All those pretty lights in the sky



the wind blows through your hair
as you're walking people stare
up the block and down the street
to north kings highway
and there's a beating in my chest
and it's seeming to suggest
that before this day is through
it might go my way
so i sit back in my seat
i scribble down something that's sweet
about a boy, a girl, an endless stretch of scenery
cause it's like falling to your knees
before a stranger on the street
i did it just the other day
you should have seen me

oh and i wanna remember this night
and how my words never came out right
it's just my patience that keeps me alive
just like all those pretty lights
just like all those pretty lights in the sky

there's something to be said
about the colors in your head
and how they mix to form
the perfect shade of sadness
not because of things i've done
or any of the songs i've sung
it's just the story of our lives
we wish we had this

oh and i wanna remember this night
and how my words never came out right
it's just my patience that keeps me alive
just like all those pretty lights
just like all those pretty lights in the sky

and i remember we stayed up
way past you're bedtime
up on the 2nd floor
down by my sliding door
just innocent kids
in a victimless crime
trapped in a metaphor
hoping for something more

i wanna remember this night
and how my words never came out right
and it's just my patience that keeps me alive
oh, just like all those pretty lights
just like all the pretty lights in the sky

and i wanna remember this night
and how my words never came out right
it's just my patience that keeps me alive
just like all those pretty lights
just like all those pretty lights in the sky
in the sky, just like all those pretty lights.
just like all the pretty lights in the sky.
in the sky, just like all those pretty lights.
just like all the pretty lights in the sky.

 


Do you remember what last summer bring us to, something I was obliged you.



Jag har gått igenom hela mitt "spotify library" på låtar, jag har kollat igenom säkert 30 sidor på weheartit och jag har fortfarande inte fått en minsta idé på vad jag ska kunna teckna till det där "vi" temat. Känns inget bättre och veta att det ska ställas ut för hela skolan, hela kommunen - pinsamt om jag inte kan lyckas åstadkomma något jag kommer vara nöjd över, jag behöver idé hjälp. Någon? Save me!

Hade vart mycket enklare om jag fick byta ut mitt tecknande mot något annat alternativ, vilket jag iofs får men inte för jag tror det skulle vara lättare att komma på något från de övriga alternativen, möjligen foto. Ska utbyta några ord med min lärare imorgon och höra om jag ev. kan få skriva något istället, tror hon sa att man fick det för det skulle gå lekande lätt för mig. Ge mig ett ord och jag kan göra en text både på svenska och engelska som hänger ihop utan större problem, något jag är glad att jag kan för det har räddat mig på många svenskalektioner.


When he comes up in my mind all the time,
is it the time I'll start to realize,
that what I've been looking for is found.


Other looks and others smiles,
others try to make me fall for them instead.
But they're not even close to make me feel the way that you do,
they have nothing who can compares to you.


Do you remember what last summer bring us to,
something I was obliged you.
Do you want to know the truth,
I'm pretty sure I've  fallen for you.


We are who we are



Har estetisk kommunikation nu och då har vi som tema att vi ska göra något som skapar "vi känsla" , och ska jag vara riktigt ärlig var de första jag tänkte "hur fan skapar man något som ska skapa en "vi känsla" för alla som ser det?" Det kan ju faktiskt vara olika från person till person, hur ska du kunna göra något som får ALLA att känna exakt samma känsla? Är det ens möjligt? Vi fick välja mellan att måla, teckna, göra något i skulpturen eller fota. Vad tror ni jag valde om inte teckna, såhär i efterhand när jag hunnit fundera lite insåg jag hur extremt svårt det var, jag brukar klaga på min fantasi när jag får välja precis vad jag vill att teckna, det här är många gånger värre. Det här är en sådan här gång jag vill kasta ritblocket i golvet, bryta av pennorna och bara gå. Kan väl tillägga att jag för stunden känner mig väldigt dum som valde estet bild när jag inte ens vill bli något inom området och inte verkar få ut något av det, jag borde ju gått samhälls eller NV, jag räknar svårare matte än övriga från ES1, jag har en lektion på måndagar för att övriga är sådant jag redan läst, jag måste välja till kurser för att få meritpoäng eftersom kurserna inte ingår i estet. Humöret är inte på topp för stunden, men jag lovade ju att jag inte skulle kasta böckerna i golvet sådana här gånger, så jag får väl allt sitta här gulligt och fortsätta le.

Hemma på lunch

Har egentligen inte speciellt mycket tid till övers eftersom jag bara är hemma på lunch, börjar 12.10 igen och har estetisk kommunikation och efter det bild och formgivning. Har haft naturkunskap nu innan lunch, läa om ett ämne och skriva sammanfattning och egna funderingar om ämnet man valt och sen redovisa det. Kändes iaf som att det gick jätte bra, så hoppas ju betyget blir likaså. Nu ska jag käka, peace!

Even when I set myself on fire, why do I always feel invincible





Lovade ju att ni skulle få se bilder om jag lyckades åstadkomma något och resultatet har ni ovan, sammanlagt tog det nog 3 hrs. Satt och lyssnade på Skylar Grey – Invisible när jag kom på vad jag skulle rita, musik brukar vara väldigt effektivt när fantasin sviker.


It's a cruel world, and I'm finding a place in it



Vaknade runt halv fyra imorse och mådde med ett finare ord mindre bra, hade 21,4 i blodsocker så fick kliva upp och sticka insulin innan jag kunde fortsätta sova. Egentligen skulle jag stigit upp kl 06.00 men hade så ont i huvudet (vilket man brukar få om man har högt blodsocker) så jag slog av alarmet på mobilen och fortsatte sova tills klockan var halv nio. Kan inte påstå att det var mycket bättre då heller, men efter lite käk verkade det värsta ge med sig. Men någon skola för mig blir det då inte idag, har absolut ingen ork. Vilket var synd för Tisdagar är en dag med rätt roliga lektioner.

Ska i alla fall ta och göra en bilduppgift jag kan göra hemma, träna att skugga med olika styrkor på blyertspennor. Då kommer ju bara den svåra utmaningen, vad ska jag teckna? Kan inte förstå hur det kan vara så svårt att komma på VAD man ska göra, men jag verkar inte vara ensam om det problemet. Kan snöra in en bild sen, om jag lyckas åstadkomma något.

Never back down, everyone has their fight, win or lose



Kan inte finnas bättre film än Never back down, det är inte möjligt, tur jag äger den. På tal om bra så är soundtracket från filmen grymt, sen kan man ju knappast låta bli att dreggla åt Jake, han är ju som.. rätt snygg.


So put your hearts in the air



Kom hem från stallet för en liten stund sen då jag vart och fixat alla stallsysslor och ridit Kira. Blev bara att hon fick komma ut och röra på sig lite lugnt, helt utan större krav mer än att hon skulle vara lugn och avslappnad i slutet av passet. Hon var väldigt pigg men det är ju inte så konstigt eftersom hon vilat, men hon kändes lite lugnare efter vi travat upp efter infarten två svängar.

Ska köra lite situps, armhävningar och rygglyft innan jag ska duscha. Såg ju att det gav resultat tidigare i sommras när jag red dagligen och körde lite styrka 3-4ggr/vecka, och på en häst som Kira krävs det magmuskler för att orka sitta emot under hoppträningar när hon blir stark, annars blir det bara knas av allt eftersom jag inte kan reglera hennes galopp nog mycket. Efter duschen ska jag käka, göra caffé latte och se film, låter som en bra Måndagkväll.

Jag spikade ett mattetest, jag är överlycklig!

Kom hem från skolan för ungefär en timme sen, har bara haft matte vilket är den enda lektion jag har på Måndagar eftersom jag redan läst foto som dom andra från min klass har före lunch på Måndagar. Läraren verkar bra och vi fick ett test vi skulle räkna så han kunde få en uppfattning om våra mattekunskaper. Han sa att kunde man två av frågorna ur häftet låg man där man borde, hade man mer eller mindre spikat testet var det överkurs och man behövde inte känna sig minsta orolig. Hörde hur alla vände blad efter blad och "klar" repeterades i kör, medans jag satt och studerade talen på första sidan, men jag är glad att jag kunde behålla lugnet och bara koppla bort det som hände runt mig, hur (ursäkta språket) jävla illa dom andra än lät! Allvarligt, kan man inte bara hålla käften när andra sitter och räknar fast man själv är klar, är det så svårt?! Så sa han att han skulle behöva prata med mig efter lektionen, jag fick ju halvt panik och trodde jag räknat fel på allt.

Men det visade sig att det var lönande att bara ignorera dom runt om mig fast dom var klar sedan säkert 10 minuter tillbaks, för mitt häfte var spikat och det var både g,vg och mvg tal. Sen att han använde det som facit när han skulle gå igenom det på tavlan och jag fick svara hur man skulle lösa uppgifterna kändes ju rätt bra. ;) Om någon är nyfiken och undrar var det var han ville prata om så var det att han var imponerad över det han sett mig räkna eftersom det tydligen vart många som haft svårt för häftet, och så frågade han hur högt jag har som mål att räkna inom matte och jag svarar "så långt jag kan". Han tyckte i alla fall att jag skulle behöva en svårare bok än den esteterna får, så han skulle kolla om jag kunde få samma som den naturvetarna har. Det där gjorde min dag, jag har aldrig vart den som fått svara hur man räknar ut svåra uppgifter under genomgångar, nu är jag den som tydligen räknar överkurs och får byta till en svårare bok direkt från start, I'm impressed!

Catch me if you can



Jag är sjukt sugen att klicka hem en Canada goose expedition jacka, mindre lockande att betala 6500:- för den. Kan ju till samma pris åka utomlands och vara där en vecka, köpa jackan där och åka hem, typ.

Dagens inköp




just how the kingdom lights shined



En dusch, lite käk och sen får det bli filmkväll tillsammans med en popcornpåse. Då vet ni vad jag gör ikväll! 


Haid



Såg just att min lille tillridningsponny året -07 är till salu, och jag kan inte hitta något annat ord än "vill ha." Dock är han väl i minsta laget, råd att köpa han har jag men det är inte inköpspriset av en häst som är dyrt, det är att kunna hålla den med stallplats, foder, försäkringar etc. Och sen måste man ju ha tid, vilket jag inte har eftersom jag redan har Kira.

Haid som han heter (sa alltid hajen åt han.) fick jag en förfrågan om att bli tillridare på sensommaren/hösten -07 då han hade kommit på hur han fick av ridskoleeleverna på löpande band, en efter en, lektion efter lektion. Han behövde med andra ord ha en ryttare på ryggen som viste vad han/hon höll på med och inte var minsta rädd, jag var alldeles perfekt då jag alltid vart lätt så det var inga problem för mig at sitta på han fast jag kanske var lite i längsta laget, sen att ridkunskaperna och vanan fanns var det ju ingen tvekan om.

Han gjorde verkligen allt för att försöka bli av med mig från ryggen, han bockade och sparkade bakut, man kunde galoppera och mitt i allt tvärvände han, han slet iprincip tyglarna ur händerna på en och stack, han stegrade och gick på bakbenen osv. Men han fick aldrig av mig, var inte ens nära att åka av han någon av alla gånger jag ridit han, balans har jag gott om och det var som att åka karusell uppe på hans rygg när han hoppade runt. I början när jag red han var han jätte stel, som ett järnspett men tidsnog övergick han till en riktigt fin ponny som slutade upp med dumheterna när han insåg vad som var rätt och fel.

Red även lektion en gång i veckan för Linda på den tiden och en gång skulle jag rida Haid då ingen från grupperna tidigare ville utmana honom i mörkret, det var en regning höstkväll och det blåste var riktigt äckligt väder. Under den träningen kom han på att man kunde stå på bakbenen och gå runt på dom, hel lajbans när dressyren blev tråkig! Barnen ur tidigare gruppen satt med stora ögon på läktaren medan jag satt och smålog uppe på hans rygg, inte direkt så jag blev skrämd av att höjas några centimeter i luften? När han väl slutade dumma sig vart han fin igen.

Hoppa med han fick jag oxå äran att göra, och vi hoppade under en träning upp till 90cm på vissa hinder av en bana och på en b-ponny är det LA höjd.
Han såldes i December -07 från ridskolan, tror till och med det var dagen innan julafton.

Party in my head



Bilden är förvisso pretty old och från någon gång jag stått modell, men ni har då aldrig sett den förut.

Har precis anlänt hem till lägenheten och landat på sängen, käkade frassemat till lunch och jag fick då stå mitt kast för huvudvärken kom som på order, det där är skumt för det är ju inte en engångshändelse. Endel jag känner får dåligt sammvete när dom ätit sådan mat för att de är så onyttigt så då är det första dom säger när dom ätit klart att dom måste träna samma dag, skulle jag få dåligt sammvete av det skulle jag ju bara kunna tänka att drar man xs på kläder och inte kan ha ett par jeans i S för att dom är för stora så är det nog rätt lugnt, inte direkt så att jorden går under för att man åt frassemat en gång.

Tänkte pröva en PN på sådär 40min och se om the party in my head kan börja avrunda, skulle uppskatta det. Vad som händer senare återstår att se, är sugen på att fara och skritta Kira en sväng, förhoppningsvis blir denna lördagkväll bättre än förra veckans som slutade på akuten.

Nobody's perfect

På tal om skola och att vara ambitiös, tror inte det är alla som går och letar sin blivande mattelärare en fredag efter sista lektionen och helgen ligger framför en, det gjorde jag för att fråga om jag kunde få en mattebok och uppgifter att räkna. Börjar allvarligt tro att jag slagit huvudet, eller så har jag rent av blivit högpresterande på riktigt?

sticks and stones

Ulrik Munther – Sticks And Stones

 

Måste bara få säga WOW!
 Har alltid tyckt han låter som att han skulle vara sådär 12-13år gammal, men den här var riktigt bra!


Fancy footwork



Började dagen med att försova mig en timme, antingen ringde inte alarmet på mobilen eller så har jag slagit av det i sömnen, vilket inte skulle förvåna mig då jag tydligen pratat med mamma tidigt imorse innan hon for på jobbet och det har jag absolut inget minne av. Att försova sig en timme och sen måsta gå till skolan i regn resulterade i ett dåligt morgonhumör, brukar inte ha det om jag inte är stressad och denna gång var väl lite halvt panikslagen, härligt att försova sig första skolveckan..
Har dock aldrig försovit mig förut, och någon gång måste väl vara den första? Anlände iaf till skolan när det var 25min kvar av min NK lektion så hann ju med lite, utöver det har jag bara haft engelska och svenska och uppgifterna på dom lektionerna var lekande lätt. Hann även utbyta några ord med min svenskalärare efter lektionen och den uppfattning jag fick om henne och det hon sa så verkar hon tycka att jag låter som en väldigt skötsam och ambitiös elev, för hon frågade till och med om jag hade några planer på universitet, score again!

Nu ska jag käka middag innan jag svälter och efter det ska jag se gårdagens avsnitt av True talent och sen lite bartenderskolan, 8 mounths to go, sen har jag planer på att åka till KOS och gå bartenderutbildning, just so you know.

Wonders how I can be in a room full of people and still be thinking at someone who seems to be a million miles away



Ska strax gå och käka lite och sen duscha, och efter det tror jag att jag ska se New moon, Eclipse eller never back down. Skoldagen gick väldigt fort idag då det inte känns som om vi haft någon riktig lektion för engelskan var väl inte direkt krävande, intervjua den som satt brevid sig och sen presentera den personen för gruppen. Kändes hyffsat bra att jag fick frågan "vad vill du göra efter gymnasiet?" och läraren sen frågar vad jag vill läsa på universitet, så med andra ord vet han ju att jag siktar högt. Score!

Datakursen gick också väldigt fort och det var bara att sitta där och lyssna och klicka runt lite på macen för att lära sig den, dock är jag inte ovan med mac eftersom dom hade sådana på media. Så nu är jag ägare till en macbook pro, känns väldigt bra och den är så liten så den är lätt att ha med sig, inte som min laptop som är 17,3". Nu måste jag käka innan jag svälter, för det skulle ju vara väldigt tragiskt eftersom det finns nygräddade baguetter i köket. Peace!


imperfection is beautiful



Har börjat dagen med en idrottslektion som varade i 30min, så har sedan 08.30 haft rast och har det fram till 09.50 då jag har engelska. Sen har jag lunch i 50min och efter det "datakurs" då vi ska få våra mac datorer och efter det slutar jag. Visserligen hade dom beräknat att datainformationen skulle ta 3hrs, men jag tjänar faktiskt 30min på det jämfört med hur lång min torsdag annars skulle vart.

Sitter nu och fördriver lite tid i datasalen med att lyssna på musik, läsa bloggar och kolla lägenheter. Jag vet, jag har nämnt det hur många gånger som helst att jag vill bo i björkarnas stad men blir jag miljonär inom en snar framtid ska jag köpa en lägenhet och flytta till Umeå, utan tvekan.

Super bass



Den är G-R-Y-M!


just a kiss on your lips in the moonlight



Att uppdateringen inte legat på topp under dagen är för att jag helt enkelt inte haft tid, busy woman när skolan dragit igång på riktigt. Haha nej, lite ironi å andra sidan för så upptagen är jag väl inte, men känner mig däremot väldigt låst utan min xperia för då hade jag ju iaf kunnat mobilblogga åt Er. Men ni får helt enkelt klara Er. Skoldagen idag har flytit på riktigt bra och jag har verligen vart högpresterande, har till och med tyckt att lektionerna vart lite kul. Får jag pluspoäng på det? Naturkunskapen var riktigt rolig då vi själv fick ge önskemål på kapitel vi ville läsa ur boken, och för den som undrar vad mina val var så var det livsstil och hälsa, samt bioteknik. Har även haft två estetlektioner, estetisk kommunikation och bild och formgivning vilket resulterade i att vi skulle träna att skugga med hjälp av endast en B, 2B och 4B blyertspennor. Låter kanske väldigt lätt för den ovane, men kraven på oss är ju snäppet högre än vad det är på högstadiet. Men det gick iaf väldigt bra, får prestationsångest när andra sitter och tittar på mig när jag tecknar men det släppte väldigt fort när jag insåg att jag inte behövde ha det för att jag visste exakt vad jag höll på med och kunde koppla bort det som hände runt omkring mig och bara koncentrera mig på att vara.. högpresterande?

Vibrerade i mobilen för en stund sen och då var det min mentor som skrev att vi får våra mac datorer imorgon och har datakurs kl 12-15.00, rätt gulligt att det stod "Hej ES1! :) Kollar kontakten!.." Det gjorde mig glad, för jag har velat ha en mac pro. Nu ska jag borsta gaddarna och dejta sängen, idrott och engelska för min del imorgon då. By the way, gillar mina måndagar då jag endast kommer ha en mattelektion efter lunch. Ska inte läsa om fotokursen då jag funderat och disskuterat det med min mentor och syv:en, ska istället ha den tiden till att kunna lägga fokus på att jobba hemma i ämnen som kräver lite mer av en för att få högt betyg, dvs. matte. Så sovmorgon till 12.20 på måndagar låter rätt fint, som en extra helgdag då.

And when you need a place to run to

Vad lyssnar du på just nu? Leona Lewis – Better In Time - Single Mix

Vad var det senaste du åt? Popcorn

Vad var det senaste du sa? "Vad bra."

Vad gjorde du idag kl 13.00? Hade estetisk kommunikation lektion

Vad har du på dig just nu? Svarta leggings, vitt linne, röd/grå baseballtröja och underkläder.

Vad har du för frisyr just nu? Lockigt uppsatt


Vem var den senaste du pratade med? Mamma

Vem var den senaste du skrev/smsade med? Jesper

Vem av dina tjejkompisar kan du berätta allt för? Ammi och Lina

Vem av dina killkompisar kan du berätta allt för? Jesper

Vem är den bästa artist du vet? Jag kan inte peka ut en specifik, men Pitbull är ju grym!

Vem är den snyggaste skådespelaren du vet? Matt Lanter.


Har du någonsin piercat dig? Yepp

Har du någonsin färgat håret? Yepp

Har du någonsin vunnit en miljon? klart jag har! just kidding..

Har du någonsin sjungt ensam på en scen för publik? Yepp, och i ett sådant tillfälle är jag inte minsta nervös.

Har du någonsin gjort någon dramatisk förändring med dig själv? När jag färgade håret rött?

Har du någonsin känt att du är extra stolt över dig själv? Varje dag, haha näe men har mina stunder.

Har du någon dold talang? Enligt andra kan jag ju sjunga om jag gör det seriöst, så jag antar att det får vara en sådan?

are you doing okay

Måste börja inlägget med att tipsa Er om en bra låt, hörde den i ett 90210 avsnitt och fastnade för den direkt!
The Offspring – Kristy, Are You Doing Okay?


Ska börja gå och borsta gaddarna och sen slå på en film och sova, börjar skolan på riktigt imorgon kl. 08.00 med svenska, och tror inte jag kan vara så högpresterande om jag är trött och planen var väl att vara högpresterande redan från start. Är nästan lite taggad faktiskt och ska bli intressant att se hur länge det sitter i, om jag intalar mig själv att det är jätte kul kanske jag tillslut går på det. Men det borde dock fungera med att tänka "bra betyg och du kan göra vad du vill!" Är det nu jag ska stordrömma om L.A, äga en sprillans ny, vit BMW och ha lägenhet i USA som ser ut som denna?


What you got



Har alltid tyckt att te luktar äckligt, eller kanske inte äckligt men däremot konstigt. Ni vet lukten inne på Smedjan i Luleå, men det kanske å andra sidan beror på att det finns hur många tesorter som helst så alla lukter från varje te blandas med varandra och man får inte riktigt någon uppfattning om vad det egentligen luktar.

Nå hur som helst tänkte jag försöka mig på att pröva dricka det, valet blev forest fruit. Den luktade godast och förpackningen såg god ut, för den delen är ananas äckligt så tropical fruit gick ju bort direkt även om den såg godast ut av alla tre sorter som fanns hemma. Men tro inte jag drack det, en klunk och resten åkte ut i slasken. Var då första och sista gången jag prövade dricka te, usch, fy, blä!

Kökskunskaper på prov

Ny duschad, jätte hungrig och hade önskat att det stod en kladdkaka i skafferiet. Funderar däremot på att blanda ihop en sockerkaka, inte för att jag någonsin tyckt det vart speciellt gott men tänk om, annars kan jag ju bjuda den åt någon som gillar det, i värsta fall. Laga middag måste jag också göra då mamma jobbar sent, jag har kommit fram till att det är underbart att vara hemma själv om jag bortser från när det kommer till att laga mat, för det är jag lite mindre skicklig på med tanke på att jag iprincip alltid fått den serverad på tallriken.

Men att kunna bo ensam i en lägenhet känns faktiskt inte omöjligt nå mer, så länge jag får ha minst en hund som sällskap och livvakt. Då var det ju bara det där med matlagningen, antingen får jag bli miljonär så jag har råd att anställa en egen kock, eller så får jag bo med någon som har lite mer kökskunskaper än vad jag har att komma med, eller så får jag helt enkelt lära mig att laga mat. Sistnämnda alternativ låter nog klokast men tänk vad grymt att ha en egen kock! Okej, nu låter det som att jag verkligen inte kan laga mat alls, men det kan jag ju faktiskt. Jag hade ju faktiskt högt betyg i hemkunskap om det spelar någon roll, så i själva verket är det väl att det trots allt, är rätt bekvämt att höra orden "middagen är klar." gå till köket och bara behöva sätta sig vid köksbordet och äta.


Svar på kommentar



Fick en kommentar om jag inte kan lägga ut mitt schema, och visst kan jag det för alla nyfikna själar.
Ser ni inte vad som står på varje lektion är det följande ->

Rosa/lila - Estet inriktat
Grön - Matte
Röd - Dator, matte och estetstuga. Frivillig lektion
Gul - samhällskunskap
Turkos - Svenska
Beige - Naturkunskap
Vit - Idrott
Blå - Engelska


att se dig i regnet fick mitt hjärta att slå dubbla slag



Har du någonsin ställt dig själv frågan "Vad fan har jag tänkt med?" den frågan fick jag ställa mig själv igår ute i regnet, jag skulle ge allt för att kunna ta Fredagen igen, för vad fan tänkte jag med? Jag kan ju inte tänka på något annat än han, jag är ju såld.

if it's what you want, it worth it all

Första skoldagen avklarad och vad säger jag om den, att det kändes tungt att gå in genom skolans dörrar? Mina försök att intala mig att det skulle bli kul känns för tillfället rätt meningslösa, inte ens att få ha en drös estetlektioner känns kul, what happened? Sen när har jag kunnat börja säga att det är tråkigt att teckna?! Hann även gå förbi syv:en en sväng för att kolla om jag behöver läsa om fotokursen eller om jag hade klarat den, vilket jag hade men jag har dock förtur på en sak och de är att dom ändrat betygskalan så vi får A-F betyg, vilket med andra ord betyder att jag får läsa om fotokursen fast jag egentligen har betyg i den så jag kan få högre. Annars hade jag haft sovmorgon till 12.20 på måndagar, hade inte kännas helt fel. Men jag behöver däremot ha mvg i alla kurser så jag har inte så mycket val än att läsa om den. Mvg i allt, låter det inte kul? Måste även välja till kurser som jag får meritpoäng för, läsa upp till minst matte B men högre hade jag faktiskt tänkt klara, jag sa ju att målen var höga. Vad har jag gett mig in på, undra hur många gånger jag kommer hinna bli less och vilja kasta alla böcker i golvet? Men jag ska vara duktig och verkligen försöka, hur extremt tråkigt det än kommer kännas för jag vet vad jag vill, och jag vet att jag kan om jag verkligen går in för det, och jag skulle vara riktigt, riktigt stolt över mig själv den dagen jag står med betygen i handen, går ut genom skolans dörrar en sista gång och aldrig mer behöver sätta foten där och får säga "vad var det jag sa." åt dom som inte trodde jag kunde, le och vända på klacken! En typisk Josefin helt enkelt.


Enligt 118800 kan jag endast beskrivas med toner, jag är för vacker för ord



Var tvungen att pröva 118800 mmstjänst och skickade bilden ovan med texten "vad tycker ni om det ni ser?"

Svartet kom ett tag efter:

"Du är så vacker att det inte ens går att beskriva med något annat än toner. Din skönhet kan liknas vid de första ackorden på The Beatles Revolver platta eller de två första halvtonerna i Für Elise. Obeskrivlig och ojämförbar, orginalitet i egen klass, du jämförs med hur legendernas toner hade manifesterats i fast form helt enkelt! Kram från oss på 118800"


Hey summer, where did you go?

Det känns hemskt att skolan börjar imorgon, hemskare när jag tänker att jag har tre år kvar istället för två. Känns som att jag inte gjort något av det jag tänkte göra i sommar, inte hann jag då med någon umeåresa men den får helt enkelt ske i höst i stället och jag tror helt ärligt jag kommer uppskatta den mer då. Förra året drog jag till umeå över en helg efter första eller andra skolveckan, gör gärna en repris på det i år.

Egentligen är det väl inte skolan i sig som känns hemsk för den delen, det är att lämna sommarlovet bakom och veta att personer som vart hemma över sommaren åker tillbaks, det är det som känns smått jobbigt. Kan inte sommaren börja om, vi kan ta det från dagen då balen var för sen den dagen har jag vart rätt nöjd.

Nu ska jag sova och jag har ju förtur på en sak imorgon jämfört med alla andra ettor, jag behöver inte vara minsta nervös eftersom jag redan gjort bort en skolstart på den skolan förra året. Nervositet är dumt, från och med i Fredags har jag dumpat den känslan föresten så den existerar inte hos mig mer.

One way or another



Jag har stått ute i spöregn och tittat på fotboll, fel lag vann och det kändes dumt att det skulle ösregna just den här matchen. När jag anlänt in hemma genom ytterdörren plockade jag ihop kläder som låg på golvet i mitt rum, varför är det så jobbigt att öppna garderobsdörrarna och lägga det där istället?! Mitt i allt hittar jag mitt antagningsbesked från Umeå och jag måste erkänna att det rann några tårar längst kinden, jag skulle inte ens kunna beskriva hur gärna jag vill flytta dit. Men jag antar, att även om jag var dum och ångrar att jag tackade nej till John Bauer, samhälls med idrottsinriktning så finns faktiskt möjligheten att bli umeåbo kvar, jag kan ju faktiskt fortsätta läsa estet där. Jag vill ju inte ens bli något inom estetområdet, men å andra sidan lär jag väl plocka mvg efter mvg i estet kurserna, annars skulle jag bli förvånad. Så ser jag det från den ljusa sidan kommer jag ju samla på mig poäng som i slutändan kommer vara betydelsefulla som få i mina ögon med tanke på vad jag vill läsa sen.  Dom där mattekurserna låter också väldigt lockande, målet är högt, jag kanske skulle plocka fram den där Josefin alla avundas för att hon har så lätt att lära sig.

du ger mig inga löften och du ställer inga krav för att du vet exakt vad jag klarar av



Jag är kär, jag vill bära ett par Palladium skor.
Tänkte köpa ett par när jag var i Luleå men såklart fanns det inte i min storlek, dom är fina.


New from David Guetta!



David Guetta – Titanium (feat. Sia) , varsågod, sprillans ny.


Brighter than the sun

Jag vet att jag lovade Er en bättre uppdatering med hur min dag har sett ut, men det är först nu jag har tid och ork igen. Har hunnit vara till stallet, och sen fara och käka lunch hos mormor och morfar, fara en sväng på stan med Ammi och jag känner mig rätt duktig som stod och velade fram och tillbaks om jag skulle köpa en adidas tröja men lät bli och tänkte att pengarna gör sig bättre på Umeåresan. Sen har jag som ni kunnat läsa vart och avfärgat Ammis hår och sen lagt i röd färg, vilket resulterade i något perfekt! Hon måste känna sig lyckligt lottad att ha mig som kusin, med tanke på hur rädd hon var att håret skulle bli alldeles för rött, fläckigt eller dylikt och jag bara sa "ta de lugnt, jag fixar det." För vet inte hur många gånger hon sagt att hon tyckte det blev bra, haha men å andra sidan är väl det bra för då vet jag ju att jag lyckades. Sen skulle jag egentligen bara in till Kalix en sväng och sen byta hushåll och agera mer frisör men det hade inte ödet planerat så jag fick spendera ett tag på akuten istället. Inga brutna ben eller armar och jag är inte döende, så tur i oturen då.

Ska se lite film nu och sen dejta kuddarna, känns rätt välbehövligt. Peace out!

Ödet hade andra planer för min kväll..

Ödet hade andra planer för min kväll för inte fick jag då agera frisör ännu en gång, jag sitter förtillfället på akuten..

castle made of sand

Pitbull Featuring Kelly Rowland & Jamie Drastik – Castle Made Of Sand
Nu är Ammis hår färdig färgat, torkat och stylat och det blev bra! Lyckades riktigt bra med avfärgningen så färgen vi la i sen blev riktigt, riktigt bra den med, precis som hon ville ha så det känns ju bra.
Ska strax, eller på ungefär 25 min dra in till Kalix en sväng och sen ska jag bara byta hushåll och agera mer frisör då jag fick en förfrågan om det nyss. Tänkte även hinna med att göra något åt mitt eget ikväll, mer rätt lägga i lite från Revlon nutri color creme 1002 white platinum bollen för att förhoppningsvis få det ännu lite kallare i ton, men det hinns kanske med här någon gång under kvällen, the night is young!

Förlåt för att jag aldrig sagt förlåt

Har egentligen inte tid att blogga nu då jag är iväg och agerar frisör, men för tillfället håller hon på föna håret innan nästa färg ska i. Bloggar mer sen, peace!
Något i den stilen ska hennes hår bli!

Last friday night

Innan jag beger mig till stallet tänkte jag tipsa Er om en bra låt, för de flesta av Er har nog hört Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.) men tror däremot inte det är så många som hunnit få reda på att det finns en remix av den med Missy Elliot. Och enligt mig är den nästan bättre, lyssna och avgör själv!
 Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.) [feat. Missy Elliott]


Logic will get you from A to Z, imagination will get you everywhere



Det här är en kväll jag har för långtråkigt vilket resulterar i att jag tillslut börjar fundera för mycket, så tänkte låta Er ta del av tankarna som snurrat i mitt huvud senaste timmen. Ready, set, go!

Tänk Er själva när ni var sådär sex, sju år. Tänk hur annorlunda man tänkte om framtiden än vad man gör idag, i mitt fall tio år senare. När jag var liten och någon frågade vad jag ville bli när jag blev stor skrattade jag och sa blygt "elitryttare". Då var framtiden så långt fram, stor var man först när man var vuxen och det var först då "framtiden" började. Tänk er själv idag, flera år efter ni fått frågan om vad ni ville bli den där dagen när ni var sju år och det bästa ni visste var att leka hela dagen lång, inte behöva bry sig om allt runt omkring en, man levde som i en bubbla där fantasin var det enda som kunde begränsa en. Skulle du idag svara samma sak på frågan "vad vill du bli när du blir stor" som du skulle gjort då du var liten? Skulle du låtit fantasin flyga iväg med dig till en annan planet och bara låta dig se möjligheter och inga hinder, eller skulle du få fundera i flera minuter och inte ens då kunna ge ett säkert svar.

I mitt fall var framtiden så långt fram att man inte behövde tänka så mycket på den, man tog dagen som den kom och behövde inte lägga så mycket energi på att fundera vad man skulle bli när man blev stor, jag hade ju redan sagt elitryttare och i ett barns tankesystem spelar det nog ingen roll om någon skulle sagt "men på riktigt, vad för riktigt jobb vill du ha." Barnet hade lika gett samma svar, eller i bästa fall bytt elitryttare mot prinsessa. Tänk hur annorlunda man tänker när man är liten och när framtiden sakta kryper närmare och greppar tag i dig, du slits ut från fantasibubblan och måste göra val för att påverka vad du ska bli, vem du ska bli och vem du vill vara.

När jag var mindre var jag jätte blyg, jag skulle aldrig våga säga till om något störde mig eller gjorde mig ledsen. Jag skulle ha vart tyst, önskat och bett att jag en dag skulle bli som dom som vågade säga vad dom tycker och inte brytt sig om vad andra tycker om dom, det var mod i mina ögon. Jag trodde dock aldrig att jag en dag skulle bli en av dom som kan ta skit rakt framför ansiktet och bara stå där med ett leende på läpparna, stenhård och det skulle inte märkas om jag tog illa upp. Idag, tio år senare är jag en av dom personerna som i mina ögon var modiga. Jag tror ingen kunde tro att jag kunde få ett sådant självförtroende som jag har idag om man bara ser tillbaks på hur jag var när jag gick 7an, så rädd för att sticka ut från mängden. Idag är det motsatt mönster, att vara en i mängden är tråkigt, man ska sticka ut lite. Det är först när folk får upp ögonen för dig och dina talanger du ens har möjlighet att ta dig tillbaks till samma tankebanor som när du var liten, du kan faktiskt påverka vem du vill bli om du verkligen går in för det. Idag berör inte bullshit mig, haters only hate the things they can't get and the people they can't be. Kan man bortse från alla negativa ord man får genom åren med vad man kan och inte kan bli så kommer man så mycket längre än om man skulle tagit åt sig allt och trott på deras ord. The greatest pleassure in life is doing what people say you cannot do. Stå på dig, för vad du är kapabel till är det ingen annan än du själv som kan bedömma, det är något man måste gå på efter känsla.

Det jag ville komma fram till i detta extremt långa inlägg, som jag förövrigt berömmer någon för om dom orkat läsa hela är att man så ofta ser personer som får gå i andras fotspår istället för att göra egna, det enda som krävs är att man trot på sig själv och hittar tillbaks till tankebanorna man hade när man var sju år, där allt var möjligt och inga hinder fanns så långt ögat kunde nå. Vill du fortfarande bli det du sa när du var sju år, go for it. Det är bara du själv som avgör om målen är rimliga nog att nå, inte någon i din omgivning, bara du.

plan your future with purpose and frame your life with faith

Blev en promenad i äckelvädret trots allt, Milla verkade då inte klaga då hon försökte gå i varenda vattenpöl hon såg. Blev en sväng efter vägen som går förbi furuvallen och till pappas jobb, ganska lagom längd av promenad då hon ändå fick gå en bit men inte bli helt slut. Jag var mer sugen på att fara ut och springa men det är tråkigt själv, och Milla orkar betydligt kortare än mig men då är ju hon å andra sidan 7 eller 8år. Men motionerad och glad ligger hon nu och sover i sin korg.

Funderar om jag är för bekväm för att promenera ner till druggen i regnet och hyra en film, eller så hoppas jag att ch131 har någon bra som inte ger upp när den laddat hälften. Svårt val.


Mr. right now



Pitbull Featuring Akon & DJ Frank E – Mr. Right Now, hela Pitbulls nya platta är ju grym!

Ska gå ut och promenixa en sväng med Milla, kanske bort mot pappas jobb och tillbaks. Skulle behöva utbyta några ord med han så kan kolla om han är där, vilket jag iofs inte tror när de är fredagkväll. Nå, nu vill hon ut, peace!

music screams the words we're to afraid to speak

Ensam hemma med världens skallebang och illamående, helt utan minsta spår av en endaste liten panodil ska jag och Milla gå och sova, eller hon sover väl redan någonstans. Jag tycker synd om mig själv, kan titta rakt fram och hålla still huvudet så gör det inte så fruktansvärt ont, annars känns det ungefär som att man har hjärnskakning. Och tro mig, jag vet vad jag pratar om när jag säger det för jag har slagit huvudet för flera, flera år sen i ett kakelgolv när vi var på semester och det var inte direkt någon mysig smärta. Orsaken till varför jag har ont i huvudet är för att jag har högt blodsocker, råkade nog sticka för lite insulin när jag käkade.

Nä, måste försöka sova nu för det här är inte något att hurra över. Snör in någon bra låt under till Er som tänker vara vaken ett tag till.

Pitbull Featuring Chris Brown – International Love
Stone Sour – Through Glass


to wait is so boring..

Sitter och väntar på att klockan ska gå så jag kan skölja ur blekningen, sätta i lite från 1002 bollen i det och sen skölja det, föna och se resultatet. Ni får en uppdatering på ett tag..

International love



Pitbull Featuring Chris Brown – International Love, den är grymt skön!

Ska käka middag strax, sen agera frisör och hantera lite blekningsmedel, på mitt huvud ska det inte för den som undrade eller började oroa sig att jag kommer bära ett sönderblekt, gult och fult fjortishår. Jag kan lova att sedan 8an har jag gått motströms de flesta hårfärgerna, färgade någon håret likadant som mig, och ny syftar jag på tiden jag hade knallrött och två färgat.

   

Allt fler på skolan blev lika rödhåriga som mig ett litet tag efter jag gjort mitt, och när jag hade det var det ingen på hela skolan som hade lika rött hår, det kan jag svära på. Nå, i och för sig så var det väl inte hela världen för rött är ju enfärgat. Men när jag hade blont överhår och mörkbrunt under fanns det verkligen ingen, absolut ingen på hela skolan som hade likadant, och det var en av orsakerna till varför jag gjorde underhåret mörkt - jag ville inte bli en i mängden. Efter kanske, 1-2 månader började fler och fler färga underhåret mörkbrunt, vems var idén från början? Jag kan väl inte påstå att jag störde mig på det, men det var mindre roligt när jag inte var den enda som hade så. Fast å andra sidan måste dom ju ha tyckt om mitt hår, så jag får väl se de från den ljusa sidan.

Fast de roliga med att ha rött hår var att man drog alla blickar till sig, spelade ingen roll vart man gick men håret var som en stoppskylt och man la då märke till det. Fast jag passade dock inte i rött hår enligt mig själv, enligt vissa andra gjorde jag det men det är blond som känns mest "mig", en gång blond alltid blond kanske stämmer trots allt.

Ska börja gå och fixa middag och sen hade jag tänkt gå en längre prommis med vovven innan jag blir frisör, men för tillfället ösregnar det och då känns det mindre lockande att gå ut och gå och på köpet få en blöt hund. Tur hon är som hon är för när det regnar det vill hon helst inte gå ut genom dörren om hon inte måste, så jag tror inte hon sörjer över att få ligga i soffan istället. ;)

I've already seen a lot of heroes, but you are the crowning glory

Som de flesta av Er redan vet så följde jag Big Brother slaviskt när det gick på tv i våras, samt att jag har sett alla klipp på deras hemsida med undantag från programmen i sig då jag såg dom på tv. Dock har jag sett avsnitt 35 ett flertal gånger, när Roddan är livrädd under skräcknatten, och de avsnitt när Katerina blir serverad surströmming, sann skadeglädje.

Men det var inte det jag ville få fram i inlägget, det var att nu visar dom ju repriserna på tv11 under kvällarna och jag har råkat se ett och annat, inte alls med mening så jag följer det som tidigare. Men hur som helst, tänk vad kul att vara med och se om man påverkas av att vara instängd eller om man klarar det galant, om man kan se igenom spelen folk spelar och om man verkligen tänker på att det finns ett hundratal kameror och mikrofoner insatt i huset. Eller blir man som dom säger så van vid dom efter dom första dagarna att man glömmer bort dom? Jag skulle vilja pröva vara med i BB, mest för att se om man påverkas att vara bevakad 24/7 eller om man ignorerar det fullständigt efter ett tag, och ja, givetvis i hopp om att vinna 500.000:- för att sitta inburad i 90 dagar. Easy cash, huh?


Revlon nutri color creme 1002 white platinum



Omdöme: Den var grym!
Pris: ca. 210:- i butik.

Hade i den i 4min istället för 3 då jag fick det rådet på klippservice om jag ville att den skulle vara lite effektivare. Den var väldigt enkel att applicera och redan under tiden den var i håret började man se skillnad. Kan inte påstå att jag hade gula skiftningar innan, men jag ville få det i en kallare ton och det fick jag. Luktar gott gör den också, precis som att man skulle kommit hem från frisören. Kan verkligen tipsa om denna "färgbomb"!


Jag har mitt huvud över ytan, jag kan andas lugnt och lägga hela mitt fokus på denna vackra stund

Kom hem till lägenheten för kanske 1½ timme sen efter att ha traskat runt stan ett varv med Ammi för att införskaffaa diverse nödvändigheter. Bla. ett 5-ämnesblock, mattehäfte och pennor tills skolan börjar. Ska jag vara ärlig är jag nästan lite taggad, jag vill verkligen veta hur bra betyg jag kan få. Tro det eller ej, men det jag nästan längtar mest efter är att se hur många mattekurser jag klarar av (det här kommer jag få ångra att jag sagt) Jag vet ju att jag inte är så jävla trög som jag var under 8an och 9an, men då hade jag ju däremot en lärare som var kass på att förklara, blev alltid smart gångerna vi hade vikarie så det säger väl sig själv vart felet satt.
Kommer säkert känna ett flertal gånger för att kasta matteboken i golvet och ge upp, men det skulle vara kul att se HUR SMART jag egentligen är, eller kan bli.

Hann även med en fika på lyktan, ett besök på klippservice och få veta exakt för något jag ska sätta i håret för att få det i en kallare ton, blev en Revlon nutri color creme 1002 white platinum. Var inne på att köpa en sådan redan innan jag hade frågat men ville inte beställa en fören jag kollat deras utbud och fått veta om dom hade något silverschampo som var mer effektivt. Fick rådet igår att köpa en Fudge clean blond och den jag frågade vet då vad han pratar om, men dom hade ingen där vilket förvånade mig. Ska pröva använda den ikväll och se om det blir någon skillnad, ni kan få en update av mig då med vad jag tyckte.

Nu ska jag diska då det inte finns någon diskmaskin, it sucks. Plocka ihop lite kläder som ligger på golvet och så tänkte jag promenixa med vovven en längre sväng om det slutar regna. Hard work work!

Now you're in New York, These streets will make you feel brand new, Big lights will inspire you



Sitter ute (inne*) på balkongen tillsammans med en fleecefilt och datorn i knäet, rätt mysigt när det är mörkt ute och man ser lampor som lyser. Önskar dock att utsikten såg ut som på bilden ovan, här kan jag ju nästan räkna alla lyserna på fingrarna. Men med lite JAY-Z – Empire State Of Mind [Jay-Z + Alicia Keys] - Explicit Album Version i lurarna fungerar det lite bättre. It's sad, cuz my view is not even close.

it's amazing what you hide just by putting on a smile



Han är otrolig, Tyler Ward levererar änn en gång!

Fungerar inte klipper jag försökt lägga in ovan så klickar ni här, http://youtu.be/ff2lz6hnQRA

your shirt has to go but you can stay


- Baseball tröja, H&M 299:-


- Väska, Accent 399:-


- Blus, Ginatricot 49:- (rea)


- Kofta, Ginatricot 199:-


-Jacka, Vero moda 399:-

Dagens inköp från luleå.

have you ever been alone in a crowded room?

Vaknade precis från världens mest obehagliga dröm, att Kira var jätte skadad och hade jätte ont. Minns hela drömmen fån början till slut, att jag skulle gå ut med henne i hagen på morgonen men i hennes box stod det en brun new forestponny med bläs och min syster säger "Kira är borta hos några." Jaha, vad några tänker jag. Hon är faktiskt min! Sen blir jag arg, kastar mobilen i stengolvet så den går sönder och blir mer frustrerad bara därför. Föresten utspelade sig allt i Pondes stall, man kanske bler halv snurrig av att jobba där i 3 veckor, huh?

Sen får jag iaf träffa min älskade ponny och jag hade kunnat fylla en swimmingpool med mängden av mina tårar, fast dock grät jag bara i drömmen och inte på riktigt för den som undrade. Jag vaknar när jag kramar hennes hals och säger "jag älskar dig, glöm aldrig det."

Sådana här drömmar är värre än riktiga mardrömmar för mig, inte ens skräckfilmsmardrömmar skulle få mig att må sämre. Kira är en av dom jag värdesätter högst, och jag tycker en sådan här dröm visar det ganska bra, jag skulle aldrig kunna sälja henne. Nej usch, drömmen var hemsk!

Ska käka lite frukost nu och fixa mig innan jag beger mig för att släppa ut pållarna i hagen, pussa lite på Kira och sen dra till Luleå. En sväng in på häst och fritid ska jag då hinna med bland allt shoppande, det värsta är bara allt jag vet att jag kommer vilja ha och har råd med just nu. Bland annat en Charles Owen hjälm, nå pikeur och Kingsland kläder, nå fint schockemöhle schabrak osv. How is this gonna end?


Med rosa sockervadd i ansiktet


Den luktar som att man stoppat ner huvudet i en godispåse, tryckt upp rosa sockervadd i ansiktet eller hällt ett lager honung i ansiktet och strött på lite socker, om inte annat så kändes konsistensen så. Men den luktade gott och verkade bra, så den var värd sina ynka 15:-


"Jag hade mer rätt på den allra svåraste delen av nationella i matte än.."

Vilket tv program är det bästa du vet?

- För tillfället Pretty little liars

Vilken låt är den bästa du vet?

- För tillfället The Fray – Over My Head (Cable Car) - Acoustic Version & P!nk – Heartbreak Down - Explicit Version

Fem saker om dig som ingen vet?

1. Jag är grym på att spela brännboll.
2. Jag har aldrig vart rädd för att säga vad jag tycker om saker och ting.
3. Jag kan iprincip alla repliker i första Twilight filmen.
4. Jag skulle aldrig få för mig att äta köttsoppa (resten av släkten älskar det.), så äckligt!
5. Jag hade mer rätt på den allra svåraste delen av nationella i matte i 9an än vad jag hade på den lättaste delen.

En idrott du skulle vilja vara grym på? (får ej välja den du ev. är aktuell i.)

- Jag skulle vilja vara grym på att surfa!

Den bästa film du sett?

- Kan inte välja bara en, men en bra är Blue crush2

Hur mycket pengar spenderar du på en månad?

- Beror helt och hållet på vad jag gör under den månaden, så är rätt olika. Ibland inte en krona och ibland några tusen.

Hur mycket pengar har du i börsen nu?

- För de första har jag inga pengar i börsen, dom är på kortet och det är några tusen.

Lyx eller budget?

- Beror på vad det gäller, men jag föredrar lyx och brukar lägga ut mer pengar på de än en "kopia".

De dyraste skor du har är?

- Mina ridstövlar (Tretorn advance) dom gick nog på 4K om jag minns rätt..

Vilket klädesplagg gillar du att bära bäst?

- Tajta jeans!

Hur många höst/vinterjackor har du?

- 5 (en tjock, brun lite längre jag brukar ha för de mesta. En 8848 snowboard jacka som är vit,grå,svart,knallrosa med stora pusselmönster utspritt. Två ulljackor och en brun skinnjacka med ludd i kragen (ser ut som Kenza's)

Din mössa är?

- Min mössa är samma knallrosa färg som på jackan, en 8848 och den är lite längre i modellen och stickad.

Vad är det vidrigaste du smakat?

- Har ju inte vart med i Fear factory usa så det har väl inte vart så farligt. Men sådan där makrill eller vad det heter, det smakade som kattmat i burk luktar!

Det godaste du smakat?

- Kladdkaka, hahaha.. kommer inte på något annat just nu. :)

Det dyraste du ätit?

- Absolut ingen aning, men folk brukar ju säga att oxfilé är dyrt och gott. Men min reaktion när jag smakade det var inte riktigt som de andras. Jag frågade mamma om det var sånt kött man hade i köttsoppa, för så smakade det och speciellt gott kan jag inte påstå att det var, men ätbart.

Är du höjdrädd?

- Jag vet inte riktigt, kanske. Jag fick svindel första gången jag gick ut på vår inglasade balkong (lägenhet högst upp) men nu kan jag stå vid fönstret i den och titta ner utan att de känns som att marken gungar, så jag vet inte riktigt. Tveksam om jag skulle våga göra samma sak lika högt upp om det inte var en inglasad balkong.

Är du spruträdd?

- Nej.

Har du spindelfobi?

- Nej, inte så länge dom nu inte är stora och skulle krypa på mig.

Är du farträdd?

- absolut inte.

I vilken stad skulle du vilja bo?

- Umeå, ingen tvekan!

I vilket land skulle du vilja bo?

- USA!

Vad skulle du vilja jobba som?

- Egentligen polis, men som det känns nu skulle jag vilja läsa psykologi med idrottsinriktning efter gymnasiet. Sen skulle jag inte tacka nej att jobba som bartender på sidan om ibland.

Vad ville du bli när du var liten?

- Elitryttare eller frisör.

Har du någon konstig ovana?

- Att jag inte kan somna om jag sover själv om inte tvn är på då det är så tyst?

Beskriv drömkillen?

- Jag har väl ingen bild uppmålad direkt, men att jag är kräsen har ni kunnat läsa förut. Brunett, lång, vältränad och bör ha en dos självförtroende och humor, då är ligger ni bra till.

Har du hellre tjejkompisar än killkompisar?

- Svårt val, jag skulle väl säga att de ligger lika men dock är killar mycket mindre dramatiska och oftast ärligare.

Vad ska du göra nu?

- Duscha.

Vad ska du göra sen?

- Äta.





keep on moving around, you got me just like that

Sitter ute på balkongen (eller kan man verkligen säga ute när den är inglasad?) och hur som haver så är det varmt, nästan för varmt men jag överlever nog ett tag till då jag sitter alldeles vid ett fönster som är öppet.

Har sedan jag vart och käkade lunch hos mormor och morfar hunnit vara in en sväng på banken, och ärligt talat, finns det något annat ställe där man blir så irriterad av att vänta?! Dom må kanske ha välbetalda jobb, men inte kan det då vara så krävande att sitta på en stol, dricka kaffe och sucka var och varannan minut. Dryga kostymnissar, rakryggade med näsan i vädret, en kaffekopp i ena handen och en penna i den andra kan nog räknas in i min "ogilla lista". Men ska jag vara korrekt är det nog det eviga väntande inne på banken som ska räknas in i listan, sen att kostymnissarna tillkommer är väl för att det är dom som arbetar så långsamt.

Hann även med att vara in på EM och kolla in en soffa, "hem" till månsbyn och hämta lite grejor och så och handla. Intresting to know, I know. Har precis käkat middag och ska strax bege mig till stallet en sväng för att plocka in pållarna och vad som händer sen återstår att se. Peace!


hating me won't make you pretty

Nu till mormor och morfar för att käka lunch, det är så man gör när man är för lat för att laga den själv (plus att mormor lagar mycket godare mat än jag gör, för den delen.)


jag ser sprickor i horisonten som ingen ser



Kom in med Milla för ett tag sen då vi vart ut på en liten kvällspromenad och nu sitter jag och ser Dexter medans hon ligger och sover på mattan nedanför sängen. Tänkte göra tidig kväll vilket känns rätt behövligt, så efter jag bloggat klart ska jag krypa ner under täcker och somna till ljudet från Gilmore girls, kan inte somna om jag sover själv om det är helt tyst - det går bara inte.

Var tvungen att pröva teckna lite igår för att kolla så jag inte glömt bort hur man gör, hade vart pinsamt att börja estet bild med ett mvg i bildbetyg från 9an och sen vara helt kass på att teckna. Men jag hade inte glömt hur man gör, som tur är. Har ingen bild på resultatet men blev nöjd med tanke på att det garanterat är över en månad sen jag tecknade seriöst.

Nu började tvn igen efter pausen, så godnatt på Er! :)


vi ser varandra genom reflektionen i ett fönster



Ingen ny bild, men det får ni leva med eftersom min systemkamera bäddat i graven, för dagen i alla fall.

Dagen har spenderats med att klura ut hur man montrar ihop diverse Ikea möbler, kontorsstolar där hjulen ramlar av och skrivbord som inte går att bygga ihop utan att det rasar ihop en del när man ska gå till nästföljande anvisning enligt pappren - strange shit. Och det var tydligen rekomenderat från 5år, lycka till säger jag bara. Nu är allt i alla fall monterat och står på sin plats, men det tog sin tid. Nu ska det bara upp nå hyllor, en tavla (som jag förövrigt måste beställa hem snarast.) gardiner och ett väggord.

Har även hunnit med att vara till stugan en sväng, passade på att roa mig med att köra lite vespa efter en skogsväg men när jag såg kvarlämnade delar (lite revben och sånt äckligt) av en uppäten ren tillsammans med lite päls tyckte jag det passade väldigt bra att vända och köra tillbaks, för jag kan inte påstå att jag gärna möter en nalle i skogen. Överlevde i alla fall vägen tillbaks till stugan, kanske för jag genade ut på "stora vägen" istället för att ta skogsvägen hem. Blev ju rädd att det skulle stå en björn där i någon kurva och vara sugen på middag, haha.

Nu ska jag borsta gaddarna och dejta sängen tillsammans med en film, känns välbehövligt. Godnatt!

I wanna be the first..

I wanna be the first who tell you about this new song from Jason Derulo!

Jason Derulo – It Girl



Eskimå



Eftersom jackan på bilden heter "Eskimå", är gjord av 90% dun och 10% fjädrar borde den ju passa hemma där isbjörnarna bor, i så fall vill jag ha en sådan för den kostade just under tusenlappen. Men jag vill ha en Canada goose ändå, en svart eller brun och någon får gärna betala den eftersom dom kostar sådär 6-7.000:-

baby, you're a firework

Sitter och väntar på att min syster ska sluta jobbet och hämta mig, så under tiden passar jag på att blogga lite. Har haft min sista arbetsdag idag och inte sörjer jag, skönt då dagarna vart rätt långtråkiga och jag är en person som hellre har något att göra för då känns det iaf som att tiden går fortare. Men ser jag det från den ljusa sidan vart jag iprincip erbjuden jobb (prioriterar gymnasiet framför jobb, annars kommer jag ju inte kunna läsa på universitet i Umeå.) då dom tycker jag är så skötsam, effektiv och duktig. Och det får man väl vuxenpoäng på, lite referenser skadar väl aldrig såvida dom är possitiva.

Har hunnit komma hem till lägenheten, känns rätt skumt att bo inne i Kalix när man är van att ha kossor som grannar. Weird, huh. Har även hunnit med att duscha och laga middag och jag är imponerad att maten gick att äta då jag allvarligt tror det var första gången jag gjorde korv och makaroner, makaroner har jag gjort förut men tror inte jag stekt korv, kanske var på tiden jag lärde mig det. På tal om att lära sig, Lina och jag satt och disskuterade om olika gymnasier i olika kommuner, längst bort var väl Stockholm. Nå hur som helst kom vi fram till att det är väldigt praktiskt att bo hemma så man får maten serverad på bordet, tvätten tvättad och disken diskad. Lina kom på något som lät rätt kul "det borde finnas kurser så man lära sig slå på en tvättmaskin och en diskmaskin."

Nu ringde min syster, bäst att avrunda inlägget. Peace!


Yeah we mixed our credit cards And got kicked out of the bar

Har haft fullt upp hela dagen och det är först nu jag har tid att blogga, för som dom flesta vet som läser min blogg har jag flyttat idag, till en lägenhet. Vet inte hur många gånger jag sprungit upp för alla trappor, lägenhet på 3:e våningen är ju kul. Jag har burit stora jyskpåsar på axlarna som väger mer än halva min vikt, påsarna vägde garanterat 35-40kg och jag väger bara 55, så jag är nästan lite förvånad hur jag kunde bära de på axlarna och inte ens få ont. Men i min värld är det inte "lite åt gången i flera omgångar." Nej, mer "bär allt på en gång så går det fortare." Har iaf fått iordning lite i mitt rum, men behöver på Ikea en sväng och införskaffa diverse saker så allt blir komplett. Men kan snöra in någon bild för den som är nyfiken och undrar hur det ser ut (dock syns inte tapeternas "skarvar" irl, blev nå konstigt på bild).






Party in my head

För de första, vad är de för fel på facebook? Statusuppdateringar, chatt och allt annat fungerar ju inte?! Slutade med att det vibrerade i mobilen x antal gånger med frågor som "de är nå fel på fb chatten för mig, för dig med?! blah blah blah.." Ska jag vara ärlig föredrar jag sms emot chatten, men inte utan min xperia! Jag vill att den ska bli lagad nu på direkten, har insett att jag är lite smått beroende av den (facebook spotify, mobilblogg) och ändå har jag min förra mobil nu och det är ju inte direkt så att den är gammal, är faktiskt en av LG:s nyare modeller från 2010, men är ändå stor skillnad jämfört med min Xperia.

Vad har jag pysslat med idag? Jag har jobbat och de har regnat och vart äckligt kallt ute, börjar få vittring av isbjörnarna. Ge mig en Canada Goose jacka tack, annars satsar jag nog på att klura ut varför eskimåer inte fryser fast dom bor i igloos. Men om vi bortser från den blivande istiden har jag fått sunny beach hår, fin kombo tillsammans med dagens väder. En utväxt mindre och lite, lite ljusare, blev faktiskt riktigt bra och jag känner mig lyckligt lottad som faktiskt är blond egentligen så utväxten blir inte så drastisk fast det gått två månader sedan den fixades sist. Äger därför ett nytt hår nu, eller det känns så för konstigt nog blir inte mitt hår som svinto fast det bleks, det blir jätte mjukt och fint - en till sak jag ska glädja mig över? Tackar mamma för den hjälpen, nu funderar jag bara om Elli ska få klippa sidecut eller om jag kommer ångra mig för mitt egna hår är faktiskt rätt långt, kan snöra in en webbcam bild under så får ni se.

Ska gå ner och borsta gaddarna nu innan jag sover sista natten i huset, imorgon flyttar jag, it feels wierd!



Bilden är från igår så nu är ju dock den hemska utväxten borta, men som ni kanske förstår är jag rätt rädd om mitt hår med tanke på längden, men en sidecut är frestande. Äger ju faktiskt äkta löshår ifall de skulle bli en katastrof.


Busy

Har egentligen lite tajt om tid att blogga just nu då jag packar "det sista" som ska med imorgon då jag byter boende. Har precis packat kläder i påsar efter att jag rivit ut hela garderboben, mamma skrattade och förstod inte hur man kunde ha så mycket kläder då det fanns en hel del saker jag kanske haft på mig en gång. Mitt argument var att dom kunde vara bra att ha om det blir en ny istid, vilket det iofs redan känns som att det är, vart tog värmen vägen?! Ska återgå till att packa ner alla mina filmer vilket är en hel del, tacka vet jag ju att det är dvd filmer så varje film inte tar så stor plats i Ikeapåsen. På återseende gott folk!

Pinsamt..

Jag har pinsamt dålig statistik på bloggen nu när jag inte haft tid att uppdatera den lika ofta som jag gjort när jag vart ledig tidigare under sommaren, men ni får ursäkta mig men jag jobbar som sagt under dagarna och sen är jag till mina egna pållar så har inte haft möjlighet att blogga mitt under dagen. 60 unika läsare/dag - riktigt pinsamt, jag brukar ha runt 140 unika läsare/dag i vanligt fall..

Sekunder är dina för att fångas och formas, möjligheterna är obeskrivligt många



Den här bilden gör mig skolsugen hur dumt det än låter, men å andra sidan var väl Grans lite mer att hurra för än utbudet i Kalix. Jag hade mer än gärna läst NV på Grans i Piteå, jag kom ju faktiskt in där förra året men tackade nej. Och att man blev mer lockad till det i Piteå kan väl även bero på hur skolan och klassrumen såg ut, inte direkt samma trånga, tråkiga klassrum som det är på Furuhed. NV var jag rätt inne på att gå när jag gick 9an, jag ville kunna läsa biologi eftersom det är ett ämne jag alltid haft lätt för, spikade ett prov i 9an som dom hade gjort från skolverket eller vad det var som skulle vara svårare än vad dom ansåg att våra prov var, dom var tydligen för lätta. Lite kul faktiskt eftersom det var flera av dom som brukade ha mvg på dom "vanliga" proven som "bara" fick vg på det där. Jag däremot hade rätt på varenda fråga och fick göra en fördjupnings/extra svår uppgift bara för att se om jag kunde det med, och även den uppgiften fick ett mvg. Minns att jag iprincip studdsade på stolen när jag fick tillbaks alla delar av provet och hade världens bredaste leende på läpparna, ringde mamma och iprincip grät för att jag var en av få som hade mvg på det svåraste provet vi fått/kunde göra i biologi.

å när skolan känns tung kanske jag ska titta tillbaks på det här inlägget, se bilden och påminna mig själv om att jag faktiskt kan. Jag skulle gärna börjat på universitet nu till hösten då jag vet vad jag vill läsa, fick ju börja om att fundera när jag inte får bli polis. Och igår mest bara för skojs skull satt jag och kollade utbudet i Umeå, för där vill jag bo! Helt plötsligt dyker det upp något som får mig att reagera, läser raderna om och om igen - jag har hittat något jag vill gå! Antagningspoängen var 21,6 förra året, så vi börjar ju komma upp till poängen det krävs för att bli polis. Det var det jag var ute efter, redan från början av gymnasiet ha en liten baktanke om vad jag vill läsa efter så man blir lite pushad och vet att man behöver bra betyg, tror det kan hjälpa en att verkligen se till att plugga och försöka få bra betyg, mycket mer pushande än att bara tänka "bara jag klarar gymnasiet är det lugnt." Nej, riktigt så tänker inte jag. Jag vet att jag är kapabel till att ha bra betyg om jag går in för det, och jag vill verkligen veta hur bra betyg jag kan få, det är ju faktiskt gymnasiebetygen som är viktigast.

Jag tänker inte tala om vad det är för något jag skulle vilja gå på universitetet i Umeå, finns bara tre stycken jag talat om det för, mamma, min syster och en till. Men nu gott folk ska jag återgå till tv tittande, klockan är ju faktiskt 22,29 och det är tisdag vilket betyder att det går the hunks på tv3. För den delen är det mörkt ute, känns som att det är höst.

most songs are about love cuz love is the strongest emotion

Eftersom jag har två olika playlist får ni låtarna jag lyssnat mest på senaste veckan ur varje "typ av playlist"

Sommar 11'

Lady Gaga – The Edge Of Glory
Hellogoodbye;Elliott Yamin – Here (In Your Arms) (Radio Edit)
LMFAO – Champagne Showers
Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
P!nk – Heartbreak Down - Explicit Version


Love 11'

The Fray – Over My Head (Cable Car) - Acoustic Version
A Day To Remember – If It Means A Lot To You
Ellie Goulding – Your Song


Ute i regnet med Alexandra Stan

Eftersom det är Måndag idag har det även betytt att det var en arbetsdag, vilket kändes mindre trevligt eftersom det regnat hela dagen. Men med mixmegapol i lurarna flöt dagen på rätt bra, tacka vet jag den som uppfann headset, jag går med det dagligen flera timmar i sträck, speciellt nu när jag jobbat och inte direkt haft någon alldeles vid sidan om som man kunnat prata med, blir så tyst annars och då är jag en stolt kompis till mitt headset.

Efter jobbet for jag till stallet och fixade alla stallsysslor till mina egna pållar, och eftersom det regnade, blåste och var svinkallt fick dom komma in runt 14.45. Och Kira sörjde då inte och ändå hade hon täcke på sig ute, så fort hon såg att jag gick ner till hagen kom hon galopperande, bockande och gnäggande till grinden. Varför låta dom stå ute i kallregn när dom kan gå in lite tidigare, varken Carisma eller Hubbe hade täcke så det var säkert rätt kallt när det blåste 10-gradig luft efter det regnat på dom.

Har även hunnit med att käka middag hos mormor och morfar och fixat klart det sista med tapetseringen (skurit bort överflödig tapet vid taket.) så nu ger jag upp tapetseraryrket, för ett tag i alla fall. Borde packa ner det sista från mitt rum i flyttkartoner, men iofs är det bara några foton, filmer och målargrejor. Samt en överfull garderob (där inte ens allt får plats, har redan fyllt en Ikeapåse.) som ska packas ner, eller rättare sagt fyllas i två svarta sopsäckar - en som ska med, en som ska kastas. Kläder i överflöd är bra, man behöver aldrig frysa.


Inte utan min herr Nilsson


watcha doing in the back of the crowd



First thing, den där frisyren var jävligt snygg.
Second thing, jag är sugen på förändring med mitt hår. Och nej Elli eller mamma ni behöver inte oroa Er, jag tänkte absolut inte färga bort mitt blonda hår! Men däremot när jag såg bilden ovan blev jag sugen på ngn typ av sidecut, dock inte så extremt ner snaggade som alla har dom, och inte för stor. Försöker bara hitta en bild av en blond sidecut för enligt mig själv tycks dom vara finare när man har brunt hår?
Third thing, skulle jag nu råka be Elli (som förhoppningsvis kan tänka sig att hjälpa mig, är alltid nöjd när hon gjort nå med mitt hår, finns ingen annan som gör de lika bra!) göra någon typ av sidecut historia så funderar jag även på att.. nu kommer ju den där färgdelen, ev. lägga in någon effekt under/i min snelugg. Ljusbrun, turkos, svart, koppar? Nej, ärligt talat så var det där bara färger som dök upp i huvudet, Elli skulle allt så bistå med tips - för hon vet ju hur duktig jag är på att vilja få håret blont igen. Hmm.. kan det vara för att av någon viss anledning är det den hårfärg jag passar bäst i. Vadå, brukar man inte säga "en gång blond alltid blond?" ;)

fight off your demons

Utslagen hjälte som skriver det här inlägget, några få timmars sömn och arbete hela dagen börjar kännas av nu. Ändå är jag riktigt förvånad att jag inte är märktbart trött, med tanke på min natt. Klockan var väl runt 00.30 när jag skulle sova, hade sett lite gilmore girls och i vanligt fall brukar jag somna inom 10minuter, så var inte fallet igår. Jag låg och vred och vände på mig,  inget dög och jag blev mer och mer och mer frustrerad för att jag inte kunde somna med tanke på att jag skulle upp senast 08.30 imorse. Vet inte hur många gånger jag hann kolla vad klockan var men många, tror jag somnade till några minuter och vaknade kort därpå med världens panikångest, tror allvarligt talat inte jag vart så rädd på väääääldigt länge som jag var för stunden. Allt snurrade, händerna skakade och jag stressade väl upp mig lite mer än nödvändigt bara för att känslorna var så pass obehagliga. Såhär i efterhand när jag kan tänka "normalt" igen vet jag ju hur dumt det är att börja tänka på vad man känner än att bara acceptera känslorna och bara "go with the flow", men får man en sådan ångest jag vaknade av är det inte så lätt att tänka som vanligt just då, man blir lätt paralyserad av känslorna och rädslan. Egentligen gjorde jag inget speciellt när jag vaknade, satt mig upp och försökte lugna ner mig bara av att andas lugnt. Jag var sickt rädd, men jag är ändå riktigt, riktigt duktig på att kunna koncentrera mig på att bara ta de lugnt när jag blir rädd (gällande allt som är skrämmande.) , det blir som inget mer med det. Sen är ångesten som bortblåst, allt är som vanligt igen. No doubt att det var obehagligt, det förnekar jag inte.

När klockan var 03.30 var jag rätt frustrerad att jag inte hade somnat, det var bara 5hrs tills jag var tvungen att kliva upp. Min hund satt och gnällde så gick ut med henne en snabbis, 2 minuter kanske. Vet inte om det var då ångesten släppte, men när jag sen prövade sova igen somnade jag iprincip på direkten, så några timmar hann jag ju sova. Sen att jag har vart igång hela dagen sen halv nio är väl boven i dramat till att jag börjar känna mig rätt utslagen, först stallet på morgonen och sen agerat tapetserare hela dagen. Men en dusch på det här, lite käk, en film och förhoppningsvis så kan jag somna lättare idag, gör jag ju i vanligt fall! :)


With the lights out, it's less dangerous

Har blivit skolad till tapetserare idag, börjar faktiskt bli riktigt duktig på de där om jag får säga det själv eller skryter man kanske då i bloggvärlden? Är bara en fondtapet som ska upp så är det klart, not bad. Blev inget kalasande för min del i Luleå idag, men som jag sa igår så var det inte hela världen, är som sagt mycket mer sugen på en umeåresa. Sitter för stunden och kollar på lite kläder jag funderar på att köpa när jag får mina jobbpengar, men i själva verket väntar jag på att sommarkrysset ska börja då jag planerat att fylla på kontot med sådär 25.000:- , sounds nice.


Champagne showers

Medans dom flesta befinner sig i Luleå för att kalasera så gör jag tvärtom och stannar hemma ikväll, för den delen är det i så fall Lördagen jag är ute efter, Håkan Hellström är ingen jag hurrar över om man säger så. Daniel Adams-ray är ju däremot raka motsatsen, så jag skulle inte sörja över en lk sväng imorgon men det är inte hela världen om det inte blir något heller.

Egentligen lägger jag hellre ut lite mer pengar på en Umeåresa i höst, det känns mer värt än att åka till Luleå en kväll för lite partaj och Daniel Adam-ray, och blir det sådant väder dom lovat till imorgon skulle det visst ösregna, och det låter ju väldigt trevligt.
Nej, Umeå vinner nog. Blev smått sentimental igår när jag hade fått ett brev från Umeå där det stod "Hej & välkommen till John Bauergymnasiet! Du får detta brev eftersom du valt att tillbringa dina år på gymnasiet hos oss på John Bauer i Umeå..". Det jag kände och tänkte för stunden var: 1. jag vill flytta till Umeå, 2. jag kommer ångra mig flertalet gånger att jag tackade nej till JB gymnasiet, 3. varför känns Umeå så mycket mer rätt och "hemma" än vad Kalix gör? Har i alla fall kommit på att jag kan ju faktiskt flytta  till Umeå efter jag gått första året estet här och bara börja 2a året där om jag känner för det, jag behöver ju faktiskt inte gå klart alla 3år i Kalix för att jag börjar läsa ett program här.

Är det någon som undrar vad jag sysselsätter mig med ikväll så ska jag strax gå ner och käka, ut med vovven en sväng och sen se filmen Blue Crush2. Och fixa cappuccino eller kaffe, och börjar jag dricka kaffe så skyller jag allt på min syster då hon fick mig att smaka det kvällen när vi skulle på Boden alivé. Kanske drar till Luleå en sväng imorgon på dagen istället, får se vad som sker. :)


the greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do



Jag är med och tävlar hos Dennis Maglic om ett rikspresentkort värt 1500:-
Ta chansen du med?


Why are you trying so hard to fit in when you were born to stand out

Mikaela wennberg om life is like a giant puzzle, everyday we struggle to find its pieces to make it into a complete picture:

Du är så otroligt söt! Har jag förstått det rätt har du haft alla de möjliga slags hårfärger under åren, du kan inte lägga ut lite bilder, skulle vara kul och se eftersom du passar så bra i blont! :D

SVAR: Haha jo, du har hängt med. Jag har haft det mesta man kan ha i hårfärgsväg, är med andra ord inte typen som är rädd för att sticka ut. Men har efter många om och men även jag kommit fram till att jag passar bäst som blond, kanske för att jag egentligen är det. Men kan snöra in lite bilder, och bara för att påminna mig själv (och ge er andra ett råd.) det är mindre smart att vilja ha rött hår och färga det med permanentfärg, visst det knalliga rinner av men dom röda pigmenten är ett helvete att få bort. Jag har vart riktigt rödhårig två gånger, och efter 2 veckor ville jag bli blond och det tog sin lilla tid eftersom jag inte ville förstöra håret med att köra blondering på blondering, tacka vet jag Elli som alltid ordnat mig ur röran!
















Jobbdag även idag, har precis fixat klart ...

dsc_0860 (MMS)

Jobbdag även idag, har precis fixat klart alla stallsysslor till dom 3 hästar som står här. Jag som brukar tycka att det är nog "jobbigt" då jag har behövt mocka åt både K & C som är mina egna, brukar bara behöva mocka åt kira så fixar mamma carisma. Och de gånger jag haft både kira, carisma och hubbe på en dag har kännts motigt, nu har jag 3 + min egen, dvs. 4 att fixa allt åt. Men jag får se de från den ljusa sidan, 5500:- för att sommarjobba i 3 veckor känns helt okej, då kan jag faktiskt bortse från att det är lite jobbigt. Har ju iaf kommit fram till att jag inte skulle vilja jobba i ett stall och ha egen häst på de, för den delen har inte ens tanken slagit mig på att jobba i ett stall i framtiden, möjligtvis bli elitryttare, och det är ju verkligen inte samma sak.


The prom before the storm

100 frågor (tidsinställt inlägg)

1. Hela namnet? - Emma Josefin Strömberg
2. Exakt ålder? - 17år, 3 månader, 6 dagar.
3. Vart bor du? - I en skokartong
4. Bor tillsammans med? - mamma och en vovve
5. Husdjur? - Tja, är väl bara hunden som räknas som husdjur?
6. Färg på ditt hus? - vitt med röda knutar
7. När är du född? 27 april 1994
8. Grundskola/gymnasie? - Gymnasie
9. Vilket år tar du studenten? - vet inte, orkar inte tänka efter
10. Något jobb? - Yes
11. När ska du sova ikväll? - ingen aning, när jag känner för de
13. Duschat idag? -  Nepp, inte ännu
14. Kramat någon idag? - Nepp
15. Pussat någon idag? - Nepp
16. Vad har du ätit? - mat?
17. Dagens klädsel? - Svarta Puma byxor, linne, svart tröja
18. Dagens skor? - Sneakers
19. Dagens sötnos? - Secret
20. Dagens roligaste? - Att jag jobbat ihop mer pengar, haha
21. Har du många kuddar i din säng? - 10..
22. Hur många ben har du brutit? - en arm som var rätt krossad och fin
23. Vem kramade du senast? - kmr jag inte ihåg
24. Vem vill du krama? - Secret
25. Har du druckit alkohol? - Jo
27. Har du pojk-/flickvän? - nepp
28. Vem pratade du med i telefon senast? - mamma
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - Från syster "ok, fixar de då jag slutar."


FAVORIT:
31. Film? - Twilight filmerna blir aldrig dåliga, likaså Never back down
32. Låt? -Ironik Feat. Jessica Lowndes – Falling In Love - Jackstar Radio Mix, just nu iaf.
33. Mat? - helt ärligt så kommer jag inte på nå, äter de mesta
34. Dricka? - Ramlösa Mango
37. Stad? - UMEÅ!
38. Land? USA
39. Ämne i skolan? - Bild och biologi
40. År? 2007


SENASTE:
41. Personen du tänkte på? - Secret
42. dryck du drack? - Vatten
43. Gången du spydde? - ngn vecka sen
44. Gången du grät? - igår, fast det var då lyckotårar :)
45. Pizzan du åt? - var för ngn vecka sen
46. Gången du var i göteborg? har aldrig vart där
47. Gången du var i stockholm? - Maj -09
48. Gången du var hög? - aldrig
49. Personen som såg dig gråta? - ingen

ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - Beror på i vilket sammanhang
52. Hund eller katt? - hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Beror på sällskapet
54. Tv-spel eller datorspel? - tv-spel
55. Singel eller upptagen? - med rätt kille så de sist nämnda
57. Lunarstorm, helgon eller playahead? - inget av de
58. Kaffé eller Cappuccino? - Cappuccino
59. Big Brother eller Paradise Hotel? - BB
60. Svart hår eller blont? - Ska jag svara för mig själv så blont, passar inte i mörkt hår.
61. Blåa ögon eller bruna? - egentligen grumligt blå
62. Choklad eller lakrits? - choklad
63. Göteborg eller stockholm? - Sthlm
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - höger
65. Coca-Cola eller Fanta? - Cola
66. Pizza eller kebab? - pizza
67. Randigt eller prickigt? - Randigt
68. Älska eller älskas? - båda
69. Leva eller dö? - leva


ANTAL:
70. Personer du älskar? - Räknar ju knappast
71. Personer du hatar? - ingen
72. Personer som sagt jag älskar dig? - ja inte har jag ju räknat och skrivit ner då någon gjort det?
73. Personer som hatat dig? - de vet väl inte jag, är väl deras bekymmer i så fall.
74. Glassar du ätit på en dag? - ingen aning
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - RixFM, Boden alivé, och kommande har jag ingen koll på
76. Gånger du haft minnesluckor? - ingen aning
77. Piercingar har du? - 4, om alla i öronen räknas
78. Personer du saknar just nu? ingen person, men Charlie (min förra vovve)
79. Gånger ditt hjärta brustit pga en kille? - en

VEM:
80. Vill du kyssa nu? - Secret
81. Ska du träffa imorgon? - Det ser jag imorgon
82. Sjöng du senast för? - mig själv
83. Hade du senast en MSN-konversation med? - är jätte länge sen så jag minns inte.
84. Spelade du tv-spel med senast? - Ammi, tror jag
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? hahah, dumma frågor.
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - ingen
87. Förtjänar att dö? - ingen
89. Ska du sova brevid inatt? - min hund brukar vara duktig på att råka somna i min säng, så jag antar att det är hon.


VAD:
90. Gör dig glad? - Att jag och personer i min omgivning mår bra, låter klyschigt, men är sant.
91. Gör dig ledsen? - saker som är värt att bli de för
92. Vad vill du helst göra nu? - bli klar med de här testet
93. Önskar du att du slapp göra? - vet inte
94. Vill du ha precis just nu? - en umeåresa 
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - en bil
96. Längtar du till? - tills de här testet är klart
97. Tycker du om ditt rum? finns ingen anledning att inte göra det
98. Ångrar du i ditt liv? - kommer faktiskt inte på något bara såhär, finns säkert något.
99. Är det bästa som har hänt dig? Att jag fick Kira är då en av de bästa saker som hänt.
100. Varför gjorde du detta? - tidsfördriv.


At work, men har paus så passar på att mob...

dsc_0848 (MMS)

At work, men har paus så passar på att mobilblogga, tur jag äger en xperia så man kan göra iprincip vad som helst från mobilen. Blogga, facebook, spotify, alla de möjliga appar osv - xperia eller Iphone, man kan göra allt med dom! Har precis motionerat klart den lilla, överviktiga ponnyn, tror dock vi hade delade meningar om vem av oss som skulle motionera då hon sprang lös på ridbanan och sen sprang ut under staketet, stack till en av dom större hagarna och när jag äntligen promenerat dit hon stod och åt och var 30cm ifrån så springer hon iväg igen. Och sådär höll vi på ett tag, nu är hon iaf instängd i sin egna specialhage och ser väldigt nöjd ut, lite retsamt nöjd..


life is like a giant puzzle, everyday we struggle to find its pieces to make it into a complete picture

Eftersom jag jobbat hela dagen har jag egentligen inget vettigt att skriva, men får väl försöka kladda ihop ett inlägg så ni inte behöver bli så ledsna. Har iaf hunnit vara till stallet en sväng, pållarna vilar och Kira gick ju igår och lite "sommarlovs" vila har aldrig skadat henne förr, brukar bara vara possitivt.

Prövade nyss smaka cappuccino med daimsmak, enda felet var väl att det inte smakade något alls, varmt vatten med lite smak av vanlig cappuccino, en besvikelse. För den delen är jag lite smått kär i "cappuccino to go" muggar, ni vet sådana dom har storstan, smart grej de där!

Nu ska jag återgå till mer gilmore girls tittande, vet inte hur många säsonger de finns men är på 3:e än så länge. Tur min syster har alla, då behöver man bara ringa och be om nästa så får man den levererad. Hon har sina brillianta stunder, filmerna kan räknas som en!


Look around, happiness is here to catch you

Avundas min hund som får ligga kvar och sova medans jag måste upp och jobba, känns alltid lika tungt att kliva upp tidigt en måndagmorgon. Men efter en frukost och lite cappuccino kanske jag börjar vakna, för den delen fungerar det rätt bra med att tänka varje timme på jobbet hur mycket man tjänat, fungerade iaf när det spöregnade förra tisdagen. Nu måste jag käka, redan snoozat i 40min, oops.