Like or dislike






- Färgade stigbyglar som livar upp hästens och ryttarens outfit. Riktigt snyggt är det, speciellt om man som många har en speciell färg vid hoppning och dressyr och sedan har ett par stigbyglar som matchar = Über snyggt!







- Ryttare som betslar upp sina ponnyer/hästar för att dom antingen tycker att det ser coolt ut (ja, det finns faktiskt sådana ryttare) eller för att dom tror att deras problem med ponnyn/hästen ska bli mindre. Man blir inte problemfri för att man betslar upp hästen, du gömmer bara undan problemet för ett tag. Visst, jag säger inte att alla ryttare som rider med skarpa bett har dom för att det ser coolt ut eller för att dom gömmer undan problemet, vissa hästar blir exremt starka i skogen eller på hoppbanan. MEN, är det en liten, nätt ryttare på en stor, stark häst/ponny är det i mitt tycke okej att rida på ett skarapre bett, om man använder det rätt.
Men många hoppryttare skulle faktiskt kunna lösa problemen och sedan kunna plocka bort dom skarpa betten om dom la ner mer tid på dressyrarbetet som är A och O. "Dressyrryttarna" brukar oftast kunna hoppa sina hästar med milda, snälla bett. Varför? Jo för att deras hästar ofta är mer välridna och lydiga och lyssnar på ryttaren.
Många hoppryttare lägger hellre mer arbete på hoppningen änn på markarbetet, när det i själva verket är markarbetet som är viktigare än själva hoppningen på hinder om man vill bli duktigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback