K'NAAN - Take a minute

Eyyyooo jag älskar min spotify playlist, finns nog inge dåligt på den? Nåja take it: Summer

Idag har det vart skola som vanligt, gick rätt fort om jag minns rätt. Redovisade iaf HK arbetet å de gick finfint.
Grymt när man inte bhr ett papper eller ngt för att minnas vad man ska säga, man bara berättar som om man aldrig gjort annat. Finns ju vissa fördelar när man får välja ett område inom "hälsa" och berätta om, och kan välja diabetes. Då är de bara å berätta om vardagen och så. Hahaha neee men de var galet lätt! Och konstigt skulle de ju vart annars? :D
Sen har jag vart till stallet och ridit Kira, red ut med mamma och Spookie en stund först och sedan dressyrade jag på ridbanan med henne och hon var jätte fin! :)
Sen har jag gått med ett extra stort leende på läppana sen vid 17.00 (?) då pappa ringde och sa att han köpt mig 2st Ed Hardy hoodies, tack! :)
Jag är helt kär i Ed Hardy kläder osv, så sjukt snygga så de är inte sant! ;O

Hihi men nu får jag mig ju iaf 2st Ed Hardy hoodies, väldigt uppskattat av mig! :)

Sen har jag inte gjort så mkt? Börjat med genetik fördjupningen och lite sånt.
Och så får jag ju inte glömma att jag sett 90210, är ju Måndag! ;D

Nåja nu ska jag sova fär jag är ALLTID trött när de är skolvecka. Så puss & godnatt! :)


Ni ser ju själv that I'm in love with Ed Hardy, ska skaffa ett eget klädmärke som påminner om Ed Hardy! ;)


Scissor sisters - Fire with fire

Varför går tiden så fort när man behöver tid att tänka?
Varför har man sagt "jag bhr ju inte välja nu, det är ju flera månader kvar"
Varför inser man nu att tiden bara rinner iväg och man inte riktigt vet vad man vill?
För att veta vad jag ska tänka på, vad jag måste välja, vad jag verkligen vill.
Varför är det något jag verkligen inte vet?

Take a minute, take a deep breath..
.. Varför har jag tänkt "jag bhr inte välja nu, det är ju flera månader kvar"?
Det är ju inte alls flera månader kvar till att kunna fundera och sedan välja vad för gymnasie jag vill gå. Det är bara 2 ynka skolveckor kvar och jag är livrädd att för en gångs skull måsta välja något så stort som vilket gymnasie jag ska gå. Ett val jag måste göra helt själv. Enklast hade nog vart om någon kunde valt det åt mig..
Visst, jag vet att jag kan välja det sista sommarlovs veckan, jag kan byta program även om jag börjat något av mina val men inte trivs med det. Men jag vill ju välja rätt direkt.
Det här är seriöst något som "skrämmer mig" , ni hajjar hurdan rädsla jag menar. Att välja något och sedan inse hur fel valet man gjorde var. Av någon udda anledning vet jag ju egentligen vad jag vill, men jag vet samtidigt hur mycket jag inte vill det. Varför kan man ens känna att man vill något jätte mycket men ändå så vill man de inte?
Jag tyckte det var svårt nog att välja språkval då man började 7an, och vad är inte det här i jämförelse?
Kan hända att kraven jag satt på mig själv är aningen höga? Men samtidigt vill jag inte gå någon random linje bara för att gått gymnasie. Ska jag gå gymnasie ska jag gå någonting jag vill gå och tkr är roligt.
Jag vet vad jag är kapabel till, jag vet att jag skulle kunna gått ut 9an med topp betyg om jag verkligen lagt ner tid på att plugga men när skolan inte är lockande på något sätt för att lärarna får iprincip allt arbete att låta tråkigt blir det lätt så.
Lärare som lyckats få uppgifter som fått mig att tänka att det kan vara roligt har ju även fått se att jag kan om jag ids, för när man inte ens bhr plugga för att få VG så vad får man inte med lite plugg? Hej på MVG.
Det har dom ju även sett, då jag lagt ner liiiiite tid på att plugga får jag ofta alla rätt på prov och sådan shit.
En 10:e poängare måste då vart på genetikprovet då jag hade alla rätt och inte minsta lilla fel och knappt gjort ngt på lektionerna, på genomgångar sagt "äh, inte vet jag" när läraren frågat mig ngt.
Men är man lättlärd som jag är, så är det inte så svårt att få bra betyg.
Dock har jag vart lat när de gäller skolan, de kan jag säga själv för det har jag. Jag hade kunnat haft bättre betyg men som sagt gör lärarna så att de mesta låter jätte trist, då försvinner lusten till att ens försöka.
Dock har jag ju betyg så gymnasie inte är ngt problem, och min tanke? Den är väl inte den bästa men den fungerar. "Varför göra mer än de som behövs? Vrf plugga å gå ut med topp betyg när man inte på långa vägar bhr 320p för dom programmen jag vill gå."
För mig har inte skolan vart lockande på minsta lilla sätt, inte i 9an iaf. Jag prioriterar annat mycket högre och bara jag haft mina krav på betyg jag velat ha i vissa ämnen har jag vart nöjd. Dvs. VG å MVG i ämnen jag velat ha de. Och det har jag även sett till att ha, så de är lugnt. Vad prioriterar jag högre? Jag vill faktiskt ha ett liv utanför skolan och inte bha sitta inn på skolan 7hrs/dag x5 dagar/vecka. Och sedan ha massa läxor hemma så man hinenr hem, käka middag och sen plugga och sen sova. Kul liv lixom?
Jag vill kunna göra saker jag gillar, t.ex att vara i stallet och rida.
Och när man valt som jag valt, då har det fungerat och betygen finns även dom! :D


Nåja, anyway så kanske man bhr börja fundera lite mer på vad det egentligen är jag vill gå på gymnasie? Även om jag vet vad jag vill men ändå inte vill.
Kan ingen bara välja åt mig? Det är inget roligt att måsta välja ngt såhär stort själv. Jag är livrädd att göra fel..
Låter kanske konstigt men jag är nog den enda i hela klassen som inte kmr sakna det minsta av högstadietiden. För ärligt? Jag har ingenting att sakna. Skolan gicks för att den var ett måste, jag har inte sett något roligt i de hela. Jag är inte minsta rädd att gå ut grundskolan, jag är rädd att måsta börja välja saker och ting helt själv.
Har hört flera säga "åh, jag kommer sakna klassen så!" när jag fått den frågan om jag kmr sakna dom har nog många förvånats av mina svar, "nej de kmr jag faktiskt inte." Absolut inge illa menat men jag kommer inte sakna den, för jag har ingenting med den att sakna. Jag kan förstå dom som gått med samma personer sedan mellanstadiet för det är skillnad. Men att bara gått med dom i 2 år är inget som fått mig att få det till ngt jag kan sakna. Jag vet hur det är när folk man känt blir folkt man vet. Shit happends mellan kompisar lixom men vad kan man göra? Finns som ingenting att göra. Det är synd för folk man vart bästa vän med kan plötsligt bli någon du inte längre pratar med, någon som inte längre bryr sig och finns där som den alltid förut sa. Men people change, things go wrong and shit happends.
Dock påverkar inte mig sådant så mycket. För jag är ganska självständig, jag klarar mig rätt fint i de flesta lägerna och jag bhr inte en kompis som backar upp min rygg om de inte är en äkta vän. Jag kan stå på mig, jag kan öppna munnen och säga vad jag tycker och tänker när det behövs. Jag är inte minsta rädd att bha diskutera någonting jag tkr själv mot flertalet personer. Folk kan pröva att få mig att framstå som nervös men det är inget som händer speciellt lätt kan jag ju tala om.
Det ska mycket till om jag ska ta åt mig av det, och ju mer ni egntligen försöker ju mer kmr jag bara tycka att ni är fåniga och inte kan bete er moget. Så bara mindre kommer jag ju ta åt mig av de.
Jag är pretty damn sure på mitt självförtroende, jag kan inte ta åt mig av strunt folk vill jag ska ta åt mig av. Eftersom folk inte har något att göra med saker jag väljer att göra eller drömma om, dom får väl för fan leva ett eget liv och se till att få trubbel i det om dom gillar trubbel? Men låt för fan andra vara ifred!

Nu ska jag iaf sova, har fått rensa tankarna lite och det kan behövas ibland :)
Puss och godnatt!

Och GRATTIS PÅ MORSDAG MAMMA, JAG ÄLSKAR DIG!!! <3


For your entertainment

Inte världens bästa uppdatering av bloggen, nåja mina kära läsare får allt stå ut med de ;D
Kan berätta lite kort om vad jag gjorde igr osvosv, just for fun.

Lördag: Vaknade jag runt halv 9, gick ner och käkade frukost och for sedan till stallet och släppte ut Kira i hagen, mockade och allt sånt där.
Sen for jag med mamma till Häst & hundliv och fick mig lite prylar.
* Brun Piké t-shirt
* PK keps
* Jacson tävlingsskjorta
* Mansnoddar
* Mantejp
* Hårnät

Sklle även kolla på ridbyxor men hittade inga som föll mig i smaken, kräsen på hur byxorna sitter, färgen, modellen and so on? extremt!
Ska iaf få beställa hem ett par, har bara beslutsångest vilka jag vill ha men tror jag bestämt mig vilka jag ska ha :)
Sen ska jag fråga mamma om jag får klicka med ngt schabrak och så från där jag ska köpa byxorna. Kira vill ha nya! ;D Hon vill även ha en ny grimma för det har jag inte köpt på typ 1 år. Fast min ponny äger över 25 grimmor så grimmlös är hon ju inte direkt.. ;)

Sen igr gjorde jag väl inte så mkt? Kira vilade iaf :)


Söndag: Har hittills vart till stallet och släppt ut Kira och mockat å allt sånt där. Putsade även hennes Kieffer Wien dressyrsadel så den är ren och fin.
Sen har jag typ käkat tacos till lunch, kollat lite på ridbyxor och schabrak och sånt.
Nu ska jag iaf gå och städa rummet, det är behövligt kan jag tala om!

Nåja ciao :)





Samedi

Nu drar jag till stallet, rubriken betyder även Lördag på franska för er som undrar. Lite kanske fastnade från då jag läste franska i 7an? ;)


Sometimes

Bloggar lite snabbt nu såhär, har inte så mkt att skriva.

Skola som vanligt idag. Gick hyffsat fort och jag har även testat på hur det är att gå i 7:e klass idag.
Dock bara en lektion men ändå ;) Hade ju nästan glömt bort hur det var att gå 7an ;) Hade iaf slöjd med dom :)
Sen har dagen rullat på som vanligt, skrev ju tidigare att jag hade svenska och absolut inte hade ngt att göra.
Och eftersom jag är klar med ALLT fick jag sitta å chilla med en dator tills vi slutade ;D
Sen drog jag och Ammi till mormor och morfar och käkade och sen vid 16,30? Drog vi till Ammi.
Kan ju inte säga mkt annat än att Ammi är grym på att sätta upp tält, eller så inte.. ;)
Och speciellt grym på att blåsa upp luftmadrasser! Man försöker använda sig av en hårtork! ;O
Om den konstruktionen fungerade .. kan jag ju inte riktigt hålla med om ;)
Ammi tyckte det fungerade men det är väldigt tveksamt för jag minns då att jag fick hjälpa henne och pumpa upp den med en sådan där sak .. cykelpump? ..Whatever ;D
Sen var vi iaf ut och cyklade, haha det gick grymt bra när Ammi åkte på pakethållaren och jag cyklade. Vingligt? eh jo! ;D
Vadå .. jag är ju faktiskt van vid att köra vespa, inte cykla! ;)
Sen har jag även vart till stallet och fixat till Kira och nu sitter jag här och chillar.
Fast ska se film nu tror jag, så puss och godnatt :)




Vendredi

Har just nu Svenska men är ju grym så är ju klar med allt, har absolut ingenting att göra! :)
Så har egentligen slutat men tar mig lika ingenstans fören efter 2 så kan lika sitta här med en dator och chilla :)
Grymt ridsugen men får se hur det blir med den saken eftersom jag inte tar mig till stallet fören efter 19.00 , eller nog tar jag mig ju dit men.. får se hur de blir :)

Tror jag slutar nu, vet inte? Eller jo, tydligen gjorde vi de!
Så ciao! :)


Hästtest

DET STORA HÄSTTESTET 2009- Alla som håller på med hästar måste fylla i!

Dressyr
[x] Du har fått en häst att jobba i önskvärd form
[x] Du har ridit i öppna, sluta, fram- och bakdelsvändning
[x] Du har gjort en galoppfattning från halt
[x] Du har gjort ett galoppombyte
[ ] Du har ridit en galoppiruett
[ ] Du har ridit i piaff
[ ] Du har ridit i passage 
[x] Du har tävlat en klubbtävling/clear round (vann även min första tävling) ;)

Hoppning
[ ] Du har hoppat med över 10 hästar
[x] Du har hoppat 50 cm
[x] Du har hoppat 70 cm
[x] Du har hoppat över 1 meter
[x] Du har hoppat studs
[x] Du har hoppat en kombination
[x] Du har hoppat ett stigsprång
[x] Du har hoppat en oxer på 1.10cm
[x] Du har tävlat klubbtävling/clear round

Western
[x] Du har ridit western, (för nöjets skull)
[ ] Du har gjort en slide stop
[ ] Du har gjort en spin
[ ] Du har ridit en trailbana
[ ] Du har ridit ett reiningmönster
[x] Du har ridit på en hand
[ ] Du har ridit roping

Uteritt
[x] Du har ridit på långritt
[x] Du har galopperat över ett fält med andra ryttare och hästar
[ ] Du har ridit ut med fika
[x] Du har sett djur som älg, rådjur, harar m.m. vid uteritter
[x] Du har hoppat över fallna träd, stenar osv.
[x] Du har haft kapplöpning med ett annat ekipage
[ ] Du har ridit och sovit i tält

Skador
[x] Du har ramlat av och skadat dig
[x] Du har fått ett stort blåmärke när du ramlat av
[ ] Du har flugit av på ett hinder
[x] Du har gått omkull med en häst
[x] Du har brytit något när du ridit
[?] Du har svimmat när du ramlat av

Frihetsdressyr
[x] Du har löslongerat en häst
[x] Du har ridit en häst utan någon utrustning och den har lyssnat på dig
[ ] Du har fått en häst att lägga sig ned
[ ] Du har ridit i spansk skritt
[ ] Du har suttit på en häst som stegrat på kommando
[x] Du har fått en häst att galoppera efter dig

Utrustning
[x] Du har ett par ridbyxor
[x] Du har en egen hjälm
[x] Du har en säkerhetsväst
[x] Du har fler än ett ridspö
[x] Du har ett par ridstövlar
[x] Du har fler än tre träns
[x] Du har en dressyrsadel
[x] Du har en hoppsadel
[ ] Du har en allroundsadel
[ ] Du har en westernsadel
[ ] Du har en bomlös sadel
[ ] Du har en spansk sadel
[x] Du har ett par benlindor

Hästar du har:
Gjort galoppombyte på: Kira, "Frans" (en ponny jag provred när jag var ner till Sthlm) , bambii, Quda.
Ridit i piaff: -
Hoppat 1 meter: Kira & Sunny
Tävlat: Starbell, Lady Malita, Kira typ :)
Ridit trailbana på: -
Ridit på en hand: Quda
Ridit på långritt med: Kira
Tävlat på skoj i kapplöpning med: Quda och Kira
Ramlat av från på ett hinder: Aldrig ramlat av på ett hinder :)
Ridit utan utrustning: Kira
Ridit i spansk skritt: -

Din utrustning (märke) :
Ridbyxor: Horsehead (Hööks) , back2back mfl.
Ridstövlar: Tretorn Advance! <3
Ridhjälm: Ingen aning vad den heter, iaf en svart & en marinblå med 382 svarowskikristaller på :)
Vindjacka: Horsehead? Iaf en från Hööks.
Säkerhetsväst: Dan rider (Riders Company)

Hästens utrustning (märke) :
Sadel/sadlar: Dressyr - Kieffer Wien, Hopp - Henri de rivel fletcher 08.
Träns: Stübben, Gold medal? (hööks) mfl. :)
Benskydd: Gröna från Hööks ponnysortiment, å bruna vad dom nu heter?
Täcken: MASSOR! Iaf nå vintertäcke för +1500:- vet ej riktigt vad de kostade, ett Domani tror jag de är. Regntäcken från Hööks och börjes, namn minns jag inte.
Schabrak: Scapa Sport, Mia RS.
Bett: tränsbett med fasta D-ringar och ett rakt äppelbett.
Stigbyglar: Sprenger
Sadelgjord/sadelgjordar: Special skuren dressyrgjord, namn? rätt dyr iaf. Hoppgjord med platta.
Hästgodis: Eskadron
Pälsglans: Lincon
"Tränsmössor": Scapa Sport, Gold medal å massa fler! :)
Benlindor: Scapa Sport, blåglittriga å massa fler :)






 


Eminem - Not afraid

Nu är det bråttom, jag måste sitta framför tvn på 2min och måste på 2min fixat kvällsmat, hinner jag? Sällan..
Men har iaf dressyrat Kira för mamma ikv med, gick super idag med men man märkte att Kira hade träningsvärk från igr så tog de lite lugnt och red inte så länge. Men hon gick jätte bra iaf :) <3
Nå nu ska jag SPRINGA och göra mat och räääsa till tvn, typ 30sek kvar. Lycka till Josse, lycka till!

Snör in en bild från idag, vet dock att jag höll vänsterhanden knasigt :)
Men ingen föds som proffs, men vissa föds med talang ;)

Pusspuss!


Möjligheten..

..Att det skulle finnas finare ponny i Kalix än Kira är nog inte så stor, för hon é grym!

Dressyrträning idag för mamma med Kira gick SJUKT BRA!!!!!!!!!!
Ojojoj säger jag bara, min ponny har alla förutsättningar i världen för att gå långt!
SM i dressyr? jovisst skulle nog inte vara några problem. Ge mig bara tiden att träna henne och mig och få henne mer musklad så skulle det nog inte vara någe problem alls. För hon har alla förutsättningar till att gå hur långt som helst! :') <3

Bara hennes sätt att röra sig, som en storhäst i ponnyformat. Det är helt gaaaaaalet hur fin ponny jag fått mig!

Och att Kira skulle vara så grym som hon är, trodde nog inte många när jag fick henne av mamma.
Det trodde inte jag själv heller för den delen, inte så som hon såg ut när hon kom.
Men övning ger färdighet, och vi är ju ett bevis på det! :)

Men hon är grym, riktigt, riktigt grym!
Vi är riktigt, riktigt vassa
just nu kan jag ju lugnt tala om, helt otroligt hur mycket både Kira och jag utvecklats bara sista året. Tack för all hjälp mamma! :) <3

Kan inte sluta lee efter dagens ridpass, åh hon är så sjuuuukt fin min lilla Kira! :) <3







Flipsyde - Angel

Kort om dagen,
Skola som vanligt, fick tbx historieprovet och det hade jag klarat finfint! :)
Sen efter middagen for jag till stallet och red Kira som gick super fint! Riktigt, riktigt fin var hon! :)
Jobbade henne på volt och tränade lite galoppfattningar så hon ska bli ännu mer musklad. Och det märks redan skillnad på henne när man jobbar henne i galopp jämfört med i vintras :)
Sen har jag inte gjort mkt, tecknat lite. Snör in en bild på resultatet.
Nu ska jag iaf sova, puss och godnatt :)


Donkeyboy - Sometimes

Slutade tydligen 11 idag. Vilket jag inte hade ngn aning om så jag for tbx till skolan efter att ha vart och käkat lunch, satte mig utanför 15 och väntade men efter 10min insåg jag att vi verkligen inte kunde ha ngn lektion.
Grymt skönt med kort skoldag iaf, spec när man slipper matte och no lektioner. GILLA! :D

Ska skriva nå bokrecensioner nu så jag kan lämna dom imorgon på skolan så inte det skulle förstöra ngt av mitt finfina svenska betyg, för det vill jag verkligen inte! :)
Sen ska jag kanske till stallet och rida Kira, fast fortsätter det regna får jag se hur jag gör. Fast hon brukar alltid gå extra fint när det regnar så känner mig lite taggad ändå ;)
Sen ikv är de 90210, helt underbart! :)


Donkeyboy - Ambitions

Kira gick super då jag hoppade henne för mamma idag, helt gode fin! :) <3
Fortsatte träna samma lydnadsövning som jag red i Fredags, drf hoppade vi bara runt 65cm fast tänker man hur högt min ponny hoppar ÖVER skulle de kunnat vara mkt högre. Fint att ha en ponny som är rädd om benen :)
Sen skrittade jag ut en bit genom skogen som avslutning.
Kan inte annat än säga att jag älskar min ponny, för finare kan verkligen inte finnas <3

Nu ska jag iaf gå och sova eftersom det är skola imorgon och på ngt udda sätt är man alltid tröttare på en Måndag morgon än på en Söndag morgon. Wierd!
puss och godnatt :)


Drake - Find your love

Varför går tiden så fort på Söndagar?
Varför är Söndagar nästan alltid tråkiga?
Varför är det skoldag efter Söndag?
Varför, varför, varför?

Nu ska jag strax gå ner och käka middag och sedan ska jag till stallet och ha hoppträning med Kira eftersom det inte blev imorse :)
Undra om hon är lika pigg som i Fredags? då studdsade det upp och ner och det måste låtit som att Kira var en drake, för de fnös och frustades väääldigt mycket!
Min ponny tycker det är alldeles för roligt att hoppa, inte för att jag kanske ska sörja eftersom jag tkr hon är galet rolig att hoppa när hon väl skärper sig lite och fokuserar :)
Nåja, får väl se hur det går :)

Har även hunnit vara till stugan en sväng idag. Vovven fick komma med och gå på promenad och agera fotomodell fast hon hade mer planer på att hoppa ner i sjön och bada och kunde absolut inte sitta stilla så jag fick fota. Hon lever då upp till det dom flesta kallar henne, ett gosedjur för hon ser då ut som ett!

Nå ska käka nu och sen dra, ciao!


The bravery - Time won't let me go

Godmorgon!
Nu har jag precis käkat frukost och ska strax börja fara mot stallet.
Kira får nog gå ut i hagen nu på morgonen så rider jag henne efter middagen, så kan jag mocka och fylla hö och så nu.
Sen ska vi även fixa till sommarhagen eftersom all snö i vintras har tryckt ner tråden så den gått av, isolatorer från stolparna har lossnat så det behövs ju fixas innan pållarna kan gå där :)
Ska nog släppa dit dom vid lunchtid, kameran ska med!
Fast är dom lika tråkiga som förra året springer dom 10m, stannar och kör ner huvudet och äter.
Inte riktigt så fotomodeller ska bete sig? ;)
Nå nu vet jag inte vad jag ska skriva, så pusspuss :)


Secondhand serenade - stay close, don't go

Inte världens bästa uppdatering idag, har helt enkelt inte idas blogga.
Eller rättare sagt har inte mina fingrar idas knappra in blogg.se , så där har ni ursäkten ;)
Pållen har iaf vilat idag. Tänkte rida henne imorse men då övertalade mamma mig att jag skulle göra det efter middagen men då blev det inget då vi ist började fixa lite uti sommarhagen.
Så hon fick en vilodag och så får hon kanske hoppa lite imorgon beroende på värdret :)
Nu tänker jag iaf gå och sova, har ingenting att göra och är halv trött :)
puss och godnatt :)


Melanie Fiona - It kills me

Melanie Fiona – It Kills Me - Mike D. Remix

Godmorgon!
Kan bara börja med att säga att låten som jag har som rubrik är ganska bra! Spotify länken ser ni ju :)
Vaknade för ungefär 30min sen, har käkat frukost och nu ska jag nog börja dra mig till stallet.
Ska nog rida henne nu på morgonen, om det int eär för varmt vill säga.
Har ingen aning om hur varmt det är för jag har inte vart ut genom dörren idag.
Nåja avrundar inlägget här, pusspuss :)


Det går fort när de är hoppning ;) ♥

Tik Tok

Klockan var aningen mer än jag trodde..

ska strax sova, då jag bloggat klart. Eftersom jag ska till stallet imorgon på morgonen.
Beror på hur varmt det är på morgonen men kanske rider Kira då.
Red henne ikv, lite lydnadshoppning. Kanske 65cm, för att träna lydnad med andra ord och för att Kira inte hoppat på ca. 3 veckor. Hoppade inte så många språng så kanske tränar samma sak imorgon.
Kira var iaf gode pigg och hetsig, men lugnade ner sig efter att ha fått göra halt nog många gånger.
Nå ska sova nu, godnatt :)





Nog kan hon ju hoppa alltid, Kira

Home

Skola som vanligt idag fram till lunch, gjort ett historieprov och det kändes rätt bra med tanke på att jag knappt pluggat ngt. Läst det i boken 2 gånger. Duktigt..!
Sen for jag iaf till Luleå med mamma för att införskaffa lite nya kläder. Hittade rätt mkt! :)
Tack mamma! :) <3
Nu ska jag iaf käka middag och sen dra till stallet och motionera Kira :)
Pusspuss :)


Rubriklöst

Fanns nå grejs på facebook där man kunde kolla vad ens namn "betyder" , lite roligt tidsfördriv om inte annat.


Varför..

Varför är historia så svårt att komma ihåg hur många gånger man än läser det?
Har iaf pluggat lite mer om andra världskriget. Provet får gå hur det går för mer än det jag läst kommer jag ändå inte komma ihåg.
Nu ska jag göra klart min religionsuppgift som ska lämnas in senast nästa vecka.
Sen ska jag även påbörja engelska uppgiften så den blir gjort bort.
Lika bra att göra bort allt plugg i ett, så bhr man inte tänka mer på de :)


Paramore - Crushcrushcrush

Helt galet hur varmt det är ute! Skulle inte skada om det blev lite svalare, äckligt varmt ju..!
Ska strax gå ner och käka lite middag och sedan tror jag att jag ska till stallet.

Ska iaf borsta Kira och ev. rida. Beror ju på hur varmt det är ute då.

Se där, ännu en anledning till vrf det kan bli svalare ute.


Kanske skulle dejta historieboken?

Så får det absolut bli just nu, eftersom jag har prov om andra världskriget imorgon och det inte verkar vilja sammarbeta med att fasta i mitt huvud. Onödigt prov enligt mig oxå!
Sen ska jag svara på en inlämmningsuppgift om nå religionsgrejs, börja med uppgiften i engelska.
Men de är rätt chill, inget direkt jobbigt att göra förutom att lära sig andra världskriget.
Har absolut inte tänkt plugga mig till mer än ett G så jag pluggar medvetet för att få högre på provet.
G räcker alldeles perfekt på detta prov! Men går det som det brukar och jag fattar nada men skriver det som kommer upp i huvudet så får jag iaf VG på de. Är ju inte bara ett prov det blivit så på.
Kan man få VG+ på ett jättestort svenska prov om klassiker utan att ha fattat ngt på lektionerna och läst anteckningarna kvällen innan känns ju rätt bra :)
Nåja nu ska jag iaf plugga, ciao!


Världens finaste! ♥


<- Smokie

Shikira - >

Demarco - No fear

Ids inte blogga nå långt, ska sova då mitt blodsocker är prefekt till det just nu.
Kort om dagen ist, jag har:
* Gjort ett nationellt prov i Kemi som tog nästan 2h. Det kändes som det gick bra iaf! :)
* Pysslat på med min slöjduppgift och den är snart klar, grymt!
* Pluggat SO.
* Vart i stallet, ponnyn vilade pga värmen.
* Letat på internet efter snygga ridbyxor, dock hittade jag inga som når upp till modellen jag vill ha, den rätta färgen och rutorna i alldeles lagom size.

Kör en kort tidsfördriv ist för att skriva, så äre. Godnatt :)

Namn: Josefin Strömberg
Ålder: 16år och 22 dagar.
Längd: 173cm
Hårfärg: Rödbrunt, dock inte färdig färgat! Jag med normal hårfärg? skulle inte tro så. Ska i en till färg! ;)
Skostorlek: 39/40
Fritidsintressen: Vara i stallet, träna med Kira, vovven osv.
Favoritämne i skolan: Bild! MVG you know! kan lägga ut en bild jag ritat ;P
Dold talang: att jag är duktig att teckna?
Jag gillar: att höra att jag och min ponny har talang att gå enormt långt.
Jag gillar inte: Folk som är avundsjuka och visar de.
Favorit dryck: Loka
Favorit klädsel: ridkläder!
Nämn 2 saker/personer du älskar: Mamma och Shikira! :) <33
Favoritmusik: Weightless spotify playlisten.






Iyaz - Solo

Nu ska jag strax bege mig till stallet för att mocka och fixa allt till Kira
och sedan kanske gå ut och träna lite, beror på hur varmt det är just då..
Riktigt sugen på att hoppa lite, beror ju som sagt p hur varmt det är ute.
 Isf bara nå småskutt eftersom Kira inte hoppat på .. 3 veckor?
Nåja nu ska jag hoppa i ridkläderna, frågan är bara om man verkligen kan rida i helskodda ridbyxor i denna värme eller om de blir oskodda?
 Men jag vill ha helskodda just idag..
Nåja, pusspuss :)


do you know what a winner is? It's the best..

..and that's exactly what Kira is! ;)

Kira gick svin fint idag då jag dressyrade med henne på ridbanan med mammas hjälp på backen.
Lovar att vi är riktigt, riktigt vassa nu. Så jävla grym ponny jag har! :D <3
Red barbacka iaf, tränade lite övergångar, volt arb, serpentiner, ökningar och Kira är helt amaizing! ;O
otroligt, sjukt jävla fint steg! ÄLSKA! :') <3
Hade kunnat dressyra hur länge som helst, day and night.


Engelska

Har engelska just nu, chill!
Håller på leta fakta till min "gruppuppgift" som jag gör själv! ;D
Uppgiften kmr då vara klar idag, gör den hemma då jag slutat :)
Det bästa av allt med att göra uppgiften själv; Man får bestämma precis ALLTING man ska skriva, ingen som lägger sig i och har andra åsikter. = UNDERBART! :D

g

Neverstore - Age of hysteria

Skola idag då, känns väääldigt tungt att fara dit med ögon som kliar och en näsa som nyser jävligt ofta.
Nå ska iaf försöka vara där ett tag. Måste om inte annat hämta lite böcker så man kan plugga och göra klart inlämmningsuppgifter. Dock klagar väl iprincip alla i klassen att vi har jätte mkt inlämnningsuppgifter men vafan, dra inte ut på tiden och göra dom då? gör dom dirr! :D
Jag har inte alls mkt eftersom jag redan gjort bort flera, så äre när man é duktig! ;)

Ser iaf ut att vara rätt chill väder ute, dvs. inte för soligt och varmt. Det är ju inte dirkt drömvädret då man ska till stallet och rida och så när de är +25 ute.
Nog för att det brukar bli lite svalare mot kvällskvisten, men ändå..!
Får se om jag kanske rider barbacka på min super elit senare, hon brukar vara så galet fin då! :)
Sugen att hoppa då jag tänkte göra det i helgen men inte idag då mamma jobbar och det är omöjligt att hoppa själv, eller okej de går väl. Men jävligt besvärligt om inte avstånden skulle stämma då min ponny har enorm galopp, verkligen inte ponnysteg! ;P
Och sen när man vill ha hindren höjda äre ju oxå lite besvärligt om man är själv, och man måste bära fram och ta bort alla hinder själv..
Mkt enklare då mamma är med! :) + att man får hjälp! :) <3

Nåja ska nog kanske dra mig mot skolan för att ha lite musik, it sucks! Iaf skolans musik, så boooooring när låtarna är från typ 1950-talet, man ba "ehh jahaja .. du vill alltså att jag ska sjunga de här?"
Men ska dra nu, börjar på 20min å är fortfarande hemma, chill! :)
Pusspuss :)


You have to think like a winner, to become a winner

Kira har badat idag, okej .. duschat heter de kanske? Eller ja, beror ju på vem man frågar ;)
Hon var väääldigt vacker när jag kom till stallet och gick till hennes box och möttes av världens snällaste ögon, samtidigt som resten av pållen är mer brun än vit.
Så det blev premiär duschning i år för Kira, något hon verkade uppskatta.
Eller .. från början var det inte allt för uppskattat kan jag tänka mig då jag skulle duscha henne själv, ståendes med grimmskaftet i ena handen och vattenslangen i den andra med en ponny som trapar runt, runt i vattenspiltan, försöker gå ut från vattenspiltan och komma undan vattnet.
Fast hon började lugna ner sig då hon insåg att man inte kan vara färdig badad då man är full med skimmelschampo, det var bara att gilla läget lixom ;)
Hon blev iaf väldigt fin och vit då hon var färdig badad, dessvärre kommer hon ju garanterat vara lika brun imorgon då jag kommer till stallet som hon var idag. Lerinpackning ni vet! Fast Kira sköter det helt själv, helt gratis! ;)
Kan även tillägga att jag var nog näst intill lika blöt som Kira var då hon var färdig duschad ;)

Hon fick iaf vila då jag tyckte duschen var alldeles för välbehövlig! :)
Var egentligen lite ridsugen men man hinner ju inte allt, speciellt inte på en Måndag då det är ett måste att sitta framför tvn klockan 20.00 då det går 90210 ;)
Kan även tillägga att det märks att det är vår/sommar, för jag nyser all the time!
Jävla pollen hocksimocks grejs, nödvändigt att det ens finns sådant? till vilken nytta?
Jag lovar att jag har nyst 15 gånger idag, och ja jag har räknat dom. Helt seriöst!
Sen kliar ögonen osv, mysiiiigt .. eller så inte!

Nåja nu ska jag bara kolla lite grejs och sedan ska jag sova, så godnatt :)


New haircolor

Som rubriken lyder, så har jag ny hårfärg ;)
Tror det var rekord i hur länge jag haft samma hårfärg, hela ca. 7 månader! ;O
Tyckte det var på tiden att ändra det hela! ;D
Fast det är inte riktigt färdigt men den andra färgen som ska i bhr jag Ellis hjälp till ;)
För ni trodde väl inte att jag ska ha enfärgat? no way! :)
Blev iaf nöjd ;D

Nå nu ska jag sova, har sovmorgon imrogon. UNDERBART! :)

Nåja, godnatt! :)


glömde även säga att..

..Horze.se verkligen måste vara fantasilösa!



Hur mkt påminner inte deras nya stövlen om Tretorn Advance stövlarna?!
Samma sak med vita ränder, snörning, flärp uppe på skaftet och en nere vid hälen.
Istället för att göra kopior kan dom väl hitta på ngn ny cool stövel som skulle sälja bättre än Tretorn Advance stövlarna? En stövel med coolare design, fler färger än Tretorn's och till ett lägre pris.
Tror dom skulle få sålt en sådan stövel mer än "kopian av Tretorn Advance"
Eller vad tror ni? Tyckte ni kopian var fin? Skulle ni betala 2200:- för den?

Tretorn Advance

Har tänkt skriva det här jätte länge men det har som aldrig blivit av, men jag fullkomligt ÄLSKAR mina Tretorn Advance ridstövlar!
Dom är helt gudomligt sköna! Och så gaaalet snygga! :D
Visst, dom kostar ju några tusenlappa (a)
Fast eftersom det inte är jag som betalat dom så äre ju chill! ;)
Tack mamma!! :) <3


Men en sak som är säker: JAG ÄLSKAR MINA TRETORN ADVANCE! :D <3


För den som undrar så rider jag lätt på bilden :)


Ny header

Som ni ser har jag gjort en ny header, blev precis klar med den :)
Det tog mig iaf mellan 1½-2h att göra den, vet inte riktigt men det tog ganska hela länge iaf eftersom den var rätt "petig" att göra.
Blev iaf hyffsat nöjd, för jag har inte gjort header's på jätte länge i programmet jag gjorde den här.
Nåja, den får väl vara där tills jag lessnar på den ;)


You can match my mood with a thunderstorm

När pållen var på väg ut till hagen började det ösregna och åska, så fick vänta ett tag med att släppa ut henne.
Och både Kira och Spöket har "galonklädsel" ute idag, eftersom dom två skimmlarna skulle vara mörkbruna vid middagstid annars.. ;)


Clap for us

Godmorgon folket!
Har precis käkat frukost och ska väl snart bege mig till stallet till min söta lilla ponny! :)
Faktiskt ganska bra väder ute, om man som mig ser på vädret som att det ska passa hästarna ;)
Tror jag ska rida Kira senare, efter middagen tror jag då jag hellre gör bort att mocka, fylla hö oh vatten, kraftfoder och sådant nu på morgonen.
Ska även putsa hennes 3 sadlar, och alla hundrademiljontals träns, tvätta benskydd och så :)
Måste även borsta bort pälsen som fastnat på hennes Scapa sport schabrak. Så gode snygga dom är! :)
Nåja nu ska jag väl börja fara, pusspuss :)


I'd rather be with you

Säger jag att jag ska gå och äta nu så börjar ju iprincip alla mina inlägg likadant, fast det är ju iofs sant att jag ska äta snart så :)

Imorse efter jag ätit frukost for jag och mamma till stallet och släppte ut pållarna i hagen, mockade, fyllde höpåsar och vatten och så :)
Haha Kira var hel söt imorse! Då hon inte gillar mygg och insekter så satte jag på henne en träns"mössa" under grimman så det inte kunde fara insekter i öronen. Haha hon blev iaf jätte söt! :)
Sen har jag varit in till stan en sväng och fått lite nya kläder, var välbehövligt eftersom jag vuxit ur det mesta pga av min längd! ;P  Så tack mamma! :) <3

Nu ska jag iaf gå ner och kolla vad man kan äta till middag, är inte alls hungrig men har man diabetes så måste man ju äta middag så det är bara att gå ner och äta! :)

Pusspuss :)



Hungrig

Jag är hungrig, ska gå och äta! .. Ska bara blogga först ;)

Kommer inte ihåg om jag bloggade igr, fast jag tror inte det? För det började åska när jag tänkte blogga?

Så vare nog! :)

Nå iaf, dagen igr tillbringades hos mormor och morfar ngn timme innan vi for till stugan.

Sen i stugan chillade jag och Ammi på, satt på bryggan, gungade och drack saft. Fan vad grymma vi är kusin! :)

Sen var jag även i stallet igr, for dit vid 18.10 tiden.
Mockade, fyllde hö och vatten och allt det vanliga stalljobbet.
Sen funderade jag om jag skulle orka mig ut och dressyra lite med Kira i värmen, kom iaf fram till att man borde kunna skritta henne barbacka ett tag.
Fast min barbacka ridning slutade med lite seriösare ridning ett tag, var ju rätt varmt så :)
Kira var iaf super mysig! :)

Sen igr kvälll började det åska, höll på i typ 2 timmar?
Ajah iaf tänkte jag se American Pie: the wedding som gick på tvn, men den var riktigt, riktigt dålig så jag somnade ;)

Nåja nu ska jag gå ner och käka lite innan jag far till stallet :)
Pusspuss :)


All time low - Painting flowers

Kom precis in, eller nu börjar det väl vara 30min sen kanske? :)
Har iaf vart duktig och hjälpt mamma att kratta ute på gården. Ingen bra hitt med små sten på gräsmattan kan jag ju tala om!
Innan det var vi till stallet och tog in pållarna. Tänkte egentligen rida Kira men jag orkade inte för det var så varmt, hela +32 grader i solen. USCH!
Så jag och mamma tyckte hästarna kunde få vila medan vi for hem och krattade ute på gården.

Just nu lyssnar jag på musik och ska snart gå ner och käka lite, och sen tror jag att jag ska se film och ha en popcornskål som dejt ;)


The all american rejects - Move along

Okeeeeeej, vi tar de här chill eller?

1. Jag avskyr gruppuppgifter.
2. Jag tkr gruppuppgifter är fel eftersom betyg ska vara individuella.
3. Jag läser kommentarerna, skrattar och svara på dom.
4. Får nya kommentarer, skrattar lite till och undrar hur folk ids lägga sig i andras liv.
5. Jag börjar förstå att folk verkligen inte kan låta bli att lägga sig i ngt jag valt helt själv.
6. Jag kommer på anledningen till kommentarerna: dom vill ju egentligen ha mig i gruppen för jag skriver alla uppgifter så bra! :D
7. Jag är gode nöjd att jag får göra uppgifterna själv, ser till att betyget jag får på uppgifterna är tack vare mig själv. Jag får betyget jag förtjänar på uppgifterna och är nöjd över mig själv. Så äre! :)


Enrique Iglesias - I like it

Alltid lika roligt att logga in på bloggen och se att man har kommentarer att läsa, även om dom nu är menat på det mer negativa sättet eftersom jag bara skrattar åt dom. Roligt att folk har så lite att göra så dom måste bry sig om andras liv. Så sött! :)
Vill man att jag ska ta åt mig av dom eller ngt så krävs det aningen mer,
hahaha :)

Vaknade iaf på väldigt bra humör imorse, så dom tio timmarna jag sov inatt satt nog ganska så fint! :)
Sen gick jag ner, käkade frukost och for till stallet.
Har mockat, fyllt höpåsar och vatten och allt vanligt stalljobb så det är klart till då pållarna ska in sen :)
Vi är iaf lediga från skolan idag och imorgon, skönt!
Nu ska jag pallra mig ut i det underbara värdet och träna min lille hund, både hon och jag uppskattar nog lite friskt luft! :)
Får se om jag tränar lite med systers vovve sen oxå, skulle ju fått han i födelesedagspresent om jag velat.
Fast jag avstod så gärna, fast han är otroligt söt men världens energiboll! :)
Föredrar Milla som tränar då jag tkr att vi ska göra det, och blir lika glad att få ligga i soffan eller ute på gården i hennes långa koppel som att få gå ut på promenad flera gånger om dagen. Sen är ju även hon det sötaste man kan hitta, hon påminner mer om ett gosedjur än en hund ;)

Avrundar inlägget här, nu ska jag ut. pusspuss :)


mer svar?

Svar till Petra & Evve: Eftersom ni tydligen inte fattat det ännu så har betyget inget att göra med om man är i en grupp eller inte. Eftersom det till stor del är innehållet som avgör vad man får i betyg.
Och hade det varit en uppgift som man var tvungen att göra i grupp, hade ni då trott jag fått göra den själv?
Och att få göra uppgiften sj ist för att behöva göra den i grupp gör mig som sagt ingenting eftersom jag tkr det är bättre att få göra saker sj.
För när det handlar om betyg, är det individuellt.
Så vrf ens behöva göra "gruppuppgifter" när dom ska sätta betyg från person till person?
Man går skola för att man måste, inte för att man frivilligt kanske vill.
Så ska betygen kunna sättas rättvist ska enligt mig allt arbete göras själv och inte ha med "gruppuppgifter" att göra.
Men det är väl olika från person till person vad man tkr, men jag avskyr att ha gruppuppgifter.
Och drf gör jag helt enkelt som själv ;P
Och läser man tidigare inlägg noga står det att jag som lägst haft vg på gruppuppgifter jag gjort själv, och med lägst menas det inte att jag alltid haft vg. Då jag på flera uppgifter haft mvg. Ett exempel är lägenhetsuppgiften.

Den hade jag en dag på mig att göra, Kerstin frågade om jag verkligen viste vad jag gav mig in på. Och det viste jag ju tydligen eftersom jag hade mvg på den.
Så ni ser ju, jag kan ha en dag på mig att skriva ihop en uppgift och kan lätt få mvg på den.
Kanske pga att jag är väldigt lätt och snabblärd. Och även för att om jag har jag bestämt mig för någonting ser jag till att det blir så som jag vill.
Samma sak till prov, jag bhr knappt plugga ngt alls. kanske läsa anteckningar en gång och sedan kan jag de.
På svenskan i höstas när vi hade om klassiker läste jag inte ens anteckningarna och jag hade vg+ på det provet, på genetikprovet hade jag alla rätt. Så bara man vill går det mesta! ;P

Men gör ni Ert arbete i grupp, jag är ju redan gode nöjd som får göra mitt själv! ;P
Lite roligt att ni ens orkar bry er, eftersom det är mitt val att göra den sj ist för i grupp ;P


Nu ska jag..

..Gå ner och käka lite, duscha och sedan krypa in under täcket och se film! :)

Skola idag, även den här skoldagen gick fort. Skönt! :)
Sen har jag vart till stallet och fixat allt det vanliga och sedan försökt dressyra med Kira på banan med mammas hjälp men Kira var allmänt knepig idag, bad day?
Hon var rädd för konerna, allmänt tossig då vi galopperade. överpigg och glad = studds på stället och så går de i 190km/h.
Så dressyrade inte så jätte länge utan for sedan ut i skogen en sväng, mysigt var de! :)
Och de kom ju som tur var ingen björn..;)

Nåja ska käka nu, puss & godnatt :)


Svar

Svar till Evve: Kan man bara säga de på rätt sätt när man frågar om det och kan ge en bra anledning till vrf man vill göra det sj, så får man oftast göra de sj, Iaf jag. Och jag har aldrig haft lägre än vg på saker jag gjort själv som egentligen är "grupparbete" så nog gåre juh! ;D

Usher - OMG

Lite snabb uppdatering innan jag går och dejtar kuddarna..

Skola som vanligt, gick hyffsat fort och har ändå bara haft "chill" lektioner.

Är iaf glad över att jag får göra engelska fördjupningsuppgiften (?) själv ist för i grupp, eftersom det egentligen är en gruppuppgift men jag hatar att jobba i grupp när de är skolarbeten. Gillar helt enkelt inte att jag ska bha jobba ihop med ngn på det sättet när det handlar om betyg, viktiga betyg. Och gör man det själv blir allt så mkt bättre! Utan att ljuga men så är det ju, eftersom jag flertalet gånger fått mvg på gruppuppgifter jag gjort själv.
Och hur låter lärarna mig göra grupparbeten själv? Kan man säga det på rätt sätt när man frågar, ge en anledning till vrf man vill göra det själv. Så har jag alltid fått göra dom själv oxå om jag velat, så jag lär ju vara ganska bra på de ;)
Nåja, blir nog grymt! :)

Säkert många som tror att jag inte ids engagera (stavas de så?) mig i skolan, men så fel man kan ha! :)
Jag kanske inte alltid är världens flitigaste på att hänga med muntligt på saker, men be mig skriva ngt, skriva en recension, en novell, whatever. Så får jag som lägst VG på de, brukar ha VG+ och MVG oxå, beroende på hur mkt tid jag lagt ner på jobbet.
Och det är i de flesta ämnerna. Men man bhr få mig att tycka att uppgiften låter rolig att göra, för tkr jag det innan jag ens börjat så lägger jag ner tid på det, och fixar högt betyg på den med! :)

Nåja den engelska uppgiften blir nog grym, har redan en idé :)
Och det bästa av allt; jag får göra "gruppuppgiften" helt själv, utan andras synpunkter och tycke. Så underbart! :)

Sen ikv har jag även vart till stallet och dressyrat med Kira i blåsten. Hon var jätte pigg men lyssnade fint på hjälperna och med mammas hjälp gick det väldigt bra där i slutet av dressyrpasset. Tills Kira blev trött och blev ännu mer pigg. Hennes sätt att säga att hon börjar bli trött i slutet av ett träningspass är att bli pigg. Lite udda men världens underbaraste! :) <3

Nåja ska sova nu, godnatt! :)


You think that you know, but you made yourself cold, you're out of control

Snabb uppdatering, min dator har lite ström för den som undrar och jag ids inte sätta i laddaren för ska lika sova snart.

Skola som vanligt idag, gick riktigt fort faktiskt :)
Känner mig även riktigt duktig som räknade hela 3 sidor på mattelektionen, ovanligt för att vara mig!
Men duktigt! :)
Sen har jag varit till stallet och pysslat på, mocka och allt det vanliga.
Så red jag även ett lättare dressyrpass på Kira barbacka, med mamma som instruktör då Kira var med ånglok än ponny idag :)
Hon var rädd för .. allt? Eller rädd heter de inte, det heter fjånig!
Hade på känn innan jag gick ut med henne att det kunde vara bra att ta på sig en säkerhets väst, så det gjorde jag.
Men inte för att västen den här gången var till hjälp, för jag har ganska så hela bra balans. Även barbacka! :)

Nå nu ska jag gå och dejta kuddarna, somna till sex and the city eller vad som nu går på comedy central?
Så puss och godnatt :)



I miss you really bad, but I will always love you..<3


Jag är med och tävlar, var det du oxå?

Jag tävlar hos http://Lovicious.blogg.se om ett av dessa 6 super snygga schabrak, tävla du med?
Nu är det bara att hålla tummar och tår :)


Oh darling, I wish you were here

..Och när vi lika var i Piteå, hade jag då inte följt med hem igen om vi inte hade vart och hälsat på min älskling! :')

Har nästan studdsat i bilen på väg till Piteå av lycka av att få träffa Quda igen, så glad var jag!!! :')
Det var nästan 3år sedan jag sett henne sist, fått pussa hennes mule och andas in hennes doft.
Och många kanske tänker "men det är ju bara en häst, snälla nån.."
Men hon är så oerhört mycket mer än "bara en häst" hon var min bästa kompis! :')
Så när jag hoppade ur bilen, lät blicken glida över alla hagarna för att hitta hennes hage och sedan hittat det jag letade, då lovar jag att mitt leende var upp till ögonen och jag iprincip sprang till hagen, och kramade henne :')

Är helt obeskrivligt hur jag saknat denna ponny, jag kan inte ens beskriva saknaden med ord för den är för stor.
Att få se henne, pussa hennes mule och andas in hennes doft är det underbaraste jag gjort på länge!
Men sammtidigt veta att du bara har några minuter på dig att få uppleva den känslan och sedan måsta släppa det underbara med blicken, sätta dig i bilen och åka hem igen är inte det lättaste kan jag lova.
Gråten brände bakom ögonen, det gjorde ont att tänka att jag var tvungen att åka hem igen och lämna Quda kvar.
För det känns än idag som att jag bara lånat ut henne på foder, att hon någon dag ska komma hem igen.. men tyvärr är det inte så.

Men efter många, många pussar, många andetag av hennes doft och bilder av henne var jag tvungen att säga hejdå. Ge henne en sista puss och dra ett sista andetag av hennes doft för att sedan vända ryggen mot, släppa henne med blicken och åka hem.
Det är det svåraste jag gjort på länge! Av någon konstig anledning trillade det inga tårar då, kanske för att jag blivit rätt bra på att dölja smärtan av en saknad med ett leende på läpparna?
Men nu, såhär några timmar efter när jag ser bilden, har på musik och tänker så rinner det tårar längst med kinderna. Och det är hon värd, Quda om någon är värd tårarna för hon är underbar! <3

Jag älskar den ponnyn mer än ord kan beskriva, efter allt hon lärt mig och hjälpt mig med.
Det är ingen idé att jag ens försöker beskriva hur mycket jag älskar henne med ord. För det är omöjligt!

Fast hon verkade ha det bra, hon såg ut att må jätte bra och det glädjer mig.
Att veta att min älskade mår bra och ha det bra, är en stor lättnad!
Och familjen som äger henne nu har hittat en super ponny! :)

Jag kan inte mer än säga att hon är underbar, en av världens bästa, en riktigt, riktigt bra kompis.
Och tyck jag är dum om jag säger att ponnyn var min bästa kompis, för det är inget jag bryr mig om.
Det skulle jag ta med ett äkta leende på läpparna, för jag har hellre en underbar ponny som bästa vän än "vänner" som sviker eller pratar skit bakom ryggen på en. För dom är inte värd någonting, dom kan man inte kalla vänner.
Men Quda lever helt enkelt upp till namnet "bästa vän" för det är precis vad hon är! :') <3

I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I'd whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here

Jag älskar dig vännen! <3













Piteå

Dagen börjades tidigt, 07.00 var det bara att stiga upp, pallra sig ner och äta frukost.
Sen 09.00 for vi till stallet och släppte ut hästarna i hagen, mockade, fyllde all mat (hö, kraft) & även vatten.
Sen hem och byta kläder och runt 10.45 käka lunch och sedan hoppa in i bilen och åka till Piteå.

Har vart och kollat på Grans naturbruksgymnasie som hade öppet hus.
Var jätte fint, och stort! :)
Skit fint stall och ridhus btw! Sen var vi in en sväng i skolan och kollade och även den såg fin ut :)
Så var vi och kollade i elevhemmen, pratade med ngn vad hon nu var? :)
Hon visade iaf hur ett enkelrum där ser ut, berättade massa och så. Även det såg jätte fint ut! :)
Sen var vi och kollade där dom som läser NV vistas mkt, kmr inte ihåg vad det hette men jag kan då säga att skulle jag gå NV (som faktiskt är ett av mina gymnasieval) skulle jag då vilja läsa det där, för "huset" där dom har sina lektioner i NV såg gode roligt ut, så galet fint!! :)
Tänk vad mycket det skiljer skolor åt egentligen, här hemma är NO salarna det tråkigaste som finns. Så fula, trånga och allmänt fula och dessutom kan jag inte säga att lärarna är dom bästa heller för isf ljuger jag. Dom gör lektionerna tråkiga!
Men på Grans var NO salarna jätte fina, hela "NV huset" var super mysigt och det gjorde en glad att gå där inne. Så glad att jag hade kunnat stanna och plugga där på direkten, så fint och inbjudande såg det ut! :)
+ att lärarna där verkar oerhört mkt trevligare och bättre! :)

Kan inte mer än säga att jag är grymt, grymt sugen på att tillbringa dom 3 gymnasieåren på Grans!
















Barraquda ♥







 


David Archuleta - Touch my hand

..har växtvärk, vill inte bli längre, 173cm räcker! :)

Sitter på mammas jobb, passade på att låna en dator eftersom hon jobbar kväll så ;D
Måste ladda ner de där grejset som jag tydligen bhr till mitt eget internet för att "reparera" de eller ngt.
Dom från Telia sa iaf så då jag snackade med dom i tele.
Hunnit vara till stallet på morgonen och fixa allt så de är klart, men ska och ge dom mellis ikv iaf eftersom vi lovat att vi kunde ge de idag :)
Vet inte vad jag ska blogga om..
Så pusspuss :)


Drop it to the floor

Kort om dagen då..

Vaknade med ont i huvve, pallara mig iaf upp och åt men gick och sov sen igen.
Efter att sovit 2 timmar vaknade jag av en dröm, den var inte läskig eller ngt men jag vaknade av den iaf ;S
Drömde iaf att jag var någonstans på ngn ridskola (?) ajah anyway så red jag på en vit ponny, typ shettis eller b-ponny size. Ridbanan var uppe på en kulle och staketetbestod av dressyrstaket. Sådant där jätte lågt på typ 30cm ni vet.
Ajah skulle iaf rida skänkelvikning i högervarvet och ponnyn vägrade svänga på sig så den for i staketet, dök på huvve och gick omkull ner för backen med mig på ryggen.
Sen mitt i backen drattade jag av (eller hur jag nu ska förklara) landade i jätte, jätte djup snö och ponnyn som var nedanför hela kullen låg där och hade typ brutit benet? Sen minns jag bara att jag gick upp för en trapp och så hamnade jag uppe på kullens ridbana igen. Hahaha hel sjuk dröm anyway :D

Sen har dagen bestått av att se klart första säsongen av 90210, hela film boxen är 15h & 52min så iprincip 16h.
Men dagarna jag varit sjuk gör man ju inte så mkt så har sett 90210 och har sett kalrt allt iaf. Sett hela filmboxen 3 gånger sedan jag fick den i julas, haha.. (a)

Nu ska jag snart gå och dejta kuddarna, kolla om de går ngt sevärt på tvn och sedan somna med tvn på, elelr sådär så den stänger av sig efter typ 1 timme av sig själv.

Går verkligen inte att somna med tvn av om man sover själv, helt omöjligt!

 

Nåja puss och godnatt :)


Erik Hassle - Hurtful

Sådär ja, då var pållarna ny vaccinerade :)

Ska strax gå ner och käka lite middag, sen till stallet och mocka och fixa till Kira som idag får vila eftersom hon blivit vaccinerad idag.

Nä, ids inte skriva någe längre inlägg eftersom det är typ 190 grader vamt här inne. usch..

Så pusspuss :)


In a sea of people, there is only you

Lite snabb bloggning nu innan jag ska gå och dejta kuddarna.
Funderar att se ett 90210 avsnitt först, om jag orkar?

Det hjälpte att fara till stallet och vara ute, skallebang försvann gansak fort då. SKÖNT! :)
Fixade allt till Kira och Smokie, eller mamma hjälpte ju till :)
Sen fick deras motion idag bestå av att springa lös på ridbanan, vilket båda tyckte var super roligt! :)

Nå nu ska jag avrunda inlägget, inget mer att skriva om.
puss och godnatt :)

headache

...But it cures us with a tablet and some fresh air! Or, we can hope so :)

Sitter just nu här med "skallebang" läst det någonstans som alternativ till "huvudvärk" och sedan dess har jag börjat använda mig av det ordet. Wierd..

Har iaf tagit en huvudvärkstablett för drygt en timme sen så förhoppningsvis ska väll den minska det onda i huvudet.

Ska även dra mig till stallet en sväng, mocka och fixa allt till pållen. Lite frisk kan ju vara lite hjälp på traven det oxå :)

Nä nu ids jag inte blogga mer, är typ 190 grader varmt i rummet jag sitter i så går jag inte härifrån snart får jag då mer ont i huvudet av syrebrist.

Så pusspuss :)


Naturally

Telias bredbands grejs kan dra åt helv*te! Deras fel att inte min dators internet fungerar!
Så kollar man på deras hemsida från den andra datorn så står det såhär:

"Har din internet uppkoppling slutat fungera? Klicka här och ladda ner reparations blahablaha.."

hur fan har dom tänkt sig, att man med en dator där internet uppkopplingen slutat fungera ska kunna ladda ner ngt från deras hemsida? Så jävla stört!

Nåja, kort om dagen då?
Ingen skola för min del eftersom jag haft högt blodsocker hela helgen och då kan jag tala om att man inte mår så bra nu.
Var iaf TVUNGEN att fara på skolan och ändra mitt gymnasieval. Igen..
Och eftersom jag inte var i form alls och inte hade orkat att fara dit 2 gånger på en dag gjorde jag de simpelt, mamma fick helt enkelt kma med och skriva på valblanketten direkt på skolan! Easy! :D
Åkte hem direkt efter det, läste lite i den engelska boken som man egentligen ska läst ut nu?

Nåja eftersom Annica sa att de inte gör ngt att det kmr längre tid för mig att läsa ut min bok eftersom den har 280 sidor & även är på engelska så är de ju chill. Har inte så mkt kvar av den nu iaf :)

Nåja tror jag ska dejta kuddarna, somna till en film? :)
Har även märkt att jag skriver "nåja" ganska ofta, nåja.. så kan de bli ;)

Puss & godnatt :)



Akon - I'm so paid

Nu gör vi såhär, vi börjar nöta akon musik igen! Hade glömt bort hur bra den är! ;O
Hittade massa akon låtar på den gamla datorn, var självklart tvungen att lyssna på en och så..
..Så kan man helt enkelt inte sluta :)
Känns så våren -09 att lyssna på akon, nåja musik har inget bäst före datum så de är väl bara att lyssna på ;)

Ska strax dra mig från datorn, gå ner och borsta tänderna och dricka och sen gå och dejta kudden (kuddarna rättare sagt)
Nåja vet inte vad jag ska skriva, att jag är trött?
Puss & godnatt! :)



Att se den här bilden känns oxå så våren -09, fina lilla Noppan :') <3


Älskade lilla dator..

..Min dator är sjuk, eller det trådlösa USB-modem grejset eller vad det nu heter. *snyft!*
Kan inte koppla upp den till internet, går inte hur mkt jag än försökt så jag gav upp att försöka nyss.
Så sitter för tillfället vid den stationära datorn, men jag gillar den inte så lär inte sitta här nå länge.
Jag saknar MIN dator, min bärbara med jätte skärm, spotify..
Ska göra ett försök att få igång internet på den, annars gör man vad? Blir arg? (a)
Nåja, ids inte skirva längre för den här datorn är udda, så pusspuss :)

Hihi, hittade några gamla bilder på den här datorn från då jag hade rött hår :)








Jag ser seriöst ut som två olika personer då jag har rött hår och om man jämför med nu ->


Sum 41 - With me

Beslutsångest är inte roligt att ha...

Nu ska jag iag gå ner till vardagsrummet och prata med mamma, känner att jag behöver det.
När allt kändes perfekt, jag var sten säker på vad jag ville gå på gymnasiet och den drömmen krossades.
Hela världen vänds iprincip upp och ner, skolan är inte ens lite rolig att gå till längre.
Finns inget som motiverar mig att plugga.
Jag var iprincip tvungen att göra ett gymnasieval, bara för att ha "ett gymnasieval".
Men inget av valen känns som mig, även om det kanske lät så på mig för någon dag sedan.
Men varför tror ni det lät så och inte nu?
Just den stunden försökte jag intala mig sälv om att det skulle bli roligt att gå teknik, NV eller OP.
Men jag kan verkligen inte ändra inställning till gymnasievalet, estet var ju bara så mig..
Alla sa att jag måste ändra inställning, lärarna, min mentor, syv, rektorn.
Men den enda som inte sa det var mamma, för jag lovar att hon viste hur jag kände just då.
När dom i Måndags på mitt utvecklingssamtal sa "men snälla lilla du, du måste ändra inställning till gymnasievalet"
Kan dom vara glad att jag inte sa vad jag tänkte, för jag hade riktigt, jävla stor lust och säga:
"Men ni kan ju för helvete bara vara tyst! Man kan inte ändra inställning om allt, och i mitt fall inte om det här!
Det är som att jag ber er ändra inställning och gilla en person ni tycker jätte illa om."

Och dom ska vara glad att jag inte sa det, för hade jag sagt det hade det även slutat med att jag knuffat bak stolen, gått ut genom dörren, smällt igen den och gått därifrån.

Men mamma var/är den enda som förstår mig i valet av gymnasie, hon säger inte som dom som säger:
"Men välj bara något för att gå gymnasiet" För är man redan skoltrött när man går 9an och skulle måsta gå ett gymnasie man egentligen inte alls vill gå.
Hur stor skulle motivationen till att fara till skolan vara? Att plugga? Skulle inte finnas ngn motivation till sådant.
Men mamma gav mig ett förslag tidigare ikväll, och jag kan inte säga att jag inte tyckte om det för då ljuger jag.
Finns ju bara en hake med det, att jag isf kommer måsta bo på skolan på veckorna.
Och så kommer jag isf hem på Fredagarna och stannar helgen, och så självklart komma hem på lov :)
Alternativet finns ju, och det låter mkt mer lockande än att gå teknik, NV eller OP här hemma! :)

Men nu ska jag dra mig ner till vardagsrummet och prata med mamma, och sammtidigt hämta ngt att äta för jag är jätte hungrig! Sedan 2½ timme tillbaks...





Joshua Radin - I'd rather be with you

Av han som sjunger låtens namn att dömma, trodde jag inte att låten skulle vara bra.
Jag vet, kanske inte så man ska bedömma låtar innan man lyssnat på dom?
Fast jag fick ju ändra inställning, för låten é grymt fin!

Har vaknat för typ en timme sen, eller egentligen väcktes jag kl:04,45 inatt av min hund men jag trodde jag drömde det så jag bara somnade om. haha snäll jag känner mig.. ;)
Hur vet jag att jag drömde det? Milla sprang ner för trappen och väckte mamma för att hon ville ut.
Och ni tror inte mamma sa det till mig imorse? Både hon och min syster sover ju nere så dom kan ju gå ut med henne om hon vill ut på natten, vilket inte är ofta!
Men låta mig gå från övervåningen och ner, ut med Milla och sen in och upp för trappen igen. Hur snällt är det? ;)
Då hinner man ju verkligen vakna!

Ska iaf strax dra mig till stallet och fixa allt till Kira så jag inte bhr göra det sen idag.
Ska man idas dressyra henne ett tag på banan?
Anledningen till vrf jag frågar om man ids, är för att det regnar..
Men tror jag gör det, ett tag iaf och förhoppningsvis kan mamma mocka åt henne under tiden jag är ute med henne så går de ju lite fortare i stallet.
Sen måste jag städa mitt rum, 2 veckor är nog max för mig att klara att ha det städat.. och dom 2 veckorna har gått!
Nåja pusspuss :)