Idolkväll

Är det bara jag som inte gillar Idol André? Han verkar fjantig, haha. Han gör jätte fula/konstiga miner och hans röst låter föööör speciell för att jag ska gilla den. Men alla andra verkar gilla han, så han kommer ju gå vidare hur som helst. Snälla, snälla, ge Tony ett wildcard...


Kan de bli vinter nu?




Bara jackan som saknas, det övriga har jag. Jackan har funnits på Stadium men sist jag var in fanns den inte. Besviken. Jag skulle kunna ta den lika gärna som en Canada Goose jacka. Hej å hå, skänk mig 2500:- jag är för snål. Kom just på att jag har en 8848 jacka för samma pris i garderoben, hade glömt bort den. haha.



den är MYCKET snyggare irl, bilden gör det inte alls rättvist!

Världens finaste


På tal om Idol..



Sjunga kan han, men jag kan inte se på han när han sjunger för då tycker jag att han är sämre än vad han egentligen är.



Att hon kan sjunga kan ju ingen missat, och sjukt grym för att bara vara 15år. Förvånar mig inet om hon vinner, gör mig inget så länge Tony kommer som sämst 5a för då kommer han lika få skivkontrakt. Har ju aldrig gått bra för 1an ur Idol. Jay t.ex som dom hurrade så över, har inte sett han eller hört han sen han var med i Idol. Så egentligen ska man ju se till att inte bli 1a om man nu inte är jätte brydd om titéln Idol 2011, hahaha.



Moa är bara bra när hon sjunger sin egna låt, Grenade var ganska okej den med. Men i övrigt tycker jag inte hon är så bra som alla andra verkar tycka.



Andé är ju redan en favorit hos dom 14-åriga brudarna, sjunga kan han ju men han har så otroligt speciell röst och jag har ofta svårt för det. Åkte Sebastian Krantz ut i kvalet förra året så kommer nog den här åka ut snart, om jag ska vara ärlig. Dom är ju kopior av varandra. Se själv ->



Se, dom är ju typ kopior av varandra..

Mitt tyckte om övriga deltagare får ni sen, för egentligen har jag estetiskt kommunikation nu..

Tony Weseth





Får inte han ett wildcard slutar jag nog se Idol för i år, men det borde han få för han kan sjunga och juryn har tyckt om han enda fram tills igår och det var ju enbart för hans låtval dom kritiserade han. Jag lovade ju att han var en top 10 redan fråns han audition, och det står jag fast vid.

creepy

Jag fick världens konstigaste känsla nyss, och hoppas verkligen att jag innerligen har fel för jag kan inte be om skjuts nu. Fyfan, jag kommer inte kunna somna..


Down for whatever

Kelly Rowland – Down For Whatever, NY,NY,NY!

Dagen har jag spenderat med min syster i Luleå,
eller först har jag vart till Sunderbyn på återbesök för diabetesen. Och det roliga är fortfarande att se om jag växt nå, haha. Som att det inte skulle vara nog? Jag var iaf 173,3cm så med andra ord hade jag vuxit ynka 3mm. Fast.. på 3 månader kanske det inte är så bara? Det räcker, jag har nått 173cm och det har vart "drömmen" gällande hur lång jag velat vara sen jag var liten.

På tal om Luleå, jag har käkat kyckligsallad till lunch och ost/skinksallad till middag, börjar vara smått less på det nu. Och inte så att jag direkt gör det med mening för jag väger till och med för lite jämfört med hur lång jag är. Jag kan äta vad som helst och det skulle inte märkas, så inte för den delen. Men kyckligsallad från Sunderbyn är galet gott, och till middag skulle jag egentligen äta spagetti och köttfärssås men klockan hann bli så mycket så sprang in på Druggen och skulle köpa en matlåda, och det var det enda som såg gott ut. Haha.

Nu sitter jag och diskuterar utlandssresor med min syster, facebook konversation från min logg: 
"tror jag ska blinka åt min syster och se söt ut och säga att jag vill åka utomlands i vinter.:)"
"Det är inte omöjligt nu! :)"
"Åh, score! jag är ju bra på de här ;)"

Chockad? Lite smått. Jag har världens bästa storasyster!

Svar på kommentar

"När är kira född?"

Svar: alltså, är det svårt att skriva sitt namn eller? Hon är född -97 enligt papper, dock är hon ju importerad och både veterinär och hovslagare tror hon är yngre.

Jag gråter bara i regnet

  • Käka middag.
  • Åka till stallet, ta in pållarna & fixa stallsysslor (vilodag, regn/blåst).
  • Hemligt uppdrag med syster och mamma.
  • Plugga matte.
  • Se idol.
  • Duscha, käka, godnatt?


Ron Pope - Save me



Äntligen, min sista lektion för dagen är över, hurra!
Nu ska jag promenixa hem, och det spöregnar ute. Tur jag lärde mig sist det regnade och jag var tvungen att gå hem att det kan vara bra att ha ett paraply i väskan, nu slipper jag bli dyngsur. Nä, nu ska jag dra, orkar inte sitta här nå mer. Puss!

Who does it rain

Jag brukar inte beklaga mig över vädret. Men alltså, kan det sluta regna någon jävla gång?!


You can close your eyes to things you don't wanna see, but you can't close your heart to things you don't wanna feel



Igår var det prick 1 år sen Smokie flyttade hundra mil bort, lilla gubben <3

Är nog bland det dummaste jag gjort i hästväg, att jag inte sa till mamma att jag ville ha kvar han trots allt och att vi skulle tagit bort hans annons. Till och med mamma tänkte göra det men lät den ligga kvar, för hon trodde väl som jag, att ingen skulle viöja köpa han i första taget. Men jag vet, jag vet att han har det bra hos sin "nya" ägare. För ville man köpa han efter hur han betedde sig när hon provred kan man inte annat än tycka om hästen, då pratar vi om kärlek vid första ögonkastet, precis som det var för mig med Kira. Det spelade ingen roll hur hästen gick när man provred, jag visste att det var hon jag ville ha och jag ångrar ingenting. Jag saknar mitt spöke. Lilla, knäppa, älskade Spookie..

Hold me closer tiny dancer

Kom hem från stallet för ett tag sen, fixat alla stallsysslor och ridit Kira. Orkade aldrig byta bett på hennes hoppträns så red med ett rakt med fasta D-ringar. Hon går riktigt bra på raka bett, har ett rakt äppelbett på dressyrtränset också. Fick även använda hennes nya skrittäcke för första gången eftersom det blåste så kallt ute, satt riktigt bra för att knappt ha kostat något (visserligen var de ju på rea men ändå.)

Efter att hon var framskrittad i 10-15min travade jag igång henne så hon skulle få igång musklerna, blev volt arb. växlar med 8-volter. Sen fick hon en paus och jag passade på att rida lite öppna med henne och när det kändes som att dom satt och hon var avslappnad körde vi lite travjobb igen och sen avslutade jag när hon kändes lugn och gick lång låg i formen. Hon kändes väldigt sammarbetsvillig och fin, så jag är nöjd! :)

Käka middag och åka till stallet

Kom hem från skolan för en stund sen och nu ska jag snart äta och sen fara till stallet, tänkte ev. dressyra/ rida markarbete med Kira. Tror jag lägger galoppjobbet åt sidan idag i så fall och fokuserar på att hon ska kännas lugn och avslappnad, vet att jag kommer få börja disskutera det hela annars och då kommer vi komma på kant och ridpasset kommer kännas uselt även om det gått bra innan galoppen. Dumt att "förstöra" hela passet med något man kan låta bli just för dagen. Tror även jag ska rida henne med pessoa och delta, för jag vet att hon kommer vara jätte pigg och det är endast då jag använt det några gånger i sommras.

Jag behöver egentligen inte rida Kira med pessoa, jag gör det enbart då hon vilat lite längre och är så pigg så hon studdsar upp, ner och i sidleds och faktiskt är het. Jag kan rida ut och galopper henne barbacka i skogen med gummibett utan problem när hon gått några pass innan. Men när hon vilat blir hon jätte het, och för att underlätta och slippa stressen från hennes sida har jag ett lite skarpare bett. Jag rider med det kanske 3 dagar i rad, sen behövs det inget mer. Dock använder jag delta när jag har pessoa, vilket många inte har. Sen har jag en rem under hakan på henne så att skänklarna från bettet inte kan ligga och trycka och klämma henne vid munnen, och det har jag aldrig sett någon övrig ponnyryttare ha. Och en annan väldigt viktig sak, jag vet hur bettet fungerar och vad det ger för signaler och rider med väldigt, väldigt mjuka händer vilket spelar stor roll i vilken effekt bettet får.

Nu ska jag äta, svälter snart ihjäl. Puss!


Bild sen Maj/Juni 2010

you beat me in my own game



Eftersom det är måndag är det en lugn skoldag, skönt!
Nästan som en extra helgdag, inget jag klagar över.
Har precis duschat och fixat mig färdig och nu ska jag kolla lägenheter, as usual.


mounths and days

Ikväll är en sådan kväll jag verkligen önskat att jag var 18, eller iaf bytt ort och bott i Umeå. Som tröst upptäckte jag iaf att jag fyller 18 på en fredag, kan det bli bättre? 7 mounths and 3 days to go...

Dag 2 & 3

Totalt glömt bort den där "30 dagar" listan, så ni får helt enkelt dag 2 & 3 på en gång.

Dag 02 – Min dag

Jag vaknade 08.40, käkade frukost och drog till stallet. Sen hem och käka lunch och fixa mig och sen har jag vart ute i några timmar, och kallt har de vart! Sen promenerat hem och käkat middag och nu sitter jag här och .. vad gör jag? Skriver det här? Och så ser jag Blue water high. Nöjd?

Dag 03 – Mina föräldrar

Min mamma heter Monica, är världens bästa mamma och jag kan prata med henne om iprincip vad som helst om jag känner för det, vi är med andra ord rätt tajt. Varför tror jag har lite med ridningen att göra, hon har alltid funnits där från första början och sponsrat mig med både ponnyer, utrustning i mängder och alla diverse kostnader som tillkommer när man har egen häst. Hon har hjälpt mig från totalt nybörjare till den jag är idag, 11år senare. Utan henne hade jag knappast lega på den nivån jag gör idag, både ridmässigt och kunskapsmässigt inom ridning/hästhållning. Hon är helt enkelt värd mer än jag någonsin kommer kunna tacka henne med. Jag bor endast med mamma och min hund i en lägenhet, har inte bott hos pappa sen jag var 5år. Många rukar ofta få som första uppfattning om mig som att jag är jätte bortskämd, vilket jag inte är för jag kan på långa vägar inte peka och få allt jag vill. Men eftersom jag och mamma är så pass tajt och min syster inte bor hemma längre blir det nog ofta att jag kanske uppfattas så fast jag inte är det. I'm just well loved.

Min pappa heter Janne och honom är jag inte lika tajt med som med mamma, varför? Ska jag vara ärlig, jag kände mig undanskuffad när man skaffade ny familj. Inte så jag är arg eller något på han, men jag kände mig bortvald. Det gör jag än idag, min syster har mycket bättre kontakt med han än vad jag har och det kan ibland träffa punkter då jag bara säger "jag bryr mig inte, varför skulle jag bry mig mer än den andra hälften?" Jag kan helt enkelt ignorera känslorna av att jag egentligen önskar att jag var lika tajt med han som jag är med mamma. Jag har inbillat mig nog mycket att jag inte bryr mig så nu gör jag det knappt heller. Säger jag att han äger Kalix däck och cykel vet nog många vem han är. Han är iaf världens bästa pappa, även om han kanske inte alltid visar det. Det enda minnerna jag har med honom som jag minns glasklart om jag ska vara helt ärlig är när jag var pytteliten och det var snö ute och jag åkte i snöräven när han skulle skotta och jag hade skor med snögubbar på. När jag var på semester med han, min syster och min låtsasmamma till Köping/Stockholm. Och i Julas när jag fick åka i hans sprillans nya Nissan dagen innan julafton på kvällen till hans jobb en sväng då han skulle och hämta något och sen skjutsa hem mig till mamma efter jag vart och hälsar på hos dom och gett min lillasyster hennes julklapp som var lika hög som hon själv och hon lös som en sol när hon öppnade paketet. När jag skulle fara och tog på mig jackan la hon sig på golvet och höll fast mitt ben och sa att jag inte fick åka, hon är för söt! Jag är måttligt förälskad i hans bilar, så skulle ni mot förmodan undra vart mitt "den där bilen var snygg!" kommer ifrån har jag nog ärvt det av han. ;)  Men som sagt, han är världens bästa han med!

Talking about me behind my back? that means my life is obviously more intresting than yours.

Kunde man vinna pris i att få kommentarer från folk som är nyfiken skulle nog min blogg vinna. Men å andra sidan, rätt gulligt. Men vet ni vad som är gulligare? Om ni skulle våga skriva Ert namn, men ni verkar ju inte vara tuff nog. :) Vet du att det är dig jag syftar på (om du skrivit en kommentar idag) så kan du ju ev. få "svaret" via facebook för det har du ju. Intressant att se om jag gissat rätt på person. Säger siffran 24 dig något? ;)


Jag har haft lila hårfärg på huvudet..

Var till Ammi en sväng igårkväll och fick håret färgat, inte det lättaste att göra när man har blont. Fick världens chock när hon helt plötsligt säger "färgen som kommer ur flaskan är lila, och inte så lite lila heller." Och nej, hon skämtade inte - den var verkligen lila. Dock blev inte resultatet i närheten, vilket var väldigt tur! Hade inte gått ut om håret blivit lila. Det är fortfarande blont, färgen (toning om jag nu ska vara mer exakt) var wella colour fresh 0/6, silver violett (och den luktade precis som sådana där hårda, lila godisar som smakar viol.) Blev inte så stor skillnad men det var inte meningen, jag ville bara ha en kallare ton på det blonda då jag inte tycker varma blonda toner är lika snyggt som kalla. Det blev bra iaf.

Nu har jag precis kommit hem från stallet och ska snart käka lunch och sen fixa mig, vad dagen erbjuder står ännu lite oklart. Puss!

60 minutes

  1. Käka
  2. Duscha
  3. Fixa mig

Bäst jag sätter lite fart


keep on moving around, you got me just like that

Ska strax åka till stallet och mocka och fixa åt pållarna, är ju inte allt för ovanligt att det regnar ute så dom kommer få vila även idag. För den delen har dom vilat hela veckan när det vart äckel väder och jag vart sjuk. Ska även försöka hinna springa in på klippservice och ordna en grej, vad får ni ev. veta sen om det blir av. Peace! :)

Dag 01 – Om mig

 

Som alla redan räknat ut heter jag Josefin Strömberg, Emma i mellannamn som även min lillasyster (halvsyster) 
heter i förnamn. Jag är född i April -94, 173cm lång och drar xs/s på tröjor och xxs/xs (alt. 25/34") på jeans. Jag har bruna ögon, är blond vilket är min riktiga hårfärg men har prövat ha det mesta.

Som person är jag väldigt lätt att ha att göra med om jag nu inte har en anledning till att inte gilla dig, jag dömmer aldrig folk efter andras uppfattning utan skaffar mig en egen. Jag är spontan och föredrar impulsidér. Skulle jag beskriva mig med tre ord utöver det jag redan sagt skulle det vara ärlig, snäll och bra humor.
Jag kan vara väldigt envis (rätt sällan dock och aldrig i fel syfte) vilket jag ser som en possitiv egenskap som man kan dra nytta av om man har mål man vill nå. Folk som känner både mamma och pappa säger att jag är mest lik mamma både utseendemässigt och personlighet medans min äldre syster är mer lik pappa på båda sätten.

Som ni också vet har jag två hästar men rider mest Kira då jag inte hinner ta hand om två hästar när jag går skola så Carisma brukar mamma ta hand om och motionera och så rider jag henne dagar jag hinner och har ork. I November är det 11år sen jag började rida så jag har hållt på ett rätt bra tag, har haft egena ponnyer i flera år nu och ridit dagligen för utbildad instruktör eftersom mamma gått RIK:0 och som ung tävlat och har haft (har? jag och min syster lekte nämligen med dom när vi varsmå som dom blev lite misshandlade, haha.) en drös blå/gula rosetter. Jag har även en hund, en Tibetansk terrier med en oändligt lång stamtavla. Latisch Emilia heter hon egentligen, men för oss vanligt folk duger Milla och Råttan rätt bra. Hennes föräldrar är rätt kända, speciellt hennes pappa.

Jag går första året på estetiskaprogrammet bild och formgivning i Kalix men hade helst gått på John Bauer i Umeå där jag kom in. Jag vill gå ut gymnasiet med bra betyg och kunna läsa vidare på psykologprogrammet med inriktning idrott via Umeåuniversitet och det är höga antagningspoäng, 21.60 var det i år. Vilket motvarar iprincip mvg i alla kurser hela gymnasiet igenom + meritpoäng på det för lite plus i kanten. Utöver det vill jag jobba som bartender på sidan om ibland.


Kör på en sådan där lista..

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min dag
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina intressen
Dag 05 – Mina syskon
Dag 06 – Om tio år
Dag 07 – Något jag vill ha
Dag 08 – Mina smeknamn
Dag 09 – Hit vill jag resa
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Det här åt jag idag
Dag 12 – Hiss & Diss
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad är kärlek?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här ogillar jag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Ett annat ögonblick
Dag 21 – Den här månaden
Dag 22 – Något du inte visste
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Något jag inte klarar mig utan
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – En låt som gör mig glad
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Roller coaster through the atmosphere, I'm drowning in this starry serenade



Smått beroende av den här Jason Derulo – Fight For You, den var riktigt bra!
Har brottas med matteboken någon timme men gav upp när jag inte vann nå mer. Men nu kör vi en ny rond, wish me luck!

Now you're in New York, These streets will make you feel brand new, Big lights will inspire you



Funderar vad jag ska käka till lunch innan jag drar till skolan en sväng för att ha estetisk kommunikation. Ute spöregnar det så trots att jag bor sådär 800m ifrån skolan eller något så tänker jag flörta till mig skjuts, gå i spöregn är ju ingen hitt. Sen skulle jag behöva hälsa på SYV:en en sväng då hon ringde mig 3ggr förra veckan och jag inte kunde svara någon av dom. Så kanske, men jag säger bara kanske, har hon kollat upp allt det hon sa att hon skulle. Eller har jag för höga förväntningar nu? Ska jag förvänta mig en "Ööhmm.. jaa.." konversation då man lika inte kan få svar på det man undrar? Får börja avrunda om jag ska hinna, puss!

Update: Lektionen var inställd och jag är glad att jag kollade mitt schema på rexnet innan jag drog hemifrån så jag inte fick veta det fören jag var på skolan. Med andra ord ingen skola idag. Vad ska jag nu hitta på. Räkna matte?

Written in the stars

Just nu sitter jag och räknar matte, går riktigt bra fast klockan är 22.47. Matte i all ära, allt övrigt man kan tänkas plugga som man bara behöver läsa kan man göra vilken tid som helst på dygnet och det blir ingen skillnad på hur lätt/svårt det känns. Men jag trodde inte att jag skulle vara lika kvick i huvudet gällande matte den här tiden, men det var jag visst. Innan jag dejtar kuddarna ska jag kolla lägenheter. Måste fortsätta nu, peace!

Don't go breaking my heart



Agnes – Don't Go Breaking My Heart

Den här har släppts idag, så med andra ord är jag väldigt snabbt ute med att tala om det för Er.


Önskelista













Jag vill ha, mamma? pappa? Snälla.. :')


Only you can give me that feeling

 

Jag vill ha sommar igen, helst nyss. Usch för regn, usch för mörker, usch för minusgrader. Nu ska jag gå ut med min hund, jag vill inte, det är jätte mörkt. Jag kommer dö..

Update: Jag dog inte, men nästan. Kom en människa och gick med en rottweiler en bit bort och eftersom både jag och Milla är mörkrädd tyckte vi att vi promenerat färdigt och gick fort hem. Å andra sidan vill jag ha en rottis, just för att slippa vara rädd att gå ut när det är mörkt..


Svar på läsarfråga

"Om någon erbjöd dig en till häst, vad skulle du vilja ha för häst? :)"




Svar:
Om jag blev erbjuden en till häst utöver Kira (som jag inte kan tänka mig att byta bort mot en större, får jag ambitioner för att tävla har hon sådan kapacitet och gång att hon kan gå som storhäst.) Så skulle jag vilja att hästen är av en nätt modell, mer fullblodstyp. Gärna 4-5år och absolut inte äldre då jag endast vill att den ska vara sutten på och är riden i skritt, trav och kan galoppskänkel. I övrigt vill jag utbilda den själv och få den ridhäst JAG önskar. Nu låter jag lite som Linn men hon hade en väldigt bra syn på hur man får den häst man önskar, man köper en outbildad häst och utbildare den till den häst man önskar och vill ha. Då kan den varken vara förstörd ridmässigt eller riden på ett specifikt sätt efter hur ryttaren som red den innan red den på. Visserligen krävs det tålamod och tid, men det har jag ju tydligt bevisat att jag klarar av gott och väl med tanke på Kira. Jag har inte stressat ut på tävlingsbanorna, jag kan ta pikar om att jag borde tävla "om hon nu är så duktig" och bara ignorerat folk som tror sig vara något och bara fortsatt med det jag håller på med, det sättet jag och hästen trivs på. Jag skulle väldigt, väldigt gärna vilja veta vad folk som ger en pikar om att hon borde tävlas, att vi inte kan något osv vill få fram i det dom säger. Kan dom inte säga det rakt ut? Men ska jag vara ärlig tror jag det enbart är monstret avundsjukan som lyser igenom, det är ju inte allt för ovanligt inom ponnyvärlden. Jag har inget att be om ursäkt för som man brukar säga, jag vet att jag är duktig och att min ponny är välutbildad men det kan vidareutvecklas, det kan det för alla dom inte tror sig vara på toppen och faktiskt kan ta sig i kragen och träna på svårigheter, utan rädsla för vad andra runt om en tycker och tänker.

Jag vill alltså ha en rätt grön häst, gärna 165-167cm i mankhöjd. Den ska ha gott psyke och ha rätt kroppstyp för att kunna utvecklas inom det området jag vill, nämligen som dressyrhäst. Hoppa är kul, det förnekar jag inte men skulle jag satsa fullt ut på något skulle det vara dressyren då man alltid kan tävla mot sig själv procentmässigt. Hästarna ä oftast hållbarare än en hopphäst och jag tror man skapar mer kemi mellan häst och ryttare om man har en dressyrhäst, det är min åsikt. Får jag nu göra det ännu mer komplicerat så får hästen gärna vara svart eller isabellfärgad. Helst inte bara brun och allmänt tråkig. Är den svart får den gärna ha stjärn eller strimbläs och vita strumpor på alla fyra ben. Den ska ha glimten i ögat, gärna vara lite på tårna och inte gå som en dönick eller robot då man blir uttråkad av sådana, den ska vara pigg och absolut inte lat.

Där har ni idealet för en storhäst som jag vill ha ska vara, var det något mer?


You make me feel



Hello sunshines! Hoppas ni mår bättre än vad jag gör, förkylningen driver mig till vansinne, jag orkar ju ingenting! Började morgonen runt klockan åtta med att käka frukost och gå ut på en kortare promenad med Milla i regnet, har man hund är det bara att bita ihop hur dåligt väder det än är, är glad att någon kommit på den smarta idén med regnkläder och paraply. Efter vår promenad gick jag och sova igen och Milla var inte sen att hänga på utan gick och la sig i sin låda. Vaknade för ungefär 30min sen och nu ska jag snart gå och kolla vad jag ska käka till lunch, jag har börjat bli riktigt duktig på att laga mat, till och med enligt mamma. Så det tar sig!

Life didn't come with instructions

Nu ska jag, tillsammans med min förkylning från helvetet gå och sova. Kurerar mig med halstabletter innan så jag slipper känna kaktustaggar i halsen, använder nässpray och andas friskluft genom fönstret i några minuter så det lättar lite. Jag hatar att vara förkyld, dygnen känns dubbelt så långa och allt är jobbigt. Som ett plåster på såren får jag sova i mitt nystädade rum med min renbäddade säng, det har jag faktiskt lyckas åstadkomma idag. Mamma var snäll och handlade vitaminwater d-fence hallon-äpple och enligt den ska det fungera om man är förkyld. Och om inte så är den ju iaf sjukt god.

All those pretty lights in the sky


Mer förkyld än igår, underbart. Med andra ord blir det ingen skola för mig idag, har absolut ingen ork. Ska dejta sängen ett tag och som tur är slipper jag vara hemma själv för jag har ju trots allt Milla som sällskap :)

It's time to take a risk, sweetheart



Dumt påhitt de där med att man kan vara förkyld, känns som att jag skulle svalt en kaktus. Vad kvällen erbjuder kan bli intressant att se, men idol är väl ett måste när det är slutaudition? Får helt enkelt köra varianten med att trycka en kudde över huvudet eller byta rum när Bard ska prata, som jag gjorde förra året när Jay skulle sjunga. Haha. Räkna lite matte skulle jag också behöva göra då jag inte velat dejta Mr. Matematik under helgen. Besvärlig typ som inte kan lösa alla sina 1287989345347527984230 problem själv, jag har väl egna. Att klicka hem ett par skor, en jacka eller något annat kul låter som en bra idé. Tröstshopping när man är sjuk brukar ju pigga upp. Am I right?

Mr. right now


Who you are

Kom precis hem från stallet då jag vart och dressyrat med Kira, gick jätte bra om jag räknar bort galoppen då hon var så pigg så fick inte ut så mycket, men hon fick springa av sig. Visste ju redan innan passet att jag inte kunde ha för höga förväntningar om galoppjobbet, men jag har ingen stress någerst så att dagens galoppträning gick mindre bra spelar mig ingen roll, det är sånt man får ta ibland. :) Ska jag ta något possitivt ur passet så gick skänkelvikningen, fram och bakdelsvändningarna och öppna och sluta riktigt bra, hon var avslappnad genom hela kroppen och arbetade med rygg och bakdel. Red med graman för att hon skulle få lite hjälp när det blev lite högre krav på henne då hon vilat några dagar, men tog bort den till galoppjobbet. Nu ska jag käka, peace!


Bild sen Juni/juli 2011

18:e September - En dag jag kan berätta ut i minsta detalj till och med i sömnen.

Idag är det 5år sen jag fick diagnosen diabetes, helt sinnesjukt hur fort åren gått och trots det kommer jag ihåg varenda liten detalj från datumet 18/09/06. Men jag tänker inte skriva om det för det har jag gjort förut och det inlägget hittar Ni här om Ni vill läsa min story. Usch, får flashbacks bara av att tänka på det. Varenda gång jag känner lukten från handsprit blir jag påmind om mina två veckor i Sunderbyn, droppet jag låg uppkopplad med i flera dagar och alla jävla blodprov. Usch.

1824 dagar, 260 veckor, 60 månader, 5 år.


Märkesutrustning VS. budget.



Sitter och funderar om jag ska klicka hem en Charles Owen wellington classic hjälm. Vet att jag sagt det förr men nu känns det som att jag skulle kunna tänka mig att lägga ut pengar på en, har ju velat ha den hur länge som helst. Måste fundera några timmar till.

Den skulle ju passa mina övriga ridkläder rätt bra, nog för att min lamicell gör det också men den här är ändå lockande att klicka hem. Jacson har en fuskmodell, likaså Hööks men jag kan inte rida med fusk. Det där lät snobbigt men då får ni väl tycka det om ni nu vill. Men allt annat jag rider med är märkeskläder och det är enbart för att det är snyggare än budget enligt mig, jag lägger hellre mer pengar på att få ett märkesutrustning/kläder än fusk, gällande allt.

Köper jag fusk ångrar jag mig, jag har prövat. Köper jag märkes är jag nöjd. Kalla mig bortskämd, märkesfixerad eller vad ni nu vill, men det är min åsikt omvad jag föredrar. Olika från person till person.

Mina Pikeur byxor t.ex, vilket jag är lur på att många skulle kunna störa sig på eftersom det finns iprincip exakt likadana ridbyxor 1000:- billigare än mina. Jag prövade alla byxor Häst och fritid hade i Luleå och det var dom enda som satt bra eftersom det är sjukt svårt att hitta byxor som sitter perfekt om man är över 170cm lång och som störst kan ha byxor med xxs/xs midjemått, dom blir oftast för korta i benen. Pikeur byxorna var perfekt, och då spelade det ingen roll att dom gick på 1400:-

Mina Tretorn stövlar kommer ni också störa Er på eftersom jag vet vem mina "blogg haters" kommentarer kommer ifrån även om ni nu är för feg för att skriva Ert namn, gulligt. Vad spelar det Er för roll att det sitter ridstövlar på mina fötter som kostar 4000:-? För att jag inte flänger runt på tävlingsbanan som flertalet ponnyryttare gör och sliter sin ponny i munnen, grinar utanför banan för att dom inte kom runt felfritt och inte fick den där blå/gula rosetten? Jag avskyr idealet för vad en viss ryttare förväntas ha för utrustning, en dressyrryttare förväntas rida med en Charles owen fiona hjälm medans hoppryttarna förväntas bära en GPA hjälm. Varför? Spelar det någon roll om dom kör motsatt och dressyryttaren har GPA hjälmen? Skulle man inte kunna rida dressyrponnyn lika bra då som om man hade CO hjälmen?

Nu ska jag käka, sen dra och rida Kira och ev. kan ni få lite bilder om jag har fotograf. :)

you can break everything down to chemicals ★



Dressyrträning Maj/Juni 2010

Har precis kommit hem från stallet efter att ha släppt ut lite hästar och fixat alla stallsysslor. Har även fixat iordning Kiras "outfit" till senare idag då jag ev. tänkte dressyra med henne på banan. Nu ska jag snart käka lunch och sen fara och köpa foder åt henne.

Rock my world into the sunlight



Orkade bara ta mig igenom Blue crush 2, step up får helt enkelt vänta. Har ni inte sett Blue crush 2 borde ni göra det, för den filmen är riktigt, riktigt bra! Nu ska jag dejta kuddarna, upp tidigt imorgon trots att det är Lördag för att fara och släppa ut lite hästar. Puss och godnatt :)

step into my world I'm sure you want to come





Movie night sounds good!
Med två grymma filmer och en popcornpåse.
För övrigt är Step up 3D min nu, älskar ögonblicket jag var in på Druggen idag och såg att den låg i en utförsäljningslåda av filmer för 30:- Var nog meningen att den skulle bli min.

Cheers to the freakin' weekend

Äntligen är det helg, underbart! ★


Sweet dreams

Nu ska jag dejta kuddarna, ska upp 05.45 imorgon för att hinna göra mig klar och käka innan jag kl 07.00 drar och släpper ut lite ponnysar i hagen innan skolan. Har bara NK och engelska imorgon så det ska nog gå bra, även om jag anar att jag kommer vara trött. Godnatt! :)

Well you can tell Jesus, that the bitch is back



Skoldagen har gått fort riktigt fort för att vara en Torsdag. Torsdagar påminner om Söndagar, lika långdragna? Dagens höjdpunkt var då efter lunch när vi hade bild då jag och Maria kom fram till att man kan skratta en timme i sträck, inga problem. BPMA3 som hade lektion vägg i vägg med oss bör ju undrat vad vi hade så kul åt eftersom dörrarna till båda klassrummen var öppna och vi titt som tätt var in och hälsade på dom. Nej, inte riktigt, vi var och hämtade färg och penslar och när vi var tillbaks i vårt rum insåg vi att färgpaletten var tom inuti så det var bara att gå tillbaks. Kan ju säga att deras reaktioner när jag och Maria öppnar dörren och kommer in var klockren, alla, verkligen ALLA vänder på huvudet och studerar varenda liten rörelse. Fast blir man förvånad? Nej. Vi var ju betydligt bättre att se på än tavlan dom hade genomgång på, haha.


Rolling in the deep



Behöver jag ens säga att den är bra?


Music

Ska vara snäll och bjuda Er på bra sprillans ny musik, koll som jag har.

JoJo – Disaster
Jessie J – Domino
Loreen – Sober


If you're going through hell, keep going.



Satt och tittade tillbaks på gamla blogginlägg när tanken slog mig, tänk hur mycket ens personlighet kan förändras under 3år. Jag började blogga när jag gick åttan, en undanflykt där man fick skriva precis vad man ville, man fick tycka precis vad man ville och man behövde aldrig ha ögonkontakt med någon när det var någon som inte höll med om ens åsikter. Det var bland de värsta jag visste när jag gick åttan, disskutera saker och måsta ha ögonkontakt med någon som inte tyckte som jag.

Idag, tre år senare kan jag inte förstå att jag var så blyg, så rädd för vad andra skulle tycka och tänka. Idag skulle jag varken kunna klassas som blyg eller rädd för vad andra tycker och tänker om mig, det bekommer mig inte. Jag skulle verkligen vilja kunna ge bort mitt självförtroende ibland, till sådana som verkligen skulle behöva det ett tag, på lån. Att jag har en rejäl dos självförtroende kan jag inte förneka, men jag skulle aldrig vända det till något negativt och bli högfärdig och spydig för det för sådana människor är bland de värsta jag vet, sådana som utnyttjar sitt självförtroende för att få andra att känna sig underlägsna, det är hemskt. Mitt hänger med i bagaget och plockas fram när det behövs.

Jag ljuger om jag säger att jag tål allt, för det gör jag inte. Men jag kan se baktanken i kommentarer jag fått och det handlar enbart om avundsjuka och inget har berört mig så jag tagit illa vid det, inte på extremt länge. Kanske när jag gick åttan, inte idag och inte igår. Det jag vill komma fram till är att även om du som läser min blogg nu tänker "åh, jag önskar jag var tuff och kunde stå på mig." och tror att du aldrig kommer kunna det så är jag ett typexempel på en person som också trodde det för tre år sen. Jag vet faktiskt inte när det vände om jag ska vara ärlig, hösten när jag började nian kanske. Jag tänker inte ens "undra vad han/hon/dom tänker om mig". Dom får tänka vad dom vill, tycka vad dom vill. För till skillnad från många törs jag sticka ut och ta ton om något stör mig, fast vi bor i det avlånga mellanmjölkslandet där man oftast får skit tillbaks om man säger vad man tycker och tänker.

if you're not going to speak up, how the world supposed to know you exist?

Dear John



Är ch131 samarbetsvillig sen ska jag se Dear John, jag blir alltid påmind om att jag borde se den av folk som sett den och sen den kom ut sagt "men se den, den är jätte bra!" Jag har höjt ögonbrynen och tittat fundersamt på dom, bra, den där? Det jag sett av trailern har bara verkar dåligt, men för några månader sen såg jag kanske 20min av den hos min syster och den verkade inte lika dålig då. Så den kanske är sevärd, och om inte hade jag ju gjort rätt som dragit ut på att se den.

Men först ska jag se New moon, har tänkt göra det hur länge som helst men det har aldrig blivit av. Inte lika kul då man iprincip kan alla repliker i hela filmen, har läst alla böcker två varv och sett filmerna x antal varv. Fast då är det iofs ettan jag kan replikerna i och sett garanterat 20 gånger. Så New moon kanske är lite roligare ;)

Jag gråter bara i regnet



Resultatet av att springa hem från skolan i ösregn. För övrigt tog det 5 minuter och blöt var jag, inte lite heller. 
Tittat ni noga på bilden ser ni att det ligger vattendroppar på bordet, dom är från mitt hår. Ut går då inte jag nå mer idag utan att paraply och regnjacka, det är ett som är säkert.


Rain over me

Just nu är jag hemma på lunch, har inte haft några lektioner imorse då vår svenskalärare var sjuk och likaså NK läraren. Lite otur att vi inte visste det innan man befann sig på skolan, annars hade jag inte börjat fören efter lunch. Ska strax promenera tillbaks och då har jag estetisk kommunikation, får jag bara måla idén jag har på lager i huvudet så kan det nog vara rätt kul, faktiskt. Puss!

Talking about me behind my back? that means my life is obviously more intresting than yours.



Snacka om i-landsproblem när man sitter och funderar vad för jacka man ska ha på sig imorgon, jag har ju bara sådär sju stycken att välja mellan. Regnar det var ju dessvärre valet väldigt enkelt vilket inte gjorde det hela lika roligt, jag skulle inte tackat nej till att äga bil och körkort dagar då det regnar, alla andra dagar går också bra för den delen. Nu ska jag plugga lite NK innan jag dejtar sängen, men den behöver bäddas för madrassen är halvvägs utanför, hur lyckas jag som är så liten och lätt på två nätter få hela, jävla madrassen att flytta på sig?! Tala om det för mig, för jag somnar och vaknar alltid likadant. It's a mystery.

Du slänger ner en nyckel ifrån fönstret i köket


Det här går ju galant, jag klarar nog att flytta hemifrån utan att ha införskaffat en egen kock. Men känner nu någon sig sugen så får ni gärna göra mat åt mig, bara ni gör god mat.


Tävla hos Maglic!★


"Tävla om en vit iPhone 4 i Sveriges största gayblogg dennism.se!"

Klicka på bilden ovan för att komma till tävlingen.




i love the way you do it cause you do it so crazy

Min syster brukar alltid sucka åt mig och se förundrande på mig när jag ligger dubbelvikt på golvet och skrattar, tills hon tillslut inte kan undgå att börja skratta åt mig. Hon talade nyss om att jag borde kolla på bestofblocket och när jag klickat upp en annons och läst första meningen och se ligger på hennes vardagsrumsgolv och skrattar så jag grinar säger hon "varför sa jag det där..." Skyll dig själv, att jag har bra humor var du väl medveten om ;)

http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_987.jpg

Dream it. Do it!



Har en canvastavla i måttet 50x70 skulle jag tro, om jag nu inte har kasst ögonmått. Har haft den sen förra hösten/vintern någon gång och köpte den då i tanke att skriva en mening ur en låttext på den, men jag har alltid ångrat mig när jag väl tänkt göra det för att jag inte kunnat betämma mig vad för låttext eftersom jag har flera bra på lager. Nu helt plötsligt fick jag världens idé på vad jag ska göra, om jag säger framtidsdrömmar x4 kan någon räkna ut vad för motiv det kommer vara på den? Det återstår att se, nu ska jag skissa ner den på tavlan. Wonderful! För övrigt var det där min spotifyplaylist för den som vill ha bra musik i det dåliga vädret.

Caffé latte★


Började min älskade sovmorgon med att stiga upp 1 timme för tidigt, och när jag insåg det hade jag redan ätit så det var ingen större idé att gå och sova igen. Kollar man ut genom fönstret så spöregnar det, så är inte minsta frestad av att gå ut. Allmänt underbar Måndagmorgon helt enkelt. Härligt. Tur vi hade caffé latte hemma, annars hade jag nog vart på rätt dåligt humör.


I'm ready to do whatever


Var till Haparanda en sväng tidigare idag, mest för att gå in på Stadium och kolla om dom hade den där adidas tröjan jag ville ha för i så fall hade den fått följa med hem. Men givetvis hade dom inte ens fått in den. Det enda som fick följa med mig hem var från Hööks.

- Skrittäcke i ull, perfekt när det börjar bli kallare ute då Kira fryser så lätt. På rea var det också.
- Pannbandet som ni ser på bild ovan, är mycket snyggare i verklighet då silvret glittrar.
- Man och svansglans.

Har även hunnit med att vara till stallet på morgonen och släppa ut pållarna och fixa alla stallsysslor. Och efter middagen for jag och dressyrade med Kira. Värmde upp henne efter infarten och red sen ett tag på ridbanan där jag ställde lite högre krav på henne, öppna, sluta, skänkelvikning och lite galopp. Har inte galopperat henne sen i sommras då jag har bilder från när vi är på en äng barbacka. Och det märktes, tro mig. Hon studdsade upp, ner och i sidleds. Pigg kan det nog kallas.

Var ut med vovven alldeles nyss och nu ska jag gå och duscha, käka och det senaste idolavsnittet. Sovmorgon imorgon, börjar inte fören 12.10 och har bara matte - lycka! Måndagar är som en extra helgdag, men inte klagar jag.

I've already seen a lot of heroes, but you are the crowning glory



Nymobil.se har haft en tävling på facebook där man skulle gissa hur många Iphones denna hög innehåller och då kunde dom med rätt svar eller som kom närmast vinna ett par märkes solglasögon värt 3000:-
Jag gissade på 96, det går ju faktiskt att räkna sig till det om man har lite huvud och tänker på hur lådorna är vridna och vända och hur många lådor som med långsidan mot backen motsvarar en låda som står på högkant, inte så komplicerat. Det rätta svaret kom nyss ut på facebook sidan och rätt svar var..96. Dock hade någon annan turen att vinna då det var fler som gissat (eller räknat sig till) att det var 96 Iphoneslådor. Lite synd att glajjorna inte blev mina, men jag kan ju i alla fall komma med att mitt huvud är rätt bra på matematik trots allt.

Påtal om matte, jag ska räkna några tal i matteboken nu. En lördagkväll. Jag har börjat tycka det är kul, haha vad dumt det där lät.

With the lights out, it's less dangerous



Funderar om jag ska trotsa mörkret och promenera ner till Druggen och hyra film, en backe ner och sen är jag där. Vad kan det vara, 3-4 minuters promenad? Hörlurar i öronen och huvan över huvudet låter som en bra idé, fast det gör channel131 också.

Laugh

Har spenderat några timmar med Lina och vi har hunnit med mycket, bla. kommit fram till att vi har lika bra humor för båda har skrattat så vi iprincip grät. Lina ligger nog lika med mig när det kommer till att kunna skratta flera minuter i sträck, och hur svårt det är att sluta.


Nitroglycerin

Magnus Weideskog – Nitroglycerin, den är bra. Tänkte bara tala om det.


It's just like the alphabet, bitch. I came before U

Kan dra lite kort om dagen så ni får veta vad jag hållt på med, och inte bara får ett "just nu avskyr jag skolan" inlägg. ;)

Men för att ta det från början måste jag ju börja med att säga att jag råkade sova 45min längre än vad jag normalt gör när det är skola, vilket resulterade i att jag hade 20min på mig att göra mig klar ink. äta frukost. Finns nackdelar med att bo på tredje plan i en lägenhet, mamma var snäll och tog ut Milla imorse medans jag käkade så säger hon "ta med min väska ner när du går." Jag lyssnar och ropar "visst!" När jag kommer ut till bilen frågar hon vart jag har väskan, givetvis kvar i hallen. Så det var bara att springa alla 5 trappor upp igen, och ändå tänkte jag på väg ner första gången att jag börjar bli duktig på att komma ihåg att ta med allt. Haha, lyckat Josefin!

Sen började jag skoldagen med ett besök hos syv:en, och jag vet inte hur många gånger jag hann svara fel när hon frågade mig olika saker, bla. vad jag skulle ha för lektion på morgonen för jag skulle komma sent till den så sa hon bara att jag skulle säga att jag vart till henne så jag inte fick sen ankomst. Jag hade NK, jag svarar NV, dock tror jag kombinationen med att vara trött och precis innan ha diskuterat NV programmet med henne var lite avgörande till mitt svar, jag hade ju faktisk bara fel på sista bokstaven. Kom väl inte fram till så mycket, hon skulle kolla upp lite olika grejor som kurser, reservplatser och sen ringa mig i veckan när hon vet.

Att jag var på dåligt humör var det ingen tvekan om, och jag fick inte ens disskutera det med den läraren, damn! Förstår inte varför det alltid ska vara en lärare som tycks ha horn i sidan på en utan anledning, som sen oftast får svälja sina misstag med hår och hull. Ska vi dra det kortfattat? Min franskalärare i 7an, min mattelärare i 8an och 9an. Dock är det roliga att möter jag dom idag är dom så fjäskigt trevliga så jag vill bara spy, fjäsk fungerar inte på mig. Spelar ingen roll i vilket sammanhang, it doesn't work. Är bland de värsta jag vet, speciellt om man har någon sådan i sin klass som jämt sitter och håller med läraren om precis allt, försöker verka överdrivet duktig när dom egentligen inte ens vet vad dom pratar om och iprincip gör allt som klassas som fjäsk. Vill bara snöra böckerna i huvudet på dom. Men tillbaks till mitt dåliga humör, visst man kan inte dra jämt upp med alla men det har alltid slutat med att läraren får ta tillbaks allt dom sagt och sen nästan viker sig dubbelt för mig, jag har aldrig vart den som haft fel när det handlat om diskussioner med lärare, jag har alltid haft rätt när jag sagt hur dom beter sig och det är alltid lika kul när dom får ångra att dom gjort fel, och det är efter det dom blir sådär fjäskigt trevliga. Ursäkta, var det nu jag skulle vända på klacken och gå?

Skoldagen gick fort och skönt var det men jag åkte dock tillbaks i onödan efter lunch då lektionen var inställd. Men eftersom jag bor sådär 800-850m ifrån skolan var det ju bara en åtta minuters promenad så var jag hemma, har hittat en genväg så man slipper den långa backen med lite uppförslut och därmed sparar några minuter, skulle jag springa till skolan skulle det kanske ta.. 4-5 minuter? Frestande att pröva, för den delen tänkte jag fara och springa ikväll men uteslöt det för jag har faktiskt dressyrat 45min/häst x2, dvs. både Kira och Carisma. For ut en sväng med Kira på en äng och vägen dit efter byavägen var väldigt läskig enligt henne, var faktiskt mörka vattenpölar på vägen som man kunde drunkna i, om man inte hoppade över dom. Pigg var hon, men blev mest skritt och travjobb, lite lösgörande och sidvärts. Med Carisma dressyrade jag på ridbanan ett tag barbacka medans mamma mockade åt pållarna, blev mest volt arbete i skritt och trav, försöka få henne lång låg vilket i slutet fungerade riktigt bra. Hon skötte sig exemplariskt om jag bortser från när Frostis (en svart stallkatt) kröp omkring i gräset vid ridbanan och lekte att han var en panter, var smått läskigt enligt Carisma.

Blev ett långt inlägg det här, en stjärna i kanten till Er som orkade läsa det! Nu ska jag sova, godnatt! :)


Don't let the colour scare you, it's just a state of mind

Nu ska jag vara duktig och samla vuxenpoäng genom att diska och laga middag, sen ska jag åka till stallet och fixa åt Kira och ev. rida henne ett tag. Har ni tur får ni någon bild, bäst att börja om jag ska vara klar att åka till stallet 16.40 då min skjuts kommer. Peace!


Tidsinställt

ADIDAS WCOLORADO TRACKTOP


Tröjor/ADIDAS WCOLORADO TRACKTOP från stadium.se

Jag är kär, den där vill jag ha!
Tidsinställtinlägg medans jag är i skolan.

keep calm



Glad att min mac börjat fungera, smått irriterad över att laddaren är trasig och jag inte får någon ny fören till veckan. Tur det är Fredag, jobbigt att hålla på måsta låna andras för att kunna ladda den. Dåligt humör är jag också på, för tillfället avskyr jag allt som heter skola. Ett besök hos syv:en imorse och har jag förstått det rätt betyder det studievägledare, då kanske det skulle vara bra om dom visste saker och ting så som tillvalskurser, betygsskalor osv. Men icket. Har i alla fall haft NK nyss, vilket är en av mina favoritlektioner och läraren är en favorit, duktig på att förklara och göra lektionerna intressanta. Sådana lärare borde alla få ha, i alla ämnen. Då skulle nog skolan vara rolig, på riktigt och inte bara genom inbillning. Less, less, less - Bli umebo? Ja, tack!

5 saker om mig som bloggare personligen



  • Första uppfattningen folk brukar få om mig brukar vara att jag är bortskämd och får det jag pekar på, att jag är inte skulle våga säga vad jag tycker i olika sammanhang för att jag inte pratar i onödan.

    Sanning: Jag kan inte kalla mig själv bortskämd, tror ni verkligen jag får allt jag pekar på? Hade jag fått allt jag pekat på hade jag ägt en vit, sprillans ny BMW, haft en lägenhet i USA och haft en egen kock som lagade mat åt mig. Jag betalar faktiskt saker själv, ink. dyra saker eftersom jag är ett ess i att spara pengar. Jag har velat ha en Canada Goose jacka i 2år, jag har råd med en men köper den inte för det. Varför? För att jag helt enkelt kan hantera pengar och se deras värde och en jacka för 6500:- känns lite till att ta i. Jag är allt annat än feg med att säga vad jag tycker om saker och ting, jag är inte en sådan som sitter och håller käften om jag stör mig på något. Jag har en uppfattning om att endel verkar tro att jag är lätt att "köra över i disskussioner" innan dom prövat mig, svar på tal är jag rätt duktig på om jag behöver.

 

  • Jag har stora framtidsdrömmar men står förvisso med båda fötterna på jorden.
  • Jag har ett pretty awesome självförtroende, you can hate but never break me. Nause – Made Of - Radio Edit
  • Jag kan inte somna om inte tvn är på om jag sover själv.
  • Skulle jag beskriva mig med 3 ord skulle det vara spontan, snäll och ärlig.

On and on

  • En rond med matteboken!

  • Och när jag tycker jag räknat nog (dvs. efter sådär två timmar) ska jag göra chokladbollar! Men med bra musik brukar dom där timmarna gå rätt fort, Flo Rida är ett tips. Flo Rida – Only One Flo [Part 1] 

Do you ever feel out of place?



Hemkommen från en promenad med Milla, känns som att det enda jag iprincip gjort hela dagen är att promenera, hem från tandläkaren, till skolan, hem från skolan, promenad med Milla. Inte för att jag ser det som något negativt, snarare possitivt eftersom jag inte hunnit rida idag. Dygnet borde ha fler timmar, under sommarlovet hann jag ju jobba, rida en timme, fara hem och byta kläder och dra och springa några kilometer och göra si sådär 75-100 situps på det. Annars har jag inte hunnit med så mycket sen jag slutade skolan, käka middag och vara till stallet en sväng.

Grunnar om jag ska börja med en bilduppgift eller spara på den, visserligen var det att teckna i gråskala så känner mig rätt hemma inom det området så borde gå rätt bra att göra klart det ikväll. Eller fajtas med matten, men jag har fortfarande inte kommit på hur jag ska räkna ut det där jävla talet. Visserligen var det ett C:tal så det är ju meningen att det ska vara svårt, men jag har kunnat alla andra efter lite funderande så jag kan inte ge upp på det allra sista talet, Bless me, make me smart.

It's like a dream, no end and no beginning



Jag har kommit på det! Kommit på vad jag ska teckna till "vi" temat! :D

Break the silence



Ska gå och käka lunch innan jag traskar till skolan för Estetiskt kommunikation och Bild och formgivningslektion, någonstans där emellan ska vi även ha klassfoto, usch. Hoppas jag får sitta, har fått stå alla år utom förra året när jag gick teknik. På tal om klassfoto, kolla hur mörkt hår jag hade runt den här tiden förra året! Och nej det är inte löshår, har fått den frågan förut eftersom det är så långt så lika bra jag svarar på en gång. Aldrig mer igen säger jag bara, en gång blond alltid blond. Nä nu måste jag käka, peace!


You give me something



Det här är en top 10, tro mig.


Primtal - delbarhet och faktorisering.



Har under kvällen hunnit vara och promenera med vovven i mörkret, blåsten och regnet, kändes betydligt bättre att gå bort mot furan än bort mot rammelberget vilket iofs hade vart en kortare sväng, men betydligt mörkare och läskigare! Lite Idol har jag också hunnit med att se, fast det är totalt värdelöst i år när dom har en ny jury, man orkar ju varken se eller lyssna på Alexander Bard. Han förstör hela programmet, hade dom inte kunnat hitta någon bättre? Var en jätte duktig tjej i Söndags som inte gick vidare på grund av något av hans konstiga argument, tänkte bara "men sjung själv då och gör det bättre." Tacka vet jag True talent, det kommer lika klassa ut Idol så småning om, vänta och se.

Räkna matte har jag också gjort, ovanligt va? Körde dock fast på en uppgift och behöver räddning av någon som kan, och jag har inte matte fören på Måndag så skulle ju behöva hjälpen snarast möjligt. Men det ska nog lösa sig, förhoppningsvis. Nu ska jag snart detja sängen men måste bädda den först och vetskapen om det gör att jag drar ut på tiden, även om det bara tar 3 minuter..


I set fire to the rain



Skoldagen gick väldigt fort, och jag kan inte påstå att vi fått nå vettigt gjort på sista lektionen, suttit i 285 och lyssnat när Per-Elon förklarat hur man använder rexnet osv. Fast det kan jag ju sedan förra året så jag behövde bara sitta där och göra vad jag ville tills vi slutade, inte så krävande direkt. Hittade massa teknikuppgifter på min när jag loggade in som låg kvar sen förra året, allt från CAD till teknik, människa och samhälle.

Har även hunnit vara på en promenad med Milla och hon blev nog trött för nu ligger hon och sover i soffan tillsammans med sin Herr Nilsson. Jag däremot har just käkat och ska räkna matte, så nu vet ni vad jag gör.


"it's our choices that show what we truly are, far more than our abilities."

Satt för skojs skull och kollade vad Umeå har för utbud av gymnasier igår, inte nu för att jag inte vet vad de finns för olika gymnasieskolor för det har jag ju rätt bra koll på, men för att se vad för kurser dom erbjuder en att läsa. Vad John Bauer erbjuder kan jag nog utan och innan, inte så konstigt med tanke på att jag faktiskt kom in på den skolan.

Innnan skolan började fick man hem ett papper från furuhed där det stod "Välkommen till en skola med lärmiljö i toppklass", kan inte riktigt hålla med om det, det kanske var så förut men snälla, det är verkligen inte så idag. Utbudet av program är kasst, utbudet av kurser att välja till är kasst och inte ens studievägledarna kan guida en rätt. Blir mest "Jaa, öhhmm.." konversationer när man försöker disskutera något, inte någon hjälp direkt. Det säger jag inte för att jag vill nedvärdera furuhed, utan för att det faktiskt är så och den uppfattning jag fått om gymnasiet och hört av alla lärare är "här bygger du din framtid". Ursäkta, om ni inte ens kan erbjuda mig de kurser jag behöver och är glada för att någon har ambitioner ni inte kan ta vara på, vart försvann då det där "en skola med lärmiljö i toppklass."?

Nå hur som helst kollade jag vad Umeå erbjuder sina gymnasielever för kurser inom de olika programmen, och det är så stor skillnad jämfört med Kalix. Visst, Kalix är mindre men om man inte blir erbjuden kurser man behöver och vill läsa är det konstigt om folk flyttar härifrån? Jag kan inte le för det här och säga att jag gillar furuhed speciellt mycket, jag förstår folk som flyttat och sagt att man inte blir erbjuden nog mycket inom gymnasiet, för det är sant.

Att jag vill bo i Umeå kan ju knappast någon missat vid det här laget, och därför satt jag och studerade utbudet av kurser och hittade nog det perfekta gymnasiet åt mig förutom JB, nämligen Minerva. När jag var i Umeå förra året sa jag åt min syster att vi var tvungen att åka förbi den skolan så jag fick se hur den såg ut, för Minerva har jag vetat om sedan jag gick 9an.





I rutan som är innramad står det:

Dessutom erbjuder Minervagymnasium ett rikt utbud av specialiseringskurser i biologi, fysik, kemi samt matematik. Du kan även maximera dina meritpoäng genom val av kurser i moderna språk, engelska, matematik och områdeskurser. Vi hjälper gärna till med att vägleda dessa val.

Bara vetskapen om att bli erbjuden dessa kurser får mig att vilja hoppa på första, bästa buss till Umeå och plugga, och såg ni, dom hjälper gärna till med att vägleda dessa val. Slipper man "Jaa, öhmm.." konversationerna då? Jag vill, jag vill, jag vill!

Nu ska jag plugga matte, för den delen varade min dejt med Mr. Matematik 4000 två timmar igår, och jag räknade rätt på allt. Så totalt räknade jag matte i 3½ timme igår. Jag skulle kalla det duktigt! :)

you're original cannot be replaced



Avslutar kvällen med att bjuda Er på en otroligt fin låt, ni borde verkligen höra den!

ambitions



En dejt med Matematik 4000 kurs A+B, 200p/år. Dvs. dubbelt så mycket som jag egentligen ska läsa. Ready, set, go!

- Eftersom jag fått kommentarer med att jag verkar se skolan på ett så possitivt sätt och har sådana ambitioner till att ta sig i kragen och plugga och förhoppningsvis få bra betyg därefter har nu ni som inte vill missa något hur det går för mig i skolan en egen kategori, nämligen "studier". Där kommer ni hitta iprincip alla resultat jag fått på prov osv, eftersom vissa av er sa att ni själva blev inspirerade till skolan efter att ha besökt min blogg. Keep it up!


12.20


Sovmorgon! ★

Eftersom det är måndag har jag sovmorgon och börjar inte fören 12.20, skönt!


Haters only hate the people they can't be and the things they can't get

Varför är folk i allmänhet så fega inom bloggvärlden att dom kommenterar inlägg "anonymt", törs man inte stå för sina åsikter för att man vet att man har fel? Törs man inte visa världen hur man beter sig? Törs man inte skriva sitt namn av rädsla för att råka stöta på personen någon gång?

Anyway, om ni nu är så feg så vad fan gör ni här? Skaffa Er ett liv och väx upp, ni är inte fjorton längre. Eller vänta, det finns hjälp att få om man är rädd för att bli gammal, men att stanna kvar i fjortisåren är nog ingen höjdare. Men inget mig emot, ni ger mig bara ett leende på läpparna genom att göra bort Er.

Tack och hej! :D


Believe you can and you're halfway there



Drog en sväng till Luleå tidigare idag och kom för en gångs skull hem med några påsar. Köpte bla. klockan som ni ser på bilden ovan, har suktat efter den i över ett halvår men inte idas lägga ut pengar på den eftersom den vart rätt dyr, men idag fick den följa med hem. Skön söndag som jag spenderat med mamma.
Har även hunnit vara och promenixa med Milla en sväng och ska snart se några avsnitt av True talent som jag missat.

the song plays through the radio

Började tänka på en sak när jag kollade igenom min ena playlist på spotify, man tappar lite av låtens egna glans av att inte se den tillhörande videon. Förut, när man hörde de flesta låtar på youtube så kunde man ju faktiskt se videon om man kände för det, jag brukade alltid se den minst en gång. Jag vet inte om jag är ensam om det, men när jag hör låtar och inte ser videon får jag iprincip alltid en egen bild av hur videon hade kunnat se ut om låten var min. Det är rätt faschinerande, try it and you'll see.


Läsarfråga: Har du skadat dig inom ridsporten?

Fick en kommentar för någon dag sen men glömde bort den, så svaret får du nu!

Fråga: Har du skadat dig inom ridporten, med tanke på att du ridit unghästar & problemponnyer/hästar? :)



Svar: Ja, jag har skadat mig inom ridsporten.

- Jag har tillbringat x antal timmar på akuten fem dagar innan jag skulle fylla år för några år sen då jag åkte av min dåvarande ponny Starbell och bröt vänsterarmen. Direkt när jag träffade backen ropade jag "mamma, mamma jag har brutit armen!" och läkaren jag var till sa att jag förmodligen hörde hur det knakade i den när benen gick av. Normalt brukar man inte kunna röra fingrarna om man brutit armen men det kunde jag, så vi åkte inte till akuten fören dagen efter på morgonen (åkte av han på eftermiddagen) då min arm hade svällt upp och det syntes att något var rejält fel. Jag hade två, väldigt sönderkrossade och fina ben inne i armen så det var bara att stanna på akuten i några timmar. Minns att jag fick lugnande och låg en säng i över två timmar men det kändes som en kvart, sedan rullades jag in i ett operationsrum då dom var tvungen att bryta till min arm lite, det har jag inget minne av eftersom jag var sövd. Vaknade iaf på Intensinavdelningen där förövrigt min låtsasmamma jobbade, inte då jag var där men på den avdelningen. Det första jag gjorde när jag vaknade var att ta bort klämman som satt på mitt pekfinger som är uppkopplad till en sådan där apparat som visar puls och dylikt, jag hade fortfarande en mask jag andades i och den ville jag ockå plocka bort direkt men fick allt ha kvar ett tag. Gå kunde jag inte heller göra när vi skulle hem för jag var så drogad av allt lugnande, så jag är förvånad att jag ens kommer ihåg såhär mycket av den dagen. Gipsad var jag i 6 eller 8 veckor, sen var det besök hos sjukgymnasten för jag hade iprincip inga muskler kvar i armen.

- Jag har haft hjärnskakning då jag ramlade av min förra ponny Barraquda under en terrängträning och såg hennes hovar framför ansiktet, sweet feeling! Fast hade tur i oturen för hon trampade inte på mig, och jag landade ca. 30cm ifrån en jättestor sten med huvudet. Så det hade ju kunnat gå värre.

- Jag har gjort illa vänsterknäet, troligen då jag åkte av Star och bröt armen. Känner dock bara av det ibland, men när det gör ont så gör det riktigt ont.

- Jag har blivit sparkad av Kira ovanför läppen förr,förra sommaren kanske, eller sommaren där innan? Skulle ta av benskydden och hon viftade åt någon insekt. Har haft en bild på det men vet inte om jag har kvar den, såg ut som en vampyr när jag såg mig i spegeln, det bokstavligt talat rann blod och det enda jag tänkte var "helvete, inte på mina ljusa, dyra ridbyxor!" haha.

- Jag har blivit biten två eller tre gånger vad jag minns iaf, senast i sommras av min systers pålle som bet mig i armen så det blev ett fint märke. Han hade väl hört att jag ville ha en tatuering ;)

- Sen har jag gått omkull ganska ordentligt med Ronja (en av Pondes föredetta ponnyer.) Vi galopperade efter en långsida och helt plötsligt viker sig hennes ben och jag dyker rakt ner över huvudet på henne och ligger på backen. Tur nog skadade sig varken ponnyn eller jag, för med tanke på hur det såg ut enligt dom som såg det så trodde dom det skulle vart mycket värre. Men vi mådde prima!

- Inte för att det här är något jag gjort i sammband med att jag vart brevid/uppe på en häst men det hör till ridsporten iofs. Jag hade ridit Quda och skulle lämna hennes sadel i sadelkammaren och sen skulle jag stänga dörren, en 5cm tjock, tung dörr. Jag brukade sparka igen den för det var lättast att få igen den så, den här gången sparkade jag dock igen den över ring och långfingret på högerhanden. Och ont som fan (ursäkta mitt språk, men kan inte tona ner det i nuläget.) gjorde det! Trodde allvarligt jag skulle dö, har aldrig haft så ont som då, det gjorde ondare än att bryta armen. Resulterade i två blåa fingrar, väldigt vackert så länge det varade.



Så visst, helt oriskabel är väl inte ridsporten men jag tycker ändå jag klarat mig rätt bra med tanke på att jag ridit i över 10½år, och ingen unghäst eller problemponny har skänkt mig någon skada.

Take me to heaven on earth


Satt och kollade sista minuten resor igår och man kan inte göra det utan att vilja fara någonstans, jag vill åka till Dubai. Så mitt i allt idag när jag spenderade lite tid med min syster säger hon "till vintern tänker jag åka utomlands!" Jag tittar tveksamt på henne för att se om hon verkligen menade allvar och säger sen "då ska jag med!" Vi hade dock delade meningar om vart planet skulle landa, enligt henne i Spanien, Italien eller Grekland. Enligt mig i Dubai, Turkiet eller USA. Tokyo går också bra, men jag började fundera hur jag skulle överleva en vecka med en massa japaner, jag skulle ju på fullaste allvar behöva ha en tolk med mig för att ens hitta en resturang, för har jag ingen dold talang har jag då ingen vetskap om att jag kan läsa japanska, för den delen kan man inte ens kalla det bokstäver. Fast att hitta en resturang skulle jag nog kunna göra på egen hand, luktsinnet borde ju fungera likadant i Tokyo som i Sverige.

 



She ain't a Model But camera's Flashing



Att tugga popcorn och sen dricka Gravendal Hallon/lime var en mindre lyckad kombination, det smakade skumt!


Next to you - Chris Brown


Känner mig rätt duktig som efter klockan tolv hunnit diska, plocka ihop och dammsuga lägenheten, plugga engelska och baka muffins. När mamma var hem på lunch runt 13.30 sa jag att jag var hungrig, fast jag hade ätit lunch kvart i tolv. Udda att man kan bli hungrig inom två timmar, och inte gick jag och åt när hon var hem, jag åt muffins alldeles nyss när dom var klara. Men då var jag å andra sidan så hungrig så golvet näst intill gungade, fast tror inte det var så bra att äta muffins när man är jätte hungrig, man började må illa. Känns inget lockande att behöva laga middag på 30min heller, jag ogillar dagar när mamma jobbar sent och jag måste laga min mat själv..


How do you say goodbye forever to someone you love?



Undra hur långt jag hinner skriva av det här inlägget innan det börjar rinna tårar längst kinderna, med musik från min Love 11' playlist i bakgrunden och en bild på världens finaste lillebror kan knappast få mig att stå emot det. Idag är det två månader sedan världens finaste vovve fick somna in (för övrigt började det rinna tårar nu, jävla mes) Jag tror inte riktigt att jag förstått att han är borta, borta för alltid. Tidsnog lärde jag mig att stå emot känslan som var som ett hårt slag i magen när någon nämnde Charlies namn, jag vill bara glömma bort Fredagen, 1a Juli kl 14,45, sista gången jag gav han en puss och sa "hejdå hunden."

Han var som en lillebror för mig, jag var ner till köket och pussade han godnatt varje kväll runt 23.00, jag sa alltid lillebror åt honom istället för Charlie som alla andra gjorde. Jag minns dagen jag, pappa och min syster var och kollade på han och hans syskon och han satt och gömde sig under köksbordet och sen fick åka hem från Piteå sovandes i mitt knä. Jag vill inte veta att han är borta för alltid, jag vill inte veta att jag inte längre har någon att pussa godnatt och säga "jag älskar dig."

Sweet dreams, I love you. <3

Skullcandy lowrider



Tänkte bara säga att om ni ska köpa nya hörlurar borde ni införskaffa Er ett par Skullcandy lowrider. Fick ett par i julklapp efter att ha sagt att om jag fick en Xperia x10i skulle ett paket innehålla ett par lowrider. Det var faktiskt en av de bästa grejorna jag fick i julklapp, för jag använder dom dagligen och dom är grymma!

Har haft ett par Koss porta pro tidigare, men dom är inte i närheten av den ljudkvaliten man får med ett par Skullcandy. Så är ni inte som min syster som inte lär sig hantera hörlurarna och får dom att gå sönder på två månader så borde ni köpa ett par sådana här, visserligen kostade mina 400:-, men de är dom värd.


Åker till stallet en sväng innan middagen..



Åker till dom här en sväng innan middagen, charmigt att Kiras namnskylt sitter på Carismas box och att det ser ut som att Carisma inte äger nå öron..


Mix Megapol, mer musik - bättre blandning



Sitter i soffan och lyssnar på Mix Megapol medans Milla sover i den andra delen av soffan, på Mix Megapol har dom varje dag en tävling där det är tre "mystiska röster" som säger Mix Megapol - mer musik - bättre blandning. Startsumman var 1000:- och varje gång någon gissar fel höjs den, nu är den uppe i 105.000:- Dom som har ringt in idag (och sedan förra veckan för den delen eftersom alla gissar fel på tredje rösten.) har haft två rätt, alla gissar fel på sista rösten.

Jag har oxå försökt hinna med att lyssna när dom har tävlingen, men har alltid glömt bort det, men nu kom jag på det och jag tror jag kan veta vem den tredje rösten tillhör. Hoppas på det bästa och att jag är det 10:e samtalet, dom där 105.000:- skulle ha det bra hos mig.