Musik uppe på hästryggen under träningspass..

Kör på ett åsiktsinlägg eftersom jag undrar hur andra ryttare brukar göra vid ridpass - rider ni med musik eller är det helt tyst under ridpasset? Nu ska här disskuteras musik ovanpå hästryggen!

Jag har, sedan långt tillbaks alltid haft musik på i min mobil när jag motionerar hästar uppifrån ryggen. Min åsikt till varför jag har det är för att det gör hästen och ryttaren mer samspelta och avslappnade, man koncentrerar sig mer. Vilken musik jag har på beror ganska helt och hållet på vilken häst jag rider, Kira t.ex blir bara stressad av en av Tove Styrkes låtar, och vilken tänker jag inte tala om. Men det syns tydligt att hon inte uppskattar den låten då hon blir stressad av den, och rent sagt busig! Byter jag istället låt till någon annan så låter hon bli att busa och blir heller inte uppstressad.

Många tycker säkert att man borde rida med headset, men det gör jag inte av rent säkerhetsskäl då jag inte vill ha en kabel hängande. + att pluggarna lätt trillar ur öronen och det bara är störande. Sen tycker jag att hästen ska få höra musiken, dom blir oftast mer avslappnade. Det är iaf min åsikt om musik uppifrån hästryggen, kommentarer från Er läsare om hur ni brukar göra är bara roligt att läsa.


Kommentarer
rebecca säger:

jag rider alltid med headset :)

2011-04-21 | 20:06:31
Bloggadress: http://rrebeccaw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback