"om du aldrig har modet att misslyckas, kommer du aldrig att ha förmågan att lyckas"



"blir ni pushade så blir ni bättre!"

En ganska sann sak som Johannes  (en av lärarna i bartenderskolan som visades på tv3) ofta sa.
Bara för att jag vill blogga, men egentligen inte har något spec att skriva så hittade jag ju just en sak att skriva om. Perfa, let's go!

När man får motgångar i livet, saker som känns tuffa nog att ens våga fundera sig på att göra. Att sedan våga trotsa sin rädsla är ett rent helvete, det kan jag intyga (nog för dom flesta borde veta om det.) men jag vet vad jag pratar om när jag säger det. Kroppen skakar, marken gungar och du vet knappt vart du ska ta vägen. Det första du skulle göra är att börja undvika situationen då du känner dig så, du tänker att du slipper undan, tar en genväg. Men, istället för att utsätta dig för den obehagliga situationen undviker du den, och på samma gång undviker du ett perfekt tillfälle att börja träna bort din rädsla.
Det blir inte bättre för att du undviker en situation då du vet att du kommer må dåligt, i längden kommer det bara bli jobbigare för förr eller senare kommer du måsta trotsa rädslan och ju mer du undviker den. Ju större kommer rädslan bli och ju längre tid och ju jobbigare kommer det bli att jobba bort det.
Så även fast du helst av allt skulle undvika det jobbiga, ge dig fan på att du ska klara det! Jag vet, lätt för någon att bara skriva "du klarar det, det kommer gå bra" när dom själva inte upplever känslan man får inom sig.
Men i själva verket är det ingen känsla du får, det är en du själv skapar. För ju mer du tänker "det går inte, jag törs inte" ju mer intygar du dig själv om att du kommer må dåligt och att du inte skulle klara av att utföra saken du tänkt göra.
Det är därför "Blir ni pushade så blir ni bättre!" stämmer, har du någon som pushar dig och göra saker som du egentligen inte törs skulle du helst ge dom en smäll på käften. (Haha nu snackar jag bara vad jag själv brukar vilja göra.) Men det är faktiskt sant, att ha någon vid sidan om som försöker hjälpa dig att bli kvitt en rädsla är en person du ska uppskatta, dom är guld värda när du inser vilket jobb dom faktiskt gjort. Även om dom så utsatt dig för att göra saker som du vet att du skulle undvika om du fick välja själv. För när du ser att det hjälper att för en stund få må skit och utsätta sig för sådana situationer men sen se ett resultat och bli kvitt rädslan, då kan vi börja snacka om lycka!
Så även om kroppen skakar, marken gungar och du inte vet vart du ska ta vägen. Trotsa rädslan, gör jobbiga saker och se hur du överträffar dig själv med att klara av det, det är en riktigt, riktigt häftig känsla!
Om du aldrig har modet att misslyckas, kommer du aldrig att ha förmågan att lyckas. Stå på dig, jag vet att du kan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback