Skrattretande

No matter what they say, no matter what they're try to prove,
I'm always gonna love you



Kärlek vid sista ögonkastet - Maskinen

Har precis käkat middag och innan dess var jag förbi stallet en sväng och tittade till Kira.
Ska städa mitt rum nu eftersom jag är väldigt duktig på att täcka golvet med kläder, eller egentligen så ligger det inte kläder på golvet den här gången .. dom ligger på skrivbordet och på en byrå. Sprillans kläder till och med, hoppsan..
Sen måste jag räkna lite matte, så underbart roligt!
Nå ska jag få ngt gjort är det bäst jag börjar, ciao!


I'm tired of be compared, and so tired of all bullshit



"I'm tired of be compared, and so tired of all bullshit"

Jag är så galet less på allt bullshit som vissa pratar om mig och Kira, ja min underbara ponny ni vet.
Hur kan ni vilja framstå som dum, så dum att ni gör bort er, om och om igen. Eller jag kanske skrev fel, ni kanske inte framstår som dum, ni kanske rent av är dum nog att inte kunna förstå att ni gör bort er?
Jag tar inget för givet, men när jag säger att Kira och jag har kapacitet för att bli riktigt duktiga och nå långt så är jag säker på vad jag pratar om, för kapacitet för att bli duktig det har vi.
Jag däremot har själv valt att gå den tuffare vägen mot framgång, genom att skaffa mig en ponny som jag var tvungen att få upp i hull, få mer musklad och sen utbilda. Men vet ni vad, arbetet jag lagt ner på Kira har hon vart värd. För jag har fått världens bästa vän, en vän som varken sviker eller pratar skit bakom ens rygg.
Jag behöver inte köpa mig framgång, för jag har något som kallas talang. Jag gör inte som vissa andra som köper sig en färdigutbildad tävlingsponny/häst för 75.000:- och sedan sätter mig på ryggen och tror att jag kan börja tävla lb och sedan klättra i klasserna och kalla mig själv duktig. För det är inte ryttaren som gjort så ekipaget klättrat i klasserna, det är ponnyn/ eller hästens förtjänst. För där kan ryttaren mest åka med till en början om ponnyn/hästen tävlats av tidigare ryttare med bra resultat. Men när ponnyn/hästen upptäcker att den kan mer än ryttaren kommer hästen inse att den inte bhr anstränga sig lika mycket ngt mer och då kommer det gå sämre på tävlingsbanorna, just pga hästen är duktigare än sin ryttare och har kommit på det och vet att den inte bhr anstänga sig lika mycket ngt mer, den kan gå och halv "slöa" för ryttaren kommer ändå inte veta hur den ska rida hästen för att den ska bli "den där tävlingsponnyn" för 75.000:- som den från början var.
Så bara för att du köper en ponny/häst för 75.000:- som tävlat ex. la hoppning med bra resultat betyder inte att du som ryttare kommer kunna sätta dig på ponnyn/hästen och tro ni fort kommer klättra i klasserna och plocka hem rosetter. För hur pinsamt och skamset kommer det inte kännas när ni blir sämre än vad ni var från början, just för att hästen/ponnyn insett att den inte bhr arbeta som den gjorde från början.
Men har du däremot från början inte haft en tävlingsponny/häst, utan en ponny du behövt utbilda mer och sedan succesivt börjat träna mer avancerade banor eller rörelser med och börjar tävla den och ser att ni kommer klättra i klasser och få placeringar, hur kan det då komma sig att den där "outbildade ponnyn som aldrig kommer lära sig någonting med ryttaren som tror hon kan skapa en SM ponny" tillslut kommer vara bättre än ryttaren som köpte en tävlingsponny för 75.000:- som hon/han sen bara sätter sig på och tror att hon/han kan klättra i klasserna med. Just därför att ryttaren som köpte den outbildade ponnyn är målmedveten och har kämpat för att komma dit den vill, den köpte inte framgång för pengar utan han/hon arbetade sig till den och blev en duktig ryttare på köpet. Sorgligt men sant för folk som läser det här och ser att det jag skrev faktiskt ofta stämmer.
Så, bara för att din ponny köptes som tävlingsponny och var tävlad la med bra resultat och kostade 75.000:- så behöver den inte alls vara samma ponny med dig. Men ryttaren som köpte den outbildade ponnyn som hon/han fick ge tid på att utbilda kommer däremot lära känna sin ponny/häst bättre och därför veta hur hon/han ska rida sin ponny och därför har det ekipaget stor chans att nå framgång. För där har ryttaren vart målmedveten och vetat att man inte skapar en tävlingsponny på 1 vecka, utan att det tar tid men att tiden och arbetet man lägger ner brukar ge bra resultat. Så sluta jämför mig och min ponny med "tävlingsekipage" med ponnyer för 75.000:- och uppåt, jag köper mig inte framgång utan har något som kallas talang som jag hellre tar tillvara på och på samma gång blir en duktigare ryttare och lär mig känna min häst, inte använder den som en leksak för att få rosetter. Jag tar inte ens åt mig av sådant folk säger om min ponny eller mig och tror jag ska ta åt mig av. T.ex "vad spelar det för roll vad för klasser de är, det är ju bara ett KM. Kom igen nu jag vill ju se dom blågula rosetterna!" Vad kallar sig en sådan "hästmänniska" , när allt dom tänker på är dom blågula rosetterna och bedömmer folk utifrån vad dom får för rosetter på tävlingar, vad hästen/ponnyn kostade och vilka klasser den gått. Tyvärr kan jag göra er besvikna, men jag använder inte min ponny som en leksam som många andra gör. Jag flänger inte runt på hoppbanan för att få rosetter och sedan blir som ett stort frågetecken när min ponny börjar vägra eller när det slutar gå så bra på tävlingarna, eller när den blir skadad och undrar hur den kunnat bli de. En ponny är ingen leksak! Jag är rädd om min ponny, och använder henne inte som en leksak.

Så ge upp, väx upp och försök inse att ni beter Er omoget och inte kommer någonstans med allt bullshit, bara raka vägen till bortgjord.


Byte av hårfärg

Som rubriken lyder har jag gjort ett byte av hårfärg, eller det var väl mamma som nu färgade de åt mig. :)
Blev iaf nöjd! Men vad de blev för färg, om det blev ljusare eller mörkare eller vad de nu blev de tänker jag inte tala om. De kan nu kanske få bild på imorgon om jag ids ladda upp ;)

Nu ska jag iaf se film! Puss och godnatt :)

Jay Sean - Down (candle light remix)

Inte världens bästa uppdatering på bloggen men jag har helt enkelt inte idas.
Började dagen vid halv 9 med att gå ner och käka frukost och sedan fara till stallet och släppa ut min underbara ponny i hagen. Sen fixade jag allt vanligt stalljobb klart, dv.s mocka, höpåsar, vatten, kraftfoder osv.
Har precis hjälpt mamma att städa lite och nu ska jag gå och käka middag, sen åka och ta in pållarna och ev. motionera henne. Tror de får bli longering eller lite barbacka dressyr idag. Puss!


Citat

"Do not look back and grieve over the past, for it is gone.
 And do not be troubled about the future, for it has not yet come.
 Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."


Superbad

Superbad [11:42] (Travie McCoy's låt) ? Nä rubriken får ta'me fan heta bara superbad för det är just vad de är! Lyssna nu..!


Jag har sagt de förr, säger de igen eftersom det verkligen är så.. Krf (Kalix ryttarförening) är sjuuuukt dåliga på att planera! Dom ska tydligen ha KM i hoppning den 18/9, vilket jag vetat i några veckor nu då dom har ute det på hemsidan och i reklamblad. Men, hur smart är det att inte nämna vad för klasser man har då? Du vet alltså vilket datum tävlingen hålls, men inte vilka klasser du kan välja att hoppa. Stör mig så enormt mkt på de, specielt nu när jag verkligen vill veta vad för klasser det ska vara då jag är sugen att fara med Kira.
Är det verkligen så svårt att skriva ut klasser på hemsidan eller i reklamannonsen, det kanske skulle ta någon minut extra och bli alldeles för jobbigt?
Men ska då istället ryttarna som vill tävla måsta åka till Krf varje vecka för att se om det hängts upp en ny lapp på anslagstavlan där klasserna kanske lyckas stå?
Dom kanske borde tänka på att det finns ryttare med egna hästar som bara far till klubben när det är tävlingar, inte är dit varenda vecka och rider lektion och samtidigt ser om det kommit upp en ny lapp på anslagstavlan.
Sen är det ännu 2 saker jag stör mig lite på när dom har tävlingar.

1. När man är dit och tävlar så ska ekipaget (eller ja, ryttaren då) kunna hjälpa till vid andra klasser då ryttaren inte tävlar. Hallå lixom, skulle jag komma dit med Kira har jag väl inte tid med att hjälpa till vid en annan klass. Då kommer jag dit för att tävla, inte leka tävlingsfunktionär.  Och har jag med mig någon som ska kunna hjälpa mig med att fixa hästen, hålla koll på hur länge det är kvar tills det är min tur att gå in på banan kan ju inte dom heller bli tillsagd att måsta hjälpa till, det är inte det dom är där för. Den jag har med mig är till för att hjälpa mig, inte stå som funtionär.

2. Det sägs att ryttaren som ska tävla måste komma kvällen innan och hjälpa att bygga bana, samt plocka bort hinder när tävlingen är klar. Samma där som ovan, jag kommer dit för att tävla och inte vara banbyggare.
Skulle jag fara till ex. LRK och tävla skulle man då inte bha komma kvällen innan för att bygga bana, nej för de har dom folk som ordnar. Samma efter tävlingen, kommer jag dit med egen ponny ska jag inte bha stanna och vänta tills allt är slut för att kunna hjälpa till att plocka bort banan. Då bhr jag som packa ihop mina och hästens saker, mocka ur boxen så den ser ut som när jag kom och sedan lasta min häst och fara hem med den. Inte börja vara banbyggare. Så kan man faktiskt inte säga att ryttare som ska tävla måste göra, tävlar du klubbhäst eller har boxplats på Krf i vanligt fall är det en sak om du måste hjälpa till att bygga fram och ta undan hindren sen. Men har du inte hästen på plats eller ridskolehäst ska du inte behöva komma dit kvällen innan för att bygga upp banan.

Skulle kunna ta en 3:e grej när jag lika är igång, deras startlistor.

Startlistorna till klassen och när klassen börjar borde finnas ute på hemsidan så ryttare som inte rider klubbhäst eller har hästen på anläggningen kan se det iaf kvällen innan tävlingen, inte samma morgon när du kommit till anläggningen. Skulle ju göra de hela lite bättre att få veta vilken tid klassen du ska rida startar, inte få veta ungefär 20min innan den börjar att "din klass börjar på 20min, du får rida fram nu."


Ska det verkligen vara så svårt att ordna sakerna jag skrev om? Hur svårt är det att i tid kunna lägga ut på hemsidan och i reklamblanden vilka klasser du kan välja mellan att vara med i, bygga fram banan och bära bort hindren efter tävlingen så folk som inte rider klubbhäst eller har hästn på anläggningen ska måsta komma dit kvällen innan tävlingen. Och att lägga ut startlistor på hemsidan minst kvällen innan, samt vilken tid vilken klass startar och försöka hålla dom tiderna.

Sådär, äntligen fick jag nämna hur mycket jag uppskattar Krf's väääääldigt bra planering av tävlingar!



Time won't let me go

The Bravery – Time Won't Let Me Go

Rensade lite bilder från mobilen igår så snör in några..


Pappas firmabil :)

 


Ett par nice jeans jag hittade i Haparanda på Stadium för ngn vecka sen.
Dum som jag var köpte jag dom inte, och nu vill jag ha dom SÅHÄR mycket!



Lite pengar jag fick igår (+ några tior och enkronor)

1014:- är pengar jag skulle fått för 3,5år sen då jag inte var med på klassresan i 6an
då jag inte ville åka iväg eftersom de inte var så längesedan jag fått diabetes så kände inte
för att åka iväg hemifrån utan att riktigt känna mig helt säker med diabetesen.
Skulle fått 1014:- då eftersom det var vad vi skulle samla/per person till klassresan.
Mitt kuvert med pengar kom bort då men hittades tydligen igår så då kom en av dom som var
klassmamma i 6an och lämnade dom. Jag färväntade mig kanske 400:- Inte 1014:-
Men inte klagar jag ju över dom oväntade pengarna! :)

Dom 720:- fick jag till en miniräknare vi ska köpa från skolan, eller skolan beställer dom så betalar vi dom på de sättet. Eftersom vi som går teknik räknar mest matte av vi som går 1:an, både under mattelektioner och under kemilektioner så behöver vi värsta elit räknarna, och dom kostade ju lite.
Dock blev jag sponsrad av två hemliga sponsorer, så tack för de! :) <3


Min storasysters oerhört gulliga hund Charlie som flyttade med min syster i Måndags.
Jag saknar dig jätte mycket lillevän! :') <3



Min hund Milla (Latisch Emilia) , eller ska jag säga den nya hyresgästen av min systers rum här hemma?



Promenad på Ikea, undra hur många gånger jag vart där under sommaren?
Nog många till att tycka att den affären är såååå tråkig, eller tjaa..
..Det var tråkigt när man bara kollade på småsaker som t.ex. smörknivar!


Det godaste man kunde äta när man var "halvhungrig", tills min persikokärna sprack och det trillade ut en svart läskig larv. Sen dess har jag inte vågat käka persikor. För den där larven, den var svart, lång och ålade jätte fort = Stort, snabbt monster!

 


Storasysters förra häst, Lady Ash.
Saknar dig Ladan :') <3


Lunch

Känns mindre bra att jag missat iprincip hela första skolveckan för att jag var dunder förkyld, men har ju inte haft så mycket valmöjligheter än att vara hemma. Har hostat, snörvlat, haft ont i huvudet och vart ganska så orkeslös.
Men nu, äntligen börjar jag känna mig bättre så får hoppas förkylningen släpper :)
Just nu väntar jag iaf på att mamma ska göra klart lunchen så ska vi käka, min hund sprang just ner för trappen så maten är absolut klar nu! :)
Pusspuss :)

I've got a problem

Jag har ett problem kära bloggläsare, som jag hoppas ni skulle kunna hjälpa mig med när ni lika läser min blogg, skulle vara super gulligt! :)

Mitt hår, som var knallrött är inte så "knalligt" längre, och det stör mig att de är blaskfärg.
Såå.. nu till mitt problem, ska jag färga de så det blir "knalligt" igen eller ska jag färga de brunt som på den andra bilden här under?

1.


eller såhär..

2.


Omröstningen Vilken hårfärg passar jag bäst i? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa en egen folkomröstning!


Club can't handle me

Precis käkat middag, gött!
Nu vill min ponny in från hagen! :)


K'NAAN - Take a minute

Ska försöka skriva ihop ett inlägg medans min nos rinner, huvudet bankar och händerna inte alltid lyckas träffa rätt bokstäver. Blev iaf ingen skola idag, har till stor del av dagen knappt haft ork till någonting så har legat nerbäddad under täcket och lyckades somna ngn timme efter jag käkat lunch.
Hade glömt bort hur de känns att vara riktigt förkyld, fick en påminnelse om de nu då..
Sist jag var riktigt förkyld å mådde såhär vad jag minns var i December -08, så det var ju ett tag sen isf.
Har precis käkat lite kvällsmat och sett Fångarna på fortet tillsammans med mamma och min hund :)
Ska gå och krypa ner under mitt varma täcke och se om det går ngt bra på tv, annars ska jag se film, John Tucker must die.
Nåja, puss och godnatt :) <3


I'm missing you♥

Everytime I think of you
I always catch my breath
I'm still standing here
And you're miles away
And I wonder why you left me
And there's a storm that's raging through my frozen heart tonight

I hear your name in certain circles
And it always makes me smile
I spent my time just thinkin about you
And it's almost driving me wild

But it's my heart that's begging down this long distance line tonight

There's a message in all the tears
And I am sendin' you a signal tonight
You don't know how desperate I've become
And It looks like I'm loosing' this fight




Jag saknar dig älskade storasyster!
Varför måste det vara 328,3km, ca. 3hrs 49min mellan våra hem?
Hoppas du får de bra att plugga i Umeå.
Men jag saknar dig enormt mycket iaf.. :( <3


Nödvändigt, men fan så äckligt!


Förkyld

Men kul att man blev typ sjuk andra skoldagen, .. eller så inte!
Har för de första ett blodsocker som är fucked up, ligger närmare 20 ;s
Sen på de har jag ont i huvudet, ont i halsen, fryser och är snörvlig, trevlans!
Får se om jag mår såhär imrn tror jag att jag stannar hemma, inte så kul att bli sjuk percis när skolan började men vad ska man göra? Blir väl knappast bättre om jag är på skolan och är igång när man känner sig helt orkeslös ;s
Börjar inte fören 10,10 imorgon så hinner väl känna efter på morgonen hur de känns, men mår jag såhär.. då stannar jag hemma och pluggar ikapp i helgen av de jag isf missar.
Nä nu ska jag inta sängen och krypa ner under mitt varma täcke och se lite SATC.
Puss och godnatt :) <3


Skiss på en tattoo

Började skissa på en tattoo igår kväll, ides inte skugga den så mkt och rita dit sådan text jag egentligen vill ha (stilen på texten) Blev iaf mycket glad igår när mamma sa att hon ska höra med en bekant till henne när en från södra Sverige som brukar tatuera henne kmr upp hit och tatuerar igen :)
Då får jag göra min, måste bara komma på vad jag verkligen vill ha tatuerat. Har lite planer ;)

Här är iaf skissen jag gjorde igår!


Första skoldagen avklarad!

Dagen började jag halv 6 av att jag inte längre kunde sova för att jag var så nervös, kan ju tillägga att jag somnade runt 2 så sov nog runt 3½ timme inatt. Underbart!
Så började sakta men smått fixa mig, gå ner och försöka käka frukost vilket inte resulterade i någon "jätte frukost" då jag var för nervös för att kunna äta, haha..
Sen var de en timme tills jag behövde fara så satt i soffan och såg nyheterna och pratade med mamma, eller tja.. jag sa väl något i stil med "jag är nervös, jag dör, jag är nervös."
Konstigt nog var jag inte minsta nervös när jag kom till skolan och gick till matsalen ;)
Dagen flöt på rätt fint, gjorde ju inte så mkt annat än att få scheman, gå runt och kolla i skolan och alla "extra" skolbyggnader. Slutade iaf runt 13,00 vilket var uppskattat!
Schemat, eller lektionerna vi har verkar helt okej också. Har max 4 lektioner på en dag så :)
Har dock matte 4ggr/vecka i typ 80min, fast å andra sidan kan bara lärarn vi ska få förklara bra så är det nog ingen lektion jag kommer tycka så dåligt om :)
Haha just ja, man brukar ju dela skåp men eftersom vi är 15 i klassen blir de ju ojämt och eftersom jag ligger sist på klasslistan så fick jag ett eget skåp ;) Absolut ingenting jag sörjer över ;D


NERVOSITET X1000

Jag är så nervös så jag mår illa, jätte roligt!


Nervositet

Måste bara börja med att skryta lite med att de lönade sig att känna sig som en 65 åring, sittandes i soffan, kollandes på bingolotto för jag blev 100:- rikare av de ;)

Och för de andra, så är jag ganska nervös för att börja på en ny skola med en ny klass imorgon..
Jag kan inte fokusera tankarna på vad jag egentligen ska skriva just nu, jag är för upptagen med att tänka hur nervös jag kommer vara imorgon på morgonen.
Fast å andra sidan, är jag glad att jag slipper gå in genom dörren till manhem och få ha mina gamla lärare. Inge illa menat men jag var så fruktansvärt less den skolan så de är inte sant.
Hur roligt är det på en skala 1-10 när man tappat motivationen till att plugga helt när gymnasielinjen man ville gå inte längre fanns kvar. När lärarna inte ens kan ge en motivation till att plugga, försöka göra dom tråkiga uppgifterna till roliga uppgifter istället för att be en läsa 711 sidor i en historebok och se svart/vita filmer om andra värlskriget och sen kunna allt om de, hur rolig tror dom att man tycker skolan är överlag?
När dom säger något i stil med "lycka till med att få 16p till på nationella för att få ett G, försöka kan du ju alltid."
Men ge er fan på att säger man så till mig, då får man tillbaks de också.
Säger man att jag inte kommer klara att få 16p på nationella för att få G i matte, så visst. Men underskatta mig inte. För dom där 16 poängen såg jag till att få, utan att plugga, utan att lärt mig formler.
Och så hoppsan så hade jag visst dom där 16 poängen, och bara för att bevis att jag faktiskt kan och inte är fullt så dum att räkna som han måste trott jag var såg jag till att få ännu lite mer poäng än vad jag behövde. Så det slutade med att jag hade ett säkert G på matte nationella för jag hade 9p över de man var tvungen att ha, men se till att få högre betyg på nationella, vad skulle de spelat för roll? Jag visste ju gott och väl att jag bara behövde ett G i matte för att kunna gå gymnasie, så jag såg hellre till att få bra betyg i ämnen jag faktiskt gillade.
Ha prov i biologi om genetik och läs i boken 2 gånger, kolla på anteckningarna och få ett mvg med alla rätt på provet. Säger de sig inte själv att jag är ganska lättlärd så kan jag avslöja att det var för att jag slog vad med en kompis att få högre betyg än han eftersom båda hade prov samma vecka. Han var bergis på att skulle få minst VG på ett engelska prov, så vi slog vad om att den som hade högst betyg vann. Och hade båda VG var de oavgjort. Men hallå, oavgjort? Jag kände mig ganska säker efter jag skrivit provet att jag hade VG eller högre betyg då jag kunde allt på provet, och så var de ju också ;)
Men tillbaks till imorgon då, jag är nervös de kan jag inte förneka. Men förhoppningsvis blir de helt okej när man gått några dagar. Säg någon som inte är minsta lilla nervös för en ny skola, ny klass och nya lärare? Dom flesta är nog lite nervösa, och det finns garanterat folk som är mer nervös än vad jag är.
Men får helt enkelt hoppas att klassen och lärarna är bra :)

Nu ska jag iaf gå och sova, annars kommer jag då inte ens orka upp imorgon ;)
Puss och godnatt :)


Dyka i pengar?

Känner mig typ som en 65 åring just nu, haha ska nämligen spela bingolotto och bli lika rik som Joakim Von Anka. Den ni! ;D








Some people say that you're bad
Some people say I'm a crazy dreamer
They say that we're never gonna be good
But I know what we're good enough too
So screw them, turn them your back
Stare them in the eyes and ask for the words again
So let them shake, let them say it again
I'm only gonna smile and show them how to make me to shine
And then they'll probably know that I don't care at all


Nu till stallet för att..

Ska åka till stallet nu för att släppa ut pållarna, mocka, fylla hö och fixa allt stalljobb klart.
Puss!

a

Hittade en bild sen vintern 08/09 när jag var och hoppade Kira på Krf.
Lång redan då? ha ha ha..


Jag är med och tävlar..

Jag är med och tävlar om en GPA Speed Air hjälm hos http://mlidahlgren.blogg.se
Ta chansen att vinna hjälmen du med? :)


Jag vill ha..

Jag vill ha blont hår nu! :(
Hoppas Elli kan fixa de ngn dag, isf skulle jag bli jätte glad! :)

Är i behov av (om hon gör som förra gången jag hade rött och blev blond) :

* Avfärgning (RIKTIGT!)
* Schwarzkopf Blonde L1+ blondering


Och det kommer resulter i en hårfärg som ser ut något sådant här..

 

Då behöver jag en blond/ljus,ljusbrun färg. Och sist resulterade det i att jag blev blond :)


Men fint..

Men fint att regnet öser ner ute när jag hade tänkt rida Smokie senare,
varför regnar det nu och inte någon timme senare?
Så underbart! 


Movie

Har precis sett filmen American Virgin, ska bara gå ner och borsta tänderna så ska jag sova sen.
Inte första gången jag ser filmen, inte andra och inte tredje. Men fjärde kanske?
Den får då klart godkänt, borde väl få mvg när man sett den minst fyra gånger på loppet av 2 månader, typ?
Nåja, puss och godnatt :)


Jag är med och tävlar om ett par Veredus skydd!



Caroline Nina Åhlén, http://carolineninaahlen.blogg.se har en tävling
på sin blogg där priset är ett par super snygga Veredus Carbon Gel senskydd!
Vill du ha chansen att vinna dessa? då klickar du här http://carolineninaahlen.blogg.se
Nu är det bara att hålla tummar och tår! :)


Mohombi - Bumpy Ride

Mohombi – Bumpy Ride

Låten kanske inte är den bästa, men man blir glad av att höra på den, så som vissa tyckte om Rebound's låt Hurricane.

Har precis kommit hem från stan där jag spenderat några timmar med Ammi. Inhandlade två skrivhäften (linjerade) och ett ruthäfte, heter de så? Två stiftpennor, en foundation och en fika på lycktan, och en trisslott.
Och tro de eller ej, jag vann faktiskt på den! Tyvärr bara 25:- x2 så de blev ju 50:- iaf, nog för jag bara blev 25:- rikare av den men jag blev ju inte fattigare. Jag som ville vinna minst 100.000:- Då är är jag ju lovad en transport och en bil, hehehe de hade vart nice :)
Fast jag vill ha en BMW, en riktigt snygg en ... haha, dröm vidare Josefin, eller? Kan någon ge mig ett kort med obegränsat max? ;)
Jag tyckte jag var riktigt duktig på att inte slösa pengar, haha kanske för jag blir sjukt snål om jag har egna pengar om de bestiger ett belopp på 200:- Fråga bara Ammi om ni inte tror på att jag är snål, hahaha!
Jag kunde knappt köpa 3 häften (15:-/styck) & 2 pennor (15:-/styck) Sparsam? Bara om de är mina egna pengar, haha..
Nä men nu ville jag inte ens ha något så jag behövde spendera upp dom. Dom kommer behövas, men jag måste snacka med Elli först så jag vet vad som ska inflrskaffas.

Jag vill inte ha rött hår, jag vill ha blont hår! Tur att Elli fick bort mitt röda hår sist då vet jag ju att de går :)

Var in på klippservice idag oxå och hörde med en som jobbade, och hon sa att de var i perfekt rödfärg för att få de blont. De sa även en annan som också jobbade där. Så tur de då! :)

Nu ska jag käka, sen och rida, puss! :)


Neverstore - Nanana

Var till stallet med mamma efter jag käkat middag, vi tog in pållarna, borstade Spooky och Kira och gick ut och motionerade dom. Mamma longerade Spooky och jag red Kira barbacka ett tag.
Hade ena volten eftersom mamma longerade Spooky på den andra så blev mkt volt arb. med andra ord, ställa och böja igenom henne i skritt och trav.
Hon var lite stel i högersidan i början men då jag travat henne några varv släppte hon efter.
Inte så konstigt hon är lite stel då jag red på volt och stälde och böjde på henne då jag bara ridit i skogen eller på ängen då jag ridit henne annars efter vilan. Men hon lossnade i högersidan och blev riktigt mjuk och fin.
Gick i fin form och arbetade med bakdelen och jag behövde knappt hålla i tyglarna, höll längst ut i dom och hon sökte sig framåt neråt och jobbade på jätte fint. Speciellt i traven :) <3

Ska strax gå och käka och duscha och sen se film i mitt nystädade rum hade jag tänkt.
Just ja! När jag städade mitt rum hittade jag enkronor, massa enkronor! Blev 82:- sammanlagt av de jag hittade när jag städade ;)
Ska och inhandla lite skrivblock och så imorgon tills skolan börjar, så irriterande att ha häften som ser likadana ut i alla ämnen.
Kollade mitt schema för någon dag sen och det var faktiskt hyffsade dagar.

Måndag: 08.00-13.30
Tisdag: 08.00-15.00
Onsdag: 08.00-15.20
Torsdag: 08.00-13.30
Fredag: 08.00-15.30

Tror jag avrundar inlägget här då jag inte har något mer att skriva. Puss och godnatt :)


Jag lovade ju bild på min lunch



Jag sa ju att ni skulle få bild på min lunch som jag tillagade själv, nästan iaf ;)
Mamma fick bara hjälpa mig å dela kyckling då jag har fobi för de, fåglar i allmänhet.
Käka de går bra, men jag kan verkligen inte röra i en kyckling innan den är tillagad.
Jag tycker fåglar som är ute också är läskiga om dom kommer för nära eller flyger precis ovanför mitt huvud.
Så mamma fick hjälpa mig med kycklingen till maten. Annars hade det tagit väääldigt för länge innan den blivit klar, dvs. tills jag vågat mig på att röra den. Blev iaf hyffsat gott, med lite curry smak brukar ju de mesta gå att äta ;)

finally!

Mitt rum är städat, rent och allt är på sin plats! :)
När jag ändå höll på städade jag mammas rum oxå, eller dammsög, dammtorkade och skurade :)
Ska snart käka ngt, man blir hallelujah hungrig av att städa! ;O
Och btw, jag kunde laga lunch! Riktigt mat, har till å me bild bevis på de men kameran är som vanligt för långt bort för att jag orkar gå och hämta den ;)


Lunch

Kom hem från stallet för någe tag sen, vart och mockat och släppt ut pållarna i hagen :)
Nu ska jag gå och göra lunch, riktig mat! Undra om de blir ätbart? Jodå!
Sen SKA jag städa, så jag gjort bort de!


Krf

Kände mig oerhört sysslolös vid 17-18 tiden idag, minns inet exakt vad klockan var.
Så drog till Krf och mockade till Linas ponny Vanessa, som jag visste att hade omockat. Linas min var klockren när hon såg att jag mockade, haha för de hade hon nog inte förväntat sig :)
Sen chillade vi lite, så borstade L Vanessa och sadlade henne och gick ut och red henne i ridhuset.
Följde med och kollade och Vanessa har verkligen blivit super fin! Lina har gjort ett bra jobb med ponnyn för hon är och såg jätte fin ut! :)
Sen fick även jag rida Vanessa ett tag, hade ridkläder på mig när jag for dit sedan tidigare. Dvs. Pikeur byxor, tretorn stövlar å en Lamicell hjälm i bilen så de var ju tur :)
Vanessa var jätte mysig, och välriden! :) Man får använda ganska mycket ben och sits på henne för att hon ska söka sig framåt neråt. Tog ett litet tag innan jag kom på de men sen när jag kom på de så gick de bra. Travade henne ganska mkt på volt och stälde och böjde, ökade traven någon gång på diagonalen :)
Hon kändes jätte mysig iaf, Du Lina, Du har en jätte fin och välriden ponny! :)

Nu ska jag se om de går någe bra på tv, puss och godnatt :)


Bilder sen jag var med och provred henne i Sthlm, Maj -09

Hoppla pålle :)






Hagens Vanessa, hemma i stallet första eller andra dagen :)

På G till stallet

Precis käkat middag, riktig middag som mamma gjort! :)
Orkade aldrig städa idag, kändes på tok för jobbigt när man sett in i rummet..
Ska gå och byta till ridkläder nu och sedan fara till stallet för att ta in pållarna och ev. rida :)


Bild sen -09

Kat DeLuna ft. Akon - Push Push

Kat DeLuna – Push Push - Main

Har precis käkat lunch, de var mindre gott... haha föredrar starkt när folk lagar maten åt mig så jag slipper göra de själv! För på något udda sätt smakar de alltid bättre då någon annan än jag själv gjort de, då man får maten serverad på tallriken och bara behöver käka. Ren lathet? Njaa.. jag skulle tippa på att jag får mer "riktigt mat" då, och inte behöver leva på plättar, haha de är nämligen de "svåraste" jag ids göra själv utan att det ska bli för jobbigt att tillaga maten ;)
Jag kan faktiskt laga mat, om jag ids och om jag får ett recept på hur man gör. Alltså då menar jag ju inte precis hur man kokar makaroner och steker köttbullar, men lite mer "avancerade" maträtter :)

Har även vart till stallet imorse och släppt ut pållarna, de var galet kallt ute imorse!
Min pålle frös till och med lite lätt då hon inte börjat sova med täcke än, men min pålle har redan vinterpäls.. typ.
Hahaha hon ser ut som en islandshäst, jag skojar inte, hon har vinterpäls!
Tänk hur hon ska se ut när de blir kallare ;o Som en riktigt lurvig islandshäst! Fast å andra sidan så blir de varmt när man rider barbacka om de är kallt ute ;)

Nu borde jag gå och städa mitt rum som inte är så välstädat, eller egentligen är de inte så stökigt men de står en stor kartong där inne från då min 32" platt-tv kom som jag skulle behöva bära ut, sen ligger de lite kläder och så på golvet.. Ska ta tag i städandet! Helt otroligt att jag skrev de där, då måste jag ju faktiskt städa om jag nu inte suddar ut de jag just skrev? Njaa.. städningen behöver lika göras så varför inte nu?
Kan snöra in någon bild på mitt rum när de är städad, den ni!
Puss! :)






Utsikten från mitt fönster är väl inte heller den sämsta ;)


Lycka




Andra säsongen av 90210 går att beställa den 24:e Augusti från USA. Men då är den utan text..
Min syster ska dock betala den hur som haver, för de är faktiskt en vääääldigt försenad födelsedagspresent.
Fast jag vill ha med Svensk text, så får vänta ännu lite till...
...Btw, den 13:e September börjar typ 3:e säsongen på tv, Awesome! :)

Nu ska jag strax dejta kuddarna, innan de se lite av sex and the city the movie eller 90210!
Puss och godnatt :)

Utrustning till Salu!

Säljer lite ryttarutrustning som ej passar mig. Vid intresse eller fler bilder så skriv en kommentar eller skicka ett mail [email protected]



Ny, aldrig använd grå figursydd Equipage kavaj, stl 34. 450:-




Nästan nya äkta Graninge ridstövlar stl 39, normalt skaft säljes pga fel storlek. Använda endast ett fåtal gånger.
650:- (Nypris 1800:-)








Nästan nya Petrie ridstövlar i stl 39 säljes då ej passar mig. Mått, höjd: 47cm, vad: 38cm.
1500:- (nypris 3000:-)




Fin begagnad Equipage säkerhetsväst size Adult 3 XS, (Chest 81-87, waist 81-87, waist over the shoulder 76-81) 350:- (Nypris 999:-)





back2back grå/ljus beigerutiga helskodda ridbyxor. Skoning i grön/brun nyans. Stl 36.
I väldigt fint skick. 350:- (nypris 799:-)


Är du intresserad av någonting? Lämna en kommentar eller maila mig för mer info/bilder.



Bilder sen igår

Lägger in tre bilder nu från igår då jag var med Kira på ängen eftersom jag inte ides gå och hämta kameran igår kväll :)






Tidsfördriv

Du heter: Josefin.
Smeknamn: Josse
Låt som när du är ledsen sörjer till: Har ingen speciell 
Beroende av: Mina Insulin sprutor, och mat såklart.
Vad tror folk om dig? Beror på vem man frågar, ofta att jag är blyg och vissa tror att jag inte är duktig på att rida. Haha vilket inte riktigt stämmer då jag ridit 10 år på egna ponnyer för min mamma som är utbildad instruktör och alltid gett mig fina ponnyer. Plus att min nuvarande häst knappt kunde någonting när jag fick henne och nu gör hon skolor, skrittpiruetter osv.
Stämmer det? Inte det om att jag inte kan rida, men lite om att jag är blyg men det beror helt och hållet på vem jag pratar åt. 

Vad får du oftast komplimanger för? Min längd? hahaha de är en sak folk ofta nämner.

Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv, ärlig och snäll, kunna stå med båda fötterna på jorden och inte tro man är någonting man inte är. 
Brukar du skratta för dig själv? Njae, kanske om någonting är väldigt roligt.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hehe :)"

Hur svarar du i mobilen? "Hallå?"

Vem ringde du senast? Ammi

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att jag skulle gå på Starndgatan, efter shoppning svänga vänster upp för en liten backe och sedan se en butik jag skulle gå till.
Antal timmar sömn inatt: Jag vet faktiskt inte när jag somnade inatt, men kanske .. 8 timmar?

Brukar du komma i tid: Oftast.
Hur känner du dig nu: Jag vet inte, haha :)

Vanligaste färg på dina kläder: svart, vit eller mörkgrön typ.

Vad tycker du om fötter: Dom är väl bra, att gå med om inte annat.

Vad saknar du: Min förra C-ponny.

Favorit dryck på morgonen: Mjölk eller Juice.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Oftast mellan 23.00 - 01.00

Är du blyg? Ibland.
Sysslar du med någon idrott: Ridsport
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja, kanske.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Samma som jag gör i vanliga fall.

Är du nöjd med ditt liv: Ja det är jag väl.

Är du bortskämd: Lite kanske, eller ganska.. men inte överdrivet bortskämd.
Vad gör du i morgon: Inga planer ännu.

Vad är det värsta du vet? Fega människor som inte står för sin åsikt och saker dom sagt/gjort.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Det har jag väl.

Vad är det finaste du fått? Min nuvarande D-ponny Shikira :) Tack mamma! :) <3
En speciell dag du minns: Finns 2 dagar jag minns till detaljer, 13:e Juli 2007 - hämtade hem Shikira, 18:e September 2006 - Fick veta att jag hade diabetes och blev inlagd på sjukhus i 2 veckor.

Du samlar på: Vet inte riktigt.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ammi.
När grät du senast: Iförrgår, fast av skratt
Vill du gifta dig: Det vet jag inte.
Vill du ha barn: Inte nu iaf.

Är du musikalisk? Hyffsat?

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller Ramlösa.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.

Biter du på naglarna: Ibland, om jag är nervös eller har tråkigt.


Will.i.am - Heartbreaker

Har precis vaknat och käkat frukost och ska snart bege mig till stallet för att släppa ut Piff och Puff i hagen, har ingen aning om de är så kallt ute så iaf Piff bhr täcke. Får kolla de när jag går ut med andra ord :)
Gör väl bort att mocka och fylla hö oxå, ska iaf kolla hastnet snabbt nu innan vi far.
Puss! :)

Luleå

Började dagen med att fara till stallet och släppa ut pållarna och mocka och fixa hö, sen hem och byta kläder och käka lunch och så sätta sig i bilen och fara till Luleå.
Fanns inte så mkt kläder då dom reade sommarkläder och de inte hunnit komma så mkt höstkläder.
Fick iaf en skjorta, t-shirt, 2par jeans, en scarf, öronhängen & ett halsband med ett "S" på.
Var även in på Dead mans hand och hörde vad de kostade att göra Industrial piercing, haha vågade inte göra de idag för de kanske skulle göra ont. Dom flesta säger som gjort de säger att de gör galet ont.
Så måste fundera, men jag vill ha de! :)
Var även in på H&F (häst och fritid) för att kolla om dom hade något roligt :)
Mamma köpte iaf ett rakt bett med fasta D-ringar till kira, tack, och tack för allt jag fick idag! :) <3
Sen så kom jag faktiskt ut med en ridhjälm oxå, jag kunde verkligen inte låta bli att köpa den för den är ju bara för snygg/cool. Visst pengar rök de men hjälmen var verkligen värd priset! Har även hunnit test rida med den idag och den är gudomlig, ångrar inte att jag köpte den! :)

Blev ingen Charles Owen då jag prövade en Jacson av samma modell, dom påminner om Charles Owen hjälmarna bara att dom är billigare för dom hade ingen co hjälm. Den var iaf äcklig, satt konstigt å mamma sa att huvudet såg enormt ut. Haha de gör faktiskt Charles Owen/JW wellington classic hjälmarna om jag ska vara ärlig.

Den kändes klumpig så den ville jag inte ha! Sen prövade jag en GPA speed air men den var lika konstig som jag minns den efter att ha prövat den tidigare, sitter helt udda ;s

Men den gudomligt sköna och snygga hjälmen blev en... tralalalala... Lamicell Transformer! (silver/svart)
Den é riktigt snajsig och ser hyffsat cool ut :D
Måste gå och ta en bild, bara för att visa er hur snygg den är..! (mobilbild btw, orkar inte hämta systemen)



sådär ser den ut, awesome! Nu ska jag gå och se sex and the city och dejta kuddarna, är trött.
Just de btw, var och red ut en sväng med mamma - Spooky, Monica - Mira idag, gick finfint! :)
Sen for jag en sväng själv på ängen med Kira, mamma fotade men systemen är nere och orkar inte hämta den.
Kira var iaf pigg och verkade tycka de var roligt å få galoppera fram över en stor, grön äng :)
Kollade föresten mitt schema för gymnasie, såg faktiskt rätt bra ut och jag klagar inte på de. Lagom långa skoldagar :)
Nå nu ska jag se tv, puss och godnatt :)


Helt otroligt att en kommentar kan göra en så glad,
få en att känna sådant lugn över hur en ponny jag älskar mår.
It's insane!
Så otrolig skön känsla att veta att en av världens finaste ponnyer har det bra och mår bra :') <3
Så tack för kommentaren! :) ♥


Amazing

Jag har städat min garderob idag, amazing!

Mamma halvt tvingade mig så vi vet vad som passar och inte passar och vad som behöver införskaffas.
Känns faktiskt rätt bra att ha den städad, med tanke på hur den såg ut innan ;o
Specielt när jag och mamma till och med var tvungen att skratta åt en grej, det låg ett kuvert i min garderob med ett papper i som jag glömt bort att jag hade där. Frågan av mamma var- Hur kunde kuvertet kommit dit?
Mitt svar blev typ- Tjaa.. jag har väl vart för lat för att gå med det någon annanstans (a) :)
Sen hade vi "lite" roligt när jag skulle para ihop sockar, slutade med att mamma fick gå och städa hallgarderoberna då vi båda skrattade så när jag skulle para ihop dom då jag inte hittade rätt matchande sockpar iprincip någon gång så jag har nog par som egentligen inte ska vara par, dom matchar kanske inte så bra.
Då jag tyckte att de inte spelar någon större roll om den ena socken är svart och den andra grå osv ;)

Nu ska jag iaf bara kolla hastnet och sen ska jag gå och dejta kuddarna och se sex and the city, puss och godnatt :)


Det luktar mat..

De luktar mat, fast vad för sorts mat kan jag inte komma på.
Men frågan är, luktar de mat nerifrån köket eller utifrån någon granne? då jag sitter med fönstret öppet.
Ska pallra mig ner och ta på mig ridkläder, då kan jag ju på samma gång kolla om det var i vårt kök de lagas mat :D
Sen efter jag käkat drar jag till stallet till Piff och Puff :)
Nå, nu är det klädbyte.
Puss! :)


Saltstenen, är den så viktig?

Jo, saltstenen är verkligen viktig att finns i hästens box eller spilta. Vaför? Jo nu ska jag förklara de.

Salt är en sk. elektrolyt och den påverkar hästens vätskebalans. En häst som får för litet intag av salt (natriumbrist) kan ge minskad blodvolym och därför minska hästens prestationsförmåga.
Långvarig natriumbrist påverkar kroppens förmåga att behålla vätska vilket gör att kroppsvikten minskar.
Högpresterande hästar kan behöva så mycket som drygt 200 g salt per dag. Till en häst med stort saltbehov är det snabbaste sättet att tillföra salt vid en fysologisk koksaltlösning (ca 9 g salt per liter vatten.)
Det är inte säkert att din häst dricker det första gången den serveras vattnet, många hästar med stort saltbehov tränas till att dricka lösningen.
Att tänka att du kan ge din häst salt direkt i munnen är inte till att föredra då allt för starka koncentrationer av salt kan påverka hormonsystemet som reglerar vätskebalansen.

En saltsten bör alltså finnas i hästens box eller spilta, även gärna i hagen. (Och självklart ska det finnas vatten tillgäntligt om hästen eller ponnyn blir törstig.)
Är din häst en högpresterande häst bör saltet kompleteras med ytterligare salt, dvs. mer än en saltsten tillgängligt. En vanlig rid och hobbyhäst/ponny som är i normal arbete bör få extra salt de dagar då de svettas, lagom är 20-40 g (1-2 msk) som ges tillsammans med kraftfodret.
Hästar som är i hårdträning (travhästar, galopphästar och fältävlanshästar) får snabbast tillbaka saltmängden dom behöver genom fysologisk koksaltlösning. Du kan även blanda saltet i kraftfodret.
När dom högpresternade hästarna har vila eller inte presterar lika hårt som dom brukar ska dom få samma saltmängd dom en rid och hobbyhäst. (Fri tillgång till saltsten och 20-40 g salt i kraftfodret de dagar då de tränats.)



källla: http://www.salinity.se


Ridning med mörka moln och muller..

Glömde bort att blogga igår efter jag ridit på eftermiddagen, eller nu ska ni få förklaringen: det åskade och jag ides inte gå och sätta i internet kabeln sen då de slutat! ;)
Så kan blogga om ridningen nu ist :)


Hämtade in Kira vid 16,30 igår och då var se sol och jätte fint väder ute, blåste lite oxå så de var helt perfekt!
Borstade och gjorde iordning Kira, som innan såg ut som Hulken på vissa ställen. Hon hade gröna fläckar på baken, ryggen och ovanför ögat, sååå fint när ens "fluga" bytt färg och är grön ;D
Sen red jag bort till en äng där jag hade tänkt dressyra, mamma var fotograf :)
Hann precis börja trava henne då mamma sa "Har du hunnit höra att de mullrar?" Mitt svar var "nää..hinner jag rida ett tag?" Och jag och mamma kom fram till att åskan var en bit bort så jag fortsatte rida min fina sagoponny.
Sen började de mullra mer så jag tänkte att jag skulle hinna galoppera henne lite innan de började regna eller att åskan kom närmare, så galopperade henne lite och travade henne en sväng och sen begav vi oss hemåt igen då mullret var nästan över oss. Fick skritta hem henne efter vägen och innan jag är hemma ser mamma hur de blixtrar och jag sa ngt i stil med "om hon springer, så springer hon ju bara hem" (då jag precis kommit till infarten till stallet) Men min pålle, min fullblodskorsning brydde sig inte de minsta om att de åskade och blixtrade utan hon traskade snällt upp till stallet. :)
Tänk att de finns så snälla hästar, som är fullblodskorsningar men ändå inte bryr sig om att de åskar och blixtrar när dom har en ryttare på ryggen. Hon är så snäll min sagoponny :) <3
Snör in lite bilder från de mamma hann fota, kan även tillägga att hon var väldigt pigg!
Hon var iaf fin, och att hon var väldans pigg när jag galopperade är förlåtligt eftersom hon bara galopperat en gång sedan jag började rida henne efter vilan. Och 2a gången hon får galoppera är på en stor grön äng, förlåtligt om man är jätte pigg, jo! :)

 
Så vacker var himlen när jag kom tillbaks med Kira upp på stallgården ;)








She's just the girl I was lookin' for

Fredag 13:e Juli 2007 fick jag hem min älskade ponny, ponnyn med namnet Shikira.
Vi for hemifrån tidigt på morgonen, det var ännu lite dagg ute i gräset och man såg vattendropparna falla från trädens löv, solen lös och det var en alldeles perfekt morgon. Klockan var runt 08,30-09,00 när vi rullade in på Tornedalens ryttarförening med transporten bakom bilen, för att hämta hem Shikira.
Mamma gick och skrev på pappren och jag gick in i stallet och fortsatte gå tills jag såg boxen där hon stod, den underbara sagoponnyn.
När alla pappren var påskrivna, ponnyn fått på sig transportskydd och transporten var färdig till att lasta in henne i och jag hörde hennes hovar snudda rampen på transporten kände jag en stor lycka inombord, den underbara sagoponnyn skulle få följa med oss hem och bli min!
På hemvägen vände jag på huvudet flertalet gånger och tittade bak mot transporten, där inne stod hon, den fina sagohästen.
När vi kom hem till stallet lastades hon ur och det första man fick höra när hon backat ur transporten var "Åhh gud så söt!" Och hon är världens sötaste!
Samma dag på eftermiddagen fick jag gå ut och åka runt lite på henne, med mammas hjälp från backen.
Hon bar halsförlängare så jag skulle kunna skritta och trava henne lite utan att hon skulle gå med huvudet i vädret som en giraff. Hon var oerhört mager och omusklad när jag fick henne, så illa så jag tyckte synd om henne och det var nog lite de som spelade in i de hela med att jag ville ha henne också, för att jag tyckte synd om henne där hon stod i sin box med dom rädda rådjursögonen på TRF.
Mamma påminnde mig flera gånger om "det kommer ta tid med henne, du får inte komma och säga: alla andra kan tävla men inte jag. Du kommer få lägga ner mycket tid och arbete på henne, men ni kan bli riktigt duktiga."
Och så blev det, jag visste att sagoponnyn skulle kräva tid, arbete och engagemang för att bli en fin ridponny.
När jag fick henne gick hon med huvudet rätt upp i huvudet som en giraff, eller som en struts? Kalla det vad du vill men vackert var de inte, därför bar hon alltid någon slags hjälptygel vid ridning eller longering, halsförlängaren är nog den hjälptyglen jag ska tacka mest.
Hon reds med hjälptygel från första gången jag red henne hemma tills våren 2009. Så ja, jag hade hjälptygel dagligen på henne i nästan 2års tid för att kunna rida henne utan att hon gick med huvudet rätt upp i luften.
Men jag tackar hjälptygeln idag, det är tack vare den jag kunnat rida henne och på ett sätt så hon arbetat och fått muskler så hon idag är nog stark att arbeta utan hjälpygel.
När jag hoppade henne i början överhoppade hon sig, om hindren var 40cm hoppade hon som att dom skulle vart 90cm. Men med rätt hjälp från backen och övningar som hjälpte Kiras och mitt självförtroende höjdes nivån på träning och likaså hindren. När personer som förut tränade högre än mig och Kira tillslut tränade på lägre hinder än oss kände jag mig stolt, min sagoponny kan ju, och lika så jag!
Jag fick och får ofta höra "den där ponnyn kan ingenting" "vad tror hon att hon är, elitryttare som kan skapa en SM ponny? HAHAHA!" "Dom där kommer aldrig bli bra, hon kommer aldrig kunna rida henne fint"
Men vad hände med "hon som tror hon är något som aldrig kommer kunna rida ponnyn fint"?
Hon sitter just nu och skriver de här, med ett brett leende på läpparna eftersom vissa av er som sa så om min ponny och mig läser de här nu.
Ha aldrig förutfattade meningar om något ni inte vet någonting om, underskatta aldrig någons kunnskaper.
Jag är stolt över mig och min ponny, för det hon kan idag är det jag som lärt henne. Just de, jag!
Jag har haft henne i över 3år, hur många gånger har jag inte suttit på min ponny och kämpat för att få henne till den hon är idag, hur många gånger har jag inte gråtit efter träningar för att dom kanske inte gick så bra, hur många gånger har jag inte fått ta skit från folk som säger att varken jag eller min ponny kan någonting? Flertalet gånger, men så vadå? Låt de gå in genom ena örat och ut genom de andra, ta de hela med ett leende på läpparna och ifrågasätt dig själv vart dom tror dom kommer med skit snacket.
När man inte bryr sig om vad dom säger, varför ens orka bry sig? Så tänker jag, och därför har ni en anledning till varför jag inte svarar på kommentarer som ni tror jag tar åt mig av. Det man aldrig bryr sig om, de är bortkastad tid att bry sig om.
"jag klarar mig själv, tar mig upp till toppen, medans ni står på marken och skakar i kroppen. Kira är mitt liv, kommer aldrig lägga av att älska henne, så ni kommer ingen vart med era kommentarer så bara håll käften och dra!"
Jag bryr mi helt enkelt inte om vad andra tycker om Kira eller mig, ni har ju ändå inget att göra med de så stör ni er på någonting, varsågod men tro inte jag bryr mig.
Den kira är idag är det jag som tränat henne till, och jag är stolt över hur långt vi faktiskt kommit!
Idag går hon i form, hon kröker inte bara på nacken och glömmer rygg och bakbenen hemma i boxen, hon har fina gångarter, hon gör skänkelvikningar, fram och bakdelsvändningar, skolor och skrittpiruetter, galoppfattningar från halt, hon ryggar osv. Hon är mer en dressyrponny än en hopponny i dagsläget, då jag lagt ner med tid på dressyren och fått mig en fin och välriden ponny, tack vare att mamma hjälp mig från backen :) <3
Hoppa kan hon, de är ingen fråga om saken men hellre fin, välriden och hållbar ponny än en hopponny som flertalet ponnyryttare har med underhals, stressar och bara kröker på nacken och glömmer bakdelen. Jag säger inte att alla är så, men många hopponnyer har underhals och bara kröker på nacken och går inte i någon riktig form.
Så för er som inte tror jag som ryttare kan någonting eller att min ponny inte är kapabel till någonting, tro de ni. Jag vet ju själv hur de egentligen ligger till så jag orkar inte bry mig om vad ni tror.
Jag älskar min ponny för den hon är, hellre lite utmaning och lära sig rida, än att ha en ponny som kan mer än ryttaren och som ryttaren bara åker runt på och på så sätt lär sig mindre på. Ryttaren kanske kan rida den ponnyn för att ponnyn kan mer än ryttaren, men sätt ryttaren på en minder kunnig ponny så syns de.
Enligt mig är Kira den finaste ponnyn man kan ha, hon är ärlig och alltid arbetsvillig. Och inte minst av allt, hon är en äkta bästa kompis! :') <3
Jag älskar henne och värdesätter henne högt, och hon är ingen ponny jag skulle vilja byta ut mot någon annan ponny eller häst. Och hon är definitivt ingen ponny jag eller mamma släpper i första taget!
När man väl hittat den magiska sagoponnyn, då kan de väl inte finnas finare? <3


Fired up

Fired up, filmen jag hyrde igår är då verkligen sevärd!
Kändes inte som att man suttit framför tvn i 1½ timme i onödan för att se något som inte ens var bra, för den var bra! :)
Har redan börjat se den ett andra varv, så sevärd? jo visst! :)


Mörka "vattenpölar" kan man drunkna i..

..Det trodde iaf Piff och Puff idag när mamma och jag var och red ut med dom i skogen.
Kom ju hallelujah svarta "vattenhål" efter Pondestigen! Och där, där kunde man drunkna.. iaf om man heter Puff!
Så Piff fick gå om Puff och hoppa sig fram genom dom svarta, enormt farliga pölarna där man kunde drunkna!
Då följde Puff med, och sen flöt resten av monsterhålen på bra :)
Travade dom lite idag efter sandvägar då Puff går barfota runt om och är lite öm om fossingarna att trava efter skogsvägen då de är lite stenigt och hårt, men Piff har skor fram och är barfota bak så för henne går det bättre men man måste ju anpassa sig till Puff :)
Pållarna verkade tycka uteritten var super rolig, även jag och mamma :)
Hade hopputrustningen på Piff, dvs. hoppsadel, pullarträns, förbygel m. martingal, sadelgjord med mindre magplatta än dom "riktiga" då sådana skaver Piff just bakom frambenen vid magen typ, senskydd, strykkappor och boots. Brukar ju rida henne med ett rakt äppelbett men hade det på de andra tränset och ides inte flytta över det till pullartränset så prövade rida henne med ett vanligt raktbett. Hon gick bra på de iaf :)

Nu ska jag iaf käka och sen se en film jag hyrt - Fired up, heter den. Får väl se om den är bra :)
Btw filmen jag såg för ngn dag sen, it's complicated var faktiskt rätt bra! :)
Nå ska käka nu, puss och godnatt :)



Soligt & varmt

Piff & Puff är ute i hagen sedan någon timme tillbaks och dom går utan täcken! Var faktiskt fint väder ute idag, soligt och varmt så idag behövs inga regntäcken för det är för kallt och risk för nederbörd. Sen är allt stalljobb är klart, dvs. mockning, höpåsar, burkmat, vattenfyllning osv. :)
Själv har jag precis duschat, sett lite 90210 och fixat mig och ska strax käka lunch :)
Nu ska jag iaf kika på träns, bhr ett nytt dressyrträns till Piff :)
Hennes Stübben duger, men det har ju hunnit bli några år då Quda hade det och vill ha ett lite finare "dressyrträns" :)
Nå ska kika på de nu, pusspuss :)



Och ja, jag vet att hon knuffat mig åt höger :)


Kommer inte på någon rubrik

Ska gå ner och käka middag strax, mindre roligt när man inte ens är hungrig.
Sen ska jag till stallet med mamma och hämta in Piff & Puff från hagen? lervällingen? Kalla de vad du vill..
Vet inte om jag orkar motionera Piff idag, enerigen är inte helt på topp :/
Får känna efter då jag ätit och kommit till stallet, ååh jag som vill träna dressyr! :(


a

Triss

I hopp om att vinna 100.000:- (vilket räcker i detta fall)
Så ska jag införskaffa en trisslott sen!


Piercing

Skulle vilja göra nå mer hål i örat, har ju 3 i vänstra och ett i högra men funderat på att göra ett till i vänstra så de blir fyra i de örat och så ett till i högra så de blir 2 i de.
Sen har jag haft funderingar på att göra Industrial piercing, fast vad jag läst och hört av folk ska de tydligen göra rätt så ont att göra dom. Men de är ju bara så coolt! :)


~Den som sa att man inte kan köpa lycka för pengar visste inte var man kunde köpa en häst~



När man har högt blodsocker som börjar gå ner till normal nivå..

..Så mår man inte så bra!
Då mår man illa, och de är ju mindre mysigt..
..Sen när man måste äta något för att sockret går ner för mycket
när man mår så illa är ju mindre roligt..
..Men de fungerade på två sätt iaf..
Jag kunde dricka yoghurt, som jag i normalt fall mår illa av..
..Så då mådde jag nog illa tills jag kunde spy
..Och sen slutade jag iprincip må illa!
Och sockret..
..De höll sig bra tills jag vaknade imorse och låg på en bra nivå då :)


Uteritt, dressyr..

Blev en liten skritt tur ut i skogen med Piff, mamma & Puff idag med :)
Puff skötte sig lika exemplariskt som Piff, utan att skutta i sidleds, upp och ner och bakåt idag ;)
Var lite längre idag så vi vände på en "äng" så man slipper vända dom direkt på skogsvägen och gå hem igen.
Hann även möta en människa och en hund som var ute och joggade :)
Sen red jag lite dressyr med Piff på banan. Väldigt mycket skrittarbete och sidvärtsrörelser & lösgörande.
Travade henne även ett tag då hon kändes riktigt lösgjord och hon gick super, tuggade på bettet och arbetade i den formen jag ville ha henne då jag travade, lång & låg :)
Hon var riktigt fin och gjorde jätte fina fram och bakdelsvändningar.
Min pålle kan även göra skrittpiruetter rätt bra nu :) Ååh hon är så fin min lilla Piff! :) <33

Nu ska jag iaf kolla hastnet och sedan gå och käka och sen ska jag se film, It's complicated hette den visst :)
Puss och godnatt :)



Bild från vintern 07/08 :) <3

Middag

Ska bara käka middag och sedan bege mig till stallet för att hämta in Piff & Puff från hagen.
Sen pyssla med Piff och rida, så är iaf planen :)

Nä nu ska jag käka, puss!


Just ja, på tal om filmen jag såg igår..

..Valentine´s day är inte en film som enligt mig skulle få 5/5 stjärnor,
 den var bra men rätt långtråkig och det var på tok för lite Taylor Lautner i den.
Men sevärd? Jodå, men bätte finns ju :)


Läcker pålle som Josefin är förälskad i..








Läckare d-ponny valack än de här kan verkligen inte gå att hitta, it's insane how beautiful he are!
Han ägs av Monica Kenning som äger stallet där Piff & Puff är uppstallade.
Syns verkligen att han är en power boy avkomma, för han är så enormt vacker!!
Bilden är dock 2år gammal, tror inte jag har någon annan bild på han på datorn :)


Tattoo

Har nog glömt bort att säga de?
Frågade iaf mamma för någon dag sen om jag får tatuera mig. Tidigare när jag frågat har hon vart lite skeptiskt till min galna idé så jag tänkte att de kunde väl inte vara någon större chans till ett "ja" när jag sist frågade.
Men.. hennes svar var "du får ju inte ångra det du tatuerar för de sitter där de sitter"
Jag ba "eh va? får jag tatuera mig? :D"

Och jo de får jag, fast jag vet inte riktigt vad jag ska tatuera men jag vet vart jag skulle vilja ha den: på underarmen! :)


Skulle vara lite coolt att ha ngt jag tecknat, men jag vet inte.. ;)






Uteritt

Red ut en sväng med Piff, mamma och Puff idag i skogen :)
Puff studsade runt av glädje, eller studsade vet jag inte riktigt om jag kan kalla de? Stundtals kanske men han piafferade och höll på, haha han är så fruktansvärt söt när han håller på så :D
Piff skötte sig finfint och jag orkade inte ta hoppsadeln då Puff har hennes dressyrsadel då han för tillfället inte har någon egen då vi sålt den. Han ska få en ny men vi har inte hittat någon ännu så han lånar Piff's sadel då hon ändå har två :)
Så red barbacka, eller med scapa schabraket, en tjock dressyrpadd och med en tömkörningsgjord. Lovar att de är skönare än med en sk. "barbacka sadel" + att man slipper stigläderspännen som trycker mot benen. Barbacka gjordar/sadlar med stigläder brukar ju ha en tendens till att göra så..
Piff skötte sig iaf exemplariskt och traskade på genom skogen utan att bry sig spec mkt om alla insekter, kunde sitta med långa tyglar och hålla i dom med en hand och hon skötte sig så fint, så fint :)
Sen blev de lite dressyr/kondition efter infarten, travade 3 vändor ner till vägen och upp så det blev ju som 6 stäckor. Hon fick självklart skirrpauser mellan trav vändorna så hon inte skulle bli för trött. + att micropauser i ridningen stärker hästens muskeluppbyggnad, för er som inte viste de ;)
Hon hade iaf väldigt fin trav, låg på rätt mycket då hon var så pigg och tyckte det var roligt. Men hellre pigg ponny än lat! :)

Nu ska jag gå och se en film som jag hyrt, Valentine´s day.
Får se om den är bra, enligt recensioner från tidningar och sådant så ska den ju tydligen vara bra. Får helt enkelt se efter själv vad jag tycker :)
Ett plus är ju att Taylor Lautner är med i den, men ska jag vara ärlig tror jag inte han kan leva upp till "den Taylor" jag förväntar mig efter att ha sett Twilight filmerna. Får helt enkelt ta reda på de nu.
Så puss och godnatt :)


Iyaz - Replay

Ska gå ner och dra på mig ridkläder, fast jag har beslutsångest vilka ridbyxor jag ska ha. Hahaha .. gråa, brunrutiga, grå/grönrutiga, blåa, beiga, ljusbruna?
Funderar vad jag ska plocka på Piff för utstyrsel och färgval när jag ska rida sen, rosa eller rött schabrak? hmm..
Tar jag mina gråa Pikeur byxor och en beige fleecetröja och mina svarta tretorn så passar allt ;)
Måste bara kolla om hennes rosa schabrak är rent, för de har jag inte använt på jätte länge så jag minns inte om de är rent nog till att använda :)
Blir då dressyrsadel idag, tror jag.. Jo de blir de!

Nå nu ska jag gå och byta om och sedan käka middag och sedan bege mig till stallet för att hämta in Piff & Puff från hagen :)
Puss!



Shine on

Kom hem från stallet för ungefär 40min sen efter att ha vart och släppt ut "flugan" i hagen (flugskimmel ni vet;)
Hon fick gå med täckte idag då de bara var +14 ute imorse och såg ut som de kunde börja regna, + att hon skulle vara mörkbrun av lera om hon inte hade de på sig. Mest troligt iaf..
Hon skulle behöva ett nytt regntäckte då Spooky käkat ett hål på hennes äppelgröna och de är lagat men de läcker in vatten om de regnar så hon blir inge torrare av att ha de på sig då de regnar. Så nu går hon med de bruna då hennes lila och de mörkblå regntäcken med hals är för tjocka för att ha nu :)
Sen har jag fixat klart allt stall jobb, dvs. mockat, fyllt hö, matburkar osv :)
Nu ska jag kolla hastnet, puss!


Godnatt

Klockan är 22,10
Nu går jag och borstar tänderna och sedan dejtar jag kuddarna,
är riktigt trött. Tror Milla (hunden) sår sova med mig inatt, hon ligger redan och sover så ;)
puss och godnatt :)


Filippas Ridsport

Måste bara visa er en butik som hajjat att de är coolt med en "färggladare" sida av jodphursskorna,
nämligen http://filippasridsport.se ! :)




The only exception



Kom just hem från stallet efter att ha vart och tagit in hästarna från hagen,
Borstat och pysslat med Kira, skrittat och travat henne lite ute på gården barbacka & bettlöst.
Hon var jätte mysig & lyssnade jätte bra och såg väldigt nöjd ut efter ridturen :) <3
Nu ska jag kolla lite mer vart jag ev. beställer hem lite häst/ryttarutrustning ifrån.
Pusspuss!

<- Får bli bilder från i vintras/våras :) ->



Why does it rain

Varför ska de behöva regna all the time? De regnade igår, de regnar idag..
Hagarna är som en lervälling, ridbanan som en pool.. you name it!
Jag som vill börja sätta igång Kira igen efter hennes vila på 2 veckor, "sommarlovs vila" ni vet :)

Eftersom Kira inte går på riktigt bete på sommaren, alltså så hon inte rids eller motioneras under hela sommaren brukar hon få någon veckas vila när det vart dåligt väder i flera dagar då hon ändå stått. Då brukar hon få stå runt 2 veckor och sedan börjas hon skrittas och travas lite, och så ökas motionen successivt :)

Vet inte om det regnar just nu, men det regnade när jag kom hem för ungefär en timme sen.
Har var in till Kalix en sväng med mamma, tänkte gå in på Häst & hundliv men var in där för ngn vecka sen och dom har knappast fått in ngt nytt roligt. Dom har ju till och med kvar saker som fanns när jag hade Sindy på foder, och de är många, många år sedan!
När jag "fick" Sindy ville jag ha en blå/gul grimma, den grimman finns ännu kvar (eller den fanns då för ngn vecka sen) Och det har bara funnits en, så de är då samma som den som fanns när jag hade Sindy.
Hade bara tänkt kika om dom hade något Kira hade velat ha, dock har jag egentligen allt man behöver till en pålle och ännu lite till. Har runt 30 grimmor iaf, har säkerligen över 20 schabrak oxå osv :)
Men schabrak är roligt att köpa, spec när man har en dressyrsadel och en hoppsadel! :)

Kanske ska beställa lite grejor till henne ist, då kan man ju verkligen välja ur ett större sortiment av märken, färger och utseende.
Sugen på att antingen köpa grejor till Kira, bla. Veredus senskydd och bakskydd, eller en Charles Owen hjälm till mig. Eller så köpa "budget" prylar från Hööks eller Horze och få mer för pengarna, måste fundera :)

Nå nu ska jag höra med mamma vad vi ska käka till middag och sen tror jag att jag ska till stallet och skritta Kira barbacka eller tömköra henne, om de så regnar!


Eskadron

1:


2:


3:



Omröstningen Vilken av de här Eskadron kollektionerna tycker du bäst om? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen omröstning!


Melanie Fiona - Monday Morning



Godmorgon på Er! :)
Vaknade runt 07,50 av att jag behövde kolla blodsockert, det var 6,5 så tänkte att jag lika väl kunde gå ner och äta frukost istället för att sova 40min till.
Sen har jag hunnit vara ut med Milla en stund i regnet, och som ni ser på bilden (som är tagen för någon minut sen) så tyckte Milla att man kunde gå och sova igen då man kom in ;)
Nu ska jag väl snart åka till stallet och släppa ut min underbara ponni, mocka och fixa i stallet och så :)
Sen ska jag höra med mamma om vi ev. kan åka in till Häst & hundliv, har köp abstinens eller vad det nu heter.
Hahaha jag kan hitta någonting jag vill ha, och så blir jag för snål att köpa det även om jag har pengar till det.
Ju mer pengar jag får/har, desto snålare blir jag :)
Nä nu ska jag till stallet, pusspuss :)

Wellington Classic VS. AYR8




Funderar på att ev. klicka hem en Charles Owen hjälm, måste bara fundera om plånboken skulle kännas för lätt sen ;)
MEN.. Jag har beslutsångest om vilken modell isf, en Wellington Classic eller en AYR8?
Ni kan ju lämna en kommentar om vilken just du tycker jag ska välja och varför. :)


Hemma i Kalix!

Är nu hemma i Kalix sedan 2 timmar tillbaks, underbart! <3


Uppdatering från Umeå

Nu har vi precis kommit tillbaks till systers lägenhet efter att ha vart och lämnat returkartonger, tidningar och sådant.
Sen åkte vi till Strömpilen som är ett rätt stort köpcenter och var in på ICA Maxi och handlade lite :)

Kan även tillägga att jag fått sova i en vagga, eller man brukar väl kalla de luftmadrass men den vaggade mer och man blev halvt sjösjuk i den så fick lägga en tjockt täcke på den så den skulle bli mindre "vågig".
Vaknade sen runt 04,53 av att det kändes som att jag låg på golvet, var då väldigt hårt där jag låg hur som helst:
Luftmadrassen hade nästan slut luft i sig och det var inte bekvämt kan jag lova.
Så fick ta ryggkuddarna från Sannas soffa och lägga på "luftmadrassen" och sen de tjocka täcket på dom och så sovsäcken på de, hahaha kändes väldigt lustigt att sova så :)

Har även hunnit äta god frukost, typ hotellfrukost :D Mamma dukade fram frukost och så behövde jag bara äta så :)

Nå nu ska jag avrunda de här inlägget, puss! :)


They say that you are ghostley, for me you're the cutest ghost you can find










When you are not home, I remember the more evident how much I love you







Bilder sen -08, älskade Lady Ash :') <3


08, 09 pics on worlds most wonderful pony! <3














Umeå

Sitter just nu i systers lägenhet i Umeå medans hon håller på sätta upp gardiner :)

For hemifrån 09,15 imorse och kom fram runt 13,30. Stannade i Skellefteå för en snabb lunchpaus, något som satt väldigt fint i magen så jag var gode hungrig! :)

Har iaf kommit fram till följande saker:

1. det tar ruskigt länge att åka bil till Umeå, kanske inte är så långt men.. om inte annat är det väldigt långtråkigt ;)

2. Jag diggar min systers lägenhet, den é nice! :)

3. Jag gillar utsikten från hennes lägenhet! ;) Vaaaarför? det finns hyffsat snajsiga skateboard och hockey killar här! ;D

Nu ska jag iaf kolla hastnet och så, pusspuss :)


Milla <33





Godmorgon

Vaknade med ett blodsocker på 4,1 ! :)


Packat, städat, packat.. typ?

Känns som en rätt hyffsad beskrivning på min dag!

Nu ska jag iaf strax gå och dejta kuddarna, ska väl se ett 90210 avsnitt innan hade jag tänkt mig :)
Men först måste jag bara packa ner de sista i väskan, drar till Umeå imrn! :)

Nå nu ska jag göra klart de och sen se 90210, puss och godnatt :)

:P

Usher ft. Enrique Iglesias - Dirty dancer

Nu är allt stalljobb klart och pållarna är i hagen sedan någon timme tillbaks. Sen efter jag vart i stallet var jag förbi mormor och morfar där jag sa ngt i stil med "Mamma betalar du grejorna jag vill ha i Umeå?" det var lönande att säga så, jag blev 500:- rikare ;)
Sen på väg hem var jag tvungen att hoppa av vid infarten och dra med mig soptunnan hem, haha dock var det nästan lite roligt då en kossa på sidan om vår infart sprang längst efter staketet brevid mig hela vägen tills jag kom upp hemma! :D

Vet inte vilken tid de här inlägget publicerar för hann inte skriva klart de innan jag skulle käka lunch så la de i "utkorgen" men har iaf hunit käka lunch oxå, hjälp mamma att städa lite på nedervåningen och nu håller jag på att skura, var bara tvungen och vänta så mamma hann dammsuga rummen jag inte skurat :)
Nåja nu ska jag fortsätta med städandet, puss :)


Pengaträd?



Ett sådant där träd vill jag ha, kanske man skulle försöka plantera ett? Skulle det vara möjligt skulle jag då ha ett, men säg mig en som inte skulle ha de om det skulle vart möjligt, finns nog ingen.
Nu är det nästan länge sedan jag sa någonting om gymnasie eller något i den stilen. Men i alla fall kom jag ikväll på någonting som idagsläget skulle kännas roligt att plugga till, dock är det något man läser efter gymnasiet men tanken slog mig när jag satt och såg tv. Det skulle vara ganska roligt att plugga till civilekonom.
Jaha tänker nog flera av er som läser de, som att det är en bra grej att utbilda sig till om man hatade mattelektionerna?
Men nu är det ju faktiskt såhär,

 1. Jag hatade mattelektionerna för att min lärare inte kunde förklara någonting så man förstod och för att vi verkligen inte kom överens på lektionerna.

2. Jag är faktiskt ganska smart när de gäller matte, om jag verkligen vill och inte ser det som någonting som skulle klassas som "tråkigast i världen" sak att göra. Ett exempel till att börja med, när jag gick 7an räknade jag ut 7ans bok i November. Och ja, det var en sådan där tjock mattebok med lätta och svåra spår. Jag räknade dom svåra och var klar med boken innan jul i 7an så jag fick räkna 8ans matte innan och efter jul när jag gick 7an. Det borde ju tala för sig att jag är ganska smart gällande matte om jag inte tycker de är jätte tråkigt.
När jag gick 7an hade jag lärare som kunde förklara, ge bra exempel och gav en tid att förstå under genomgångar. Jag hade faktiskt två mattelärare i 7an, Sussi som vi hade delvis under vårterminen i 9an och en äldre gubbe, fast vad han heter minns jag inte. Men han var iaf super på att förklara och gav bra exempel på hur man kunde lösa tal, på ett sätt man förstod. Dom flesta när jag gick 7an tyckte Sussie var den bästa matteläraren, dock var jag tvärtemot för *vad han nu hette* förklarade mycket bättre.

Så ja ni ser ju, läste man 8ans matte i 7an innan jul för man gjort färdigt 7ans bok i Nobember är man väl inte så dålig? Kan ju även tillägga att det jag räknade var rätt, jag räknade inte bara igenom boken och hade fel på det jag gjorde. För jag såg till att boken rättades med jämna mellanrum så jag inte lärde mig fel saker och trodde dom var rätt.
Så som jag ser det, så skulle civilekonom inte vara någonting jag inte skulle kunna läsa just för jag inte "älskade" matte när jag gick 9an. För har jag en bra lärare på gymnasiet som kan förklara skulle jag bli glad, då skulle jag nog mycket väl kunna tycka det var roligt igen.
Hoppas i alla fall jag inte får matteläraren jag hade i 9an när jag går gymnasiet, för han jobbar även där.
Men det finns ju fler lärare, så hoppas jag får en som är bra på att förklara.

Nå nu fick jag skriva av mig lite. Nu ska jag se lite mer 90210 dvd-box, puss & godnatt :)

Höst inspiration

















Någonting som alltid finns i stallskåpet..

Här under ser ni någonting som jag alltid har nära till hands då jag rycktar Kira, nämligen lite hästvårdsprodukter som jag kan rekomendera.



Från vänster.

1. Horsewise sommarspray/insektsmedel "med neem". Doft av pepparkaka och citron, 1 Liter.
Fungerar väldigt bra då Kira inte alls gillar insekter utan mest studdsar upp och ner på stället om det är mycket myggor. Den kan jag verkligen rekomendera!

2. Showmaster torrschampo spray, 500ml. Hyffsat bra torrscampo, har haft bättre (Horsewise torrschampo) men det är helt okej, dock blir pälsen gärna lite "ruggig" där man sprayat och det torkat in, men borstar man bara sen lite på stället där man sprayat är "rugget" borta. Hade gärna kunnat haft lite bättre effect då jag inte alltid tycker man får bort de gula ur pälsen. Skulle inte rekomendea Showmasters torrschampoo för dom som har en skimmel, köp istället Horsewise's torrschampo om ni vill få bort det gula med en gång.

3. Helosan salva, 100g. Bakteriedödande hud/sårsalva, samt mjukgörande och fuktighetsbevarande.
En "bra att ha" salva, brukar även sätta lite i hennes mungipor och runt mulen då och då för att de ska hållas extra mjukt. Kan rekomenderas!

4. Lincoln pälsglans, 500ml. Är det bästa pälsglanset jag haft! Så nu kan ni glömma allt som foxfire, Showmaster osv, finns absolut inget spray jag testat som slår Lincolns!
Det ger en härligt skimrande effect, reder upp trassel i svans/man utan att den blir kletig eller för halkig.
Spring och köp på direkten om ni inte har och är ute efter ett bra pälsglans, kan verkligen rekomenderas!

5. Fyra ess sårspray, 100ml. Har inte behövt använda det spec mkt, bara från små brodd märken men är ett effektivt medel mot ett brett spektrum av bakterier. Många sårspray brukar ju även ha en skimrande effect mot att lysa blått men detta är helt ofärgat vilket är ett stort plus då jag föredrar att slippa den blå färgen.
Kan rekomenderas!

6. Ekol hovolja, 500ml. Ofärgad hovolja som förebygger uttorkning och sprickor i hovarna. Används med jämna mellanrum då det inte är bra att sätta för ofta då hovens egen fukt av hoven försämras.
Kan rekomenderas!

7. Showmaster flätgelé, 250ml (?) Även denna produkt är ofärgad och är mycket bra hjälp vid knoppning/flätning av man och svans. Gelén kletar inte och brhöver inte tvättas ur med schampo utan försvinmer med om du tar en fuktig trasa eller bortar med en kam. Gelén är även parfymfri.
Kan verkligen rekomenderas för folk som knoppar/flätar mycket!


Jack's Mannequin - Dark blue

Tänkte passa på att blogga då jag ändå inte har något spec att göra, ska jag skylla på att det regnar ute?
Jag har faktiskt lust att gå ut en sväng med Milla (hunden) men hon uppskattar inte regnet, inte jag heller för den delen.
Vaknade just upp från en hyffsat skön powernap på.. tjaa hur länge den varade kan jag faktiskt inte säga då jag inte vet om jag sov eller om jag halvsov. Hade på tvn, hörde min hund snarka men sedan kan jag faktiskt somnat i några minuter.. fast om jag gjorde de vet jag som sagt inte.
Vaknade iaf till av att Charlie började skälla och Milla som låg i min fåtölj fattade snabbt Charlies vink: det kom en bil ute på gården!
Var iaf inget mer spännande än att det lämnades av ytterligare en ny tv av en som jobbade på posten, en 42". Dock var den åt min syster i detta fallet, min kom ju faktiskt förra veckan ;)

Nu ska jag iaf kolla hastnet och se om det kommit ut ngn fin storhäst på annons, kollar väl söderut för hitta ngn intressant i Norra Sverige är ju inte de lättaste :)
Sen ska jag kolla hööks, skara hästsport och lite sådant :)
Puss!


Jag har kommit på..

..Att jag avskyr att gå på IKEA!
Har vart in dit 2 eller 3 gånger på loppet inom 2 veckor, jippie så roligt! ;)

Var in dit senast idag med mamma och hämtade lite möbler, åt min syster.

Dock vägrade jag gå hela IKEA så vi genade in direkt till "lagret" eller vad de nu ska kallas på direkten, så man bara kunde hämta grejorna och sedan betala och gå ut därifrån.

Fick mig iaf en rätt nice lampa med hem därifrån. Sen var vi in på skopunkten & stadium en sväng. Dock hade dom inget spec, var ju in dit i .. Torsdags eller Fredags ;)

Sen var vi förbi Jysk en sväng och så in på Rusta. Lite onödigt? småplock inhandlades där, och sist men inte minst: en väldigt uppskattad chipspåse! ;D



Brun outfit



~Ryttaren~

Bruna helskodda ridbyxor - Börjes, 279:-
Brun jacka (horse head) - Hööks, 499:-
Brun huvtröja (Horse head) - Hööks, 349:-
Beiga handskar - Häst & hundliv, 229:-
Svart hjälm - Granngården, 699:-
Svarta ridstövlar (Tretorn Advance) - Seg company, 2.999:-


~Hästen~

Brun hoppsadel (Henri de rivel fletcher -08) finare beg. går mellan 7.000-9.000:-
Brunt träns (Claridge house) - Hööks, 450:-
Brun förbygel/martingal - Hööks, 379:-
Sadelgjord m. mindre magplatta - Special beställd, mamma kpte så vet ej vart. Kostar runt 500-700:-
Sadelgjords ludd - Granngården, 250:-
Sprenger stigbyglar - Fick av syster, vet ej vart mina köptes, 999-1.200:-
Bruna stigläder - Hööks, 149:-
D-ringsbett - minns ej vart de är köpt men kostar ungefär 279:-
Babyblå glittriga benlindor - Häst & hundliv, 300:-
Bruna strykkappor, Häst & hundliv, 350:-
gelépadd (Horse Saver), häst & fritid, 500:-
Dressyrschabrak (Mia RS) Häst & hundliv, 500-600:-


Overdrive - Ola

Vet verkligen inte hur detta gått till, jag kan inte säga att jag tycker Ola som var med i Idol för ngt år är speciellt bra.
MEN hans låt Overdrive är rätt okej, faktiskt.

Ola – Overdrive

Kom precis hem från stallet efter att ha vart dit med mamma och släppt ut Spookie och Kira, båda fick gå med regntäcken då det blåste lite kallt ute och ser ut som att det hänger lite regn i luften.
Min pålle skulle mycket möjligt börja frysa om hon inte gick med täcke idag, så hon fick klä på sig :)
Nu ska jag strax gå ner och käka lunch och sedan se ännu lite mer 90210 dvd-box.
Finns ju + med dvd-boxar, man har flera timmar att se av en serie man gillar.
Tummen upp på de! :)
Nä nu måste jag gå och kolla vad jag ska äta till lunch, puss!


Jay Sean - All or nothing

Kom precis hem från stugan då vi for dit en sväng efter middagen så systers hund fick sysselsätta sig lite :)
Han skulle bada i sjön, för 2a gången i sitt liv och..
rätt så duktig var han faktiskt, om inte annat jätte söt! :)
Jag är enormt ridsugen men ponnisarna vilar idag då det är ruskigt varmt ute.
Nu ska jag gå och se lite mer 90210 dvd-box :)



Jag är med och tävlar hos Lovisa Munter om ett par tretorn stövlar, var med du också? :)
http://Lovicious.blogg.se


På häst önskelistan..



Tornado
-97
167cm
Hoppning 130 cm. LA dressyr



"Lea"
-05
165cm
Tränas på 120-125cm hinder.



Pretty Girl
-97
167cm
msv dressyr, 120cm hoppning



Sharif
-96
Lb dressyr, 130cm hoppning




Taio Cruz - Dynamite

Nu har jag för ungefär 30min sen kommit hem från stallet efter att ha vart med mamma och släppt ut ponnisarna i hagen och mockat och fixat allt sådant.
Har även hunnit med att kolla Ikea's hemsida och lite sådant och nu ska jag strax gå och slå på lite mer av 90210 dvd-boxen. Tänkte se ett avsnitt innan jag käkar lunch och sen gå ut och fota då det var så fint väder ute :)
Puss!