Good morning to the world!

Vaknat och käkat frukost, check! Ska snart bege mig till stallet för att släppa ut dom fyrbenta i hagen och fixa lite stallsysslor, så kommer även Ingrid och vaccinerar Carisma. Hoppas innerligt att det är lagom varmt ute, i så fall har jag planer på att se om jag lyckas få lite färg. Om inte annat så blir jag då blondare, det är ett som är säkert.


I'm in love!



Jag är kär, kan man bli annat när man ser bilden ovan? Jag vill ha mina sommarjobbs pengar nu, nu på direkten!
Jag vet att mamma kommer bli lika kär som jag i vovven när hon ser det här, kan den inte få flytta hem till oss?


And after all, you're my wonderwall

Ska snart käka middag innan jag beger mig till stallet för att plocka in pållarna från hagen, är helt sinnesjukt varmt ute så om det blir någon ridning har jag bestämt mig för ännu. I så fall blir det ett lugnare barbackapass utan större krav, mest bara att hon får komma ut och röra på sig lite.


Tålamod


Min käre lille kompis ovan höll på åka i golvet när mitt tålamod tog slut, dock hann jag tänka "Josefin, är du dum? Den kostade 5K" så den slapp åkturen. De har inte vart iprincip ett enda problem med den sen jag fick den i julas och nu ikväll kunde jag inte ens låsa upp den, touchen bara hackade och när den väl gick att låsa upp gick det inte att svara på sms (eller göra något annat för den delen). Touchen hade som beslutat sig för att ge upp, prövade alla möjliga sätt för att få den att börja fungera normalt igen. Tillslut kom jag på att jag skulle pröva uppdatera den, och till min glädje började den tillslut fungera. Lycka!♥ haha.


Roller coaster through the atmosphere, I'm drowning in this starry serenade

Anlände hem för ett tag sen då jag vart in till Kalix och på posten för att skicka iväg ett paket, mer rätt min Technical kavaj som jag fått sålt. Känns väldigt bra att få den utbytt mot några hundralappar istället för att den bara ska hänga oanvänd i min garderob. Annars idag har jag hunnit med att vara till stallet och släppa ut pållarna i hagen och fixat alla stallsysslor så jag bara behöver åka och rida Kira senare, måttligt taggad till det när det är +28 grader ute. Klagar då inte över att det blåser lite, då kan man ju rida med piké t-shirt utan att bli mat till alla mygg. För den delen undar jag ens om jag har ett enda myggbett, annars känner jag mig ganska lyckligt lottad som inte skulle märka det.


Blääääh vad jobbigt..

Innan jag for till stallet vid 18,30 tiden var jag tvungen att käka för att blodsockret låg lite för lågt enligt mig själv för att ha kunnat gå ut och rida med. När jag sen kommer hem från stallet har jag ett socker på 23,9 - då kan vi börja snacka om halv panik hos mig. Jaha tänkte jag, sticker jag rejält extra med insulin så går ju blodsockret ner, och har jag tur slipper jag äta något extra innan jag går och sover för att jag skulle stuckit för mycket, men behöver jag äta så är det ju inte så jobbigt. Nu däremot måste jag gå ner och äta, och helt plötsligt känns det jätte jobbigt - jag är ju inte ens hungrig. Ibland önskar jag att jag slapp ha diabetes.


Never let the fear of striking out, keep you from playing the game


Dreams are made for coming true?

Skulle det vara som det sägs att "dreams are made for coming true." så skulle jag inom en snar framtid vara på skräckfilmsinspelning, för det är vad jag drömt inatt. Mer rätt för filmen Sorority row som jag för övrigt har sett två gånger. Minns inte mycket mer av drömmen än att jag stod vid en grå trappa i ett mörkt rum med fyra andra personer, att det i mörkret kom en sådan där .. vad ska jag kalla det? En sådan där som mördar folk med en sådan där som man har när man byter däck på bilen. Dom har faktiskt en sådan i filmen, men den är omgjord med massa läskiga saker. Hur som haver så hände det inte mycket mer än att en av dom andra fyra personerna fick den instucken i armen. Kan inte påstå att det var en mardröm, bara en väldigt konstig dröm. Så min natt har nog inte sett ut som alla andras, eller är det någon mer som vart med i en skräckfilm?


Stamp on the ground

Blev en snabbsväng till hpda och gå in på Hööks en sväng efter att pållarna var ute i hagen imorse, min syster skulle dit och köpa ett regntäcke till Mikkel så passade på att följa med i hopp om att dom skulle hitta ett träns på rea som jag funderat på att köpa till Kira. Men tyvärr var nosgrimman alldeles för vid och det var ändå bara ett cob träns, lite synd för hade gärna köpt det men passar det inte är det ju ingen idé.

Prövade även en drös ridstövlar då jag ev. funderar på att köpa ett par dressyrstövlar när jag har råd. Har ju iofs mina tretorn advance men dom är ju mer hoppstövel än dressyr, usch var bortskämd jag låter. Men hur som haver så hade dom inte några som passade mig, alla var för korta i skaften. Är rätt besviken på att dom inte har sina stövlar med extra höga skaft utan endast i extra vida skaft. Hade jag köpt ett par och sen gått in dom hade dom ju gått ner ca 4cm och då hade dom vart ca. 10cm för korta. Dom hade faktiskt två modeller jag gillade, ett par med swarovski och ett par med snören vid foten, och priset på dom låg runt 2000:- så det var ju inte så farligt. Nu när inte dom passade är de enda stövlar jag kan tänka mig ett par de niro boot, dock kostar dom 4700:- och det däremot vet jag inte om jag är så sugen att lägga ut på ett par skor. Återstår att se, kanske helt enkelt låter bli att införskaffa mig några nya stövlar i år när jag lika bara kan använda dom under sommar/höst säsongen. Money is money, och jag lägger inte ut flera tusenlappar innan jag tänkt igenom det noga.


Jag vill bli miljonär, helst nyss

Råkade börja kolla på storhästar som är till salu, och kan inte säga annat än att jag vill vara miljonär, 100.000:- räcker det med. Tanken på att sälja Kira och köpa storhäst existerar inte, jag kan faktiskt tävla henne som storhäst om jag vill. Men jag vill ha en storhäst inriktning fälttävlan, ca. 165cm hög, alla färger utom vanlig tråkig brun, mörkbrun går bra. 4-10år och så ska den ha kapacitet för att bli riktigt duktig.



Coco Chanell (f 2002)
f. San Quintero xx
m. Carita
mf. Trofé

Ägs av Affärskompetens Visby.

Coco Chanell som är uppfödd av Christian Hansson på Troedsberga, har en mycket fin stolinje bakom sig med diplom och Elit utmärkelser. Hon har under perioden 2005-2010 gått i avel. Nu tränas och tävlas Coco, främst mot fälttävlan, för försäljning under året.

Vårt utlåtande om Coco:
Coco har ett fantastiskt temperament, orädd och lagom framåt, samarbetsvillig och snäll. Älskar att hoppa och gör det väl, även om det är lite fullblod över sprången ibland. Terräng är hon duktig på och hon har lätt för dressyren. Coco kan bli en mycket bra fälttävlanshäst eller bara trevlig ridhäst hos någon som uppskattar pigga glada och trevliga hästar. Vi hade helst sett henne hos en duktig junior som vill rida alla discipliner.

Pris: 65.000:-

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Fälttävlan  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2007 
Namn: Scarlet

Vackert 4 årigt sto e. Puissance ue. Warcraft (xx) Drygt 1,60 växer fortfarande.
Tömkörd, longerad, löshoppad och sutten på. Mycket fint temprament, positiv, snäll och lyhörd. Hon har mycket energi, är smart och lätt att hantera. Väldigt kelsjuk. 
 
Pris: 65.000:-


She ain't a Model But camera's Flashing



Gårdagen är värd en thumbs up, kan dra den i korta drag så ni får veta vart jag höll hus.

Befann mig i stugan med  mamma, syster, mormor & morfar, morbror, moster och några av alla mina kusiner. Käkade god mat och efterrätt, fotade med Ammi osv. Till min besvikelse hade det "runda" brännbollsracket försvunnit så det blev ingen brännboll, nu hade jag ju haft några "små" kusiner som mer än gärna hade lekt bollkalle och sprungit och hämtat bollarna, jag hade velat vara på brännbollsyran i Umeå när det var. För brännboll kan jag spela, det är bara att konstatera eftersom de flesta brukar klagar på att bollarna far för långt bort så jag får springa och hämta dom själv, haha. Hann även med att skratta så jag låg dubbelvikt och nästintill grät för att mormor sa något som enligt mig och Ammi var jätte kul, så råkade vi utbyta blickar med varandra och då är det kört. Skrattade säkerligen i sträck i 5-6 minuter, ska jag hitta något "negativt" i min humor så är det att jag kan skratta iprincip hur länge som helst, och det brukar sluta med att folket i min omgivning tillslut skrattar åt mig. I övrigt var gårdagens eftermiddag/kväll bra i stora drag, vart ju till och med bra väder tillslut.

Ett tips till alla hästmänniskor - Horze

Måste bara tipsa alla hästmänniskor som läser min blogg att om ni söker schabrak i bra kvalitet, läckra färger och prisvärda bör ni checka in utbudet hos Horze. Jag (eller pållarna.) har flera olika schabrak därifrån och jag är mäkta imponerad av kvaliten till priset dom säljs för, du lär inte hitta bättre schabrak i samma prisklass! Att dom även säljer matchande benlindor är ju ett plus i kanten för den som gärna matchar all utrustning, och jag råkar tillhöra den gruppen av ryttare. Snabb levernas, prisvärt och bra kvalitet - kan det bli bättre?


"Detta blogginlägg är skrivet som ett bidrag till Horze bloggtävling med möjlighet att vinna ett presentkort värt 5000 kr på http://www.horze.se"


Haters only hate the things they can't get and the people they can't be















Började dagens ridpass med att skritta fram i sommarhagen och leta Kiras lädergrimma hon hade rullat av sig under dagen, den är numera återfunnen. Sen skrittade jag henne till vinbärsodlingen där jag travade fram henne, inga större krav - bara komma igång och få igång musklerna. Sen galopperade vi lite mellan vinbärsbuskarna, och på köpet fick jag en asläcker ponny som sen inte kan skritta hem till ridbanan utan måste piaffera hela vägen. På banan fick hon en  skrittpaus där jag jobbade henne lite på volt, och det kändes som jag satt på en 160cm häst. Bara kolla 4:e bilden, vart tog min längd vägen? Sen travjobbade vi lite på en stor volt under 5min kanske, både höger och vänstervarv. Är i övrigt väldigt nöjd över passet, fin och sammarbetsvillig ponny - nöjd ryttare.

You've got designer shades just to hide your face, and you wear them around like you're cooler than me


drop it low, Pick it up, Don't stop, no no no

Jag kan inte sluta lyssna på den här låten. Depending, beroende, whatever.


funny stuff

Springer ner och käkar innan jag drar iväg på kurs i 3hrs, underbart roligt. Fast jag klagar nog inte efter jag suttit där, det lönar sig nog.


She ain't no Rockstar

Sitter och försöker lära mig en låttext, mer bestämt Six feet under the stars i hopp om att jag ska sluta ha djungelbokens låt  var nöjd med allt som livet ger i huvudet. Jag tror inte ens jag sett djungelboken, någonsin.


Inte som alla andra..







Milla är inte riktigt som alla andra hundar, erbjuder du henne en Ikeapåse eller en hundbädd skulle hon välja ikeapåsen att sova i, erbjuder du henne en promenad eller en biltur skulle hon sprungit till bilen så fort du sagt "ska Milla.." , hade du erbjudit henne ett tuggben eller ostbågar hade hon utan tvekan valt ostbågarna. Vadå speciell hund? ;)

It's gonna rain anyway


i love the way you do it cause you do it so crazy

Fick en kommentar för någon dag sen om jag inte kunde lägga ut en bild på när jag hade som rödast hår förra sommaren/hösten, och visst kan jag det (nu när jag hittat usb minnet). Säger bara en sak, aldrig mer rött hår..


We don't wanna go home

Fick en impulsidé att dra på RixFm festival tidigare idag, så efter 15min satt jag i bilen på g mot Luleå med min syster. Kan inte påstå att det var världens bästa skyltning efter vägen hur man skulle hitta dit, för fel hann vi åka och vi hamnade mitt ute i skogen, haha. När vi väl hittat till parkeringen är parkeringsvakterna jätte gulliga och pekar vart vi ska parkera bilen, sen då? Sen får man minnsan inte veta vart och hur man tar sig dit artisterna uppträder, hade dom kunnat hosta ur sig hur man skulle promenera dit hade jag promenerat. Så vi hann promenixa runt där ett tag innan båda insåg att vi inte skulle hitta dit, min kommentar var "det är alldeles för tyst, vi är inte på rätt ställe." Så när vi såg hur mycket klockan hade hunnit bli (vi var redan sena när vi drog till Luleå, mitt fel eftersom jag kom på att vi skulle dit när det var 45min kvar tills det började.) Så vi gav upp letandet, hade inte vart helt fel att se Swingfly, men när vi sen satt i bilen påväg ut från parkeringen var jag rätt glad över att vi inte letade oss fram och sen skulle vart tvungen att trängas ut i en galet lång bilkö, dessutom när ALLA skulle hem. Vi stod i bilkö ut från parkeringen i säkert 30min, i en brant backe dessutom, life is wonderful sometimes! Så något RixFm festival blev det inte, var väl inte hela världen men jag hade inte sörjt över att se det heller. Klockan var runt 16.40 när vi kom bort från bilkön så då drog vi till storheden på Max och käkade, eller mer rätt så käkade vi i bilen då det var proppfullt med folk inne på Max.

Så dagen spenderades till stor del i en bil, inte mig emot, jag gillar att åka bil. Och för den som undrar vad jag gör just nu förutom att blogga så tänker jag gå och sova. Fick ont i huvudet efter burgaren från Max, har ingen aning om varför men 3/5 gånger får jag ont i huvudet efter jag käkat hamburgare från Max (På tal om Max, vrf dränker dom sina hamburgare i dressing?). Men valmöjligheterna till mat var inte så stort, och jag behövde käka så det var bara att finna sig i det. Så säger väl godnatt till Er nu, puss!




When I'm on your mind, I'm on cloud nine

Kanske skulle ta och städa rummet, av någon anledning brukar det alltid bli väldigt mycket kläder på golvet efter några dagar.. Så får det bli, och börjar jag inte nu blir det inte gjort. Så nu vet ni vad jag gör, puss!


You make the rain fall

Tänkte bara intyga att jag idag har hunnit pröva på att stå ute i spöregn och bli så blöt så det bokstavligen rann vatten inne i jackan, jätte mysigt.

Ben Mckenzie - Wonderwall



Wonderful!


Write you a song



Stunderna jag pinade mig genom med en krok tryckandes mot huvudet lönade sig, slinghättan må ha vart ett rent helvete men min smärtgräns fysiskt steg då av det. Att tatuera sig kanske inte gör så ont trots allt?
Men nu kan jag i alla fall klassas som blond, alldeles lagom blond, precis så som jag ville ha det!
Jag är glad, tänkte bara tala om det.


För den som undrar..

För den som undrar vad jag pysslar med just nu så sitter jag med en slinghätta uppe på huvve, förhoppningsvis blir håret alldeles lagom i färgen då blekningen är ursköljd. Det återstår att se..

You could travel the world but nothing comes close to the golden coast

Sitter i sängen med datorn i knäet med extra gott samvete, i stallet står båda hästarna motionerade. Tänkte överhuvudtaget inte rida Kira idag då jag hade så ont i huvudet innan jag käkat middag, skyller det helt och hållet på åskan som låg i luften! Men efter lite käk gick det över så tog ut Kira på ett dressyrpass på ca. 45min, fick inte ut så mycket av passet då hon var jätte (extremt*) pigg då hon vilat sen i Lördags då jag inte kunnat rida innan hon blivit skodd. Och jag tänkte inte på det när jag gjorde iordning henne så hon fick gå med dressyrsadel och ett rakt äppelbett, och det är sådana här dagar jag verkligen skulle behöva rida henne med hoppsadeln, martingal och pessoa för att kunna ha lite koll på henne och få ut lite av passet. Kan inte påstå att jag är speciellt nöjd över dressyrpasset, men kan man inte ta motgångar kan man inte heller ta medgångar. Får se det possitiva i det hela med att hon iaf fick komma ut och röra på sig och bli av med lite överskottsenergi.

Sen fick jag för mig att jag kunde dressyra med Carisma också, och så blev det. Tog ut henne på ett dressyrpass som var ca. 45min det med, travjobb på volt bestod hennes träning av. Även hon var pigg men på henne hade jag iaf satt på ett martingal så det underlättade lite. Hon kändes iaf fin och sammarbetsvillig efter lite travjobb och sökte sig lång låg i formen så då avslutade jag passet.

Så totalt 1½ timme uppe på hästryggen ger mig ganska gott samvete, både hästarna och jag har fått motion och det kändes i benen när jag red Kira att jag inte hade ridit på flera dagar, kändes som att alla mina benmuskler hade försvunnit, haha. Tackar dock mina magmuskler när jag red Kira och skulle galoppera henne, det märks att att alla 60 situps varje dag har gett något, för nu orkar jag sitta emot när hon blir stark och bara vill dra iväg när hon galoppjobbas.



Perfect for me

Kom hem från Sunderbyn för en stund sen, så tänkte bara skriva lite kort hur det gick. Usch, sjukhuslukten får mig att minnas dom där två veckorna i September -06. Rättare sagt är det lukten av handsprit som ger mig flashbacks av min sjukhusvistelse. Hur som helst så gick det i alla fall bra, väldigt bra. Mitt blodsocker har börjat lega mycket bättre och det är en lättnad att få höra det, jag var helt inställd på att det skulle gått upp då jag tyckt att jag legat på alldeles för höga blodsocker nivåer. Och så var det ju det där med hur lång jag var, jag hade inte blivit några ynka millimetrar längre.



Haha, har tänkt lägga in den här bilden jätte länge. Visst var matchningen stilren och fin? ;)

Mr. Saxobeat

Ska springa ner och käka lunch nu och sen drar jag till Sunderbyn för återbesök av diabetesen, ett nöje i det hela är att se om jag blivit nå längre.. ;)


I'm feeling so small, so please hold my hand and guide my way

Ett kuvert med ett vitt papper i med några svarta bokstäver, några rader som bildar ord som i sig bildar meningar som får mig att inse att pappret jag håller i är något folk brukar kalla för framtiden, "Grattis, du är preliminärt intagen till.." Visst, brevet landade inte i postlådan idag, och inte igår heller. Men varje gång jag påminns om att jag har ett så stort beslut att ta som vilket gymnasie jag vill gå så blir jag bara tårögd, känner klumpen i halsen växa och jag vill bara att någon ska hålla mig i handen och säga hur jag ska göra, jag känner mig så liten i sådana situationer.

Jag har alltid blivit stöttad av mamma i vad för val jag vill göra gällande skolan, jag minns när jag skulle börja 7an när jag inte visste vilket språk jag ville börja läsa, franska eller spanska. Bara en så minimal sak så fanns hon där, men det här valet ligger inte ens i närheten av vad det var i 7an, då var jag liten. Nu är jag inte liten, ett sådant här val är det bara jag själv som kan avgöra, men för stunden känner jag mig lika vilsen och liten som jag var den dagen då jag skulle välja språk.

Jag sökte mest till Umeå för att jag ville ha valmöjligheten till att flytta, jag ville veta att jag kunde flytta om jag kände för det, men jag kunde lika väl stanna kvar och plugga här. Ni som läst min blogg ett tag vet att jag är förälskad i Umeå, jag skulle verkligen vilja bo där. Jag känner mig hemma i Umeå, och ju mer jag såg av staden ju mer gillade jag det jag såg. Staden, universitetet, gymnasierna, lägenheterna .. allt. Och att veta att valmöjligheten till att lämna Kalix och flytta dit och gå ett gymnasie jag verkligen är lockad av får ju inte mig att känna att valet blir lättare.

Jag vet inte om jag skrivit vad det är för gymnasie jag är preliminärt intagen till, jag vet bara att jag tidigare i vintras skrev att jag hade sökt till några olika gymnasium. Jag är i alla fall preliminärt intagen till John Bauer, samhälls - idrott och ledarslap. Satt och läste lite om programet för någon dag sen och blev bara mer sugen på att flytta ju mer jag läste. Jag menar, att bli inspirerad till att irpincip börja skolan på en gång när man alldeles nyss fått sommarlov - säger inte det sig själv att man gillar det man läser?
Sen är jag preliminärt intagen här hemma till estet - bild och formgivning, det jag helst av allt ville gå när jag gick ut 9an men som inte började det året. Jag skulle alldeles säkert tycka att det var sjukt roligt, men tänker jag lite längre än näsan räcker tror jag helt ärligt att jag skulle få ut mer av att gå samhälls på John Bauer.

Säger jag att jag inte vet vad jag vill så skulle jag ljuga, men jag vet inte om jag skulle våga flytta hemifrån helt själv, 33mil bort. Skulle min syster fortfarande bott i Umeå hade jag inte tvekat på att läsa där, jag hade flyttat dit så fort jag packat väskorna. Jag vill inte att ångest i alla former och slag ska få finnas, alla ord med ångest är negativa. Beslutsångest är ett av dom.




Compass rose





© Josefin Strömberg

Färgade the compass rose i photoshop istället för med pennor endast för att jag inte vill att orginalbilden ska vara i färg, alla andra jag har är svart/vita.


WIP

Work in progress


kommunikation, viktigare än man tror



Alla hästmänniskor som läser min blogg har nog någon gång hört namnet Jean-François Pignon, fransmannen som är ett ess på frihetsdressyr.

När jag gick 9an skulle vi skriva om något som fascinerar oss, uppgiften var just innan jullovet och första helgen i December går Stockholm Horse Show i Globen och på tv, något jag givetvis hade sett delar ifrån. Något som fascinerade mig var just denne fransman, jag menar, hur är det ens möjligt att genom kommunikation få sina hästar att göra saker som hans kan, och inför ett fullsatt Globen. Som ni säkert redan räknat ut var mitt arbete var skrivet om Jean, hur hans kommunikation mellan hästarna och honom är uppbyggt och hur mycket tid och arbete han lagt ner på att lära sina hästar konster av alla de slag. För den som är nyfiken fick jag förövrigt MVG på denna uppgift.

Jag hittade denna film på hippsons sida nyss, och jag kan verkligen inte bli annat än fascinerad - hur är det ens möjligt att lära en häst sådana här konster? Som det sägs, denne fransman må kanske inte vara magisk, men har har en otroligt fin kommunikation med sina hästar.


Stay with me, Or watch me bleed, I need you just to breathe

© Josefin Strömberg


Never back down, never give up

Söndagskvällen spenderas i min sköna säng framför Never back down, den filmen blir aldrig dålig.

 


You're amazing, just the way you are

Trots värmen bestämde jag mig för att rida ett dressyrpass på Kira efter middagen, var väl inte sådär jätte taggad när termometern på stallväggen visade dryga 30+. Hade inte Kira vart i behov av att skos och sen när vi lika var tvungna att dra lös hennes lösa skor så var jag faktiskt lite sugen på att ha åkt till Kalix RF och tävlat lb programmet med henne. Men då hon är i behov av en skoning så kändes det lite onödigt med tanke på att hon just nu bara går med bakskor, + att hon vilat i flera dagar när det vart så fruktansvärt varmt. Men tillbaks till ridpasset då, blev inte ett så intensivt pass med tanken på värmen så red mest igenom henne och kände hur hon kändes för dagen. Riktigt fin var hon, hon kändes jätte maffig att sitta på! Kom även underfund med hur jag ska rida henne för att hon ska få en riktigt stor och luftig galopp, grym känsla när det satt! Hade inga större krav på henne, red mest på volter och ökade traven efter långsidorna. Slutade när jag galopperat henne lite och det kändes bra, för både ponnyn och jag var nog lika tagna av värmen.


This place about to blow

Har precis vaknat och ska gå ner och käka frukost, sen förbi stallet en sväng och släppa ut pållarna och sen iväg till Kalix RF för att vara fotograf under dagens ponnydressyr. Underbart att tävlingen är utomhus, för att fota i ridhus är verkligen inte det lättaste. Kul även att Paulina Molander och Linnea Svartz ska tävla, Linnea kommer från Pajala och har sin ponny på TRF så hon vet vem Kira är. :)
Men ska springa ner och käka nu, peace!


Fighten mellan ponnyryttare

Tycker i det hela att det är väldigt vanligt att man läser på diverse "ponnybloggar" att dom fått elaka kommentarer av andra bloggläsare, ex. att benskydden har fel färg till resterande outfit eller att varken ponnyn eller ryttaren är kapabla till de mål det en dag önskar sig att nå. Varför är avundsjukan mycket större inom ponnyvärlden än i storhästvärlden?

Det är inte alls ovanligt att jag som bloggare får elaka kommentarer om både mig och min ponny, att vi på långa vägar inte skulle befinna oss på den nivån vi gör. Att min ponny är omusklad och eländig, att nosgrimman på tränset sitter snett eller att jag har dammiga ridstövlar. Jag tror många ponnyryttare känner igen sig i det jag skriver, att folk utifrån (oftast folk man har/har haft någon koppling till) slänger elaka kommentarer åt en. Av någon viss anledning försöker ofta dom "elaka kommenterarna" vara anonyma, törs dom inte stå för det dom påstår och säger, vet dom att dom egentligen har fel och inte törs visa sitt sanna jag inför andra läsare?

Jag brukar ofta fråga mig själv vad jag tror dom får ut av det, tror dom att man får bättre självförtroende, känner man sig tuff och tror man att andra ska se upp till en? Eller blir man kanske en bättre ryttare om man kritiserar andra ryttare med elaka kommentarer? Inte vet jag, jag är helt enkelt inte en sådan som ödslar energi och skämmer ut mig genom att kasta skit mot en annan ryttare, vad skulle det ge mig? Vad skulle mitt intryck vara av alla andra som läser den kommentaren?

Det finns oftast en baktanke i dom elaka kommentarerna, dom som skriver den vill ju oftast få ett svar där jag ska försvara min heder och min ponny. Jag brukar inte svara på elaka kommentarer, jag brukar ta dom med ett leende på läpparna och sedan låta det rinna av mig. Jag vet ju innerst inne att sådana kommentarer bara visar vilken barnslig personlighet den som skrev kommentaren uppvisar, vilket intryck den ger folk utifrån av sig själv.

Det är ganska intressant när man väl börjar fundera på det hela, varför är avundsjukan så pass mycket större inom ponnyvärlden än i storhästvärlden? Vad vill man få ut av det? Att personen som äger ponnyn ska tå åt sig så mycket och börja tro på det, att personen som äger ponnyn ska slänga ut den på annons så den personen som skrev den elaka kommentaren kan få en chans att köpa den? Tanken har slagit mig om det är därför vissa kommenterar sådan skit så det nästan ger en liten vink om "sälj din ponny, den skulle få det mycket bättre." är det för att personen bakom skärmen skulle kunna få en chans att köpa ponnyn framför ögonen på den stackas bloggaren som fått ta emot alla elaka blickar, kommentarer och skitsnack?

Varför är avundsjukan så stor i ponnyvärlden?

Jag hoppas ju att ni förstod att detta var ett åsiktsinlägg, alltså är det fritt fram att kommentera vad ni tycker.


from the window to the wall

Jaga som tänkte försöka förbättra min update av bloggen idag, men jag har helt enkelt inte haft tid fören nu. Började morgonen med att vakna i ett rum som var si sådär.. +180 grader varmt, väldigt behagligt. Käkade frukost och begav mig till stallet för att släppa ut pållarna i sommarhagen, hade precis kommit tillbaks upp på gården och så var vi tvungen att gå och bygga ner sommarhagen då det var nå folk från jordbruket som skulle och kolla nå grejs på marken. Tog väl 30-40min att bygga ner hagen, sen hade jag två ponnysar och mocka åt då jag haft systers pålle att ta hand om idag (dvs. mockning och foder.) vi gjorde en deal igår att om jag fixar allt åt Hubbe i stallet idag så betalar hon en sak jag vill ha från gina, rätt bra deal om ni frågar mig.

Väl hemma käkade jag lunch och sen flyttade jag mina möbler till ett annat rum på övervåningen som ligger lite bättre till på sommaren, i mitt "vanliga" rum lyser solen iprincip hela dagen och tidigt från morgonen så det är alltid extremt varmt där inne på sommaren. Bra att ha stort hus med fler rum än man behöver, iaf sådana här gånger. ;) När jag var klar med det har jag städat bilen, dammsugit och torkat av den invändigt. Haha, kändes som att det här mest blev ett "så har jag gjort det, och det och det." inlägg. Men jag har helt enkelt inte hunnit med mycket annat, jo att bli brun. Bara från idag när jag hjälpte att bygga ner sommarhagen så hade jag t-shirt på mig och var ute i kanske 40min. Sen när vi kom hem hade jag märken, inte illa för att vara mig att bli brun så det syns på så kort tid. :)


When I'll grow up I want to be famous, I wanna be a star, drive nice cars

Min uppdatering är verkligen inte på topp just nu, men får jag skylla det på vädret? Dagen har väl till stor del sett ut som dom flesta dagarna, i alla fall från morgonen då jag var till stallet och fixade åt pållarna. Kan väl tillägga att min systers ponnyskrälle även bet mig i underarmen så jag fick ett fint märke, så snällt! Har även hunnit vara till stugan och fota med Ammi och käkat middag där innan jag begav mig till stallet för att plocka in pållarna. Har även vart och se Elli gå balen, och kan inte säga annat än att hennes klänning var galet snygg! Hann även se hennes nya tattoo, och även den var jättefin!


You Know That I Can Take It To The Next Level Baby!

Kom precis hem från stallet och ska gå ner och käka lunch nu och sen ut i fin vädret, soligt och extremt varmt är det. Inte mig emot att det blåser lite, med betoning på lite och inte storm som det vart i flera dagar. Puss på Er! :)


Ponnyn har sommarvila..

Kiras framskor åkte av idag då som var så lösa, men kan ännu inte rida henne då hon behöver verkas och skos då hon nöter hoven "uppifrån" så hon måste gå med skor. Sen såg jag även idag när jag tog in henne att hon måste ha kliat sig i hagen på någon buske eller något så hon har en mindre reva på sidan. Inget allvarligt men känner inte för att sätta på en sadel på det, satt iaf på sårspray och helosan. Ser ungefär ut som det brukar göra då sadelgjorden skavt när hon släpper päls, och det brukar läka ihop rätt fort. Inte för jag tror att ponnyn sörjer att ha lite vila, hon brukar få någon veckas vila emellan åt på sommaren. Tänkte rida Carisma men det var så varmt så även hon fick vila, hon gick ett rätt hårt dressyrpass igr.
Nu ska jag se 90210, så pusspuss! :)


You're stole my heart and you're the one to blame, and that's why I smile

Hade egentligen tänk rida ett dressyrpass på Kira idag men när jag tog in henne från hagen hörde jag att hon hade en lös sko så kollade det när jag kom in med henne, och höger skon var på tok för lös för att jag skulle ha kunnat rida henne. Och då vår vanliga hovslagare (som för övrigt har skott alla ponnyer jag haft.) har nå krångel i ryggen och inte kan sko henne under veckan så åker framskorna helt enkelt av imorgon. Så istället för ett dressyrpass fick hon en ordentlig borst och så gick vi ut på gården och käkade gräs i 30min. Eller ja, det var väl nu Kira som käkade gräs. Hon såg då väldigt nöjd ut där hon stod och åt, och jag stod länge och beundrade min vackra ponny! :)


LYX VS. BUDGET



Såg just att Pikeur skarlett och Jacson Thecnical kavajerna är väldigt lik varandra, enda som skiljer dom åt är att Pikeur kavajen har märket "Pikeur" broderat på högra fickan, fyra knappar istället för tre och kostar 1530:- mer än Jacson kavajen. Dock gör inte Technical bilden sig riktigt rättvis, för den ser betydligt bättre ut när man har på sig den än vad den gör på bilden ovan. Och hur vet jag det? Jo, därför att jag äger en. Ett plus med Technical är att den är i softschell, så släpper hästen hår eller blir den dammig är den jätte lätt att få ren igen, fort dessutom. Sen om man tävlar utomhus och det skulle börja regna blir man inte sjöblöt i den, för den tål faktiskt lite regn. Har en grå Equipage kavaj oxå, en mer figursydd som dock nästan är för kort i armarna.

Vad för kavaj har du?


Nu är det så extremt uppenbart..

Nu är det så extremt uppenbart att det är Simon som vinner titél Big Brother 2011, usch säger jag bara! Vad fan ser svenska folket med? När Sara åkte ut var Martin min favorit, och så kommer han bara 3a?!  Big Brother sägs vara det "sociala experimentet" enligt tv400's reklam, Simon har ju till stor del bara vart tyst och osynlig hela säsongen, sen när han väl börjar prata då är det enda han pratar skit. VILKET JÄVLA SKÄMT!

Att jag är på dåligt humör är nog ganska uppenbart, och med ett humör som heter duga så funderar jag allvarligt på om jag ska se när dom ropar att Simon vunnit BB, jag kommer ju bara bli ännu argare.

TAG - Lazee ft. Madcon & Julimar

Lazee – TAG

Kan skriva lite kort om dagens ridpass då jag snart ska springa ner och käka och sen börja se finalen av Big Brother på 24/7, känns helt sjukt att jag inte missat ett enda avsnitt av alla 90 avsnitt som visats, och att jag sett alla klipp på deras hemsida. Dock var ju jag ett "äka Big Brother fan" enligt deras test dom har på sin sida, alla rätt (men kunde jag förvänta mig något annat?)

Nåja, till dagens ridpass då som bestod av hoppträning. Började med att rida fram henne som jag brukar och hoppade sen ett litet kryss som stod så att man skulle vända rätt upp på ridbanan, var först byggt hinder som övningen "Y:et" men hoppade inte hindren som ett Y hur som helst så Kira har så pass mkt större galopp än vad ponnymåttet där mellan skulle vara. Och visst kunde vi ändra det till storhäst avstånd men jag gjorde en liten "bana" av det istället. Hoppade iaf ett räcke och en oxer (med små hus under). I slutet låg oxern på 90cm och det kändes alldeles lagom för dagen då Kira skulle behöva skos och hade en sko som började vara lite glapp. Hon har blivit så fin att hoppa, 90cm känns som ingenting. Hon är som en katt, höjden spelar ingen större roll för hon hoppar ändå lekande lätt över det. Prövade även hoppa henne med pessoat och det gick finfint, hade valt min övning med en baktanke då jag vet att hon gärna brukar vilja på dra iväg och bli stark när man hoppar "Y:et", samt när man hoppar bana. Hon lyssnade iaf jätte bra och det var väldigt mycket lättare för mig att ha koll på henne när vi hoppade "banan".

Nu måste jag springa och käka, finalen börjar livé på 22min, puss!

Fancy footwork

Känns som att dagen har spenderats i en bil till stor del, lite ironi på det kanske. Efter att jag hade vart till stallet imorse drog jag hem och käkade innan vi begav oss till Hööks för att lämna tillbaks Carismas sadelgjord då den var på gränsen till för kort. Jag hade inte tänkt inhandla mer än vita silikonband men då råkade jag se att dom hade ett brunt delta som jag inte kunde låta bli, när mamma erbjöd mig att låna Carismas svarta sist jag prövade rida med pessoat så rynkade jag på näsan och sa något i stil med "men dom är ju svarta, då matchar det ju inte.." haha, så jag var helt enkelt tvungen att köpa de bruna deltat så det matchar tränset. Billigt var det för den delen, 55:- gick det på så det var det ju värt. Insåg även att det bruna deltat var vääääldigt mycket mjukare än det svarta, ändå är det precis samma märke och köpt på samma ställe.

Har även hunnit med att motionera Kira idag ute i stormen, behöver jag ens nämna att det blåste lite? Red henne med hopputrustningen och hade pessoat på henne, fungerade riktigt bra och den känslan jag fick idag har jag aldrig fått på henne när jag haft pessoa i hennes mun, så skönt att känna att jag inte behöver ta i henne så mycket när jag har pessoat. Red på en stor volt då andra halvan av banan var upptagen, så blev mest fokus på att hon inte skulle gå på dubbla spår och att hon skulle, trots stormen kännas avslappnad. Och att det blåste bekom då inte henne, hon var riktigt avslappnad och jobbade på riktigt bra. Galoppjobbade henne öven lite och då märks det i mina händer att pessoat fungerar riktigt bra på henne, hon drar inte iväg eller blir så stark så jag knappt orkar sitta på henne. Inte lätt när det är svårt, vet inte hur många gånger mamma bett mig sätta mig tyngre i sadeln och det enda jag får fram är att jag börjar skratta varje gång hon säger det och svarar "men det går inte, jag är för lätt." Men med pessoat orkar jag faktiskt sitta emot, haha kanske lite med tanke på att jag kan bromsa henne. Kändes iaf som att galoppjobbet dom senaste veckorna gett resultat, nu fattar hon för det mesta rätt galopp i vänstervarvet där hon förut ofta fattade fel. Och nu orkar hon verkligen behålla formen och galoppera utan att jag hjälper henne att balansera sig, nu kan jag galoppera henne med långa tyglar och ändå behåller hon samma, lugna form. Är riktigt nöjd över dagens ridpass, trots stormen.

Ska gå ner och käka lite nu och sen se film, dock har jag inte bestämt mig vad jag vill se men channel131 finns ju alltid, så utbudet är ju rätt stort. ;) Såg just att det här inlägget blev ganska långt, men det får ni väl ta som tröst för att jag inte haft världens bästa uppdatering under veckan.


Flugan är söt, bild från förra sommaren.


Börjar dra mig mot..

Börjar dra mig mot stallet för att släppa ut pållarna och fixa alla stallsysslor, hoppas vädret håller i sig under dagen då det för tillfället är soligt och fint. Får se vad dagen har att erbjuda, kanske åker på Hööks en sväng, det tål att tänkas på.


Said I am wonderful

La märke till en ganska intressant sak idag när jag loggade in och klickade på några kommentarer jag fått på diverse olika inlägg, kul att ni är duktiga på att kommentera för den delen! :) Men det var inte antalet kommentarer jag la märke till, utan till vart kommentarerna kommer ifrån. Min blogg har ganska mycket besökare, och av kommentarer att dömma är det även några av dom "större bloggarna" som läser den då jag har fått några kommentarer därifrån, ex. FowZie, Matilda Rosqvist, Alexandra (vadfanskajagheta.blogg.se) , Anna (en som jobbar på Equipage.)

Det är riktigt roligt att ha en blogg som större bloggare läser och kommenterar, dom kommentarerna har små guldstjärnor i kanten på något sätt då det känns som att det påverkar bloggens statistik bara av att veta att den når ut till folk som inte bor på samma ort, att min blogg fakstiskt läs av folk från Skåne och upp.

En blogg för mig är så mycket mer än ett spel där man konkurerar mot varandra med vem som får mest kommentarer eller har mest besökare, vem som tjänar mest pengar på sin blogg eller vem som får förfrågningar om erbjudanden eller sammarbeten. En blogg i mina ögon är ett ställe att kunna dela glädje med andra personer, från skåne och upp.


Wonderful

Olle Hedberg – Wonderful


Who's gonna save the world tonight

Swedish House Mafia – Save The World (Radio Mix) 
Jason Derulo – Don't Wanna Go Home
Jennifer Lopez – (What Is) LOVE?
Mohombi – Say Jambo


Who's gonna save the world tonight

Swedish House Mafia – Save The World (Radio Mix) 
Jason Derulo – Don't Wanna Go Home
Jennifer Lopez – (What Is) LOVE?
Mohombi – Say Jambo


Now the whole world is spinning, and I'm stuck with blurry vision

Ont i huvudet, mår illa - usch.

Har iaf vart och gjort bort alla stallsysslor från morgonen och det känns riktigt skönt, mådde inte dåligt när jag var i stallet men när jag kom hem, skumt. Kan det ha att göra med att jag somnade igr kväll/natt och hade sovit 1-1½ timme och sen blev väckt då jag skulle med och hämta min syster och skakade i säkert 10min från det jag vaknade tills det började lugna ner sig? Sjukt obehagligt var det iaf! Eller så har det med att göra att mitt blodsocker börjat lega på en lägre nivå och kroppen inte riktigt har hunnit ställa om sig och vant sig med det, så har det ju vart förut. Ska gå ner och käka lunch (känns ju lagom kul när man mår illa, men måste man så måste man.) Och sen ta en ipren och ..gå och vila? Förhoppningsvis släpper illamåendet och huvudvärken, må dåligt är nog det värsta som finns.

Impuls idé

For till stugan en sväng efter att jag käkat middag och påväg hem stannade vi till vid stallet då jag bara skulle kolla att pållarna hade vatten, men fick en impuls idé om att gå ut och rida Kira och så blev det. Red barbacka då jag inte ides sadla henne och tänkte mig ändå inget riktigt "jobbigt" pass, mest att hon fick komma ut och röra på sig. Red lite runt på gården, efter infarten och sen galopperade jag henne lite på ridbanan. Galoppen fungerade riktigt bra och hon gick så lugnt och fint och jag höll knappt i tyglarna och ändå jobbade hon på i en riktigt bra form, hon har blivit så duktig min lilla ponny! :)


Dagens

Dagens låt: Jason Derulo - don't wanna go home
Dagens frisyr: utsläppt lockigt med inbakadfläta i luggen.
Dagens klädsel: Svarta, tajta jeans, rosa linne med texten "it has nothing to do with luck", skinnjacka, underkläder.
Dagens accessoarer: lite skrot hängandes i öronen, armband, Dolce & Gabanna klocka.
Dagens humör: Glad
Dagens minus: att det regnade imorse?
Dagens plus: att det den 1:a Juni, både datorn och mobilens internet går jätte fort.
Dagens kram: -
Dagens puss: -
Dagens dricka:
Bonaqua blodapelsin
Dagens sms: Asså va? Var det de sista jag fick så var det från Alex och det stod "100%"


Kom precis hem från luleå..

Kom precis hem från luleå med en ynka påse, 100:- fattigare. Ska jag vara ärlig så fanns det inte så mkt som föll mig i smaken, tröjan jag ville ha fanns inte i min storlek i den färgen jag ville ha så då fick det vara. Det fanns inga knallrosa converse i min storlek, men givetvis en storlek större bara för att reta mig. Fick iaf med mig glansdroppar till håret, 100:- för 50ml kändes ganska drygt men får hoppas att det var värt sitt pris. :)