Svar på kommentar




Hittade den här kommentaren nyss då jag loggade in, och här kommer svaren :)

Kira, eller Shikira som hon egentligen heter är en dansk import. Mest troligt korsad connemara och fullblod.
Fullblods linjer vet vi till 99,9% att finns i henne då hon är väldigt likt ett fullblod att rida och har väldigt mycket "fullblods kännetecken."
På bilden på headern galopperar hon faktiskt, haha. Men hon går i ganska samlad galopp för att vara henne och när hon lugnar ner sig och samlar upp sig får hon riktigt häftigt steg (kan lägga in en till bild under texten här.) :)
Men tack i alla fall! :)
Gällade utrustningen, jo jag har ganska mycket "märkesutrustning." Jag har haft egen häst sedan jag var 7-8år så jag har hunnit samla på mig lite allt möjligt under åren. Men det är nu på senare tid (då jag skaffade Kira för drygt 3år sedan) jag börjar ha mer märkesutrustning.
Hur jag har råd, hmm.. jag betalar inte all min utrustning själv utan bara vissa saker. Sen om jag fått för mig att jag vill ha någon viss sak som kostar, så brukar jag spara pengar till det och ibland jobba lite här och var så jag tjänar ihop några kronor extra. Sen ska jag inte ljuga, både mamma, min äldre syster och mormor och morfar brukar sponsra mig med grejor ibland. Väldigt snällt av dom, och det är jag väldigt tacksam för! :)
Sen tycker jag personligen, att de mesta utbudet av märkesutrustning är snyggare och mer hållbart än det som finns i "kopior" som budget. Dock tycker jag inte det är minsta fel att inte ha märkesutrustning, det är inte alla som har råd till det och det finns ju faktiskt folk som tycker olika om utseendet av sakerna.
Hoppas jag gav dig ett någorlunda svar, annars är det bara att kommentera igen. :)


You broke another mirror, you're turning into something you're not

Sitter med ett blodsocker på 22,8 , dra nu så underbart.
Borde egentligen läst lite på foto A - teoretiskt, men med såhär högt socker fastnar lika inget av det jag läser i mitt huvud så om jag så försöker läsa är det meningslöst. Jag minns ändå inget sen av vad som stod i texten.
Har mediekunskap hela dagen imorgon, mindre roligt det.
Ska alldeles strax dejta kudden, rättare sagt nu.
Puss och godnatt! :)



Bild från skoljobb i höstas då vi fotade dokumentärt - på en arbetsplats (jag var på pappas jobb, där finns ju ganska coola grejor att fota :)


Foto

Sitter på skolan och har foto nu, har precis fotat lite "studio bilder".
Har ingen aning om vad vi ska göra nu eftersom gruppen efter oss har samma kamera som vi hade så alla bilder är på den. och inte har jag nå bilder att redigera heller för allt är klart.
Har tydligen prov i foto (tekniskt? teoretiskt?) efter lunch, något dom missat att tala om till mig då jag vart sjuk, så hur det ska gå är ju en väldigt bra fråga.

Första advent

Varför är Söndagar alltid så tråkiga?

Sitter och tuggar popcorn i brist på annat, och dom är inte ens goda för de är gårdagens.

Ska strax gå ner och duscha och käka och jag tror de ska gå från Globen horse show på tv sen (går säkert nu också?) Skulle gärna se finalen i Carl Philips pris i ponnyhoppningen. Fast å andra sidan, kamelerna som dom visade igår som gjorde galoppombyten i varje, skänkelvikning och öppna var ju inte fy skam. Kanske inte skulle vara så dumt att ha en kamel att rida dressyr på ibland ;)
Kort om dagen i övrigt, började morgonen med ett dressyrpass barbacka på Kira som ni redan kunnat läsa om.
Var sen förbi en sväng på djurmagazinet och kollade deras sk. "ridsport rea". Men plastridstövlar för 100:- är inget som fångar mitt intresse. Stod i alla fall en söt livs levande liten ponny inne i butiken, och den var ganska söt den.
Har även vart förbi till systers lägenhet en sväng då hon och mamma tapetserade i köket. Jag då? Jag låg i soffan och kollade på Gilmore girls.
Tror jag börjar avrunda mitt inlägg här, kommer inte på någe mer att skriva förutom att jag hör min hund ligga i sin korg nere i hallen och snarka, inte så ovanligt alls om man heter Milla.
Puss och godnatt :)

And btw, mitt blodsocker har faktiskt legat hyffsat bra hela helgen, speciellt idag! :) Dock känner jag av de så ni som har diabetes och vet känslan när blodsockret legat högt och går ner, den känslan har jag just nu och det är ju ingen underbar känsla direkt. 
Eftersom jag for till stallet och red direkt efter jag ätit frukost så går inte mitt blodsocker upp många "enheter" innan det sen börjar gå ner igen. Ligger jag på ex. 18,4 innan jag rider brukar det vara 13-14,0 när jag sen kommer in. Ligger jag på 12,7 (som jag gjorde idag) så visade mätaren 11,9 när jag sen kom in i stallet igen.
Skulle jag däremot ha farit till skolan direkt efter frukosten hade mitt blodsocker blivit högt (eller, för det mesta iaf.) då man bara sitter på en stol, sen fram mot lunch brukar det gå ner lite men inget ovanligt alls att jag har 17-18,0 i socker när skoldagen börjar och det är absolut inte kul. Ligger jag högt i socker kan jag inte koncentrera mig på lektionen, spelar ingen roll vad det är för lektion, men ingenting av lektionen fastnar i huvudet. Sen att lärarna inte visar respekt mot en och tar det jag säger på allvar gör ju inte saken bättre. När man då måste börja disskutera allt med dom blir mitt blodsocker högre, varför vet jag inte.
Sen är jag nog inte världens roligaste att försöka disskutera något med när jag vet vad jag vill, och värre är jag när jag har högt blodsocker.
Men jag är verkligen besviken på lärare som tror dom vet mer om sina elever än vad eleven vet om sig själv, för det känner jag igen mig i. Och speciellt vi med diabetes borde dom verkligen respektera, ett ex. frågar läraren mig varför jag inte hänger med och jag svarar att jag har högt blodsocker och inte kan koncentrera mig då måste dom ju tro på mig. Det är lätt att stå på sidan om och säga saker man inte vet något om.

 


Covers, bättre än orginalen!











Covers som i detta fall är bättre än orginal låtarna, ganska grymt!
Man ska verkligen inte underskatta någon man aldrig hört sjunga förut, för vem vet, det kanske döljer sig någon med awesome sångröst i din närhet där problemet i att dom inte vågat sjunga ut så alla hör bara sitter i huvudet på dom själva.

Rihanna ft. Drake - What's my name?

Har precis kommit hem från stallet, blev ett dressyrpass barbacka på Kira och som vanligt på helgen lånade syster Carisma och dressyrade med henne. Ganska skönt att inte behöva rida två hästar när det är -18 grader ute, fast nu var det faktiskt bara -14, ganska skönt faktiskt :)
Ska käka lunch nu och sen åka in en sväng till stan, de är ju skyltsöndag. Och för den delen är det första advent, fast jag har inga julkänslor alls så att de är första advent kvittar.
Ska in en sväng på djurmagazinet (fd. häst och hundliv) dom hade visst rea på lite hästgrejor så måste och kolla det. :)


Maybe I can talk you down



Termometern visar -18 ute, nu har jag precis svalt frukosten och går och drar på mig ridkläder och beger mig till stallet för lite motionering av hästar. :)

Dagens

DAGENS VILL HA: en ny mobil, jag är helt nerkärad i den dyrare på Elgiganten, mamma. Du vet vilken, Jag vill ha...
DAGENS KLÄDSEL: Jeans, stickad kofta, linne
DAGENS FRISYR: Halv lockigt
DAGENS ACCESSOAR(ER): Dolce & Gabbana klocka
DAGENS LÅT: The Script – If You Ever Come Back
DAGENS PLANER: kvällens planer annars? se film
DAGENS SAKNAD: Sara Holmberg.
DAGENS SJUKA: ingen?
DAGENS KRAM: jag kramade min pålle innan jag for från stallet :')
DAGENS PUSS: ponnyns mule ;)
DAGENS KÖP: tror inte jag köpt något
DAGENS GODIS: skummtomtar
DAGENS HUMÖR: fint!

Nu till stallet..

Nu ska jag alldeles strax gå ner och dra på mig stallkäder och bege mig till stallet där mina två fina små hjärtan väntar på mig :')
Kanske kan fixa några nya bilder på dom om det inte är så kallt ute, och om jag kommer ihåg kameran :)

ÄNTLIGEN!

Äntligen åkte den vilsna pingvinen i balettskor ur idol, nämligen Linnea! Vilket verkligen var på tiden!! :D
Hur hon fått namnet den vilsna pingvinen i balettskor, enligt mig ganska coolt smeknamn är därför att hon alltid påmint om en vilsen pingvin där hon hoppar runt på sceen, hon hade en pingu i håret för någon vecka sen, därav pingvin. Och hon hade balettskor idag, därav blev det den vilsna pingvinen i balettskor, låter som att det skulle kunna vara en barnbok..
Äntligen säger jag bara, äntligen! :)


Julpyntad blogg

Sådär ja, nu är bloggen julpyntad lagom till första advent. Blev jätte inspirerad av http://showjumper.blogg.se fina header, så försökte mig på något liknande och blev faktiskt rätt nöjd över resultatet. :)
Nu känns bloggen riktigt "julig" när man klickar sig in på den, hoppas även ni läsare tycker det.
Nu ska jag se idol, puss!

julstämmning på bloggen

Har precis "julpyntat" bloggen lite, har funderingar om jag ska göra en vintrigare/juligare header men isf blir det senare när jag sitter vid min egen dator där jag har alla redigeringsprogram och bilder. :)

Det luktar pepparkakor..

Det luktar pepparkakor inne i min systers lägenhet, inte så konstigt med tanke på att hon bakar det.
Kan man verkligen säga "bakar pepparkakor"? De lät ju hel knepigt, annars så.. designar man pepparkakorna? :D
Måste bege mig in till köket för att smaka lite pepparkaksdeg, jag erbjöd mig till och med att käka upp pepparkakorna som deg istället för att dom ska in i ugnen. Men det förslaget gick inte riktigt min mor och syster med på... :)
Ska även kika på vad för julklapp jag vill ha av mamma, inte lätt när de är svårt.
Igår hade vi en väldigt fin konversation som löd något såhär:

jag- har du beställt mobilen jag ville ha i julklapp?
hon- nej inte ännu, är du säker att de är en sådan du vill ha då?
jag- hmm.. har jag sagt att jag vill ha något annat i julklapp? (confused*)
hon- men vad gör den mobilen så bra då? :)
jag- den.. den är nyare än den jag har nu! :D
hon- ett halvår...
jag- faktiskt ett helt år!
hon- *skrattar*

Varför är det så svårt att veta vad man vill ha i julklapp? Även fast jag till och med gjort en önskelista *haha* så är det svårt, fast jag känner mig ganska 100 på att jag vill ha mobilen. :)
Jag hade 4 saker på önskelistan jag gärna ville ha, och det var följande:

* Sony ericsson xperia x8
* Skullcandy lowrider hörlurar
* GPA speed air hjälm
* En miljon, i pengar.

Dom 2 översta kan jag få uppfyllda, dvs. en xperia och skullcandy hörlurar. Lite svårare att få henne att gå med på en GPA hjälm eller någon miljon *blinkblink*, snarare omöjligt! ;)

Nä nu måste jag rääsa till köket och smaka pepparkaksdeg, innan den tar slut!
puss! :)



bilden hittade jag på google.

ett inlägg i bilder



- Såhär fint är det hemma utomhus en vinterkväll



- Såhär söt är min hund Milla när hon sover i min säng, som ett gosedjur. :)



- Såhär söt är min systershund Charlie när han leker med sin snögubbe. :)



- Idag fyller min halvsyster Emma 5 år, GRATTIS! :)

Och nu gör vi såhär, I think..

Ska gå och käka kvällsmat nu, samt komma ihåg att sticka en extra enhet insulin till kvällsdosen av novorapid (ingen av er som läser som inte har diabetes förstår ju något av de här, men de finns faktiskt diabetesfolk som läser min blogg. Och för dom kan det vara intressant :)
Dagen har spenderats i systerslägenhet, sovandes på en av hennes soffor. Eftersom mitt blodsocker fortfarande ligger så i obalans så mår jag inte alls bra, har ont i huvudet minst en gång om dagen, som just nu t.ex.
Kom iaf till henne kl 8 imorse när mamma började jobba, gick in och slog på en film och la mig i soffan. Och där somnade jag och vaknade 10.45 för att jag hade ställt klockan på det så jag inte skulle missa att käka lunch.
Min diabetessköterska från Sunderbyn ringde tidigare idag och vi kom överens om att jag ska höja alla mina måltidsdoser av novorapid en enhet och se om det blir bättre.
Kira & Carisma vilar just nu, är lika så kallt ute och när jag inte är helt 100 att orka motionera dom.
Nu ska jag käka, sen dejta sängen och alla kuddar och se lite blue water high! :)
Puss och godnatt :)


Tisdag, vilket betyder att det går bartenderskolan på tv3 kl 22,00 ikv!



Ska strax gå och duscha och käka kvällsmat, men först tänkte jag hinna med att blogga!

Dagen har bestått av filmtittande hos min syster, sådär lagom roligt att vakna med ett blodsocker på 17,4mmol/L eller så kanske inte..
Vi har sett oss genom några gilmore girls avsnitt, step up 2 the streets och halva never back down.
Känner mig inte alls i form, jävla blodsocker. Kan du inte jämnt ligga på 7-8mmol/L och hålla dig stabilt där?!
Är orkeslös, snurrig i huvudet och skakig, inte minsta roligt. Därför går jag och duschar nu, sen käkar jag och sen bäddar jag ner mig i sängen och ser bartenderskolan. Bartenderskolan, något av de bästa man kan se på tv! :)
Puss och godnatt :)

Both side of the story

Snör in en grym låt innan jag dejtar sängen och ser lite blue water high! :)
 We Are The In Crowd – Both Sides Of The Story


17,3 i blodsocker

17,3 i blodsocker = Josefin har ont i huvudet och mår skit, inte kul.


Ska alldeles strax stänga igen dumburken och gå och äta kvällsmat, sen har jag tänkt se lite blue water high.
För övrigt har mitt blodsocker legat på tok för högt hela helgen, vilket resulterar i att jag inte på långa vägar mår bra. Ont i huvudet, ont i muskler och är alldeles snurrig i huvudet. Inte så trevligt.
Har stuckit exta insulin till iprincip varje måltid för att det ska gå ner, men icket. Men när det väl har börjat gå ner, då är det alltid innan jag ska äta middag t.ex så när jag sen ätit middag går det ju upp igen.
Så min helg kan jag berätta att har inte vart allt för rolig, och jag mår inte bra nu heller så får se hur det blir med skolan imorgon. Helt ärligt struntar jag i om jag missar något, men jag vill verkligen få ordning på mitt blodsocker och få rätt insulindoser. För att må såhär, det är verkligen inte roligt.
Nu ska jag bara kika lite på olika diabetes sidor innan jag går och käkar, puss och godnatt :)


Träns

Jag kom på en väldigt intressant sak (enligt mig själv) när jag satt och såg ridsport på tvn efter middagen med mamma, nu ska ni få höra.

I norrland när det är hopptävling har väldigt många pullarträns på sina hästar, medans dom i söder och på tv nästan bara har aachenträns på sina hästar. Dom på tv rider ju å andra sidan ofta med lite "ovanligare bett" medans dom här uppe i norrland rider sina hästar/ponnyer på vanligt tränsbett, pessoa, hack eller pelham. (Eller, det är det man oftast ser här uppe iaf.)
Jag sa det till mamma också, att alla ryttare jag såg under hoppningen på tv hade aachenträns på sina hästar. Och helt ärligt, det är snyggare än pullarträns och säkert mycket bekvämare för hästen.
Kira vill ha ett brunt aachenträns som hon kan ha till sin hopputrustning, har hittat ett som ser fint och skönt ut.
Men har ni lagt märke till det, att i norrland så har dom flesta pullaträns medan dom i söder och på tv har aachenträns.


Hade glömt hur awesome min "summer playlist" på spotify var,
 tills nyss då jag kollade igenom den Summer 10'

Underbart med lite "nygammal" musik! :)


Nostalgi

The Script – If You Ever Come Back

The Script – Walk Away

The Script – Dead Man Walking

The Script – Talk You Down


Jag är beroende av låtarna, jag kan inte sluta lyssna på dom!

Dead man walking ligger i världsklass, har säkert hört den 30 gånger sen igår, jag lovar.

 


Memories..

Hittade mitt hästfotoalbum för någon dag sen, såhär ser det ut i den (bild 3,4 & 10 är från min systers)...






















- Bilderna på Quda är taget bara några dagar innan hon åkte 19/7-07 , helt galet hur jag saknar den ponnyn! <'3
- Den sista bilden, som är från min storasysters fotoalbum är lite rolig, jag ler varenda gång jag ser den.

"En blivande stjärna?" - framtiden är oförutspådd
"Lovande talang" - utan att ljuga, svar ja.
"Bra sits redan då!" - kanske inte på trähästen, haha. Men som jockey hade jag ju passat då ;)
"Vinnarskalle" - sitter i än idag.
"Hopponny, såklart hoppning" - hopponnyn står i stallet, 13 årigt flugskimmel sto, d-ponny, hoppad 130cm. Check!
"Tävlingsmänniska" - på sitt sätt ja, vi kan koppla ihop det med vinnarskalle. Utmana mig inte utan att veta vad du ger dig in på.

Och på den där bilden var jag typ 4 år, satt dagligen på trähästen som hade komplett utrustning. Och pokalen, ja den ser ni ju i handen, haha fast i själva verket är det en sprayflaska. Men man tager vad man haver ;)

kladdkaka



Bara för att lusta Er som inte har en kladdkaka ståendes i kylen! ;)
Haha, inte för att jag ens vet om den är god, jag blandade ju ner after eight i den.
Och i normalt fall kan jag inte svälja after eight, eller annan mintchoklad för de ger mig en bild i huvudet av att man blandar choklad och tandkräm.
Sådär, nu visste ni det!


Här ska det egentligen vara en rubrik


...

Här har alla the script fans ännu en låt att njuta över, The Script – Dead Man Walking

Just nu..

* Kollar jag hästannonser, för nöjets skull
* Lyssnar jag på låten The Script – Dead Man Walking
* Ska jag snart gå och käka middag


Jag älskar Er ♥




Godmorgon världen!

Snart vill Kira & Carisma ut i hagen, ser ut att vara jätte fint väder ute också så det är ju ett plus! :)



Bilden är tagen från sovrumsfönstret alldeles nyss.


Stora blogglistan 2010

1 - Hur länge har du bloggat? Den här bloggen har jag haft sedan September -08 om jag minns de rätt. Gjorde ett uppehåll här på bloggen någon månad förra året och bloggade under tiden på devote. Dock var inte devote min grej. Visst, jag hade ganska många läsare på den bloggen men det får dom flesta på devote eftersom de är jätte lätt att göra stor reklam om sin blogg där, men jag kände mig mer hemma på blogg.se

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Det vet jag helt ärligt inte eftersom jag inte läste så många bloggar då. Jag startade en egen blogg för att få skriva av mig och dela med mig av bilder och så vidare. Så någon speciel bild hade jag nog inte, mest en kul grej.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Ska jag var ärligt så ingen, jag bläddrade mest runt bland bloggar när jag började blogga för att få fler idér om hur folk gjorde sina header, kategorier osv.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Det gjorde jag faktiskt för någon dag sen, och på ett sätt ser man hur mycket man har utvecklats under dom här 2 åren jag haft bloggen på sättet man skriver inläggen. Kul att kunna se tillbaks på hur vardagen såg ut för 2år sen, för det är ju inte direkt så att man minns varje dag glasklart i huvudet.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag läser säkert 10-15 bloggar om dagen, men 4 bloggar som jag verkligen följer varje dag. Tre stycken ryttarbloggar och en blogg om en tjej som är året yngre än mig och även hon har diabetes.

 

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Som jag skrev ovan är 2 bloggar ryttarbloggar, en av dom är Lovisa Munter som är en 17 årig tjej som går medieprogrammet söder ut i Sverige.

I Lovisas blogg får man en stor inblick i livet hon lever, där det tydligt märks att ridsport och hockey är ett stort intresse. En väldigt välskriven blogg! hennes blogg hittar ni här http://lovicious.blogg.se

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. En bloggare som är väldigt olik mig, hmm.. självklart finns det fler än en bloggare som är olik mig. Men för att inte skriva så långt så tar jag Alexandra Nilsson (http://kissies.se) som ex. för hon och jag verkar resonera väldigt olikt om saker och ting då man kikar in på hennes blogg.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Som jag skrev tidigare gillar jag Lovisa Munters blogg. Men en till ryttar/tränings blogg jag gillar är Karin Warnmark. Hon verkar vara en väldigt målmedveten tjej som vet vad hon vill och inte ger sig i första taget.

På hennes blogg hittar man ett stort utbud av både ridsport, träning och kost, fotografering osv. 
Hon verkar väldigt ärlig om vad hon skriver, och även den bloggen är väldigt välskriven.
Karins blogg hittar ni här, http://warnmark.blogg.se

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? En blogg kan vara både positiv och negativ, det beror ju sjävklart på hur man skriver saker och ting i sin blogg. Jag försöker alltid att vara väldigt snäll då jag bloggar, jag skriver inte ut namn på personer om det skulle ha hänt någonting som gör mig besviken på dom t.ex. Jag omformar allt i det inlägget i så fall så att skulle dom personerna som gjort mig besviken läsa det skulle dom antagligen veta att det handlade om dom. För man tar inte åt sig av saker om man själv vet att det inte handlar om en själv, tar man åt sig av vad som står så är det uppenbarligen så man bär sig åt.

Jag får ofta positiv kritik för mina inlägg, för även jag är lite av en sådan som gillar att ha välskrivna inlägg som är lätt för dom utifrån som inte känner mig att kunna läsa och förstå.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Folk som känner mig tycker verkligen att jag är mig själv i bloggen, jag skulle inte vilja framstå som någon eller någonting som jag inte är. Bakom en dataskärm blir många kaxiga och beter sig annorlunda än vad dom skulle göra in real life. Men att inte kunna stå för vem du egentligen är på din blogg, varför då skapa en bild av någon du inte alls är?

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag har en väldigt balanserad gräns, det tog jag upp nyss upp i någon fråga ovan. Jag skriver inte om allt som händer i mitt liv, jag tänker på både mig själv och personer i min omgivning när jag bloggar.
Så ja, jag har hittat en ganska balanserad bloggnivå.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Saker jag aldrig bloggar om nämner jag väl inte nu? I så fall skulle jag ju just ha bloggat om det ;)

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Svårt att säga, men jag vill gärna dela med mig av min vardag, ridsport, bilder, tankar och så vidare. En fin kommentar eller två är alltid roligt att få. Men visst finns det ju omogna personer som kommenterar skit också, det förekommer nog på alla bloggar och svaret är lätt, avundsjuka.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Nej, det tror jag inte. Du får lättare en uppfattning om hur personen kan vara i verkligheten. Men du kan inte lära känna någon genom att läsa en blogg. Det är som att se idol t.ex. bara för att man ser programmet och läser sin favorit idols blogg betyder det ju inte att man känner den personen. Men, du får en inblick i hur dom lever och hur deras vardag ser ut. Men man kan inte lära känna en person genom att läsa den personens blogg.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Inte via bloggen just, dock vet jag folk som läser min blogg som jag träffat irl. Inte nu så att jag känner alla som läser min blogg eller så, mer så att man stött ihop på skolan, tävlingar eller liknande.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Det tror jag verkligen!

Det finns folk som verkligen inte kan stå för vem dom egentligen är i sin blogg, och det ser jag som något negativt. Jag vet folk som framstår som något annat i sin blogg än vad dom egentligen är, nu tänker jag inte nämna namn för det är inte något man gör.  Att vara kaxig bakom en dataskärm är inte till någon hjälp, det har jag själv sett personer som fått ångra att dom en gång vart. Vågar du inte ta saker öga mot öga med någon du inte tycker bra om, då sitt då inte och var kaxig vid en dator för en dag kan du måsta ta de öga mot öga.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej, ska jag vara ärlig så har jag inte det. Negativa kommentarer om min fina pålle får jag jämt och ständigt av vissa personer. Men eftersom dom inte vet någonting om min häst så ids jag inte lägga ner energi till att ta åt mig av det, dom är bara vilse och vet inte vad dom pratar om.

Och jag tror det fastnade något i deras huvud när jag skrev att om man inte kan uppföra sig på min blogg skaffar jag lösenordsskyddade inlägg. Men nej, varför ta åt sig av saker folk skriver som dom inte har med att göra? 

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar (kommrntarer)? Det här skrev jag också för ett tag sen, jag försöker alltid att vara väldigt snäll i det jag skriver och jag skulle inte nämna namn i inlägg om personer som gjort mig besviken eller liknande. Varför uppföra sig sämre än vad dom visar att dom kan?

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Jag ser inga nackdelar eftersom jag hittat en bra bloggbalans.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Det var en svår sak att svara på, det vet jag inte. Det är väl saker man ser då?

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Dom som känner för det.


Kiras nya foder

 

Det här fodret börjar Kira äta idag istället för Grov 125, vi ska testa och se om hon kan äta det här eller om hon blir för pigg av det, i så fall byter vi tillbaks till Grov. Såhär står det om aktiv pellets:

AKTIV Pellets har en hög halt av energi, fett och fibrer vilket ger en skonsam men effektiv energiomsättning. Fodret innehåller en påkostad samt välbalanserad mineral- och vitaminblandning som anpassats till svenskt grovfoder. E-vitamin och Selen är av delvis naturligt ursprung för att öka upptagningsförmågan.

Det röda sortimentet ges till vuxna hästar med högt energibehov såsom tävlingshästar, hästar som arbetar eller tränar hårt. Fodret har högt energiinnehåll samt vitaminer och spårämnen av hög kvalité.

AKTIV PELLETS

RÅVARUINNEHÅLL: Havre 30%, betfor 17%, korn 10%, vetekli 9%, vete 8%, vetefodermjöl 8%, havrekli 5% grönmjöl 4%, melass 3%, sojaolja 3%, mineral- och vitaminpremix 3%.

NÄRINGSINNEHÅLL/KG: Energi 11,5 MJ, Råprotein 11%,
Smb råprotein 80 g, Råfett 6%, Växttråd 10%, Vatten 12%, Aska 7%,
Kalcium 7 g, Fosfor 4 g, Magnesium 3 g, Koppar 40 mg, Koksalt 9 g.


20,3

Mitt blodsocker har legat rätt bra hela dagen för att vara mig, kanske för när jag var till Sunderbyn i Måndags kom vi fram till att vi skulle höja mitt långtidsverkande insulin en enhet på morgonen.
Har känt mig ganska nöjd med blodsockret idag, tills jag skulle käka kvällsmat och kollade och möttes med ett 20,3. Varför?


Shoe

Julissa SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Den här skönheten hittar ni hos nelly.com
jag är helt kär i skon, dock inte lika kär i den 11,5cm höga klacken.


Tyrant - OneRepublic

OneRepublic – Tyrant , ny favorit!


Ska försöka gå och bli lite närmare kompis med min mattebok, men om den vill komunicera på ett sådant språk så att jag förstår den, det vet jag inte om den har tänkt?


Vinter, på riktigt!

Imorse när jag vaknade och kollade på termometern visade den -23, mysigt.
Så idag åkte Kiras tjocka vintertäcke fram, och under det har hon sitt stalltäcke.
Det svarta trollet fick oxå på sitt ett vintertäcke, fast hon har så lång och lurvig päls så hon behöver då inget stalltäcke under för att slippa frysa. :)
Känns verkligen som att det är riktig vinter nu, för 2-2,5 veckor sedan var det precis någon minus och ingen snö alls. Nu däremot är det runt 30cm snö och -20 grader, riktig vinter!
Jag gillar vintern, fast ibland önskar jag att man bodde mer söderut så man hade lättare att kunna rida i ridhus när det är så här kallt flera dagar i rad. 2 ridhus i en kommun som alltid är upptagna och med en sådan sträcka så man måste transportera dit hästarna och inte kan skritta dit dom, mindre roligt.
Bjuder på varsin bild på mina pållar, peace!




The last song



Denna film har jag sett ikväll, valde till och med bort bartrenderskolan bara för att se den, och det ångrar jag inte.
Tror inte jag sett en såhär bra film på.. mycket länge? Helt sjukt hur dom lyckats få den så bra, absolut en ny favorit!
Visserligen grät jag mig igenom säkert 1/4 av filmen, tror helt ärligt att de är första gången jag gråtit när jag sett en film. Jag kände igen mig så väl i vissa delar av filmen, så det kanske spelade in i varför det blev så känslosamt? Lite av en "eye opener", sen att man hör sådan här Miley Cyrus – When I Look At You musik i bakgrunden när det blev sådär känslosamt gör väl inte saken bättre, då rinner de tårar efter kinderna.
Absolut en sevärd film för dom som inte sett den, den var galet fin!

Nu ska jag krypa ner under täcket och dejta min säng, puss och godnatt :)

The Script - Nothing



The Script – Nothing , helt underbart för öronen!


Skoldagen har flytit på finfint, har ju knappt gjort något annat än att sitta på facebook eller läst bloggar. Så idag var mediekunskapen uppskattad, väldigt chill!
Hade bara "föreläsning" 1 timme & 40min imorse, så det var ju rätt chill de med :)
Spec då allt hon berättade idag gick vi igenom i 9an, så ingenting var direkt nytt för min del. Men bra med en liten påminnelse :)
Har även vart till stallet och fixat till Kira, syster min hade redan mockat och fixat till Carisma.
Var alldeles för kallt för att gå ut och rida, kände verkligen inte för det och det hade nog inte min ponny heller gjort. Märks tydligt när Kira tycker att det är för kallt, för då blir hon "sur" när man går in med henne från hagen vid kl 17. Då trippar hon hela vägen in från hagen, studsar runt i sidleds, snurrar runt ett varv och sen kickar hon.
Absolut inge illa menat, men hon gör bara sådär när hon fryser har vi kommit på. Ändå går hon med ett ganska tjokt, nytt stalltäcke under ett vintertäcke. Fast hon kan inte få på sig sitt jätte tjocka vintertäcke redan, då fryser ju stackarn ihjäl när det är -20 ute.
Sitter just nu i systers lägenhet, ovanligt? huh.
Har sett hon försöka montera ihop en jätte stor garderob, väldigt roande kan jag då lova Er! :D
Ska strax bege mig hemåt och se film, frågan är bara hur jag ska lyckas hålla mig vaken och orka se både filmen och bartrenderskolan ikv, för en tisdag utan bartrenderskolan skulle nog kännas konstigt! Tur att jag har sovmorgon till 10 imrn..
Nåja, hur som haver, peace!

Mediekunskap

Har egentligen mediekunskap, men läraren lämnade mig helt själv i en sal med datorer och gick och såg film med dom andra.
Och mig skulle hon ge en uppgift, inte fick då jag någon.
Har lunch om 20min, sen ännu mer mediekunskap.


Nallebjörn



Inte riktigt, men nästan. För visst påminner min lilla hund om ett sådant lurivgt litet djur man kramade när mörkret smög sig inpå när man var liten, eller då man hörde konstiga ljud under sängen.

Ska gå och dejta min säng nu, tvn får väl hänga med på ett hörn den oxå.
Dagen börjades 05.20 då mobilen ringde och då var det bara att hoppa upp, göra sig färdig och käka och sedan fara till Sunderbyns sjukhus.
kl 08,00 - 09,30 var det ögonbottensfotografering, för er som inte vet vad det är så kan ni ju googla er fram till svaret. Fick nå droppar i ögonen så pupillen blev enorm, tacka vet jag att jag har mörk bruna ögon i vanligt fall för då la man inte märke till att pupillen var enorm, blev knappt någon färgskillnad i mina ögon.
Sen for jag och mamma ut på storheden en sväng för att fördriva lite tid.
Hittade inget direkt roligt, tänkte kolla om dom hade ormar på djurmagazinet men det hade dom ju såklart inte, bara för att jag ville kolla på dom.
Inte för jag vill ha en orm, absolut inte för sådana är jag rädd för! Men dom är rätt coola att kolla på, genom tjocka terrarium tack!
Var även in på elgiganten och kollade på mobiler, objektiv och ett wii. Bara så jag vet vad för något av det jag verkligen vill ha i julklapp. Kom då fram till att jag helst vill ha en sony ericsson xperia x10i av mobilerna jag kikat på. En sony ericsson w995 är inte heller så dum, men jag vill ha en xperia så är det bara.
Kollade även på objektiv, och sådana är ju.. billiga? tror det jag ville ha gick på 3.500:- med andra ord inte så billigt, men mina krav på ett objektiv är att den ska ha 70-300mm, annars vill jag inte ha något, haha vad snobbigt de där lät. Men de är för att det är det jag helst vill ha, vill inte ha något annat istället som inte når upp till vad jag vill ha. :)
Sen for vi tillbaks till Sunderbyn och käkade lunch och kl 13.00 var jag till min diabetessjuksköterska och kollade diabetesen. Mitt långtidssocker har börjat gå ner, känns bra att veta att de går ner och inte upp. Kan även tala om att jag hade växt 1cm och gått ner 1,5kg i vikt. Haha som att det ens skulle behövas? Dom tycker fortfarande att jag väger lite för lite till min längd. Jag nästan skrattade åt en kommentar jag fick "om man måste äta mycket för att man inte vill att blodsockret ska bli för lågt ökar man lätt i vikt." haha och min diabetessjuksköterska höll då även hon på att börja skratta för man såg ett leende. Jag lovar att det jag skulle äta som är "onyttigt" absolut inte skulle påverka vad jag väger. Haha det var så skrattretande så att de nästan inte var sant. :)
Nu ska jag dejta sängen, absolut. Har mediekunskap hela dagen imorgon och det är ju.. roligt? verkligen inte..
Puss och godnatt :)


Shine like a star


Godnatten..



Ska vara i Sunderbyn kl 08,00 imrn så ska dejta min säng och min 32" tv nu, puss och godnatt :)

Önskelista, gjort i ps..



* Kingsland tröja, 899:-
* GPA Speed air, 4.700:-
* Sony ericsson xperia x10 mini, 2.400:- ÅNGRAT MIG! En Sony ericsson xperia x10i white vill jag ha!!! :D
* Scullcandy hörlurar, ca. 399:-
* Objektiv, 70-300mm, ca. 3.500:-
* Pengar, gärna någon miljon ;)

Jag har inte så höga "krav", vet att objektivet skulle vara mammas första handsval att ge åt mig och mobilen skulle vara min systers. Hjälmen har jag önskat mig sedan jag gick 8an, haha. Fast enligt min mor och syster är den lagt i "glöm det" önskelistan sedan 2 år tillbaks, jag som vill ha en sådan :(

Shikira ♥











Åker till stallet..

Åker till stallet strax och motionerar litta vid medans syster motionerar Carisma.
Ska gå och dra på mig ridkläder, undra om det är för kallt för att ha tretorn stövlarna? hmm..

SOS - Treadstone

Funderar på att gå och dejta min säng nu, känns som att de skulle vara välbehövligt. Kanske jag ser lite John tucker must die nu då?
Btw, tur att världen inte bara består av folk som har skruvar löst i huvudet.
Tur att Terese inte är en av dom, riktigt schyst brud de där! :)


I feel like the DJ is my bodyguard



Min 32" platt-tv skriker på mig att den inte vill vara själv, dvd:n blir ledsen för den vill oxå vara med.
John Tucker must die? What happens in vegas?

From zero to hero

, sommar 2008 ->




Nu, höst 2010 ->


tillfälligt

Har bara en tillfällig header, ids inte göra någon mer "avancerad" nu, kanske ikväll. Bara för att påpeka de.

Helan och halvan, piff och puff?

Som jag lovade, så fotade jag pållarna när jag var till stallet. Smickrande att dom var på såå bra morgonhumör ;)
Även att Carisma står i boxen Kira stod i då Smokie åkte (hans gamla) och sedan flyttat tillbaks till sin egen men namntavlan hänger ännu kvar på den andra boxen. Så enligt skylten på boxen heter Carisma Shikira, inte så passande. :)











Teenage dream

Precis käkat frukost, för sådär.. 30min sen?
Ska strax gå ner och dra på mig stallkläder och åka till mina 2 fina små ponnysar, eller ja.. den ena är ju faktiskt ingen ponny :)
Kanske drar med kameran och fotar dom lite, peace!

it's a secret, I'm clairvoyant

Haha inte riktigt, fast jag brukar känna på mig sådana där saker ibland och ibland är det nästan läskigt när det blir så. Goodbye till Elin, heja Olle!


Ska jag vara ärlig?

Elin och Linnea hänger löst, Elin åker.


What if

Jason Derulo – What If

Linas fel att jag börjat lyssna på den! ;D

Efter skolan for jag förbi manhem en sväng, kändes ju en aning udda kan jag ju tala om!
Väntade på Lina tills hon slutade och så gick vi hem till henne och sen ner på stan och svamlade, grymt roligt att vara med henne för det var ett bra tag sen sist! :)
Ska snart dra till stallet och fixa åt Kira & Carisma. :)
Sen se idol, både Lina och jag är lika besvikna att vi inte befinner oss i Luleå ikv, de är ett som är säkert!

tapetserare

Drog till haparanda en sväng efter lunch med syster min, och hon tvingade med mig på ikea!
Tacken för att jag följde med in var att hon lovade mig kinamat, men fick betala? nähä, kan det ha varit jag?
Sen, snäll som jag är så har jag hjälpt henne att tapetsera i sin lägenhet. Vadå snäll lillasyster?
Vet att du kommer läsa det här syster yster och tacken för det här (och i allmänhet för att jag är så snäll) tycker jag ska komma på julafton, en vit xperia x10 mini, TPFH! ;)
Nu ska jag iaf käka, fast hon har inte mycket i sitt kylskåp för den som ville veta..
Sen vill jag hem! Peace!


Joshua Radin - Only you

Joshua Radin – Only You

Började 08,40 imorse, slutade 09,20 för dagen. Helt okej för mig!



Bild på Lillus (smeknamn å andra sidan, Lady Malita heter hon.)
Sen vi tävlade dressyr och vann, behöver jag säga att jag red hela programmet med nästan bara 8:or rätt igenom? ;D


Stop and stare

Duktigt Josefin, duktigt!
Jag städade mitt rum!
Så nu är det väldigt rent och fint! :)
Har även vart ut med min vovve ett tag, käkat och duschat.
Nu ska jag läsa lite i boken jag håller på läsa på svenskan.
What's been happened to me? When did I become so well-behaved?
Huh, it's kind of scary!


Secrets - OneRepublic

OneRepublic – Secrets

Hörde den där låten för första gången igår/idag (?) natt, och fastnade för den direkt!
Har sovmorgon på Onsdagar och börjar inte fören 10.00 , men för att ta mig in till Kalix (om jag nu inte ville åka buss och sitta på skolan från kl 8 tills det jag började) var jag tvungen att åka med mamma som började 06.50
kan ju tala om att jag var så trött så jag höll på somna i bilen.
For iaf till mormor och morfar och käkade frukost, och somnade på deras kökssoffa..
Grymt skönt att få sova 1timme & 40min extra!
Började som sagt kl 10, med svenska. Sen lunch, sen matte och för ovanlighetensskull räknade jag hela 23 tal på hela lektionen! Och alla var rätt, hallelujah moment!
Sista lektionen var engelska och då såg vi bara film, vilket påminde mig om hur trött jag egentligen var. Så där ett tag höll jag då på att somna..
Ska ta míg i kragen och städa mitt sk. rum. Huh, snarare garderob?
Egentligen är det inte så stökigt, men på något sätt är jag väldigt bra på att få en klädhög mitt på golvet.
Sen ska jag göra bort en uppgift vi fick idag på svenskan idag så vi inte behöver gå på vårn lektion imorgon. Eller ja, man fick gå och sitta i ett klassrum medans lärarn är på möte men man fick göra den hemma så nog tänker då jag göra den hemma istället för att sitta där.
Med andra ord har jag bara en lektion imorgon på morgonen, datakunskap. :)
Ska jag få mitt rum städat måste jag då gå och göra det nu. Eller ska jag göra som i ung och bortskämd och be mamma städa de kanske? ;)
Haha nä nu avrundar jag och går och städar mitt rum till garderob. Peace!



Som på hotellet vi bodde på förra veckan, så kan mitt rum alltid få se ut!

Fast å andra sidan, när det är städat är det ganska fint..


Snow

Börjar bege mig hemåt i snöstormen, sitter just nu på mammas jobb.
 Har på känn att jag kommer få gå dom där 250 metrarna upp för infarten, i sneakers.. med snö upp till knäna.
 (eftersom de har blåst och drivit.)
 Wonderful!


Lite tidsfördriv..



Börja lite smått förra veckan med att testa måla något med akvarellfärger.
När hade jag gjort det sist? i 9an?
Här har ni resultatet av vad jag än så länge åstadkommit med lite färg och en pensel, med tanke på att jag bara målat på den en kväll förra veckan innan jag begav mig till Umeå.
Har egentligen ganska mycket kvar, måste lägga i mer färg i ansiktet.
Nu felbedömer datorn målningens färg i verkligheten, för nästan all färg på bilden är mörkare irl.
När ansiktet fått mer färg ska det läggat i skuggor och linjer, lika så i håret och på jackan.
Haha och ja, jag ska fixa ögonbrynet som jag råkat dra färg på.
Men med tanke på att jag under ett 90210 avsnitt åstadkommit det där så är jag rätt nöjd.
Men som sagt är den inte färdig ännu.
Och som de flesta redan sett så är den Daniel Norberg från Idol 2010.
Folk som såg skissen av den såg direkt att det var han, och då hade jag ändå bara skissat konturerna och inga detaljer. :)


Always love

Nada Surf – Always Love

Sitter på en ny säng i systers lägenhet, den är inte ens uppaketerad.
Hon och mamma håller på att tapetsera, jag däremot tyckte att det passade bättre att chilla efter en jobbig skoldag, haha sant det där var då.
Hade ju bara mediekunskap hela dagen och där hade vi bara "föreläsning" från 8-10, sen lunch och efter lunch skulle jag bara se idol och skriva minst 350 ord om idol, reklam, sponsorer osv. Mitt blev dock x antal gånger mer än 350 ord. Ofta man ens kan få ihop någon vettig analys på 350 ord?
Det kändes som att den blev bra, men får väl se vad jag får för kritik/omdöme på den. När det handlar om mediekunskap är omdömet alltid roligt att få, haha.
Efter skolan drog jag till stallet och fixade till pållarna och sen jobbat och tjänat cash, underbart!
Nu håller jag iaf på att somna på den sk. sängen, fast jag delar den med massa påsar från Jysk. Fast just nu gör det mig inget alls, för jag är så trött så skulle jag blunda i 5 minuter skulle jag somna. Hur ska jag orka vara vaken till kl 23.00 så jag kan se hela bartrenderskolan? På något höger eller vänster ska det gå!
Min syster tycker btw att jag hade passat att vara med i ung & bortskämd, men det var väl lite till att ta i?
Haha visst, hon tycker att jag är bortskämd och det finns nog fler än henne också. Men jag kan faktiskt fixa min frukost själv och städa mitt rum. Så ung & bortskämd som visas på tv, riktigt så oansvarigt bortskämd är jag ju inte. :)
Tror seriöst jag ska sova någon minut, peace!


Hometown glory

Hörde nyss Adele - Hometown glory. Visste inte hur låten lät från början men när jag hade hört henne sjunga i.. 15-20 sek kunde jag direkt placera vart jag hört låten förut. I ett 90210 avsnitt och jag var tvungen och kolla på youtube om jag hade rätt, och visst var det så. Visste till och med vad avsnittet heter, love me or leave me 4/4.
Tror jag sett den första 90210 boxen ett par gånger ;) 


Mina öron dör..

Fick just en uppgift om att se fredagens Idol avsnitt och skriva om det sen, lät som en ganska bra skoluppgift enligt mig. Det finns dock en bakhake.. mina öron kommer ju hinna dö innan Olle ska sjunga, och han sjöng ju faktiskt sist. Så jag ska med andra ord måsta höra Weise (vilket jag precis gjorde) , Jay & pingvinen Linnea. How is this gonna end?
Just nu är de iaf reklam, kan dom verkligen inte klippa bort den när man ser på Idol's hemsida?
Sen ska jag tydligen se ung och bortskämd oxå.
Man bhr inte ens sitta och titta på Idol, bara att koppla i hörlurar och lyssna! :D
Peace!

Mediekunskap

Mediekunskap hela dagen (?), underbart!
Har typ inte ens börjat och vill hem redan.
Seriöst, mediekunskap är nog det tråkigast ämnet man kan ha?


I'll pick up the pieces and put them where they belong


in the cold November night

Som jag skrev igår, jag var rejält sugen att fara och motionera Kira idag från förmiddagen då vi vart lediga från skolan. Men när jag blev väckt 07,05 , hade gått ner för trappen och det första jag får höra är
-"de är -18 grader ute, bara så du vet." 
Då försvann den där längtan att fara till stallet och rida i snön, och inte har jag ridit idag heller för den delen, haha.
Tyckte att det var på tok för kallt för att rida, man måste ju hinna vänja sig vid kylan ;) 
Har bara vart dit och tagit in pållarna, mockat och fixat allt vanligt :)
Ska börja dra mig hemåt nu, sitter i systers nya lägenhet där hon och mamma hållt på att tapetsera.
Peace!


Don't look back in anger - Daniel Norberg

Daniel Norberg – Don't Look Back In Anger

De finaste på hela idol skivan, annat går verkligen inte att säga!

Nu har jag planer på att gå och dejta min säng, min 32" platt tv och en film.
Känns otroligt skönt att vi är lediga imorgon, inget att klaga på.
Kanske far och motionerar Kira från förmiddagen imorgon om det är bra väder osv, får se imorgon :)
Puss och godnatt!

a sweet little princess jumps around and around

Sitter och kollar igenom filmer på Kira från i sommras,
Hittade även några bilder som är tagna ur filmen, därav kvallan på dom (ja, ni ska få se)
haha hon är så söt, hon blir så sjukt taggad när hon får hoppa så i vissa lägen ser hon nästan lite halv galen ut.



 


Wonderchild

Fick just lite dåligt samvete..
..jag bad min hund gå ut från rummet där jag sitter, och hon var jätte söt för hon öppnade den halv stängda dörren med nosen och stack in huvudet och tittade på mig.
- Nej Milla, gå härifrån du är blöt..
*Milla ser vääääldigt söt ut*
- Nej du får inte, gå och sov i mitt rum istället..
*Milla ser ännu sötare ut och lite ledsen*
Sen backar hon ut från dörröppningen och går till mitt rum.

Haha vad dum jag känner mig som skickade iväg henne, hon var ju så söt! ♥


We're smiling but we're close to tears

Orkade inte blogga igår, eller jag började men gav upp när jag skulle käka och sen glömde jag bort de. Så bloggar om gårdagen nu idag istället! :)

Lördag: Började jag morgonen med att dra till stallet och motionera Kira i all snö, vilket både jag och min ponnu uppskattade! Hon var som en.. 6årig ungponny med massa bus? Vårkänslor, hmpf.. vinterkänslor!

Hon hoppade upp och ner och i sidleds. Och cavalettiblock, sådana är väääääldigt farliga enligt Kira när det ligger lite snö på dom utanför ridbanan. ;)
Sen for jag och mamma och travade dom efter infarten, hon hade Carisma. Dom skulle trava först och vi några meter efter men det tyckte inte Kira att vi skulle så när jag bad henne stå stilla studsade upp och ner och små reste på sig. Så när vi skulle trava tyckte hon att man kan galoppera istället så hon fick studsa runt bakom Carisma hela vägen upp. Tog jag i henne och sa att vi skulle trava, då sparkade de bakut så de var ingen idé att disskutera det med henne, då blir hon bara tjurigare ;)
Hon var iaf som en gunghäst att sitta på, det gik inte fort när hon galopperade, de mest gungade lite. :)

Sen efter lunch for vi en sväng till systerslägenhet och målade, eller jag satt på golvet med en dator i knäet ;)
Sen hem och käka middag och sen drog jag till Ammi och spenderade kvällen där. Vi hann baka kladdkaka, som verkligen levde upp till namnet kladdkaka! Sen busa vi med deras valp, haha den är grym! Den käkade inte i någon annan än mig och Ammi, men på oss hängde den minsann i sockarna, käkade på byxorna och bet i tröjan.
Men söt är den då! :)
Sen kollade vi film, how to make love to a woman. Kan inte säga om den var bra eller dålig för vi gav upp filmtittandet och kollade massa roliga loggar på fb istället, haha vilket var mycket roligare! :D
Begav mig hem när syster for från sin lägenhet och då var vi ut med hundarna en sväng. Milla har blivit alldeles galen när det kommit snö! För som hon lekte igår ute i all snö, så har jag aldrig sett henne förut och vi har endå haft henne i .. 3-4år?

Ska iaf dra till stallet nu, puss!


Olle Hedberg!

JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D


Jag ler mot vinden

Äntligen hemma i Kalix, känns helt otroligt mega bra!

Jag har hållt mitt löfte, jag har inte sett Idol ikväll.
Jag tänkte se (eller heter de kanske höra?) Olle,
men jag satt vid datorn med musik på i mina kosslurar
så jag glömde bort de, ooops..
Röstade iaf på han när jag var ner och käkade, det får räcka?


Åker han ut ikväll har stor del av svenska folket fel på hörseln,
jag menar, hur kan man ens tycka att ex. Linnea och Geir är bra?
Linnea kan man absolut inte se på när hon sjunger, hon strutsar
ju runt som en vilsen pingvin i högklackat på ett köpcenter, det går inte ihop.
Geir är för gammal för titeln "Idol 2010" han passar i melodifestivalen,
inte i ett fullsatt scandinavium där IDOL 2010 ska utses, inte melodifestivalen.
Inge illa menat, men han är för gammal för den titeln.

Åker Olle ut kommer jag inte se Idol 2010 något mer, möjligtvis finalen.
Men kan verkligen de svenska folket ha så fel på hörseln så dom skickar hem
Olle redan? Det återstår att se, men i så fall blir jag chockad.
Hallelujah, where's the music going?


Önskelista



- Xperia x10 mini white




- Scullcandy hörlurar (sådana som dom på bilden)


- Kingsland tröja (som den på bilden)




Swarovski pannband (som det på bilden eller i blå/guld = Sverige)

Missing you

I'm missing you, i want to go home


Tänk att kunna tänka så som vissa tänker...

Tänk att vara tankeläsare, lite grymt de skulle vara! Tänk att alltid kunna veta vad andra tänker, tänk vad grymt om man skulle ha ett prov man inte pluggat till och så skulle man kunna läsa någons tankar så man klarar provet galant, lite grymt de skulle vara!
Tänk att kunna få veta saker man så gärna skulle vilja veta men inte kan fråga någon om, då kan man få veta dom i alla fall.
Finns nog stunder det skulle vara uppskattat att vara tankeläsare, men finns säkert stunder då man önskar att man inte var det (nu menar jag ju då ifall man verkligen kan läsa andras tankar.) Skulle vara riktigt roligt att kunna läsa andras tankar, haha fast å andra sidan vet jag inte till vilken nytta, om det ens finns någon?


For your entertainment

Kom precis tillbaks till hotellet efter några timmars shopping! :)

Nu håller vi på att kolla vart vi ska käka middag, enligt mig ska vi då käka ching chong mat!

Peace!


Godmorgon Umeå!

Har precis vart och käkat hotellfrukost, de är nå "konstigt" med sådan frukost, de är alltid lika gott!
Kanske för att man slipper göra den själv, eller kanske för att man slipper städa undan allt sen?
Ska snart dra en sväng till systers tomma lägenhet å besiktiga den, sen på Pegasus hästshop! Kmr nog få kämpa med att hålla hårt i pengarna där inne, jag som vet vad Kira så gärna vill ha (a) eller så är det kanske jag som vill ha de? ;) Sen ska jag väl hinna med att käka lunch någonstans och sen blir det stan! :) Puss!


förvånad

Blir lite halv förvånad varje gång jag kollar snabbt mot sängen och ser Milla ligga där (min hund, ni vet) fast i själva verket är det bara jackans ludd på huvan. Jag tror jag börjar vara trött?


You're amazing, just the way you are

Chillar på hotelltummet, eller just ja.. har nog glömt bort att säga att jag just nu befinner mig i Umeå? Rätt chill att bo på hotell iaf, spec med trådlöst internet, helt gratis på hela hotellet. Sen att få käka hotellfrukost är ju rätt nice de med, brukar ju vara ganska gott ;) Och ännu ett plus, ligger en massa affärer (så som hm, gina osv) precis då man kommer ut från hotellet. Nice eller vadå? ;D
För stunden gör jag inget spec, har precis käkat lite och fixat så de internet fungerar. Har även hunnit käka på Frasse då vi kom hit, vilket inte var de godaste man kunde göra men de duger, bara jag slipper käka de på någe tag :) Har även cruisat runt på stan ett tag, eller tja.. borde väl heta virrat runt? Så går de syster yster när man ska följa Eniros vägbeskrivning, jag var mycket bättre än den vägbeskrivningen! Right? Jag gissade mig ju fram och det blev ju rätt ;)
Kan snöra in någon bild på hotellet, bara för att reta er lite. ;) Puss!









Everytime I touch that track it turns into gold

Bara för att vara ute lite i tid, och inte någon minut innan klockan slår 22.00 så bloggar jag nu.
Har inte lust att missa ngt av bartrenderskolan, för det är verkligen ett måste att se på tisdagar, så det tycker jag att ni borde se om ni inte redan gör de! :)
Puss!



Lovicious




Jag är med och tävla om en valfri ridhjälm från GPA, JW eller Charles Owen hos Lovisa Munter.
Hennes blogg och tävlingen hittar ni här, http://lovicious.blogg.se/2010/november/novembertavlingen.html#comment :)


We r who we r

Ke$ha – We R Who We R


Hot and dangerous
If you’re one of us, then roll with us
‘Cause we make the hipsters fall in love
And we’ve got hot-pants on enough
And yes of course because we’re running this town just like a club
And no, you don’t wanna mess with us
Got Jesus on my necklace

I’ve got that glitter on my eyes
Stockings ripped all up the side
Looking sick and sexy-fied
So let’s go-o-o (Let’s go!)

CHORUS:
Tonight we’re going hard
Just like the world is ours
We’re tearin’ it apart
You know we’re superstars
We are who we are!

We’re dancing like we’re dumb
Our bodies go numb
We’ll be forever young
You know we’re superstars
We are who we are!

DJ turn it up
It’s about damn time to live it up
I’m so sick of being so serious
It’s making my brain delirious!
http://www.elyricsworld.com/we_r_who_we_r_lyrics_ke$ha.html

I’m just talkin’ truth
I’m telling you ’bout the s— we do
We’re sellin’ our clothes, sleepin’ in cars
Dressin’ it down, hittin’ on dudes (HARD!)

I’ve got that glitter on my eyes
Stockings ripped all up the side
Looking sick and sexy-fied
So let’s go-o-o (Let’s go!)

[CHORUS]

DJ turn it up
DJ turn it up
DJ turn it up
DJ turn it up

Tonight we’re going hard
Just like the world is ours
We’re tearin’ it apart
You know we’re superstars
We are who we are!

We’re dancing like we’re dumb
Our bodies go numb
We’ll be forever young
You know we’re superstars
We are who we are!

OW!