Blogg året 2011

1 - Hur länge har du bloggat? Jag har bloggat sedan hösten 2008.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Det minns jag faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig, är så pass länge sedan.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Ska jag var ärligt så ingen, jag bläddrade mest runt bland bloggar när jag började blogga för att få fler idér om hur folk gjorde sina designer (header), kategorier osv.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? "övning ger färdighet" haha näe men, klart det känns konstigt eftersom jag bara var .. 14 år? När jag började blogga.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag läser 5 bloggar dagligen, minst.

- DennisM
- Tyra
- Blondinbella
- Dressyrmupparna
- TeamSL

 

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Räknar jag ut procent av bloggarna ovan är väl 60% mer "dagboksblogg" och 40% ämnesblogg.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. Alltså det här är väldigt intressant faktiskt, varför läser man bloggar som man tillika stör sig lite på? Som verkar väldigt olik mig.. hmm.. Linn som bloggar på dressyrmupparna verkar rätt olik mig, men jag läser deras blogg daligen.

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Linn Olsson som bloggar på teamSL, helt klart! Tuff brud som törs säga ifrån när det behövs och inte tar åt sig av skit som folk kommenterar pga. avundsjuka, verkar väldigt målmedveten och snäll. Hon verkar vara väldigt lik mig i personlighet.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? En blogg kan vara både positiv och negativ, det beror ju sjävklart på hur man skriver saker och ting i sin blogg. Jag försöker alltid att vara väldigt snäll då jag bloggar, jag skriver aldrig ut namn på personer. Jag omformar allt i det inlägget i så fall så att skulle dom personerna som det berör läsa det skulle dom antagligen veta att det handlade om dom. För man tar inte åt sig av saker om man själv vet att det inte handlar om en själv, tar man åt sig av vad som står så är det uppenbarligen så man bär sig åt.

Jag får ofta positiv kritik för mina inlägg, väldigt få faktiskt som skriver något mer elakt. Men det är sådant man får lära sig att ta när man har en större blogg, "haters gonna hate."

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Folk som känner mig tycker verkligen att jag är mig själv i bloggen, jag skulle inte vilja framstå som någon eller någonting som jag inte är. Bakom en dataskärm blir många kaxiga och beter sig annorlunda än vad dom skulle göra in real life. Men att inte kunna stå för vem du egentligen är på din blogg, varför då skapa en bild av någon du inte alls är?

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag har en väldigt balanserad gräns, det tog jag upp nyss upp i någon fråga ovan. Jag skriver inte om allt som händer i mitt liv, jag tänker på både mig själv och personer i min omgivning när jag bloggar.
Så ja, jag har hittat en ganska balanserad bloggnivå.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Allt för personliga saker, även om en blogg är väldigt personlig så ska ni inte kunna läsa mig som en öppen bok.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Svårt att säga, jag bloggar för att få skriva av mig saker. Sen har det ju visat sig att att min blogg är rätt populär, vilket är jätte kul då det är jätte roligt att få fina kommentarer. De flesta av mina läsare är väldigt snälla läsare, har ofta flera fina kommentarer som väntar när jag loggar in. Men för att få bekräftelse vet jag väl inte, jag har inget direkt mål med hur stor blogg jag skulle vilja ha. Visst skulle det vara riktigt grymt att ha en lika stor blogg som Tyra Sjöstedt men det är inget krav för att jag ska blogga.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Kan inte säga att man kan lära känna någon genom en blogg, man kan däremot få en uppfattning om hur personen kan vara i verkligheten om den är sig själv på bloggen.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Inte via bloggen just, dock vet jag folk som läser min blogg som jag träffat irl. Inte nu så att jag känner alla som läser min blogg eller så då de är några hundra. Mer så att man stött ihop på skolan, tävlingar eller liknande.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Det tror jag verkligen!

En del bloggare bloggar för att få uppmärksamhet, både positiv och negativ. Att ha höga läsarsiffror = pengar, sponsorer osv. Pengar, sponsorer = Status. Jag säger inte att alla som tjänar pengar eller har sponsorer gör det för att få uppmärksamhet och provocerar fram sina läsare, men visst finns det sådana med. Jag blir sponsrad till mina tävlingar, men då har jag heller inte provocerat fram mina läsare genom att vara skriva något så jag får flera hundra kommentarer på det inlägget.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej, ska jag vara ärlig så har jag inte det. Negativa kommentarer får man mestadels för att folk är avundsjuka.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar? Det här skrev jag för ett tag sen, jag försöker alltid att vara väldigt snäll i det jag skriver och är aldrig för personlig i bloggen så jag kommer ångra mig av det.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Jag ser inga nackdelar eftersom jag hittat en bra bloggbalans.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Det var en svår sak att svara på, det vet jag inte. Det är väl saker man ser då?



Kommentarer
Anonym säger:

Vilken bloggkommentar är den du blivit gladast/lyckligast över och minst lycklig över? =)

2011-12-23 | 17:07:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback