Kira back in time

Det är rätt kul när folk törs lägga spydiga kommentarer om att jag inte utbildat min häst något sen jag köpte henne och att jag inte kan rida, speciellt när dom uppenbarligen tycks tro att dom själv är så duktiga. Eftersom jag har bilder på hur hon såg ut i början och hur hon ser ut nu kan jag lägga ut dom så ni får se, och kanske känna Era kommentarer träffa Er själva i ansiktet. ;)



Sommar 2008

Där hade jag nog haft henne i runt ett år, på det året hade hon mest fått äta upp sig då hon var rejält smal när jag köpte henne. I Pajala åt hon inget direkt grovfoder som dom får hull av, hon åt mängder av korn och lusern. I Pajala hade hon mest stått på ridskolan eftersom hon inte gick lektioner då hon var alldeles för pigg och ingen ville/vågade rida henne.



Vår 2009

Sådär gick hon stundsvis våren -09 om jag red utan hjälptyglar, hon hade helt enkelt inte nog med muskler för att orka gå ett helt dressyrpass utan hjälptyglar. Jag tackar halsförlängaren jag använde mig av nästan varje ridpass sen jag fick henne fram till sommaren -09 när jag succesivt började rida utan den, men bara enstaka pass ibland. Annars använde jag halsförlängaren, den finns av en anledning.





Sommar 2009

I början av sommaren började jag hitta "knapparna" på henne och kom undefund med hur jag skulle rida för att Kira skulle gå bra. Hon är väldigt speciell att rida, och det syns tydligt om hon inte gillar den som sitter uppe på ryggen. Man kan inte "ryta" lite åt henne om hon börjar bråka, man måste sitta där lugnt och sansat och vänta ut henne. Säger du åt henne är hela ridpasset förstört, då blir hon bara nervös och vill inte alls vara med.
Där hade hon börjat bli riktigt musklad jämfört med sommaren -09, kolla bara nacken och halsmuskeln.

Ni som läst min blogg ett tag har ju sett nya bilder, men kan snöra in en eller två bara för jämförelse.
Och jag vet att på den översta bilden här under har jag händerna för lågt ner, jag har en ful ovana att råka göra det ibland när jag rider lätt, speciellt i hoppsadeln.

Vår 2011







Jag borde ju inte ens behöva skriva att det är skillnad på henne, det bör ni ju se. Hon kan gå i form utan hjälptyglar, hon har mycket mer muskler och orkar bära upp sig under ett helt pass. Dock använder jag mig ibland ändå av tidemantyglar, halsförlängare eller graman. Helt enkelt för att dom finns av en anledning och används dom på rätt sätt är dom till hjälp för hästen. Jag jobbar helst Kira i en lång låg form och inte bara hög i nacken. Hon arbetar med hela kroppen när hon rids, använder ryggen och bakdelen.
Jag kan ta all skit ni törs hitta på om henne, frågan är bara om ni själva ser någon mening i det och vad ni tror ni får ut av det? Är det så man måste göra för att känna sig självsäker? Känner man sig tuff eller tror man att man blir en bättre ryttare om man lägger negativa kommentarer på någon annan? Inte vet jag, men något jag vet är att det är extremt barnsligt och göra på det sättet. Förstår inte vitsen med att kritisera någon annans häst när det inte berör en själv, jag gillar Kira för den hon är och det är det viktiga eftersom hon är MIN! :)


Kommentarer
Jonna Vallgren säger:

Vars är ryggmusklerna då?

2011-05-17 | 14:28:00
Anne säger:

Men du kan ju ta det positivt att folk reagerar, att du kan tänka på hur du kanske ska börja rida henne. För jag ser ingen skillnad på hästen på första bilden och på sista bilden? klart du rider henne dåligt i början när du inte lärt känna hästen, det gör ju alla, men när man lär känna hästen så är det ju inte så konstigt att den börjar ge med och man hittar varandras knappar. Men ja, tycker faktiskt att det är lite konstigt att du skrivit så sjukt bra om din ponny, om hura tävlingar ni ska tävla inom hoppning osv, men ändå har man inte sett dig på den enda tävling..



Man behöver ju inte ta alla kommentarer negativt bara för dom låter negativa, man kan ju ta det som en push istället och börja träna hästen på ett annat sätt? Den ser ju väldigt omusklad ut kring halspartiet och runt rumpan..? Bara en sak du kan tänka på.. :)

2011-05-17 | 21:08:32
Anonym säger:

Att utbilda hästen och att hitta knapparna är ju två heeeelt olika saker? :)

2011-05-18 | 09:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback