12.06.27 - Lucky strike

Efter jag fixat Kiras alla stallsysslor och borstat henne gick vi ut för ett dressyrpass i regnet, tur nog avtog regnet i princip då jag hoppat upp. Red barbacka på banan och prövade rida henne med ett pelham. Anledningen till varför jag prövade ha pelham på henne är för att hon är ruskigt stark att hoppa ibland och vill gärna på dra iväg, och de gånger har jag inte så mycket att säga till om. Så för att slippa ta tag i henne så hårt och komma på kant med varandra skulle de bettet underlätta när man rider markarbete eller hoppar. Hon gick riktigt fint och jag var tvungen att pröva galoppera lite för att känna av om bettet gav positiv eller negativ effekt. Men det gick riktigt bra, och jag kunde enkelt reglera hennes galopp utan att vi får börja diskutera det hela. Hon gick med spetsade öron hela passet och verkade inte alls bry sig om bettet. Ibland, eller förut, blev hon jätte nervös om man bytte bett på henne, men det var jätte skönt att det fungerade så bra på pelham. Hellre det än pessoa. Ska vi hoppa till helgen kanske jag prövar ha pelhamet då, för att se om det blir mindre "dragkamp" mellan oss.
 
Nu kollar jag storhäst annonser. Mitt "krav" jag har är att den ska vara lätt i kroppstypen, 167-170cm hög och max 10 år gammal. Utbildning kvittar faktiskt bara det känns rätt och det finns kapacitet i den. Med det menar jag att jag kan köpa en 5 åring som endast är grundriden eller en 9 åring som är mer utbildad. Bara det känns rätt. Blir Kira såld och jag ska köpa storhäst lutar det väl mot att jag drar Söder ut och prövar hästar eftersom utbudet är större och mamma känner folk där nere som kan veta av fina hästar. Vill egentligen inte sälja lilla vitt men dyker rätt hem upp så känns det OK. Inte för jag är för stor, kanske i längsta laget men det fungerar visserligen riktigt bra för att hon kan bära upp mig så bra. Och att jag är 18 och rider ponny? Tja, den ponnyn kan utan tvekan matcha sig mot storhästarna om jag vill tävla henne som storhäst. Hon är mer storhäst än vad hon är ponny, gångartsmässigt och avståndsmässigt när man hoppar.;)
 
Lady, min systers förra häst hade jag velat ha om hon var större och lite piggare att rida. För den damen kunde hoppa, utav dess like! Kanske inte så konstigt eftersom hon har hoppstam ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback