Drar gårdagens ridpass nu istället!

Dressyrade henne barbacka på banan, skritt och travjobb. Väldigt sammarbetsvillig, väldigt mjuk i munnen.
Bytt träns från pullartränset (som jag för ovanlighetens skull haft på henne väldigt ofta.) till hennes achenträns med smal nosgrimma, där på satt även hennes raka äppelbett.
Avslutade travjobbet när hon blev lång-låg. Blev ett lite lugnare pass, bara ut och röra på sig lite.
Hoppade av och tricktränade henne litet, påbörjade samt ett litet "ponnyakuten projekt" med henne.
Och vad är det då? Eftersom jag känner min ponny så pass bra vet jag att vi kan lösa det "problemet" själv, bara vi tar det lugnt och tar tid på oss. Hon är nämligen inget fan av spön, så fort man håller i ett spö och sitter på henne blir hon så nervös och het och har svårt att koncentrera sig på arbetet. Dock brukar jag inte rida med spö på banan, bara om jag rider ut och då med ett kort hoppspö. Men ibland skulle jag uppskatta att kunna ha ett spö då man gör sidvärtsrörelser, istället för att rida med sporrar. Bara för att kunna förtydliga hjälperna lite.
Började iaf med att stå på backen och hålla i hennes tyglar med höger handen, spöet i vänster handen (dvs. bort från henne.) Det är inte så att hon är rädd för spön på backen. Hoppade sen upp med spöet, med ett dressyrspö.
I början var hon precis så som jag väntat henne, rätt het och nervös. Efter att jag suttit och petat på henne med handen på halsen och pratat lite lugnande till henne så började hon sakta men säkert lugna ner sig och efter 5-7min var hon lugn, avslappnad och gick lång-låg. Fast jag satt med ett dressyrspö på henne.
Så hoppade av och avslutade hela passet då, för det var alldeles nog att åstadkomma första gången på väääääldigt länge jag ens försökt sitta med spö på henne.
Duktig var hon iaf, och jag är jätte nöjd över gårdagens pass! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback