From now on

Från och med nu kommer Ni hitta mig på http://nattstad.se/ponnyteamet

Blogg.se är under all kritik sedan de gjorde om sin sida. Den odrägliga "kossan" rymmer bara ur sin hage och inlägg går varken att publicera eller spara som utkast. Och sen sjuhundrasextioelva fel där på. Så nu hittar ni mig helt enkelt endast på http://nattstad.se/ponnyteamet

12.07.27 - Fredag

 
Glömde bort att blogga igår då jag var lite skadad då jag kom hem från stallet, haha. Fastnade med vänstra pekfingret i knappen längst ner på mina tretorn advance och drog lös en bit av sidan på fingret. Gjorde måttligt ont, och blödde måttligt mycket.
 
Red ett lugnare pass med Kira i ridhuset tillsammans med en tjej som heter Fanny och har en irländsk ponny på 7 år som heter Billy. Bra träning för båda ponnyerna att ha sällskap i ridhuset. Kira är ännu lite fånig för det och kan inte riktigt slappna av. Invigde även min JW hjälm och Kingsland piké som jag hämtade ut igår. Hjälmen är otroligt skön, och pikén lika så. Så kul att höra av folk att dom tycker jag har fin och välmatchad utrustning och att Kira skulle passa som dressyrhäst bland storhästar. Det ger som lite motivation och inspiration till att det faktiskt ser bra ut. Respons är alltid kul! :)

Dressyr inspiration

 
Min nyfunne favoritryttare inom dressyr är utan tvekan Andreas Helgstrand som rider för Danmark (lite komiskt*) och rider en skimmel. Han rider otroligt snyggt och prydligt och hästens utrstålning, tjaa.. den kan man ju knappast klaga på.
 
* Kira är en Dansk Import, hon är skimmel och jag vill flytta till Danmark av någon okänd anledning.
 

silence is better than bullshit

 
Jobbar ett AL-pass (07.45-16.00). Kom på en sak, folk brukar kommentera att jag är bortskämd och "bratig" när jag bloggar om saker jag köpt, en liten detalj ni tycks glömma bort är att jag jobbar ihop mina pengar själv. Vilket jag gjort sen i Maj. Jag betalar stallhyran åt Kira själv etc. Jag har minnsan inget sommarlov, istället jobbar jag. Och när jag tjänar mina egna pengar, så lägger jag ut dom på vad jag vill. OK? Om det är hästutrustning istället för kläder så är det, deal with it. Förra månaden köpte jag en iPhone, kläder, hästgrejor, betalade dubbla stallhyror etc. Men tro inte jag får allt jag pekar på, för det får jag inte, jag lägger ner mina pengar på det, inte mina föräldrars.

All the lies, all the ways, will all be crystal clear

 

Namn: Josefin Strömberg

Ålder: 18

Längd: 1.74

Sko-storlek: 39.

Född: I Kalix

Bor: Kalix

Gör just nu: Jobbar


Allmänna frågor:

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Ärlig, snäll och glad

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: otålig.. typ.


Vad är du rädd för: förlora någon jag älskar, björnar

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: att jag är mig själv

Det roligaste jobbet du haft/har: Det jag har nu, på Silja

Har du körkort och egen bil: inte än ;)

När tod du ditt körkort: När jag känner för det

När grät du senast: Don't know

När skrattade du senast: För någon timme sen

Vem åkte du bil med sist: Mamma

Vem åt du mat med sist: Mamma

Vem sov du hos sist: Minns inte

Vem sov hos dig sist: Mitt ex

Vad var du rädd för när du var liten: blodprov i fingret

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: elitryttare

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: många, många gånger

Värsta smärtan du råkat ut för: typ.. när jag hade halsfluss, for sure!

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: När jag fick Kira

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: Bara en människa som har fått mig riktigt sur

Har du någonsin sportat: Har? I do.

Någon du ser upp till: Mormor!

Vad finns alltid i din handväska: Min blodsockermätare och mina insulinsprutor, toy, druvsocker. 


Har du varit utomlands någon gång: Finland, haha

Vilken plats var finast: -

Största stad/städer du varit i: Stockholm


Lite mer personliga frågor:

Har du någonsin tagit eller provat droger: nej

Rökt: Nej

Snusat: Nej

Druckit: Ja

Har du piercing eller tatuering: öronen x4

Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: lång, brunett, brunögd, vältränad :P

Finaste komplimang du fått: att jag är mig själv, det är det jag vill att folk ska se :)

Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: nej

Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: nja 


Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: storstad tror jag, men landet är skönt

Hamburgare eller pizza: hamburgare

Kött eller fisk: Fisk

Hund eller katt: Hund!

Aftonbladet eller expressen: afronbladet

McDonalds eller MAX: MAX!

Vin eller Öl: men usch..

Charter- eller skidsemester: charter

Sverige eller Utlandet: Beror på vilket utland men utomlands helst.

Sport eller nyheter: Sport

Hockey eller fotboll: fotboll!

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörkhåriga

Sommar eller vinter: Sommar.

Vår eller höst: vår

Flyg eller tåg: Flyg.

Bil eller buss: Bil


Någonting jag är beroende av.. hårförlängning.

 
Har du väl börjat med hårförlängningar blir det ett beroende, ett "måste ha" begär. Jag har haft löshår sedan våren 2011. Då Clip-on, vilket enligt mig är bland de värsta du kan använda rent praktiskt. Dels för att det tar tid att sätta på, dels för att flertalet av spännerna på mitt förra clip-on gick sönder.
-
Körde på nail hair sist, vilket jag älskade, och älskar. Smsade just Elli och frågade om hon kan sätta i nytt löshår på mig om jag beställer, och snäll som hon är hjälper hon mig både att ta ur det gamla och sätta i det nya. Så ska klicka hem nytt hår senare idag, brunt. Eller ja, sådan färg mitt hår var då det tonades sist. :)
 

welcome to the world where being yourself isn’t good enough

 
För någon vecka sen när jag åkte bil med mamma till Haparanda på väg mot Hööks pratade vi om de ena och de andra. Bla. om att jag skulle vilja flytta Söder ut och starta eget, inte nu, inte om en månad, men kanske om 1,5-2 år. Ni får dömma mig hur mycket ni vill, go ahead.
 
Jag vill äga en anläggning i Södra Sverige, lite mer på landsbyggden eller vad man nu ska kalla de delar som ligger lite utanför den mer centrala storstan i Södra Sverige. Jag vill ha ett stall som påminner m det på bilden ovan med möjlighet till både inneboxar och uteboxar. Stallet invändigt vill jag ha ljust, äggskalsvita väggar med boxdekorer i mörkröd/vinröd, kaklade väggar i en vattenspilta med större kakelplattor, ett solarie för hästarna, ett större, ljust ridhus, vitt trästaket runt hagarna etc.
 
Såå, nu undrar ni säkert vad jag vill ha anläggningen till, och vad jag vill inrikta mig på? Jag vill utbilda mig till häst equiterapeut och sadelspecialist.Visste ni förresten att ca. 70% av alla hästar har kissing spines då tornutskotten (ryggkotor) ligger för nära varandra. Dock har inte alla hästar besvär av det och det kan gå som omärkt, medans endel är oridbara (ca. 10-15%). En vanlig anledning till varför vissa hästar får kissing spines är för att man gått för fort fram. (Källa: Katja Gustavsson, veterinär).
 
 
Jag tycker sånt är är fascinerande, alltså hur man kan behandla olika skador med olika metoder och träningsprogram för hästen. Jag tycker personligen, att ofta när folk har en häst som inte går rent utan markerar på ett ben så tar många för givet att den bara sträckt sig i hagen eller slagit benen i någon bom under en hoppträning. Sen smetar man på lite liniment och tror att allt är grönt igen. Visst, liniment ger lindring vid tillfälltig smärta i muskler och leder. Men, på samma gång kan det göra en lite blind för problemet eftersom "smärtstillande" döljer smärtan. Lindar du istället benet utan att kleta på liniment kommer du få en mycket ärligare syn på det hela, eftersom du inte har något dit kletat som kan dölja smärtan. Jag har aldrig hört en veterinär säga "smeta på liniment på benet, sen är det grönt." Jag har aldrig hört en veterinär ens nämna liniment åt en halt häst. I vissa fall sitter inte ens hältan i att hästen sträckt sig eller slagit i en bom, många gånger kan det likaväl sitta i bogarna eller ryggen. Men tyvärr, är det sådant som ofta verkar glömmas bort när ryttaren själv ska göra en bedömning av orsaken.
 
 
Jag är inget fan av liniment med andra ord, och har aldrig använt det heller på mina hästar. Jag har heller aldrig haft en halt häst under alla år jag ägt egen häst *peppar peppar*. Och mycket sitter enligt veterinärer i ridningen, i hästens form och i personkemi mellan häst och ryttare.
 
 
Så där har ni anledningen till varför jag vill starta eget, och just varför jag vill bli häst equiterapeut. Varför vill jag bli sadelspecialist då? Tja, fascinerande? Jag förstår inte ryttare som bara kastbyter sadel om dom har flera hästar, trots att hästarna inte är de minsta lik i kroppsform och omöjligt kan ha samma bomvidd på sadeln. En utprovad sadel som sitter bra ser jag som en självklarhet, pröva själv spring med för trånga skor eller hoppa häck med skor som är för stora och kippar. Skönt va? Ska du kunna prestera ditt bästa ska utrustningen passa, och sitta bra. Annars görs det hela inte rättvist.
 
 
Hubert (Eller Mikkel Skovsholm som han egentligen heter) var en tjockis när min storasyster köpte han. Och jag kan intyga, att han går inte med samma sadel idag som han gjorde då han kom. Han fick gå på bantning, eller ska jag säga diet? Rätt fascinerande vad vissa hästar äter också, haha. Nåja, när han gått ner i vikt ovh musklat om sig passade ju inte sadeln han hade i början, så hon sålde den och påbörjade jakten efter en ny sadel. Hästar som protesterar när något är fel är i mina ögon awesome, jag vet flera sådana genom åren, bara att vissa ryttare inte ser att något är fel ändå, utan bara kallar hästen dum. Medans vissa hästar är så pass snälla att dom inte visar att något är fel, utan ändå gör det ryttaren ber om. Eftersom hästar inte kan prata, måste dom ju visa det på något annat sätt. Kira brukar resa på sig, men i vissa fall reser hon på sig enbart för att hon är het, vilket jag lärt mig att urskilja. När hon hade en vass tand reste hon sig konstant under ett ridpass så lät henne stå tills veterinären vart och kollat henne, vilket var lätt åtgärdat med en tandraspning.
 
Nä men, det finns ingenting som säger att jag inte kan göra det jag vill i framtiden, utbilda mig till häst equiterapeut och starta eget. Alla egna företagare började ju någonstans, med en dröm och en önskan om att lyckas.

so explain to me, how it comes to this

 
Blev ett lättare dressyrpass med Kira på utebanan, och hon var så fin! Visst finns det småsaker som hade kunnat förbättras men i det stora hela är jag nöjd, riktigt nöjd. Bara att kunna sakta av från galopp och göra halt på direkten är rätt ovanligt då hon istället brukar börja studdsa framåt, det satt klockrent idag! Trots att jag haft henne i över 5 år har det de två senaste ridpassen trillat in fler pusselbitar i att göra pusslet mer komplett. Det är sådana här gånger man verkligen får kvitto på att all träning ger något, och att det går framåt. Hon är så fin min lilla ponny! :)

Godmorgon världen!

Klockan 06,17 ringde mitt alarm och nu sitter jag och äter frukost, ridklädd. Ska åka till stallet och göra bort Kira från morgonen. Har inte bestämt om jag ska rida lite lugn dressyr på banan, eller om jag ska skritta ut en sväng barbacka. Beror på Kiras dagsform och hur varmt det känns ute. :)


Dressage vs. Jumping

 
Meredith Michaels-Beerbaum har vart en av mina favoriter i flera år, speciellt när hon tävlade Shutterfly. Nu är dock Checkmate en favorit av hästarna. Så läcker, sådan utrstrålning, sådan hoppteknik!
 
 
 
 
Inom dressyren har jag faktiskt ingen favorit ryttare, har ingen större koll på dom om jag ska vara ärlig. Jan Brink rider fint, enligt mig. Men måste bara lägga in filmen ovan, så passande musik till hästen. Grymt!

She believed she could, so she did

Började morgonen 06.15 (!) med att käka frukost innan jag sen var i stallet 06.55. Alltså förstå hur morgonpigg jag blivit, känns grymt! Var jätte fint väder ute, soligt och varmt, så red ett dressyrpass med Kira ute på ridbanan. Volt arb, tempoväxlingar och galoppjobb stod på dagens schema. Både hon jag var på bra humör och kom överens riktigt bra, vilket resulterade i ett väldigt bra dressyrpass. Fick till en riktigt frän galopp när jag kom på hur jag skulle rida henne, hade velat stå på backen och se hur det såg ut, för benen kan inte ha lyfts måttligt högt upp på henne. Känns grymt att ha en så pass stor utebana som vi har nu, speciellt med tanke på att hon har så stor galopp och när hon ökade på våran förra så kändes det som att den svängde direkt, haha. Nä men, jag är riktigt nöjd! :)
 
Jobbar ett D2 pass idag, 13.15-20.00. Som uppmuntring fick jag ett mail om att min JW hjälm är skickad, så förhoppningsvis kan jag hämta ut den på Onsdag direkt efter jag slutat jobbet. Rätt lugn jobbvecka, ledig fre-lör-sön och har inte så jobbiga pass heller under veckan, för den delen.
 

what we have is magical

 
Började dagen med att bokstavligt talat hoppa upp ur sängen 07.10 när klockan ringde, borde bli så morgonpigg varje morgon.. Nåja, käkade frukost och drog till stallet. Släppte ut Kira i hagen och mockade sen ur hennes box, packade bilen full med saker och begav mig mot Kiras nya hem. Där har jag och mamma packat upp saker, vilket vi iofs gjorde iprincip hela dagen igår också.
 
Sen runt 14.30 fick Kira på sig transportskydden och pussa Hubbe farväl. Åh, är världens mes, tycker så synd om Hubbe som står kvar i förra stallet utan sin lilla Kira. Lastningen var det inget minsta problem med, hon gick rakt på, cool lugn. Tackar min skjuts Jens och Birgitta oerhört mycket som var snäll och skjutsade mig och Kira till KRF. Att lasta ur var inget problem det heller, hon är så oerhört cool min ponny!
 
Har hunnit med en premiär ridtur i ridhuset, kalaskul med speglar och nytt underlag tyckte Kira som var tokpigg. Sen på slutet blev hon riktigt avslappnad och fin. Var bara när jag ledde henne till och från ridhuset hon såg ut som ett tok och växte 15cm på höjden. ;)
 
Hon verkar då trivas bra i sin box, den har ju till och med fönster så hon kan se ut, vilket hennes förra inte hade. Sen tyckte min matkräsna ponny att dom hade gott hö också, för hon är en väldigt, väldigt kräsen dam när det kommer till vad man ska äta och inte äta. Känns bra det här, så länge Kira trivs så är det OK :)

I’m through with doubt, There’s nothing left for me to figure out

 
Tidigare eftermiddag när jag och mamma var i stallet och badade Kira och jag sen stod i hennes box och hon stod med huvudet över axeln på mig sa jag -"När jag kommer hem tänker jag ha bort hennes annons." Said and done, annonsen på hastnet är bortplockad, jag kommer inte behöva kolla mailen med ångest dagligen, jag kommer inte längre behöva svara "Tyvärr, jag säljer henne inte som tävlingsponny inom hoppning" till x antal intresserade. För är det någon som ska lotsa henne runt hoppbanorna bland storhästar så är det jag, ingen annan.

Kira är en på miljoner, jag tror inte det kan existera en häst som skulle passa mig bättre än vad hon gör. Jag har gett upp jobb, flytt och nöjen för hennes skull, och jag skulle aldrig ångra mig. Folk säger att det "bara är en häst" och att man inte kan låsa sig för den, att man kan skaffa en ny sen någon gång. Tja, det kanske nu är möjligt, men jag vill inte ha någon annan än Kira. Folk frågar mig om jag inte har ambitioner, och jo, men inga så viktiga så jag skulle välja bort Kira för dom. Never.

Jag har ägt Kira i över 5 år. Och om inte vi hade passat, tror ni att jag skulle haft henne så länge då? Min C-ponny hade jag i lite mindre än två år, jag växte ur henne. Och ja, det var jobbigt att sälja henne trots att jag redan hade Kira när Quda for. Jag kan inte hitta fel på min häst hur mycket jag än letar, för i mina ögon, så har hon inga. Vi drar jämt upp, och Kira är en jäkligt speciell ponny. När jag red för någon dag sen och hade ett hinder ute på ridbanan såg verkligen Madde hur speciell hon kan vara, och ändå kan jag rida henne, och vet hur jag ska rida henne. Hon bokstavligt talat hoppade mer i luften innan hindret blandat med att springa i sidleds. En dag var koner ponny ätande monster, hon gick inte i närheten av dom, hon kastade sig åt sidan, tvärvände och sprang iväg. Det kan mamma intyga om. Mamma fick leda mig genom konerna och knappt då skulle Kira gå genom dom. Sen kunde hon minnsan galoppera mellan dom, utan trams. En dag skulle hon inte kliva över en upphöjd cavaletti, det slutade med att jag låg på backen, innan vi sen kunde skutta över den utan problem. Hon äter inte runda knäckebröd, hon är rädd för dom. Hon dricker inte ur en vattenhink om det står två brevid varandra.. det är bara ett utplock av speciella saker med henne.

Jag gillar min speciella, knasiga ponny. Mer än vad ni säkert kan förstå. Jag skulle ångrat mig om jag sålde henne, oerhört mycket. Så därför, gav jag upp funderingarna om en storhäst. Jag vill ska behålla min Kira, helt enkelt för att jag tycker om henne så oerhört mycket.
 

Slutsåld hjälm och telefonsamtal

I Tisdags beställde jag ju en Charles Owen Ayr8 leather look hjälm från Skara hästsport, så fick jag ett bekräftelsemail men man skulle få ytterligare ett mail när ordern var behandlad, vilket jag inte fått ens imorse, 3 dagar senare. Så ringde dit och efter många om och men kom jag fram. "Den är tyvärr slutsåld, likaså Kingsland pikén... vi ber så hemsk mycket om ursäkt..." Så frågade om hur lång leveranstiden var, "jaa.. det är ju semestertider så kanske 3-4 veckor...". Så avbokade min order, loggade in på min mail och letade fram ett hjälm där jag mailat och frågat om JW hjälmen fanns i lager, vilket den gjorde, så klickade snabbt hem en sådan och fick nyss ett mail att min order är behandlad. Snacka om snabb kundservice!
 
Men då blev jag ju utan Kingslans piké, tjaa.. inte så länge då jag beställde en precis likadan från Cheval ridsport. Fanns 1 i lager, så hoppas jag snodde åt mig den sista! Den är sjukt snygg, bla. Sofia Genne brukar rida med en sådan. Kommer matcha bra till den marinblåa JW hjälmen, som jag faktiskt egentligen ville ha från alla första början, innan jag kollade på Charles Owen hjälmen. Höll på beställa hem ett 400g tjockt vintertäcke åt Kira också i en jätte snygg rödfärg, men behärskade mig och lät bli. Ska rådfråga mamma lite innan jag isf ev. beställer täcket.
 

12.06.20

Sedan jag sist bloggade har jag hunnit med mycket, väldigt mycket känns det som - så gör en "kort" sammanfattning.
 
  • Jag har rensat/städat bland ALLA Kiras saker, kastat sånt jag inte vill ha och sett över vad jag vill ha kvar.
  • Tvättat alla mina 20 schabrak (som var kvar efter jag kastat några) för HAND. Bla. insett att jag äger ganska många märkesschabrak.
  • Tvättat benskydd, boots, grimmor.
  • Packat ner täcken i täckespåsar, och kastat säkert 5 täcken.
  • Ridit ett dressyr/hopp pass på Kira. Eller tja, vi studdsade över ett lite högre kryss några gånger och hon var väldigt, väldigt pigg.
  • Stått ute när Madde red Starre, i ösregn - frivilligt.

Kan väl sammanfatta mig lite kort sådär, en hel del med andra ord :)

 


12.07.18 - Jobb och stallstädning

När jag slutar jobbet idag 14.30 ska jag hem och käka middag innan jag sen ska iväg till stallet för att börja städa bland Kiras alla saker, och även packa ihop saker hon ska ha med sig i flytten på Söndag. Har oändligt många schabrak och täcken. Jag och mamma började räkna alla hennes täcken en dag, och inte är det då brist på den varan. Så hade jag tänkt hinna tvätta lite grimmor, de finare av dom, de andra får åka i soporna. Och så hade jag tänkt longera henne, alt. tömköra henne ett tag så hon får komma ut och röra på sig. Skulle kunna se igenom mina schabrak sen och ev. köra igång en "bloppis". Har typ.. alla färger man kan ha på ett schabrak utom orange och gult, haha. Sen har jag oftast benlindor man kan matcha schabraken till, utrustningsskadad?!
 
På tal om bloppis, om någon söker en dressyrsadel är min gudomligt sköna Kieffer Wien 17", normal mot vid till salu. Vad vill jag ha för den.. 3000:- ink. stigläder och stigbyglar?
 

Money can't buy you love, cuz it's overpriced

 
Jobbade ett A2-pass igår, dvs. 07.45.14.30. Idag går jag ett AL-pass, 07.45-16.00. Följde med Madde igår när hon var och hoppade Toppa och Starre på KRF, jag agerade fotograf. Sen när vi kom "hem" just innan halv nio på kvällen kom jag på att jag skulle rida Kira. Sagt och gjort, jag hoppade upp barbacka och red lite dressyr på gården och efter infartsvägen. Hon gjorde jätte fina skänkelvikningar, tror aldrig hon gjort så fina som igår! :)
 
Har även klickat hem en ny hjälm nu, en Charles Owen Ayr8 leather look, och en Kingland piké på det. Snuskigt snyggt! Jag är såld på marinblå utrustning på skimmlar, det är så jävla snyggt! Beställde från Skara hästsport, dom har massa fina grejor! :)
 
 
 

You've got the looks that money can't buy

Började morgonen just innan halv åtta med att käka frukost innan jag begav mig till stallet för att släppa ut ponnyerna och fixa stallsysslorna. Sen drog jag hem och duschade innan jag sen vart ute på roadtrip hela dagen. En sväng till Övertorneå på marknaden, ute i skogen om ni frågar mig, skulle aldrig kunna bo där. Sen åkte vi en omväg hem så for förbi Haparanda där det införskaffades inpregnering till några av Kiras täcken och så en ny grimma. Givetvis från Hööks, dom har bra "slit och släng" saker.
 
Sen har jag hunnit med att vara till stallet och rida markarbete med Kira. Fick smaka sand då en upphöjd cavaletti som låg på en stor volt var livsfarlig och vi kom i galopp och hon tvärnitade framför den, vilket jag verkligen inte var beredd på. Haha. No doubt om att min ponny är knepig ibland, koner är också livsfarliga. Sen tog vi oss över cavalettin i galopp, utan ofrivilliga avsittningar eller vägringar. :)
 
Nu ska jag se film, orkar inte sitta vid datorn för har ont i huvudet. Vet inte ens om jag slog mig när jag åkte av, hoppade upp igen så hann inte känna efter, haha. Sen ska jag kanske beställa hem en ny hjälm, om jag nu kommer fram till vilken av dom jag vill ha. Linnet på bilden nedan fick jag med mig hem från marknaden btw, den är äckligt snygg! Köpte ett annan också, men har ingen bild på det. Och blå/vita godis delfiner/hajar, finns nog inget godare godis! Nä, nu ska jag se skyline.
 

decision decision

Har ett stort I-landsproblem, på riktigt. Det är om jag ska beställa antingen en John Whitaker hjälm i färgen Navy, eller en Charles Owen Ayr8 leater look hjälm i färgen Navy (den bruna är snygg, men matchar tyvärr inte reserande outfit). Åh, båda är ju så snygga!
 
 
 
 

Det här pusslet blir aldrig klart

Drog en sväng till Haparanda tidigare idag för att fara på Hööks och kolla på ridbyxor, men hittade dessvärre inga snygga nog småa. Hallå, varför finns de flesta snygga ridbyxorna bara från 36? Förstår inte Hööks tillverkare att dom blir för stora på mig då, haha.. Jag drar 34 på ridbyxor, det är helt sickt. Nåja, får kolla på ridbyxor att ev. beställa ist. Ett par nya JW byxor kanske, dom vet jag ju att passar.
 
Kom iaf hem med en ny grimma åt Kira, en rycktväska, hästgodis, fårskinnsludd till hennes hoppgjord, E-vitamin och så finns risken att jag glömt något. Haha. Sen kom jag hem med lite andra nödvändiga saker också, bla. 3 filmer och en stor canvas tavla jag ska måla. Vet precis hur jag vill att motivet ska se ut, kommer bli as ballt om det blir som jag vill.
 
Ska och jobba klockan 16.00-20.00 då jag bytt bort min Söndag nästa vecka då jag verkligen behövde vara ledig då. Blir min 4:e kväll denna vecka, wiiihoo. Fast egentligen, har jag inget emot dom så länge det lika bara ska vara dåligt väder. Nu ska jag gå ut med Milla, sen käka middag och få skjuts till jobbet. Peace!
 
 

It's gonna take a lot to drag me away from you

 
Idag är det Fredag 13:e/Juli, vilket betyder att jag ägt världens finaste ponny i hela 5 år!
 
5 år
60 månader
260 veckor
 1827 dagar

Falsterbo horse show collection

 
Ryggen på tröjan är så jävla snygg! Så kunde inte låta bli att beställa en..
Snyggare än Kingsland tröjor ju! Eh, det märks inte att jag gillar marinblått va? Tänkte eftersom jag på livet ska ha en marinblå JW hjälm eller en marinblå Charles Owen Ayr8 leather look hjälm, rider med marinblå JW byxor etc


Take me as I am, or watch me as I go

 
Något som rent ut sagt gör mig pissed off är folk som inte kan vara sig själv i vilket sällskap dom än dumpas ner bland, i vilken situation dom än står i. Folk som inte kan stå för sina ordval och handlingar, folk som försöker ändra på andras personlighet. Jag borde vara ett rätt bra typexempel till det här eftersom jag fått smaka på livets tuffare sidor kanske lite mer än du gjort, vad vet jag? Det jag vet är att jag är en jävligt välpolerad person av alla de motgångar jag gör. Jag läste ett bra citat en gång, "When people hurt over and over again just think of them as sandpaper, they may rub and scratch you painfully but you end up smooth and polished, while they end up useless." Just den fetmarkerade textbiten är jag upp över öronen förälskad i, den är så sann! Man lär sig av motgångar, blir tuffare av motgångar.
 
 
Folk tycks ofta tro att jag lever världens, jävla lyxliv och får allt jag pekar på, aldrig behöver göra någonting själv etc etc. Det får jag ofta skit för, helt i onödan egentligen eftersom de har förutfattade meningar. Ja, jag är sponsrad av diverse företag men tro inte jag knäppte med fingrarna och tog mig hit så lätt, jag har jobbat för det. Jag har något, något som företag ser fördelar i. Win-win liksom. Sen tror vissa att jag är väldigt kaxig bara för att jag blivit erbjuden modellkontrakt. Det är väl ändå inte mitt fel att modellagenturerna gillar mig? Dom vet vad som krävs, och råkar jag pricka in på de kriterierna ska jag väl känna mig smickrad. Jag tvekar sällan på mitt utseende, möjligtvis tack vare att det inte är en, inte två utan fler modellagenturer som ser potential i mig och bara det ger en bekräftelse om att jag ser bra ut. Kalla mig var ni vill, men så ser jag på det.
 
 
Säg aldrig åt mig att landa med båda fötterna på jorden, jag vet uppriktigt och ärligt ingen människa som skulle kunna vara mer ärlig än vad jag är. Vissa tror inte jag blivit erbjuden alla diverse hästjobb jag bloggat om, vilket faktiskt är sant, jag var till och med tvungen att vidarebefodra ett jobbmail åt en bara för att jag vart så jävla less på att jag tydligen skulle "hittat på". Den personen fick svälja det med hår och hull när mitt danska jobberbjudande trillade in i mailboxen. Jag blev erbjuden jobb på en ridanläggning i danmark i minst ett år, med möjlighet till längre tid. Jag är väl medveten till vad jag är kapabel till, både ridmässigt och icke ridmässigt. Skulle du ge mig en storhäst med lite kapacitet och pengar till att kunna fara och tävla Sverige runt så lovar jag att jag skulle rida SM i dressyr på den tids nog. Vill Josefin något nog mycket, då finns det ingen som kan säga åt henne att det inte går. Därför är jag ibland jäkligt sugen på en storhäst, för att se HUR långt vi skulle ta oss.
 
Men det där med att landa med båda fötterna på jorden får mig att vilja visa det mittersta fingret framför dina ögon, vända på klacken och gå. Treat me like an option and I leave you as a choice. Det stämmer in jäkligt bra på mig. Jag kan vända motgångar till framgångar, negativa saker till positiva saker. Get it? Jag avskyr att behöva vara beroende av någon annan människa, det är bland de värsta som finns. Jag gav upp det när jag insåg att man inte kan lita på någon annan än sig själv.
 
 
"Why men marry bitches" "Why women fall for douchebags" skulle jag säga. Rätt logiskt egentligen, dom säger det du vill höra. The others, wort keeping, säger förmodligen inte allt du vill höra, och du kommer förmodligen hitta något litet som du stör dig på till en viss grad. Helt enkelt för att det är ärligare personer. We ignore those who adore us, we adore those who ignore us.We love those who hurt us, and we hurt those who love us. Jag har, säkert som många andra en rätt lång lista med hur en kille ska vara för att jag ens ska ge honom tid. Men, om du aldrig prövat motsatsen till brunett, hur kan du då säga att du inte gillar det? Det jag menar är att man ska försöka dumpa den där jäkla listan. För går du efter listan, tjaa.. då kommer du förmodligen få fler nitlotter eftersom procenten att hitta rätt blir mindre, pga. t.ex hårfärgen. Dumt, jag vet. Jag kan le åt det när jag skriver ner det och ser svart på vitt, men i praktiken tänker jag aldrig så.
 
 
Om du vill att ditt liv ska vara som på film, se till att skriva ditt eget manus då, låt ingen skriva det åt dig. På tal om film, Paul Wesley (till höger) är snuskigt snygg.

Iphone pic

58 minuter kvar av jobbdagen, är väldigt lugnt. Hunnit maila på lite storhästar och svarat på mail om Kira. Jag är avundsjuk på dom som är på Falsterbo, jag vill också! På Stockholm horse show ska jag på i år oxå, no doubt! Ska lägga undan cash varje månad så jag har till mässan, haha. Men först, först ska en ny hjälm införskaffas! Behöver egentligen inga mer hästsaker om jag inte köper storhäst, för till ponny har jag i överflöd. Skulle behöva räkna alla mina schabrak, vill inte ens veta hur många jag har..


Hjälmbekymmer och AL-pass

 
Jag beställde en John Whitaker hjälm i Måndags. Sen på kvällen fick jag ett mail från sidan jag beställde om att den var slut i lager eftersom jag vill ha en i färgen navy, och absolut inte svartm jag vägrar rida med en svart JW hjälm, haha. Jaha tänkte jag, då kanske det tar ett litet tag extra innan den anländer till mig, så mailade och fråga ungefär hur lång leveranstid det var. "Jaa, jag kan tyvärr inte säga när hjälmen kommer nå dig. Den kan beställas från oss först om 2 veckor och sedan är det leveranstid från England..". Kan man då, ursäkta uttrycket, för helvete inte redan på beställningssidan visa om varan finns i lager eller ej, det har ju de flesta hemsidor. Så blev så less så svarade att jag inte ville ha min besällning något mer. Tänker inte vänta minst 4 veckor på att få hem min hjälm, no way. Beställer den den 25:e från typ Charlies häst och hund då jag fått Juni månads lön. Kommer ändå få den fortfare om jag väntar tills 25:e och beställer den då, än vad jag skulle gjort om jag hade väntar på den som ska beställas från england-levereras till Sverige-skickas till mig. Dom där Charlew owen ayr8 leather look hjälmarna är också snuskigt snygga...
 
Jobbar förresten ett AL-pass idag, 07.45-16.00. Sen ska jag hem och äta och fara till stallet och rida min fina ponny, kanske skuttar över lite hinder idag, beror lite på vädret.
 

Svar på läsarfråga: Är shikira till salu?

 
"Kira" är alltid till salu, till rätt hem. Hon ligger alltså ute på annons, men säljs endast till rätt hem då jag är väldigt mån om vart hon hamnar. Hoppas svaret dög! :) Vill Ni hitta hennes annons klickar ni här

Josefin vill ha storhäst..

 
Den här hästen vill jag ha, kunde inte lägga in filmen så vill ni se film på honom får ni klicka här. Så jävla läcker!

Dressyrpass

Går ett D1-pass idag, dvs. 16.00-20.00, så börjar inte än på ett tag. Red ett dressyrpass med Kira 08.30 imorse, flitigt! Red på en stor volt (mittvolten) och tränade tempoväxlingar. Skritt-trav-halt, skritt-galopp-halt, halt-galopp-skritt. Red med tidemantygel för att hon skulle få lite mer hjälp att orka hålla formen eftersom hon var så pass pigg igår så kändes det välbehövligt. Blev i alla fall ett lyckat pass och avslutade det med att skritta av henne en bit i skogen. :)


Jobbelijobb

 
Jobbar 16.00-20.00 idag, dvs. att jag slutar om 5 minuter. Går samma pass imorgon, haha känns som att vara ledig, typ. Jobbar med två roliga prickar idag, så emellan åt när det inte ringer fördrivs tiden rätt fort med diverse olika, konstiga och roliga konversationer, haha. Red ett dressyrpass på Kira imorse. I början var hon rädd för en kona. Ja alltså, den kunde ju äta ponnyer för den som inte visste det. Med mammas hjälp från backen lyckades jag få henne att gå förbi den, för när jag själv försökte uppifrån ryggen studdsade det åt sidorna och tvärvände och travade iväg. I slutet kunde jag galoppera alldeles intill konan, och mellan två konor (inte illa eftersom hon vägrade gå flera meter ifrån den i början av passet). Kom aldrig och säg att min häst inte är speciell, för det är hon. Hade behövt ha film från i början av passet, då hade ni verkligen förstått vad jag menar.
 
2 minutes to go! Ikväll ska jag se film, kanske orkar hyra en.. We'll see.

Hard work work

En timme kvar av arbetsdagen, kämpa kämpa! Skulle egentligen vart ledig idag, men tog på mig ett pass. Kanske bra med tanke på det jag beställde. Var även gullig och bytte med David på jobbet när han frågade om jag kunde gå hans kväll på fredag ist för att sluta 16:00. Feels good to be nice! :)


Paket på väg från...

 
Kunde inte hålla mig länge utan skickade efter en beställning på något jag velat ha i flera år (på fullaste allvar). Tyckte verkligen jag behövde det och som en "pepp up" i vardagen Jag känner mig själv och vet hur mycket jag uppskattar småsaker i vardagen som tyvärr ofta glöms bort. Senaste tiden har vart rätt hård psykiskt, sjukdommar i familjen, 1 år sen min fina hund fick somna in, beslutsångest (som jag börjat reda ut för övrigt) och diverse tuffa motgångar. Jag är otroligt tacksam att jag har jobb och kommer ha det tillsvidare, då kan man unna sig saker ibland.
 
-Den som kan gissa vad jag  beställt belönas med en länk.-

Planering av ridpass

 
I eftermiddag står ett markarbetespass på schemat för den lilla vita. Tänkte lägga ut en lång bomserie där varannan cavaletti är upphöjd som ska ridas i trav. Tänkte lägga ut åteminstone 13 bommar efter en långsida, och på den andra långsidan växla olika lydnasövningar så jag får henne fokuserad på mig och är med på mina hjälper och lyssnar bra. Har öven hört att upphöjda cavaletti på ca. 40cm och uppåt ska vara bra för att bygga upp muskler, men tvivlar på att min dam skulle ha tålamod att idas skritta över dom utan att peta ner dom. Hoppa studds skulle vi också behöva göra någon dag. Även om jag inte är ett fan av att hoppa studds, men det är bra muskelbyggande.
 
-Tidinställt-

I go around a time or two

 
Att leta storhästar av intresse skulle kunna klassas som en sport i sig. Jag har hästnamn, meriter, storlekar, åldrar och orter där hästarna står uppstallade snurrandes i huvudet. Jag kan nog ta hem titéln som en av hästnet's just nu, bästa besökare. Det är mycket som ska matchas för att jag ska se en häst som intressant, så pass intressant att jag kan tänka mig att åka hundra mil Söder ut för att provrida. Ja, visserligen är jag egentligen inte de minsta brydd om tidigare meriter, det är plus i kanten. Utbildningsnivå växlar från dag till dag. Ena dagen vill jag ha en som går medelsvår, andra dagen vill jag ha en 4-åring som endast är grundutbildad. Åler? Tja, allt mellan 4-16 beroende på utbildning etc. Like I said, hästletande är som en sport i sig.
 
De flesta fina storhästar jag hittar står i Skåne, av någon underlig anledning, haha. Men jag är inte så sugen på en Skåne häst av diverse anledningar. Bla. Folk söder ut är inte lika ärliga i att sälja sina hästar som folk upp ifrån landet är. Mamma har några kontakter Söder ut, i Stockholms trakterna så kan hända att jag beger mig dit och prövar hästar om det finns nå intressant. Egentligen skulle jag vilja ha en kopia av Kira, bara några år yngre och 20cm större. Fast vad vet jag, det kanske existerar det med?
 
Det är mycket som ska matcha rent logiskt för att jag ska hitta rätt häst. Eftersom jag är 174cm lång behöver hästen vara rätt stor, vilket i sig kan resultera att den blir tung att rida. Där har ni en anledning till varför jag tränar iprincip varje dag, musklerna behövs för att jag ska kunna vänja om mig från ponny till storhäst så lätt som möjligt. När jag var mindre och hade ridit C-ponny och övergick till D-ponny kunde jag inte sitta ner på Kira när hon travade för att hon hade så stort steg och jag inte hade nog med magmuskler för att orka sitta emot. Det var ett hopp på 10cm mellan Quda och Kira. Nu kommer det förmodligen handla om ett hopp upp i storleken på 20cm. Så ja, det underlättar med vältränade muskler på rätt ställe. No doubt.
 
Kan inte riktigt förstå att jag på Fredag har haft Kira i 5 år, det är jäkligt länge. Kanske inte är så konstigt att jag inte tycker det är sådär jätte kul att sälja henne? Men, ska bli jäkligt kul att ev. skaffa storhäst och se hur långt vi tillsammans kan gå. Jag menar, en häst som går medelsvår idag skulle ju vara rätt ballt att äga ;)

Call me maybe


iPhone

Äntligen fungerar blogg.se appen!! :) så nu kan jag lätt sköta bloggen via iPhonen med både text & bild. Perfekt om jag sen ska och kolla på storhästar ;) förresten, hästen på bilden är über läcker!


Workout

 
Fick en kommentar tidigare om hur det går med min träning eftersom jag inte skrivit om det på länge.  Anledningen är att jag de senaste 2,5 -> 3 veckorna inte vart i form till att springa, när jag var förkyld för någon vecka sen så vart jag riktigt, riktigt förkyld. Jag hostade i garanterat 2,5 vecka och normalt brukar jag aldrig hosta fast jag är förkyld. Så fick spring och träningsförbud av min storasyster, haha.
 
Dock har jag inget att oroa mig över för syns skull eftersom jag bygger muskler rätt lätt utan att fuska med diverse kosttillskott. Ja, jag prövade dricka fightline en gång men det var så jäkla äckligt så kommer aldrig sätta det i munnen igen.
 
Men där har ni anledningen till varför jag inte bloggat om hälsa och träning på ett tag, alltså för att jag vart sjuk och inte haft något speciellt att skriva om. Just ja, gjorde 50 situps för ett tag sen. Mina magmuskler är jag rädd om.. ;)

Shut up, my favorite song is playing.

 
Blev en Luleåresa tidigare idag. Kom hem med lite kläder, bla. byxorna på bilden ovan. Dom är to die for. Har velat ha dom i 1-1½ månad men inte köpt dom, men när jag prövade dom insåg jag att det skrek "JOSEFIN" med stora bokstäver över om, dom satt så sinnesjukt bra och med tanke på hur svårt det är att hitta byxor åt mig kunde jag inte lämna dom. Kosta va de kosta vill så länge de är snyggt! Kom även hem med lite andra kläder. Usch för mastercard kortet, tur jag har jobb tillsvidare. Ska förresten till Luleå senast igen på Onsdag på hemliga uppdrag. Josefin har blivit vuxen säger jag bara. Gjorde nyss 100 situps förresten, feels good.
 

Run the world

Okeeeej, kort sammanfattning av de senaste dagarna?

 
- Kira ska ev. flytta till ett hem som låter jätte bra.
- Jag har en as läcker storhäst på G, en som går medelsvår/tävlar medelsvår.
- Jag fick jobb i Måndags från och med i September.
- Jag vet att jag kan skaffa storhäst rent ekonomiskt eftersom jag betalar allt själv med tanke på att jag har, och kommer ha jobb tillsvidare.
- Jag har kommit in på frisör i Umeå men tänker inte flytta dit.
 
 
Life is pretty good right now. Ja, bortsett från att min älskade ponny är till salu. Meeen, det kanske vägs upp av att storhästen jag har på G är jäkligt, jävla fin! Ingen kan ersätta Kira, det kommer jag aldrig säga heller, men den är sååå fin!
-
Igår var jag förresten och red Kira på eftermiddagen, for ut barbacka och galopperade på en äng. Inga problem de inte med tanke på vems rygg jag satt på, snällare får man leta länge efter. Flög ett flygplan ovanför oss också ute på ängen, kändes som att det skulle flyga i trädtopparna, så lågt flög det. Vad Kira gjorde? Tjaa.. hon vickade inte ens på öronen utan fortsatte lika lugnt jobba och göra det jag bad henne om. Snacka om cool ponny!
-
Nu ska jag dejta kuddarna, har grus i ögonen. Godnatt!

mobilblogg

Prövar blogga från Iphonen. Ska käka "middag" nu och sen bege mig till stallet och borsta och rida Kira. Riktigt vad vi ska göra har jag inte bestämt ännu, kanske far ut en sväng barbacka :-)

Shikira sommaren 2008

 
Den här bilden är sedan 2008, en ögonblicksbild om ni frågar mig. Att Kira galopperade sådär 2008 var inte vanligt, huvudet brukade mer vara rätt upp i luften. Sekunden efter hade hon lika väl kunnat påminna om en struts. Men, övning ger färdighet. Det är verkligen inte samma ponny idag. Ibland tror jag man glömmer bort hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom den ponny hon är idag. Jag har inte fått något gratis så att säga.
 
 

Kontraktskrivning och inskolning

 
Idag har jag hunnit med att jobba några timmar, vara och skriva på ett kontrakt, fått x antal mail, samtal och sms om storhästar, fått igång min Iphone. Orkade inte vänta tills microsimet kommer, förmodligen imorgon. Så jag var riskabel och klippte sönder mitt andra simkort. Gick finfint, kanske är för att jag är väldigt stadig på handen dessutom. Så nu försöker jag skola in mig på Iphonen, ingen märkvärdig telefon mot den jag hade tidigare faktiskt. Har inte upptäckt något ännu som den skulle vara bättre på. Fast.. jag var verkligen i behov av en ny telefon då min andra bäddat i graven sen länge tillbaks, så den kom inhandlades inte för intet. Givetvis är den vit och iklädd i ett glittrigt skal (haha) ett sådant som på bilden ovan, det längst åt höger.
 
På tal om kontrakt, kände mig riktigt vuxen när jag skrev under det. Det blir nog bra, får jag väl hoppas. Nu ska jag duscha, sen äta och se film. Chalet Girl ska jag se. Peace!

Tidsinställt

 
Tar mig i kragen och försöker inse att de flesta tyvärr växer ur sin ponny, och ingen trodde nog att jag skulle bli 174cm lång för 5 år sedan då vi köpte Kira. Har kollat lite storhästannonser, samt lagt ut en annons att jag söker storhäst (efter 10 min hade 4st hört av sig), pratat med en som haft häst tidigare i stallet där jag har Kira som har kontakter i Södra Sverige. Och ja, jag får helt enkelt hålla ögonen öppna för storhästar som kan vara av intresse. Smokie (herren på bilden ovan) hade passat mig som handen i handsken idag, men för 2 år sedan var han inte en valmöjlighet så därför sålde vi honom. Undra vart han är nu, jag hade gärna köpt tillbaks honom. Haha.
 
Idag står en dressyrträning på schemat med den lilla vita, antingen på ridbanan eller i en av de större sommarhagarna. Beroende av väder och underlag, hoppas innerligt att det är soligt på eftermiddagen.

Shakira

 
Den här hästen borde jag köpa om jag säljer Kira, tänkte på namnet fram för allt. Den heter Shakira ;)

Is this the end? I don't want to end up like this.

 
När jag anlände hem in genom ytterdörren dök jag ner på golvet i mitt rum för att stoppa telefonen på laddning, på samma gång ser jag att jag fått ett sms från ett okänt nummer. Jag börjar läsa och känner hur klumpen i halsen växer och hut ont ögonen börjar göra. Jag ville uppriktigt och ärligt bara kasta iväg telefonen och gråta. Istället ropar jag "mamma, det har hört av sig en om Kira". Och försöker intala mig själv till att hålla rösten någorlunda jämn och inte skakig. Well done, jag lyckades hålla tårarna borta. Det var en mamma som hade en 13 årig dotter som sökte en ponny att ha som bästa kompis och träna dressyr med. Det lät verkligen som en ryttare jag vill att Kira ska få, ett sådant hem dom hade att erbjuda henne. But still, jag vill verkligen inte inte inte sälja henne. Mamman skulle ringa mig imorgon, och jag fasar samtalet redan nu, jag vill inte, jag vill inte sälja min älskade vän.
 
Jag försöker intala mig att det är rätt, att det kommer bli bra. Men jag är tveksam, jag tror inte någon häst kan ersätta Kira. Hon är verkligen one in a million. Jag kommer jämföra alla med henne, jag kommer aldrig hitta en så bra matchning som vi är. Jag funderar allvarligt på att ge upp ridningen helt och hållet om jag säljer henne, för jag ser ingen mening i det längre om jag inte har Kira. Kalla mig vad ni vill, jag bryr mig inte. Jag orkar inte det psykiskt om jag säljer henne, jag är helt 110% övertygad om det. Kira är min trygga fasta punkt i livet, jag har henne alltid att luta tillbaks på. När något är jobbigt far jag alltid till stallet och rider. Det är medicin för själen. Vem fan, ursäkta uttrycket, ska kunna ersätta mig det välmående som hon gör?

Kvällsjobb

 
16.00-20.00. Förresten, arbetsintervjun gick bra. Jag är ett jobb rikare.

Antagningsbesked - Frisör, Umeå.

 
Tänkte bara säga att mitt antagningsbesked från Umeå landae i postfacket idag. Och känner jag för det kan jag flytta till Umeå och bli frisör.

This is what it sounds like

 
Blev iPhone ägare i Fredags, feels good! Var med andra ord i Luleå på Fredag med min låtsasmamma Anna och min halvsyster Emma. Sen på Lördag for jag och min storasyster en sväng till Luleå för lite shopping. Ett iPhone skal, en jätte fin ram, magic brush och hästgodis till Kira, nå smycken och hårfärg. Idag har jag vart till Haparanda med syster, haha. Märks det att vi gillar att åka bil? Kom inte hem med nå kul dock.
 
Sen har jag bytt ut det blonda håret mot brunt, blev jätte bra! Nu ska jag återgå till Twilight tittande, tänkte se alla från 1an till den nyaste. Imorgon ska jag på en anställningsintervju och innan det ska jag och skriva på ett kontrakt. Josefin har blivit vuxen..