Sekunder är dina för att fångas och formas, möjligheterna är obeskrivligt många



Den här bilden gör mig skolsugen hur dumt det än låter, men å andra sidan var väl Grans lite mer att hurra för än utbudet i Kalix. Jag hade mer än gärna läst NV på Grans i Piteå, jag kom ju faktiskt in där förra året men tackade nej. Och att man blev mer lockad till det i Piteå kan väl även bero på hur skolan och klassrumen såg ut, inte direkt samma trånga, tråkiga klassrum som det är på Furuhed. NV var jag rätt inne på att gå när jag gick 9an, jag ville kunna läsa biologi eftersom det är ett ämne jag alltid haft lätt för, spikade ett prov i 9an som dom hade gjort från skolverket eller vad det var som skulle vara svårare än vad dom ansåg att våra prov var, dom var tydligen för lätta. Lite kul faktiskt eftersom det var flera av dom som brukade ha mvg på dom "vanliga" proven som "bara" fick vg på det där. Jag däremot hade rätt på varenda fråga och fick göra en fördjupnings/extra svår uppgift bara för att se om jag kunde det med, och även den uppgiften fick ett mvg. Minns att jag iprincip studdsade på stolen när jag fick tillbaks alla delar av provet och hade världens bredaste leende på läpparna, ringde mamma och iprincip grät för att jag var en av få som hade mvg på det svåraste provet vi fått/kunde göra i biologi.

å när skolan känns tung kanske jag ska titta tillbaks på det här inlägget, se bilden och påminna mig själv om att jag faktiskt kan. Jag skulle gärna börjat på universitet nu till hösten då jag vet vad jag vill läsa, fick ju börja om att fundera när jag inte får bli polis. Och igår mest bara för skojs skull satt jag och kollade utbudet i Umeå, för där vill jag bo! Helt plötsligt dyker det upp något som får mig att reagera, läser raderna om och om igen - jag har hittat något jag vill gå! Antagningspoängen var 21,6 förra året, så vi börjar ju komma upp till poängen det krävs för att bli polis. Det var det jag var ute efter, redan från början av gymnasiet ha en liten baktanke om vad jag vill läsa efter så man blir lite pushad och vet att man behöver bra betyg, tror det kan hjälpa en att verkligen se till att plugga och försöka få bra betyg, mycket mer pushande än att bara tänka "bara jag klarar gymnasiet är det lugnt." Nej, riktigt så tänker inte jag. Jag vet att jag är kapabel till att ha bra betyg om jag går in för det, och jag vill verkligen veta hur bra betyg jag kan få, det är ju faktiskt gymnasiebetygen som är viktigast.

Jag tänker inte tala om vad det är för något jag skulle vilja gå på universitetet i Umeå, finns bara tre stycken jag talat om det för, mamma, min syster och en till. Men nu gott folk ska jag återgå till tv tittande, klockan är ju faktiskt 22,29 och det är tisdag vilket betyder att det går the hunks på tv3. För den delen är det mörkt ute, känns som att det är höst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback