull, jag kan svära på att jag inte hade vart den ryttare jag är idag om det inte hade vart för henne, hon har stöttat mig genom så många hästår så ni kan inte ens räkna dom på fingrarna. Hon har funnits med på träningar, sponsrat mig med utrustning och inte minst med hästarna - jag tror jag säger det här alldeles för sällan, men tack mamma du är världsbäst! Folk säger att vi är väldigt lika utseendemässigt men det vet jag inte riktigt om jag kan hålla med om mer än att båda är blond, mer lik på personligheten skulle jag säga då båda är rätt organiserade och inte lämnar saker att göra till kvällen innan allt behöver vara klart. Mamma har ridit och hållt på med hästar sedan över 30år tillbaks, är även utbildad ridinstruktör och är jätte duktig med "problemhästar". Hon är en person som jag ser upp till, hon visar possitiv inställning till livet och har en stark och härlig personlighet, när jag blir äldre vill jag bli som hon. Jag älskar dig mamma!♥

Min pappa och jag är inte lika tajt som jag och mamma men det beror nog på att jag bott hos mamma i 11år, när vi bodde alla ihop var jag så liten så jag har knappt nå minne av det. Jag tycker det är synd att pappa och jag inte ses så ofta när vi ändå bor i samma kommun och det är 5 minuters bilväg emellan. Jag kan därför inte ge Er en lika bra beskrivning som den ovan, men jag får göra så gott jag kan. Eftersom jag inte är där så ofta sen han skaffade ny familj beror endast på att jag känner mig bortvald om jag ska vara ärlig, det där har jag aldrig talat om för någon fören nu. Så det blir mest korta besök eller telefonsamtal, lite synd men jag känner bara "varför ska jag göra mer än den andra?" det är en del av min personlighet, när jag känner mig bortvald vill jag inte påminnas om hur det en gång var så istället för att vara den som försöker bygga upp kontakten vänder jag allt ut och in och säger att jag inte bryr mig, fast jag egentligen bryr mig rätt mycket men låtsas jag nog mycket för mig själv så känner jag inget, jag blir inte så berörd fast jag påminns om hur det var förut, när vi var på semester och när pappa skottade snö och jag åkte i snöräven. Nu på senare tid känner jag mig mer bortvald än förut då min syster har bättre kontakt med han än vad jag har, jag minns inte ens när jag pratade med han sist, på valborgs kanske? När jag fyllde år fick jag ett "grattis" via sms, han ringde inte ens och det kan jag tala om att var ett break down för mig, jag var så sjukt arg när kvällen kom och han inte hade ringt och pratat med mig, då kände jag mig verkligen bortvald, hur jobbigt är det att ringa på sin dotters födelsedag när hon fyller 17? Men han är ändå världens bästa pappa, för han har sina bra stunder också och jag har faktiskt bra minnen med och inte bara negativa, haha.♥

Jag tävlar hos showjumper..



..Det kan du också göra, här!


There's something about the sunshine, baby

Blev dressyrmupp efter middagen och red ett riktigt flitigt dressyrpass på lilla vit, och hon var jättefin!
Efter jag skrittat igång henne travade vi lite serpentiner och på volt innan vi övergick till lite galopparb. där hon förövrigt kändes väldigt lugn för att inte gått på några dagar. Red sen lite skänkelvikning, öppna och fram och bakdelsvändingar, red lite mer övningar i ena varvet så hon ska muskla upp sig mer i vänsterbakdel då hon har lite mindre muskler där och därför har ett svårare och ett lättare varv att jobba i. Men sammanfattat så gick hon bra och jag är nöjd, nu ska jag äta och fortsätta se systrar i jeans - andra sommaren.


On the floor

Sitter i ett hörn i mitt fd. sovrum och tjurar, tittar ut över rummet och tänker "bläh, fyfan vad jobbigt." På sängen står det kartonger och väntar på att fyllas med grejor, svarta sopsäckar som får alla saker jag inte vill ha kvar eller ids packa ner. Flyttstädning är ju jättekul, ska bli miljonär så jag har råd att anställa någon som städar åt mig, eller så tar jag mig i kragen och börjar nu, för miljonär är jag ju inte ännu..

Dag 1- Presentation av mig själv


Namn? Emma Josefin Strömberg
Född? 1994
Längd? 173cm
Skostorlek? 39/40
Piercingar? fyra i öronen (3 vänster, 1 höger)
Tatueringar? Ingen ännu
Bor? I en skokartong

Utbildning?
Börjar 1an på gymnasiet till hösten, vad jag har valt talar jag inte om ännu ;)
Jobb? Inget just nu, sommarjobb på någon vecka
Drömyrke? Polis, men vill även vara bartender på sidan om ibland
Plats du vill resa till? LA!
Favoritmat? Ska jag vara ärlig? fiskpinnar! :D
Favoritfilm? Twilight filmerna, Step up 3D
Läser just nu? Inget förtillfället
Läser helst? Veckorevyn
Tittar helst på? 90210
Lyssnar på? Sådant som är bra, Love 11', Summer 11'
Det dyraste jag köpt? Helt ärligt så vet jag inte eftersom jag inte brukar betala själv
Senaste fyndet? Mina Nike skor
Lyxartikel? Min xperia x10i
Värsta plagget? jeans som inte sitter slickat tajt, finns inget värre att bära. 
Favoritaccessoar? Väskor och skor 
Motionerar du? Ursäkta, jag äger hästar så vad tror ni?
Vilket schampo använder du? Något volymschampo men minns inte namnet i skrivande stund
Vad är du rädd för? Mörker och ensamhet
Vad finner du charmigt? självförtroende och humor!
Beskriv dig själv med 3 ord? Spontan, ärlig & självsäker

Lär känna mig som bloggare

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 Mina ambitioner
Dag 30
Ett sista ögonblick

Filmkväll

Känner mig väldigt efter när jag talar om att jag inte sett Harry Potter och dödsrelikerna fören först idag, och jag menar alltså del ett. Men sen såg jag ju inte heller twilight fören ½-1år efter den kommit ut, fast alla gnällde och tjatade om hur bra den var och att jag borde se den så tyckte jag den lät så sinnesjukt dålig. Tills jag hade sett den första gången då såg jag den två gånger samma dag och sen dagen bakom, sen läste jag alla böcker direkt efter också, haha. Kanske är därför jag kan iprincip alla repliker genom hela filmen, ser man den kan jag svara vad dom kommer säga innan dom sagt det. good or bad thing? För den delen har jag inte sett Avatar heller, eller Titanic som ex. av alla filmer som folk tycker är så bra.

Men förövrigt var faktiskt HP filmen rätt bra, bättre än jag trodde den skulle vara och nu vill jag ju se sista delen! Måste erkänna att det rann en tår längst kinden när Dobby dog, haha han är ju bara för charmig när han säger "I'm gonna save Harry Potter!", så trots att filmen var 2 hrs och 10min var den värd det, känns inte som man suttit och sett något som sen lika bara har vart dåligt.

Nu ska jag dejta kuddarna, för den delen är min nya säng obeskrivligt skön och det går big brother repriser på tvn nu som jag kan somna till, perfekt!


You can close your eyes to things you don't wanna see, but you can't close your heart to things you don't wanna feel



Tror allvarligt talat att jag aldrig mått så dåligt som jag gjort dom två senaste veckorna, insidan bör inte ha speglat av sig i utsidan för att visa att jag mår dåligt är bland de värsta jag vet. Att jag är duktig på att lee och säga att allt är bra fast det på långa vägar inte är det är kanske inte det bästa man kan göra, ibland kommer jag på mig själv med att dra lite på läpparna fast det jag helst skulle vilja göra om jag gick efter vad jag känner skulle vara att gråta. Så fort någon nämt Charlies namn är det som att någon skulle ge mig en smäll i magen, luften går ut och jag känner hur jag måste hålla tillbaks tårarna och tänka på något annat för att inte gråta, det är hemskt.

Jag tror inte någon ens kan tänka sig hur mycket jag älskade den hunden, han var som en lillebror för mig, jag var till och med ner varje kväll och pussade han godnatt innan jag gick och sova. När han kom hem från Umeå i höstas när min syster haft med honom ett tag vart jag så glad då jag grät för att jag hade saknar honom så, när Sanna kom in i stallet en helgdag jag trodde hon var i Umeå var det första jag sa "vad gör du här? är Charlie med?!" Den dagen var nog en som platsar på "top 10" listan, för känslan kan jag inte ens beskriva. Samma kväll var jag tvungen att gå ner och titta in i köket och se om han låg och sov på den gröna filten på kökssoffan eller om jag hade drömt, jag möts av en yrvaken lillebror som tittar upp några sekunder innan han fortsätter sova.

För stunden rinner det tårar efter kinderna, men det är okej, dom är jag väl kompis med vid det här laget.

Kunde man få svar på något man alltid undrat skulle min fråga vara enkel, varför händer allt mig. Men även fast jag haft två jobbiga år kan jag faktiskt skämta lite om det och sa senast för någon dag sen till mamma något i stil med "får jag ta skiten slipper ju iallafall någon annan stackare göra det, så jag får väl se det från den possitiva sidan." Och som dom säger i en film, "sometimes you have to be your own hero." och just nu känner jag mig verkligen som en, och jag antar att jag kan dra nytta av min enorma envishet ibland för att ta mig igenom jobbiga händelser - det har jag ju trots allt klarat förut fast jag trodde det var rent sagt omöjligt och bara var "hokus pokus". Ge det tid Josefin, du kan klara precis allting du vill.


and when I'll reach the top I still won't stop

Kom precis hem från stallet där jag ridit ett dressyrpass på lilla vit som började i sommarhagen där jag skrittade fram henne, när hon var framskrittad travade jag igång henne på lite volter innan vi sen drog två galoppvändor efter infarten. Märktes att hon tyckte det var skoj då hon riktigt tände till och började studdsa framåt och i sidleds med spetsade öron. Utnyttjade det med att rida lite skänkelvikning och öppna vilket ledde till en mer avslappnad ponny. Sen trav och galoppjobbade jag henne lite på en stor volt på ridbanan tills hon började ta de lite lugnt och samlade upp sig själv, avslutade passet när hon kändes fin och avslappnad. Är riktigt nöjd, hon var väldigt fin och sammarbetsvillig trots värmen.

every day may not be good, but there's something good in every day

Ligger i soffan och lyssnar på dancefloor chart på MTV, det är så man gör när man är less på sin spotifylista. För den delen trodde jag mitt premium skulle gå ut i början av månaden, men tydligen inte för jag är då fortfarande premium, inte för jag klagar över det för det är underbart att slippa all reklam och alla tidsgränser och allt skit de hittat på. Ska fylla i lite gymnasiepapper på någon strax och sen posta iväg dom, jag vill inte behöva välja mellan två gymnasier jag verkligen vill gå, hade vart mycket lättare om jag bara kommit in på de ena. Nä, nu ska jag inte låta så negativ, jag kan ju se det possitiva i det hela med att jag kommit in på alla mina förstahandsval jag haft sökt (eftersom de har vart utanför kommunen också.), både förra året och i år, och det är väl en seger i sig.


Statistik från igår



Måste bara säga att ni var väldigt duktiga på att besöka bloggen igår och kommentera inlägg, jätte kul! :)


Check my colour



Att kvalitén på bilderna bokstavligt talat suger när jag laddar upp dom var ju ingen nyhet, och den här blev ännu sämre då jag tog den med webbkameran då min system vägrar fungera. Men ni får bortse från det och studera den i övrigt, blek faktiskt rätt nöjd med den (nu syns ju inte alla skuggor och detaljer) men irl vart den riktigt bra skuggad. Och nej, färgen tog inte slut jag har målat bakgrunden sådär slarvigt av ren mening då jag annas är alldeles för perfektionist och knappt kan sluta leka med nyanser. ;)


Don't let the colour scare you, it's just a state of mind

Tror jag har glömt bort hur man målar, nä där kanske var lite till att ta i, men det märks att det är länge sen jag gjort det. Skissade upp en bild igår som jag förövrigt var skit nöjd med när det bara var gjort av blyerts men sen började jag kladda med akvarellfärger på det och då blev det bara crap av alltihop. Ska försöka mig på att måla något nu, och kanske försöka ha lite mer tålamod än vad jag hade igår, och förhoppningsvis kunna ge Er ett resultat sen. Nu återstår det ju bara att jag ska komma på vad jag ska måla, det är alltid det allra svåraste.


Snabbt inlägg innan middagen..

Väntar på att middagen ska bli klar, är så hungrig så jag är svimmfärdig. Grunnar på om jag ska åka och rida Kira en sund sen om mitt knä är med på noterna, har som tidigare nämnt gjort illa vänsterknäet en gång för flera år sen men det var ju inget allvarligt. Men ibland får jag sjukt ont i det och skulle helst sträcka på benet så det knakar i det, det brukar släppa då men vissa gånger fungerar det helt enkelt inte och fortsätter göra ont, just nu är en sådan gång. Nu ska jag käka innan jag svimmar, peace!


Sagoponnyer sägs bara finnas i sagor, men du är ett undantag



Idag har jag ägt Kira i 4år, och finare ponny hade jag inte kunnat hitta!♥

4år
48 månader
208 veckor
1459 dagar

Tinie Tempah – Invincible (feat. Kelly Rowland)


Var någon som undrade vad..

Var någon som undrade vad för statistik min blogg brukar ha, den brukar dagligen ligga runt 80 unika besökare och ca. 110-115 sidvisningar. Igår hade jag däremot 95 unika besökare, kul! :)


Underbart för öronen



Colbie Caillat – What I Wanted to Say


Love like woe

Har haft fullt upp hela dagen då jag började morgonen med att åka till stallet och fixa till båda hästarna, sen hem en sväng innan jag och mamma for till Haparanda och var in på Jysk och införskaffade mig en ny, stor säng. Tack snälla! ♥ Sen har vi burit ner min gamla säng och så burit upp den nya, och eftersom jag har rum på övervåningen och trappen är svängd (två "kurvor") så var det ju lite halv bökigt att få upp den, men de gick de med. Sen tvingade jag mig själv till att städa rummet, innehållet i min garderob brukar som hamna på golvet och istället användas som heltäckningsmatta. Garderober är överskattade - får jag en walk in closet kan jag också hålla ordning, jag lovar, jag svär.


FRÅGESTUND!

Hänkar på den populära bloggtrenden - frågestund.

 - Eftersom jag fått så pass mycket nya läsare senaste två verckorna.
- svaren kommer när jag känner för det om det kommer nå roliga frågor!
- Och ni, ni vet ju redan att kommentarerna ska godkännas av mig innan dom syns på bloggen, så var inte så omogna att ni kommenterar utan namn. Let's go!


Hold me closer tiny dancer

Vad ville du bli i framtiden när du var liten?
Svar: När jag var liten ville jag bli hoppryttare på elitnivå, äga fina hästar och ha ett jätte fint stall med matchande ridhus.

Vad vill du idag bli i framtiden?
Svar: Snuskigt rik, så mycket pengar att det aldrig tar slut. Haha, tror dock frågan menades i jobbsyfte, så jag svarar väl seriöst på den också. Jag vill bli polis, iallafall om någon skulle ge mig den frågan idag (vilket iofs detta test gör) men jag är rätt duktig på att ändra uppfattning om vad jag vill bli, det är inte lätt att veta vad man vill jobba med om man fick välja precis vad som helst. För den delen vill jag även bli frisör och bartender, nöjd?

Vad var det bästa godiset du visste när du var liten?
Svar: Jag åt inte godis, jag lekte med geléråttorna och sen sålde jag godispåsen till min syster, haha. Men popcorn åt jag om jag får räkna in det istället, doppade dom till och med i mjök där ett tag när jag var 5-6år kanske.

