Gårdagens ridpass

Orkade inte blogga igår kväll när jag kom hem från stallet, så ni får läsa om gårdagens ridpass nu istället.

Klockan var nog runt 17.30 när jag kom till stallet igår och då gick jag och borstade henne, gjorde till och med en inbakad fläta i svansen. Haha, dock lite tidsfördriv då jag väntade på syster min som inte ännu hunnit komma dit och jag tänkte vara snäll och vänta så hon kunde komma ut med Carisma hann hänga med ut. 
Hon verkar gilla Carisma, för hon lånar henne för det mesta. Därför jag knappt skriver något om henne, inte för jag klagar att hon rider henne nu när det är vinter och mörkt. Jag är lika trött när jag ridit Kira på kvällen, det är ju en sak att motionera den ena pållen på morgonen och så nästa efter middagen. Så att hon motionerar henne känns bara bra :)
Blev mkt volt arb. igår, tempoväxlingar, ökningar och galoppfattningar. Kan då inte säga annat änn att hon är ett riktigt ess på ökningar i trav! Hon är så otroligt läcker när man rider det och sedan har någon som fotat så man själv kunnat se henne, och inte bara känna uppifrån hennes rygg. :)
Lite kortslutning i henne när vi skulle galoppera och hon blev lite väl het, då studdsar hon bara upp och ner eller backar. Och då är det ingen idé att ens försöka be henne fatta ny galopp, då är det bara att vara lugn och länga på tyglarna och försöka få henne lugn igen. När vi fick till det kände man verkligen att man satt på ett muskelpaket, haha fast hon vart riktigt läcker!
Travade även över några cavaletti som låg på ena voltspåret, även det flöt på bra och jag känner att dressyrarbetet verkligen lönat sig för nu lyssnar hon mycket bättre på mig när jag ber henne ta det lugnt innan bommarna än vad hon gjorde förra våren. Dock red jag henne alltid på ett vanligt tränsbett med D-ringar förra våren när vi hoppade eller hade bommar ute. Nu har jag, oavsett om jag hoppar eller rider dressyr ett rakt bett med D-ringar. På något sätt uppfattar jag henne som att hon inte gillar bett som är "delade" , hon går mycket bättre på raka bett.
Avslutade passet när hon blev lång-låg och travade lugnt fast jag satt med långa tyglar. Är iaf jätte nöjd över gårdagens ridpass, hon var så fin min lilla sagoponny! :) <3

Drömde även inatt att jag sålde henne, eller.. jag sålde henne inte, men någon annan. Minns iaf att jag absolut inte ville att hon skulle säljas, jag ville ha tillbaks henne som min innan hon ens hade åkt.
Och även fast det där bara var en dröm, så tycker jag det där var ett ganska bra "bevis" på att jag absolut inte skulle kunna sälja henne, hon betyder alldeles för mycket för mig och är inte utbytbar, jag älskar henne.


Kommentarer
Amanda & Evelina säger:

Hej!

Hur mår du?

Jag skulle bara vilja tipsa dig med häst, anmäl dig till våran HOT OR NOT ! Skicka din bild till [email protected] . Läs mer på: http://rilfarna.blogg.se/2011/january/hot-or-not.html#trackback

2011-02-02 | 15:49:58
Bloggadress: http://rilfarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback