anything you can do i can do better, boy i can do it in broken heels



Åh, känner mig nästan stolt över mig själv som knöt på mig springskorna och sprang iväg. Blev en runda på 5km, jobbigast var sista biten hem då jag hade motvind men det gick ju finfint det med! Nu ska jag äta kvällsmat, sen ska jag med gott samvete krypa ner i sängen och se filmen Drive!

don't think, just pull on your shoes and go

 

Gick väldigt segt att hitta motivationen idag, hittar ursäkter som att jag är trött, det är kallt etc etc. Skitsnack. Upp och hoppa. Det är soligt och fint ute egentligen.. Sen väntar en blandning av kiwi/hallon/blåbär, Looka smultron/citron och filmen Drive. Get up, and gooooo!


Telling me the chances I blew up or whatever you call it



Hade världens beslutsångest tidigare idag vad kvällens planer skulle bli, om jag skulle farit ut med Madde och några ikväll men sen uteslöt jag det och for med mamma till stugan där morfar, min morbror och Anton (en av alla mina kusiner) var och grillade. Var riktigt gott, lugnt och skönt var det också.

Det ni ser på bilden ovan är mina planer för kvällen, måste erkänna att jag var partysugen tidigare idag men sen försvant det, kom tillbaks och sen försvann det igen. Så kanske är lika bra att köra på det på bilden ovan. Skorna representerar alltså en springtur, som ni säkert förstod. Måste bara hitta lite motiovation först, tappat bort den för stunden.. Filmen blev jag även rekomenderad om tidigare i veckan, bara filmsällskapet som saknas. But, workout is my new boyfriend ;)

Had a really good game but you missed your last shot

Började morgonen med att snooza 45 min innan jag pallrade mig upp och gjorde mig klar, käkade frukost och rastade Milla innan jag blev upplockad av min syster och så for vi till stallet och släppte ut och fixade åt hästarna. Sen for vi iväg till Haparanda en sväng där det enda som fick följa med mig hem idag var ett par löpartights. Snör in en bild under men den gör sig inte alls rättvis då dom är mycket snyggare irl och har en reflex linje längst ena benet (som inte syns på bilden) Anyway, var dom enda som fanns nog små i storleken och låg någorlunda i pris. Vet ett par till jag vill införskaffa närmare sommaren när det blir varmt ute, men det får helt enkelt vänta.

Vad dagen erbjuder återstår att se, ser inget speciellt i valborgs. Är rätt trist väder ute, grått, blåser och ingen sol alls, inte som imorse då det var jätte fint! Tror i alla fall jag ska rida Kira efter middagen, kanske lägger ut några bommar även idag.


Nystartad ryttarblogg!

Måste erkänna att jag tycker blogg.se börjat kännas smått trist att blogga på, men mina fina läsare väger ju upp det hela - därför jag ännu bloggar här. Jag vet dock inte om den största del av mina läsare är hästmänniskor på något slags vis, ryttare, hästägare, ridskoleryttare. Ja, ni förstår. Därför känns det ibland svårt att veta vad jag ska blogga om. Så ni har jag tagit tag i det hela!

 

Är ni ute efter mina hästrelaterade inlägg, träningar, hästletande, utrustning etc?

Då ska ni istället börja läsa min alldeles nystartade ryttarblogg där jag endast kommer ha hästrelaterade inlägg. Jag kommer fortsätta blogga här om diverse saker, oroa er inte.

Klicka HÄR eller på bilden ovan för att komma till min ryttarblogg. Och du, du glömmer väl inte att lämna en kommentar om du kikar in?


Smider planer

 

Har spånat på det här i flera månader, först idag har jag skickat iväg mail som förhoppningsvis kan öppna nya, spännande dörrar. Skulle jag ha tur, skulle det här vara till både Er (hästmänniskor) och min fördel. Det skulle vara riktigt ballt.

Vi får helt enkelt se vart det leder!


12.04.29 - Söndag

Kom hem från stallet för ett tag sen efter att ha gjort de vanliga stallsysslorna. När jag var klar med det putsade jag Kiras hoppträns och brösta/martingal så dom är rena och fina. Vad dagen bjuder på återstår ännu att se, det enda jag vet är att jag ska rida Kira senare idag. Tänkte rida lite cavaletti. Har föresten fått svar på storhästen, men det lät inte riktigt som något jag söker. Får helt enkelt fortsätta leta, och än så länge har jag ju Kira (dock är hon ju till försäljning) Hade fått svar om ett fint fullblod igår eftermiddag, en valack.



All those fairytales are full of shit, One more fuckin' love song i'll be sick.


12.04.28 - Dressyrträning

 

Efter att ha borstat bort en massa, massa, massa löshår (haha) från min lilla, vita sagoponny medan hon tuggade hö blev det dressyrträning. Hade inga större krav på henne mer än att hon skulle kännas avslappnad och lugn, hon är väldigt pigg att rida och hon har haft lite vila innan idag så förväntade mig en riktigt pigg och smått ofokuserad ponny men det gick riktigt bra. Kanske beror på att jag haft henne i nästan 5 år och hittar "knapparna" rätt fort på henne. Vi travade även runt på en stor volt och en 8-volt. Försökte rida där underlaget kändes bäst då det är blött på vissa ställen, och på 1/4 av ridbanan har underlaget en tendens att "dra sig till" så kändes lite för djupt, speciellt när det var lite blött. När vi joggat runt ett tag på ridbanan skrittade jag av henne efter infartsvägen (ca. 250m) och när jag vände och skulle hem igen studdsade det upp, ner och i sidleds och fnös och hon lät som en drake. Kanske inte så konstigt med en blandning av en, i vanligt fall pigg ponny + vårkänslor + fullblodskorsning..?


12.04.28 - På väg till stallet

Kör ett klädbyte, intag av någonslags middag och sen åker jag till stallet för att ta in Kira och Hubbe från hagen. Samt rida lite dressyr med min fina skimmel på ridbanan! :)


Hööks





Satt och klickade på Hööks hemsida för skojs skull vad jag skulle vela ha därifrån om jag skaffar storhäst. Kan ju rätt snabbt konstatera att täcken är rätt dyrt (och ändå hade jag valt billiga täcken) eftersom det saknas bla. ett till regntäcke, ett fleecetäcke och vintertäcken. Väntar med spänning, perfekt årstid för ev. hästbyte.

4.28 - Lördag

Började morgonen med att öppna ögonen runt 07,30 och se att det var jätte fint väder ute. Tänk att så lite som bra väder kan göra en på riktigt bra humör! Åkte till stallet just efter 08,00 för att släppa ut Kira i hagen, mocka, packa höpåsar etc. Hann även med att se något man inte ser varje dag, stallkatterna jagade en ekorre (som i sin tur klättrade upp efter höladu väggen.) När jag kom hem har jag hunnit prata lite (mycket*) häst med mamma, och tro det eller ej, jag har mailat på en häst också. En storhäst. Inväntar svar med spänning! :) Nu ska jag snart äta lunch och lite tårta på det. Sen vet jag inte vad som händer fram tills efter middagen då jag ska och rida Kira. Är sand ute på ridbanan nu så allt blir så mycket roligare igen då! :)


Viva la vida




Nu är jag, efter många månaders nedräkningar äntligen 18 år! Nu är det bara körkortet som saknas. Kvällen har jag spenderat hos pappa, Anna och min (halv)lillasyster Emma. Emma blev jätte glad att jag kom dit och vi har hunnit med de ena och det andra, vi har "hoppat hage" inomhus, ritat, stått på huvudet, ätit tårta och så vidare. Glömmer ibland bort hur det måste kännas för henne att ha så pass stora storasystrar som mig och Sanna eftersom det skiljer mig och emma 11 år åldersmässigt. Hon var i alla fall jätte glad och verkade ha jätte kul, bara att se henne så glad över att jag hälsar på är plus i kanten, hon är så söt! :) Sen när hon gick och sova har jag sett Let's Dance med pappa och Anna och kommenterat dom som dansar, haha. Pratat på en hel del, sett på bilar och lägenheter. Trevligt! Har haft en riktigt, riktigt bra 18 års dag som jag nu tänker avrunda med att krypa ner under täcket och dejta John Blund. Måste erkänna att jag ibland saknar att ha sovsällskap, äh vafan.. don't be the girl who needs a man, be the girl a man needs! Sleep tight.

Happy b-day!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min 18-års dag! Hurra, hurra, hurra!

Ett grattis kanske ni kan bjuda på? :)


stop thinking you can run over me


Känns helt galet att jag fyller 18 imorgon, som jag längtat! Ska utnyttja min ålder någon helg framöver (nog för jag skulle fått göra det nu också iofs..) och skaffa den där tattoon jag velat ha hur länge som helst. Och faktiskt, så har jag planer på att pierca överläppen. Tror verkligen inte att det kan göra så ont, tungan är också nice.. ehehe ;)

if you can’t handle my worst, you ain’t getting my best



Kom precis hem från Luleå, blev många timmar i stan med shopping men jag klagar inte. Jag gillar ju Luleå. Hann även med att käka middag på Tasty, betydligt godare än att äta på Max (är något less maxmat efter att för några veckor sen ätit där typ stupid i kvarten när jag var i Luleå hela tiden, kändes det som). Tack och bock för att jag har grym ämnesomsättning så jag kan äta vad som helst och det märks inte. Hur som haver for jag hem med några påsar som innehöll: två väskor, ett (knallfärgat) fuschia linne, en spetsklänning, en ring och en jacka. Haha.. mammas min var klockren när jag sa att jag inte går ut från affären utan att ha köpt jackan, jag äger x antal jackor men tyckte absolut jag behövde en till. Den var faktiskt militärgrön, jag är skit svag för jackor i den färgen.. sååå snyggt! Jag är kär i den, ingen tvekan om saken.

Never apologize for what you feel, it's like saying sorry for being real

Har hunnit med rätt mycket sen imorse då jag vaknade. Började dagen med att käka frukost, gå ut på morgonpromenad med Milla innan jag sen fick skjuts av morfar till stallet. I stallet mockade jag åt Kira, packade höpåsar, fyllde vatten och kraftfoder etc. När jag kom hem igen ringde det i min älskade Xperia, jag har nu mer sommarjobb. Alltså hade jag rätt magkänsla, intervjun i Måndags gick bra. Känns jätte skönt! Nu väntar jag på att mamma ska sluta och så ska vi åka till Luleå då dom har kvällsöppet, passar nog även på att äta middag i Luleå. Märks det att jag gillar att vara i Luleå? ;)



Dag 08 och 09

Dag 08 – Mina smeknamn

- Josse är nog det jag hör oftast. Men ibland även Jossa.


Dag 09 – Hit vill jag resa

Just i dagsläget skulle jag faktiskt bli väldigt glad över att åka till Stockholm en helg eller nå sådant, jag gillar att trängas med människor på tunnelbanan, ha folk runt om mig vart jag än kollar. Skulle gärna göra en repris av turen jag var dit i början av Maj -09 (fast inte nödvändigtvis provrida hästar nu), det var så fint där då! :-)



levels



Just nu sitter jag och äter frukost, mer rätt äppelpaj för frukost har jag redan ätit. Ska gå ut med Milla en sväng och sen ringa morfar och fråga om han kan köra mig till stallet så ska jag göra bort alla Kiras stallsysslor. :-)

tell me, which game are you playing?




you make me feel



Det här är vad jag tänker sysselsätta mig med resten av kvällen efter jag duschat. Har i alla fall tre 90210 avsnitt av 4:e säsongen att se. Existerar det bättre serie får ni gärna tala om det!

I adore you



Det bokstavligt talat svämmar in mail om min Kira på min mail. Det är till och med folk från utlandet som mailat på henne och är jätte intresserade och säger att det inte sett vackrare ponny. Men jag förstår dom, hon är otroligt vacker. Åh, jag har inte hjärta för sånt här..

Edge of glory

Nu ska jag fixa mig lite snabbt, gå ut med Milla en sväng och sen höra om morfar kan skjutsa mig till stallet så jag kan fixa åt Kira. Idag verkar det som att vädret äntligen förstått att det är 25:e April, det är sol ute! 2 dagar kvar..


When it comes down to love, you risk nothing or everything. That's just how it is.



Imorse när jag loggade in för att kolla min mail hade jag fått ett mail på min lilla Kira, kände hur det knöt sig i magen och jag ville helst bara klicka på "radera". Men när jag öppnade mailet, hade läst några rader ändrade jag uppfattning och kände "det är precis ett sådant här hem jag vill att hon ska få." Jag vill inte skriva ut för mycket, men pappan (som skrivit mailet) hade själv tävlat hoppning som ung och kört mycket travhästar medans mamman var veterinär. Dom bodde så dom hade eget stall på gården, dom hade en b-ponny och en shettlandsponny i dagsläget.

Min fina, lilla Kira.. Men det där mailet utklassar många, bara att veta att mamman jobbar som veterinär säger mig att det är seriösa, sunda människor som vet att en häst inte är en leksak. Det är min största mardröm, att Kira skulle hamna hos någon som ser henne som en leksak och förstör henne. Jag gillade det där mailet, det gjorde jag verkligen.

Dag 07 – Något jag vill ha



- En resa, gärna någonstans dit det är varmt. :)


what game are you playing?

Kollat lägenheter idag så jag blir alldeles snurrig när mamma säger "men den där 1:an du vet, den hade ju fin planlösning." och jag som bara "what?! vilken 1:a?! jag har sett typ 1O stycken!" Hon kom nyss hem från jobbet, och efter att ha vart och handlat åt mig så ska röra mig mot vardagsrummet och prata lite Umeå med henne. Sen ska jag duscha, äta och smaka från min äppelpaj jag gjorde efter middagen. Sen krypa ner under täcket och se Gilmore Girls eller Harry Potter och hemigheternas kammare, såg kanske 3O min från den igår på sin höjd innan jag blev trött.


Through blood and pain, In defense of our dreams, We were the kings and queens of promise

































With you I am strong 
I feel ten feet tall
If things go wrong you´re there to break my fall

I want you to know, in my eyes you´re a hero

And I can´t imagine a life without
And if tomorrow never comes, I´ll thank you for today

It´s not our last name, not the blood in our veins

That makes us soulmates
, The love we share makes us the same.♥


Jag vill inte bli stor, inte om jag ska behöva välja bort den jag älskar mest.


I'm tired of laying low, let's give the world a show



Sedan jag vaknade just efter klockan 08.00 har jag hunnit med rätt mycket, enligt mig själv i alla fall. Började med att käka frukost, släpa mig mot hallen för att gå ut med Milla på morgonpromenix. Väl i trapphuset började jag fundera varför det alltid luktar kaffe, apelsinjuice blandad med tandkräm (?) på morgonen i trapphuset. Det slår aldrig fel, jag tycker alltid det gör det på morgonen. Weird. När jag kom tillbaks från våran morgonpromenix så blev jag kommenderad av mamma att gå och hämta min dator och sätta mig i soffan så vi kunde kolla om det hade kommit ut några nya lägenheter som skulle passa mig (1,2 och 3:or) Vad 1:orna låg på i pris, hur stora dom var, hur planlösningen var på de som fanns ute etc. Både i Umeå och Luleå. Jag själv kom i alla fram till att jag ska bli miljonär så jag kan köpa en fin lägenhet jag hittade som var till salu. Den kostade endast 650.000:-
-
Sen har vi hunnit kolla på jobb på båda orterna också, kommit fram till att det skulle vara rätt behagligt att jobba som servitör på ett hotell. Lite kul ändå. Sen fastnade jag ju på "bartender sökes till Allstar" så kunde ju inte låta bli att klicka. Så det slutade med att vi satt och kollade på bartenderutbildningar, utbildningsorter, priser etc. Mamma verkar insett att jag är fullt allvarlig när jag säger att jag vill bli bartender, för nu mer får jag ingen sådan där *det är inget riktigt jobb* blick av henne, haha. Förlåt för uttrycket, men fan vad kul det skulle vara att jobba som bartender! På tal om kul, idag är det Tisdag och då går det Lyckan i L.A! Ett av mina favoritprogram, jag är avis över dom som får bo i L.A. Fick föresten höra en lite kul kommentar igår om mig själv, det var att jag påminner om en barbie utseendemässigt. MEN, att jag inte har den där typiska, fjantiga "barbie personligheten". Tack och bock, det var faktiskt rätt kul, haha.

Nothing to fear but fear itself

 

Nu ska jag äta kvällsmat, tända ljus, poppa popcorn och se film innan jag ska dejta kuddarna. Harry Potter går alltid, frågan är bara vilken. Lutar mot hemligheternas kammare.


Dag 04, 05 & 06

Jag är kung på att glömma bort den här "30 dagar" listan, så kör ikapp de dagar jag missat. Felåt...

Dag 04 – Mina intressen


Den här frågan borde jag egentligen inte behöva svara på eftersom ni som läser min blogg borde veta vad mina intressen är. Men för att nämna några så rida, träna och se film. Sen finns det ju en massa fler.

Dag 05 – Mina syskon

Jag har en storasyster som heter Sanna, hon är 5 år äldre än mig men att det är så stor ålderskillnad mellan oss skulle man inte tro. Folk tycker vi är jätte lik utseendemässigt, både hon och jag nekar det för vi tycker inte vi är lik varandra, finns inget likt i oss utseendemässigt. Haha jo, en sak - ögonfärgen.

Sen har jag ett halvsyskon, en lillasyster som heter Emma. Hon är 6 år och jätte söt!

Dag 06 – Om tio år

Om tio år är jag förhoppningsvis miljonär, äger en fin villa/lägenhet, har en (ev. två) fin(a) storhäst(ar), en sjukt snygg bil och jaa.. behöver jag säga mer? ;)





Remember all those times I swore I needed you? Well, consider them lies. Because here I am baby and I survived

Orange top - Vero moda

Tunn, grå kofta - Någonstans från Umeå, minns faktiskt inte.

Höga, mörka jeansshorts - Forever 21

Svarta leggings - H&M

Skor - Svarta Converse

Klocka - Regal

Armband - JC

 

Det här händer typ en gång i halvåret, att jag lägger ut en bild på vad jag har på mig för dagen. Men är rätt kul ibland. Var för övrigt rätt svårt att få bildens ljus rättvist eftersom jag fotade med mobilen. Nu ska jag käka lunch, kycklinggryta rättare sagt. Sen bege mig till skolan en sväng.

 

 


jeffrey campbell lita brown distressed leather

 

Anlände hem för ungefär 3Omin sen efter att ha vart på arbetsintervju. Ska jag gå efter magkänslan så kändes det som att det gick bra, det återstår helt enkelt att se. Friskt vågat - hälften vunnet. Nu ska jag snart ringa morfar och fråga om han kan köra mig till skolan efter lunch. Skulle behöva dit och lämna ett papper till SYV:en innan 30:e. Så känns som att det är lika bra att göra bort det så det är gjort.


Just ja, jag höll nästan på klicka hem ett par Jeffrey Campbell skor nyss. (Sen kom jag på att mamma förmodligen skulle tycka jag är heeeeelt galen, haha). Nej men det var inte därför jag inte beställde dom, måste höra med mamma ikväll hur det blir med frakt etc. för det såg så konstigt ut. Det värsta är ju att jag är kär i tre par Jeffrey skor, nämligen dom på bilden ovan, ett par silverglittriga och dom svarta lita spike (som jag för typ en månad sen tyckte var as fula) Fast dom bruna är nog mest praktiska eftersom man kan använda dom till iprincip allt, svarta är så tråkigt.

Så mamma, eftersom jag vet att du kommer läsa det här - kan jag få ett par i present? :) Vi måste beställa dom idag, har en rabattkod så jag får dom 50% billigare. Snälla, snälla. :)


Jag lottar ut en väska - vinstvärde 1249:-

 

För att tävla om väskan gör följande,

 

1. Gå in på Harges och välj ut din favoritväska, kopiera länken.

2. Lägg utbilden ovan och lägg in på din blogg/facebook. Ink. länk till detta tävlingsinlägg.

3. Skriv en kommentar "jag är med" och klista in båda länkarna som nämnts ovan.

 

Sen är du med och tävlar om väskan, värd 1249:-


i'll show you another side of me



Umeåabstinens tusen gånger om, jag vill dit nu, på direkten! Såg en kustbuss tidigare idag när jag åkte bil med mamma där det stod "UMEÅ", hon hann då få höra det som inte är allt för ovanligt att jag säger, "jag vill åka till Umeå.." Nåja, skolorna är sökta och det enda jag kan göra är att hoppas att allt blir som jag vill. Jobb har jag ju också hunnit med att söka där. Jag tror verkligen inte endel förstår hur otroligt mycket jag vill flytta dit. Jag bokstavligt talat älskar Umeå.



Min bloggning har vart kass under helgen, jag vet. Men har inte gjort iprincip något. Nu är det iaf 58 minuter tills Big Brother börjar och innan dess ska jag hinna duscha. Åker inte rödhåret ut slutar jag på fullaste allvar se BB, vilket jag iofs nästan reda gjort.. minns inte ens sist när jag såg den en vanlig veckokväll. I Fredags, fram tills första pausen då jag somnade. Åker Amandus ut ikväll är ju hela BB ett stort skämt, vem ska jag då ha som favorit?! Seriously, då är något riktigt fel.

Imorgon på morgonen har jag även en, vad heter det.. arbetsintervju heter det! Nervös? Inte ett dugg, haha. Bara sen i Januari har jag blivit så pass mycket säkrare i mig själv för att jag med mening utsatt mig för saker jag tyckt vart lite smått jobbiga, för att ta reda på om jag klarar av det. Ibland tror jag endel ofta bara väljer den lätta vägen man kan utan och innan än den lite svårare, mer oförutsägbara. Bara för att alltid känna att man har någon viss sort av "kontroll". Så var jag förut, jag skulle aldrig någonsin gjort något jag inte övervägt sjuhundrasextioelva gånger om i huvudet. Så nej, jag är inte det minsta nervös inför imorgon. Känner mig så pass säker i mig själv så det kommer nog gå bra, förhoppningsvis. :)

Nä, nu måste jag duscha så jag hinner med det jag tänkt ikväll. Peace!


And now that we’re older, I’m giving up on being right, So I can see the other side of you!



Kom precis in hemma efter att ha vart och släppt ut Kira i hagen och fixat alla stallsysslor. Idag är det föresten 9 år sedan jag åkte av min b-ponny och bröt armen. Eller ja, ska jag säga krossade den rätt fint? Ena benet var helt söndertrasat och det andra snäppet bättre, haha. Tror jag gick gipsad i 6 veckor. Det fränaste var nog när jag landade och ropade "mamma, mamma! Jag har brutit armen!" Läkaren sa att jag mest troligt måste ha hört hur det knakade i den, usch.

Nu ska jag göra mig iordning och sen äta lunch och åka med mamma en sväng till Haparanda/Torneå för att gå på Gina, H&M etc. Jätte länge sen jag var på gränsen, känns det i alla fall som.

No, don’t go, I’ll show you what it’s like to be loved



Kan man få beställa hem en Taylor Lautner på postorder? I så fall vill jag gärna ha han i 18 års present. Tack på förhand!


I'd rather run the other way than stay and see, the smoke and who's still standing when it clears



Det här är vad jag tänker sysselsätta mig med ikväll, dregla över Taylor Lautner i 214 minuter. Haha. Nej men seriöst, vet inte hur många facebook statusar jag läst om att diverse personer ska på Takida ikväll. Finns inte en jävla chans att jag frivilligt skulle stått där inne, och absolut inte betalat 350:- för att gå in och få öronen bedövade för gott. Skulle någon fått mig att ens gå in hade dom behövt betala min biljett, gett mig ett par riktigt bra hörlurar så jag hade kunnat höra på Spotify genom mobilen, haha. Prövade lyssna på en av deras låtar på Spotify nyss, you learn eller vad den nu hette. Jag klarade 43 sekunder (!) innan jag i ren panik bytte till Sean Paul – She Doesn't Mind. Jag tycker deras musik är så otroligt, jävla dålig så det finns inte. Det har jag tyckt sen första gången jag hörde dom vilket var typ i 7an?! Uääärk säger jag bara! Om ni kollar min playlist kanske ni förstår varför jag inte gillar dom? Spring 12'

Tänkte även passa på att säga att jag mår bra igen, har lyckats äta till största del som vanligt idag utan att må illa. Visserligen har jag sovit konstant i 13 timmar sen igår om jag räknar bort den halvtimme jag vart serverad frukost i sängen av mamma. Steg sen upp runt 12 för att äta lunch, sen vid tre var jag och mamma till stallet och då fyllde jag Kiras höpåsar och vatten medans mamma mockade. Så känns ändå som att jag börjat må som vanligt igen, skönt! Nu ska jag tända ljus och se Abduction. Mycket, mycket bättre än att bli döv för gott!

Josefins 18 års önskelista.


Converse All Star, vita strl. 39.



Pengar.

Och så tar vi det lite dyrare alternativen..



En vit Audi A4.

i guess we changed, some for the better, some for the worse



Sitter i sängen med Milla som sällskap som ligger och sover på mina fötter, utmärkt som tofflor! Sedan jag sist skrev har jag lyckats få i mig fil, banan, ett knäckebröd med skinka och ett glas mjölk som middag. Med en insulindos på 4 enheter. Har i alla fall, än så länge fått behålla maten och hoppas och ber att det ska ge med sig. Föreställ er själv att ni måste äta hur illa ni än mår om ni har lågt blodsocker, det finns som inget val. Ont i huvudet har jag ännu, och jag brukar iprincip aldrig ha det så det skulle gärna få ge med sig det med.

Kan skatta mig lycklig som iaf inte hade planer att fara på Takida imorgon eftersom jag avskyr deras musik, annars hade det ju som vart rätt typiskt. Och en till sak, idag är det prick en vecka tills jag fyller 18 så får se det från den ljusa sidan att det vart just den här Fredagen jag fått må skit och att det inte var 27:e idag. Idag fyller Evelina, en gammal klasskompis 18 år, så - Grattis på födelsedagen! Vet inte om hon läser min blogg nå mer, men hur som haver! :)

Dag 02 och Dag 03

Dag 02 – Min dag och Ni vet ju redan hur den sett/ser ut


Dag 03 – Mina föräldrar


Min mamma heter Monica, är världens bästa mamma och jag kan prata med henne om iprincip vad som helst om jag känner för det, vi är med andra ord rätt tajt. Varför tror jag har lite med ridningen att göra, hon har alltid funnits där från första början och "sponsrat" mig med både ponnyer, utrustning i mängder och alla diverse kostnader som tillkommer när man har egen häst. Hon har hjälpt mig från totalt nybörjare till den jag är idag, 11år senare. Utan henne hade jag knappast lega på den nivån jag gör idag, både ridmässigt och kunskapsmässigt inom ridning/hästhållning. Hon är helt enkelt värd mer än jag någonsin kommer kunna tacka henne med. Jag bor endast med mamma och min hund i en lägenhet, har inte bott hos pappa sen jag var 5år. Många brukar ofta få som första uppfattning om mig som att jag är jätte bortskämd, vilket jag inte är för jag kan på långa vägar inte peka och få allt jag vill. Men eftersom jag och mamma är så pass tajt och min syster inte bor hemma längre blir det nog ofta att jag kanske uppfattas så fast jag inte är det. I'm just well loved.

Min pappa heter Janne och honom är jag inte lika tajt med som med mamma, varför? Ska jag vara ärlig, jag kände mig undanskuffad när man skaffade ny familj. Inte så jag är arg eller något på han, men jag kände mig bortvald. Det gör jag än idag, min syster har mycket bättre kontakt med han än vad jag har och det kan ibland träffa punkter då jag bara säger "jag bryr mig inte, varför skulle jag bry mig mer än den andra hälften?" Jag kan helt enkelt ignorera känslorna av att jag egentligen önskar att jag var lika tajt med han som jag är med mamma. Jag har inbillat mig nog mycket att jag inte bryr mig så nu gör jag det knappt heller. Säger jag att han äger Kalix däck och cykel vet nog många vem han är. Han är iaf världens bästa pappa, även om han kanske inte alltid visar det. Det enda minnerna jag har med honom som jag minns glasklart om jag ska vara helt ärlig är när jag var pytteliten och det var snö ute och jag åkte i snöräven när han skulle skotta och jag hade skor med snögubbar på. När jag var på semester med han, min syster och min låtsasmamma till Köping/Stockholm. Och julen 2010 när jag fick åka i hans sprillans nya Nissan dagen innan julafton på kvällen till hans jobb en sväng då han skulle och hämta något och sen skjutsa hem mig till mamma efter jag vart och hälsar på hos dom och gett min lillasyster hennes julklapp som var lika hög som hon själv och hon lös som en sol när hon öppnade paketet. När jag skulle fara och tog på mig jackan la hon sig på golvet och höll fast mitt ben och sa att jag inte fick åka, hon är för söt! Jag är måttligt förälskad i hans bilar, speciellt hans Audi. Så skulle ni mot förmodan undra vart mitt "den där bilen var snygg!" kommer ifrån har jag nog ärvt det av han. ;)  Men som sagt, han är världens bästa han med!






hello, from a half dead Josefin



Hade ingen nyare bild, så ni får leva med en från i julas.

Sängen är min bästa vän för tillfället, som ni säkert kan förstå. Har konstaterat att diabetes och magsjuka inte går hand i hand eftersom det påverkar blodsockret så. Vet inte hur mycket druvsocker och R10 (heter det så eller RIO?!) dricka jag fått försöka dricka för att jag haft på gränsen till lågt socker. Har knappt kunnat äta, lite jordgubbs yoghurt med banan, och fil med banan. Men mest för att kunna sticka lite insulin. Har iaf världens bästa mamma som åkt till stallet och fixar åt Kira, jag orkar knappt gå tur och retur till käksbordet och det är inte långt mellan sängen och köket. Mamma rättade mig även med när jag hade magsjuka sist, och det är helt sjukt! Det var när jag var 3 år, dvs. 14 år sedan! Snacka om tur jag haft. Ont i huvudet har jag också, kanske för jag inte kunnat äta som vanligt, missbrukar blodsockerkontroller i fingret gör jag oxå för jag känner inte vad jag har på ett ungefär i blodsocker när jag mår såhär. Tror mamma skulle ordna mer "lätt mat" att äta när hon kommer från stallet, för kan inte påstå att jag är hungrig heller men när man har diabetes är det bara att finns sig i att man måste försöka äta. Nu ska jag fortsätta se Gilmore Girls, och hoppas på att jag får börja må bättre.

magsjuka

Inatt/imorse har badrumsgolvet vart min bästa vän, ofrivilligt.. Vaknade runt tre inatt och mådde äckligt illa, fick spy och så har det hållt på så i 3 omgångar. Har aldrig haft magsjuka sen jag fick diabetes. Mer rätt har jag inte haft magsjuka sen jag var 5-6 år. Varför?! Åh, vil bli frisk igen! Bara jag hör mat just nu vill jag spy, kul när man har diabetes och måste äta..

if you want a perfect girl, then go buy yourself a damn barbie!



Smider planer för morgondagen med Ammi, skönt att jag bara har NK på morgonen och sen är det helg för min del. Har duschat för ett tag sen och satan vad tungt håret blev när man har hårförlängning! Nu har det iaf självtorkat rätt bra så ska göra en fläta av det så det är lockigt imorgon, är såld på lockigt, långt, blont hår. Sen ska jag käka, se resterande del av filmen "hemma bäst" som går på 7an, den var/är bra. Sen ska jag sova (haha lycka till Josefin om du inte loggar ut från facebook!), var typ en strandad säl imorse när mamma väckte mig, inget ovanligt i och för sig.

Dag 01 – Om mig



Som alla redan räknat ut heter jag Josefin Strömberg, Emma i mellannamn för den som undrade (som min lillasyster heter i förnamn för övrigt, halvsyster.) Jag är född i April -94 (27:e), jag är 174cm lång, smal (drar xxs/xs på tröjor/jackor) och 25/34" på jeans.) Jag har bruna ögon och blont hår, vilket faktiskt är min egen hårfärg men jag har prövat det mesta.

Som person är jag väldigt lätt att ha att göra med om jag inte har en väldigt bra anledning till att inte gilla dig. Jag dömmer aldrig folk efter andras uppfattning utan skaffar mig en egen. Jag är spontan och föredrar impulsidér. Skulle jag beskriva mig med tre ord är det ärlig, snäll och bra humor. Jag kan vara väldigt envis (rätt sällan dock och aldrig i fel syfte) vilket jag ser som en possitiv egenskap som man kan dra nytta av om man har mål man vill nå. Folk som känner både mamma och pappa säger att jag är mest lik mamma både utseendemässigt och personlighet medans min äldre syster är mer lik pappa på båda sätten.

Som ni också vet äger jag en häst, en import från Danmark. Jag har ridit i över 11 års tid så jag har hållt på ett bra tag, haft egna ponnyer sedan jag var 7 eller 8 år, minns inte riktigt. Ridit dagligen för utbildad instruktör då mamma är utbildad. Hon har även tävlat en hel del förr i tiden och har haft/har en drös blå/gula rosetter (haha, jag och min syster lekte nämligen med dom när vi var små så dom blev lite misshandlade, haha.) Jag har även en hund, en tibetansk terrier med oändligt lång stamtavla. Latisch Emilia heter hon men kallas för Milla och/eller Råttan. Hennes föräldrar är kända, speciellt hennes pappa.



Utöver att spendera tid på hästryggen och i stallet med ridkläder (haha) så har jag i höstas blivit erbjuden modellkontrakt i Tyskland som jag tackade nej åt då det inte kändes rätt att flytta iväg till Tyskland som 17 åring, ge upp skolan och inte veta vad man riktigt gett sig in på. Tiden kändes helt enkelt inte rätt. Jag har även blivit kallad för slutcasting inför World Championship of Performing Arts som hålls av Acess to Hollywood. En modelltävling där finalen går i Hollywood. Jag skickade mest in en ansökan och bilder för skojs skull och hade inga förväntningar heller för den delen. Det är alltså inte bara en, inte två utan fler som jobbar inom modellagentur som ser potential i mig, måste erkänna att det känns rätt smickrande.



Efter jag gått ut gymnasiet vill jag läsa på universitet i Umeå. Mer rätt idrottsvetenskapliga programmet inriktning idrottsmedicin och coaching eller psykologprogrammet inriktning idrott. Sen skulle jag någon dag vilja jobba som polis, även om det är riktigt, riktigt svårt att komma in på utbildningen. Jag har visserligen stora framtidsdrömmar, men står förvisso med båda fötterna på jorden. Om jag tänker tillbaks på då jag började blogga t.ex, hösten 2008 och tänker hur långt jag faktiskt jobbat mig upp helt själv, känns det rätt stort. Idag blir jag sponsrad av företag, får mail om sponsoruppdrag, samarbeten med stora företag etc. som vill se min blogg klättra på topplistorna. Det är riktigt ballt när jag tänker efter, för det var aldrig anledningen till varför jag började blogga från första början. Bara det senaste jag är sponsrad med är en väska värd 1249:-, det är rätt mycket pengar för "bara en väska" (i alla fall i mina ögon) Jag är otroligt tacksam och älskar de företag som ser potential i mig, är villiga att hjälpa mig att utveckla mina drömmar. Det är ballt, riktigt ballt!

Kör på en sådan där 30-dagars lista

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min dag
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina intressen
Dag 05 – Mina syskon
Dag 06 – Om tio år
Dag 07 – Något jag vill ha
Dag 08 – Mina smeknamn
Dag 09 – Hit vill jag resa
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Det här åt jag idag
Dag 12 – Hiss & Diss
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad är kärlek?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här ogillar jag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Ett annat ögonblick
Dag 21 – Den här månaden
Dag 22 – Något du inte visste
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Något jag inte klarar mig utan
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – En låt som gör mig glad
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Taio Cruz - Tattoo



Just nu sitter jag på skolan men ska på ungefär 10 minuter kommer morfar och hämtar mig så jag får åka och äta lunch, har inte ätit skolmat sedan jag gick i 8:an tror jag. Sen ska jag tillbaks till skolan, fick nå papper av min estetlärare nyss om en tävling hon tipsade mig om. Första pris var 2500:-, andra 1000:- och 3:e var 500:- så jag kan göra det för att jag kan bli rikare på det, om jag har tur. Man skulle skriva något där temat var "dreams". Och känner jag mig själv rätt borde det gå rätt fint att skriva ihop något eftersom det fick vara allt från novell, krönika, dikt, en sångtext etc. Har faktiskt vunnit en liknande tävling när jag gick 6an, så jag vet (utan att skryta) att jag inte är totalt chanslös nu heller. Nä men, det kan bli kul. Nu ska jag börja logga ut och åka och äta, tur jag har så otrligt snäll morfar som hämtar mig och kör tillbaks mig till skolan - han är guld värd!

Jag lottar ut en väska värd 1249:- (!!)



Påminner Er om tävlingen där ni kan vinna väskan på bilden, vinstvärde: 1.249:-
Klicka här för att komma till tävlingen.


2 år!

Idag firar jag och mina älskade tretorn Advance ridstövlar 2 år tillsammans, haha. Kan ju inte säga annat än att dom var värd dom där x antal tusenlapparna - finns inget skönare att rida med!


Logic will get you from A to Z, imagination will get you everywhere



Sen jag käkat middag har jag hunnit med riktigt mycket (iaf enligt mig själv.) jag har hunnit vara förbi och hälsat på mormor och morfar och se om dom hade god tårta då morfar fyller år idag. Sen har jag hunnit plugga och jag lyckades hålla tålamodet riktigt länge när jag körde fast i matteboken, så länge så jag tillslut kom på hur man räknade ut det jävla X talet. Utöver att ha räknat två diagnoser i matteboken har jag hunnit påbörja och avsluta ett NK kapitel och skrivit 8 A4 sidor om kapitlet. Då är det bara att påbörja nästa kapitel och göra bort det också, skönt att vi har så snäll lärare i NK så man kan få göra såhär. Fast vet inte riktigt vad jag ska fortsätta med i boken, så måste leta reda på henne imorgon på skolan. Nu ska jag snart käka, gå ut med Milla och sova. Kommer vara som en strandad säl imorgon på morgonen..

Why are you trying so hard to fit in when you were born to stand out?

Trodde allvarligt jag inte skulle orka gå hem från skolan när jag gick då det är cirkus 1km hem, och det i sig är ju ingenting. Men jag kan intyga att vägen hem kändes dubbelt så lång med ett för lågt blodsocker, 4,0 rättare sagt. Är väldigt glad att mammas jobb är på hem vägen så jag kunde stanna ett tag, käka två druvsocker och dricka fanta wildberries. Men sista biten hem var riktigt, riktigt hemsk. Nå, jag överlevde ju.

Tänkte tala om hur gymnasievalen ser ut, gick betydligt lättare med syv:ens hjälp än när jag försökte göra det själv.

  1. Umeå, Dragonskolan, Stylist.
  2. Umeå, yrkesgymnasiet, Frisör.
  3. Umeå, Forslunda, djur (ridning alt. djurhälsa - sjukvård.)
  4. Umeå, John Bauer, samhälls beteendevetskap (hälsa och idrott.)
  5. Umeå, Thoren business school, commerce program (handels.)
  6. Umeå, Minerva, Naturvetenskap.
  7. Luleå, Luleå gymnasieskola, hotell och turism.
  8. Luleå, Luleå gymnasieskola, Stylist.

Gå hem i snö



Nu ska jag promenera hem från skolan, känns inte sådär jätte frestande att måsta gå hem i snöstorm. Eller ja, sist jag var ut, dvs. när jag kom tillbaks till skolan efter jag vart och käkat lunch så snöade det för fullt. Seriöst, 18:e April ska det INTE snöa.. less. Jag vill ha sommar. Nä, bäst jag börjar bege mig hemåt, orka sitta på skolan längre än nödvändigt. En bra sak har jag i alla fall hunnit med under tiden jag suttit här efter jag slutat, jag har skickat iväg en arbetsansökning till Umeå.

you can go your own way

 

Har precis haft NK och nu väntar jag på skjuts så jag kan fara och käka lunch innan jag sen ska tillbaks till skolan för ytterligare en lektion. Lite snäll NK lärare vi har som bjuder oss på té (hur skriver man?!) på varje NK lektion. Har även vart förbi syv:en och fått ordnat mina nya gymnasieval i Umeå och Luleå. Kan tala om hur dom ser ut då jag kommer hem senare, kind of busy now.


New hair



Efter 5 timmar (1 timmes total paus) så sitter äntligen hårförlängningen där den ska, och det blev skit bra! Creed till min fina vän Elli som satt i det, du är bäst! :)

No matter where or what, there are makers, takers and fakers.



Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 14.30 så min syster slutar jobbet och kommer och hämtar mig så ska vi förbi till stallet och fixa åt hästarna. Sen följer jag med hem till henne där jag ska äta middag och så kommer Elli dit och hjälper mig att sätta i min hårförlängning. Blir säkert en hel del Umeå prat etc etc. Kul!

Jag och mamma satt även och kollade på lägenheter igårkväll, samt de olika gymnasierna jag tänkt söka. Är en rätt stor blandning av program, men det får ni kanske höra imorgon då syv:en inte hade någon ledig tid idag så får fixa det imorgon istället. Nu känner jag iaf att mitt blodsocker sjönkt så pass mycket att jag måste äta innan jag far till stallet. Gäller bara att vänja sig att ligga på normala blodsockervärden när man legat högt i blodsocker, men det tar sig nog, ett steg i taget.

visst du kan rycka på axlarna, spela ball, och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall



Började morgonen med ett "bra" blodsockervärde.
Eller ja, det var bra jämfört vad jag vaknat på den senaste tiden. Fick orden att ställa om lite insulindoser igår när jag var i Sunderbyn, och det ser ju ut som att det fungerar - än så länge i alla fall.

Jo just ja, pratade med syv:en igår på skolan men kom väll inte fram till så mycket,
behövde en kod för att kunna fixa uti gymnasievalen. Nu kommer det roliga, det är samma kod som jag hade i 9an när jag sökte gymnasie och jag kommer ihåg den! Det är sjukt, det är över 2år sedan och jag har använt den en gång och då läste jag den på ett papper, men jag kom ihåg hur det där pappret såg ut. Fast jag kom dock på den när jag var hemma, så ska förbi syv:en här senare, idag eller imorgon så hon får hjälpa mig. Var väldigt krångligt att fatta sidan där man sökte när man ska söka i andra kommuner.

-Tävla om vårens snyggaste väska värd. 1249:- (!)-

Latisch Emilia ♥



Har precis duschat och ska snart gå ut på en kvällsrastning av råttan (Milla*, eller kanske skulle säga hennes riktiga namn? Latisch Emilia) Sen ska jag äta och sova. Har disco i huvudet och skulle egentligen behöva räkna matte, screw it säger jag bara. Jag tänker sova!

vårtävling - vinn en väska värd 1249:-

Kör igång en vårtävling där nu har chansen att vinna en Guess Mural grey carry all väska värt 1249:-

 

För att ha chans att vinna ska du göra följande:

  • Lägga in bilden ovan på din blogg eller facebook (båda ställerna ökar vinstchansen), samt länka till tävlingen. Kopiera länken där du lagt ut bilden och lämna den i tävlingsbidraget (kommentaren)
  • Gå in på Harges och välja ut din favoritväska, kopiera länken och lämna den i tävlingsbidraget.
  • Tävlingen avslutas 5/5-2012.
Lycka till!

11 dagar kvar..





Nedräkning...


På väg hem från Sunderbyn. Några rör blod ...

mms_img551201313 (MMS)

På väg hem från Sunderbyn. Några rör blod fattigare.. Usch. Låg kvar på mina 174cm så det verkar inte som att jag får bli längre, haha. Kanske ska vara glad för det iaf ;) nu är jag och mamma iaf på väg hem, jag ska och fixa åt Kira innan jag sen far hem och äter lunch och promenerar iväg till skolan för att prata med syv:en :)


Diabetes



Just nu borde jag befinna mig i Sunderbyn sjukhus då jag har rutinkontroll av min diabetes. Kommer nog kännas vemodigt då det är sista gången jag ska träffa min läkare och diabetessköterska för sista gången som jag haft enda sen jag blev inlagd i Sunderbyn, September -06. Speciellt min diabetessköterska Anki kommer det nog kännas konstigt att säga hej då åt, åhh.. ångest för att fylla 18 och bli stor. :( Ska även ta blodprover i armen och jag tycker det är sjukt obehagligt så får alltid hem emla salva så jag kan sätta på armvecken så det bedövar och jag inte känner något alls. Sjukt rädd för blod är jag oxå. Men sticka mig själv i fingret x antal gånger om dagen, sticka 6-7 insulinsprutor i magen dag ut och dag in är inget som skrämmer mig. Men ett litet j*vla blodprov i armen får mig svimmfärdig om jag inte får bedövning innan, haha..

Josefin med mörkbrunt hår!



Fick en kommentar tidigare idag om jag inte kunde snöra in någon bild på då jag hade mörkt hår. Och bara för att jag är så snäll så får ni väl en bild. En gång blond, alltid blond! Right?


don't make me bring you back to the start, you can run but you won't come far



Jag vill fylla 18, utbilda mig till bartender, flytta till Umeå. Jag är så äckligt less Kalix, alltså riktigt, riktigt less. Här finns ingenting, absolut ingenting. Jag stortrivdes i Stockholm när jag var dit i November när man fick tränga sig fram bland massa folk, det var folk vart du än kollade, annexet i Globen var proppfullt med folk och du tog dig knappt fram, du fick bokstavligt talat tränga dig fram. Jag älskade det. Kanske är rätt uppenbart att jag inte känner mig så hemma i lilla Kalix som är raka motsatsen mot Stockholm. Fast jag skulle kanske inte vilja bo där, eller jo. Fast jag vill mycket hellre bo i Umeå. Jag vill flytta på direkten, åh... så less!

stop thinking you can run over me



Imorgon efter jag vart till Sunderbyn har jag en lektion efter lunch på skolan, ska även försöka få tag i syv:en så jag kan prata med henne om hur man gör för att söka gymnasie i Umeå och allt som hör det till. Är helt 110% säker på att jag kommer få höra något i stil med "jaa, det var ju tråkigt att du inte vill gå skola här, vi som har så bra lärare etc. Du är ju så duktig på att teckna/måla, är du verkligen helt säker?" Om så inte av syv:en men säkert av någon av mina två mentorer. Jag avskyr det där "du är ju så duktig... är du verkligen helt säker?" om jag hade tyckt det var kul, om jag hade trott att det gav mig något i framtiden hade jag väl inte ens tänkt tankarna? Så ja, jag är helt säker.

Överlag, när vi blivit frågade spontant ibland på estetlektionerna om vi tycker det är kul att gå estet har jag svarat "nej, inte speciellt." helt rakt och ärligt, för jag tycker inte det. Då får man oftast ett skratt tillbaks och "jaha, varför tycker du inte det?" Ursäkta, är det nu jag ska beklaga mig framför dig med den snällaste ursäkt jag kan hitta till varför jag inte tycker det är kul att kladda färg på ett papper? Vad ger det mig liksom? Visst, det är världens slöaste lektioner och ibland känns det som att gå på dagis, jag är inte den enda estet som sagt att det är som att gå på dagis, tål ju att tilläggas. Jag vill inte bli konstnär, jag vill inte bli bildlärare. Just estet ämnerna ger mig absolut ingenting positivt, för jag tycker dom är skittråkiga.

Det är inte din åsikt om vad du tror jag kan åstadkomma som jag lyssnar på när jag fattar beslut, det är inte din åsikt om vad du tror jag skulle kunna och inte kunna som påverkar mitt beslut. Det som påverkar mitt beslut, det är vad jag själv känner att jag vill. Vill jag inte kladda färg på ett papper i fortsättningen så är det inte ditt val, det är mitt eget val. Jag är inte rädd för att gå skola längre än nödvändigt, inte om jag får gå/läsa om något jag tycker är kul och intressant. Jag trodde det skulle vara kul att gå estet, när jag gick 9an hade hag mvg på alla bilduppgifter och det var kul. Det här är verkligen inte samma sak, inte på långa vägar. Jag går hellre skola fler år, och för ut något av det och kan tycka att jag går en bra linje, som ger mig något och som jag tycker är kul att gå. Än att gå något där jag varje morgon vill dra täcker över huvudet, näst intill suckar när jag går in genom skolans dörrar, tycker hela estetlektionen är tråkig och räknar minuter tills jag får gå därifrån. Det är inte så det ska vara, då är man inte på rätt linje.

Jag satt och kollade olika gymnasier i Umeå igår och det är därför jag behöver prata med syv:en, jag har övervägt det så otroligt, otroligt, otroligt många gånger och redan sen jag gick 9an och sökte gymnasie kom jag in på en annan ort än i hemkommunen, i Piteå rättare sagt. Jag var för feg för att flytta. Förra året när jag sökte kom jag in i Umeå, but still, jag var för feg för att flytta. Och det går inte en vecka utan att jag ångrar mig att jag inte flyttat till Umeå, "never let the fear of striking out, keep you from playing the game." Jag tänker inte vara feg längre, brukar man inte säga tredje gången gillt? Jag vet ju att jag vill flytta till Umeå, det är ju rätt uppenbart för både mig själv och för er läsare att ni vet att jag vill. Igårkväll fick jag ett sms där en del ur det stod "för du har inte flyttat hit kanske, that's way :)" Jag kände bara "snälla.. ge mig en lägenhet i Umeå på direkten."

Jag är inte den som inte törs stå för vad jag tycker, speciellt inte när det kommer till skolsammanhang. Vet jag vad jag vill, så vet jag verkligen vad jag vill. Kan bli intressant imorgon, höra syv:ens och mentorernas reaktion när jag talar om att jag tänker söka gymnasie i Umeå och kommer få förklara mig till varför jag gör det. Men, det är inte dom som ska välja min framtid, deras åsikter spelar mig ingen roll. Jag vill bo i Umeå, jag vill plugga i Umeå - och så är det bara, no doubt.


I'd rather run the other way than stay and see the smoke and who's still standing when it clears.



Orkar inte skriva något, har alldeles för mycket tankar snurrandes i huvudet - om ni visste skulle ni förstå, jag lovar. Min senaste vecka har vart otroligt tuff, hade jag inte vart ball på att hantera känslor hade jag förmodligen brytit ihop. Mitt ex är inte längre min pojkvän sedan förra Tisdagen (eller ja, då var det officiellt och med det menar jag att det stod "singel" på min facebook), min farfar dog förra helgen, jag måste bestämma mig hur jag ska göra med Kira, flytt etc etc. Kul påsklov överlag va?

Winners never quit, cos´ quitters never win

 

"Hur gör du för att hitta motivationen att fara ut och träna till och med när det är slaskigt och blött?! Skulle verkligen behöva kunna tänka på ditt sätt, blir alldeles för lat sådana dagar och stannar hemma i soffan och tänker att jag gör det imorgon istället. Snälla, tala om hur du tänker - du är inspirerande!" - Karin.

 

Förut, för en månad sen hade jag förmodligen tänkt på samma sätt själv. Att jag gör det imorgon istället, att jag föredrar soffan framför slasket. Men när jag väl bestämt mig för något så gör jag det. Jag kan bli otroligt, otroligt envis och i sådana här situationer är det fruktansvärt positivt att kunna bli det, att inte lägga av för att vädret är dåligt. Du kommer alltid hitta anledningar och ursäkter för att inte "kunna" träna för dagen om du har den inställningen, och då kan du ju bara drömma vidare om resultaten du vill uppnå, du kommer aldrig nå dom på det sättet. Att bryta en inlärd ovana är svårt, men det går - om du verkligen går in för det och inte ger upp så fort det känns jobbigt.

 

För att jag ska hitta motiovation dagar det är äckligt väder och jag helst skulle dra täcket över huvudet brukar jag bläddra runt på we♥it för att hitta inspirerande bilder. Brukar söka på "work out quotes" eller liknande. Men har du redan en inställning till att det inte kommer vara lönande, du kommer inte se resultat etc etc. så spelar det ingen roll hur många quotes du läser för du kommer ändå ge de negativa tankarna större utrymme än de positiva i slutändan, det är ett mönster du måste bryta. Och det är dags att börja nu, inte imorgon, för imorgon kommer du säga samma sak som idag och tillslut kommer du bara slösat bort tid.

 

När du väl knytit på dig skorna (som de flesta knyter fel, haha är nog bara min syster som förstår vad jag menar nu. Lovar att jag ska visa er också.) Så sätter du på dig ett headset och har en riktigt grym playlist att lyssna på under springturen (om du nu tänkt springa). En fördel är väl om du har spotify premium så du kan lyssna offline på dina playlist på mobilen, det har i alla fall jag. Och ville nu någon veta vad jag brukar lyssna på när jag är ute så brukar jag lyssna på Spring 12'. Sen är det väl ytterligare en fördel om du är som mig som automatiskt tänker "seriöst? Try me!" eller "get fit or die trying." när det blir som jobbigast. När man väl kommit över det där "ska jag lägga av? det här är så jobbigt det bara kan bli!" så brukar det flyta på rätt bra. Du har bevisat för dig själv att de positiva tankarna är större än de negativa, och jag lovar att du kommer känna dig stolt om du inte gav upp. När du väl kommit hem igen kommer du vara stolt att du faktiskt knöt på dig skorna och gick ut istället för att suttit i soffan. För även om det inte syns samma dag, så gav det resultat, bara du fortsätter på samma sätt i fortsättningen och inte ger upp. Being weak is a choice, so is being strong.

 

 








tröstshopping



Hade egentligen planer på att ev. ha åkt till Luleå en sväng idag men det får bli nästa helg istället. Känns som att jag praktiskt taget bott i Luleå de senaste månaderna, har vart där helt sjukt mycket, flera gånger i veckan. Hur som helst så skulle mamma förbi hos mormor och morfar efter lunch så följde med och så hamnade vi sen inne i Kalix en sväng där det på bilden ovan fick följa med mig hem.

Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards.



Kom hem från stallet för ett tag sen efter att ha vart och gjort bort alla dagliga stallsysslor. När jag kan brukar jag göra det från morgonen och så åka och rida efter middagen/då vi tar in hästarna, är mycket bekvämare än att göra stallsysslor + rida på en och samma gång. Dock brukar det ju bli så när det är skola, fast nu när jag bara har en häst så brukar mamma ibland göra stallsysslorna medans jag rider.

Ska snart käka lunch, efter det planera och strukturera ihop ett schema för hur jag och Kira ska träna de närmsta veckorna, och vad vi ska träna på de olika ridpassen. Brukar oftast sluta med att jag gör iprincip samma sak gång på gång då jag inte i planerat i förväg, vilket i sig resulterar i att jag gärna skjuter upp saker vi måste träna mer på bara för att jag är lat och inte ids ta tag i det. T.ex skänkelvikningar i trav då hon gärna vill på att förböja sig och "rinna iväg". Rida dressyr på en Kira som i vanligt fall är väldigt pigg är mindre kul de gånger hon vilat och blir så het så hon studdsar fram som en gummiboll, man får inte ut så mycket då det enda jag iprincip kan göra de gånger hon vilat lite längre innan är att rida henne på volter, 8-volter, träna avsaktningar och igångsättningar i skritt och trav. Men det är sådana pass man får räkna med ibland, det är i motgångar man utvecklas. Hon brukar bli väldigt fin i slutet av sådana pass då hon vart riktigt pigg/het bara man vet hur man ska rida, det tål att tilläggas.

Just nu är det ju rätt dåligt underlag på ridbanan skulle jag tro, är i alla fall inte sandunderlag. Men hon är broddad så kan nog trava henne utan problem i alla fall senare idag då jag tänkt rida. Volt arbete, klassiker. Nej, helt ärligt så är det för att ena halvan av ridbanan brukar vara/är bättre nu när det håller på tina. Kanske lägger ut nå bommar och travar lite cavaletti också. Nyttigt på en som Kira, speciellt när det snart tinat upp så man förhoppningsvis kan börja hoppa igen. Föresten, i förrgår låg jag länkad (ligger länkad) på dressyrmupparnas blogg, sweet!

This is the part of me that you never ever gonna take away from me



Beställde den här klänningen just innan jul i stl. xs, och den är helt galet snygg. Jag tänkte ha den på julafton, men den var väl i minsta laget då mamma fick dra igen dragkedjan i ryggen och jag knappt kunde andas (hahaha) men en större hade blivit för stor. Hur som haver så såg jag den i garderoben tidigare idag och prövade den och jag kunde stänga den helt utan hjälp utan problem. Hur är det möjligt?! Jag menar, en xs! för att kunna dra xs på kläder ska man vara smal, jag är smal och har alltid vart det och måste förmodligen vara ännu smalare nu än i julas. Det är helt sjukt, det är ju verkligen inte så att jag tränar för att bli lättare, jag väger nog lite redan nu jämfört med min längd på 174cm. Nåja, klänningen passar och är snygg iaf! :D

middags resultat á la Josefin!



 

Jag kunde minnsan också laga ätlig mat. Kyckling, pommes, currysås och sallad. Det går framåt ;)


kökskunskaper på prov



Nu ska jag sätta mina kökskunskaper på prov och laga middag, kanske bäst att börja träna om jag ska flytta hemifrån inom en snar framtid. Lovar att ni ska få höra om jag lyckades ordna mig middag, senare..


"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar." - Nalle Puh



Gånger jag råkar se den här bilden känns allt bokstavligt talat så jävla fel det bara kan bli, det enda som håller mig fast på hemmaplan är Kira. Läste ett inlägg på Linn's blogg om hur folk spekulerar och diskuterar när bloggare skriver att dom ska sälja sin häst/ponny. "Nej, du kommer ångra dig!" "Han/hon (ponnyn) kommer sakna dig!" etc etc. Drog lite smått på läpparna när jag läste Linns klockrena svar att Winnetoo förmodligen inte tänker "åh, vad jag hade velat åka till Ljungby och hoppa MSV i helgen". Det är faktiskt sant, hästar kan inte tänka på det sättet som vi människor gör. De kan inte sakna oss människor som vi kan sakna dom.

Jag har överlag väldigt svårt för folk som gulligullar med sina hästar på ett sätt som inte gör det logiskt att förstå poängen i det. "Åh, lilla gulligull ska du få komma ut i hagen en stund?" "Åh, har du saknat mig lilla älsklingen sen vi senast sågs igår?" etc etc. Honestly? Förväntar ni Er att den ska svara tillbaks? Jag tror överlag jag har väldigt svårt för det där överdrivna "gulligull språket", det får mig ungefär att vilja sticka fingrarna i halsen.

Flera hästmänniskor gör det till en så stor sak att sälja sin häst, ja, jag kommer sakna Kira otroligt mycket den dagen hon inte längre är min. Ja, jag kommer bryta ihop och må kasst för att jag inte har min trygga vardag att luta mig tillbaks på. Men ibland kan man faktiskt inte endast tänka på att ta den lätta vägen, slippa alla hinder och motgångar. Det är motgångarna som gör dig starkare och mer erfaren, inte medgångarna - dom är plus i kanten. Vi förmänskligar hästarna, no doubt. Men helt ärligt, den lyckliga tjejen eller killen som får turen att bli Kiras nya ägare kommer förmodligen älska henne lika mycket som jag gjorde när jag var 13 år och fick hem min sagoponny. Vi tror alltid att hästen inte kan ha ett bättre hem än det vi kan erbjuda den, inte kan älskas mer än vad vi gör. Men egentligen kanske vi stirrar oss blind på just den punkten, VI TROR. Vad vi tror är en illusion vi skapar själv i huvudet med de mest hemska saker vi kan komma på för att göra det hela så mycket större än vad det egentligen är.

Säljer jag Kira är det inte synd om henne, för jag gör det ju för hennes skull för att hon ska kunna få den tiden jag inte skulle kunna erbjuda henne. Väljer jag att behålla henne gör jag det för att det är för jobbigt, men det spelar ju egentligen ingen roll om jag måste släppa taget om henne nu, om ett år eller tio år. Ju längre tid det går, destu jobbigare blir det, onekligen. Har jag kvar henne och inte kan flytta till Umeå kommer jag inte ha möjligheten att forma mitt liv efter hur jag vill, jag kommer inte kunna läsa idrottsprogrammet med inriktning idrottsmedicin och coaching, jag kommer inte kunna åka iväg 4 veckor och utbilda mig till bartender etc. Har man häst är man låst både tidsmässigt och ekonimiskt.

Ibland måste man kunna släppa alla tankar, försöka se vad som faktiskt är det rätta att göra hur ont det än kommer göra. Det är inget jag tänker förneka, för jag har vart med om det förr och jag vet hur jobbigt det är att se sin häst med någon annan, någon annan som är dens nya ägare. Det ni haft är över, tiden har runnit ut. Ibland vill jag göra som småbarn gör när inget går deras väg, dom bara grinar rakt ut och sen är det bra igen. Men då var jag å andra sidan inget småbarn längre, på två veckor är jag vuxen, jag måste lära mig att bestämma själv och stå på egna ben hur tufft och jobbigt det än är, hur ont det än gör, hur rädd jag än är. Det är så man växer som människa, att kastas ut i en totalt okänd framtid med nya utmaningar, nya motgångar - men det är så det är, inte bara för mig, utan även för dig. Det är bara tiden som skiljer oss åt, min tid att bestämma mig kanske må vara inom en snar framtid, din kanske är om fem år. But that's the way it supposed to be.



That's what makes you beautiful



Vet inte hur många facebook statusar jag hunnit läsa om att det är Fredag 13:e, who cares lixom? Jag köpte min älskade ponny Fredan 13:e Juli 2007. Anyway, började dagen tidigt med att åka till stallet så jag var där till klockan åtta och släppa ut henne i hagen och fixa alla stallsysslor. Just nu försöker jag få liv i Ammi som förmodligen ligger och sover, måste ner på stan en sväng idag och fixa lite grejor och då tänkte jag dra med mig henne. Sounds like a good plan. Idag fyller även mamma år, så ska vara snäll och fixa en tårta åt henne då hon jobbar tills senare idag så jag har hela dagen på mig. Men mycket mer kan jag inte skriva eftersom hon brukar läsa min blogg. Grattis på födelsedagen mamma, jag älskar dig!♥

love someone isn't hard, it's when you have to realize when to let go




Paket till Josefin!





ÄNTLIGEN! Fick ett sms tidigare idag att mitt paket från Rapunzel of Sweden fanns att hämta ut. Det är alltså ett löshår startpaket med nail hair, 50cm i färgen #P27/613. Nu längtar jag bara tills Tisdag då Elli ska hjälpa mig att sätta i det! :)

Don't let me show you how weak your are. Hurts like bullets between these walls

Dagen börjades av att Rebecca och Fiona började väsnas med Rebecca & Fiona – Bullets - Nause & Adrian Lux Remix Radio runt kl. 07.25 då jag hade skjuts som skulle anländ klockan åtta för att skjutsa mig till stallet. Väl i stallet gjorde jag bort alla stallsysslor innan jag sen for hem igen. Under dagen har jag tänkt hinna med att träna, kanske trotsa slasken och fara ut och springa några kilometer på eftermiddagen och sen köra lite styrka på det. Nu ska jag i alla fall gå och göra lunch, det är ett som är säkert.


Don't hate the game, hate the players



Känner mig jätte lat som "endast" cyklat 5km idag i motvind och slask, hur är de ens möjligt? Borde ju känna mig stolt som faktiskt överhuvudtaget kom på idén när jag hade kunnat få skjuts?! Nu sitter jag och kollar olika gymnasieprogram i Umeå. Ovanligt. Måste jag nu välja om (vilket inte är hela världen, har ingen brådska någonstans) så vet jag i alla fall vad jag vill söka (John Bauer, hälsa och idrott. Det jag kom in på i höstas.) Thoren business school, commerce program heter det. Och Forslundagymnasiet, djurhälsa och sjukvård eller inriktning ridning. Frågan är ju bara hur jag skulle våga röra i en fågel eller en orm om jag gick djurhälsa och sjukvård. Jag är livrädd för båda djuren, på riktigt alltså, livrädd. Kan jag inte få peta på en gullig, lurvig hundvalp eller katt istället? Låter mycket bättre!
-
Nu ska jag gå ut på kvällsrastning med Milla, äta och sen se Gilmore girls och dejta sängen! :)

So, is this where our story ends?



Mamma kommer in i mitt rum efter att ha vart hos min syster i några timmar och pratat Umeå och kollat lägenheter med henne, tittar på mig och säger (okej, inte bokstavligt talat) att jag i princip har två val att välja mellan.

1. Flytta till Umeå och då sälja Kira.
2. Stanna i Kalix, bo hemma och kunna behålla Kira.

Jag vill flytta till Umeå, helt galet mycket men jag vill verkligen inte sälja Kira. Det skulle kännas konstigt, jag har haft henne i 4 år och 9 månader den 13:e. Förstå hur lång tid det är. Mina förra hästar har jag haft runt två år, Kira har jag haft mer än dubbelt så länge. Fast jag måste erkänna att jag började fundera på det när mamma nästan förhörde mig på hur jag tänkt att jag ska hinna allt, det skulle jag förmodligen inte göra. Och om jag hann, skulle det vara med nöd och näpe. Det skulle varken vara rättvist mot vare sig mig eller Kira. Hon är värd någon som ser henne som det bästa som existerar, kan prioritera henne högt och har tiden som krävs. Det skulle inte jag ha om jag bodde i Umeå. Säg att jag går skola från 08.00-15.00 varje dag 5 dagar/vecka. Sen utöver det måste man plugga, kanske jobba på sidan om ibland, umgås med folk etc. Dygnet hade gärna fått ha 36 timmar, och jag hade gärna fått vara miljonär.


Mina ponnyår är slut, Kira är trots allt 15 fyllda i år. All den tid, energi och arbete jag lagt ner på henne har gett resultat. Resultat folk i början sa att var omöjligt för mig att plocka fram ur henne, att det inte skulle gå. Jag har tagit så oerhört mycket skit från folk som varken trott på mig eller Kira som ekipage, vi skulle aldrig ta oss någonstans, vi var chanslösa. Jag behöver inte stå där med en blå/gul rosett för att känna mig nöjd, duktig eller stolt. Jag behöver inte folks bekräftelse för att veta vad vi presterat under alla år. För de vi utvecklats, de vi åstadkommit vet jag så väl själv. Och ärligt, så känns det inte som att jag och Kira kan ta oss mycket längre tillsammans än där vi är idag. Jag är lång på henne, det går inte att förneka. För att jag ska kunna utvecklas som ryttare skulle jag behöva en storhäst, en yngre häst. Men jag vill inte. Jag har gjort det här i 12 års tid, ibland är det inte ens kul nå mer. Det rinner på fullaste allvar tårar ur mina ögon när jag skriver det här, men det är bara för att jag vet hur sant det mamma säger är - jag måste välja.



Sådana här gånger är jag allt annat än tuff, jag är världens mes. Släppa taget om min älskade ponny, ge någon annan chansen att älska henne lika mycket som jag gör? Vara självisk och behålla henne och bo hemma tills.. tills hon gjort sitt? Skärp dig Josefin, du ser ju redan nu vad som låter mest rätt, hur jävla jobbigt det än kommer vara. Jag är rädd, på riktigt.

'cause working out is more fun than sitting on the couch.


Alltså.. jag var ju som väldigt sugen att cykla till stallet och fixa alla stallsysslor åt Kira. Men kan inte påstå att jag är fullt lika sugen när jag tittar ut genom köksfönstret och möts av det här. Tur och retur blir det 1 mil så det är ju inte speciellt långt. Men usch vad blött det ska vara.. Sluta Josefin, don't think, just go.

UPDATE:
I did it! Tål att tilläggas att jag cyklade 5km i slask och motvind, sedan mockade, fyllde vatten och packade Kiras höpåsar innan jag sen ringde morfar och bad om skjuts hem. Men det var jag värd!

Come as you are, leave as a star



Vill du inte höra mig prata om Umeå igen så kan du sluta läsa nu, det var faktiskt ditt eget val att klicka dig in på min blogg och nu råkar det vara så att de närmsta inläggen kan handla om Umeå, just because that's what my life's about right now.

Igårkväll satt jag och mamma och kollade på diverse olika lägenheter, 1:or, 2:or, 3:or, diskuterade om jag vill bo under samma tak som min 5 år äldre syster eller om jag vill bo själv. Jag skulle kunna göra båda, tillika skulle det vara kul att bo själv men tillika skulle det inte heller göra mg något om jag bodde med Sanna för vi är rätt snälla med varandra. Och dessutom, man kommer ju lika ha fullt upp på veckorna med plugg/arbete och på helgerna brukar vi ändå ofta göra något tillsammans. Får helt enkelt se vart det leder. Sitter i alla fall nu också och kollar på lägenheter, kommer ju bli beroende av det nu. Skulle behöva bli Måndag så jag kan fara till skolan och prata med SYV:en också, skönt att jag inte börjar fören efter lunch då jag inte har nå lektioner innan, och även ska vara i Sunderbyn kl. 08.00 på Måndagmorgon. Nå anyway, höll på kolla igår vad för gymnasium det finns i Umeå (vilket jag å andra sidan visste sedan innan, men var ju tvungen att kolla igen.) Är därför jag skulle behöva prata med SYV:en, hur man gör med ett skolbyte etc. Skulle vara helt, jävla underbart att få flytta till Umeå i sommar och få bo på ett ställe man bokstavligt talat älskar, plugga i Umeå. Jag är såååå flyttsugen, märks det?

Svar på läsarfråga: Vad är målet med träningen?



Svar:

Till att börja med, tackar!
-
Som jag skrev tidigare har jag inget speciellt mål med träningen mer än att se hur fort det börjar synas resultat på mig kroppsligt. Då jag alltid vart väldigt "slimmad" gör jag det alltså inte för att tappa vikt, jag gör det för att bygga muskler. Sen finns det väl en liten baktanke till varför jag tränar på det sättet jag gör, jag vill läsa idrottsvetenkapliga programmet inriktning idrottsmedicin och coaching i Umeå efter jag gått klart gymnasiet och då känns det som att det hör till att vara i rätt god form. Jag får det till att om man läser ett program med någon inriktning mot hälsa/idrott så bör man ändå själv vara i bra form/vältränad. Just saying. Sen finns det väl en dröm om att en dag kunna jobba som polis, och jag är väl medveten om hur tufft det är att ta sig in på utbildningen och hur (förlåt uttrycket) jävla vältränad man måste vara för att ha en chans. Sen måste jag erkänna att jag har rätt tur på en annan front också, det är att jag kan äta vad som helst och det märks inte på mig, kan jag däremot inte äta som vanligt på två dagar resulterar det i att jag går ner i vikt ca. 1,5-2kg på två dagar, det är sjukt. Gäller att hitta en bra balans mellan måltider, insulindoser och träningar.



Jag har mitt huvud över ytan, jag kan andas lugnt.



Jag har extrem Umeåabstinens, hade jag inte var så fattig (kan jag få fylla år typ imorgon?!) så hade jag fullt seriöst hoppat på första bästa buss och åkt till Umeå och stannat på obestämd tid. Jag vill flytta nu, nu, nu, nu, nu! Nu ska jag gå ut med Milla, sen ska jag kolla skola/jobb och lägenheter i Umeå och be min syster maila över mitt CV som är på hennes dator. Sen gott folk, kanske jag inom en snar framtid kan sluta gnälla om min Umeåabstinens. Dream it, wish it, do it.

vi hörs, vi ses, i dina drömmar.

Jag som tänkte vara duktig och cykla till stallet imorse hittade inte cykelnycklarna efter att enligt mig själv, ha letat igenom hela lägenheten. Kanske tål att tilläggas att när mamma var hem på lunch hittade hon dom, i ett skåp i köket där vi har finare glas, nämligen detta.



Tur jag har snäll morfar som skjutsade mig till stallet istället, och för övrigt var det rätt skönt eftersom det hade börjat snöa rätt mycket och var allmänt äckel väder. Tog väl runt en timme att fixa allt klart i stallet innan jag sedan fick skjuts hem igen.
-
Nu ska jag duscha, göra middag och vänta på att mamma slutar då hon mest troligt ska fixa mitt hår senare. Dvs. befria mig från en utväxt som faktiskt inte är så hemsk, men min hårförlängning borde anlända snart och då är det ju lika att göra det innan. Nä, nu en dusch och sen middag, håller på svälta. Måste bara få visa er hur fin en del av min lunch såg ut tidigare idag.
  • vaniljyoghurt 0,5%
  • Mango
  • Lime



morgonstund har guld i mun



Tog sovmorgon och gick upp runt halv nio för att käka frukost. När jag satt och åt såg jag att jag hade ett mobilsvar att lyssna av, trodde typ det var någon telefonförsäljare, haha. "Ja, hej mitt namn är Leif och jag driver Stall Katalei. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig, du kan ringa mig på.." Blev ju aningen chockad, haha. Hunnit utbyta lite meningar med Pontus Lidsell som jobbat där, för att få lite rätsida på allting. Nu ska jag i alla fall gå ut med Milla på en morgonpromenix och kolla om min cykel har luft i däcken för i så fall tror jag att jag ska trampa iväg dom där 4,3km till stallet och fixa allt åt Kira. Är kasst väder ute, grått och äckligt. Men vad gör man inte för sin älskade ponny?


it's actually pretty simple, either you do it, or you don't



En dressyrträning på 6Omin, sen en 4km springtur och så 65 situps på det. Vill man, så kan man.

Don’t think, just pull on your shoes and go



(och ja, det är min mage på bilden)

Tänkte göra en "underblogg" dvs. en blogg med samma domännamn fast t.ex "josefinstromberg.blogg.se/training" men gav upp när jag och koderna till designen bråkat i över en timme och det inte ville som jag ville. Bilden ovan var i alla fall tänkt som header. Kom faktiskt fram till att det nog skulle vara lika lönande att bara göra en ny kategori på den här bloggen som heter "träning", det är ju trots allt här jag har hög läsarstatistik.

Fick en fråga/kommentar tidigare om jag tränar för något speciellt. Det kan jag inte påstå, det är kul och jag vill ta reda på hur fort det börjar synas resultat på mig. Sen är det ju jäkligt bra för blodsockret också när man har diabetes bara man kommer ihåg att anpassa insulindosen vid måltid efter träning. Vill helt enkelt ta reda på hur bra/stabilt jag kan få mitt blodsocker att ligga, hur fort det börjar synas resultat på mig kroppsmässigt och så underlättar det ju under dressyr/hoppträningar en hel del att vara i bra form.

Nu ska jag byta kläder och fara ut och testa mina nya skor, update later!

Every key to every locked dream, It ain't so hard as it seems



Jag är lycklig, överlycklig, skulle kunna gråta av lycka om jag kände för det. Verkar som att jag får bli Umebo i sommar, alltså på riktigt, på riktigt! Mamma sa något spontant när jag satt och åt lunch tidigare idag om att hon och min storasyster hade diskuterat Umeå ett flertal gånger och att om jag och min syster skulle bo under samma tak vad för lägenhet vi skulle vilja ha. Jag skulle lätt kunna bo med henne i Umeå, och jag skulle inte tveka på att flytta, inte en sekund.



Jag ångrar dagligen att jag inte flyttade dit förra Hösten när jag kom in på John Bauer, på riktigt - har aldrig ångrat något så mycket som att jag inte flyttade. Alla gånger jag vart där har känts mer hemma än där jag bott i snart 18 år, hur mycket gillar man inte stället då?! Det går inte en vecka utan att jag säger till mamma eller min syster "kan vi inte åka till Umeå", "jag vill flytta till Umeå" etc. Jag är verkligen fullt seriös när jag säger att jag gillar Umeå mer än Kalix, det här stället har mig inget att erbjuda - det har Umeå.



På 18 dagar fyller jag 18, jag blir vuxen. Jag vill inte vara den som en dag ångrar att jag inte gjorde något för att jag var för feg för att chansa, och sen undra hur det hade kunnat bli. Visst, man kan göra fel men det är inte hela världen. Men om du inte chansar, så vet du aldrig hur rätt det hade kunnat bli. Ska man krascha ska man, göra det riktigt snyggt. Jag har lärt mig att man ibland måste våga chansa, för att sen se hur rätt det kunde bli.



Jag må vara väldigt mörkrädd, men att flytta ifrån ett ställe jag kan utan och innan och har bott på i snart 18 år skrämmer mig inte alls. Jag har, enda sen jag vart riktigt liten fått höra att jag är extremt envis, något jag är otroligt tacksam över. Jag är så väl medveten om hur tuff jag kan bli när jag måste stå på egna ben. När jag gick 9an och skulle välja gymnasieval sa SYV:en att jag var den mest ordningssamma elev hon visste, att jag är så balanserad och tror på mig själv. Det finns ingen, verkligen ingen som skulle kunna få mig att tro att jag inte klarar av något jag verkligen bestämt mig för, där kommer envisheten fram igen. Ge mig en lägenhetsnyckel i Umeå och jag flyttar, ingen tvekan om saken. Det är dags att sluta tänka på vad som kan gå fel och börja tänka på vad som kan gå rätt.

that's the price you'll pay











Köp åt mig om ni vill göra mig glad! Märks det att jag gillar att matcha rosa och svart..? ;)

Get up out of my way



Åh, har hittat en storhäst jag vill ha! 8 år, 163cm i mankhöjd och har världens coolaste namn! Inte ens dyr, bara 25.000:- GE MIG!

Part of me

Haha.. springtur, imorse? Är inte ens medveten om att jag tryckt på snooze x antal gånger så var nog rätt trött. Så den får jag väl ta senare idag istället. Började i alla fall morgonen runt 07,30 med att käka frukost innan jag for till stallet och fixade allt åt Kira, rengjorde ett schabrak och hennes hoppgjord. Nu ska jag vara duktig och städa lägenheten, vet fortfarande inte om vi ska iväg och träna sen, det ser vi helt enkelt. Hoppas ni får en bra dag! :)


Tidsinställt - Frukost



Har jag inte, strikt emot mina nya regler tagit mig sovmorgon så borde jag hålla på göra frukost/äta frukost just nu. En springtur för att testa mina nya skor, sen situps på det för att sedan åka till stallet och ta ut Kira och fixa alla stallsysslor. Eftermiddagen bjuder ev. på att jag åker med Madde och Toppa/Starre och tränar i ridhus. We'll see.


big dreams, good music & expensive taste

 

 


Jag är såld, såld på dig.







Jag vet inte hur länge jag tänkt förneka det för mig själv, spelar ingen roll hur lång tid det går, hur långt avståndet är emellan, det finns verkligen ingen som du. Du vet vem du är, jag behöver inte ens fundera om du vet. Filmkvällen jag är skyldig dig, glassen, kramen du är skyldig mig. Finns gånger jag verkligen funderat på vad jag tänkt med, känner mig nästan lite dum då jag så väl vet att jag skulle byta vem som helst mot dig. En Taylor Lautner, nej tack - jag skulle lätt byta han mot dig. Uppriktigt, ärligt. Du får mig alltid på bra humör, du påminner om mig själv på flera sätt, jag kan säga precis vad som helst åt dig, du känns så.. rätt. They'll never know, but you know.

På väg hem från en tur till Haparanda där ...

mms_img954475629 (MMS)

På väg hem från en tur till Haparanda där jag, efter att ha prövat säkert 20 par springskor tillslut hittade mig ett par. Tacka vet jag han som jobbade på Intersport och tog reda på vad för skor jag skulle ha. Vrider tydligen högerfoten på något speciellt sätt vilket resulterar i att jag bara får ont i mitt högerknä, alltid får ont i högerfoten när jag rider med hoppläder etc. Nåja, hoppas dom fungerar bra! Nu ska jag hem, äta middag och vad som sker sen vet jag inte ännu. Såå sugen att testa ny dojjorna med ännu en springtur.. ;)


Springtur och situps



Började morgonen med en springtur på 4km och 65 situps på det, flitigt! Nu ska jag till stallet och fixa alla Kiras stallsysslor, sen kanske iväg till hpda en sväng :)


twenty days left

Kom precis hem från stallet efter att ha vart och ridit Kira, bockade på väldigt bra uppe på hennes rygg när jag bad henne galoppera efter infarten. Nu kan vi snacka vårkänslor från hennes sida, eller så skulle hon bara pröva sina nya dojjor. ;) Ska alldeles strax duscha, vad kvällen erbjuder står lite oklart ännu. Jag vill också vara 18 så jag får fara ut på allt kul som är på hotellet. Nedräkning, tjugo dagar kvar..



I'm in love, Jeffrey Campbell



Dom glittriga Jeffrey Campbell skorna är så fräna, ett par sådana vill jag gärna bära i sommar. Enda nackdelen är väl att jag skulle bli 187cm i dom med deras 13cm klack.. ;)

It's the little things you do that makes me find you irresistible.



När påsklovet började kändes allt ungefär "bläh.." men måste säga att det vänt om och bara blir bättre och bättre, lycka! Min ponny får just nu nya skor på fötterna, min hårförlängning skickas till veckan, det är 20 dagar tills jag fyller 18, ska iväg och rida Kira på bortaplan under veckan, en av de finaste personer jag vet är på hemmaplan.. Behöver jag säga mer? Lovet kanske inte blir så dåligt trots allt. Livet leker!
-
Har under morgonen hunnit vara till stallet en sväng och fixat alla Kiras stallsysslor. Sen skulle hon skos men hovslagaren var en timme försenad (haha vad ovanligt..) så mamma skjutsade hem mig och for tillbaks och vaktar min ponny under tiden hon skos och släpper ut henne i hagen sen igen. Tack! Nu ska jag gå och sätta mina kökskunskaper på prov, jag är hungrig. Vad som händer senare återstår ännu att se.


good things fall apart so better things can come together



Blev en lugn kväll idag vilket resulterade i att jag suttit hemma och sett O.C, är dagvild och tror hela tiden att det är Lördag idag fast det bara är Fredag. Men jag kanske inte ska klaga, en väldigt fin person är ju på hemmaplan i några dagar. Har inte sett han sen i somras så när jag fick veta att han var i Kalix kan jag ju tala om att någon blev väääldigt glad! Nu ska jag leka tuff och gå ut i mörkret med Milla en sväng, hatar att vara mörkrädd. Sen ska jag se film, men vad återstår ännu att se.

jag kunde dö för dig, nu är du död för mig


Make it last forever











Tidigare idag, eller efter lunch om jag ska vara mer korrekt for jag och mamma iväg en sväng till stugan där morfar och min morbror var. Har hunnit med att fota, inse hur jäkligt skickliga småbarn är på att klättra upp fort i snöhögar (tål att tilläggas att jag inte var sådär jätte lysande på det, visserligen var det för att jag inte ville få snö i skorna..) kört skoter etc. Kan verkligen inte påstå att jag skulle vara farträdd, ju fortare det går - desto roligare är det! Vad eftermiddagen/kvällen erbjuder återstår ännu att se. Funderar om jag ska åka och rida Kira en sväng eller om hon ska få vila. Vilket dilemma.

Godmorgon!

Inatt har jag vart med i ett Pretty little liars avsnitt, eller ja.. i drömmen åteminstone. Nu äter jag frukost och ska strax åka till stallet! :)

Rapunzel of Sweden

 

Kunde inte hålla mig, råkade klicka iväg en beställning tidigare under kvällen. Hoppas det anländer till veckan, och tur jag har världens snällaste Elli som kan sätta fast mitt "nya hår". Orkar aldrig använda mitt äkta clip-on så nu kör vi på nail hair. Blont, långt hår is the shit!

 

 


Sponsrad av L'oréal Paris

Mamma kommer in med ett brev till mig när jag sitter vid datorn, tittar lite smått konstigt på mig och ger mig brevet. Skulle också blivit konfunderad om jag inte redan visste vad som var i kuvertet eftersom det var rätt tjockt. Lilla, 17-åriga Josefin har blivit sponsrad av L'oréal Paris med deras nyaste mascara false lash telescopic. Ska blogga om produkten efter att ha använt den lite och skriva vad jag tyckte om den etc. Finns gånger jag verkligen uppskattar min blogg, eller det gör jag väl rätt ofta iofs eftersom det ramlar in samarbetserbjudanden från företag, sponsoruppdrag etc. Får ibland påminna mig själv om att jag faktiskt jobbat mig upp till den här nivån själv, det är ballt.


Rock my world into the sunlight



Eftersom Kira vilade igår tänker jag skippa skotercrossen och fara och rida henne senare, de enda jag minns av tidigare år är att det bara är jävligt kallt, blött och långdraget. Underlaget på ridbanan är rätt kasst nu då det håller på att tina och så har det fryst knölig så går på sin höjd att trava lugnt på en volt. Tror infarten till stallet får bli vår träningsplats idag då det är perfekt underlag där nu då det är sand och går både att trava och galoppera där. Inget konstigt alls på Kira, galoppera hem upp till stallet efter infarten med ryttare på ryggen - det har vi gjort i flera år. Och jag har sådan koll på henne att jag kan hålla reda på henne de gånger vi inte ska galoppera upp för den. Hade tänkt åka till Luleå med henne den 14:e för att mäta henne på ATG men efter en hel dels disskuterande med mamma fram och tillbaks kom vi överens om att inte åka och mäta henne då bara avgiften var 450:- + 450:- i klinikavgift + en okändsumma till mätningsmännen, + resa fram och tillbaks. Vilket skulle resulterat i dryga tusen spänn och tänk är hon typ 150cm, då har jag betalat det i onödan. Så ska det tävlas, då får hon tävlas som storhäst. Tacka vet jag att hon inte är som en ponny i kroppen och inte alls har det typiska ponnysteget. Mer storhäst i ponnyformat. Under lovet ska jag nog iväg med M & T också och rida/hoppa lite på bortaplan, kan vara nyttigt för både mig och Kira.

you're on my heart just like a tattoo

 

 

 

 

När jag fyllt 18 ska jag utan tvekan tatuera mig, har velat göra det sen jag gick 9an. Måste bara bli helt säker på vad för något jag vill tatuera, men känner mig rätt säker. Valet står iprincip mellan det på bilderna ovan, en text (Carpe diem, quam minimum credula postero) snett från nacken ut mot axeln. Två kinestecken under varandra (kärlek & respekt), en dreamcatcher på skulderbladet eller en större fjäder längst ena sidan (revbenen)

- Inspiration -


Önskelista till min 18-års dag (ridsport)




Är en Sverigeflagga och står "Sweden" när man beställer den/får hem den.












 

Allt finns att beställa på Cheval ridsport och Charlies häst och hund.


Oh I swear to ya, I'll be there for ya, This is not a drive by

Sitter och äter frukost, skönt att det är påsklov nu! :) Senare idag vet jag inte vad som händer, tror i alla fall jag skippar skotercrossen och far och rider Kira istället då hon skulle behöva gå om vi ska iväg och träna i veckan. Måste tillika erkänna att jag längtar lite till när lovet är slut. Haha, kom hem..


cuz this is what i'm made of



Är man mörkrädd och måste gå hem helt själv från sporthallen har man inga funderingar på att ta det lilla lugna, kolla på utsikten och gå i lugn och ro. No way, jag sprang hem! Fortast möjligt! Trodde jag skulle dö där ett tag när det gick någon en bit bakom mig.. vadå lättskrämd?! Kom i alla fall hem levandes och har sedan dess inte gjort något speciellt och ska nu se resterande del av big brother.

So it's over yeah we're through, so I'm a unfriend you, You're the best liar ever knew, so I'll unfriend you



Käka middag, hämta in pållarna och sen iväg och se innebandyturnering (kvällsskola) peace!

Don't wanna break your heart



Om du stod högst upp på toppen och nästan kunde peta på molnen och någon som vart hela din värld knuffade ner dig, skulle du gråta? Det där har känts som vardagsmat för mig de senaste veckorna, oändliga diskussioner som inte lett någonstans. Enda felet är väl att jag inte är som de flesta andra, du kan inte knuffa ner mig känslomässigt. Jag kan vara stenkall. Du kan inte tygla mig, linda mig runt lillfingret. Det är sånt man lär sig med tiden, ju tuffare situationer - desto snabbare lär du dig att ta det på rätt sätt. Jag har stått på toppen, nått botten. Jag har stått på botten, nått toppen - Innan jag lärde mig hur jag ska tygla känslorna, linda dom runt mitt lillfinger, placera dom rätt och bara gå vidare.

Jag får ofta höra att jag får allt jag pekar på och inte behöver göra någonting själv utan bara får allt serverat på silverfat, hade det vart så hade jag ägt en lägenhet i L.A och haft en sprillans ny vit Audi A5. Det är kul hur folk, framför allt när man har blogg törs skriva elaka saker som de  aldrig över huvudtaget skulle våga sagt till mig öga mot öga. "du har inte blivit erbjuden modellkontrakt i Tyskland" "Du? Skulle du bli modell, vilket skämt" "seriösa agenturer hittar inte sina modeller på internet" "varför tävlar du inte med din häst så vi får se de blå/gula rosetterna? Kom igen då om ni nu är så bra!" Etc. Jag har inte ens fått smaka på 10% av den mängd de riktigt stora bloggarna får för elaka kommentarerna. Men jag har också fått en hel del sådana under de tre år jag bloggat. I början var det smått jobbigt, jag var liten och kunde inte se igenom kommentarerna. Nu mer läser jag dom, drar på läpparna över den tid ni avundsjuka själar lägger ner på att försöka se mig falla. Dränk mig i elaka kommentarer, men det kommer fortfarande inte göra dig till mig.




Började dagen med att fixa allt klart i st...

mms_img156787436 (MMS)

Började dagen med att fixa allt klart i stallet så det är gjort till i eftermiddag. Dressyrträning står på schemat för eftermiddag, i sällskap av Madde och Toppa. Sen måste jag även plocka fram ett rent schabrak, Kiras nya transportskydd och hennes transporttäcke då vi ev. Ska iväg och träna imorgon tillsammans med M & T, kul! :) köpte även ett par mörkbruna ridstövlar i Söndags då jag var till Luleå en sväng. På rea var dom, och kostade mig endast 300:- och hade ord. Pris på 1200:- sitter som att jag skulle specialbeatällt dom med mått, så sjukt tajta skaft! Riktigt, riktigt snygga är dom i alla fall! Men gå in nya ridstövlar är ju sådär måttligt skönt, så mina trogna tretorn advance får nog sitta på fötterna ett tag framöver. Finns inga skönare ridstövlar! Funderar även på att beställa hem nå fina ridkläder, enda felet är väl att jag egentligen inte behöver något. Kan inte ens beställa ridbyxor då jag oftast har 34 på dom och de flesta finns från 36.. Suck. En KL väst skulle iofs sitta fint..


Hej Josefin, Tack för din ansökan till oss...

ath_logo_250pix (MMS)

Hej Josefin, Tack för din ansökan till oss! Nu är vi på Access to Hollywood äntligen klara med vår gallring av alla de ansökningar som har strömmat in till oss de senaste månaderna! Vi har en väldigt hög kvalité på våra svenska artister/ talanger och det har varit väldigt svårt att selektera för att endast välja ut några få. Vi gillar verkligen dig! Om du är intresserad så vill vi gärna se mer av dig och vill härmed kalla dig till *slutcasting i Stockholm* *den 12 April kl* *17.30 på* *Sturegatan. 29 4tr *inför World Championship of Performing Arts i sommar. Ja, vad ska jag säga? Vet att många tungor blir gröna av avund där ute nu. För det var ju jag, som enligt tidigare kommentarer inte kunde bli modell, inte blivit erbjuden modellkontrakt i Tyskland i höstas, att seriösa agenturer inte hittar sina modeller på Internet. Lilla raring så fel du hade, det är väldigt vanligt. Lite ballt ändå, skickade in en ansökan och några bilder för skojs skull i December typ, det här resulterade det i. Det är inte bara en, inte två utan fler som jobbar inom modellagentur som ser potential i mig, fräckt! Bli avundsjuk, dränk mig i elaka kommentarer, men det kommer fortfarande inte göra dig till mig.


Måndagen börjas med jobb i stallet, sista ...

mms_img169016350 (MMS)

Måndagen börjas med jobb i stallet, sista dagen jag är hästskötare för de fyra hästar jag haft hand om i en vecka. Blev dock för stor insulindos imorse så fick fara och köpa mat då jag blev låg. Ska bara äta klart och sen mocka och packa höpåsar. :-)


Skickade iväg lite jobbansökningar igår, f...

lyktor_i_gng_6 (MMS)

Skickade iväg lite jobbansökningar igår, fick idag svar från en ridanläggning med hopphästar i södra Sverige där jag blivit erbjuden jobb. Sweet!


Skickade iväg lite jobbansökningar igår, f...

lyktor_i_gng_6 (MMS)

Skickade iväg lite jobbansökningar igår, fick idag svar från en ridanläggning med hopphästar i södra Sverige där jag blivit erbjuden jobb. Sweet!