Vad är det bästa godiset du vet idag?
Svar: Helt ärligt så är jag inte sådär jätte förtjust i godis, jag äter hellre kladdkaka eller popcorn, fast jag skippar dock mjölkdoppandet!

Vad var de bästa klädesplagget du hade när du var liten?
Svar: Hmm, jag kommer inte ihåg något klädesplagg jag var sådär upp över öronen kär i men jag vet att jag hade en ljusblå/randig "luddig" tröja när jag gick 2an kanske, den var en favorit.

Vad är det bästa klädesplagget du har idag?
Svar: Mina Vila jeans utan tvekan, dom sitter PERFEKT! Sen kan jag inte undgå att gilla alla mina märkeskläder som ex. Adidas och Ed Hardy kläderna, kanske för att jag vet hur mycket pengar det ligger bakom dom..

Vad var dina favoritskor när du var liten?
Svar: Ett par röda Bagheera skor! Dock är det enda minnet jag har av dom när jag fick dom och när jag var i Stockholm på semester med pappa, Anna och min syster och det hade ösregnat och vi hade vart någonstans och skulle promendera efter en gåväg det det bokstavligt talat kryllade av små sniglar på vägen. Det gick inte att undgå att kliva på ett flertal, så mycket var det och det var extremt äckligt. Minns ljudet när skalet gick sönder på dom när man klev på dom, usch är nog det enda jag kommer på att säga!

Vad är dina favoritskor idag?
Svar: Mina nya vita Nike Blazer Mid W!

Vad var din favoritlåt när du var liten?
Svar: Ska jag vara ärlig så minns jag inte, men jag vet att pappa hade en skiva och jag skulle alltid lyssna på Bomfunk MC's – Freestyler, jag fattade absolut inget av vad dom sa i låten men tyckte att musiken var bra. Sen räknas jag in i den skalan som sa "raka maka fon" istället för "rock the microphone". Får jag skylla på att jag var liten?

Vad är din favoritlåt idag?
Svar: Kan inte påstå att jag har någon direkt "favorit", men Tyler Ward – Paper Heart (acoustic) är riktigt, riktigt bra!

Vad var din högsta önskan när du var 6år?
Svar: Att jag skulle vara nog lång att få åka en karusell på Grönan, haha.

Vad är din högsta dröm idag?
Svar: Att jag själv och alla nära till mig ska få vara friska och må bra, kan man önska mer?

Vad är det coolaste du gjort med ditt hår när du var liten?
Svar: Jag hade blått hår en halloween, och nej det var ingen peruk. Det var någon sprayfärg som skulle sitta tills man duschade bort det, och jag minns att håret blev stenhårt och färgen luktade bläääh när den blev blöt. Och att den försvann efter en tvätt var ju bara att glömma, mitt hår skiftade nog blått i några dagar.

Vad är det coolaste du gjort med ditt hår nyligen?
Svar: Vet inte om jag kan kalla det coolt direkt, men förra sensommaren färgade jag det knallrött och ångrade mig dagen efter för att det var svårt att matcha kläder, haha minns hur många tröjor jag hann byta för att dom inte passade till håret och hur arg jag var. Sen kan jag väl räkna in i början av 9an när jag hade blont överhår och mökrbrunt underhår, innan dess hade jag aldrig sett någon i Kalix ha det och när jag hade färgat det så såg jag flera stycken som också färgade det så efter någon vecka. Kunde ni inte hittat på något eget istället för att göra samma som mig?

Vad var det bästa du visste att se på tv när du var liten?
Svar: Gladiatorerna typ? Vet faktiskt inte, minns inte vad som gick på tv då.

Vad är det bästa du vet att se på tv idag?
Svar: Går ju inga serier under sommaren, bara repriser och för den delen ser jag knappt tv förutom på kvällen men då ser jag egentligen inte heller för den står bara på medans jag sitter med datorn i knäet. Men 90210 och Big Brother repriserna ser jag fast det är sommar, fast jag redan sett alla avsnitt av båda programmen.

Summering av test: Liknar du dig idag som då du var liten?
Svar: Skulle nog kunna svara ja, på vissa sätt gör jag nog det. Jag är dock inte lika blyg idag som jag var när jag var liten, inte på långa vägar. Och det tror jag "försvann" när jag insåg att jag vågade säga ifrån, folk fick tycka vad dom ville och det skulle inte ha berört mig längre. Idag har jag ett rätt stortsjälvförtroende på den fronten, det kan jag säga utan att ljuga. Jag tar inte åt mig av elaka kommentarer eller liknande, det berör mig inte. Jag ifrågasätter bara mig själv vad jag tror dom som gör det får ut av det, mår dom bättre för att ge någon annan en elak kommentarer eller känner man sig cool, tror man sig vara något eller är det så man gör när man inte har något självförtroende och tror man skapar sig ett? Inte vet jag, men det skulle inte falla mig in att ta åt mig av det. Så på vissa sätt liknar nog min personlighet den jag var när jag var liten, men en sak jag är stolt över (om man får säga så eller skryter man kanske då inom bloggvärlden?) är att jag alltid är ärlig, finns ingen mening i att ljuga för man skulle bara få ångra det en vacker dag. Cuz suddenly reality hits you in the face.


andas, andas allting snurrar runt

Ska masa mig ut på altanen och börja måla på en tavla i hopp om att få tankarna på annat håll, irriterad och less på det mesta och att jag för stunden även har högt blodsocker som ger mig äckliga panikkänslor gör inte saken bättre. Har jag tur kanske jag kan omvandla det till något possitivt och få lite inspiration till att måla något lika bra som tavlan som är så uppskattad, "don't worry it's nothing but soda." Har även två beställningar att måla, jag älskar känslan jag får när andra uppskattar sättet jag kladdat färg på eller hur jag dragit blyertspennan, det får mig att tänka på dom som genom åren sagt att jag inte skulle kunna bli duktig på det. Jag skulle bara vilja säga "in your face, vad var det jag sa." höja mittenfingret, lee och vända på klacken.

 


Just like that

Hörde en låt imorse som jag nu är mer eller mindre beroende av, tycker att ni också ska lyssna på den, iallafall en gång.

Började morgonen med att stiga upp runt 08,20, gå ner och käka frukost innan jag begav mig till stallet för att ge pållarna morgonmat och släppa ut dom i hagen. Det enda i stallsysselväg jag var tvungen att göra var att fylla fyra höpåsar och blanda kraftfoder då min syster var skyldig mig en mockning då jag fick ta ut Hubbe åt henne igår och precis när jag kommer ut från stallet med han börjar det ösregna, och ta det på orden - ösregna. Var som att någon skulle ha hällt en hel vattentunna över mig, och inte hade ens jacka på mig utan bara en huvtröja så det var väldigt blött när jag kom upp till stallet sen igen. Rann vatten inne i tröjan, håret var lika blött som om jag hade duschat och allt kändes allmänt underbart för stunden. Skickade ett sms åt min syster där det stod:



Och nog höll hon det hon lovat och fixade åt Kira medans jag putsade Kiras dressyrutrusning.
Har tänkt omskola mig till dressyrmupp efter middagen och rida ett lite seriösare dressyrpass på lilla vit, minns inte ens när jag gjorde det sist, alltså red med dressyrsadel. Har haft hoppsadeln eller ridit barbacka för att jag inte orkat flytta stiglädren från hoppsadeln till dressyrsadeln då jag avskyr att rida med andra stigbyglar än mina sprenger. Så förhopningsvis har jag en någorlunda sansad och sammarbetsvillig ponny sen som inte är så pigg så hon studdsar upp och ner på stället, brukar ofta vara så de gånger jag verkligen går in för att rida ett flitigt dressyrpass. Nog om det, nu ska jag kolla en grej i Umeå..


Middag hos syster som bestod av tacos ink....

dsc_0731 (MMS)

Middag hos syster som bestod av tacos ink. Efterrätt. Nu lite bokläsning och vad som händer sen återstår att se, the night is young.


Godmorgon världen!

Vaknade med ett blodsocker på 21,6 vilket enligt mig var rätt konstigt eftersom det var 13,1 när jag gick och sov, hade dom inte förväntat mig att det skulle vara såhär högt utan anledning. Har iallafall käkat frukost och tagit extra insulin så förhoppningsvis börjar det gå ner.
Ska snart bege mig till stallet och släppa ut pållarna i hagen och göra alla stallsysslor, vad dagen sen erbjuder återstår att se!


If they can't handle you at your worst, then they sure as hell don't deserve you at your best

Med Gavin DeGraw i lurarna ska jag bjuda Er läsare på tre saker som gör mig irriterad, jag brukar dock inte tala om det så känn Er hedrade. ;)

1. Lösenordsskyddade bloggar.

Kan jag få fråga vad vitsen med det hela är, har man lösenordsskyddad blogg kan man ju lika gärna skriva ner det man tycker och tänker på ett vanligt, hederligt papper med en penna. Eller behövs kanske pappret hemlighetsstämplas, arkiveras och låsas in? Hmm, konstig grej det där med att ha lösenordsskyddad blogg. Började fundera varför man har det och kom på två någorlundra bra anledningar, ett: du kan inte ta negativa/elaka kommentarer med ett leende på läpparna och ifrågasätta dig själv vad fan personerna som skrev kommentaren har för baktanke, för en sådan finns det alltid. Haters only hate the people they can't be and the things they can get, vad får det dom att framstå som? Nej, en rejäl miss är att lösenordsskydda sin blogg. Srkiv ner dina tankar på papper eller lär dig ta elakheterna med ett leende på läpparna och låt de rinna av dig som vatten.

2. Överklassfolk.

Nu menar jag inte folk som är bortskämda, för den skalan har ju jag räknats in i mer än en gång. Nej, jag menar folk som nedvärderar personer pga. att dom själva tror att dom är så mycket mer. Jag förstår inte meningen med att bygga upp en fasad av att vara en sk. "överklassare". Visst, hur man bedömmer om någon är överklass är nog olika från person till person men ni kan få min tolkning av det. En sådan person enligt mig är en person som har alldeles för höga tankar om sig själv, tror sig själv vara så märkvärdigt och duktig på en specifik grej. Du nedvärderar personer i din omgivning som inte tycker som du själv, håller dom med dig går det någorlunda bra så länge dom håller sig i bakgrunden och låter dig synas, syns dom för mycket duger dom inte eftersom du avskyr att stå i skuggan av någon annan person, du är ju trots allt den som vet bäst och ska synas. Skulle du hamna i en konflikt med någon är det enda du kan att komma med en massa kommentarer du tror ska beröra, kommentarer du i själva verket är mycket väl medveten om att låter urfåniga, men det är ju trots allt det enda du kan eftersom du inte har nog med mod att ta en konflikt face to face. Försöker någon ta dig ner till jorden är det alltid du som ska ha sista ordet, och du är väldigt van att få det eftersom folk inte brukar kunna ta det så långt att det är dom som får sista ordet, och när det väl händer är allt du vill bara sjunka genom jorden eftersom någon med nog mycket själförtroende inte lät dig vinna, it hurts when you fall to the ground, don't you know. Som person är du väldigt högfärdig, rynkar på näsan och tittar snett på personer du egentligen har respekt för, fasaden måste ju hållas uppe, du kan ju inte visa hur nervös du blir i den tillvaron. Din personlighet brukar kunna spegla av sig lite för lätt när du blir nervös och råkar försäga dig om en viss sak i ett visst sammanhang, i den stunden när du väl kommer på dig själv med vad du sagt och någon redan genomskådat fasaden med hurdan personlighet du har finns det ingen utväg, då kanske du kommer på dig själv med att det kanske skulle vara bra att tänka sig för ibland innan man öppnar munnen.

3. Stress

Det brukar jag påpeka folk med om dom befinner sig i min tillvaro och det påverkar mig, om det inte finns någon större anledning till att behöva stressa om man har gott om tid men ändå gör det. Kanske är en gammal vana eller nå, inte vet jag, men något jag vet är att det är irriterande att stressa. Allt blir fel, man hittar inte mobilen när man ska iväg eller tröjan man ska ha på sig är spårlöst försvunnen. Haha och ja, jag menar verkligen med att jag blir irriterad om min tröja som jag har tänk ha på mig har försvunnit och jag egentligen inte har tid att leta den och egentligen bara kan ta en annan, det var ju faktiskt den tröjan jag skulle ha. Blir jag nog stressad blir jag arg, på allt och alla och det bästa är nog att låta mig vara arg tills det går över av sig själv. Det värsta jag gör är att dra en fin mening med ord och plugga in ett headset i öronen och lyssna på musik, tugga toy och sen brukar det ge sig efter ca. 5-10min. Stress är med andra ord inget jag uppskattar, men det finns det väl knappast någon som gör.

Du slänger ner en nyckel ifrån fönstret i köket, jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in

Känner att jag säger emot en stor del av Sveriges befolkning när jag säger att jag börjar vara smått less på värmen, varmt får det gärna vara inte för den delen, men det behöver ju inte vara så varmt så man inte orkar göra iprincip någonting. Mina pållar får vila även idag då jag inte förmår mig att ta ut dom i denna värme på motionspass, för varken häst eller ryttare skulle nog uppskatta det. En skrittur i skogen barbacka skulle på sin höjd vara nog, så då kan dom lika gärna få lite sommarvila.

Funderar på att se lite 90210 i brist på annat att göra, andra säsongen var det ju ett tag sen jag såg så det får nog bli så. Skulle egentligen behöva börja måla på en tavla då jag fått en beställning av min syster, men priset tål att disskuteras innan jag börjar. Kan ju tala om att färg inte är så billigt med tanke på hur lite det är i varje tub. Vet att jag skulle behöva införskaffa ny färg, men jag har inte målat en tavla sen i April kanske då jag inte haft någon fantasi. Men en av tavlorna i vardagsrummet är väldigt uppskattad av folk som ser den irl, kanske skulle behöva kladda med lite färg.


Sweet dreams

För en gångs skull på väldigt länge ska jag gå och sova i tid, känns som att det skulle vara behövligt. En summering av kvällen kan jag väl bjuda Er på och den var helt okej, bullbak och Falsterbo tittande hos syster. Sitter för stunden och ser gamla Big Brother avsnitt, inget slår sjukhus och skräckveckan. Mer korrekt när Katerina ska äta surströmming och avsnitt 35 (skräcknatten) när Roddan är livrädd, skadeglädje. Ska gå ner och borsta tänderna och sen sova, är så trött så hittar jag ner för trappen och upp igen tillbaks till sängen gör jag det bra. Godnatt!

Word.

I will always pretend like I don't care,
but you should know better.


Visst du kan rycka på axlarna, spela ball, och fast du tycker du lyckas vet jag iallafall

Sitter i en soffa i en lägenhet inne i Kalix, eller mer rätt blir det om jag säger en bit utanför Kalix hos min syster. Och för den som är nyfiken och undrar vad vi gör så håller vi på att baka bullar, nu ljög jag faktiskt för jag är inte så delaktig i bullbaket då jag mest tittat på när hon virrat runt i köket och letat allt från decilitermått till att fråga mig vad ägg heter på finska. Hallå alltså, how would I supposed to know? Min mobil vet mer än mig, illa när man har en google translate app, men den kom ju till användning när jag blev frågad vad kananmuna betydde, så den har sina brillianta stunder.


En liten lista

När vaknade du imorse?
Svar:
07.28 prick, behöver jag ens nämna att jag var väldigt trött..

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
"Ska bara sova 5min till.."

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Har inte ringt någon imorse

Vilket humör är du på?
Svar:
nog äre väl fint, själv?

Vad har du på dig just nu?
Svar:
Rock & Republic Victoria Beckham jeansshorts, leopardmönstrat linne, underkläder.

Vad för accessoarer har du på dig just nu?
Svar:
Dolce & Gabbana klocka, peacearmband, armbanssett (guld/rosa), örhängen x4.

Har du ont någonstans?
Svar:
Nepp

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
En hotellfrukost, finns nog inget godare..

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Nagellack x2, igår.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Loggade säkert in på min blogg, annars facebook.

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Funderar på att åka till stallet och rida Kira, men det är ju så varmt ute så känner mig inte så taggad..

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
Den här!

Varför ska man läsa din blogg?
Svar:
För att den är bra! Vi bor i mellanmjölkslandet, snälla ni kan inte behöva en beskrivning. Men ska jag hitta ett plus så är det att jag alltid är mig själv och är ärlig, varför provocera fram sina läsare lixom, min statistik kan jag inte klaga på och jag har aldrig provocerat i min blogg. Be your own hero.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar:
förmodligen åt jag nog middag..

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
Jag har redan fått en, och vad? Att jag är duktig på att teckna och måla.

När fotade något senast, och vad?
Svar:
Fotade Milla igår, vovven med andra ord.

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar:
Tror inte det eftersom jag inte redan gjort det, inget märkvärdigt isf.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
en vägg

Vad tror du att klockan är?
Svar:
typ 16.00?

Vad borde du göra idag?
Svar:
Städa mitt rum, teckna eller måla så jag inte glömmer bort hur man gör. Haha, skämt å sido..

Vad ska du ha på dig idag?
Svar:
Det jag har på mig eller byta om till ridkläder

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Svar:
Oj, det vet jag faktiskt inte..


Camera's flashing



Min systemkamera verkar ha bäddat i graven och är inte det minsta sammarbetsvillig längre, och för stunden skulle jag bara vilja klicka mig in på netonnet's sida, klicka upp en Nikon D90 och klicka på köp. Men då kommer ju den där vanliga frågan när det börjar handlar om flera tusenlappar, närmare bestämt 7.500:- Okej, så farligt dyr är den ju inte, men inte är den billig heller och jag kan inte påstå att jag är sugen att lägga allla sommarjobbs pengar + lite till på en ny kamera, det känns nästan lite för ovärt.

Visst, min nuvarande systemkamera har gett upp och jag skulle kunna köpa en liknande och komma undan någon tusenlapp billigare, men det skulle jag inte heller idas göra eftersom jag vill att den ska ha mer funktioner än min har, jag skulle lika vilja ha en bättre någon månad efter. För den delen vet jag inte om jag kommer vara lika flitig på att fota som jag var det första året när min kamera var ny, den hängde runt halsen dagligen. Skulle jag använda den nya lika flitigt, skulle den ligga på hyllan eller gå varm? Känns helt ärligt som att jag tappat fotolusten sen jag gick media, det blev för mycket måsten och bestämda regler. Kanske inget dåligt, jag lärde mig väl några få saker men det mesta kunde jag redan innan jag började och bara orden "Idag ska ni fota detta, tänk på detta och ha inställt kameran si och så." Jo tack, order än inget Josefin är ett fan av. Jag gjorde det jag blev beordrar till, men inte var det med ett leende på läpparna.

Skulle jag vara rik och dom där 7,5k inte hade gjort någon skillnad om dom försvann hade jag köpt den, men nu är det ju faktiskt så att jag inte är som Joakim von anka och kan bada i pengar.

We don't need fun, we are fun









Påtal om rubriken så började Lina och jag disskutera vår Stockholms resa -09, finns en hel drös minnen från när vi åkte ner dit och prövred ponnyer. Som när vi åke vilse och hamnade mitt i centrala Sthlm, när våra privata taxichaufförer skulle fråga några killar om vägen till ICA och Lina och jag sitter ridklädda i baksätet och nästintill gråter av skratt och så säger Lina "äh, det är lugnt, dom där ser vi ju knappast igen." Och inte är det väl så att vi råkar se dom på ICA, kunde man ha mer tur? När vi av ren tur råkade passera Strömsholm och stannade till på en snabbvisit. Finns hur många minnen som helst, och kul var då Stockholms trippen!














the song plays through the radio



Tröja - Only
Höga jeansshorts - Forver twenty one
Skor - Nike Blazer Mid W
Klocka - Dolce & Gabbana


Det här är värt ett hallelujah moment, har jag någonsin under alla år jag bloggat lagt ut en dagens outfit bild?
Ska snart springa ner och käka innan jag sen beger mig in till Kalix för att traska runt ett varv på stan med Lina och se om något faller mig i smaken, sounds nice.


Jag tävlar om en Lumix FT3..



Klicka här och tävla om en Panasonic Lumix FT3!


Baby, you're heaven on earth



Var en sväng till Haparanda tidigare idag och hittade dom här skorna på Stadium som jag blev störtkär i, så dom fick följa med mig hem. Dom var förövrigt på rea och kostade bara 500:- och inte det dubbla, och det fanns bara ett skopar kvar och just i min storlek, vadå lyckoträff? Fick även med mig lite tugg åt Milla från djurmagazinet och tennisbollar från Jysk, hon blev valp på nytt när hon fick bollen.


Ute på lugn barbackatur i fin vädret, +30 ...

dsc_0694 (MMS)

Ute på lugn barbackatur i fin vädret, +30 grader så blir ev. Ett lite flitigare pass senare idag. :)


I can't concentrate

Minns du första gången du upptäckte vad kärlek var,
hur det kändes att bli älskad och berörd.
Den bittra smaken av verklighet när allt gick förstört,
önskningarna om att aldrig blivit berörd.

Frågorna är simpla men du finner inga enkla svar,
vart var du när hela min värld rasade bara av fart.
Sekunder är dina för att fångas och formas,
möjligheterna är obeskrivligt många.


Hittade en "liten" kompis när jag skulle s...

dsc_0679 (MMS)

Hittade en "liten" kompis när jag skulle slå på vattnet i stallet. Är glad att jag inte har spindelfobi eftersom jag märkte den när jag hade handen alldeles brevid :)


Följ mig med bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Give me everything tonight







Att jag är rätt såld på vita, snygga BMW är ju inte någon nyhet direkt. Men känner någon för det får ni gärna skänka mig 729.000:- till den här bilen. Den skulle passa mig perfa att övningsköra med.. än så länge. ;)

mail from the future

Landade två brev i postlådan åt mig i Torsdags och Fredags, "du är slutligt antagen till.."

- John Bauer, Umeå. Samhälls (idrott & hälsa/beteendevetskap)
- Estet, Kalix. Bild och formgivning.


Bodentripp

Lovade ju att skriva om gårdagen idag, so here we go.

Impulsdrog alltså på Boden alive igårkväll, lite spontant men sådana turer verkar ju fungera det med. Tog ett tag att hitta någonstans att parkera bilen då föraren ropar "helvete, det finns ju inga jävla parkeringar någonstans! Jag hatar Boden!" medans jag ropar "men där finns en, och där och där!" Hittade tillslut en, efter många om och men. Promenixade in till området och till min förtjusning fanns en karusell jag alltid har tyckt vart skit kul, virvelvinden. Dock tyckte min följeslagare tvärtom och ville hellre åka något som for upp i luften och snurrade runt, och inte kunde vi kompromissa så vi struntade i karusellerna.

Jag har alltid tyckt det är kul att åka karusell, bland det värsta man kan hitta. När vi var på grönan en sommar fick jag dock åka värstngarna själv utan min syster eller kusiner, dom verkade inte uppskatta att åka karuseller över vatten eller något som vänder upp och ner på en.
Fick iaf en liten känsla av tivoli då jag käkade en sur rabarberrem som egentligen var min följeslagares men hamnade i min mage, ooops. Min följeslagare ville även se Calle uppträda så jag stod ut ett tag tills mina öron var bedövade av den gräsliga musiken, seriöst den sög. Men i helhet var Bodentrippen helt okej!



Lånade bilden från google, den där har jaga alltid velat åka men har alltid vart för lätt och nu finns den ju typ inge mer?

if tears could kill I'd die tonight

I'm sitting here I'm thinking back to a time when I was young...
My memory, is clear as day
I'm listening to the dishes clink, you were downstairs, you would sing
Songs of praise
And all the times we laughed with you, and all the times that you stayed true to us
Now we say...

I said I thank you, I'll always thank you
More than you could know, than I could ever show
And I love you, I'll always love you
There's nothing I won't do, to say these words to you
That you're beautiful forever

You were my mom, you were my dad, the only thing I ever had was you, it's true
And even when the times got hard, you were there to let us know...that we'd get through
You showed me how to be a man, you taught me how to understand the things, people do
You showed me how to love my God, you taught me that not everyone knows the truth

And I thank you, I'll always thank you
More than you could know, than I could ever show
And I love you, I'll always love you
There's nothing I won't do, to say these words to you
That you will live forever
Always, always and forever

 




Sover hos min syster inatt, tack för hämtn...

dsc_0676 (MMS)

Sover hos min syster inatt, tack för hämtningen fast klockan var 01.30 <3


Hemkommen..

Hemkommen från en kväll i Boden, impulstrippar fungerar det med. Kan skriva mer imorgon då jag är för trött nu, eller imorgon och imorgon, efter jag sovit några timmar. Godnatt!

Testar bara om det fungerar att mobilblogga..

dsc_0606 (MMS)

Testar bara att mobilblogga. :)


Keep that smile so I can shine

Ska börja bege mig till stallet nu och fixa allt vanligt stalljobb, tänkte även vara snäll och fixa till systers pålle. Nu vet ni vad jag gör dom närmsta 2 timmarna.


Stupid with you

Fredagsmys med råttan (Milla*) och en film, för övrigt är denna Fredag den sämsta på väldigt länge, behöver ju knappast nämna varför.


tough life, raise your head and look ahead. light will shine at you one day



Rest in peace, älskade lillebror ♥

Jag kan inte ens försöka skriva hur mycket han betyder för mig, det enda jag för tillfället kan är att gråta, vilket jag gjort 40min i sträck nu. Jag saknar dig redan, och det har bara gått 2 timmar sedan jag gav dig en sista puss och sa "hejdå hunden."

On the first page of our story,
the future seemed so bright,
then this thing turned out so evil,
I don’t know why I’m still surprised.

Live.Love.Let go.