Under every scar there's a battle I've lost, Will they hate me for all the choices I made?

Other lives, always tempted to trade
Will they hate me for all the choices I made?
Will they stop when they see me again?
I can't stop now I know who I am

Now I'm all yours, I'm not afraid
You're all mine, say what they may
And all your love, I'll take to the grave
And all my life starts now

Tear me down, they can't take you out of my thoughts
Under every scar there's a battle I've lost
Will they stop when they see us again?
I can't stop now I know who I am

Now I'm all yours, I'm not afraid
You're all mine, say what they may
And all your love, I'll take to the grave
And all my life starts

I'm all yours, I'm not afraid
You're all mine, say what they may
And all your love, I'll take to the grave
And all my life starts
Starts now

 

Metric - Eclipse


to win you have to dare to fail



Har suttit och letat bland tiotals sidor av hopphästar, i hopp om att hitta något som väcker min uppmärksamhet lite extra. Vad tittar jag egentligen på när jag letar den där "one in a million" hästen, faktiskt priset innan jag ens klickar upp annonsen. Storhästar är dyra, no doubt. De flesta kostar sådär 150.000:- och det känner jag mig inte så lockad på att lägga ut, för det är mycket, mycket pengar. Under vip träffen med Malin Baryard berättade hon att många som vill upp på toppen gör felet att leta efter dom där 150.000:- hästarna och tror i teorin att det är så man tar sig upp till toppen och plockar hem rosetter och segertäcken, vilket egentligen är fel. Många stirrar sig blind på stammen, tidigare meriter och den där dyra prislappen som många går efter och tror att det är den som avgör hur bra hästen är. Dom struntar i 45.000:- hästarna, för i deras ögon når dom aldrig toppen. Malin berättade att det handlade om att kunna hitta de dyra hästarna innan dom har ett högt pris, innan dom ligger på 150.000:- sträcket. För någon gång har även dom vart billigare, men sedan stigit i värde. Man måste våga chansa, våga vara annorlunda och hittar man en häst för 45.000:- man tror kan nå eliten så ska man slå till på den, för ingen kan garantera att den dyra hästen kommer ta dig längre än den billiga och lite mindre rutinerade hästen som bara behöver mer rutin och träning ute på banorna.

Det där är faktiskt sant, jag vet otroligt många som har hästar som kostar över 100.000:- men ändå hoppar runt på LB/LA banor. Det kan du få en frisk häst för 45.000:- att göra oxå om du som ryttare vet hur du plockar fram kapaciten och törs misslyckas för att lyckas. Det är pinsamt när ryttare har ponnyer för drygt hundratusen och ändå bara hoppar LB/LA klasser och inte ens kommer placerade. Det bevisar att det inte är hästen det är fel på, det är ryttaren som tror att kapaciten enbart sitter i hästens prislapp. Samma dressyrryttare som köper ponnyer som tävlat höga klasser och tror dom bara sätter sig på dom och fortsätter där tidigare ryttare slutade, ungefär. I början kanske det fungerar, tills ponnyn upptäcker att den inte alls behöver jobba lika hårt längre. Då kan vi börja prata om pinsamt, när det i början gick bra och sen går sämre ute på banorna, gällande både hoppning och dressyr. Hade du istället köpt den där ponnyn/hästen som var lite mindre rutinerad och utbildad hade du säkert fått möta mer än en sneblick, mer än en dum kommentar om att du aldrig kommer lyckas med den. Hade du köpt den dyra hade du bara fått höra att ni kommer lyckas, ni kommer gå långt. Ofta är det faktiskt tvärtom, att dom "billiga" hästarna tar sig längre för att ryttaren och hästen utvecklas tillsammans, ryttaren är medveten om att det krävs målmedveten träning för att nå sina mål. Sitter du på den dyra hästen och det går dåligt bryr sig alla och säger att det går bättre nästa gång, sitter du på den billigare ponnyn och det går dåligt kommer du fö höra skiten om och om igen för att dom tror att ni aldrig kommer lyckas. Skulle du däremot nå toppen med den dyra ponnyn är allt ponnyns förtjänst för att den kunde det redan innan du köpte den, då skulle folk säga att du har en duktig ponny. Skulle du nå toppen om du satt på den billigare ponnyn är det få av det som kastat skit på en tidigare som skulle våga komma fram och säga att vi blivit duktiga, det skulle ta emot för mycket för dom eftersom dom faktiskt haft fel om både ponnyn och ryttaren. Där skulle det vara bådas förtjänst att dom kommit långt.

Tycker man överlag ser rätt många ponnyryttare som över huvudtaget inte ens kan rida sina dyra ponnyer och ändå tävlar SM (säger absolut inte att alla inte kan det, men vissa), de slits i munnen och bankas med skänklar. Ligger man på den nivån ska man kunna rida fint, på vilken ponny man än sätter sig på - inte bara sin egna dyra ponny. Synd nog är ridsporten en sport man kan köpa sig framgång i ganska lätt, du behöver knappt kunna rida för att hoppa ett SM på ponny. Och jag vet att det är fler som håller med mig om denna sak, det har jag hört.

Så vad jag menar är alltså, det krävs ingen häst för flera hundratusen för att nå eliten, du måste bara hitta den innan den är värd så mycket. "De bästa hästarna går inte köpa om man inte är oljemiljonär. Föda upp en själv kan vara en enda chansen. Men då gäller det att våga vara annorlunda, för det är det unika som ger unika hästar." Jag värdesätter det Malin berättade, man ska lyssna på sig själv och våga vara annorlunda och ta chanser folk kanske inte tror du kommer lyckas med, det är så man vinner respekt i andras ögon.

dag 19: Ryttare som jag ser upp till



"Roffe" (Rolf-Göran Bengtsson) är väl en självklar favorit. Jag menar, hur grymt är det inte att en Svensk ryttare har EM guld?! Han rider otroligt mjukt och fint, och att få ha sett han rida live i Globen under helgen och se när hela Globen hyllade hans EM guld var en otrolig känsla, helt galet! Har film från när Globen hyllade han, ska försöka fixa så ni får se den inom kort, bara höra hur det lät inne i Globen när han red in på arenan - det är helt galet!



Malin Baryard är också en ryttare jag ser upp till, det har jag gjort sedan jag började rida. Även hon rider mjukt och fint och har otroligt fina hästar. En ryttare som kämpat sig till toppen med ponnyer man inte fått något gratis av. Att ha fått träffa henne i Globen tack vare mitt vip var en stor grej för mig då hon redan innan var en förebild inom ridsporten för mig. Att ha hört henne personligen, ståendes några centimeter bort berätta om hur hon jobbat sig upp till toppen, hur man ska träna för att bli duktigare och vad man ska tänka på. Det var en riktigt, riktigt betydelsefull upplevelse!

keep your feet on the ground when your head's in the clouds



Känns som att jag blivit världens sämsta på att blogga och berätta mer detaljerat vad jag gör om dagarna, men när det inte händer nå speciellt känns de lite segt att bara skriva samma sak dag efter dag. Meeeen, vad jag gjort under dagen kan jag väl vara snäll nog att berätta. Jag har sovit till 11,25 och sen käkat, räknat lite matte, kollar hjälmar då jag dumt nog inte kan hålla i mina pengar och måste köpa en. Har bara beslutsångest vilken jag ska ha, en JW eller en GPA. Skulle köpt en på mässan i Globen, men hade nog med beslutsångest då jag höll i pengarna där så kunde inte välja en av dom, haha. Tur man kan beställa. Sen har jag svarat på säkert 10 mail ang. mitt ena blå swarovskipannband jag la ut på annons igår. Skickat iväg en jobbansökning om ett hästjobb, spännande att se vad man får som svar! :) Har även hunnit med att vara till stallet och ta in Kira och fixa åt henne och bytt box åt henne nu när C flyttat, hoppas fina lilla C har det bra i sitt nya hem! Där har ni min dag rätt bra, kan väl lägga till att jag även pratat jobb och bostadsort med min syster och mor. Även fått veta att hotell inför Falsterbo 2012 är bokat, awesome! Just nu ser jag Twilight, och smsar med en söt. Ska sova snart, godnatt!

Frågestund

Eftersom jag har en hel del nya läsare tänke jag köra på en frågestund, så kanske även ni anonyma törs fråga saker ni vill veta. Svarar på det om jag får nog med frågor, någon gång framöver. Föresten, kommentarerna godkänns innan dom syns så ingen idé ni skriver nå olämpligt. Passa på nu, spec. ni som tror ni är "anonym" och tuff.

One more time

Chris Medina – One More Time

Bättre än What are words!
Every time I try to look away
See your face on our reflection
Every choice I try to make, I pray
Leeds me in a right direction
I don't know what it is, but I know I missing it
Missing ... memory we make remains, remains

Wouldn't you hold me like you used to
Hold it, girl, just one more time
Wouldn't you love me like you used to
Love with you is so sublied
I was there for you, you where the for me
Can we get this back again?
Wouldn't you hold me like you used to
Hold it, girl, Just one more time

Tell me how long has it been, since we show each other some efection
Tell me how long will it take, till we done with all this instriprection
I don't know why it hurts, but I know I missing you, and I know you missing me
We been doing this so long, common, common

Wouldn't you hold me like you used to
Hold it, girl, just one more time
Wouldn't you love me like you used to
Love with you is so sublied
I was there for you, you where the for me
Can we get this back again?
Wouldn't you hold me like you used to
Hold it, girl. Just one more time

Could it ever be (Could it ever be)
Could it ever be
Could it ever be like it was before
Only in my dream(only in my dream)
(only in my dream)

I'll wait for you, will you wait for me?

Wouldn't you hold me like you used to
Hold it, girl, just one more time
Wouldn't you love me like you used to
Love with you is so sublied
I was there for you, you where the for me
Can we get this back again?
Wouldn't you hold me like you used to
Hold it, girl. Just one more time

dag 17: En favoritövning & dag 18: En avramling

dag 17: En favoritövning

En favorit övning inom dressyren är att rida på 8-volter, både större och mindre då det är en väldigt bra lösgörande övning. Man får hålla koll så hästen inte går på dubbla spår (seriöst, ni kan inte rätta era fel själv ni som bara gnäller?). En övning jag rider väldigt mycket faktiskt.

Inom hoppningen är det 5 och en halva eftersom det är väldigt bra flyt i den övningen, en övning man kan hoppa lite högre höjder på utan att man ska vara rädd att hästen kommer helt galet inpå hindret.

dag 18: En avramling

En som jag kan glasklart är väl då jag åkte av Starbell (min första ponny, b-ponny med den legendariska OS hopphästen Flyinge Imperator i stammen.) Jag blev longerad på han, han började bocka och han var inte nådig heller, han var kung på det! Longerlinan tog stopp och det blev ett ryck när han försökte svänga och jag flög åt andra hållet, landade på vänsterarmen och hörde hur det knakade i den och ropade "mamma, mamma jag har brutit armen!" Och visst var det så, den var väldigt krossad och fin. Så dagen efter åkte vi in till akuten där dom konstaterade att jag brutit den på två ställen och det ena benet var helt sönderkrossat och det andra uppflisat. Så fick gå med gips i 6 eller 8 veckor, kommer inte riktigt ihåg. Det hände iaf 5 dagar innan jag fyllde år för någe år sen.

Säljes



Petrie, läderridstövlar.

2000:-

Svarta, iprincip nya Petrie läderridstövlar (endast använda 5ggr) storlek 38 (större 38;a) säljes. 47cm höga och 38cm vida. Välvårdade och i fint skick. Köptes nya för ca. 4000:- säljer dom vid snabb affär för 2000:- ett riktigt fyndpris!



Kieffer Wien, dressyrsadel.

4000:-

Svart Kieffer Wien dressyrsadel 17" normal mot vid. Sadeln är cutback skuren för att även passa hästar med högre manke. Den är i mycket fint skick, köptes beg. från häst & fritid i Luleå för 3år sedan och är sedan sparsamt använd då jag rider med en hoppsadel. Även kollad av sadelmakare och stoppad för 3år sedan. Säljes ink. stigläder, stigbyglar. Fram tills 13/12 säljer jag den 1000:- billigare, dvs. 4000:- därefter 5000:-

- Vid intresse lämna din mailadress i en kommentar i detta inlägg.

Nu är det såhär..

Nu är det såhär att jag har dubbelt upp av det här pannbandet, alltså två likadana.

Antingen säljer jag det ena, eller så kör jag en bloggtävling där jag lottar ut det.

Vad tycker ni läsare?

Svar på kommentarer

Varför vi sålt C: För att vi helt enkelt inte hade tid med två hästar, eller tre blir det då vi ibland tar hand om "Hubbe" också. En räcker, när dygnet bara har 24 timmar.

Om det inte var jag som inte hade ambitioner på att tävla:
Jag vet att jag skrivit det, men jag skrev faktiskt att jag inte hade några större ambitioner på att tävla. Men saker förändras, personer också. Skulle man aldrig ändra åsikt och tankar skulle man nog inte ta sig långt. Den som skrev det var ju vanligt nog anonym, så alltså får jag se hur jag vill på det hela och det verkar som att du är rädd för konkurrens. Tufft.

Stockholm international horse show

Jag tänkte ge er några bilder från Stockholm horse show men när det är i slutet av månaden går mitt internet segare än vanligt så när det är den 1:a kan ni få dom. Men vad har jag hunnit med då?

Lördag: Började dagen 04,20 och var ombord på flyget som gick 07,50. Sen hann jag åka buss 45min in till stockholm city, käka, shoppa, åka tunnelbana dit vi skulle leta hotellet vilket tog ett bra tag. Mindre lyckat i skor med klack, någon gång kanske man lär sig de.. Sen åkte vi in till Globen, ringde han från H&M som jag fick hämta ut mina biljetter hos. Kollade familjematinén och sen var det vip träff med Malin Baryard och Peder fredricson. Fick ta bilder med dom, prata, få autografer och ett armband från H&M. Vilken upplevelse alltså! :)

Söndag: Började dagen tidigt med att ät hotellfrukost och sen ta tunnelbanan in till Globen för att se hoppning. Riktigt mäktigt! Föresten, jag vill ha henrik von eckermanns kavaj. Haha, den var sjukt snygg! Sen var vi iväg en sväng och käkade, och så. Sen tillbaks och såg dressyr. Eller ja, jag gav upp efter 2-3 ryttare och gick på annexet med mamma men när hon gav upp det och gick tillbaks och såg dressyr hängde jag på och det var lika tråkigt även då. Så som tur var kom Max och gick på annexet med mig. Vi kom fram till en sak iaf - gå aldrig in där utan biljetterna till nästa föreställning, du kommer inte ut alls utan dom. Båda hade gjort samma problem, och min telefon hade inte ens täckning där inna så kunde inte ringa mamma och be henne komma med mina biljetter. Haha, illa. Så vi var där ett bra tag. Hittade iaf ett fint blått, svängt svarowski pannband åt Kira. Var galet nära på att köpa en CO ayr8 leather look hjälm eller en JW hjälm. Men ångrade mig när jag höll i pengarna och såg hur jävla mycket det var. Ångrat mig? Jodå, tur det går att beställa. Var överlag rätt lite grejor, eller inte grejor men antingen var de jätte dyrt eller så var de bara billigt skräp. Inget mittemellan liksom. Sen såg vi den sista showen, dock inte hela så missade tyvärr stjärnornas hoppning men vi ville hinna tillbaks till hotellet innan tunnelban tjofsanet vr proppfullt, vilket det var på morgonen när allt folk skulle till Globen.

Måndag: Vaknade av mig själv typ vid sju kanske, duschade, packade ner alla grejor och käkade hotellfrukost innan vi åkte tunnelbana in till city och sen åkte nå expresståg ut till Arlanda. Fick spendera några timmar där, käkade på max osv. Sen flög vi hem. Och ja.. resten vad jag gjort idag har ni ju kunnat läsa. Alltså, en grymt kul helg!! :)

+ Jag har gått förbi Nellie Berntsson.
+ Jag har hållt på krocka med en av ponnyryttarna (som red i ponnyhoppningens final) vid en ytterdörr. Haha.
+ Jag har stått vid en dörr där Svante Johansson kom in.
+ Jag har sett när Roffe blev hyllad av hela Globen, otroligt grym känsla!
+ Mitt namnförslag i H&M tävlingen gav mig vip biljetter. Awesome!
+ massa saker, kommer jag på nå mer fyller jag väl i eftersom..haha.



Så ser pannbandet ut, tänkte köpa ett matchande schabrak men hittade inget hur många varv jag än hann gå runt. Kollade även på träns, men alla, jag menar verkligen alla hade pullback-knäppning så då blir dom för stora. Jävligt stort problem när alla börjat tillverka sådana träns, vad ska man göra liksom?!

I don't know why it hurts, but I know I'll miss you



Sagt hej då till en av mina fina pållar, varför är det lika jobbigt varje gång?!
But I guess.. that's life.

Det skulle aldrig synas på mig om jag så tyckte det var jobbigt, det där pokerfacet har byggts upp ganska bra under åren. Och jag vet verkligen inte hur jag ens kommit på tanken att sälja Kira innan/mot sommaren för att byta upp mig mot en större, yngre häst. Nej, det är inte Kira det är fel på - det är mig. Jag och mamma diskuterade "hela storhäst grejen" hem från Kallax. Och jag frågade faktiskt om hon tycker jag är dum som funderar på att sälja henne och köpa en stor häst. Till svar får jag "Nej det tycker jag inte, du har ju faktiskt blivit längre än vad någon trodde." Så vad är det för häst som skulle kunna ersätta min lilla vita sagoponny som nästan bär namnet som Roffes Kiara La Silja. En frieser, en arab? Nej, inget av det. Ingen ersätter en ponny man ägt i över 4år och utvecklats otroligt mycket tillsammans med.

Jag vet vad jag vill ha, och jag är glad att jag föddes med talang och inte behöver köpa mig framgång, jag kan ta den lite tuffare vägen för att nå mitt mål. Jag har en dröm, om att tävla hoppning inför fullsatt Globen. Så vad för häst jag vill ha har ni nog räknat ut. Givetvis en häst som ska ha kapacitet för att gå höga klasser, ca. 170cm och ganska nätt och lätt i kroppen. Nu kommer vissa av Er tänka "haha.. tror hon verkligen på de där själv?" eller något sådant, tack för den tid ni tog er att tänka det. Men jag tror inte det är lika kul när ni kommer se hur fel ni hade. Jag tål det, no doubt. It only make me raise my game.

Så, for real. Funderingar som åkt genom huvudet på mig och mamma är att Kira ev. kanske säljs mot våren/sommaren (har till och med fått flera förfrågningar om jag kan tänka mig att sälja henne nu, fast hon inte ens är till salu) och isf om det är då jag ska hitta den där "one in a million" hästen så kommer jag göra det söder ut. För vi ska "klicka", den ska ha kapacitet och jag ska helt enkelt tycka om den. Och tror ni jag tänkt bo kvar här och tror ni fel, söder ut ska jag - för att ha möjligheter att bli riktigt, riktigt duktig.

Home!

Kom precis hem, in genom ytterdörren. Gjorde ett stopp på vägen hem och mockade åt pållarna. Ska bara käka och byta om och dra tillbaks till stallet då min ena fyrbenta vän flyttar idag.

Hemfärd från kallax. De är ju jätte kallt ...

mms_img-10739558 (MMS)

Hemfärd från kallax. De är ju jätte kallt här..


Sitter på Arlanda och väntar på att få che...

mms_img902121521 (MMS)

Sitter på Arlanda och väntar på att få checka in, sen käka på max och flyga hem.


dag 16: I framtiden...



Är en dröm att äga en svart frieser..

..Eller/och ett vitt arabiskt fullblod.

Kollar lite hoppning i globen. Själv då? ;)

mms_img-99182225 (MMS)

Kollar lite hoppning i globen. Själv då? ;)


Precis kommit tillbaks till hotellet efter...

mms_img186752182 (MMS)

Precis kommit tillbaks till hotellet efter att ha vart på globen och sett show, var grymt! Sen har jag vart på vip träff med Malin Baryard och Peder Fredricson. Samt fotat med dom och fått autografer osv. Kul! :)


Framme på hotellet efter några hundra mils...

mms_img-10844447 (MMS)

Framme på hotellet efter några hundra mils promenad. Finally!


dag 15: Saker jag behöver/vill köpa just nu



Har allt gått som planerat befinner jag mig just nu på Stockholm horse show och ser familjematiné. Det här är alltså ett tidsinställt inlägg. Alltså, på samma plats finns en stor hästmässa. Så vad jag vill köpa just nu kan nog bli svårt att skriva just nu ;)

På G..

mms_img18091798 (MMS)

På G..


Stress

Har mockat åt 3 hästar medan mamma fyllde alla 128462839 höpåsar, rätt okej deal. Dock var 3:e boxen väldigt jobbig. Har hunnit hämta väskor hos mormor och morfar, duscha och nu packar jag. Sen måste jag ut med Milla, käka och sova. Ska upp 04,30 och det är på typ.. 7,5 timmar. Så bäst jag avrundar inlägget nu!

who's gonna save the world tonight



Har nyss käkat middag och snäll som mamma är frågade hon mig imorse om hon skulle laga mat redan imorse och göra en matlåda åt mig då hon jobbade tills 18.00 så jag slapp laga mat själv, snällt!♥ Ska åka till stallet på någe tag och fixa till pållarna, har även Hubbe idag. Sen ska det fyllas massa höpåsar så det är klart under helgen så hästskötaren inte behöver göra det. Sen hämta väskor hos mormor och morfar, packa, duscha osv. Och kanske försöka hinna med att se lite Idol, eller iaf vem som åker ut. Robin och Amanda F hänger löst, i think.

Grattis på födelsedagen, lillasyster!



Eftersom det är den 25:e November innebär det att min lillasyster Emma (vi är halvsyskon om någon undrar) fyller 6år. Grattis på födelsedagen, hoppas du får en rolig dag! :)

I've got a lot to to

Kommer ha fullt upp idag med att bla.

  • Packa
  • Ladda kameran (den tänkte fortsätta vara död)
  • Kolla igenom minnekortet/rensa minneskortet till kameran
  • Fixa massa i stallet, bla. fylla 1842972 höpåsar (känns de iaf som)
  • Osv...




dag 14: En pryl jag inte kan vara utan


Mina Sprenger stigbyglar eftersom dom sviktar. Såhär står det på Filippasridsport produktinformation:

"En säkerhetsstigbygel från Sprenger med rörlig del överdragen med gummi.
Stigbygeln ger dig svikt i varje steg vilket skonar dina leder och ligament samtidigt som du inte behöver vara orolig för att fastna vid ett fall.
"

Dom är underbara, kan inte rida med "vanliga" stigbyglar om jag inte gör det enstaka gånger, typ om jag är och provrider en häst. Annars växlar jag stigbyglar när jag rider med hoppsadeln och dressyrsadeln, flyttar alltid över hela stiglädret om jag bara rider hemma eftersom jag oftast rider med hoppsadeln och den är brun, stiglädren likaså. Dressyrsadeln är svart så hemma fungerar det ju bra trots de blir fel färg om jag har dom på dressyrsadeln.
Varför är dom underbara då? Jo, därför att dom sviktar och man inte får ont i knäna av dom. Har man knäproblem bör man köpa ett par om man inte redan har dom, för det är verkligen skillnad! Dom är värd sina ca. 1600:-

Godnatt


Picture perfect memories, scattered all around the floor



Just know that, I'm sorry
I never wanted to make you feel so small
A story is, just beginning
We'll let the truth break down these walls
Oh, yeah, yeah
And every time I think of you
I think of how you pushed me through
And showed me how much better I could be


You make me feel like I'm myself
Instead of being someone else
I wanna live that everyday

You say what no one else will say
You know exactly how to get to me
You know it's what I need

It's what I need
Yeah

Here I am, with all my heart
I hope you understand
I know I let you down
But I'm never gonna make
That mistake again
You brought me closer
To who I really am

So, come take my hand
I want the world to see
What you mean to me
What you mean to me


Jag saknar dig Quda

5 sanningar om mig som bloggare..

  1. Jag avskyr köttsoppa, mandariner och saft - äckligt!
  2. Jag skulle vilja vara proffs på att surfa.
  3. Eller så skulle jag vilja vara konståkerska på elitnivå.
  4. Never back down och The cutting edge har de bästa film soundtracken jag vet.
  5. Jag har aldrig rökt, trots att folk jag umgås med gör det. Ser ingen mening i det.

Going for the gold



Filmen är grym soundtracket är grymt. Alltså, sevärd!


dag 13: Så här skulle min drömhäst vara

  • Svart
  • Bläs
  • Strumpor på alla fyra ben
  • Lång, vågig man
  • 155-160cm
  • 4-6år
  • Utstrålning
  • Kapacitet
  • Fina gångarter
  • pigg/framåt

Typ som Karneol fast svart, med rätt tecken och lite större :)

Walls around you

Igår innan jag skulle sova kom jag på att jag måste lägga in numret till han jag ska ringa när jag är utanför Globen för att få mina biljetter. Men ides inte göra det igår, så hoppades att jag skulle komma ihåg det när jag vaknade. Och det var det första jag tänkte på efter min hemska väckarklocka hade ringt och moves like jagger hade spelat x antal sekunder innan jag fick av den. Så nu ligger numret på rätt telefon, likaså adressen till hotellet.

Måste snöra in en bra låt under!

 


Ska bara prova om det går att mobilblogga :)

mms_img-54610007 (MMS)

Ska bara prova om det går att mobilblogga :)


Eye catcher

Den här vill jag ha i julklapp, den påminner om någon jag känner väldigt väl.. ;)


Finally back!



Min älskling är hemma igen, som ny! Perfekt, nu kanske jag förhoppningsvis hittar i Stockholm ;)

dag 12: Mitt bästa hästrelaterade minne



Ett av de bästa hästrelaterade minnerna jag har är när jag och Quda hoppade 80-90cm på en hoppträning sensommaren -06. Innan dess var jag "höjdrädd/hopprädd" men Quda var en perfekt läromästare och jag minns hur glada jag var efter det! :)

B

Finaste lilla vän, hoppas du har det bra där du är nu!

b

I guess someone heard my dream



Igår när jag var på väg till stallet sa jag till mamma "åh, jag skulle vilja åka till Globen. Men nästa år kanske.." Sen imorse loggade jag in på min mail för att se om jag hade fått några mail ang. min dressyrsadel som jag har till salu. Inte det, men två nya andra mail men trodde bara det var reklam så klickade på logga ut, då hann jag snabbt reagera att det stod "...önskar grattis" så loggade in igen och kollade vad det var för något och till min förvåning stod det att jag hade vunnit biljetter till stockholm international horse show + en träff med Malin Baryard och Peder Fredricson. Tävlingen hölls i sammband med H&M där man skulle döpa en häst, eller komma med namnförslag. Jag trodde inte jag skulle vinna, men namnet jag hade i huvudet var ett namn som verkligen passade för en blivande topphäst. Så mest för skojs skull skickade jag iväg det, och tur var ju det - för dom där biljetterna gjorde mig fruktansvärt glad! :)

Jag har världens bästa pappa!

Svar på kommentar



Sv: Är inte märket på stövlarna som avgör om du rider hoppning bättre än dressyr eller tvärtom. Simple as that.

CHOCK!

 

Jag har vunnit 2 biljetter till Stockholm international horse show i helgen ink. träff med Malin Baryard och Peder Fredricson.

Behöver jag säga att jag är i chock?!


dag 11: Min drömoutfit



Dressed for succes in pink
(hoppoutfit)

  • Kingsland tröja
  • Kingsland piké
  • Charles Owen Ayr8 hjälm
  • Gersemi ridbyxor
  • Roeckl handskar
  • De Niro boot Millenium Ramses 3 stövlar
  • JIN sporrar



Style and classic (Dressyroutfit)
  • Charles Owen hampton hjälm
  • Otto Schumacher swarovski skärp
  • Hårnät, okänt märke
  • Modern horse tröja
  • Pikeur Cindy byxor
  • Tretorn Advance stövlar
  • Roeckl handskar
Nu vet jag väl inte om det var min "drömoutfit" för jag vet faktiskt inte vad den skulle innehålla. Tycker dock väldigt mycket om det den rosa outfiten innehåller - ge mig det, tack.

You don't know how I feel



Kär i låten, den är så otroligt fin!



Skulle jag vilja jobba som unghästutbildare?





Svar: Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill jobba som. Jag är ju rätt pepp på att läsa idrottsmedicin eller psykologprogrammet inriktning idrott. Men jag skulle nog inte tacka nej att jobba som unghästutbildare heller. Skulle egentligen vara rätt kul att ha ett "hästjobb". Efter förra våren - början av sommaren när jag hade praktik i ett stall i några månader kändes det rätt hemma, jag hade absolut kunnat göra det dagligen.

Jag skulle dock bara tacka ja till det om jag blev erbjuden ett sådant jobb söderut där det finns större möjligheter, gällande allt. Sen skulle jag ju som jag nämnt tidigare om några av er kan läsa mellan raderna, bygga ännu lite mer muskler på Kira och tävla henne som storhäst eftersom kapaciten finns. Men då skulle jag vilja flytta söderut först eftersom det finns bättre möjligheter till tävlingar osv där. Sen är jag inte överförtjust i Norrland, Umeå är det längsta norr ut jag kan säga att jag skulle vilja bo i. Och det är ändå drygt 33 mil söderut ifrån där jag befinner mig nu. Skåne, why not. Fina tävlingsmöjligheter, fina stall, fint.. allt. Tänk bara att kunna provrida hästar söderut, var ju helt kär när jag var ner till Sthlm Maj - 09 med en kompis, hennes mamma och så min mamma och prövade hästar. Eller det var jag och Lina (min kompis) som prövade hästarna, dom andra agerade chaufför och så vidare. Haha. Vi åkte alltså bil ner till stockholm under en helg och sen bil upp igen, så vi åkte väl sådär minst 200 mil bil under den helgen. Men kul var det!

Så ja, skulle jag bli erbjuden ett jobb som unghästutbildare som jag tyckte lät bra skulle det inte vara omöjligt att jag tackade ja till det. Att jobba som det kräver nog stort tålamod och att man är väldigt ansvarsfull och målmedveten som person, och det passar verkligen in på mig.

Vad är ditt drömjobb?


There's more above us and below



Sitter och försöker göra en önskelista då jag aldrig kan svara vad jag vill ha när någon frågar mig för att jag inte kommer på det just då. Såhär när jag hinner tänka vet jag ju vad jag vill ha, men har kommit fram till att det var mycket lättare att göra önskelista när man var mindre för då var de inte lika exlusiva saker man ville ha som de jag vill ha nu.

  • Systemkamera eftersom min förra bäddat i graven
  • Objektiv
  • Charles Owen ayr8 leather look (brun/guld)
  • Dyón working collection träns (brunt)
Bland annat, kan göra listan ännu längre men så var inte fallet just nu. Får jag tillägga snö på listan också? Smått less att inte kunna rida Kira eftersom det är fruset och halt överallt då hon inte fått på vinter dojjorna ännu. Så tillsvidare får hon vila eftersom dom har nog att ta sig in och ut från hagen. Ska till stallet efter middagen och borsta henne i alla fall. För att underlaget ute är dåligt är ingen ursäkt för att hästen inte behöver bli ompysslad för att man inte kan rida. Kanske passar på att stretcha henne lite också eftersom dom säkert får gå och spänna sig ute i hagen när det är knöligt och halt.

Svar på läsarfråga:





Shikira som hon egentligen heter hittade vi av en ren slump, hon var inte ute på annons när jag prövred henne och hade inte vart ute på annons innan heller. Hon var ev. till salu när vi åkte och prövred henne, det var aldrig bestämt om ridklubben skulle sälja henne eller inte. Hur vi hittade henne var för jag egentligen skulle och pröva en ponny som hette Amora och då min äldre syster ville pröva en häst som var under vägen så blev jag erbjuden att pröva Kira som stod på samma ställe. Om inte annat skulle hon ju fått motion för dagen. Det enda jag visste innan vi for hemifån var att det var en arab/fullblodskorsning, ett sto född -97 jag skulle pröva. Inget om vad hon kunde, inget. Jag hade sett två bilder på henne, bla. den ovan och den här.



Jag blev förälskad i dom bruna rådjusögonen första gången jag såg henne, så ynklig och försiktig stod hon lös i boxen i ett hörn när jag borstade och tog på henne utrustningen. Jag prövred henne med en sadel som annars brukade ligga på en b-ponny. Utan martingal, som hon annars brukade gå med. Vi gick ut till ridhuset och jag prövred henne, med en massa folk på läktaren som sen blev iväg skickade av ridskolechefen, haha. Hon gick som en giraff, huvudet rakt upp i luften och var så nervös när man tog minsta lilla i tyglarna. Jag minns fortfarande hur svå hon var att få att fatta galopp, hon slängtravade men när hon väl fattat galopp var hon så mjuk. Prövhoppade henne även över ett litet kryss som sen blev ett räcke, fort gick det - och hon överhoppade sig men har aldrig suttit på någon häst som hoppar så mjukt med så mycket luft i sprången. Jag var kär, det var hon eller ingen.



Dom hade möte på ridskolan och ridskolechefen tyckte vi passade så bra ihop då hon är en väldigt speciell häst, och trots hur hon gick när jag prövred satt jag bara lugnt på hennes rygg och gjorde inte så stor deal av det hela. Vi blev erbjuden att köpa henne och först hade jag henne på prov en månad. Men redan när hon hämtades hem Fredag 13:e Juli 2007 visste jag att jag ville ha henne. Det har krävts mycket tålamod, tårar och glädje på den tiden det tog att bygga upp henne succesivt igen eftersom hon var otroligt smal och muskellös när hon kom. Hon kunde inte gå i form, inte fatta galopp, överhoppade sig osv. Men svaret var enkelt, det var inte i kunskapen de satt eller i hennes kapacitet. Det var att hon behövde få äta upp sig och muskla upp sig lugnt och sansat. Jag red med hjälptyglar dagligen fram till våren 2009 då vi plockade bort dom ibland. För då hade hon nog med muskler för att orka gå lättare dressyrpass utan dom som hjälp. Nu började även hoppningen fungera bättre, men inte var det jag som bestämde farten - det var Kira.





Sen dess har vi jobbar på, tränat vidare på att bli duktigare och tillsammans utvecklas ännu mer. Kira har kapacitet för att bli duktig, riktigt duktig bara man har tålamodet och inte stressar henne. Hon är en väldigt speciell häst som visar tydligt om hon inte förstår eller har ont. Då fryser hon fast i backen, backar och reser på sig. Är hon bara tjurig eller busig hoppar hon upp, ner och i sidleds, fnyser och låter som en drake (inte så konstigt med tanke på att hon är en fullblodskorsning.) Jag kan skriva jätte mycket, men blir så långt för Er att läsa så får isf dela upp det i kortare delar om det är något ni undrar. Snör in en ridbild från varje år 2007-2011.


2007


2008


2009


2010


2011

dag 10: Så här ser jag ut på tävling



- Helskodda mountain horse ridbyxor
- Roeckl Meredith michaels beerbaum handskar
- Grå figursydd Equipage kavaj (bilden gör den inte riktigt rättvis)
- Tretorn Advance
- Lamicell transformer

It's rotating us all



Kul att ha 20,2 i blodsocker, inte de minsta. Ni som har diabetes vet hur man känner sig, ni som inte har det: var glad för det.

That fire you ignited Good, bad and undecided, Burns when I stand beside it, Your light is ultraviolet



Kärlek till låten!

Design ändring

Ändrade lite på bloggen, har inte bestämt mig om jag ska ha kvar headern eller om den bara är tillfällig. Lite svårt när min systemkamera gett upp, men nu känns den lite "juligare" i alla fall. Ska ev. leta fram headern jag hade förra julen, gillade den.

dag 9: Mina mål för nästa år



Jag har faktiskt inga direkta mål, om det är dåligt eller inte är nog olika från person till person. Är överlag väldigt dålig på att sätta upp mål, tycker man får höga förhoppningar och har man inga mål kan man inte bli lika besviken om de inte går som man vill. Haha, get it?

Men något är väl att Kira mot sommaren förhoppningsvis ska gå att börja göra galoppiruetter då, men det krävs mycket mer muskler och galopparbete innan vi är redo för det. Därför vintern är rätt bra, för mot våren (slutet av april/början av maj) brukar hon vara rätt musklad faktiskt. Då brukar hon kännas riktigt maffig. Nu när hon vilat pga de dåliga underlaget har hon tappat lite muskler, men är rätt lätt att bygga upp dom igen. Sååå, det är väl vad vi har som mål. Sen ska de väl förhoppningsvis kanske gå att börja trampa lite med henne under nästa år. Långt kvar, svårt att säga redan nu.

Watch out those lights will get ya



<- Inköpt idag. Meningen var att jag skulle och köpa kläder, hittade jag något? Nej. Eller jo, men tröjan jag ville ha blev för kort i ryggen eftersom jag bara har xs på kläder trots jag är 174cm lång eftersom allt annat blir för stort, haha. Och det är inte det lättaste att hitta kläder som blir nog långa men ändå är nog smala eller vad jag nu ska kalla det. H&M är ju rätt känd för att ha små storlekar, jag har 34 på tröjor därifrån såå.. det kanske säger sig själv att det är lite av ett i-landsproblem att hitta kläder åt mig.

Fick även med mig snösulor hem åt Kira från Hööks. Kollade på Nova bettet men det fick inte följa med, önskar mig det i julklapp istället. Nu ska jag käka innan jag drar till stallet och tar in hästarna.

Snygg!

En till anledning till att vilja flytta till LA. Så snygg!

 




Svar på kommentar



Svar: Tack för den söta kommentaren! :)

Jacka - PK casantos
Huvtröja - Royal Equus
Ridbyxor - John Whitaker
Mössa - 8848
Skor - Nike blazer mid W



You turn the temperature hotter

klicka här för en film från när Kira bugar.

Eftersom underlaget är förjävligt bokstavligt talat så blev Kira bara intagen från hagen, stackarn höll ju på slå ihjäl sig bara på vägen in fast det var grusat. Kan de komma snö? Så borstade jag henne innan jag stretchade henne lite. Tränade henne att buga, hon har inte gjort de på länge så hon var inte lika bright som hon brukar. Snyggt att min PK jacka är 2 storlekar större än jag normalt skulle ha, men det var bara den kvar och jag ville ha den. Fungerar dock väldans bra när de är kallt ute :) Men hur som haver, filmade lite.

jävla väder

Suttit och kollat på storhästar med mamma och skaffar jag storhäst någon gång vill jag ha en arab eller en frieser. Lite kul prisskillnad kanske, en arab är ofta inte så dyr, en frieser däremot får man hosta upp minst 80.000:- för. Ska åka till stallet efter middagen och ta in hästarna. Är alldeles för hårt och halkigt ute så ska bara borsta och putsa lite utrustning. :)


dag 8: Fem hästar som betytt mycket för mig



Haid, gotlandsruss.

Red Haid mycket under en period -07 när han behövde en tillridare eftersom ridskolebarnen åkte av han rätt ofta eftersom han var full i hyss. Så han behövde en mer rutinerad ryttare som kunde be han jobba, utan att åka i backen när han protesterade - vilket jag heller aldrig gjorde. Han var en frän ponny, hoppade han upp till 80-90cm på enstaka när jag hoppade han en gång. Hade kunnat bli en riktigt grym hopponny med en duktig, liten ryttare som var envisare än han själv var.


a

Barraquda, svensk ridponny.

Hon har lärt mig väldigt mycket, väldigt mycket grunder. En perfekt läromästare! Ägde henne 2005-2007.



Starbell, shettis/halvblod.

Världens coolaste b-ponny, no doubt! Han var min första egna ponny och hade den legendariska hopphästen Peter Eriksson tävlat OS på i stammen. Nämligen Flyinge Imperator. Dröm sött hjärtat! :')



Smokie, arabisktfullblod/halvblod.

Världens mest speciella kille, så personlig (om han valt att gilla dig.)
Han var alltid jätte snäll med mig, även när jag red han. Flera som provridit honom har inte kunnat rida han för han har inte tyckt bra om dom. Då var de första han gjorde att springa baklänges* hoppa upp ner, i sidleds, resa på sig osv. Det gjorde han aldrig med mig, och enligt mamma som sett mig rida han sa hon att han såg väldigt nöjd ut med mig uppe på ryggen eftersom jag inte försöker tvinga ner han i en form eller liknande. Jag bara sitter där, helt lugn. Saknar han otroligt mycket.

<3

Shikira, Dansk import (reg. Svensk ridponny)

Dock betyder hon ju mycket, men ni fattar. Jag äger helt enkelt världens finaste ponny! :)

You can go your own way





Pållarna är ute i hagen och alla stallsysslor gjorda. Var även snäll och fixade åt Hubbe eftersom min syster jobbar helg. Snäll lillasyster hon har. :)

We don't wanna go home

 

Jag är inte förvånad, inte minsta lilla. Jag skrev ju förra Fredagen att hon kommer åka ut inom två veckor och rätt hade jag ju. ->

Hon är duktig, no doubt. Men tycker däremot hon valt dåliga låtar sista tiden och det har straffat sig. Empire state of mind II är nog det bästa jag hört henne sjunga, de sista låtvalen har vart lite lamt.

Moa däremot, fan vad grym hon var när hon sjöng Go Your Own Way. Det var helt sjukt! Jag har alltså en favorit trots allt, även om det var jag som skulle sluta se idol helt och hållet (som at jag ens skulle klarat de?) Moa är grym, riktigt grym!

 

 

Sådär ja, blev bara lite fel ordning men är det någon mer än jag som lagt märke till att dom åkt ur i rätt ordning från vänster Roshanna, Denice, Emil, Linni, Olle, André och så var det ju bara Amanda P som råkade hamna i fel ordning.


I won't lie, I'm falling hard

Rihanna – You Da One - Explicit Version

 

You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love

[Rihanna]
Baby, I love you, I need you here
Give me all the time
Baby we meant to be
You got me, smiling all the time

Cause you know how to give me that
You know how to pull me back
When I go runnin, runnin
Tryin' to get away from loving ya
You know how to love me hard
I won't lie, I'm falling hard
Yep, I'm falling for ya but there's nothin wrong with that

[Chorus]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love

You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is mine

[Rihanna]
Baby come, tear me now, hold me now
Make me come alive
You got the sweetest touch
I'm so happy, you came in my life

Cause you know how to give me that
You know how to pull me back
When I go runnin, runnin
Tryin' to get away from loving ya
You know how to love me hard
I won't lie, I'm falling hard
Yep, I'm falling for ya but there's nothin wrong with that

[Chorus]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love

You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is mine

[Bridge]
And Yes I'm kinda crazy,
That's what happens baby,
When you put it down
You should've give it to me
Good like that,
Should've hit it like that,
Had me yellin' like that
Didn't know you would've had me coming back

You the one that I'm feeling
You the one that I'm loving
Ain't no other, that's like you
No there's just one, one, one
No baby just one, one
I bet you wanna know

[Chorus]
You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is my love

You the one that I dream about all day
You the one that I think about always
You Are The One So I Make Sure I Behave!
My love is your love, your love is mine


Who's gonna go home?

Ska jag gissa vilka som hänger löst ikväll?

Robin och Amanda P kan nog ligga risigt till.


Ponnyakuten

 

Det här är vad jag sysselsätter mig med just nu, S1E5.


dag 7: De fem finaste storhästarna jag vet



Shutterfly



Totilas



Authentic



Freddy



Briar

Träns dilemma

Klickade nyss iväg ett mail till Hööks och frågade om dom har funderingar på att skaffa vanliga norgrimmor till deras finare träns och inte ha pullback knäppning på ALLA fina träns. Helt hopplöst att hitta fina achenträns åt Kira då de flesta finare achenträns har pullback knäppning och det blir alldeles för stort på henne då hon har så smal mule. Det stör mig, enormt mycket. Inte Kiras mule givetvis, utan att är tränset lite finare är det oftst pullback knäppning på dom. Det har aldrig slagit de som tillverkar träns (nu syftar jag inte bara på Hööks utan de flesta som tillverkar träns) att det faktiskt finns hästar som inte kan ha dom för att dom har för smal mule? Skärpning, finns faktiskt fina fullblodskorsningar som går som dressyrhästar/ponnyer som vill bära finare träns, börja tillverka sådana tack.



Who I am, who I'm not and who I wanna be


QUITE THE OPPOSITE



Kalla mig tvärtom men jag bara måste. Sååå, nu tänker jag se Harry Potter och halvblodsprinsen eftersom jag inte sett den. Tror jag sett den första, den andra och så den sista filmens båda delar. Blir lite fel ordning, men whatever - den är säkert bra i alla fall.

Give me everything tonight



Körkort + Audi a5 allroad = ge mig nu. Tack!


dag 6: De fem finaste ponnyerna jag vet


Dunhill S RP 163

 

Jarno RP 145

 

Power Boy RP 112

 

Verona's Gerswin RP 136

 

Karneol

E: Power Boy RP 112

Karneol står i samma stall som Kira, och han är sjuuuuuukt läcker! Bland de snyggaste ponnyer jag sett, någonsin.


Who you are



Ni vet när folk ger dig en fråga de vill ha svar på direkt, något du enligt dom borde veta.
- Vad vill du bli?

Jag tror inte jag är som alla andra, för när någon frågar mig det svarar jag alltid "jag vet inte" eller att jag ska bli miljonär. Haha. Men det finns undantag, men jag svarar aldrig vad jag vill bli, jag svarar vad jag vill läsa på universitet. Egentligen vet jag ju vad jag vill. Jag vet vem jag vill vara, men inte vad jag vill bli. Även fast jag vill läsa psykologi med idrottsinriktning eller idrottsmedicin kan jag inte säga att jag vill jobba som psykolog. Jag kan bara inte. Lärare ber en se realistiskt på saker, frågar jämt och ständigt vad man vill bli och när man svarar "jag vet inte" då säger dom att man måste komma på det, att man inte ska tänka så negativt, att man ska skärpa till sig. Är det nu jag ska kasta in en ursäkt? "Förlåt för att jag inte vet vad jag vill bli, kan du dömma mig som person på det?"

Det där har jag hört mer än en gång av lärare, som dömmer en stenhårt som person för att man inte vet vad man vill bli. Dom ber en förklara varför man inte vet, sen skämtar dom om det och försöker få en att dra på munnen. No no, sånt fungerar inte på mig. Senast förra veckan frågade mig en lärare vad jag ville bli, jag svarade att jag inte visste och läraren bad mig förklara varför jag inte visste. Vadå, är det något de förväntar sig att jag vet? Sen försökte läraren skämta om det (vilket läraren för övrigt var kass på),  vilket är ett stort misstag att göra med mig om jag redan är på dåligt humör. Vilket syntes eftersom jag stått och diskuterat de hela kanske 10 minuter innan läraren slänger in en kommentar som är menad att ska få mig att dra på läpparna. Jag tror det syntes att jag var på dåligt humör, för det kom ganska fort ett "oj, jag försökte ju bara skoja till det." Förlåt, men hade du lyssnat på mig innan och inte dömt mig så hårt för att jag inte vet vad jag vill bli hade du förstått att det var fel tillfälle. Jag fick även höra att jag är kul att diskutera med eftersom jag kan stå stenhård och vägra ändra inställning till något, att jag är enormt envis ibland och att jag kommer ta mig långt på det. Jo tack, att jag är envis var ingen nyhet direkt. Sen frågade läraren om jag ser min envishet som en positiv eller negativ egenskap, spontant svarar jag "positiv, finns inget negativt i det." läraren höll inte med. Men, kan du använda den på rätt sätt är det en jävligt bra egenskap, tro mig, jag vet. Jag är aldrig envis på ett dumdristigt sätt, jag är envis så det är till min egen fördel. Ibland glömmer jag dock bort att jag är så fruktansvärt envis, många gånger stunder jag verkligen skulle behöva det.

Så vadå, du kan få höra vem jag vill vara men inte vad jag vill bli. Är inte det ännu svårare att komma på egentligen? Det är rätt kul hur endel dömmer folk efter utseendet, jag har fått höra det några gånger att man aldrig skulle kunna tro att jag skulle vilja bli proffs på att surfa. Blev ni också förvånade nu? Jag skulle kunna flytta utomlands för att satsa på det, om jag hade haft tid och pengar. Varför ska pengar ofta påverka vem man kan bli och inte kan bli? Sen kan jag på samma gång erkänna att jag är rätt skraj att bli hajmat. But after all, it would be awesome.

- På tal om att jag vill bli surfare, nu ska jag sova eller se Blue crush 2.


perrong 9 3/4



Har precis avverkat den sista HP filmen. Måste vara världens mes, fick ju separationsångest i slutet när jag insåg att det inte kommer några fler Harry Potter filmer. Haha. Den var bra, riktigt bra. Förvånad? Inte ett dugg.

Jag vill också gå skola på Hogwarts.

dag 5: En bild som betyder mycket för mig



Utan tvekan den ovan eftersom Kira gick så otroligt bra den dagen och den bilden vart publicerad på TeamSL i ett helt eget inlägg inför flera tusen personer och gett min blogg fler nya läsare. Den bilden betyder mycket, likaså ponnyn på bilden.

I have learned to fly, hold my head up high



Turn me loose - it's now or never
Feel like I could run forever
A new day's come - a new moon's risin'
I take my chances on the blue horizon
A leap of faith - a shot of spirit
Freedom's callin' - I can hear it

Hold on tight - we're gonna get there
It's time we're on our way

It ain't over yet - you can lay your bet
Now nothin's in my way - you ain't seen nothin' yet
I have learned to fly - hold my head up high
Somethin' I don't want you to forget
It ain't over yet, it ain't over yet

I was born to run - born to ramble
Any prize's a worth a gamble
Sometimes I get the urge to wonder
Cuz I'm a child of the wild blue yonder
Fill our hands - the sky's the limit
The race is on - we have to win it

Hold on tight - we're gonna get there
It's time we're on our way

It ain't over yet - you can lay your bet
Now nothin's in my way - you ain't seen nothin' yet
I have learned to fly - hold my head up high
Somethin' I don't want you to forget
It ain't over yet

How ya gonna know if ya got what it takes
Can't be a winner if ya don't run a race

Ya know you're gettin nothin
If ya come second place
Cuz it ain't over until it's over

Aow it ain't over yet - you can lay your bet
Now nothin's in my way - you ain't seen nothin' yet
I have learned to fly - hold my head up high
Somethin' I don't want you to forget

It ain't over yet (it ain't over yet)
It ain't over yet (it ain't over yet)
Oh nothin's in my way - you ain't seen nothin' yet
I have learned to fly - hold my head up high
Somethin' I don't want you to forget
It ain't over yet

No!
It ain't over yet

Somewhere far from home, in the danger zone



Väntar på skjuts då jag ska till stallet en sväng och fixa åt pållarna. Båda får vila för är troligtvis fruset och hårt ute på ridbanan och alldeles för mörkt för att rida ut. Se, en till anledning till att vilja ha snö. På tal om snö, har kommit på vad jag vill ha i julklapp, en snowboard.

Det är jätte länge sen jag åkte bräda, men när jag såg den som är på bilder irl blev jag helt kär. Jag vill ha.

dag 4: Det här kan min häst bli bättre på

Kira kan bli bättre på att bedömma avstånd när man hoppar bana, blir ibland lite missförstånd mellan henne och mig eftersom hon kan bli så pass het att jag inte hinner eller orkar ta tillbaks henne. En sak att träna på. Sen kan hon bli bättre musklad i bakpartiet/rygg då hon lättare ska kunna samla sig så mycket som jag vill. Synd de finns så få backar att klättra i här runt omkring. Cavaletti, studds, lång låg form är saker som fungerar. Sen brukar jag rida med graman eller tidemantygel ibland också för att underlätta för kira.


Här lånade min syster Kira av mig och dressyrade. Här går hon även med graman.

Snow


Kan de inte bli snö ute nu?!

make a wish



Ett önskemål - Städa trappuppgången tystare så man inte vaknar av det..


Jag vet vad jag vill ha...





Skulle kunna bli en as läcker dressyrhäst, skulle kunna bli en grym hopphäst!
Kanske i största laget, "bara" 180cm...
Ge mig, den där skulle tids nog kunna gå SM! :D

So keep your love locked down



Har tillbringat kvällen med att plugga samhälls, kollat lägenheter i Umeå (ovanligt?!) , stallplatser i Umeå och bakat pepparkakor. Eller ja, nu ljög jag ju iofs. För jag har inte bakat pepparkakor, jag har tittat på när min syster gjort det och smakat deg för färdiga pepparkakor är inte lika gott. Har jag tur, kanske jag ev. blir umebo redan i början av 2012. Tackar inte nej, jag kan flytta imorgon. Det skulle vara grymt!

:D


Allt för att slippa läsa samhälls, råkade kladda lite på ett papper istället..

Jag vill på Hööks





dag 3: Det här är min häst bra på



Kan göra ett urval och skriva 3 punkter om vad hon bland annat är bra på.

  • Hon får jätte häftigt steg/gångarter när hon samlar upp sig och går i lite högre form.
  • Hon är en ponny som är bra på att "tala om" när hon inte förstår vad ryttaren vill eller om något är fel. Hon är inte en ponny som t.ex skulle hoppa om hon hade ont, eller om du drog henne i munnen, bankade med skänklarna eller gapade/gormade åt henne. Hon skulle inte gå i form om du sågade henne i munnen osv. Sådana där "fusk" endel ryttare försöker använda sig av. Det fungerar inte på en Kira. Hon blir så stressad, ängslig och blir helt paralyserad så hon bara börjar resa på sig. En väldigt effektiv ponny med andra ord, man lär sig göra rätt och får se var problemet ligger och göra om och göra rätt. Man kan inte "fuska".
  • Hon är bra på att hoppa titthinder, har hoppat de mesta på henne. Grind, hus, kartonghinder, blomlådor, mur, vattenmatta osv.

lucy hale - bless myself



<- Alltså lite läcker hårfärg jag hade för typ prick ett år sen. Men aldrig igen.

Duktig jag är som fixat klart allt i stallet från morgonen, både åt Kira och Hubbe. Tror min syster blev glad iaf över att ha allt fixat åt han redan. :)

dag 2: Det här är jag bra på/Det här måste jag träna på



Jag är är bra på:


Jag är väldigt lugn som ryttare, stressar varken upp hästen eller mig själv. Sen är jag väldigt målmedveten och har stort tålamod. Får jag lägga till en annan sak? Jag är väldigt bra på att kunna ta elaka kommentarer på rätt sätt. Verkar vara något som är rätt populärt inom ridsporten, alla vill vara bäst och veta bäst. Gällande allt och alla. Men de personerna tål själv aldrig att bli tillrättad och får dom lägre procent på ex. ett dressyrprogram än dom förväntar sig hittar dom på alla de möjliga orsaker som förstörde procenten. Hoppryttarna gnäller att det är hästens fel när det går sämre än det brukar. Väldigt populärt, väldigt lågt. Jag har fått fler än en elak kommentar genom åren, bla. "vem tror hon att hon är?! Den där hästen kommer aldrig lära sig något!" Det var alldeles i början när jag fått hem Kira, det roliga är att jag vet att den personen som sa det läser min blogg. Meeen, det är sånt man får lära sig att ta i den här sporten, den är hård, både fysiskt och psykiskt.

Det här måste jag träna på:

Att hålla armarna bättre, blir ibland på att jag vill rida med för raka armar. Gör det omedvetet om jag rider själv. Rider jag och det är någon annan som rider samtidigt eller om det är någon som kollar på mig när jag rider är dom i bra position. En sak att träna på helt enkelt, skulle vilja pröva rida med en perfect sit sittbåge någon gång för att se om man förbättrar det, det sägs ju så. Men helt enkelt, en sak att träna på.


Det där jag menar, dock gör jag det nästan bara när jag rider lätt i hoppsadeln. Tål ju att nämnas. Men Kira är fin iaf!

ny lista

Snor den här listan från Becki, den lät mycket roligare. Så stryker väl bara de jag redan svarat på?


dag 1: Det här är jag och min häst

dag 2: Det här är jag bra på/Det här måste jag träna på

dag 3: Det här är min häst bra på

dag 4: Det här kan min häst bli bättre på

dag 5: En bild som betyder mycket för mig

dag 6: De fem finaste ponnyerna jag vet

dag 7: De fem finaste storhästarna jag vet

dag 8: Fem hästar som betytt mycket för mig

dag 9: Mina mål för nästa år

dag 10: Så här ser jag ut på tävling

dag 11: Min drömoutfit

dag 12: Mitt bästa hästrelaterade minne

dag 13: Så här skulle min drömhäst vara

dag 14: En pryl jag inte kan vara utan

dag 15: Saker jag behöver/vill köpa just nu

dag 16: I framtiden...

dag 17: En favoritövning

dag 18: En avramling

dag 19: Ryttare som jag ser upp till

dag 20: En hästblogg som jag gillar

dag 21: Min favoritgren

dag 22: En ideologi som inte passar mig

dag 23: Ett knep som funkar

dag 24: Den A-, B-, C-, D-ponny och häst som betytt mest för mig

dag 25: Att förlora en häst

dag 26: Min sits

dag 27: Någonting som gör mig stolt


saker som slog mig under finalen i ponnyhoppning SM 2011

  • Det fanns få ekipage som red utan nosgrimmor, det ser man nästan aldrig på hopptävlingar. Coolt!

  • De flesta ponnyer såg ut som de flesta hopponnyer gör, underhals och galopperar med huvudet rakt upp i luften. Så vadå, om man rider hoppning på SM nivå bertyder det att ponnyn inte behöver kunna galoppera med huvudet i en någorlunda form mellan hindren och inte bara rakt upp i luften? Fanns få ryttare som kunder rida sina ponnyer fint mellan hindren. Cred till dom!

  • Det hade inte vart hel fel om dom faktiskt hade infört stilhoppning under SM då de flesta inte red så.. vackert. Men visst, stilhoppningen hade kunnat bli lite missvisande också men om man tävlar om att bli svensk mästare, ska man inte kunna rida snyggt då oxå? Många får bara en svin dyr ponny som redan gått SM och så åker dom med, en del av dom som tävlade finalen hade haft sin ponny två månader. Då finns det också ryttare som inte fick den där tävlingsmaskinen som kanske sitter på en ponny dom succésivt fått klättra i klasserna med för att ta sig dit, och kanske på köpet rider snyggare än den som vann med den svin dyra ponnyn alla inte har råd att köpa. Ska inte dom också få en chans att bli svensk mästare på ett rättvist sätt?

  • Att endel ponnyer såg motsatsen till "välriden" ut sa jag ju på sätt och vis i och med att dom galopperade med huvudet rakt upp i luften. Men endel gick i korsgalopp, bröt av till trav under tiden dom hoppade banan. Det värsta enligt mig var att dom gick i korsgalopp och därmed kom fel på hindren och det var inte bara för en ryttare det hände, känner inte ryttarna om den går i korsgalopp?

  • Det var (förlåt mitt språk..) JÄVLIGT MÅNGA skimmlar! Var nog mer skimmlar i finalen än de var bruna ponnyer. Fast iofs, skimmlar är ju det finaste som finns ;)

Men måste säga att dom är duktiga som rider SM, imponerande hur små barn under 13 år kommer in på sina heta b-ponnyer och regerar och plockar hem SM guld. Blev kär i en liten b-ponny, Flying dragon hette den. Jätte söt! Jag skulle också vilja rida SM, dock i dressyr för tror de skulle kännas häftigare att plocka hem en placering i det. Det var ju iofs vad jag själv tror, så innan ni ev. klagar kan ni ju komma ihåg att det var enligt mig. :)

sm i ponnyhoppning

Suttit och sett b-ponny finalen av sm i ponnyhoppning. Kul att två ekipage från Umeå red i finalen! :)

Dag 02 – 10 favorit bilder på mig och min häst.




















Sometimes the answers is right in front of you




Två helt klart sevärda filmer, båda var riktigt bra!

För övrigt har jag under kvällen hunnit med att vara till stallet och rida Kira. Skrittade mest då hon inte riktigt kändes som hon brukar, hon hostade lite oxå så tyckte det kändes bäst att bara skritta lite. Hon får nog stå imorgon. Tur jag har två pållar, då kan Carisma gå :)

baby, you light up my world like nobody else

Jag har kommit fram till att jag är rätt kräsen enligt de mesta, senast när vi åt middag då det slutade med att jag åt fyra tuggor på sin höjd innan jag gav upp det och gjorde gröt istället, haha. Seriöst, sourcream and onion på pommes?! Är nog de äckligaste jag smakat, gillar ju inte ens chips som smakar det. Sen smakade köttet konstigt enligt mig, det smakade fisk hur omöjligt den nu än kan ha vart men jag tänkte då inte äta det. Såå.. havregrynsgröt lät betydligt bättre, även om de inte heller är någon favorit.

För övrigt skulle jag vilja veta hur många gånger jag hört One Direction - What makes you beautiful sen igår. 40 kanske? Den går på repeat med andra ord. Nu ska jag se film. Måste bara höra klart låten...

Dag 01 – Presentation av mig och min häst

Skulle jag behöva göra en presentation om mig skulle det vara illa eftersom ni redan läser min blogg. Men kan väl sammanfatta mig kort, försöka i alla fall.

Jag heter som de flesta redan vet Josefin, är blond och brunögd och mäter 174cm. Jag har ridit så länge jag kan minnas, men ska jag vara mer exakt så 11 år rätt ungefär då jag började i början av November 2000. Jag började rida på ridskola men var inte långvarig då jag fick en egen foder ponny i början av Februari året därpå. Hon hette/heter Sindy och var en shettis, en skäck. Tjurig, envis och allt vad jag kan säga. Men världens sötaste!



Sen har jag även hunnit med att äga en b-ponny som hette Starbell och hade den legendariska hopphästen Imperator i stammen som Peter Eriksson tävlade OS i hoppning på år 1984.



Sen har jag även hunnit med att äga en c-ponny som hette/heter Barraquda. Hon är född -90 och kan verkligen beskrivas som fux ston brukar, tjurig, grinig och envis. Dock var hon bar grinig i början jag hade henne, hon trängde in mig i hörn i boxen och högg åt mig. Men tidsnog slutade hon med det. En perfekt läromästare och henne ska jag tacka mycket av det jag kan idag! Hon stod tidigare på Sundsvalls fältridklubb.



Och idag äger jag världens finaste D-ponny (ja, frågan är ju då om hon är under 148cm?) men hur som helst, henne får ni ju update om iprincip varje dag så behöver nog inte skriva så mycket om Kira mer än att jag absolut inte ångrar att jag köpte henne. Nå annat om henne, hm.. hon är rädd för vattenkannor, barnvagnar, 2 vattenhinkar brevid varandra, avskyr låten Tove Styrke – Million Pieces, haha det är helt sjukt. Eftersom jag alltid rider med musik och om den kom någon spelades blev hon helt crazy så slutade med att jag raderade låten. För det var inte direkt någon engångs händelse. All annan musik har gått bra, men verkligen inte den. Trodde först det var att musiken var stressande, men kan rida med ItaloBrothers – Stamp On The Ground - Radio Edit utan problem och den skulle jag bli mer stressad av. Hon är en import från Danmark och importerades av stall 2000 som tävlingsponny och är där hoppad upp till 130cm och tänkte blev under en terrängträning lite för glad och tänkte hoppa ut från banan (den var inhägnad) över ett staket på 145cm. Skulle hon garanterat kunna också. Hon är tävlad upp till LB felfritt i pay and jump då ryttaren som red henne var över 18. Är tränad öppna, sluta, galoppombyten men när hon stod i pajala och knappt blev riden eftersom eleverna tyckte hon var för svår och pigg tappade hon allt ink. musklerna så har fått börja om med det igen. Men nu sitter det igen, galoppombyten gör jag knappt men hon kan, ibland, när hon vill. Haha. Skulle säkert gå bättre när hon blivit ännu mer musklad, men det får vi helt enkelt träna vidare på. :)





Då min mamma är utbildad ridinstruktör och gått RIK:0 så har jag alltid haft hjälp med träningen, vilket jag är otroligt glad över! Det har gett mig många förmåner att kunna ta mig an ponnyer som inte alltid är så lätta, eftersom jag haft någon på backen som kunna säga åt mig HUR jag ska rida dom. Jag har lärt mig otroligt mycket av mamma. Och ska jag vara ärlig, hon är den bästa tränaren man kan ha. Många får problem när man har sin mamma som tränare, inte jag. Visst, ibland kan vi komma på kant men det är inte ofta. Hon är den bästa tränren jag någonsin ridit för, och jag har ändå ridit för andra som sägs vara duktiga. Kort sammanfattat, att ha en utbildad mamma som kan sin sak är toppen!

12-dagars hästlista

Dag 01 – Presentation av mig och min häst
Dag 02 – 10 favorit bilder på mig och min häst.
Dag 03 – Hästen och ryttarens vardagsoutfit
Dag 04 – Min största rädsla inom hästsporten
Dag 05 – Det här finns i min ryktlåda
Dag 06 – En bild på stallet
Dag 07 – Mitt bästa hästminne
Dag 08 – Mina drömmar
Dag 09 – Det här saknar jag
Dag 10 – En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 11 – Varför hästar får mig att må bra
Dag 12 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Jag ska vinna 100.000:- , idag.


HV Polo, 864:-


BOT (Back on track) fleecetröja, 650:-


Pikeur, 1616:-


HV Polo, 1080:-


HV Polo Sportbag XL, 295:-


Pikeur, 266:-



Pikeur Lugana varmfodrad (!!) 1706:-


Charles Owen Ayr8 Leatherlook, brun/guld (för övrigt svin snygg!) 2889:-



Back on track vintertäcke, 2749:-


Veredus Piaffe Shield boots (spec. framtget för dressyr) 1400:-



Glen Gordon Winner graman, 400:-


Fibering blue frost skimmelschampo, 126:-


Lamicell dressyrschabrak, 499:-


Rambo plus turnout täcke, 2793:-

Allt kan hittas och köpar här.

Scary



Jag sa ju de. Och hur kunde jag veta det, jag är synsk. Haha nej, inte riktigt. Men eftersom dom redan hängt löst tidigare, André i ett liknande låtval och utstyrsel så var jag 110% på att han skulle hänga lös ikväll med. Amanda P må ha varit finaltippad från början men hon kommer inte stå i final, hon kommer åka ut inom 2 veckor. Robin och Amanda Fondell kommer stå i final, that's it.

Att André åkte ut idag var bara positivt för han, för nu kommer hans namn vara känt, han har blivit sedd och komma på 6:e plats i Idol är ju inte fy skam. Ola kom 8:a och det är ju inte så att han inte syns. Daniel, Markus, Marie, Kevin, Erik och Jay - alla dom har vunnit, dom har knappt synts. Den enda som vunnit och är stor är Agnes, men de tog några år för henne. Jay har inte ens släppt en skiva sen han vann. Dom som blivit 2:a-8:a har gjort sig större än vinnarna, så André ska nog bara se det från den ljusa sidan.



Incoming? I hope so

Mailade på en sadel tidigare idag som lät som att den borde passa Kira, och mig för den delen. Kollade mailen nyss och såg att jag hade fått bilder på den, och titta - den är brun! ;)


spontan gissning

Jag har inte ens sett Idol ikväll eftersom låtarna var totalt värdelösa. Men ska jag gissa vilka två som hänger löst så tror jag på André och Amanda P.

What makes you beautiful


Smått kär i låten. Mer rätt i Louis... haha.

On the field on the block it's the same game

Som på order hade jag fått ett glädjande mail "har du kvar din dressyrsadel? Är mycket intresserad av den!"

Nu ska jag käka, svälter snart och ändå åt jag lunch runt kl 11,30. Inte förvånad dock, kyckling och ris blir man hungrig jätte fort av.

No hour of life is wasted that is spent in the saddle

Verkar som att jag och Kira hittat rätt, efter många års funderande och arbete - så kommer nog vi lägga fokus på dressyren. Inge illa mot hoppningen, men Kira har sådan kapacitet för att bli riktigt duktig så att slösa bort den skulle kännas fel. Hon har kapacitet för att bli en duktig hopphäst också, men ska jag se det som känns snällast mot henne är det att välja dressyren då det inte är ett lika stressigt moment. När jag köpte Kira sa dom från Pajala att dom var så glad att se en ryttare som passade så bra ihop med henne eftersom hon är väldigt speciell. Har i efterhand också fått mail och mailat dom med bilder och berättat hur det går och dom är så glad att hon hamnade hos oss, att hon inte hade kunnat hamna på bättre ställe då dom tycker jag är så målmedveten och ansvarsfull som ryttare. Sådant är kul att höra, då vet man verkligen att man gjort rätt val.

Kira har lätt för att samla sig, hon har lätt för att länga sig och med lite mer muskler i rygg/bakdel kommer det bli ännu bättre. Nu är underlaget rätt dåligt ute eftersom det är fruset och hårt, så hoppas snön kommer snart så vi kan börja träna på riktigt. Ska försöka ordna film när jag rider henne då underlaget är bra, så ska ni få se något coolt.

Hoppas även hennes dressyrsadel blir såld snart då jag och Kira vill ha en ny, rider aldrig med den. Har jag sadel rider jag i hoppsadeln, annars rider jag barbacka. Kieffer Wien, 17" normal mot vid. Skulle någon vara intresserad så lämna en kommentar. Jag skulle vilja ha en brun dressyrsadel, bruna sadlar på skimmlar är överlag rätt snyggt. Typ en sådan här modell, givetvis ska den ju passa Kira också men det här var ett ex.


this could really be a good life





Om någon undrar varför det står "Premium feature" över texten är det för att jag suddat ut den information som än så länge är hemlig i picnik.com och då blir det sådär.

Med andra ord, jag är erbjuden ett samarbete för att få min blogg ännu större än vad den är. Har mer information i andra mail, men dom är på tok för hemliga för alla nyfikna läsare ;)

Duktigt Josefin, duktigt!

Suttit i 3hrs och 45min och skrivit på ett svenskaarbete, och nu blev det precis klart!








Ballerina kladdkaka

Har skrivit på ett svenskajobb sen 1,5 timme tillbaks men var tvungen att pausa då jag kände att händerna började skaka. Så kollade vad jag hade i blodsocker och mycket riktigt, jag behövde käka. Tror inte jag haft såhär "lågt" blodsocker på mycket länge. Dock trodde jag det skulle kännas värre än vad det gör, har väl lärt mig hantera obehaget rätt bra! :)

Ballerina kladdkaka

Har skrivit på ett svenskajobb sen 1,5 timme tillbaks men var tvungen att pausa då jag kände att händerna började skaka. Så kollade vad jag hade i blodsocker och mycket riktigt, jag behövde käka. Tror inte jag haft såhär "lågt" blodsocker på mycket länge. Dock trodde jag det skulle kännas värre än vad det gör, har väl lärt mig hantera obehaget rätt bra! :)

Hell is empty and all the devils are here



Kom hem från stallet för ett tag sen efter att ha vart och fixat alla stallsysslor till pållarna (mocka, fylla alla höpåsar inne + ute, fyllt kraftfoder, vatten inne + vatten ute) Skulle aldrig kunna låta min häst stå utan vatten i hagen, vet jätte många som inte ids fylla vatten åt hästarna ute och säger "men dom klarar sig." Vadå lat? Min häst erbjuds vatten 24 timmar om dygnet utom den tiden hon rids. Hon har vattenbalja ute i hagen där det aldrig är slut vatten eftersom vi fyller på den varje dag. Hon har vattenkopp inne i boxen men hon har ändå en större hink med vatten också då hon ska kunna dricka fortare och lättare om hon är törstig. De flesta vattenkoppar rinner för den delen alldeles för sakta mot den hastighet hästen dricker i. Mina hästar har alltid haft vattenhink även om dom haft en vattenkopp.

Nu väntar jag på att middagen ska bli klar så jag kan käka, finns fördelar med att ha en syster som bor hemma tillfälligt, spec sådana dagar mamma jobbar lite senare! :)


Bläääääh..

Vaknat under natten och haft högt blodsocker -> stuckit insulin, somnat om. Vaknade kl 07,30 och hade 20,0 i blodsocker -> blääääh! Måste försöka käka frukost nu, kommer gå tungt då jag inte brukar vara hungrig om jag har högt socker. Sen ut på en liten promenad med Milla. Skola? Ja efter lunch om sockret gått ner och jag inte mår för dåligt av den drastiska nedgången. Ibland, vill jag bara ge diabetesen åt någon annan, spec sådana som tror det är att bara sticka insulin när man äter och äta när man blir låg.



Står dock 20,0 på min. Dvs. sådär 15mmo/L mer
än vad man bör ligga på.

"Jag har blivit erbjuden modellkontrakt i tyskland.."

1. Jag älskar Step up 3D's soundtrack.


2. Jag kan vara fruktansvärt, extremt envis.


3. Jag har aldrig sett Avatar eller Titanic som alla andra verkar ha sett.



4. Jag går aldrig i "lodis byxor".


5. Jag har blivit erbjuden modellkontrakt i Tyskland.


Bad mood x1000

 

Jag måste plugga samhälls då jag har prov nästa vecka, fyfan så tråkigt.

Jag måste räkna matte. Eller måste och måste, är väl bra att räkna lite.

Matten går helt okej, men samhälls.. kan inte ens hitta ord hur mycket jag hatar det ämnet just nu!


Nobody said it was easy



Bilden blev dock spegelvänd men det tar sig, sådär 1,5 timmes jobb bara..



when i see you, I really see you upside down



Hej på Er!

Sitter just nu på skolan och väntar på att klockan ska bli 11,20 så min lunchhämtning kommer. Skolmat är äckligt (för de mesta iaf), äter aldrig på skolan. Vad som händer senare återstår att se, vet inte om Kira ska gå ett dressyrpass eller om hon ska vila idag. Vet inte om jag är anlitad som frisör senare idag. Som sagt, vad som händer i eftermiddag återstår att se.

Where did you go, I miss you so



Måste erkänna att jag längtar tills min Xperia tillfrisknat och får komma hem igen. Saknar att ha spotify med mig överallt enormt mycket, komsi hem nu..

eight ways to go

  • Jag hade tänkt räkna matte ikväll...
  • .. Men jag är för lat.
  • Jag skulle behöva börja plugga samhälls då jag har prov nästa vecka...
  • .. Men det kan vänta till imorgon då jag inte orkade bära med mig boken hem från skolan idag.
  • Det borde vara ungefär lika lätt att få bra betyg på ett samhällsprov som på ett nk prov. Är ju bara att läsa in det och komma ihåg det?
  • Jag ser på super zebran i väntan på att det nya 90210 avsnittet ska komma ut..
  • Zebror är ganska söta djur.
  • Nu ska jag räkna matte om jag så vill eller inte.

You're bringing out all the colours



Kan försöka sammanfatta mig kort om dagens ridpass på lilla vit. Började med att skritta fram henne på lite volter (8-volter) och sen travade vi lite utan större krav mer än att hon skulle lyssna på mina förhållande hjälper. Bytte ut pessoat och red med ett rakt gummibett, därav ville jag kolla av henne lite mer innan jag krävde lite av henne. Hon lyssnade riktigt bra så då återgick vi till lite skrittarbete med skänkelvikning, någon framdels och bakdelsvändning och skrittpiruett för att hon skulle bli lite mjukare. Sen lite galopp på volt innan vi hoppade ett litet kryss några gånger som låg på en stor volt. Både i höger och vänstervarv och det gick jätte bra fast jag hade gummibett, hon lyssnade riktigt bra och drog inte iväg som hon brukar göra när hon ser hinder utan jag kunde hålla en jämn galopp på henne och så var det bara att styra och bromsa henne lite, för het blir hon hur som helst men nu kände jag verkligen att jag kunde ta tillbaks henne innan hon drog iväg. Travade sen av henne lång låg och sen skrittade vi av, även en sväng efter infarten så hon fick gå på lite hårdare underlag då det är bra för senor att skritta på hårt underlag. Bilden nedan är nog sen slutet av -08, början av -09 men så litet var hindret ifall någon undrade. Mest lydnad som sagt.

Underskatta inte bommarna

Ska alldeles strax gå och ordna något till middag innan jag beger mig till stallet för att fixa alla stallsysslor åt Kira och sen tänkte jag ev. rida lite markarbete med henne. Brukar kolla på Equipages hemsida om jag inte kommer på någon övning, finns massa olika bra övningar där! Så ni kommer få se bilder + text ur artikeln med vad jag tänkt träna (och är jag inte för lat tänkte jag ta fram tre travbommar oxå).






Källa: Equipage, Niklas Jonsson.

the same old game



Lektion i skulpturen, rätt lugnt då min skulptur är på torkning. Så har med andra ord ingenting att göra. Slutar snart, skönt! :)

För övrigt lyckades jag lösa ett jätte svårt tal under mattelektionen som läraren till och med sa att jag fick hoppa över för att det var en onödig sak och kunna, och att man absolut inte skulle bli förvånad om man inte ens kunde lösa det då det var så komplicerat. Men jag lyckades lösa det efter lite funderande både fram och baklänges då man tydligen kunde det. Känner mig rätt duktig, score!

Vinn nya iphone 4S hos Dennis Maglic!

 

”Var med och tävla om nya iPhone 4S hos generösa http://www.dennism.se!”.

Klicka på bilden för att komma till tävingen.


The way love goes


Ni måste lyssna på låten nedan, den är kung!


If ”Plan A” didn’t work, the alphabet was 25 more letters. Stay cool


Bild från i våras, har inga nya.

Kira skötte sig lika fint under dagens dressyrpass som igår, tror dock hon hade lite träningsvärk. Ridpasset såg till stor del ut som gårdagens så kan sammanfatta mig kort genom att säga att vi bara la till lite skrittpiruetter idag också. Hon var jätte fin och hon känns så maffig när hon kommer upp i lite högre form. Hon var verkligen jätte jätte jätte fin idag! Det här var en dag jag hade veltat tävla dressyr på henne, för hade hon gått som hon gjorde under dagens pass hade procenten vart höga. Dock är ju tävlingsäsongen slut och hon ska hon tävlas som ponny behöver hon få ett mätintyg vilket man kan ordna först i Mars 2012. Dock tror inte jag hon ska få gå som ponny om vi ska tävla något under 2012, i så fall kommer jag tävla henne som storhäst eftersom jag lika fyller 18 under året. Hon har så pass stor galopp så hon kan inte hålla ponnymått om man hoppar, så att tävla bland storhästar skulle vara mycket bättre då avstånden skulle bli mer rätt. Sen har hon sådan gång och kapacitet för att bli riktigt duktig så att hon isf får tävla bland storhästar skulle inte störa mig de minsta.

Är väldigt nöjd över ridpasset. Ska välja ut något jag tyckte gick extra bra så är det skrittpiruetterna, hon var såååå fin! Stretchade henne även när vi kommit in i stallet, brukar göra de när hon gått mer krävande pass.

gårdagens ridpass

Glömde berätta om gårdagens (6/11) ridpass då jag kom hem rätt sent från stallet. Tog ut henne samtidigt som syster och Hubbe och dressyrade barbacka på ridbanan. Bara från det jag skulle borsta henne innan ridturen kände jag att hon var på bra humör, och visst hade jag rätt. Jag behövde bara hoppa upp och skulle skritta fram när hon börjar gå i form bara sådär utan att jag knappt håller i tyglarna. Övergick sen till att trava henne på en stor volt och samma där, jag behövde inte hålla i tyglarna och hon travade på i en jätte fin och bärig form. Prövade även fatta galopp för och se om det blev någon skillnad, men inte. Lika lugn och fin och i samma fina form. Håller hon samma hull med sitt nya foder har vi då verkligen hittat rätt, för hon är inte alls lika "stressat pigg" visst är hon pigg, men inte alls på samma sätt. Hon är så otroligt fin min lilla ponny, hade verkligen behövt ha film från igår för tror det är få ryttare som kan sätta sig på sin ponny och bara med kroppshjälper få den att gå i en stadig, bärig form ett helt pass. Hon är så fin!


To do list

  1. Duscha.
  2. Städa (mitt rum liknar mer en garderob, sen lovade jag mamma att diska och dammsuga lägenheten..)
  3. Promenix med hunden.
  4. Åka till stallet och motionera min fina ponny.


Förövrigt vill jag ha den här ridjackan..

Josefin har funderat igen..

Kom på två saker när vi åkte till Haparanda idag, varför kommer jag alltid på saker när jag åker bil?



  • På Mix Megapol går det en reklam om Ikea. Människan som pratar i reklamen hinner dra efter andan 5 gånger så det låter ungefär som att hon skulle hålla på att kväva sig själv. Ska vara så, så till vad för mening? Annars, varför redigerar dom inte bort det?


  • Det går en till reklam på Mix Megpol där det är ett barn som pratar i telefon med antingen sin farmor, sin pappa eller sin mamma. Så säger barnet i telefon ".. Ska du lägga på nu?.." Reklamen vill egentligen få fram att man ska skicka ett sms som skänker 50:- så dom kan bygga ett hus vid ett sjukhus i södra sverige (glömde vilket, förlåt) så att barnen som ligger på sjukhus en längre tid alltid ska kunna ha sin familj i närheten. Jag blir alltid tårögd när jag hör den reklamen. Dels för att barnet verkligen låter ledsen, och dels för att jag vet hur det känns. När läkarna sa att jag skulle måsta bo i Sundebyn i två veckor blev jag alldeles tom, det var inte fören vi kom till mormor och morfar jag öppnade ytterdörren, gick raka vägen in i köket och satt mig på en köksstol och grät. Grät för att jag var så fruktansvärt rädd att bli lämnad själv på ett sjukhus i två veckor, uppkopplad med dropp, en massa blodprov och läskigheter. Jag var riktigt, riktigt rädd just då och jag är oerhört lycklig att mamma kunde stanna med mig där dom veckorna. Jag låg uppkopplad med dropp i flera dygn, dom tog blod ur en kanyl i armen (som jag sen hade på handen för den började göra för ont i armen) en gång i timmen. Känner jag lukten av handsprit får jag flashbacks från dom två veckorna, inga trevliga sådana heller. Jag tror inte ens jag själv förstått hur sjuk jag egentligen var, bara mormor som försökt berätta hur illa det faktiskt var. Skyller det faktiskt på mina läkare jag hade i Kalix då som inte hittade orsaken fast dom tog blodprov varje vecka. Är glad att det gick bra i alla fall. Men jag förstår vad reklamen vill få fram för budskap, jag tycker synd om barn som måste vara själv utan sina föräldrar på ett sjukhus.

high heels, high hopes


Jag sa ju igår att jag inte skulle kunna hålla mig från att köpa skorna jag velat ha. Said and done, fick bli en tur till Haparanda idag så dom kunde bli mina. Bilden gör dom inte riktigt rättvis fast det är produktbilden, för dom är mörkare på riktigt och fodret är vitt men det är precis samma sko. Weird. Sköna är dom så dom är värd sitt pris.

You're everything I know, It's so hard to let you go



De flesta ridsportmänniskor vet nog redan om att ryttaren Eric Lamaze från Kanada häst Hickstead dog mitt ute på banan efter deras ritt i världscupen tidigare idag. Han ska enligt det som sägs ha fått en hjärtattack eller en inre blödning.



Jag såg sändningen på tv för ett litet tag sen och det är nog bland de värsta jag sett i hästvärlden. Eric hade precis ridit klart sin ritt och skulle skritta ut från banan när Hickstead börjar vingla i sidleds och sen ramlar omkull. Sen ligger han där och skakar innan han tilslut blir alldeles livlös. Tävlingarna avslutades drastiskt och de flesta som befann sig på plats var nog mer eller mindre i chock.



Hickstead var 15 år gammal och räknades som en världens bästa hästar med ett OS guld och ett OS silver i bagaget från Honkong 2008. Enligt Lotta björe som var komentator under tävlingarna säger hon "Matchningen med ryttaren var komplett, de kunde varandra utan och innan. De har gjort allt, vunnit OS och varit trea på VM. Det kommer inte ens fram en sådan här häst på miljonen." Man hör en av de som fanns på plats berätta om Hickstead inför åskådarna medans de övriga ryttarna står bakom, många i tårar. I en artikel på Expressens sida kan man läsa där Lotta Björe ska ha sagt "Hästarna är som bebisar för ryttarna och de skulle inte riskera något. Det här kommer att kännas djupt för många." Och visst är det sant, ens häst är verkligen som en bebis för en. Jag tror inte folk som inte kan uppleva den känslan själv förstår när en ryttare verkligen säger att dom älskar sin häst av hela sitt hjärta. Folk ger ofta en respektlös blick, suckar och tittar på en som att man var helt bakom flötet. En häst är ens livskamrat, en del av familjen och någon man träffar 365 dagar om året och tränar och utbildas tillsammans med. Men sanna legender sägs sluta på topp, det verkar som att Hickstead och Eric Lamaze tid hade runnit ut. Rest in peace, Hickstead.


Är det någon som undrade hur det såg ut och ens törs se det, så här är det hemska ögonblicket.

math problems





Jag tänkte vara duktig och räkna lite matte ikväll. Men efter att ha löst ett tal suckar jag, kollar i boken och tittar upp på min syster som sitter på andra sidan bordet och säger "alltså.. vadå 15åtta? Tror jag ger upp det här för ikväll.." Said and done. Var inte kompis med matteboken ikväll. Det konstiga är att jag kunde den A uppgiften hur lätt som helst och det var en likadan uppgift, men B gick inte för sig. Nu säger jag godnatt!

don't come and go, like all the others



Feeder – Feeling A Moment

Den där låten är lite läskig, eller mer rätt är det inte låten i sig som är läskig, det är bilderna jag får i huvudet. Jag ser hela min sommar som en film i huvudet av att höra den där låten. Every smile, every tear. Jag vet att jag lyssnade på den när jag väntade på skjuts hem en kväll i somras när jag hade sett fotboll. Den får mig att minnas hela min sommar, hur nöjd jag var sen dagen balen var fram tills sista sommarlovsdagen då jag bara ville gråta. Jag minns att jag skrev något om att det var jobbigt att börja skolan igen och "Det är att lämna sommarlovet bakom och veta att personer som vart hemma över sommaren åker tillbaks, det är det som känns smått jobbigt." Påminn mig om den dagen och ha på Ross Copperman – They'll Never Know så lovar jag att det skulle rinna tårar ut ögonen på mig. Och det är inte lätt att få mig ledsen så det syns, men det är samma sak som att någon nämner Charlies namn och jag skulle höra Eskobar – Someone New i bakgrunden. Enough, det jag ville få fram är att det är läskigt hur mycket känslor och minnen vissa låtar kan ge en. Agree?

Don't let the colors scare you, It's just a state of mind



Blev väääääldigt sugen på att låna (sno kanske de heter) lite av min systers mörka hårfärg när jag ska fixa hennes hår imorgon om vi gör det då, beroende vad som hittas på. Först behövs bara min utväxt ordnas, men det är lätt ordnat med lite Mood pärlblond. Har haft den alla gånger till det, den är grym! Anyway, funderar om jag ska lägga en svartbrun slinga i underhåret som syns om man sätter upp håret. Skulle vara riktigt ballt, och det är ju inte så att jag inte vet vad jag gör för något för jag har ju trots allt haft hela underhåret mörkbrunt tidigare.



so put your heart's in the air



Jag har kommit på att jag är extremt duktig på att dra på impulstripper, råkade bli en sådan idag. Till Luleå ut på storheden en sväng för att följa med syster då hon skulle på elgiganten. Hann iaf nämna åt henne och mamma att jag ville ha en kamera och ett objektiv, till och med så dom fick se vilken det är, på riktigt och inte bara på bild ;)
Eftersom min systemkamera rent av suger för att blixten inte fungerar och inte objektiver heller för den delen får ni nöja er med att bilden ovan är B/W. Men blev sådan rörelseoskärpa så spelade ingen roll hur mycket jag ändrade på inställningarna, det gick verkligen inte att få till det. Det är iaf vad jag fick med mig hem, känns dock rätt bra på att jag inte hittade något annat då jag måste till Haparanda snarast möjligt för att införskaffa ett par skor som jag bara måste ha. Dum som inte köpte dom när jag var dit sist. Kom för övrigt på några saker på väg hem från Luleå:

  • OneRepublic – Good Life kan vara den bästa låt som existerar. Inte så att jag inte hört den förut, men den spelades på Mix Megapol och jag blundade stor del av hemvägen och då lyssnar jag mycket nogare på texten. Den är riktigt, riktigt grym!
  • Det känns alltid lika vemodigt att åka hem till Kalix. Säger det inte sig själv att jag väldigt gärna vill flytta härifrån då?
  • Jag är extremt snabb att komma på vad en låt heter och vem som sjunger. Behöver iprincip bara höra 1-2 sek från början av låten så kan jag svara vad den heter och vem som sjunger. Det där utnyttjar min mor och syster för att dom vet att jag alltid kan svara. Utmana mig inte med låtar som spelas på Mix Megapol, för risken att ni förlorar är väldigt stor.
Nu ska jag käka middag, peace!

Önskelista till i jul




Snälla mamma och syster, mormor, morfar och morbror. Ge mig det här i julklapp, jag är i desperat behov av en fungerande kamera. Blir bara 6480/5=1296:-/person. Och jag behöver verkligen objektivet också, annars är jag lika hjälplös. Snälla, snälla, snälla.. jag vill verkligen ha det här i julklapp, for real.

don’t come and go



Är det någon mer än jag som lagt märke till att Idolerna åkt ut en efter en från vänster på bilden bortsett från Amanda P? Först Roshanna, Denice, Emil, Linni och så Olle. André som står på tur nästa gång? Det hoppas jag verkligen inte, för åker inte Molly ut nästa vecka är det nå stort fel på svenska folket. Hur kan hon ens ha gått vidare? Det lät förjävligt bokstavligt talat! Förstår verkligen inte hur Olle och Amanda P kunde hänga löst och inte hon och Olle. Alltså snälla, vad hör Sverige med? Tror dock fröken Persson kan ligga risigt till då hon redan hängt löst flera gånger, tror inte hon kommer vinna Idol 2011 som många trodde från början (för hennes egen skull skulle det ju bara vara bra om hon åkte ur snart, går ju aldrig bra för vinnarna efter Idol bortsett från Agnes men det tog ju några år). Vinna kommer Robin eller Moa göra. Trea kommer Amanda Fondell bli. Jag vet, jag har inte kunnat låta bli att se Idol fast Tony inte fick det där wild cardet. Illa Josefin, illa..

Josefin får post

 

Jag får nästan aldrig post, men plötsligt händer det.


Skyller på att min b-ponny var en valack och min C-ponny en fux..













Jag vet... rosa är gulligt på små b-ponnyer. Men nu råkar det vara så att min b-ponny var en valack, då kan man inte ha rosa. Min C-ponny var en fux - då kan man inte heller ha rosa. Och nu äger jag en skimmel, en skimmel som för övrigt är jätte läcker i knallrosa. Äger redan ett knallrosa schabrak (bilden gör färgen orättvis, det är mycket knalligare irl.) som jag köpte när jag var i Umeå förra året.

Sen råkar jag äga ett par rosa Jacson benskydd också. Fast å andra sidan, en skimmel kan du ha allt på utom vitt för det är tråkigt. Och ju skarpare färger desto snyggare är det. Kanske därför hon av en anledning råkar äga knallrosa, lysblå och limegröna schabrak? Sen har jag en hel del beiga, bruna, svarta, vinröda, ljusblå, blå, grå, lila, vita osv. Dom är lite mer stilrena, använder dom färgerna oftast om när går dressyrpass. Hoppträning = rosa, limegrönt, blått eller brunt Scapa sport schabrak. Tål kanske att tilläggas, jag matchar alltid utrustningen om det inte är jätte kallt ute, för då går hon lika med ett svart skrittäcke så då brukar jag inte bry mig om det lika mycket.

Men tillbaks till sakerna då, hon skulle vara jätte läcker i rosa schabrak, ett swarovzki pannband (har två, men ett till skadar ju inte) svarta benskydd, metallic boots, svarta soft'up stigbyglar. Och så skulle jag bara behöva ett par De Niro Millenium Ramses 3 ridstövlar så skulle ju allt vara komplett eftersom min lamicell hjälm är silver/svart. Kan någon ge mig några tusenlappar eller vara frivillig att betala?

You know my heart's a stereo that only plays for you



Bilden är tagen ur film, därav den kassa kvalitén.

Kom hem från stallet för ett tag sen efter att ha vart och släppt ut pållarna i hagen och fixat alla stallsysslor. Skönt att göra bort det från morgonen så man bara kan fara och rida sen om det är någorlunda bra väder. Har inte bestämt mig om hon får vila idag eller om hon ska gå, beror på hur kallt det är senare och hur underlaget på banan känns.

If they can't handle you at your worst, then they sure as hell don't deserve you at your best



Innan jag dejtar sängen med alla 10 kuddar (ja, jag är seriös. Jag har 10 kuddar i sängen.) så måste jag bara tipsa Er om filmen ovan. Den var bättre än förväntat, absolut sevärd! Ska till stallet tidigt imorgon så får ingen sovmorgon. Men det kanske bara är bra det, för får jag inga andra planer så ska jag plugga matte. Känner att det börjar vara ett tag sen och jag vill inte glömma bort hur smart jag faktiskt kan vara. Tror inte det var filmens mening, men den fick mig att vilja hämta matteboken från skrivbordet direkt och börja räkna (seriöst, vad är fel?!) Men det tänker jag inte göra, för nu tänker jag sova. Godnatt!


Let's just go back to the start



Too much of anything can make you sick
Even the good can be a curse
Makes it hard to know which road to go down
Knowing too much can get your hurt

Is it better is it worst
Are we sitting in reverse
Its just like we´re going backwards
I know where I want this to go
We´re driving fast but lets go slow
what i dont wanna do is crash no

Just know you´re not in this thing alone
There´s always a place in me that you can call home
Whenever you feel like we´re growing apart
Let´s just go back back back back back to the start

Anything that´s worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitings out of the question
When it gets tough gotta fight some more
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
Its worth having its worth fighting for (Oh)

Now everyday aint gon´ be no picnic
Love aint no walk in the park
All you can do is make the best of it now
Can´t be afraid of the dark

Just know you´re not in this thing alone
There´s always a place in me that you can call home
Whenever you feel like we´re growing apart
Let´s just go back back back back back to the start

Anything that´s worth having
Is sure enough worth fighting for
Quitings out of the question
When it gets tough gotta fight some more
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
Its worth having its worth fighting for (Oh)

I don´t know where we´re heading
I´m willing and ready to go
We can´t drive it so fast we just need to slow down
And just roll

Anything that´s worth having
Is sure enough worth fighting for

Quitings out of the question
When it gets tough gotta fight some more
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
Its worth having its worth fighting for (Oh)

We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
We gotta fight fight fight fight fight for this love
Its worth having its worth fighting for (Oh)

Who's he blowing kisses from the catwalk



Kom hem från stallet för ett litet tag sen. Hade tänkt rida men eftersom det var minusgrader var det för hårt underlag överallt. Och rida ut var det ingen tanke om, inte ensam i dimman. Så blev bara att fixa allt stalljobb och sen hann jag med att spendera lite tid med min lillsyster (halvsyskon) som hade följt med min storasyster dit för att få hjälpa till och mocka, fylla höpåsar och borsta osv. Hon är för söt! "Varför har hästen pyjamas?" "Vad konstig den är som gillar hö!" Men hon tyckte i alla fall om min ponny, hon var populär så att säga. Många klappar och söt som hon är stod hon och matade Kira med hö ur handen ett bra tag. :) Åkte hem med storasyster från stallet som för övrigt bor hos oss just nu tills hon får sin nya lägenhet, och efter vi lämnat av Emma hos pappa och Anna var vi förbi på Druggen och hyrde film. Så ska spendera 1,5 timme med att se Bad teacher nu. Peace!

Tidsfördriv



Vad heter hästen? Shikira
Tycker du den ska heta något annat? Nej verkligen inte eftersom jag inte vet någon annan häst med samma namn, inte ens om man googlar hittar man någon.
Vad kallar du hästen? Kira, Iris, lilla vit.
Vad kallar andra hästen? Kira.
Hur gammal är den? 14.
Vilket år/månad/datum föddes den? enligt papper 1997, enligt vet. och hovslagare något yngre.
Vilken färg har den? Flugskimmel.
Har den några tecken? ehm. Jo, enligt hennes papper har hon typ vit kronrand och något mer täcken på benen. Haha har aldrig tänkt på det eftersom det inte syns så som det gör om hästen vart. ex. brun.
Hur hög i manken? sägst 146,4. Vet inte om det är säkert eftersom hon inte har mätintyg.
Är det sto/valack/hingst? Sto.
Vad är det för ras? Dansk Import (reg. Svensk ridponny.) Dansk sportponny mest troligt (=Connemara/fullblod)
Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? Bara cleraound, högst 60cm.
Är den tävlad i dressyr? Nej
Vilka klasser?
Är den tävlat i fälttävlan? Nej
Vilka klasser
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nej, inget jag vet
Är den tävlad i något annat?
Har den tävlat in några pengar? Nej
Hur mycket?
Har hästen championatspoäng? Nej.

Hur högt har du hoppat med den? 110cm.
Är hästen bra på dressyr? Ja, bara man kan rida henne.
Hur är den i skritten? Pigg, övertramp. Få hästar som har sådan skritt som hon, den skulle hon tjäna poäng på om man tävlade dressyr.
Hur är den i traven? Pigg, jätte fint steg.
Hur är den i galoppen? Het, världens coolaste steg om man kan rida henne rätt.
Kan den skänkelvikning? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppbyten? Ibland (när hon vill), haha. Jo men lätta iaf, brukar inte träna galoppombyten.
Är hästen pigg? Jo
Är hästen trög? Aldrig
Är hästen stark? Bara när hon blir het och man hoppar större banor.
Är hästen het? Ja
Bockar den? Väldigt sällan
Har du bockat med den? jo
Stegrar den? Bara när hon inte förstår, blir trött eller stressad.
Har du stegrat med den? jo.
Sparkar den bakut? Sällan.
Skenar den ofta med dig? Har aldrig hänt.
Har du skenat på den? näe
Är den tittig? Beror på situationen. Rädd för vattenkannor, barnvagnar, cavalettiblock.
Har du badat tillsammans med den? Nej.
Har ni hoppat tillsammans? Jo.
Har ni galopperat över en äng tillsammans? Ja.


Hoppar hästen bra? Jo, kan bli bättre på att bedömma avstånd.
Gillar den att hoppa? Jo.
Har den bra hoppteknik? Jo.
Hur högt brukar du hoppa med den? beror på vad för övning, men 80-90 är det väl oftast.
Hur ofta hoppar du med den? 1-2 gånger/vecka. Om det är bra underlag vill säga.
Hur är den när den rids ut? Snäll, pigg.
Tycker den att det är kul? Ja.
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Ingen skillnad.
Står hästen i box? Ja.
Går den på lösdrift? Nej.
Går den i hagen varje dag? Ja.
I en stor eller liten hage? Mindre.
Hur länge går den ute per dag? 8-9 timmar.
Gillar den att vara ute i hagen? Nej, haha.


Hur ofta rids hästen? ca. 4-5 dagar, beroende på underlag och väder.
Är det en svår eller lätt riden häst? Svårriden. Väldigt, väldigt speciell. Du kan inte tro du bara hoppar upp och rider. Kira väljer ryttare.
Vem äger hästen? Mamma och jag.
Är hästen snäll i stallet? Ja.
Kan hästen stå lös i stallet? Ja.
Måste hästen vara uppbunden? Har henne aldrig uppbunden, inte ens när hon vaccineras eller skos.
Är den snäll att klippa? Har aldrig gjort det, hon behöver inte vara klippt.
Vad har den för sadel? Kieffer Wien dressyr, Henri de rivel fletcher hoppsadel.
Vad har den för benskydd/benlindor? Protector, Equi-Guard, gröna från Hööks, Three horses, Jacson, Scapa sport osv.
Vad har den för bett just nu? Dressyrträns - Rakt äppelbett. Hoppträns - Pessoa.
Vad har den för täcken just nu? Just nu ute i hagen så ett stalltäcke och ett flerfärgat/rutigt tjockare regntäcke.

Godnatt!

Nu säger jag godnatt, imorgon tänker jag ta sovmorgon. Jag är trött, skönt att det är lov! :)

Köp min dressyrsadel, jag vill införskaffa en ny, snarast.



Kieffer - Wien
Svart Kieffer Wien dressyrsadel 17" normal mot vid. Sadeln är cutback skuren för att även passa hästar med högre manke. Den är i mycket fint skick och säljes endast då den inte längre passar mig som ryttare. Väldigt skön att rida i!

Pris 5 000 kr (inkl. ev. moms)
Dela på Facebook

Call my name





Jag tror jag har hittat de roligaste under hela Idol 2011. Andra filmen är klockren!

if you stop then it's no pain, but if you can't feel pain then it's no gain



Typ: Fullblod -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2008

- Ca. 160cm i mankhöjd.
- Påbörjad inridning (sutten på)


Den här hästen skulle jag vilja ha, som ett projekt. Synd nog man bor lite fel i landet bara. Innan vi köpte Carisma var jag jätte, jätte sugen på en grå ungponny, en d-ponny. Som ett "projekt". Men jag och mamma hade båda kommit fram till att vi bor i fel del av Sverige, för i södra skulle det gå mycket lättare än i Norra. I södra sverige är det mycket lättare att sälja en ponny lite dyrare än i norra sverige, eftersom det är fler ryttare som söker häst där osv eftersom befolkningen är större. Så hade jag haft ungponnyn istället hade det inte lönat sig så mångra kronor, tyvärr. Hade vart skit kul, för den hade kunnat bli jätte läcker med rätt träning!

Samma sak med pållen ovan, den skulle jag också vilja ha som ett litet projekt eller vad man nu ska kalla det. För att ta reda på HUR bra den kan bli. Köper jag storhäst någon gång vill jag att den endast ska vara sutten på, jag vill absolut inte ha en utbildad. Jag vill ha en sådär.. 3-4åring. Varför? Jo, därför att jag själv vill utbilda min egna häst och få den precis som jag vill. Veta att det den kan har jag åstadkommit. Så kul när folk säger att Kira inte är svårriden, ler alltid lite lätt då. Nej, hon ser säkert inte svårriden ut när jag rider henne, jag har trots allt haft henne i över 4 år och kan rida henne. Men även vi har bakslag, det förnekar jag inte. Ibland kommer vi på kant med varandra och får tillbringa hela pass med att skritta och göra halter och volter. Det är just på den biten jag snappat åt mig poäng, jag har inte fått något gratis. Jag har börjat från början med henne när jag köpte henne, jag red med hjälptyglar i 2 år innan jag kunde rida henne i form och hon hade fått nog med muskler för att orka bära sig. Men då har å andra sidan hon fått tid på sig att bygga upp sig rätt och utan stress. Inget mig emot, jag hade ingen brådska. Jag har fått höra mer än en gång att jag har för höga förhoppningar om henne (och nu tonade jag ner kommentarerna rejält*) Men då kom dom ju å andra sidan från folk som bara är avundsjuka, so whatever.

Facts:
Haters don’t really hate you.
In fact, they hate themselves
because you’re a reflection of what
they wish to be.

Hur som haver. Jag vet att jag är duktig, och jag skulle ljuga om jag sa något annat och det ska man ju inte. Lite kul när endel kommer med kommentarer så som "du har ju aldrig ridit unghäst/problemhäst!" ursäkta, om ni inte ens känner mig, hur kan ni tro er svara på något sådant då? Vet ni alla hästar jag suttit på? Nej, jag tänkte väl det. När jag var 6-7år hade min farbror hästar. Bla. två shettlandsponnyer jag red på väldigt ofta. Det ena var ett svart sto som hette Grimm och det andra en fux, en hingst som var envis så inni helvete. Caspian hette han för den delen. Caspian red jag själv på när jag var 6år, han var 5 år och inte speciellt utbildad. Han galopperade jag själv på. Dom bodde även granne med ett par som hade hästar där jag fick pröva rida. På en fjording jag red efter en grusväg och den var mer än tjurig, men det gick tillslut det med. Sen hade dom även en ardenner jag ridit på. Så tycker inte folk ska uttala sig så mycket om saker dom inte vet något om. Och bara det att jag kunde rida Smokie säger en hel del, för han var verkligen inte lättriden, han var lite av en problemhäst. Han valde sin ryttare, du kunde inte tro att du bara hoppade upp och red för att du var duktig. För jag har sett duktiga ryttare som inte kunnat rida han över huvudtaget, när han bara studdsade upp och ner och stod på bakbenen och var spänd som en järntråd. Jag kunde, utan minsta problem. Han gjorde aldrig något sådant med mig, han gick jätte fint med mig. Vi passade ihop helt enkelt. Och att jag har bra balans och sitter bra var han också ett bevis på, kunde du galoppera ett helt volt varv utan att han bytte galopp gjorde du det bra (det klarade jag första gången jag satt på han, hemkommen från Luleå i DC skor och jeans för nå år sen och inte alls hade tänkt rida.) Så passa fingrarna, yttra Er ingenting när ni inte vet vad ni pratar om. Jag vet vad jag vill, och jag vet att jag skulle vara kapabel till att utbilda en häst från zero to hero. För jag har tålamod, och är väldigt ansvarsfull och det tar jag mig långt på.


it’s always my fault, isn’t it?



Steg upp 08,30 för att käka frukost och gå på promenad med vovven. Sen hade jag kunnat sova igen, men inte de inte, för jag avverkade de resterande tre avsnitten av Pretty little liars som jag hade kvar. Och det nyaste 90210 avsnittet. Har även hunnit utbyta några ord med min mor när hon var hem på lunch och nu funderar jag på om jag ska åka till stallet en sväng, tror ändå jag rider efter middagen så skulle egentligen kunna göra allt på en gång då.. åh, stort i-landsproblem!

Resten av kvällen..



On the field on the block it's the same game



Ovanligt att jag säger det här men, jag har sovit till 11,30 idag med. Har med andra ord sovit 12 timmar inatt. Sweet! Gjorde bort stallet efter lunch och sen for jag och syster på en impulstur till Haparanda. Snål som jag är köpte jag inget mer än en dricka. Nä men faktiskt så var det så att jag tänkte spara på dom mot helgen ifall jag ska till Luleå på kurirenspelen och då brukar som sälja fina grejor där, som schabrak och sånt. Nu ska jag se om ch131 vill vara samerbetsvillig och visa lite pretty little liars eller det nyaste 90210 avsnittet om det kommit ut.

Update: