Gårdagens hoppträning (längre film)



Jag har världens finaste ponny♥
Fungerar inte filmklippet ovan klickar ni här.


Kommentarer
Anonym säger:

Följ mer med med överkroppen och handen när du hoppar ?

du ställer dig bara rakt upp i sadeln utan att ta fram handen eller nånting lär dig rida !

2011-05-16 | 18:06:36
Niina Nurminen säger:

Av en slump hamnade jag på ditt blogg för ett tid sedan och brukar titta in nu och då. Synd det gröna monstret av svartsjukan alltid visas, och framför allt i ponnyvärlden, jag minns mycket väl hur det var själv. Men antagligen är det likt ordspråket: "Att bota svartsjuka är att se det för vad det är, en missnöje med sig själv"



Tänk på detta och fortsätta att arbeta med din ponny, tänk om alla ponnyryttare vill investera iatt lära sig att rida och inte skälla på dem som verkligen försöker förbättra och utveckla sitt ridning utan rädsla för vad andra tycker!



Vad jag gissar på att kommentaren "Låt fler överkropp och armar när du hoppar?" menar på eftergiften. Det låter som att detta person själv använder sig av den långa eftergiften som främst används av nybörjaren då hon lär sig att hoppa. Den som ridit och hoppat ett tag brukar vanligtvis använda sig av det korta eftergiften i hoppningen av rättuppstående eller olika serierna (på ditt film är det just en serie du hoppar), alternativt det automatiska eftergiften där ryttaren hela tiden håller ett mjukt och jämnt kontakt med hästens mun.



Kul och se att du berömmer ditt häst då hon är duktigt! Min svenska är kanske inte helt rätt, hoppas ni förstår hur jag menar ändå.

2011-05-18 | 09:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback